Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Blejnar la Finanțe, Duță la Sănătate

Blejnar la Finanțe, Duță la Sănătate

Rar am văzut comedie mai proastă decât meciul politic Ponta-Antonescu. Un show din care câștigă tot Băsescu. Antonescu l-ar fi propus pe Roșca în locul lui Stroe. Doar că Ponta, pe care l-ar tenta un interimat peren al lui Oprea la Interne, i-ar fi dat cu el în cap. Mai ales că, dincolo de lipsa de anvergură, noua stea prahoveană a liberalilor are o problemă greu surmontabilă: fratele căutat prin Interpol. Ceea ce propaganda pesedistă a și avut grijă să se afle. Răspunsul a fost fulgerător. Vrei anvergură, ia niște Frunzăverde. Greu de contestat experiența politică, la fel de greu de invocat trecutul băsist, dat fiind că, la nevoie mare, a fost primit ca un salvator și dezintegrator de mașinărie portocalie de vot. Așa că omu-i refuzat pe surse, iar negocierea ia o pauză până vineri. Însă vine lovitura de topor: Chițoiu se autodetonează, pretextând penibil că renunță la Fisc, Vamă și Gardă ca să fie secretar general interimar la partid, pe post de înlocuitor de Hellvig, devenit între timp noul Schnecker; totul sub ochii lui Antonescu. Cum țara are nevoie de vicepremier și staroste peste Finanțe, răsare din pălărie Nicolăescu. Pe care Ponta nu poate să-l sufere. Dar nici să respingă simultan două propuneri ale lui Antonescu nu prea merge. Asta dacă, în timp ce Băsescu se joacă amuzat pe simulator în Turcia, susține în continuare, dincolo de realitatea aritmetică din Parlament, că USL nu trebuie să se rupă. În esență, liderii USL se suspectează reciproc de colaboraționism ascuns cu băsismul. Eu zic că amândoi au dreptate.

blejnar

Am și o soluție politică dezinteresată și armonioasă de ieșire din criză: Blejnar la Finanțe, Duță la Sănătate. Plus, evident, Oprea la Interne și Mitică la Brutărie…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

20 thoughts on “Blejnar la Finanțe, Duță la Sănătate

  1. Ai dreptate,din pacate ne afundam intr-o pacla din care nici STF-ul nu ne gaseste,cu iz de putoare electorala statuta de care suntem satui pana la unul.Pe cine sa mai contezi la prezidentiale in situatia data de un Antonescu mai mult decat evaziv in ultima perioada,radical schimbat fata de nu mai mult de 6 luni.Se va mai duce sa voteze paharnicul …ulea in decembrie.

  2. Victore,iti mai aduci aminte de plecaciunea lui Chitoiu la Cotroceni,cand Ponta a plecat cu ideile lui si s-a intors cu ale lui Basescu?
    Atunci ziceai ca eu nu pricep cum se face politica!
    Apara-ma Doamne de prieteni,ca de dusmani ma apar eu,cam asa a ajuns Crin!

  3. Sunt plecat de aproape jumatate de an din Romania si de atunci n-am mai urmarit foarte tare evenimentele si emisiunile de la posturile de stiri. Totusi, in seara asta am intrat pe romaniatv.net si m-am uitat la inregistrarea emisiunii dumneavoastra si am constatat cu oarecare uimire ca Ion Cristoiu era invitat la dumneavoastra in emisiune. S-a sucit Jack, sau v-ati hotarat sa dati dovada de omenie fata de un ziarist muribund (din punct de vedere profesional ca sa nu se inteleaga altceva)?

    P.S.: imi cer scuze pentru postul care nu este la obiectul discutiei propuse de dumneavoastra.

  4. M-ai uns pe suflet prietene!
    Eu scap de Jenu la sanatate(doamne,ajuta!), dar… ce ne facem fratilor cu el la finante???

  5. @Alex: nu s-a sucit definitiv. ceea ce mie-mi foloseste. fiindca, atunci cand propaganda portocalie nu-mi trimite nici un ostean, stiu eu unde sa gasesc 🙂

  6. Si l-ai sarit din schema pe Marta, ar merge si el dupa ce l-or bunghi prin vreo Eritreea, asta daca n-o fi la unu’ jumate cu iarba peste!

  7. foarte tare articolul!!! dra una peste alat Hypnos si-a aratat muschii si i-a facut knock-out pe kakanarii lui Rusanu si pupinpontistii din PNL!!!

  8. Victore,
    1. Cine este Rosca pe care se gandise Crin sa-l puna la interne. Sper ca nu e SRS.
    2. Mie mi se pare ca Basescu crede ca PSD si PNL impreuna in USL isi pot face mai mult rau decat separat. In felul asta, discursul lui Basescu (impreuna cu PMP, PDL, etc.) poate fi mai concis si mai focalizat (cu un singur cuvant dai in doua partide).
    3. Cred ca unul din cei pe care inca-i critica Basescu va fi candidatul sau preferat la presedintie. Deocamdata este critic pentru a nu atrage avalansa propagandistica a USL. Evident, este doar o ipoteza; intotdeauna poate sa apara un iepure din caciula:)

  9. Fara Oprea,care mie imi pare o nulitate,nu se poate face nimic in politica dimboviteana?
    Nunta,botez,ingropaciune,nu conteaza,asta prinde loc la masa.
    Asta are morga si pe wc!
    Oricum,incep sa se faca de cacao,numai de nu ne-ar stropi si pe noi!

  10. Ia uite ce-a zis ieri Iohannis: “Când o să-mi zică Ponta că nu pot fi vicepremier, o să îi răspund”

    Mi se pare extrem de interesanta strategia de PR din spatele schimbarii ministrilor PNL. Mai ales in cazul lui Iohannis. Care este trimis in guvern la bataie, ca o contraparte de imagine in raport cu Ponta, chiar intr-un fel de parteneriat competitiv cu Ponta.

    Realmente mi se pare destul de faina si chiar profesionista tentativa, ca actiune de PR politic, chiar daca, dupa mine, usor tardiva… Practic, echipa lui Crin incearca sa inoculeze electoratului idea ca astia doi (Ponta si Iohannis) au munca lor, dialogul lor si, cand este cazul, lupta lor. Iar Antonescu e deasupra lor, e candidatul, Presedintele, tatucul…

  11. Imi aduc aminte cum te porcaia Cristoiu la B1 si acum il inviti in emisiunea ta . Tara de nebuni…………..

  12. Dupa ce l-am vazut pe cristoiu in emisiune am hotarat sa-mi iert dusmnii ,cum pot oamenii sa se-ntoarca unde au scuipat ?
    Mai putin si va lua la bataie ,ce agresivitate cloceste in Antonescu ,mi-am schimbat preferintele ,nu Antonescu ,nu-si tine gura ,nu poate fi diplomat ,nu onoreaza fisa postului de presedinte .

  13. Cred ca Antonescu traieste in nori! Cum ajunge Iohannis, cum se pun in miscare ANI si DNA! S-ar putea sa vrea sa-l elimine pe Iohannis, un candidat posibil si valabil pentru presedintie din propriul partid! Ei se cearta si Base, care a uitat ca nu voia autostrazi in Romania, se ocupa in continuare cu destramarea vietii tarii pe care ar trebui s-o conduca, fiind in slijba cetatenilor ei.
    In alta ordine de idei, vad ca si ebglezii, dupa americani, sunt luati prin surprindere de stihiile naturii si … fac apel tot la armata!!! Asta, ziarsitii nostri nu vor sa vada.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.