Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Guvernarea bunului simţ musteşte de neam-prostie. File de poveste politică…

Guvernarea bunului simţ musteşte de neam-prostie. File de poveste politică…

Motto: “Am venit aici tocmai ca să nu mai vorbească dl Vulpescu” (Victor Ponta)

– Când era Botiş în scandal cu nevastă-sa primitoare de bani de la el, useliştii urlau ca muşcaţi de şarpe să-şi dea demisia. Azi aşteaptă, în cazul similar al lui Cepoi, un verdict definitiv. Scârbă mi-e de ei, nişte ipocriţi jenanţi şi ridicoli…

– Chiar nu vede nimeni că USL a pus să PRIVATIZEZE Oltchim un LICHIDATOR care nu are legătură cu sportul ăsta? Şi că marele “salvator” al Hidroelectrica este tot practician în INSOLVENŢĂ? Din programul de guvernare parcă lipsea cuvântul faliment.

UPDATE: Ponta ne anunţă, în direct de la Ministerul Economiei, că PD-L a lăsat în urmă un  dezastru. Merci, asta ştiam şi noi, cei care ne pricepem de minune să nu ne pricepem la guvernare. Dar, absolut bizar, nu ne-am închipuit că am votat nişte cronicari ai dezastrului, ci nişte oameni pricepuţi…

LATE UPDATE: Ce-mi plac useliştii postatori. Urlau ca apucaţii când o comiteau pedeliştii, mustesc de indulgenţă când sunt ai lor în deranj

Comentarii

comentarii

Similar Posts

57 thoughts on “Guvernarea bunului simţ musteşte de neam-prostie. File de poveste politică…

  1. Hai ca in tara e necrofilie generalizata…se danseaza la bara pe catafalc. Se fag gratare in cimitir azand crucile sa tina jarul, se ragaie bere en gros, lumea e fericita. Doar cu mortu e o problema…a-nceput sa se imputa…incepe sa duhneasca. Baaaiii…cata muntele de inconstienta, manelism si tziganeala.

  2. Bine bai Citacule, asa te vreau. Ma bucur ca ai inceput sa iti dai seama de ” pasivitatea ” uselotilor, care e precum la aia pe care tocmai i-au schimbat acu vreo 5 luni. Toti, nu vin decat sa iti faca mendrele si interesele, ca si salvatoru’ poporului domnu’ Dan.

  3. Victore, ai dreptate in ceea ce spui.
    Singurul lucru care ma deranjeaza este ca ANI nu s-a sesizat pe vremea cand Cepoi era prin guvernul PDL si punea mana pe aceste fonduri.
    Domnul Cepoi a incalcat niste reglementari aplicabile in implementarea programelor finantate din fonduri europene

    1. Un demnitar sau functionar public NU poate fi platit din bani europeni, eventual salariul lui din cadrul proiectului poate fi considerat contributia institutiei la proiect.
    2. In cadrul unui proiect un partener NU poate angaja o persoana salariata a unui alt partener din proiect.
    Cand vad asemenea nereguli financiare in implementarea proiectelor POSDRU nu ma mai mir ca programul este blocat.
    Lucrez pe programe europene din 1994, inclusiv finantate direct de la Bruxelles, dar asemnea nebunii nu am mai auzit.
    Am crezut ca vom zburda in absorbtia fondurilor europene, mai ales ca in programele de finantare din preaderare (PHARE, ISPA si SAPARD) ne-am descurcat binisor.
    Din pacate dupa plecarea guvernului Nastase, specialistii s-au cam imprastiat, iar cei care au elaborat ghidurile cred ca erau bolnavi mintali.
    Au birocratizat tot. Daca pe programele de preaderare in ghid ti se spunea clar ce ai de facut, in implementarea fondurilor structurale birocratia a luat-o razna – ghid, completat de numeroase ordine de ministru si instructiuni. Uneori instructiunile veneau pe la mijlocul proiectului si se refereau la cheltuieli facute la inceputul implementarii proiectului.
    Accesarea fondurilor europene au devenit o aventura tot atat de riscanta ca si escaladarea Everestului in bascheti vechi si tricou cu maneca scurta.
    Am vazut multe in 18 ani de consultanta, dar ce vad acum in programele europene depaseste absurdul.
    Apoi s-au creat retele de coruptie – oamenii din ministere s-au impartit in doua: uni au ramas in ministere, iar alti au plecat si si-au facut firme de consultanta (scriind cele mai penibile poroiecte neimplementabile). Astfel s-au creat retele de influenta si corupere a fondurilor, un fenomen care nu exista la acest nivel pe vremea guvernului Nastase.
    Aceste firme de consultanta din pacate nu au pic de profesionalism, nu-si bat capul cu planuri de afaceri sau studii de fezabilitate serioase, bazandu-se pe retea (colegii ramasi in ministere cu care impart banii) ca proiectele vor fi aprobate. Rezultatul? Proiectele sunt aproape neimplementabile.
    Si mai sunt multe de spus, dar nu am cui si nu vreau sa te plictisesc.
    Cepoi este vinovat cat Palatul guvernului.

  4. Maneaua si ragaiturile de bere si mici se intind peste tara de la picnicul de neam prost pana la mesele bogatilor si puhavilor care ne conduc. Sunt atat de putine exceptii incat nu-mi aduc aminte de nici una acum.

  5. Ce nu se stie la Bucuresti, `au nu se vrea, (cu toate cele 190 de raportari SRI), este faptul ca OLTCHIM este “tepuit” de pe vremea senatorului taranist SANDULESCU. Fica acestui specimen, “demn” de Balaceanca, se numara printre primii “asezati la bucatele OLTCHIM’. Daca nu ma insel, sunt putine sanse, beizadeaua Sandulescu a inselat combinatul cu 130 milioane de lei, lei ai anilor 90 _ 91. Directorul Roibu este doar un angrenaj, minor, in marea AFACERE pe care o putem numi TILHARIA ROMANIEI. Afirm cu responsabilitate ca nu exista partid politic in tara care sa nu fi “beneficiat” financiar de “resursele” OLTCHIM. PRESA, INDUSTRIA (cel putin locala), societatea in ansamblul ei, adica mai tot judetul Valcea a trait, supravietuit, din combinat. Ca este un “viciu de procedura existentialista” reprezinta o alta tema de discutie! Nu-l judecati prea aspru pe Roibu, este doar unealta celor care ne-au guvernat, si care, din nefericire, va plati singur. Il vad ca pe un haiduc al zilelor moderne… adevarat ca este miliardar, dar cine ne poate spune ca Baba Novac era miliardar…la vremea lui in cocosei, prezentul fiind dominat de euro?
    VBa salut condescendent.

  6. Victore, din pacate asta inseamna USL: sa puna mana pe putere si sa arunce absolut orice in carca PDL…
    PDL ne-a distrus, ei profita de asta…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.