Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Domnul cumsecade se dă jos din ARO

Domnul cumsecade se dă jos din ARO

poporul

Filosofii de bodegă ai politicii dâmbovițene tot nu reușesc să se prindă care a fost punctul-cheie al succesului lui Mircea Diaconu. Şi caută conspiraţia malefică din spate. Dincolo de neutralitatea amabil-politicoasă a PSD, de notorietate (pe care mulți actori mari o au, dar nu le folosește politic la nimic) și de sprijinul mediatic (doar dintr-o parte a pieței), incontestabile toate, scapă un element esențial. Profilul candidatului a fost construit inteligent. Iar campania sa electorală așijderea. Într-o lume politică isterică, plină de discursuri agresive și de invective, un cetățean cu imagine de cumsecade, cu limbaj măsurat, a plecat cu un Aro galben prin țară, s-a întâlnit cu oameni obișnuiți, a băut cafea și s-a pozat cu ei. Marele actor a plecat în căutarea publicului său. Nu a epatat. S-a comportat firesc în țara nefirescului. D-aia a rezonat lumea cu el.

aro

De-aici încolo se glosează, se construiesc ipoteze, se visează. Cea mai convenabilă e postura de candidat la preşedinţie. În calitate de independent şi victimă a sistemului, dacă Parlamentul European nu-i validează mandatul pe motive judiciare. Sau, după caz, susţinut de PSD, în cazul în care Ponta nu vrea să-şi rişte timpuriu cariera politică, ori al Dreptei unite, dacă s-ar reîntoarce în PNL după abdicarea lui Antonescu şi ca soluţie de avarie pentru stingerea orgoliilor unor autointitulaţi lideri. E momentul lui, mă bucur pentru el şi n-o fac de complezenţă, dar trebuie să-şi gestioneze cu mare atenţie paşii. Fiindcă merge pe sârmă. Şi orice mişcare greşită riscă să-l arunce în afara supravieţuirii politice. Fiindcă, dacă alunecă, imensul val de simpatie populară se va transforma într-o cruntă dezamăgire.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

15 thoughts on “Domnul cumsecade se dă jos din ARO

  1. Putini pricep, cu adevarat, ceea ce i s-a intamplat lui Diaconu. Si cei care graviteaza in jurul politicii, cu atat mai putin. In primul rand, 70@ din alegatori si-au bagat piciorul din start.
    Din cei 30% care s-au dus la vot, 6% si-au anulat votul deliberat.
    Cei care l-au votat pe Diaconu reprezinta, in majoritate, oameni care nu au vrut sa-si dea votul niciunui partid politic intr-o categorie majoritara si ceva spalati pe creier de Antena 3, intr-o alta, minoritara. Si, ca sa nu exageram importanta omului politic Diaconu -care nu exista, ori al programului sau – care ar fi superb daca ar exista, gandeste-te doar ca, daca in locul lui Diaconu ar fi fost Isarescu, de exemplu, procentul acestuia ar fi fost pe putin 20%.

  2. eu inteleg asa – votul pentru diaconu este un protest fata de abuzurile sistemului de ‘justitie’ basist – asa a inceput victimizarea omului, asa a fost dusa campania mediatica si asa a fost votat – eventual si o palma morala pentru antonescu – in ziua de azi orice vot anti basescu sau anti antonescu e de fapt un vot pro psd . voturile anulate cu stampila pe diaconu si psd (destul de multe), sunt consecinta sustinerii pe fata a psd-ului (ponta personal a indemnat sa se voteze mircea diaconu, la tv, la ora de varf) – care si-a atins scopul – scoaterea din joc a pmp-ului prin ridiculizarea rezultatului electoral obtinut (basescu nu inghite nicio schema de ‘dreapta’ fara sa aiba in prim plan pe udrea si pe el insusi). exit polls-urile au dat saracele rateuri din motive simple – votantu’ a spus la iesire cine l-a determinat sa voteze (psd), in loc sa spuna ce i-a spus psd sa voteze (diaconu) .. complicat cu interpretarea voturilor astea – daca nu era vorba de diaconu si de conjunctura descrisa mai sus, partidele din sectiile de votare ii ciordeau urgent omului voturile – frateste eventual (le reveneau la fiecare 1-2%).. isarescu obtinea la vot cat a obtinut mru (un alt campion al ‘increderii’ in sondaje) .. in mod real (fara furatul la numaratoare), mircea diaconu ar fi obtinut baremul de 250 – 300 mii de voturi, suficient sa-si fi obtinut locul la bruxelles .. diferentele (plus si minus) sunt cauzate de strategii electorale (inclusiv voturile anulate).. nu ai nevoie ca aia de la b1 si presa basista sa se isterizeze complet cu peste 6 luni inainte de alegeri (aia la b1 incepusera sa tipe unii la altii dupa rezultatele preliminare – s-au linistit un pic saracii cand s-a aflat ca psd a scos sub 40%) – singurul lucru de care era nemultumit ponta era ca la calarasi nu colorasera harta in rosu, dar cam atat.. in rest, astept sa vad ce varianta scoate psd pentru presedintie/prim ministru – problema e nu sa castige presedintia, ci sa o castige cu o legitimitate care sa le permita sa faca niste miscari mai bruste dupa ce castiga, fara teama ca bruxelu o sa protesteze din nou cand se va isteriza madam macovei.

  3. cate ore publicitate pe zi , cate zile la A3 si RTV a avut ?
    cat a platit pentru asta?
    nu am nimic cu el, un cetatean normal, foarte tare profesional, isi face campanie in Romania de peste 40 de ani !
    dar campanie electorala a avut multa si pe gratis, eu cred ca e masurabil in ore si zile prezenta pe ecran !
    Cum am mai spus – l-as vota si la prezidentiale, dar sa fii din africa si sa nu ai net ca sa nu imtelegi cum a fost propulsat !

  4. Pentru mine Mircea Diaconu va fi singura voce din Parlamentul European care va apara intersele Romaniei si le va pune mai sus decat interesele de partid sau altfel de interese.
    Nu cred ca Mircea Diaconu are de-a face ceva cu PSD.Invers DA.
    Mircea Diaconu poate sa cada de pe sarma numai daca nu va ramane independent.
    Nu cred ca Antonescu va abdica.Nu va fi lasat, deoarece deocamdata nu are cine sa-l inlocuiasca.

  5. La fel ca si Oprescu, a profitat foarte inteligent de context. La fel ca si Oprescu, o sa adere din plin la conceptual cine nu munceste greseste. Sunt toti o apa, mai précis o apa sfintita, din aia care nici nu ajuta dar nici nu strica.

    Antonescu si-a gandit din timp miscarile. Acum putem doar sa intuim care sunt, dar daca PNL-ul si PDL-ul bat palma repede si se inteleg la Johanis candidat la presidintie, PSD-ul e istorie.
    PNL si PDL au cam 27-28% impreuna, UDMR-ul va vota neconditionat un neamt, inca 5-6%.
    Balanta o vor inclina votantii PMP, Forta Civica, PNT, si toti astia care cu cine crezi ca o sa voteze?

  6. Am citit doua articole, unul in RL, altul in EVZ, pe tema candidatului MIrcea Diaconu si nu stiu daca sa rad, sa plang, sau sa vars.
    Poate ii anunta si pe autori cineva care au fost deciziile Instantelor.
    Evident, in opinia lor, PSD si Antena 3 sunt de vina!
    Ceea ce ma distreaza cu adevarat e ca dupa strigatele isterice cand PSD era cotat cu peste 40%, acum, “deontologii” si “consultantii” au dat-o pe semi-esec.

  7. Distinse domn Ciutacu, va rog sa ma luminati: de ce Mircea Diaconu, avind un procentaj mai bun decit PMP, are un singur loc iar Udrarii au doua???

  8. Replica maestrului Dinica, din Filantropica, catre (coincidenta) viitorul europarlamentar Diaconu:

    Mana intinsa, (cersitul voturilor)

    care nu spune o poveste
    (incompatibilitate, ANI, nedreptatire, victima sistemului, telenovela Antena 3)

    nu primeste pomana.
    (10.000 Euro net si concediu platit 5 ani la Bruxelles)

    Viata si filmul sunt perfect egale.

  9. mai bine cercetati ce rol a avut diaconu la revolutie. nu cumva este un om de-al Sistemului? ba da, doar a fost colegul securistului traian basescu in pd, inainte de a trece la pnl.

  10. @intruder: numa’ Diaconu ia leafa mare. toti ceilalti primesc minimul pe economie 🙂
    voturile se castiga. trebuie sa stii cum s-o faci. lui i-a iesit
    @alonso: da, el, cu Stanculescu si Chitac au impuscat oamenii 🙂 hai, bai, mai inventati si voi ceva credibil, sunteti patetici

  11. Asta cu Johannis e cea mai tare chestie…. saracu’, daca intra la prezidentiale nu face nici 10% in primul tur….In toamna 2009 ar fi avut ceva sanse. Acum, e fumat de tot.

  12. E f. amuzant ca basistii,care au votat cu partidul lui Stomac si al udrei,tot incearca sa-mi explice de ce am votat cu MD!Normal ar fi fost sa-si faca aceste calcule inainte de alegeri si nu dupa
    Totusi,ca sa va luminez,va spun eu singur de ce am votat cu MD.
    De-al dracu”,ba cazaturilor,de-al dracu”! Si,nu va faceti iluzii,valul de abia s-a pornit,o sa va sfisiati intre voi ca hienele,o sa va dati in git pe la dna si pe la ani,abia astept circul.
    Faceati un pas inapoi si poate lumea uita,dar nu,voi vreti in continuare sa ne explicati ca suntem prosti,ca nu stim sa votam,ca nu pricepem filozofia fina a pupincuristilor plimbati cu elicopterul la betiile nebunului!Nu sunt dna Udrea,sunt o admiratoare de ei!Da-o bai in plm!

  13. Domnul Diaconu pare a fi pe aceeași mecanică politică precum domnul Sorin Oprescu ? Unul pe stânga, celălalt pe dreapta?

  14. deci daca eu si familia mea am semnat pentru candidatura lui mircea diaconu la pe eram pasibili de dosar penal,acum ca am votat cu mircea diaconu am aflat si de ce,pentru ca am fost supus unui exeperiment pesedist…mai sa fie da’ce tari IE pesedistii astia.traim intr-o tara a paranormalului,intr-o tara in care o persoana este acuzata ca a influentat telepatic nu’s’ce comisie,intr-o tara in care un om este dus la balamuc pentru ca i-a transmis unui a impostor betiv un mesaj umed(si binemeritat),o tara in care al de pierdu alegerile arata cu degetu’catre dusmani cum ca sunt varza iar sotia de partid anunta cu o voce cavernoasa si dogita tip maior cum ca pretenarii de ieri IE cam de litera a treia…ce interesant!trist sfarsit pentru unul care promitea sa fie altceva in politica romaneasca.de acum incolo ne putem astepta sa fim de exemplu urmariti penal ca am votat la referedum pentru demiterea pretenarului iar denuntul sa fie facut de floarea de mucegai…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.