Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Farmecul vine la capătul de jos al scării

Farmecul vine la capătul de jos al scării

Mă ţin de mult timp să aştern pe (vorba vine) hârtie o chestie care-mi stă pe creier. Greii politici – mă refer la ăia care au şi ceva în cap – sunt absolut insuportabili când exercită actul de putere şi devin extrem de plăcuţi la o vreme după ce li se trage covorul de sub picioare. Plus că, pe baza experienţei acumulate în decursul mandatelor, devin mult mai interesanţi şi infinit mai puţin lozincarzi şi declamativi.

Adrian Năstase era de-a dreptul de neînghiţit cât a fost prim-ministru. Privea totul (şi, mai ales, pe oricine) de foarte sus, strivea gângăniile dintr-o suflare. Orice gest normal pe care-l făcea părea o favoare îndelung negociată. Călin Popescu Tăriceanu căpătase o aroganţă şi o autosuficienţă comparabile cu ale predecesorului său. Nici lui nu-i mestecai în ciorbă fără a risca să te opăreşti ireparabil. După ce s-au mai dat jos de pe scara importanţei sociale, cu amândoi a devenit o plăcere să stai de vorbă azi şi nu doar în emisiune. Amândoi au învăţat să mulţumească, amândoi au constatat că lumea înconjurătoare nu muşcă, amândoi se comportă natural. Din păcate (pentru ei, dar nu numai), starea lor de normalitate a (re)venit cam târziu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Farmecul vine la capătul de jos al scării

  1. Imi doresc sa vad ca aveti in atentie unde sant directionati cei 2% din impozitul pe venit.O sa aveti mari surprize,multe ong-uri pdl-iste.Tiganii cu palate isi platesc impozite?Drepturi vor dar sa plateasca impozite nu.Vreau sa vad cati bani se duc unde se duc.

  2. Mie mi se pare că devin fiecare dintre ei nişte “patriarhi”. De când au fost debarcaţi, în urma unor alegeri democratice, se-nţelege, chiar au timp de taclale şi de confesiuni. Parcă şi Dl. Iliescu a devenit mai înţelept după 2004. Nu vi se pare?

  3. Este ciudat ca Tariceanu este asa de incantat de o eventuala candidatura a lui Johannis pentru functia de Presedinte dupa ce ca pana acum doar Crin a figurat ca posibil candidat?!

  4. Pacat ca emisiunea in Gura presei in intrat in pauza tocmai cand Badea vroia sa spuna ce a spus D-l Ciutacu. Probabil vroia sa-si exprime consesnsul vis-a-vis de ceea ce D-l Ciutacu a constatat cu un regret oarecare, respectiv, ca greii politicii trebuie sa fie rostogoliti pe scara in jos ca sa devina mai umani, mai intelegatori. In acest context amintesc ca titlul articolului sugereaza nu rostogilrea pe scara a greilor politicii ci momentul cand au luat deja contact de capatul de jos al scarii, capatul carierei lor politice fulminante. Mai jos nu coboara. E punctul de unde incep sa-si faca bilantul.

  5. @I.I: ce-ar fi sa incercati sa nu mai banuiti ce vreau eu sa spun si, respectiv, sa conftuntati cu ceea ce ati vrea dvs. sa spun? i-am trimis lu’ Badea un sms fix despre Daminuta de la Dinamo!

  6. Voi credeti ca din curte de la Cotroceni ar putea sa decoleze un helicopter?
    E cam impadurit pe acolo, ar trebui facut din timp un luminis, o poienita, ceva…

  7. Nu sunt unul dintre oamenii politici, nu m-am urcat niciodata pana la capatul de sus al scarii, dar din pacate de la jumatatea scarii m-au cam rostogolit oamenii conducatorului chior, si acum sunt la capatul jos al scarii.
    Sunt cum am fost inainte de a ma urca putin.Nici mai bine, nici mai rau.

  8. Victore,

    Te rog sa ma crezi ca astazi nu sunt capabil de nimic cu tenta (nici macar aparent) intelectuala pe blogul tau, pe care ma incapatzanez sa nu-l omit, zilnic.

    Im rezerv dreptul de a vomita. Nu aici, unde ma primesti si ma tolerezi de atata timp.

    A vomita de la prima ora, in avans, pe ziua de azi. Si pe cea de maine. E dreptul meu – sper (inca nu se ia impozit pe asta, nu-i asa?!).

    Ceea ce spun acum, nu mi se pare deloc o performanta, cu atat mai mult ca nici ura nu e.

    E pur si simplu, sila! un drept constitutional, oarecum neconsfintit, dar recunoscut in orice dictatura.:D

    PS: cum ziceai ca se chema echipa de fotbal de la Sinaia pe care ai parasit-o?

    Poate ca, daca iti revendic locul, am vreo perspectiva.:P

  9. Victoras! Ai grije d-aia mici. Eu am aterizat pe LAX acum citeva zile, va pup si va urez succesuri. Ne vedem cind ne-om vedea.

    Pa!

  10. Nu am fost si nici nu sunt fan Nastase,dar macar era arogant cu carte si cultura generala,pe cand boc cel mic este arogant dar infantil si usor de prostit.Habar nu are de nimic,cred ca ce aude de la cei de langa el,le inghite pe nemestecate.Prestanta lui Tariceanu nu o va avea boc cel mic niciodata,iar felul de a vorbi pe langa,este deja caracteristic,ma gandeam sa ii propunem un job cand o cobori de pe ultima treapta…sper sa apucam sa vedem si noi asta,daca nu o fi prea tarziu.Hai la firma de nimic si despre nimic cu boc cel mic.

  11. @alex.dumitrascu pe 23 April 2010 la 00:38
    Nene i-ai pus gind rau lu’ basel de vrei heliport la Cotroceni pentru situatii de urgenta?
    Tz,tz,tz…ce oameni rai!
    Banzai si Doamne-ajuta!

  12. Hai, mey Victore, tu-mi vb de tariceanu ce farmec are in el!? Dar acu’ 5 luni cand s-a dus “sa pupe papucul sultanului”, cat de fermecator era!!??… daca nu era crin, tariceanu statea acu la masa cu base si redevenea din nou gretos. De nastase nu am ce zice, e printre cei mai destepti de prin politica de la noi si, in plus, si-a pastrat pozitia clara fatza de clica chiorului

  13. Cristian Boureanu: “PDL este un proiect intre prieteni si parteneri vechi”

    NO COMMENT !!!…sau n-ati inteles pana acum ???

  14. ?????!!!!!!!
    Domnule Ciutacu!
    1. Sunt o persoana politicoasa, nu-mi permit sa ma adresez nimanui la pers.I atata timp cat nu am relatii mai apropiate cu respectiva persoana!
    2. “nume_necesar ” l-am ales la repezeala, insirata de indicatia formularului;
    3. La o bere cu basel sau cu boacana nu va vad nici moarta!
    4. m-a’nervat rau “uzurpatorul” desi se spune ca’n Moldova oamenii is molcomi si linistiti!
    Ma preumblu de ceva vreme p-aici si n-as vrea sa fiu confundata. Nu de alta, da’ si Boc e confundat cu primul ministru al tarii, Udrea cu ministru dezvoltarii si Roberta cu al doilea om in stat!!!
    …nu c-as fi vreo orgolioasa, ca mi-o mai tuflit unul odata un raspuns de m-a scos din capace dar l-am lasat in legea lui.

  15. Recitind chiar prima propozitie din articol ma intreb daca nu devine insuportabil pentru Dvs.sa va stea ceva ‘pe creier’. Cred, ca nu pentru ca ‘in no minute’ il ‘descarcati’ si ne faceti partasi la framantarile creierului Dvs., care trezesc in constiinta noastra stari, reactii puternice. Comentariile pe marginea articolului Dvs. dovedesc acest lucru.

  16. Offtopic
    Vedeanu zicea ca daca “te bate tatal suporti mai usor”
    Da daca te bate Tatal Ceresc cum ii nene videne?
    Banzai!

  17. interesant e ca au fost marginalizati si de partidele lor, mai ales Tariceanu; iar acum PNL e absent. oare Antonescu asteapta vreo campanie ca sa fie activ?

  18. D-le Ciutacu,
    au simtit “farmecu” Petre Roman,A.Nastase,Ciorbea,R.Vasile,iar A.Nastase,Tericeanu,acum Boc 1,2,3,4 .Si noi sintem “fermecati” de 20 ani si o sa “ne fermecam” ca Alice in Tara Minunilor alti N ani ,,neprezisi,, de raposatu’ Brucan .

  19. Aferim, marea prietenie Boureanu-Vladescu este baza PDL-ului ca sa nu vorbim de parteneriatul dintre cei doi :)))Nu stiu cum Dumnezeu se face, dar mai mereu cand da cate unul portocaliu pe goarna cate ceva zici ca asisti la filme cu naivi ca sa fiu mai indurator cu ei.
    Desi, in afara de furaciuni si diversiuni, altceva….
    Tatucul ce parere o fi avand?

  20. Probabil ca au vazut ca nu sunt invincibili. Actualii aroganti ar trebui sa ia exemplu, desi am observat la oameni ca nu pot trece de bariera de a invata atat din greselile lor cat si din greselile altora…

  21. Daca era Vedeanu batut de tac-su la timp alta ar fi fost situatia acum. Avea bun-simt si masura. Modestia nu-i o calitate, aroganta nici atat. Raman uimita de cate prostii pot scoate astia pe trompeta!! Banuiesc faptul ca el e tare incantat de afirmatia facuta…ce ne- lovit el cu figura de stil, lovi-l-ar Bute din prima runda.
    Nu stiu, tot timpul am avut cel putin impresia, ca oamenii “de stat” ma rog, dirigiuitorii, sunt oameni cu calitati deosebite, oameni care isi masoara fiecare vorba, care isi sustin parerile si ideile cu cuvinte ce nu tin de vulg. Constat pe zi ce trece ca vita bate filmul.
    Uneori, fac si prostia imaginara de-al pune pe boacana langa Putin. Nu’sh de ce, oricum e un fel de “ce-are coada vacii cu stampila primariei”!!

  22. *viata bate filmul…da’ cred ca in cazul Vedeanu nu era necesara rectificarea!

  23. MI-AU PLACUT FFF TARE SECVENTELE CU DL PALER — DE ABSOLUT BUN SIMTZ SI OBIECTIVITATE OBSERVATIILE , INS NUSH CITI LE-AU LUAT VREODATA IN SERIOS …
    ALTFEL APROPO DE DORINTA ASTA DE PUTERE …. SI DE MAHARAJAH , CIND VII DINTR-UN SISTEM IN CARE TI-A FOST VIOLATA NEVASTA DE 2 TRACTORISTI CRETINI SI BETI PE CIND ERA OSPATARITZA LA ILISHESHTI , IN CARE TU ERAI OARECE MINI-SECURIST LA ANVERS SI DADEAI SFATURI CUM SA FIE IMBATATI DIZIDENTII SI READUSHI PE VAS , CIND AI INTRAT PE PILE LA STUDII ….. VREI S CAM SCHIMBI SISTEMUL DUPA IMAGINEA PROPRIE ….CAZ IN CARE , NOI ASHTIALALTI , FURNICUTZELE , AM CAM PUS-O . NUM-ASHTEPT LA NIMIC BUN CIT TIMP ACTUALA GENERATIE DE SHMENARI POLITICI GEN BASE SI FIGURINELE PE CARE SI LE TRAGE PE MINA PE POST DE MARIONETE (BOC , UDREA , OPREA , ADRIEAN VIDEANU-ERA MATOL BATRINU’ CIND I-A SCRIS NUMELE P CERTIFICAT?-…ETC ), MITREA , NASTASE , VADIM ……….O SA DUREZE .TIMPUL SPER SA-I DEA LA O PARTE , SI SA VAD CE S-O MAI INTIMPLA. NIMENI NU FACE NIMIC PTR STAT … ASTA-I O CERTITUDINE , E DOAR O GOANA FURIBUNDA DUPA MILIOANE , PRIVILEGII SI TOT CE MAI E ADIACENT ACESTORA.NU EXISTA DOCTRINA POLITICA , E DOAR O PERDEA DE FUM IN SPATELE CAREIA BAIETII SI FETITZELE (MAI BLONDE SAU NU ) ISI FAC TREABA .
    CIT DESPRE BAIETII CARE S-AU SPASHIT CIND LE-A FUGIT FOTOLIUL DE SUB FUND ..PFFF NU RAMINE DECIT SA LE POUNEM ALTUL LA LOC SI AROGANTA ISHI VA RELUA LOCUL .

  24. Unul la capatul de sus al scarii catre unul la capatul de jos:”Nu este un hot in sensul dreptului comun, ci in sens figurativ”.
    Oare cand isi va schimba atitudinea, oare cand va deveni mai constient, mai responsabil, mai maleabil, mai intelegator, mai implicat in problemele catastrofei in care se afla Romania, cel care inca este la capatul de sus al scarii? Oricum ii va veni si lui randul odata!

  25. Încerc să găsesc un model de urmat pentru naţiunea română. Un model de atitudine adecvată, raportat la stilul iresponsabil al guvernanţilor săi.
    Acum, pe loc, ţara îmi pare un fel de Penelopa….femeie frumoasă….dar fără apărare….în faţa pretendenţilor….ce vor s-o penetreze-n fel şi chip…iar ea….de frică….aşterne masa…toarnă în pahare….se preface că e bucuroasă….doar-doar se-ntoarce bărbatul ei…adevăratul….care s-o iubească, respecte, onoreze….şi care….cu braţu-i de oţel….să-nlăture impostorii 😉
    Vouă nu vi se pare….. Isărescu….acela care, conducînd-o, a iubit, respectat şi onorat România….şi care acum….e departe de cîrma şării….ţinut….de datoria profesională….de a nu lăsa descoperită Banca Naţională….poftită de vulturii…ce-i dau tîrcoale ? 🙂

  26. Am postat mai înainte. Şi nu a apărut. Mi se întîmplă ceva….sau mi-ai dat ban ?

  27. Ok. Merci. Să zicem că nu mă prea pricep eu…la chestii din astea…tehnice 😉

  28. corect! si totusi revazandu-i pe cei doi fosti prim ministri la emisiunile Antenei 3 si imaginandu-mi doar cum ar fi Boc langa……..

  29. Laas’ ca dupa ce cade boc de la guvernare, nici n-o sa mai conteze cine a fost (dac-o sa fie liber), necum ce o sa mai spuna, sau daca-l mai asculta cineva, in afara de ta-su, la verificarea oualelor !

  30. In Romania, dictatura, criza, miscare de rezistenta si spiritul civic tin pana vineri dimineata. Apoi se pleaca generalizat in week-end. Dictatorii, baronii, asupritii si asupritorii, tonomatele si deontologii chiar si prompteritele mai norocoase intra intr-un armistitiu generalizat. Cu totii impachetaza, isi fac cumparaturile si purced la un gratar si-o tabla in fata blocului, la iarba verde sau la Monaco, dupa caz.
    In timp ce in de luni pana joi cu totii strigau, se-nfiebantau, asupreau sau erau asupriti, scaparau fulgere din priviri, scuipau foc si tunete, in week-end, vlaguiti de-atata ‘pac la razboiu’ se intind duios intr-o rana, cu matul plin de ceafa de porc acoperiti de-un val melodios de manea. Las-o dracu mai usor, ca oameni suntem si e totusi week-end…
    Dac-ar fi acum sa fie bataliile de la Marasesti sau Oituz, cred ca ne-am descurca la fel de bine. Atata doar sa nu se tina in week-end. Ca atunci bravul ostas roman si-ar rezema pusca de zid si facand cu ochiul neamtului din transeele de vizavi i-ar zice: ‘ Vezi si tu manca-ti-asi de pusca asta, s-a no suteasca vreun bagabond. Hai pa, ca io am acu o chestie, si ne vedem lunea pe la zece. Dar cel tarziu dupa pranz…’

  31. Li s-ar potrivi amindurora foarte bine expresia lui Fantozzi:Comme e umano lei !

  32. Rusine tuturor care nu stiu altceva decat sa fure din politica si de la conducerea tarii…indiferent cat vor fura va veni o zi a judecatii!!si curios sunt sa le vad fetele atunci…

  33. Tariceanu este premierul cel mai bun pe care romanica noastra l-a avut. Si asta nu neaparat din prisma competentelor ci din cauza k omu’ are moaca de lider…..Adica daca l-ai vedea langa Sarkozy sau G. Brown nu ai avea acelasi sentiment de umilinta care ni l-a dat bazelu’ atunci cand toti i-au intors kooru la summit. Domnul cu ouale emana coruprtie prin simpla sa prezenta. Tariceanu este un om destul de abil…vedeti voi, toti pupicuristii basescieni zic ca vezi Doamne Tariceanu a avut un context economic bun bla bla bla si saracii boc & basinica sunt victimele crizei….Nu nene….omul potrivit la locul potrivit tine de destin, noroc dar si de aspiratii. Daca baselu si boc sunt parca capii unei tari de cocalari, decretei, copii crescuti cu cheia de gat, capsunari, umili universali si alte motamorfoze involuante, Tariceanu macar a fost un om cu care puteai sa scoti capu afara. Acum, cu basel si boc ni se potriveste la fix aia cu “s’il vous plait monsieur”…
    Amin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.