Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Cine face cărțile.Învierea omului în șlapi

Cine face cărțile.Învierea omului în șlapi

Au crezut că-l scot la pensie și-l trimit, cu un coif de ziar pe cap, să lanseze bărcuțe pe Lacul Floreasca. Au fost la un colț să le iasă. Dar au făcut greșeala fatală. L-au lăsat să-și revină din pumni. Să se odihnească. Să beneficieze de timpul necesar uitării și de avantajul nesperat al coabitării. S-a sculat de jos. S-a șters de praf. Azi dă cu ei de toți pereții. Face, din nou, cărțile. Contează…

base-nava-2

Când vrei să răpui o viperă, îi zdrobești țeasta. Dacă-i tai coada, se arcuiește, ți se urcă pe picior și te mușcă; în cele mai multe dintre cazuri, letal. (integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

40 thoughts on “Cine face cărțile.Învierea omului în șlapi

  1. Era clar de la bun început că dacă îi lasă vreo armă pe mînă (DNA, de exemplu), o va folosi împotriva lor. De aceea, atunci cînd cu „coabitarea” acceptată de Ponta, singura concluzie de bun simţ era că sînt mînă-n mînă – adică Ponta a acceptat doar pentru că era SIGUR că lui nu i se va întîmpla nimic. Nu m-am gîndit nici o clipă că e inconştient.

    @Victor Ciutacu: Credeţi că Ponta a fost inconştient?

  2. @next: nu cred ca poti face o intelegere cu Basescu si sa ai certitudinea ca-si respecta cuvantul dat. doar daca esti inconstient…

  3. Basescu este mult mai slab decat era in anii lui de glorie, dar mult mai agresiv. L-a inrait votul romanilor de anul trecut, eu cred ca nu se astepta la asa o respingere din partea electoratului, iar acum ii vede pe toti ca pe dusmanii lui personali (mai putin Tolomacii din PMP, blonda suprema si bruneta laiata nebuna MM).

  4. Acesti doi ticalosi bolshevici au fost mana in mana inca de la inceput. Statul neo-securistic a capatat noi valente in epoca Ponta. Avem cele mai “sexy” institutii de forta din UE intr-o tara in care se moare de foame la propriu. Bine ca avem interceptari si ca putem sa-i vedem bucile si nurii Elenei Udrea, din diverse pozitii, in valurile marii.

    Nici cu tovarasul Crin nu imi e rusine. Pleaca in concediu cate trei luni de uiti de uiti de el…

  5. “Când vrei să răpui o viperă, îi zdrobeşti ţeasta. Dacă-i tai coada, se arcuieşte, şi se urcă pe picior şi te muşcă; în cele mai multe dintre cazuri, letal.”

    O metodă violentă, protestează ecologiştii (Gordon, Barroso, Reading, Merkel). Nu se poate pune cu grijă într-un sac şi duce în altă rezervaţie? 🙂

  6. Nu cred ca se astepta cineva cu adevarat ca Basescu sa dispara incet-incet in ceata, ca la sfarsitul lui 2014 sa devina un ilustru anonim. Era inevitabil sa incerce o noua revenire in randul nemuritorilor zilei, sa se urce din nou pe nava-amiral de unde sa arunce trasnete in stanga si dreapta proaspat scoase din fund. Insa inainte era un (sau cel putin dadea impresia unui) sarpe de mare, acum e doar o vipera ce va fi rapusa o data cu trecerea timpului.

  7. Un circar. In istoria romaneasca, peste ani si ani, va fi analizata cu uimire aceasta perioada in care incultura si lipsa de bun simt au guvernat Romania, interesul personal al unor jigodii maidaneze a fost mai important decat existenta a milioane de oameni, pseudocultura s-a inscaunat sus de tot, iar semidoctismul a inlocuit intelectualul autentic. In istoria neagra a tarii vor fi amintiti si pusi la zidul infamiei toti acei care au crezut in astfel de jigodii. Si, nu trebuie uitat: astfel de oameni se prabusesc brusc, atunci cand par a fi (din nou) puternici! Atat de jos, incat vor regreta amar in anii ramasi pana la trecerea Styxului, anii in care s-au crezut “nemuritori”! Atmosfera interna este irespirabila. Procurorii si judecatorii anilor 1950 au revenit, normal, pregatirea si educatia precare spunandu-si cuvantul. Daca atunci Scanteia anunta noi arestari, acum televiziunile sunt pline de stiri similare. Iar procesele se bazeaza pe “convorbiri telefonice” acum, si pe turnatorii neverificabile atunci. Adversarii politici ai regimului presedintial actual au inlocuit pe adversarii politici ai putinilor comunisti existenti in Romania de atunci.

  8. sincer sa fiu basescu chiar este cel mai tare politician. nu discutam balarii de morala,de manastire de maici etc. orice politician vrea puterea,cat mai multa si daca se poate opozitie de paie. asta vrea si ponta si crin si oricare alt politician. din cand in cand planurile lor se potrivesc cu ale noastre si fac si ei ceva bun pentru cetateni.

  9. Patraulea, trandafire, dormiți mă?
    Corect, din latență îți revii în șlapi și cu mici peste bazinele de melteni.
    Promenada nebunului de apă sărată cu privirea-n ideal își caută sinele pierdut pe mări. Tricoul albastru se pare că e cel terestru sau era la spălat după scena cu muștarul de pe muntele Găina. Masochiștilor le place la cheremul lui Mefisto-Tătarul și la cheremul oricui își ia în serios rolul de călău.

  10. Eu chiar vreau sa ii distruga Basescu pe uslici, chit ca va fi ca de obicei pe spinarea tarii. Insa impotenta, nesimtirea si nepasrea de care au dat dovada, odata ajunsi cu curul in scaun uitand ca MOTIVUL pentru care ei sunt acolo este inca bine mersi, este cazul ca ei sa si-o fure, rau, rau de tot…

    Tot fenomenul Basescu reloaded este o consecinta a coabitarii.

  11. Victore,

    Dintre cei trei, Base este cel mai prezent in viata publica. Mai mult, cand vorbeste, de cele mai multe ori are sens ce spune.

    Ponta habar n-are ce se intampla in jurul lui si nu intelege nimic din economie (Oltchim, CFR, investitii taiate cu 10%, bani alocati pentru salarii si pensii mai mult cu 18%).

    La Antonescu nu este nici o schimbare: chiuleste in continuare si o face foarte bine.

    Episodul cu Fenechiu sigur nu le va face bine. Antonescu s-a incapatanat sa-l sustina, Ponta n-a avut curajul sa-i spuna lui Antonescu sa se duca sa se culce. Si, uite cum, oamenii care au ajus la putere cu antibasismul in gura dau cu mucii in fasole si nu fac nimic.

    De fapt Ponta si Antonescu sunt inepti si incopetenti. Specialisti in minciuni si furt (master si doctorat la Ponta si respectiv chiul (evident la Antonescu).

  12. catre BIGradu!!corect-MICradu!

    -are sens ce spune basescu ptr tine dupa 9(noua)ani de DIstrugere a Romaniei??!
    -cine i-a lasat lui Ponta Oltchimul si CFR in faliment -pe cap??
    -basescu traian l-a CALOMNIAT pe Gruia Stoica -si azi spune ca Guvernul e bun de plata daca esueaza privatizarea-BUN de PLATA va fi basescu traian NU guvernul -dar,a iesit sa arunce VINA pe Guvern-de FRICA!!!

    -a devenit AGResiv si da buzna peste oameni pe la diverse serbari tot de FRICA!!!!

    -Nu pot uita imaginea DECADERII lui basescu de la una dintre serbari cu clopu pe cap -tot transpirtat ,fata deformata -OPARITA ,tremura din tot corpul,spunand multimii simple ceva de copilasi!!absolut Gretos si RIDICOL!!!FRICA il face sa-si piarda simtul ridicolului!
    -Ponta si Crin TAC!!asta il SPERIE si mai rau!!intuitia ii spune ca se apropie SFARSITUL politic !
    -oricum MICradule tu si multi dati dovada de o superficialitate teribila si din pacate va lasati condusi de INVIDIE si OFTICA!!!

    -ar trebui sa fii mai CRITIC cu tine inainte de a-i judeca pe altii!!!

  13. Eu sincer sper ca pana la sfarsitul mandatului sa reuseasca sa bage la brutarie cat mai multi lideri USL – cu putin noroc poate il vedem si pe onor tov. Ponta dand cu subsemnatul la DNA. Si sincer putin imi pasa de legalitatea actiunilor.

    Asta e soarta pe care o merita niste unii care au reflexul statului in genunchi la cele mai mici tresariri externe – ca nu i-au ales strainii si nu fata de straini aveau ei o datorie.

    Pe scurt – la brutarie.

  14. Basescu isi traieste ultimele clipe si printr-un efort supraomenesc ,de circar, vrea sa fie prezent in viata romanilor .Este rusinea tarii si perioada sub conducerea sa va fi incondeiata cu negru .Oamenii fac poze cu el ca si cu maimutica de pe plaja ,nu de drag ,nu din respect .Nu-l mai respecta nimeni ,doar sunt atenti cu el cei cu frica de DNA sau ar mai avea ceva de castigat.Cand isi termina “opincile “din pod si nu mai prezinta interes, este ca o vie culeasa . Pa basescule ! Guvernul trebuia sa faca pact cu el cand “licuriciul mare”,Merkel ,Barroso au zis” mucles” poporului roman daca mai vrem bani pentru medicamente ,pensii ,salarii etc .Poate ne intra in cap ca suntem o tara agrara (mare bogatie )si dezvoltam acest segment economic ce ne va salva de toate relele ,daruindu-ne demnitatea .Eu traiesc cu mari sperante ,Romania se va redresa .

    Frumos articol ,felicitari.

  15. Basescui e sustinut de occident fara de care nu putem ramane in UE.Daca socialisti europeni nu-l sustin pe Ponta e problema lui

  16. Ponta & Crin s-au molipsit de ciocoism imediat ce a rezultat coabitarea. Vacante scumpe si de durata in locuri exotice, relaxare la soare cu un cocktail alaturi, etc. Mai lipsesc bucile Elenei Udrea ca sa fie tabloul complet.

  17. Corect, doar daca esti inconstient. Da’ faci o intelegere si daca esti interesat, ma gandesc.

  18. @Anna
    Draga Anna,
    Cum ma cunosti tu pe mine! Cum stii ca nu sunt deloc critic cu mine insumi!
    STAI: nu ma cunosti; doar ca n-ai stiut ce sa spui fiindca i-am criticat pe scumptii tai Plagiator si Chiulangiu.
    Am priceput mica aroganta/injurie (bigradu/micradu); banuiesc ca te consideri prea bine educate ca sa injuri asa ca incerci sa jignesti folosind cuvinte din dex. O jignire este o jignire, indiferent cuvinte. Asa ca, data viitoare, fii mai curajoasa, fii mai directa, nu-ti ascunde lasitatea in spatele “bunei educatii”.
    In alta de idei, iti sugerez sa citesti Raportul Comisiei de la Venetia (macar concluziile, care sunt 7-8 paragrafe) sa vezi cam ce crede aceasta comisie despre mascarada de referendum de vara trecuta.
    In sfarsit, modificarile pe care le va face Plagiatorul in codul fiscal vor fi atat de drastice incat Boc va aparea ca un mic copil (nu numai la propriu ci si la figurat).
    De Marinar v-ati plans ca taiat pensiile si salariile. Plagiatorul le-a marit si acum vi le ia inapoi prin taxe.
    Bravo! Ii sustii pe antibasistii care-ti vor lua mai multi bani decat ti-au luat basistii. Macar aia au avut curajul sa-ti spuna in fata. Astia “te fac pe la spate” (scuze pentru expresia deocheata, dar care exprima corect ce va sa fie).

  19. Nene “bigradule” (adica doua grade?),cum le stii matale pe toate, bibicule! Si ce-a fost dar, mai ales, ce va fi!!! Aferim! Parca ai fi o Mama Omida masculina, parol!!!

  20. Te cunosc mIC MIC radule!!
    -trebuie sa fii tare complexat de ai simtit nevoia sa-ti spui BIg-fiecare tanjeste dupa ce nu are(inteligenta………….)
    -frustrare ta legata de nemultumiri personale e evidenta-ravarsare de ura catre Victor si CRIN vine din Constatarea- ca in viata de zi cu zi nu ai nimic BIG in tine ci doar MIC!
    -zici de Comisia de la Venetia -pai daca acorzi atata importanta unei comisii din afara cu FMI ce ai??ca spun ca e bine sa punem taxe!
    -si lucru cel mai grav -creatura care a intrat la Andropauza de la Cotroceni il cerea lui Christine Lagard ca mai vrea 2 ani de acord cu FMI-cum indraznesti tu- Sluga Credincioasa basista specialista in CALOMNII -sa nu fi de acord cu nenea care ne-a furat flota????!
    BAGA-ti mintile in cap!!

  21. Orice ati spune – dovada ca taxele cresc , cresc, CRESC este pe toate gardurile…

    Stie cineva O (una) masura economica luata de USL care sa aduca unui Roman ceva IN PLUS ?

    Stie cineva sa continue fraza: Crin Antnescu a facut urmatoarele: 1,2,3 si mie imi este mai bine …

    Multumesc, Cu respect,

    Cristian

  22. Si inca ceva:

    – daca Basescu este vinovat de ceea ce macina 24 din 24 Antenele, realitatile, etc… secunda de secunda (fara sa ne ofere un respiro, un alt subiect), daca Basescu face toate cate i le pune USL in spate, Daca toate astea sunt macar 10% adevarate, atunci el, EL, este probabil egal cu Dumnezeu, e mai presus de orice… Deci poate ca ar merita sa fie presedinte forever la ATOTPUTERNICIA slavita 24 din 24 de canalele mentionate…

    Si inca ceva: cum sa impart familiei acest huo basescu continuu al propagandei usl si al guvermantilor?
    ALTCEVA NU AM PRIMIT, DOAR HUO BASESCU ! Cum sa cumpar de mancare cu partea mea din huo basescul dat de guvern ? cum sa schimb partea mea de huo basescu cu un concediu decent?

  23. @cristian: muncind, nu asteptand sa-ti dea Basescu, Ponta sau Antonescu. faptul ca aia doi sunt impotenti nu induce si priceperea sau buna-credinta a celui de-al treilea

  24. Victore,
    Scuze pentru chat, dar..
    Anna,
    Logica ta de fier este greu de combatut, este plina de certitudini. Analiza ta referitoare la inteligenta mea si frustarile de care ma “bucur” sunt graitoare.
    Cand iti vei scoate capul din fundul USL-ului, te sfatuiesc sa ai curiozitatea sa citesti, cel putin, concluziile Raportului de care ti-am spus. Macar si pentru faptul ca preferatii tai, Plagiatorul/Hotul si Chiulangiul/Repetentul, il asteptau cu nerabdare, ca un fel de izbavire in relatia cu Hotul de Nave (ca sa nu zici ca-i calomniezi doar pe idolii tai). Dupa ce s-a publicat, ambii sunt “mucles”.
    Si inca ceva: epitetele pe care le adresez celor doi nu sunt calomnii. Sunt rodul actiunilor si rezultatelor obtinute de cei doi in viata. M-as bucura sa ma contrazici cu argumente logice, dar mi-e frica de logica ta.

  25. Victore,
    Cred ca ultimul post (catre Cristian de la 15:31) sumarizeaza ceea ce, din pacate, cei mai multi dintre noi n-o fac. Nu conteaza cine conduce Romania. Ceea ce este important este ca noi sa muncim, sa avem initiative, sa fim inventive si productivi. Din pacate, cei mai multi asteapta sa le dea Hotul, Chiulangiul, Plagiatorul, Infractorul (Nastase), Iliescu (pentru asta n-am gasit inca o calomnie dintr-un cuvant:)).

  26. @bigradu: eu zic sa incerci sa gasesti una si pentru Basescu, oricat te-ar durea la convingeri. poti incepe cu Betivul sau Mincinosul, ca Infractorul a avut grija Morar sa nu i se intample 🙂

  27. Da, au facut greseala fatala, dar a fost o greseala fortata. Ce puteau sa-i mai faca, dupa iulie-august 2012? Va mai amintiti – cred ca multi dintre baietii crescuti in cartier au trecut prin asta – cum era cand exista intotdeauna pe maidan cate un pusti tembel care scotea din minti pe toata lumea, dar caruia nu puteai sa-i umpli curu’ cu pantofi si teasta de cucuie pentru ca avea un frate/var/tata care venea si te calca in picioare daca te atingeai de el, indiferent cat era de vinovat? Asta simt acum, probabil, alde Antonescu si Ponta… L-am suspectat intotdeauna pe Ponta de blat cu Basescu (inca dinainte de formarea USL), dar nu pot sa cred ca i-a displacut ideea de a ramane in istorie ca unul dintre cei care l-au belit pe cel mai sinistru, nociv si abuziv om politic de dupa ’89. Scalpul politic al macacului, purtat ca trofeu in alegerile urmatoare, i-ar fi asigurat un solid capital electoral de (cel putin) zece ani (altminteri, extrem de perisabil). Necazul e ca habar n-aveau cu cine se confrunta (cred ca insusi Basescu a fost surprins de sprijinul acordat de mai-marii Europei si Americii). Aflati in pozitia de a executa o lovitura de la 11 metri in poarta lui Basescu, au aflat ca asta cumparase nu numai arbitrii autohtoni, ci si observatorii FIFA si UEFA. Iar astia, cu totii, au hotarat ca poarta lui Basescu sa fie micsorata la 1,5 metri. Asa ca, dupa glorioasa ratare a adversarilor, beneficiind in continuare de sprijinul arbitrilor (CCR, CSM, DNA, SRI, SIE), starpitura asta face ce i-a mai ramas de facut, pana o sa piarda puterea: cat mai multe daune in tabara USL si a presei potrivnice. In rest, sta in barlog, ca Hitler in ultimele lui zile (asa cum l-am putut vedea in “Der Untergang”), clocind planuri, strategii si tactici pentru redobandirea puterii totale, desi nimeni din jurul lui nu mai crede in asta… Dar am invatat, in ultimii ani, sa nu subestimez potentialul electoratului de a se lasa prostit in masa, chiar si in ultimele zile de campanie electorala, asa ca ma astept la orice. Deja vad semne de pe acum, chiar si in comentariile de aici…

  28. ,,Azi dă cu ei de toți pereții,, E bine…e foarte bine… oricum cred ca a trecut ceva timp si odata cu el si rabdarea noastra…prostanacilor nu le mai plangem de mila. Ponta va avea cat de curand soarta lui Tariceanu. I-a facut Basescu din toate pozitiile si cu manifestatii in strada si cu majoritate in parlament si cu 70%. Napoleon Bonaparte spunea ca ,,În politică prostia nu e un handicap,, se pare ca sa inselat…nu a apucat sa-l cunoasca pe Ponta si usl-eul lui.

  29. @Bubulea: mie mi se pare c-a iesit foarte degajat din barlog, ca nu-i tine nimeni drumul

  30. Victore,
    O “bagasem” deja: Hotul de Nave. Se putea mai bine, dar “cantand” pe muzica Annei, nu am gasit ceva mai bun sau mai original.
    Oricum alea care le-ai gasit tu sunt ceva mai bune decat ale mele (il cunosti mai bine pe individ).
    Insa, dupa cum am spus mai de mult, Ponta si Antonescu se lupta pentru viitorul conducerii Romaniei (de fapt Antonescu se lupta mai mult). E pacat sa ne amanetam viitorul unor incopetenti doar pentru ca sunt impotriva unuia pe care il uram. Mai mult am serioase dubii ca cei doi sunt mai buni decat Hotul.

  31. Cea mai buna solutie, dar si cea mai greu de implementat, la magaria asta evidenta dintre Basescu si Ponta, ar fi ca presa sa neglijeze total conflictul de doi lei dintre ei si sa le ofere vizibilitate publica DOAR cand fac ceva concret pentru tara, potrivit functiilor publice pe care le ocupa.
    Un conflict care nu ar fi vizibil in media s-ar stinge de la sine. Dar cine sa faca treaba asta? Muritorii de foame din presa din Romania? O sa fim mult si bine conectati la subiecte de doi lei de acum incolo… pentru ca asta se vinde. Nici nu o sa bagam de seama ca aceste personaje publice practic nu-si fac jobul pentru care incaseaza o carutza de bani si avantaje.

  32. @Ory: mai usor cu aprecierile superioare/jignitoare la adresa presei romanesti, mai ales cele la gramada, ca mi-e ca ne cam despartim

  33. Victor, sper ca imi dai voie sa-i adresez cateva cuvinte lui @bigradu, care intr-o efervescenta quasistahanovista pune lucrurile la punct, pe ala-l trimite la somn, pe alalalt la reciclare, le-o reteaza scurt si la obiect colegilor de comentarii.

    @bigradu, eu sunt convins ca detii niste absolute si imuabile adevaruri, dar cum de ti s-a strecurat in gandire ideea ca referendumul de anul trecut a fost o mascarada? Nu stiu pe unde “dai cu sapa” dumneata, nici ce imbolduri launtrice te mana in lupta, dar afirmatia asta tembela o consider o insulta la adresa nu numai a milioanelor de oameni, in randul carora ma numar si eu, care si-au urnit curul din case pentru a-si manifesta suveranitatea, ci si la adresa bunului simt, nu neaparat juridic.

    Nu-i locul si nici nu am eu dispozitia necesara pentru a tine lectii de drept, dar iti atrag atentia ca referendumul nu-i o manifestare campeneasca, nu-i scornit de uselisti, de antibasisti, de liberschimbisti, e una din cele doua forme de manifestare constitutionala a suveranitatii poporului. Cealalta e prin organele sale reprezentative. Care organe au mandat reprezentativ, nu imperativ. Ca s-a organizat pripit referendumul, ca putini eram pe liste, multi am fost la vot sau viceversa, ca nu stiu ce manevre la sensibilitatile babelor de prin satele uitate de lume a facut sau nu Dragnea, conteaza in retrospectiva actuala, servesc unor discursuri prostesti, unor Macoveisme daca pot spune asa. Dumneata te poti rafui cu Ponta, il poti scutura de scufie pe Antonescu, te poti implica personal in rezolvarea unor “cestiuni” arzatoare, pana atunci iti recomand cu prietenie ceva mai multa moderatie in afirmatiile privitoare la modalitatile in care poporul roman isi exercita suveranitatea. Cata o mai fi.

    Referitor la postarea maistorului Victor, nu pot decat sa achiesez si eu la opiniile unor colegi comentatori, si sa constat veridicitatea intelepciunii populare, conform careia pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

  34. Valentin,
    Mascarada nu se referea la modul de exercitare a democratiei de catre popor si nici la optiunile voastre politice, pe care nici nu pot si nici nu vreau sa vi le contest.
    Mascarada se referea la faptul ca Parlamentul l-a suspendat pe Betiv pe motive politice si nu pe motive legale/consitutionale. Mai exact, Parlamentul l-a suspendat pentru ca a vrut si a putut. Aceasta actiune (evident urmata de convocarea referendumului) reprezinta mascarada, pentru ca nu trebuia sa se intample.
    Mai jos ai doua paragrafe din Concluziile Raportului Comisiei de la Venetia. Daca nu ma insel vorbesc despre niste probleme de consitutionalitate atunci cand se refera la suspendarea presedintelului si la referendum. Mai mult, este un raport facut intr-un limbaj diplomatic.

    “84. In July 2012, the Romanian Government and Parliament adopted a series of measures in quick succession, which led to the removal from office of the Advocate of the People, the Presidents of both Houses of Parliament, a limitation of the competences of the Constitutional Court, changes on the conditions for a referendum on the suspension of the President of the Republic and the suspension of the President itself. The Venice Commission is of the opinion that these measures, both individually and taken as a whole are problematic from the viewpoint of constitutionality and the rule of law.

    85. The events examined include ordinances, decisions and procedures whose constitutionality is questionable, especially when taken together in quick succession. The
    Commission is worried in particular about the extensive recourse to government emergency
    ordinances – both by previous and present majorities – which presents a risk for democracy and the rule of law in Romania.”

  35. Referitor la presa romaneasca: jurnalistii ofera ceea ce vrea poporul. Au oferit TVR cultural si programe educative dar daca lumea a preferat Kanal D si scandal si Bianca Dragusanu, asta i-au dat. Trebuie sa traiasca si presa cumva.

  36. Referendumul a fost consultarea poporului, oamenii au venit cu mic cu mare, e adevarat.
    Dar nu poti construi ceva, nici macar o suspendare, pe ilegalitate.

    Va dau un exemplu: a fost umpluta tara de catre uselisti, anul trecut , cu bannere uriase, cu texte de genul: ti-a redus salariul, trimite-l acasa (am citat aproximativ din memorie).

    Politica de austeritate este proasta, este de meinteles, este uneori logica (sau aparent logica ) macroeconomic, dar dramatica atunci cand cineva apropiat cade victima, dar, nu este anticonstitutional ca un guvern- presedinte sa decida austeritatea.

    Nu am vazut niciun banner in Romania, nici unul, care sa ne cheme la referendum pe o incalcare de Constitutie.

    Minciuni am vazut: de exemplu, taierea pensiilor. Pensiile nu au fost taiate, cu exceptia celor speciale (speciale inseamna pensionari inainte de termen, oamenii re-angajandu-se dupa aceea.) Speciale insemnand pensiile unor oameni privilegiati care in ultimele trei luni au raportat lucru de 30 de ore pe zi, 8 zile din 7 (vezi aviatorul, vezi judecatori). Pensiile celor care au muncit si au iesit dupa o viata de munca nu au fost taiate. Ambii parinti imi sunt pensionari, ambii muncitori – nu au pierdut un leu macar.

    Construit pe premise false, pe schimbarea legilor dupa decizia de suspendare a parlamentului – totul a fost o mascarada.

    Parlamentul a votat suspendarea, OK- a fost opinia lor ignorand Curtea constitutionala care nu a avizat aceasta suspendare. Dar daca lasau legile asa cum erau, fara schimbarea sefilor camerelor, avocatului poporului, legilor referendumului, fara amenintarile la adresa CC, a CSM, etc. etc., poate ca acest demers era castigator, fara comentarii de niciun fel extern, si totul mergea inainte.

    Grobianismul USL a prabusit totul.

    Altfel – imaginati-va acum cum ar fi aparut dl Antonescu cu ochii carpiti pe la 3 dupa masa la conferintele de presa !!!

  37. Dacă ar mai fi putut candida, Băsescu l-ar fi ascultat cu urechea pe Crin. Și da, din cauza coabitării. USL pierde pe mâna lui Ponta deci e un fel de lucru manual 🙂

  38. @ Ory Draga Ory,Democratie am vrut,democratie avem…
    dar te rog nu te pierde cu firea,calitatea si substanta in presa romaneasca exista,si asta multumita si unui “geniu arogant” si nu am nici un dubiu ca va fi mereu,din pacate alaturi de scursori,jeguri,numeleste-le cum vrei care exista la nivelul de primat…nu trebuie sa fii de acord cu ele,sa le impartasesti parerile…ce nu are valoare nu exista!…sau ca sa inchei in ton optimist,…”pretuim valorile” ….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.