Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Detaşaţi, unelte, monede de schimb…

Detaşaţi, unelte, monede de schimb…

L-au luat iar pe Vântu, de data asta pentru şantaj şi ameninţare cu moartea la adresa lui Ghiţă. E al treilea Paşte din ultimele patru în care băieţii veseli ne dau de treabă (să nu uităm patimile candidaturii Doctorului şi eliberarea lui nea Gigi). Ce văd eu în toată povestea asta? Că aşa-zisele afaceri la vârf şi negocierile, în România, au ajuns să se facă între oameni blindaţi cu tehnică de înregistrare şi cu autorizare de la servicii şi procuratură. Că doi importanţi din lumea business-ului trec de la discuţii colocviale la insinuări ameninţătoare de ţi se încreţeşte pielea ascultând înregistrările. Că unii ziarişti şi-au oficializat, în deplină transparenţă, statutul de oameni ai structurilor de forţă ale statului detaşaţi temporar în media. Că suma la care se face referire, 150.000 euro, e ridicolă în comparaţie cu amploarea afacerii şi a influenţei pe care se luptă cei doi. Că SOV continuă să fie lăudăros şi să joace la cacealma. Că starea lui de periculozitate socială a devenit acută fix când se întoarce din Indonezia, legat, Popa de la FNI. Nu în ultimul rând, că oamenii (din trustul Realitatea, în acest caz) nu contează nici cât o ceapă degerată în ochii patronilor de presă; sunt folosiţi ca instrumente şi monede de schimb.

P.S. Dacă m-ar întreba cineva ce e-n spatele cortinei, i-aş spune că iureşul ăsta va avea ca rezultat final transferul de proprietate asupra postului Realitatea TV.

UPDATE: Kovesi a trimis, oficial, la Hotnews, referatul de arestare. Document care, conform procedurilor penale, nu e public. Transparenţa bate legea în ţara asta. Deontologii s-au însemnat şi au redefinit documentul. Noroc că am făcut captură.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

63 thoughts on “Detaşaţi, unelte, monede de schimb…

  1. Este cel putin penibil.Suma de bani care se vehiculeaza este praf in ochi.De asemenea,nu pot sa nu remarc dorinta lui sov de a sta la parnaie din ce in ce mai des,cu sau fara ajutor.Si ai dreptate,probabil veti ramane singura tv care nu va manca portocale non-stop.

  2. Ce se vede de pe ecranul televizorului meu:
    – SOV i-a intins latul lui Geoana cand l-a chemat la un SPA si l-a pozat cu toti ziaristii lui, dandu-i material de tavalit lui Base
    – Ghita a securizat frontiere in tara lui Base, pe mana lui Blaga de vreo 60mil, ceea ce-l face omul lor pe viata
    – cum a fost nevoie rapida de ceva diversiune in ultimii doi, cum a facut SOV un o cura de beci. Aproape benevol, as putea adauga. Caci mi-e greu sa cred ca la nivelul lui nu stie ce e aia inregistrare telefonica, iar el doar pe asa ceva s-a plimbat la beci De data asta a fost la beci nu atat pentru rusinea satului Nelu Ioan, ci pentru repatrierea necontrolata a varului sotiei lui Base, Necolaiciuc
    Toate astea ma determina sa cred ca golanasul batran SOV il face pe Base sa doarma linistit. SOV lucreaza pentru el.

  3. Astia ne cred chiar timpiti ! Cine poate sa creada ca la un asemenea nivel se umbla cu…firimituri.Marius Iacob , procurorul, nu este cel ce ancheta si in dosarul Elodia ?Nu mai vorbesc de alte dosare…asta-mi vine in minte asa rapid.Pai aici nu mai poate fi vorba de greseli…aici este in cel mai bun caz, rea vointa asta ca sa nu zic incompetenta.acest individ ar trebuii demis automat si cercetat pentru favorizarea infractorului.Asta daca se doreste …Insa cine stie ce mai ” da si asta din el” la un eventual interogatoriu, cine stie de cine e legat , vreo persoana sus pusa, sau mai multe….Si daca a fost adus Popa…ce ?Crede cineva ca-si va recupera vreun banut din cei pe care i-au depus la FMI !?Au sa astepte…calendele grecesti pentru asta.

  4. Racheti sau nu, eu zic ca omul poate zice pe gura orice, atat timp cat dovada fizica nu exista omul se numeste “nevinovat pana la proba contrarie”.
    Ca si-a luat langa el un directoras de 2 lei care latra, dar nu musca, si care se sperie la prima amenintare mi se penibil. Angajarea se face pe competente si nu pe pile, mita sau altele.
    La conducerea unei institutii pe care o vrei controlabila ai nevoie de asemenea oameni, dar sa aibe coloana vertebrala atunci cand este cazul, si sa nu sara in sus cand i se cere din exterior.
    Aceste convorbiri telefonice mi se par exact asa cum sunt: de fatada, de intimidare si atat.
    Spuse de un on care nu-si mai poate controla “omul” si incearca din rasputeri sa-si arate coltii, sa-i arate ca poate inca sa-l intimideze. Daca chiar este asa cum spune ar trebui sa ne punem multe intrebari si la care sa se astepte raspunsuri, dar nu cred ca este cazul.

  5. SOV cu certitudine nu-i usa de biserica, asta cred ca e clar ptr. toata lumea. La fel si “colegii de breasla” Popa, Nicolaiciuc, si Dinel Staicu. Nu-i iau pe nici unul in brate si nu le iau niciunuia dintre ei apararea. Acest “amalgam” de imbalmajeli ale poporului roman saracit, mort de foame si vai de el, i se “serveste” insa aceste diversiuni mizere (dictate de Basescu pirn slugoi sai – ca sa fie clar si ptr. Garm) tocmai ptr. a-i fi distrasa atentia publica de la mizeriile celelalte cum ar fi : scandalul din vami care ducea la Basescu (ce s-o mai dam cotita?), prin filiera Falaca-Igas-Blejnar-Udrea si acoperit usor cu batista pe tambal, mai recent acum tentativa de acapararea Capitalei de gasca portocalie, in complicitate cu alti derbedei de la alte partide, furtul (pana la urma furt se cheama) comis de Botis prin nevasta-sa, si cel mai trist, ingroparea tarii prin toate masurile bezmetice luate de Basescu (se mai indoieste cineva ca toate aceste masuri le-a luat Guvernul si nu Basescu ?). Si ar mai fi spre exemplu toate asumarile astea de raspunderi ale lui Boc pe tot felul de legi care conduc clar spre o “dictatura luminata” (s-o citesc pe Udrea). Cel mai important lucru insa este altceva : lipsa de reactie a populatiei impotriva tuturor acestor “magarii” care ni se servesc ori de cate ori are chef “jegosul jucator”, iar foarte grav ptr. natia asta este ca din ce in ce mai multe slugarnite se “inroleaza” in a-l slavi pe idiot. Cat despre SOV, sunt convins ca saptamana viitoare (la recurs) o sa-l retina din nou (sub orice motiv si / sau pretext), ptr. a “condimenta” poporul cu o noua prosteala. In orice caz, prin cei patru subiecti (Vantu, Popa, Necolaiciuc, Dinel Staicu), cred ca vreo luna de zile se pot acoperi alte “manareli portocalio-basite”, lejer. Dar … ne meritam soarta …

  6. In toata povestea asta, ca si in altele izbitor de asemanatoare, ni se spune noua, oamenilor de rand, ca ce i se intampla azi lui SOV ni se poate intampla noua, maine. Fals. Nu ma intereseaza cine e de partea cealalta, intotdeauna va exista “partea cealalta”. Cert este ca SOV e un borfas si spun asta stiind ca nu jignesc pe nimeni, iar locul lui e la racoare.
    Daca mardeala asta va avea un invins si un invingator, asta nu inseamna ca invinsul e prejudiciat. Nu. Inseamna doar ca unul a incasat-o. Asta nu are legatura cu dreptatea, sau cu justitia. Deci daca se intampla sa confundam o mardeala golaneasca, cu un act de justitie, asta e alta treaba. O putem face constient sau inconstient.
    Prin urmare SOV e un derbedeu si asta e spusa in contextul golanesc al confruntarii. Sa nu ma intrebe nimeni daca am probe. Aici nu se pune problema de probe. E o afirmatie spusa pe maidanul de pe Net, despre un golanoi. Nu-i asa ca o sa zboare comentariul direct la cos ? De ce ? Pentru ca n-am probe ? Sau nu ma exprim la fel de elevat ca borfasii in cauza ?
    Deci mie nu mi-e frica, pentru ca nu are cum sa mi se intample ce i se intampla SOV-ului. Eu nu ma mardesc cu nimeni si n-am fost implicat in cauze atat de dubioase. Asa ca n-are decat sa i se intample ce e mai rau. Sa-i stea in gat ce a furat, iar acolitii lui, cat si dusmanii, ar fi bine sa imparta aceeasi puscarie si sa-si dea in cap pana nu mai ramane nici unul in picioare.
    Asa sa le ajute Dumnezeu, Allah sau Satana.

  7. Salut,Victor.Eu am de mult senzatia ca Vantu este “jucaria” lui’domnul Traian’.Asta in lipsa lui Voiculescu,care,din punctul meu de vedere,ar fi trofeul suprem al lui Basescu.dar,pentru ca voiculescu are spatele prea puternic,trebuie sa ne multumim si cu Vantu.Vafi foarte interesant daca si cand se va da liber la Voiculescu…

  8. Cred ca in ritmul asta, hotnews( si toata lumea) a citit referatul(nepublic) inaintea avocatilor sau a judecatorului…
    Pai, daca vrem sa citim un referat cu propunere de arestare( de exemplu al lui Pasat sau Ridzi) facem si noi o cerere in baza legii 544 ?

  9. Victor, daca miza este, asa cum spui tu, preluarea Realitatii TV, atunci voi ar trebui sa fiti fericiti daca asta chiar se intampla, pentru ca, pe cale de consecinta, va creste audienta. Oricum, daca m-ai intreba pe mine, baietii au pus de mult mana pe Realitatea (vezi ultimele campanii electorale).

  10. Bine si ce amenintare este asta “iti rupem gatul”? Pai pe langa semnificatia ad literam care e grava, expresia mai are multe interpretari, printre care si faptul ca o sa-i rupa gatul in afaceri si o sa-l lase lefter popescu. Probabil ca cei de la procuratura nu o sa inteleaga nici aceasta expresie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.