Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Ponta şi Antonescu au înviat iar mortul

Ponta şi Antonescu au înviat iar mortul

ponta_crin

Victor Ponta şi Crin Antonescu au ajuns, în timp ce împart o putere de peste 70%, să se toace fără milă. Susţinătorii lui Ponta îl fac cum le vine la gură pe Antonescu. Ai lui Crin îl rup în bucăţi pe Victor. Nici unii, nici ceilalţi nu vor să priceapă că nici unul, nici celălalt nu s-au schimbat absolut deloc faţă de vremurile când se înţelegeau de minune. Atunci aveau un interes comun concret şi trăgeau uniţi la aceeaşi căruţă, acum au interese divergente şi îşi scot public în evidenţă reciproc inconsecvenţele. Au ajuns la momentul când fiecare trage pentru el. Iar mortul viu a început să umble.

xyz

UPDATE: Ca să închid orice focar de discuţie pe tema asta redundantă, da, mă bucur pentru inspiraţia de a-l invita la Ediţia de seară şi pe Ion Cristoiu. Eu lecţii de antibăsism nu iau de la nimeni, dar chiar de la nimeni, din ţara românească.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Ponta şi Antonescu au înviat iar mortul

  1. felicitari de emisiune! tu si crin faceti echipa buna-n dialog. 🙂
    am fost placut surprins de emisiune, nu ma asteptam alaturarea dintre cristoiu si antonescu moderata de tine sa fie atat de interesanta.

  2. Victore,
    USL-ul nu putea sa aiba alta soarta. PSD si PNL nu au nimic in comun decat anti-basismul iar asta este condamnabil de putin.
    Mai mult liderii celor doua partide, Ponta si Antonescu, sunt niste “looseri”.
    In sfarsit, vad ca cei de la PSD si PC cocheteaza cu ideea de a-l pune pe Oprescu sa candideze la Presedintie. Mi se pare o mare prostie. Acum doua ierni, mergem la servici cu sotia mea si vorbea Oprescu la un comandament de iarna. Sotia nu l-a recunoscut si m-a intrebat “Cine este golanul asta?” Principalul merit al lui Oprescu, ca primar, este ca a continuat ce au pornit Basescu si Videanu inaintea lui. Inca nu se vede nimic din ceea ce a pornit el. Poate doar acuzatiile de coruptie si faptul ca l-a bagat pe fiul lui la inaintare sa colecteze banii. Halal tata.

  3. @bigradu: Oprescu-i la fel de golan ca Basescu. doar ca-i desparte o biblioteca de carti. si asta vrea poporu’ suveran, unul de-al lui. dincolo de fiu-sau, a facut, nu a terminat, bulevardul Uranus, ma rog, deocamdata pan’ la Berzei, ca stau tepeni pe picioare Nicusor Dan si Vali Zgonea. si a astupat gropile lasate de Basescu si Videanu. ceea ce, in Romania de azi, nu-i deloc putin. sigur, nici mult, da’ orisicat. daca vrei un nume de primar care chiar n-a facut nimic, ti-l dau eu: Basescu. pardon, uitasem, a bagat hypermarketurile si mallurile in oras. si a falimentat intreg comertul stradal. habar n-am daca la ora asta are sanse reale sa-l succeada pe celalalt golan, insa poate fi o varianta

  4. Sa traiti, sefu’. Ca sa va periez un pic, cred ca nu va poate da nimeni lectii nici in materie de chelneri la cat ati batut niste localuri(cel putin asa va laudati:)). Apropo, un link cu emeisiunea de aseara aveti? Si daca da, puteti sa-l postati?
    Cu stima.

  5. Daca a fost nevoie sa se adune toata hoarda (USD) pentru a-i face “contrapartida”, interesant ce pericol reprezinta, implicit ce putere are Crin!

  6. Interesanta emisiune. Mi-a placut prezenta lui Ion Cristoiu. S-a dovedit ca se poate face jurnalism si fara patetisme sau obsesii patologice. (sa-i spuna cineva si lui Gadea). Dincolo de faptul ca parea un pic obosit, Crin a avut o prestatie bunicica. Parerea mea!

  7. Doi fraieri care o duc prea bine si se cearta de prea mult bine.Au uitat de interesul poporului,ala mai pe la urma sau mai degraba inexistent.Le-ar trebui un pic de opozitie la amandoi ca poate le vine mintea la cap.Numai ca ramane tartorul Base la putere,altul caruia i s-a urcat la cap si nu ii mai trece.

  8. Ai avut super tare emisiune aseara.Mi-a placut maxim.Ma doare-n cot de Cristoiu.Atat vreme cat esti in stare sa-i zici ce merita atunci cand trebuie,si tu i-ai zis-o fara menajamente,restul nu ma jeneaza.Tu maine o chemi si pe Sorina Matei daca ea capata vreo importanta,pentru ca tu iti faci meseria,nu pupi in fund pe nimeni.Daca interesatii sunt in stare sa vada asta,bine,daca nu….sa fie sanitari.Ai dat de pamant si cu Cristoiu,si cu Antonescu,si cu Basescu atunci cand ai crezut ca merita,indiferent de trend.Asa ca cine are nedumeriri,sa mai citeasca.

  9. Felicitari pentru emisiune – din punctul meu de vedere face parte din categoria emisiunilor document.

  10. Pentru cei care au pierdut emisiunea, gasiti inregistrarea aici

    Mos Cristoiu macar stie sa se poarte. Labeunu pupa Bas iar in alte parti o arde analitic. Nu-i basist descreierat ci mercenar calculat.

  11. Salut! Antonescu pare tot timpul proaspat trezit, chestia aia cu somnul pare un fel de a fi nu o situatie concreta, in politica trebuie sa negociezi, iar el nu pare capabil,afla tot timpul ultimul, sau cel putin asa zice, intr-un vant neincredere! In urma cu 2-3 ani cand il ataca cu discursuri maiestre pe Bas eram hotarat sa-l votez, azi e o mare deziluzie, asta e raspunsul meu la intrebar

  12. Nu vad rolul update-ului :-).Foarte bine ca ai chemat si pe cineva din tabara adversa. Monologul de pe alte posturi (indiferent daca vorbim de posturile unora sau ale celorlalti) devine plictisitor/enervant.

  13. Ponta aduce funia,sapun are Crin.,ghici cine le trage scaunul?
    Acum,cu Giak,tre sa recunosti ca l-ai resuscitat.A mai incercat prin alte parti,dar la tine a cazut pe subiect.

  14. Este o supozitie ca Viorel si Crin au inviat mortul. Unu, mortul nu a fost mort nicicand, decat asa, ca ‘wishful thinking’, si doi, Crin si Viorel ar trebui sa ne duca cu gandul sa revedem ‘Spies Like Us’. Se potrivesc perfect in pielea personajelor principale de acolo.

  15. Deşi am vrut, nu am reuşit să văd emisiunea dumneavoastră de aseară. Am ajuns acasă după ora 22,00. Capitalismul, bată-l vina. Însă, felicitări în alb! Faptul că domnul Antonescu a avut posibilitatea să se explice în faţa telespectatorilor RTV mi se pare extrem de important. Nu ştiu cum a făcut-o, nu cunosc întrebările care i s-au pus, însă cred că au fost destul de incomode. De aceea sunteţi ziarist, de aceea este politician. Dar nu despre asta vreau să scriu, ci despre învierea mortului şi morartea USL-ului. Moartea USL-ului a început în momentul în care, imediat după victoria categorică din alegerile parlamentare din 2012, Victor Ponta a chemat la guvernare UDMR-ul. Contrar promisiunilor… Antonescu, simţind pericolul, a reacţionat şi s-a produs prima fisură. A doua fisură s-a produs la împărţirea ministerelor: vă dăm Ministerul Finanţelor dar vă luăm Bugetul, vă dăm Ministerul Transporturilor dar vă luăm autostrăzile şi i le dăm ministrului Marilor Proiecte… Vă dăm forme fără fond, adică. Pentru faptul că liberalii au acceptat sunt vinovaţi. Apoi a urmat presiunea făcută de baza partidului: vrem candidat la preşedenţie. Asta după ce PNL-ul respectase contractul şi-l făcuse pe Victor Ponta premier de două ori. Dar băbuţa de la Dăbuleni s-a dovedit a fi foarte puternică… Nu mai vorbesc despre pactul de coabitare. Picătura care a umplut paharul a fost crearea USD şi trimiterea liberalilor să adune voturi pentru europarlamentare împotriva tuturor. Asta în condiţiile în care PNL-ul a dorit să meargă pe liste comune USL. Lucrurile sunt evidente: PNL-ul a fost exclus din USL, de facto. Urmează şi restul. În acest moment, PNL-ul are două variante: (1) să adune multe voturi în mai şi să se întoarcă în USL mult mai puternici sau (2) să treacă în opoziţie şi să se concetreze pentru unificarea Dreptei. Personal, cred în varianta numărul 2. Antonescu a greşit atunci când a ales să răspundă personal bazei PSD care îl provoca, putea să o facă prin interpuşi ca Victor Ponta. Aşa a pierdut susţinerea unei părţi importante din alegătorii USL care, astăzi, nu-l mai înţeleg. PSD-ul şi Vitor Ponta au jucat excelent. Mai ales Victor Ponta. Nu l-a atacat pe Crin Antonescu, i-a lăsat pe Ilie Sârbu, Mazăre şi Olguţa. Gabriela Firea, pe final. REPET, EXCELENT JUCAT!Ca la carte.
    În aceste condiţii, faptul că USL-ul mai există, formal, este o performanţă şi o mare minciună, în acelaşi timp. AŞA A ÎNVIAT MORTUL… Să nu ne minţim, PNL-ul este un partid mic, dar acest şut în fund poate fi rampa sa de lansare. Totul este să nu-i cuprindă depresia… Există viaţă şi după USL. Probabil, adevărata lor viaţă.

    Nu ascund faptul că sunt un simpatizant PNL, se vede cu ochiul liber, dar nu al oricărui PNL. Dacă la conducerea PNL-ului se aflau Dinu Patriciu, Chiliman sau Cataramă, nu mai eram.

    În concluzie, USL-ul nu mai există iar mortul a înviat.

  16. Hai sa-ti dau o lauda aici ca la posturile mai recente nu se potrivea nici cum. Cristoiu cu Antonescu, si acuma Stan… minunat. Superba diversitatea asta de oameni si opinii. Felicitari!

  17. @Ruben: asta ma straduiesc sa fac de 10 luni, da-n marea asta de politicianism radical si intolerant se vede mai greu 🙂

  18. Dle. Ciutacu,
    Dearte de mine gandul de a da lectii de antibasism petru ca ” nu ma calific ” vorba unui clasic in viata . Ca doar nu eu am stat cu filaj la scara . Timp in care ” maestrul ” Cristoiu ce facea ? Presta la B1 in slujjba ” Mortului viu ” . Asta dupa ce prestase la Intact impotriva “Tiranului Basescu ” . Dupa plecarea de la Intact au aparut celebrele articole scrise de Giak pe vremea lu’ Ceausescu . Lucru despre care spuneati ca nu stiati la momentul inceperii colaborarii la JN . Oricum Cristoiu devenise ” de porc ” , “nefrecventabil” , etc . Aici nu e vorba de basism sau antibasism ci de o minima doza de corectitudine . Sa stiti ca eu il urmaream pe Ion Cristoiu si la B1 , nu ar mai fi o problema sa-l mai vad o data in plus la RTV . Important e cine il invita la RTV . Cine crede altfel poate consulta acest blog in special postarile din perioada imediat urmatoare plecarii ” maestrului ” laBE1 , vorba lui Badea . Am totusi o intrebare – Dl. Ion Cristoiu nu este acela a carui editura “a luat bani ” de la Elena Udrea pentru tiparirea a nu mai stiu ce ( pliante parca ) ?

  19. Salut Victor,
    Vad ca cineva de la voi (cred ca nu tu personal) mi-a cenzurat precedentul mesaj…. Va inteleg si oricum nu conteaza.
    Venind la lucruri mai importante, poate ca este bine ca USL sa se rupa. Este limpede ca Ponta si ai lui nu respecta nici cuvantul dat si nici logica bunului simt si ca Antonescu nu poate inghiti la nesfarsit manevrele lui tintind clar catre controlul total al Puterii, dupa ce Basescu va fi fost eliminat.
    Guvern, Presidentie, Justitie, Presa….
    Deja avem motive sa-l regretam pe Basescu…Cum am avut si pentru Ceausescu…. Mai tii minte vremurile lui Adrian Nastase, inainte de cadere ? Ala-i proiectul nemarturisit al conducerii PSD.
    Asta vrei si tu ? Sper ca nu….
    Din pacate, toata media a fost parcelata si nu ai unde sa te mai refugiezi asa ca ai ajuns la postul PSD. Nici macar nu mai sunteti singuri, Antena 3 facand acelasi lucru…
    Asa va ajunge si Romania: sub controlul total al PSD. Antonescu era o mica speranta de impartire a puterii dar se pare ca….
    ….Rien ne va plus….
    m.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.