Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Școala străzii nu se face la fără frecvență

Școala străzii nu se face la fără frecvență

Băsiștii, aliații lor politici (fie ei și cei conjucturali, de dată recentă) și supușii lor mediatici au o mare problemă. Cu excepția exponentului la vârf al acestui curent, care confirmă regula, nu au școala vieții. Nu simt masele. Sunt produse de eprubetă. Una dintre regulile nescrise ale străzii e că, după ce te calcă unul în picioare, întâi te oblojești în pregătirea revanșei. Nu te scoli tăvălit din țărână și sari imediat la gâtul lui. Oricâtă umilință, frustrare și disperare ai acumula, avantajul lui – fizic, dar și, mai ales, psihologic – e, de regulă, insurmontabil. Și te culcă înapoi. A te apuca să cânți fals, într-un cor strident, a doua zi după alegeri, prohodul unui partid care singur are voturi mai multe decât toată strânsura ta la un loc e unul dintre argumente.

Da, Ponta nu are în buzunar cheile de la Cotroceni. Da, PSD are de rezolvat problema celor, probabil, zece procente care-l vor despărți, după primul tur al prezidențialelor, de funcția supremă-n stat. Da, un candidat comun anti-PSD, altul decât perdanții lamentabili ai zilei de ieri, le va pune serioase probleme și va putea mobilize electoratul de regulă neparticipant la vot. Se va negocia la sânge. Numai că Ponta și PSD o vor face de pe poziția proaspăt câștigătorului. Sprijinul popular este, deocamdată, la ei, la fel și resursele bugetare. Și vor avea foarte mult de cedat ca să învingă. Dar, spre deosebire de ceilalți, au de unde…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Școala străzii nu se face la fără frecvență

  1. Salve Victore, si felicitari. Te afli printre cei care si-au adus o contributie importanta la Victoria, de astazi, a USD/USL. Viitorul arata a fi roz!

  2. @adrian: nu va fi nici roz, nici negru. n-am nici un merit. au facut totul Basescu si Crin

  3. @iambatman: eu zic sa nu te autoiluzionezi peste masura. s-ar putea sa ai parte de niste dezamagiri care sa-ti cauzeze 🙂

  4. astia o tin langa cu lupta intre stanga si dreapta (madam valean a dat azi un comunicat absolut imbecil – parea mai desteapta cand tacea .. asta e) .. oricum plasarea lui diaconu are cateva efecte imediate si altele pe termen mediu/lung – vaicareala blondei prezidentiale ca a furat psd voturile suna penibil – a furat psd de la ei, si n-a furat de la diaconu, ale carui voturi nu le pazea nimeni; ca pmp-ul nu bate udmr-ul , treaca mearga (desi basescu e si tatucul ungurilor de la noi), da’ sa nu bati pe diaconu si aro-ul lui galben , suna ca porcu .. a mai fost un efect anterior – indata ce diaconu a inceput batalia strangerii de semnaturi, eba si-a anuntat retragerea, suierand cate ceva printre dinti si pentru celebrul, de’acuma, independent .. sunt cateva voturi migrate inteligent de la psd la maestru (care oricum isi castigase locul prin forte proprii) .. si vom mai vedea alte efecte .. am io o banuiala ..

  5. A mai avut PSD-ul in urma cu 10 ani resurse mai multe, apart monstruos de vot si alegeri castigate cu 37% si un politician cu gabarit – Nastase – dar tot a pierdut. Oare de ce insista Ponta cu USL-ul non-stop? Stie foarte bine ca 40% nu este suficient pentru presedentie, nu garanteaza nimic.

  6. ce era sa faca si basistii? sa spuna ca sunt varza? normal ca incearca sa-si imbarbateze sustinatorii si vin cu mesajul ca impreuna au cat psd, ca psd e in scadere fata de 2012, bla-bla-uri din astea
    cred ca e un mesaj bunicel cand votantii tai sunt cu moralul praf, sa spui ca ai castigat chiar daca nu ai atins tinta autoimpusa
    sigur, ceilalti sesizeaza ridicolul, dar votantii tai au nevoie de incurajare

  7. buna ziua,

    un psd(igienizat de basisti) la guvernare, pnl(igienizat de basisti) in opozitie si Basau cu udrea si basistii in “bratari” la “brutarie” suna foarte,foarte bine.
    Recunosc, e un moment cand “vrabia malai viseaza” si vorba aia “cand suna prea frumos sa fie adevarat”, nu este.

  8. Cele zece procente n-ar trebui sa fie o problema,asta daca ponta&comp. nu isi pierd mintile si merg la o relaxare,la un spa,ceva.
    Ce mi se pare important,este pozitia psd.,usd sau usl sau ce va fi,fata de candidatura unui independent,ca M.Diaconu,de exemplu,la presedintie.

  9. Să iasă ditamai Ion Iliescu să te facă lichea cu o frustrare pe care nu i-ai fi bănuit-o, spune multe. Și te legitimează.

    Hai că nu mai e mult până la toamnă! 🙂

  10. spune-i premierului sa-si bage mintile in cap si sa se lase de vrajeala asta numita politica. a luat doar 37% ( Berca era isterizat azi ca dadeati cifrele de la redistribuire). si mai spune-i ca atunci cand Crin il intraba cate ceva, trebuie sa-si programeze macar o emisiune sa-i raspunda, nu doar o propozitie acolo…

  11. Victor Ciutacu,

    Mai vedem. E prea mult zgomot pentru un om ”mort politic”. PSD / Ponta e prea zgomotos. Zici că a fost înșelat în dragoste, nu alta. 🙂 El , marele câștigător ( aiurea! )…

  12. Talibanii PNL-istilor incep sa semene din ce in ce mai bine cu talibanii PDL-stilor! Sunt ori spalati pe creier si nu vad realitatea, ori sunt prea ticalosi! Ideea ca acum vreo 8 luni eram gata sa-i dau votul lui Antonescu la presedintie imi da acum fiori pe sira spinarii! Cat de ticalos sa fii sa dezminti cateva luni la rand zvonul cu privire la trecerea partidului tau la PPE, mai mult de atat sa ceri voturile oamenilor din pozitia de liberal, sa dezminti aseara (prin Norica Nicolai)trecerea la PPE, dupa care dimineata (ma rog, cat de dimineata e pentru el) sa vii sa spui ca ai trecut partidul la PPE?! Mai mare ticalosie mai rar mi-a fost dat sa vad! Doar basescu il ajunge! Dar acuma cei doi nu-s la concurenta ca-s prieteni!

  13. Victore,

    Dupa cum ai observant, poate, nu am mai postat de mult.

    Sincer, m-ai dezamagit, din omul cinstit si profesionalist ai ajuns sa devii ‘Tonomatul’ lui ponta.

  14. Nu stiu de ce se repeta imbecil “Diaconu singur bla bla” cand e vorba de Diaconu+Trustul, 24 din 24, 7 zile don 7! Asta e un cost imens, este o uriasa masinarie politica!
    Ca sa nu mai mentionam de probabil peste 40 de ani de actorie, de cariera dusa cu modestie, fara stridente, un ARTIST !
    In alta ordine de idei, visul meu frumos este unirea celor (aiurea) numiti de dreapta in jurul lui Diaconu!
    De ce nu?
    Cred ca nu are nimeni ceva negativ de zis, poate doar problema ANI sa revina, dar nu vad de ce un liberal, un democrat, sau ungur, sau stiu eu socialist nu ar vota “Diaconescu presedinte”, sa nu ne procopsim doamne fereste cu altcineva!

    Multumesc!

  15. PSD-ul este câştigătorul incontestabil al alegerilor europarlamentare. Având în vedere faptul că nişte lideri cu viziune ai acestui partid au avut inteligenţa ca acum foarte mulţi ani să coaguleze toate partidele de stânga în formula PSD, victoria este pe deplin meritată. În condiţiile actuale, este plauzibil ca PSD-ul să dea în toamnă următorul preşedinte. O fi rău, o fi bine? Viitorul ne va oferi răspunsul. Nu mă grăbesc să dau un verdict.

    În timp ce Stânga reuşea să se adune într-un partid, pe dreapta era o golăneală. Pseudolideri gen T. Băsescu încercau să ia cu japca nişte confraţi de direcţie, vezi perioada 2005-2007. Ce a urmat? O luptă fratricidă. Dacă liderii PDL ar fi avut inteligenţa să-i spună pas lui Băsescu, de la perdeluţă, eventual, astăzi aveam o viaţă politică mult însănătoşită. N-au fost în stare. Nu şi-au asumat riscul de a înfrunta o opoziţie redutabilă: PSD în Parlament şi T. Băsescu peste tot… Astăzi decartează.

    Acestea fiind spuse, consider că, în acest moment, politichia românească se află pe drumul bun. Urmează unirea partidelor de dreapta şi simplificarea vieţii politice, dacă PNL-ul rezistă tentaţiei puterii, a avantajelor de moment cu care este atras de sirenele PSD. Să nu mă înţelegeţi greşit, PSD-ul face ce trebuie, rămâne de văzut dacă şi PNL-ul va şti ce are de făcut.

    Graţie viziunii de care au dat dovadă liderii PSD din trecut, astăzi acest partid trimite în Parlamentul European a patra delegaţie în rândul Socialiştilor. Dacă Dreapta era unită, astăzi aveam şi în PPE a patra delegaţie şi se chema că suntem jucători. Şi pe Stânga, şi pe Dreapta. Aşa cum îi stă bine unei ţări de talia României. Dar nu-i totul pierdut, să sperăm că Dreapta va recupera timpul pierdut. În concluzie, cu puţină inteligenţă din partea Dreptei, tot răul este spre bine.

    Desigur, putem pune în discuţie cât de corectă este poziţionarea partidelor româneşti actuale pe stânga şi pe dreapta eşichierului politic. L a o privire mai atentă, totul pare o dileală totală: cetăţeni extrem de bogaţi şi extrem de săraci pe Stânga, bugetari pe Dreapta… Dar asta este o altă discuţie.

    În concluzie, Stânga are ce sărbători, Dreapta trebuie să se apuce de treabă. Primul pas, să strige adunarea. Dacă se poate, şi cred că se poate, fără Băsescu şi PMP. Spre binele tururor.

  16. @barosanul: ti-a luat cam mult sa te prinzi cat de infect sunt

  17. “Daciana… dragostea mea!” :)) Invita-l pe Hrebenciuc si-ntreaba-l spontan, perie-l si da-i-o direct: “Cine este mai nenorocitule urmatorul presedinte?” ;)) Iti garantez ca si el s-ar tavali de ras mai apoi… numai lipsa de reactie si tot ar fi un deliciu! ;)))

  18. Orice aş fi avut de gând să spun mi-a murit pe buze când am văzut că la o zi, o singură zi, după desfăşurarea alegerilor, Crin Antonescu cere afilierea PNL la PPE. Asta după ce inteligenta doamnă Pocora ne-a spus timp de trei luni că orice zvon privind afilierea la PNL e ˝propagandă pesedistă˝, după ce chiar Antonescu, cu gura lui, în cursul memorabilului interviu luat de Mihai Gâdea, a spus că PNL e membru ALDE şi aşa va rămâne, cel puţin pentru aceste alegeri. Adică, candidez ca membru ALDE şi activez ca PPE. Asta voia să spună domnul care a ieşit de la guvernare datorită principiilor şi valorilor sale? Domnul care dorea introducerea in legislaţie (poate chiar în Constituţie) a unor prevederi care să sancţioneze traseismul politic? Conform căror principii şi valori îşi anunţă el azi intenţia de a schimba tabăra politică, la o zi după ce oamenii au crezut că votează un membru al ALDE şi se trezesc că de fapt au votat unul al PPE? Cum se cheamă asta, domnule Antonescu? Oportunism, laşitate, minciună sau tustrei cumulate? Cum se cheamă faptul că doreşte să se alăture celor care acum mai puţin de 2 ani l-au numit ˝pucist˝ şi, o dată cu el, pe alţi 7,4 milioane de români? Linge acolo de unde a fost scuipat? Acesta e omul “cinstit, corect, cu principii şi fără dosare˝ care salvează România? Ion Iliescu a avut dreptate: poţi să fii lichea şi fără a fi avut dosar la Securitate sau dosare la DNA pentru furt din banul public. Eşti doar un alt soi de lichea. Dar totuşi o lichea. Şi e lichea pentru că a prezentat spre vânzare o marfă care nu corespundea indicaţiilor de pe ambalaj. Asta se cheamă în limbaj negustoresc inselaciune de cea mai joasă speţă. Adica, daca nimeni nu-i contesta domnului Antonescu dreptul sfant de a duce prostitutia politica acolo unde n-a dus-o nici Traian Basescu, care n-a inceput un scrutin ca socialist pentru a-l incheia ca popular, ar fi putut cel putin sa ma previna ca pachetelul ambalat pe care scrie ALDE cumparat ieri de mine, contine de fapt un PPE.
    Acum , că alianţa cu băsiştii care era până ieri ˝propagandă pesedistă˝ e un fait accompli, că domnul Antonescu doreşte să ajungă preşedinte exact prin aceleaşi mijloace prin care a rămas Băsescu preşedinte în 2012, respectiv să vină pe tancurile lui Daul şi Merkel, să fie garantat de Elena Udrea şi Monica Macovei, as dori doar un lucru: să le cer scuze lui Graham Watson şi Guy Verhofstadt în numele poporului român pe care l-au apărat în 2012 si sa le spun ca abjectii care i-au tradat azi reprezinta 15% din electorat ca ALDE si mult mai putin decat atat ca PPE.
    P.S. Graham Watson parea surprins de aceasta miscare si spunea ca in PPE nu sunt liberali. Pai cine a spus vreodata ca in PNL sunt liberali, Sir Graham? :))

  19. graham watson despre trecerea subita a lui antonescu la ppe – ‘fie si-a pierdut mintile fie a fost mituit’ .. spre deosebire de curvele noastre astia spun lucrurilor pe nume.. vad foarte multi d’astia de ‘dreapta’ pe aci .. ALDE e dreapta, in sensul liberal .. PPE e dreapta in sensul de facut partie pentru multinationale, luat taxe de la fraieri si dat scutiri de taxe si redevente mici tot pentru multinationale, samd ..e modul de a crea premisele guvernantei mondiale sau macar germane in europa, si in scopul asta nu se dau inapoi de la nimic, de aici si accentele naziste in unele pozitii publice. capitalismul nu mai e ce-a fost, si culmea ca multi dintre cei se sustin linia PPE sunt cei care vor fi victime ale sistemului .. aia care nu vor fi victime, joaca golf, se dau cu yahtu proprietate si nu stau pe site-ul lu’ victor ..

  20. nu psd-istii au fost mai multi la vot , ci opozitia nu prea a iesit la vot. asta pentru ca sunt figuri vechi. sa se schimbe.oameni noi.

    oricum, crin face bine ce face, chiar daca el nu va fi candidat la prezidentiale. muta definitiv la dreapta pnl-ul si rupe orice viitoare legatura cu psd. pnl l-a facut mare pe basescu pentru ca tariceanu a colaborat cu psd inca din 2007, si votantii antipsd s-au mutat la pdl. asa a venit guvernarea boc.

  21. Victore,

    ‘@barosanul: ti-a luat cam mult sa te prinzi cat de infect sunt”

    Eu nu te-am facut tataie ‘infect’, tu o spusesi. Eu te-am apreciat foarte mult pentru emisiunile superbe facute cu Dan Puric, Lese si pastrarea verticalitatii in Roamania Mafiotilor de toate culorile.

    Dar, daca tu consideri ca la ‘securistul’ Ghitza trebuie sa sa-te deprofesionalizezi pt o simbrie si sa-ti pierzi verticalitatea pe care o aveai la ‘turnatorul’ Viculescu, e treaba ta.

    Pacat ca asemena lui Ciuvica si Radu Tudor se mai pierd oameni de calitate.

    Dar asemena lui Tariceanu oamenii o mai iau razna la batrinete sau in cazul PNL, unii stau cu Vasermanul la ei facut la zi ca nu stiu in ce Concubinaj- Mariaj de interes se trezesc la sfarsitul zilei.

  22. Parafrazand o vorba celebra, 37% nu e ca 43%! Si nu e nici macar ca 40%!

    Nici cele mai pesimiste sondaje de dinaintea alegerilor nu dadeau 37%, deci problemele PSD-ului in momentul de fata sunt la fel de mari ca ale celorlalti.
    Sunt din nou 3 tabere si conteaza cine cu cine se aliaza mai repede.

    Daca se reuseste refacerea USL, Ponta va fi aproape sigur presedinte in toamna (daca nu cumva se va duce si el sa se relaxeze la Vantu acasa), iar noul lider al PNL va fi prim-ministru.

    Daca nu se reuseste refacerea USL, atunci se va face o alianta PNL-PDL, cu candidat Iohannis, cu sanse foarte mari de reusita in toamna.
    Singura solutie a PSD-ului in acest caz ar fi sa sustina un candidat independent, personalitate publica, indragita de popor, de exemplu….Mircea Diaconu!
    Ca tot a devenit trendy sa votezi Mircea Diaconu!

  23. d-le ciutacu,sunteti de admirat pentru rabdare! antonescu a venit totusi cu ceva nou fata de basescu,demisia fara plecarea din post,sa-i recunoastem omului meritele ce drakku’…a da,multe si calduroase salutari stramosesti basistilor si urari de bine SI mamicilor lor!

  24. PPE , ALDE sau mai stiu eu ce grup sunt fix zero barat daca UE nu vireaza politica de urgenta catre cetatean .
    In toamna acestui an urmeaza un referendum pt independenta Scotiei fata de UK . O tara cu importante resurse de petrol in apele teritoriale.

    Daca votul trece , inseamna si primul stat care paraseste UE . Daca suprapunem si scorul obtinuit de UKIP , este fix ingredientul minune care va alimenta tensiunea pe continent.

    Un bulgare care nu se opreste prea usor. Si care va alimenta mandria unor popoare ca francezii de ex . Care si ei au votat cum au votat recent .

    De azi in 10 ani , UE asa cum o stim noi azi , poate ajunge istorie.

  25. Acum cativa ani am lasat postat un comentariu cu privire la viitorul presedinte al Romaniei….si inca imi mentin parerea …Cristian Diaconescu….ramane de vazut…

  26. Cum ne va explica noua, votantilor de la referendumul din 2012 dl.Antonescu trecerea la PPE?
    Adica la cei care cu madame Merkel in frunte il sustineau pe Base si urlau ca e lovitura de stat in Romania. Daca nu a iesit atunci jucaria pentru el, a plecat cu umilinta capul si a trecut la “dusman”. Iliescu a fost bland. Asta nu e lichelism, e tradare.
    Credeti ca acest popor e atat de tampit, ca uita atat de repede dle Antonescu? Daca in 2012 ajungeati presedinte ajutat si de “oribilul” PSD era bine? Mai treceati acuma la PPE?
    In alta ordine de idei ar fi bine sa se explice clar ce inseamna doctrina PPE si cam cui i se adreseaza. Sa inteleaga tot omul. Chiar si aia fara internet(mai ales aia)

  27. @ana
    Nu e nimic de explicat pt. 2012, a fost o greseala ce s-a intamplat in acea vara. Nu numai Merkel a latrat la USL, ci si Schultz, seful socialistilor, printre multi altii.

    Cat despre doctrine de grupuri UE, oamenii aia sunt civilizati, au doctrine solide si coerente, atat in stanga si in dreapta. La noi, romanii, doctrinele nici nu exista.

  28. Sub multe zambete si cu niste coincidente pe citatele lui crin aseara un om a dezamagit si acela nu e ponta. Aseara era un remember cu si despre ce spuse crin din usl… Nu am aflat nimic despre cas despre masuri de relaxare fiscale. Naiba stie cum cei de la guvernare cu jurnalisti cu tot se ocupa de ce face opozitia nu despre ce fac ei la guvernare. Sub aceeasi atmosfera relaxata am aflat ca domnul crin s-a razgsndit in ceea ce priveste rosia montana, ce nemernic crin asta, deci nu ponta s-a razgandit fata de spusele din campania electorala ci crin e vinovatul ca nu a fost de acord cu razgandeala din campanie, ciudat este ca tu victor ai acceptat astea fara sa ai nici cea mai mica reactie la deliricul situatiei. Daca de la ponta ma astept la mizerii de genu de la tine victor nu! Ca sa fim clari in campania el atat crin cat si ponta au zis nu rosiei montana nu gazelor de sist si niciunul nu trebuia sa se razgandeasca! Ponta s-a razgandit si crin e un nemernic ca nu s-a conformat… Din asta si cu situatii de genu il demonizati zi de zi pe crin pe la televiziunile de casa… Dezamagitor Victore… Cat despre emisiunea cu ponta de aseara a fost cea mai slaba emisiune a ta facuta vreodata… Mielusel cu citate despre crin ale tale si a lui ponta se vedea de pe arcul de triumf facatura jenanta pana la urma! Am avut mult respect fata de tine dar statul de plata a lui ghita te aduce incet incet in teapa de jurnalisti servili unei culori politice! Ce se intampla la rtv si la a3 in ultima vreme este exact ce se intampla la b1tv cu basescu! In rest bafta la pontit…

  29. @furtos_andrei: dat fiind ca dreptul la libera exprimare e garantat, iti public comentariul. dat fiind ca dreptul de a fi mitocan pe banii mei, la adresa mea, mi-e rezervat in exclusivitate si ca sunt satul de activisti care ma pupa-n cur cand sefii lor ies bine-n textele/emisiunile mele si ma spurca atunci cand e invers, e ultima oara cand mai postezi aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.