Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

Inspirat de emisiunea de aseară de la Realitatea, am câteva mici sugestii pentru candidatul PNL la Preşedinţia României. E perfect liber să ţină cont (au ba) de ele.

1. Când participi la o execuţie politică la tv, asigură-te că nu-i a ta. Dacă totuşi eşti masochist, încearcă să ajungi la timp, să nu se apuce ăia să te toace-n lipsă.

2. În campaniile electorale, măreţul CTP simte nevoia să fie decisiv, ca să ne spună după aia un întreg mandat că el ne-a pus preşedintele (mă rog, aici are o controversă perpetuă cu Cristoiu, da-i priveşte pe ei). Exact asta a făcut şi aseară.

3. Când te duci la o ţigănie, dacă te respecţi ca viitor preşedinte ce-ţi închipui că vei fi, nu te scoate nimeni la tablă, nici la cunoştinţele de limbi stăine, nici la absenţe, nici la unghii sau la lungimea părului. Regret să de dezamăgesc, dar Băsescu n-ar fi acceptat o astfel de probă decât dacă ar fi aranjat el înainte.

4. Dacă n-ai aflat, îţi spun eu că, în această campanie electorală, Vântu vrea să-l dea jos pe Băsescu, dar ţine cu Geoană, nu cu tine. Te-ai dus fix în gura lupului.

5. În cazul în care nu vrei să urmăreşti al doilea tur al prezidenţialelor cu o bere-n faţă la tv, renunţă la a-ţi închipui că vei reuşi având în echipa de campanie toţi ţărăniştii reşapaţi pe care ţi-i bagă Orban pe gât. Dacă erau buni, îl ţineau pe Constantinescu la Cotroceni încă un mandat, nu-l ajutau să-l învingă structurile.

6. Ludovic, nu ştiu dacă a ajuns la urechile tale, abia aşteaptă să-ţi frângi gâtul ca să se înscăuneze el. D-aia nici nu aveţi bani la partid, că stă aşezat cu curul pe ei.

7. Oligarhul Dinu, din cauza căruia te-njură toţi, în loc să-ţi dea parale, ţi le mai şi cheltuie (prin agenţia lui, că trebuie să trăiască şi Diana Flutur) pe alea puţine de care ai aflat că există. Ziarul lui, care oricum nu face două parale, şi-a anunţat non combat-ul. Poate, totuşi, te pune pe coperta cărţilor fără drepturi de autor.

8. Nu mai spune niciodată, nici măcar în glumă, că-l pui prim ministru pe Tăriceanu. În ochii pulimii, Călin e câh. Plus că te urăşte şi-l cauţionezi gratuit.

Cam atât, bătrâne. Citeşte rândurile astea în paralel cu sfaturile primite de la impotenţii profesional care te înconjoară. Dacă mesajele diferă, sfatul meu prietenesc e să le dai două şuturi în cur şi să le urezi reîntoarcere plăcută la unităţile militare care i-au detaşat la PNL. Dacă ieşi preşedinte, trece-i în rezervă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

219 thoughts on “Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

  1. CTP se crede cel mai dastept (ca asa pronunta el in romaneste) din Romania! In lehamitea lui intelectuala, afisata cu superioritate, isi zice: i-am pus-o (intrebarea cui, cea legata de limba engleza, asumata de el in maniera popesciana cetepista), cum i-am pus-o si lui Nastase (intrebarea cretina, cea cu vanatoarea, cretina pentru ca CTP pare a nu avea habar de faptul ca oamenii au fost mai intai vantori, invatand “agricultura” mult mai tarziu). D-nul Crin Antonescu a fost surprins de intrebare. Si a uitat sa-i aminteasca lui CTP ca noi traim in Romania, si bonjurismul de azi (pardon, asta se intampla mai de mult, dar la fel ca azi, cand toti oligofrenii cred ca daca stiu limba engleza, stiun totul!) trebuie combatut, asa cum l-au combatut, la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, marii romani, dintre care il amintesc aici doar pe Nicolae Iorga.
    Marele fizician german Max von Laue, laureat Nobel pentru cercetari in domeniul cristalografiei, scria in memoriile lui ca, dupa 2 ani de stat in America (SUA) a reusit sa invete dor vreo 200 de cuvinte englezesti, si-si exprima indoiala ca ar fi putut invata vreo limba daca nu s-ar fi trezit vorbind germana. Pentru ca invatatul unei limbi straine (celei materne) presupune un talent, o dexteritate, ca educatia fizica, dupa cum spunea si Nicolae Iorga, referindu-se la matematica pe care n-a putut s-o inteleaga in ruptul capului. Si el stia vreo 20 de limbi, din care vorbea vreo zece.
    Presedintele Constantinescu nu vorbea bine nici franceza, nici engleza, pentru ca nu avea usurinta de a folosi fondul lexical principal, fapt usor explicabil: limbile nu au fost invatate in copilarie, tineretea lui s-a fost petrecut prin muntii patriei, in cautarea de pietre si conjunctura politica l-a lipsit de posibilitatea de a studia in afara tarii.
    Presedintele Iliescu folosea cu usurinta fondul lexical principal, discursurile lui in engleza si franceza aveau cursivitate si aplomb, dar accentul trada faptul ca studiile le-a facut in Rusia iar limbile engleza si franceza n-au fost invatate in copilarie ci mai tarziu, dar au fost exersate in anii tineretii, obligat fiind de statutul de om politic. De altfel, dintre cei trei presedinti de dupa 1989, el a fost singurul om politic, iar istoria il va consemna in mod sigur ca pe un mare politician roman,in apropierea Bratienilor, si conducator, asemenea lui Ion Antonescu, desi puterile lui erau mult mai limitate.
    Basescu este tragedia noastra. Valurile si raul de mare i-au limitat drastic cultura minima necesara unui politician (diplomatica, juridica, economica, sociologica, istorica), iar ascendenta, cultura generala. Este smecherul roman tipic, lipsit de intelingenta, cultura generala si bun simt, care se descurca (on se debrouille) in orice situatie si, specific acestei tipologii, formate in secole de convietuire sociala cu alte etnii, tatari, otomani, etc., se lauda cu modul in care s-a descurcat (vezi cazul cu incendierea vapoarelor in Franat). El vorbeste o engleza marinareasca, se bazeaza pe un fond lexical extrem de restrans (chiar si in limba romana, analizati cateva cuvinte utilizeaza-nu mai mult de 100-200).
    In fond, un presedinte trebuie, este obligat sa vorbeasca bine si frumos limba poporului pe care-l pastoreste. Acesta este singurul mod politic onorant in cursul discursurilor oficiale. In particular, se pot purta discutii neoficiale avand alaturi un translator (Sa ni-l amintim pe D-nul Celac alaturi sau in spatele lui Dej, Ceausescu si Iliescu). Evident, este avantajos sa poti purta o discutie cu un politician strain in aceeasi limba -se pot lega prietenii mai usor, se pot obtine avantaje pentru tara ta, etc.-dar aceasta nu presupune neaparat, in cazul functiei de presedinte, vorbirea francezei de pe Loara sau a englezei de Oxford. Este suficient sa poti comunica. De acest lucru am fost convins cand, intr-o anumita situatie, am cerut scuze profesorului unei universitati, in numele colegilor participanti la intalnire, penru aproximatia cu carele le vorbim limba, din cauza neutilizarii ei cu consecventa. Ilustrul profesor mi-a raspuns uimit: “Mais, nous pouvons communiquer, n’est-ce pas?”.
    CTP e departe de intelegerea cu care privesc americanii sau englezii engleza noastra!! In conditiile in care in SUA peste 40 de milioane de locuitori nu vorbesc mai de loc engleza (hispanicii, in primul rand, dar si altii) Si apoi accentul american, diferit de cel englezesc, de cel german si de cel rusesc, chinez sau japonez.

  2. Excelenta postarea doamnei Carmina Georgescu! Subscriu apelului sau catre domnul Crin Antonescu.

  3. huge mistake, dk va continua sa dea in fostul guvern va pierde voturile unor liberali k mine; nu e normal ca cineva care nu si-a asumat raspunderi executive din ratiuni strict electorale sa isi permita sa critice activitatea si performantele ex-ului; pt crin: dk n-ai fost acolo, taci dreaq! e usor sa vb cand ai stat pe tusa; e un pusti (asa se comporta) rasfatat care nu a reusit nimic in viata pe cont propriu, victoria de la congres nu e a lui (e la fel ca geoana in aceasta privinta) iar presupusul sau talent oratoric este indoielnic; mai bine si-ar pune cenusa in cap ca fara oamenii lui tariceanu o sa faca rahatul praf in teritoriu; a zis ca in aceasta campanie prezidentiala el nu reprezinta pnl (la ora de foc), ca nu e un politruc responsabil cu propaganda de partid; cat de tampit poti sa fii sa spui asa ceva? cel mai mult detest mironositele si parsivii care nu au pic de respect pt inaintasi; sau crede ca guvernarea Tariceanu nu va fi una de referinta in istoria PNL si a Romaniei?

  4. Orban este un nemernic parsiv care imbratiseaza sfaturile unora ca Firea si Cristoiu, ce-l indemnau temeinic si prosteste, cu ceva timp in urma, sa nu mai stea el in umbra lui Crin si sa nu-l mai ajute cu nimic! Penibili cu totii!Tariceanu este un disperat ce crede ca va ajunge din nou miezul din covrig!

  5. Ce este cu adevarat suparator in aceasta poveste este incapacitatea lui Crin de a intelege lucrurile pe care dumneavoastra le-ati enuntat cu atat de multa luciditate!Cum poate sa nu priceapa niste evidente? Cum de se inconjoara de astfel de oameni?

  6. Intentiile bune nu au intotdeauna rezultatul scontat.La “Sinteza zilei”.L-ati “tocat” mai rau decat cei de la Vantu. Crin nu ne inspira inca hotararea de a se afla in fruntea statului.Are prea mult bun simt, pentru o confruntare cu Base care va lovi si “sub centura” daca va avea ocazia.Chiar are consilieri? Chiar lucreaza pentru el?

  7. Sunt trista, draga domnule Ciutacu, pentru faptul ca in tara asta, totul e stramb, deformat, intors cu susul in jos. Ne-am transformat in vanatori de greseli si cautam cu orice pret raul acolo unde el nu exista,trecand insa cu vederea o gramada de mizerii. Trebuie oare parsivenia, viclenia, capacitatea de a evita capcanele sa fie calitatile de baza ale unui sef de stat civilizat? Pai, l-am avut pe Iliescu, il avem pe Basescu – ce ne mai trebuie alegeri in cazul asta? Vi se pare Geoana mai inteligent? Ne-a dat raspunsul mai demult dl. Iliescu, pe care acum il ridica in slavi candidatul Geoana. Nu ne-am saturat oare de minciuna si ipocrizie? Sa fie asa o greseala de mare faptul ca dl. Crin Antonescu a tinut sa raspunda cu buna credinta unei intrebari mojicesti? Problema, de fapt, in ceea ce priveste candidatura domniei sale la presedintie nu e aceasta, ci faptul ca, intr-adevar partidul nu-l ajuta, nu e la inaltime si cred ca, in calitate de presedinte al partidului ar trebui sa faca ceva, pentru ca organizatiile din teritoriu sa se puna in miscare. Din pacate, se pare ca orgoliile si interesele personale sunt mai importante decat cele de grup si cele nationale. Si cum, spre deosebire de PSD si PDL, ciolanul puterii nu le apartine, tot cei cu banii dicteaza. Din pacate, singura sansa a lui Crin sunt dezamagitii, nehotaratii,cei care n-au mai fost la vot si nu membrii de partid. Cred ca domnia sa trebuie sa gaseasca o cale catre inima celor care nu mai cred in politica si politicieni. Si pentru asta trebuie sa fie sincer si direct. In nici un caz nu trebuie sa se lase tarat in jocurile murdare cu care ne-am obisnuit, si iarasi zic, din pacate. Va multumesc.

  8. Oricum voi (colectivul antenei 3) ramaneti aia care iau bani sa-l faca de cacat pe basescu. Nu ma chinui sa scriu cu B 🙂

  9. ” Dacă n-ai aflat, îţi spun eu că, în această campanie electorală, Vântu vrea să-l dea jos pe Băsescu, dar ţine cu Geoană, nu cu tine. Te-ai dus fix în gura lupului.”

    Tare, dom ciutacu. Om serios, cu informatii reale, domle, nu de-alea publice, alea-s pentru toata lumea. A aflat Ciutacu ce e cu vantu, antonescu, geoana si basescu.

  10. Frate de de geoa`na nu-mi pare rau sa-l ia dracu, dar de Crin imi pare sincer rau…nu stiu cat vrea sa invete gratis de la oameni de bine impartiali si dezinteresati. Daca este asa cum scrii in articol este clar ca Antonescu o sa urmareasca turul 2 la tv…!!
    Senzatia mea este ca licuriciu s-a decis….pacat ca nu-i aduce nimeni aminte de caseta aia de pe youtube, iti dai seama cati bani ia duduia ca sa-si tina fleanca…!

  11. Hai, ca CTP-ul i-a facut-o si lui Geoana. E drept, tot pentru a-si satisface propriul ego.
    Dar are si dreptate CTP-ul: Crin sau Geoana nu au nicio sansa sa il bata pe Basescu comportandu-se ca acesta.

  12. Esti tare.
    BOC-POC a vrut sa-i arate BASINEI CHIOARE CE TARE ESTE SI INJURA SI EL JURNALISTI, ADICA JURNALISTI SUNT DE VINA DE JAFUL DIN ROMANIA SI DE TOATE NENORORCIRILE DIN ROMANIA.

  13. Domnule Ciutacu, ai putea fi un om de mare calitate daca nu ai folosi cuvinte socante, nepoliticoase, neologico-brutale sau din ce stiu eu ce gama pentru a te exprima. Te duce mintea si ai putea sa fii un model pentru tanara generatie, din care eu fac parte, daca ai denota si calitati culturale, elevate, diplomatice. Oricat de destepte sunt unele lucruri pe care le zici, pe atat de respingatoare mi se par in limbajul pe care il folosesti. Cultura inainte de toate… sau risti sa fii doar o parte din mizeria care ne inconjoara. Succese!

  14. Va apreciez f.f. mult comentariile facute pe buna dreptate. Dupa mine nu au ce cauta taranisti cu madam Zoica, mai lipsea dl. Ciumara (cu taxele pe borcanele cu muraturi), ca il arunca pe dl. Crin Antonescu de pe esicherul politic. Succes in continuare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.