Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Cum îți schimbi, rapid, gratuit și eficient, furnizorul de curent sau gaze

Cum îți schimbi, rapid, gratuit și eficient, furnizorul de curent sau gaze


 

E vremea facturilor mari și a nebuniei energetice. Te-ai săturat de modul în care te tratează și te facturează furnizorul tău de de energie electrică și/sau de gaze naturale? Ai găsit altă variantă de furnizor care ți se pare mai convenabilă, mai adaptată nevoilor tale de consum și posibilităților financiare ale familiei tale? Ei bine, află că schimbarea furnizorului, fără explicații și fără să plătești daune sau despăgubiri, este, conform legii, unul dintre cele mai importante drepturi pe care le ai tu, consumatorul. În calitate de client casnic, ai dreptul legal să îți schimbi, oricând, gratuit, furnizorii și contractele de energie electrică și/sau gaze naturale în termen de 21 de zile calendaristice de la data la care faci solicitarea.
Vremea prizonieratului a trecut! Analizează cu mare atenție, însă, ofertele disponibile pe piaţă înainte să iei decizia finală, nu te pripi. . Poți să folosești “Comparatorul de oferte” aflat la îndemână pe site-ul ANRE. Ai grijă atât la preţul de furnizare, cât şi la toate celelalte condiţii comerciale. După ce ai găsit cea mai avantajoasă ofertă pentru tine, încheie fără teamă contractul cu furnizorul pe care l-ai ales. Extrem de important, în afară de faptul că schimbarea furnizorului e gratuită, nici nu implică modificări tehnice, deci nu stai să aștepți la ușă meșterii. În plus, cât timp se derulează formalitățile de schimbare a furnizorului, nu există absolut niciun risc de deconectare. Nu vei sta un minut fără curent sau gaze. Pentru că instalaţia de alimentare rămâne aceeaşi, indiferent de furnizorul pe care îl alegi.
În prezent, poți să îți schimbi furnizorul foarte simplu: o poză după ultima factură, o poză după cartea de identitate si semnatura, care se face pe ecranul telefonului. Dacă încă ai rezerve sau neclarități, intră pe site-ul ANRE (www.anre.ro) și citește pe îndelete materialul informativ privind schimbarea furnizorului/contractului de energie electrică și de gaze naturale. Dacă ți-e mai comod sau ai greutăţi în procesul de încheiere a unui nou contract, sună în „Call-center”-ul dedicat schimbării furnizorului. Vei primi consliere de la experţi din ANRE.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

5 thoughts on “Cum îți schimbi, rapid, gratuit și eficient, furnizorul de curent sau gaze

  1. Wow! E atât de bun să știi că te poți schimba de furnizor fără să plătești daune sau despăgubiri! Este incredibil cât de simplu se face schimbarea și cât de bine este organizată. Este un lucru minunat că poți să folosești “Comparatorul de oferte” de pe site-ul ANRE pentru a găsi oferta cea mai avantajoasă. Nu mai este nevoie să stai în prizonieratul facturilor mari!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.