Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Victoria celor care n-au pus botu’

Victoria celor care n-au pus botu’

Gestul Monicăi Ridzi merită analizat, fiindcă e atât o cotitură, cît şi o confirmare.

De ce cotitură? Fiindcă, în sfârşit, s-a arătat că, sub o presiune mediatică infernală şi constantă, nici un demnitar nu poate fi ţinut în braţe în pofida tuturor evidenţelor. Iar campania jurnalistică iniţiată de echipa lui Cătălin Tolontan, ulterior susţinută cu o furie ieşită din comun de toţi cei care n-au pus botu’ la caşcavalul pus pe masă cu generozitate, a fost un model. Aşa se generează subiectul, aşa se creează indignarea, aşa se întreţine interesul opiniei publice asupra subiectului, aşa se strânge şurubul, aşa se bagă gazela-n ţarc, aşa se-mpuşcă între coarne. Sigur, se impune un amendament. Materialul clientului a făcut totul posibil în mâna meşteşugarului (foto: Alex Nicodim, gsp, Intact).

De ce confirmare? Pentru că Traian Băsescu a demonstrat încă o dată – a câta oară în ultimii 20 de ani, Dumnezeule? – că nu se poate schimba vreodată. Cum? Curăţându-şi cinic al nu ştiu câtelea presupus apropiat, exact la fel cum face încă de la începuturile parvenirii sale politice. Execuţia politică a Monicăi Iacob Ridzi, fix în ziua în care fie-sa (tăcută nevoie-mare şi dispărută din atenţia opiniei publice exact de la declanşarea scandalului public pe care taman campania ei electorală l-a declanşat) s-a instalat în Parlamentul European, confirmă că e mult mai confortabilă postura de duşman a actualului preşedinte al României decât aceea de prieten declarat al său.

Textul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

110 thoughts on “Victoria celor care n-au pus botu’

  1. …deci se poate sa fii orice in ro, suficient e sa cotizezi si uite asa ajungi ministru… ca doar ce, e greu sa conduci ministerul tineretului si sportului? cu totii am fost tineri si am alergat prin fata blocului… cand o sa vad oameni competenti in pozitii inalte, atunci o sa ne mearga un pic mai putin prost, dar in conditiile actuale nu sunt deloc optimista!

  2. @ Alex Dumitrascu:

    Nu te mai chinui (daca o faci) sa imi raspunzi la insistenta si poate nesemnificativa intrebare. Mi-am aflat raspunsul cautat si m-am si lamurit (atat cat ma intereseaza) despre personajul sobota. Ce-si face omul cu mana lui…

    Fiara.

    @ Ciutacu: scuze de offtopic / spam, dar nu puteam sa il las pe alex dumitrascu sa se documenteze pt. o problema la care am deja raspunsul.

  3. interesanta observatia “universitatii din bucuresti”,intamplator m am dat la vorba in tren cu o studenta de acolo si tot intamplator spunea cam aceleasi lucruri..de ce nu luati atitudine?-din cate mai stiu eu asa e pe la toate universitatile)
    mai e ceva,poate aici veti lua ca e vb de base,tot intamplator sunt in vizita la un prieten in orasul faurei,orasul natal al lui banel nicolita si al maritii nicolita,undeva la marginea orasului langa un siloz si langa un cimitir se construieste ceva,vazusem si de paste cand am fost..acu insa am fost curios sa intreb..ce se face acolo..amicul meu a raspuns:parc.parc de ce zic eu?el nedumerit de intrebare a zis parc de..stat..m a umflat rasul pt ca acel parc e aproape finalizat si e pustiu dar noaptea e luminat,probabil pt a vedea crucile din cimitir…e curioasa aceasta constructie in conditiile n care in oras e deja un parc populat de someri,se stie ca orasul e foarte sarac si nu sunt locuri de munca,nu am inteles de ce proaspata primarita pdl a mai facut un parc,e cumva dupa retea videanu?

  4. dupa cum il stim pe base se va lepada si de udrea pana n toamna,doar provizoriu..a mai facut o si apoi a bagat o ministra

  5. Pun pariu ca daca nu era an electoral Ridzi era in continuare in fotoliu si toata masinatiunea pdlista lucra pentru ea sa o mentina acolo. Nu e nici o victorie a presei, este doar un concurs fericit de imprejurari (pt noi cetatenii) care bineinteles au ajutat la detronarea ministeresei. Nu se misca nesimtita aia din scaun, neam! Si nici nu ar fi interesat pe nimeni si ramanea in continuare un caz “minor” dupa cum a spus si jucatorul.

  6. Mda, subiectul universitatilor din romania este inepuizbail dupa parerea mea. “Scandalul” cu Spiru e doar…cum a zis Base?…”varful Aisbergului”. Sub nivelul marii se intind pe trilioane de kilometrii ilegalitatile comise in universitatile de stat, sub sigla ministerului invatamantului.
    Povesti de groaza din facultatile de stat probabil ca are de spus orice student care le-a frecventat.

  7. Hai sa fim seriosi. Trebuie sa schimbam totul in tara asta, sa schimbam toti locuitorii pentru o schimbare. Suntem niste ipocriti. Toti vrem bani, nimeni nu face nimic gratis. Toata lumea vrea sa devina om politic, sa schimbe ceva, bineinteles in contul lui de la banca. Din pacate cei care au ajuns acum la putere au ajuns intr-un moment prost. A luat guvernarea trecuta toti banii, asa ca dragi oameni politici, nu va mai aruncati la functie politica ca nu mai prindeti nimic. Ba din contra, daca sunteti destepti, incercati sa stati cat mai departe ca pierdeti tot ce ati furat pana acum. Pe criza asta sunt buni banii vostri. Apropo, vedeti voi astia din politica pe numele cui ati trecut averile ca s-ar putea sa ramaneti fara ele, stiti vorba aia, frate,frate, dar branza este pe bani. Tineti bine de ce ati furat ca ramaneti fara nimic si nu stiu daca stiti sa faceti altceva decat sa furati. Udrea isi deschide magazin de ciorapi lucrati manual daca ramane fara bani. Take care!!!

  8. Vom avea un tineret si turism in foi de …… placinta. In Ramnicu Sarat, preluand Confectia Ramnicu Sarat, madam Pandispan (se pare ca asa o alinta focsanenii- pesemne s-au saturat de placinte si “consuma” la alt nivel) a pus-o de-o imobiliara pe cinste…… A fost inspirata; a facut “deal”- ul se pare cu nemtii de la Kaufland chiar inainte de a “cadea” imobiliarele………….

  9. Parerea mea:cazul Ridzi a disparut deja de pe prima pagina si vom vedea ca din punct de vedere legal nu va plati niciodata pentru frauda comisa.Ni s-a aruncat un os pe care l-am inghiti si acum dam din coada.Eu voi da din coada abia atunci cand madam Ridzi va plati pentru ce a facut legal.Momentan astept.Eu zic sa nu ne imbatam cu apa rece.Am castigat o batalie nu razboiul,iar ceea ce a facut Ridzi este un razboi intreg.Trebuie sa cada cateva capete de sus din politica pentru ca restul politicienilor sa se trezeasca din nesimtirea in care zac si sa le fie frica sa mai faca nelegiuiri,altfel se vor schimba doar personajele, actiunile acestora vor fi la fel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.