Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Detaşaţi, unelte, monede de schimb…

Detaşaţi, unelte, monede de schimb…

L-au luat iar pe Vântu, de data asta pentru şantaj şi ameninţare cu moartea la adresa lui Ghiţă. E al treilea Paşte din ultimele patru în care băieţii veseli ne dau de treabă (să nu uităm patimile candidaturii Doctorului şi eliberarea lui nea Gigi). Ce văd eu în toată povestea asta? Că aşa-zisele afaceri la vârf şi negocierile, în România, au ajuns să se facă între oameni blindaţi cu tehnică de înregistrare şi cu autorizare de la servicii şi procuratură. Că doi importanţi din lumea business-ului trec de la discuţii colocviale la insinuări ameninţătoare de ţi se încreţeşte pielea ascultând înregistrările. Că unii ziarişti şi-au oficializat, în deplină transparenţă, statutul de oameni ai structurilor de forţă ale statului detaşaţi temporar în media. Că suma la care se face referire, 150.000 euro, e ridicolă în comparaţie cu amploarea afacerii şi a influenţei pe care se luptă cei doi. Că SOV continuă să fie lăudăros şi să joace la cacealma. Că starea lui de periculozitate socială a devenit acută fix când se întoarce din Indonezia, legat, Popa de la FNI. Nu în ultimul rând, că oamenii (din trustul Realitatea, în acest caz) nu contează nici cât o ceapă degerată în ochii patronilor de presă; sunt folosiţi ca instrumente şi monede de schimb.

P.S. Dacă m-ar întreba cineva ce e-n spatele cortinei, i-aş spune că iureşul ăsta va avea ca rezultat final transferul de proprietate asupra postului Realitatea TV.

UPDATE: Kovesi a trimis, oficial, la Hotnews, referatul de arestare. Document care, conform procedurilor penale, nu e public. Transparenţa bate legea în ţara asta. Deontologii s-au însemnat şi au redefinit documentul. Noroc că am făcut captură.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

63 thoughts on “Detaşaţi, unelte, monede de schimb…

  1. În sprijinul afirmaţiei din P.S. stă faptul evident că, anul trecut, Realitatea n-a suflat aproape nicio vorbă despre arestarea lui Vîntu. Ieri, nu numai că au titrat de zor, au dezbătut, dar parcă erau şi un pic bucuroşi ( vorba lui Buble ). Am privit puţin când a intrat Tolontan şi am putut constata că, atât Drăgotescu, cât şi Oana Dobre, erau deranjate de insinuările/afirmaţiile acestuia legate de distanţa prea mică dintre biroul lui Ghiţă şi studio. Dacă pe Oana n-o suspectez ( încă ), la Drăgotescu, altfel stau lucrurile…

    Din păcate, cred că se potriveşte zicala “Câinele care latră nu muşcă”, şi în cazul lui SOV. Afirmaţia legată de împuşcarea a sute de rakeţi e de-a dreptul hilară.

    Eu din acele înregistrări am mai reţinut un lucru: că SOV îl sfătuia pe Ghiţă să se pună bine cu Udrea. Deci… 🙁

  2. Bine ca plec…dar si acolo unde plec voi afla de Vantu.Tot nu scap…credeam ca scap.Vroiam si eu sa ma relaxez cateva zile in straintate.Iaraud de magistratii astia,iar inregistrari,iar stenograme,iar retineri,arestari,dupa aia eliberari spectaculoase.M-am saturat.Cel mai rau ma enerveaza justitia,e criminala.Ma enerveaza abuzurile din justitie.

  3. A garantat el luna de salariu, acum ii garanteaza astia, luni de parnaie! Asa e cand joci la cacealma, vorba ta, odata si odata, tot iti vede unul “cartile”! Schimbarea la fata a Realitatii, incepuse sa se observe de mult. De ce n-a reactionat atunci? Zici ca ai ascultat inregistrarile? Prea nu-mi vine sa cred ca procurorii au aceste dovezi! Daca este adevarat, Vantu este muuult mai tampit decat mi-am inchipuit! Sa-l fi derutat castigurile enorme, de pe urma cacealmalei?
    S-auzim numai de bine!

  4. Caterinca maxima. Daca eram in locul lui Ghita, m-ar fi pufnit rasul. Sigur ca miza e transferul postului, dar eu n-as paria inca pe Ghita, in palaria lui Sorin mai e si un alt iepuras.

  5. Si ce daca se face transferul de proprietate ? Vor elogia puterea si vor avea tot atata audienta cat are TVR.
    Vantu a reusit sa intoarca voturile in ajunul alegerilor , recunoscand in direct intalnirea cu Geoana si elogiind-o pe Udrea. Parea un om inteligent dar a mizat pe cel mai rau. Acu’ sa “ia de la Basescu” !
    Iar o fi “suflat” Parchetul general din interceptari,in presa ? Mai bine s-ar pune pe sapat prin delurile Moldovei…

  6. paradoxul românesc continuă să funcţioneze şi să uimească neîncetat chiar sub ochii noştri…la doar cîteva ore după ce un ministru în funcţie demisionează în urma acuzaţiilor că ar fi sifonat o jumătate
    de milion de euro din bani europeni, deci că este parte a corupţiei instituţionalizate, autorităţile române îl arestează asa, ca din senin pe Sorin Ovidiu Vântu…

  7. buna ziua,

    v-am ascultat si aseara la Subiectiv, cand vi s-a cerut parerea, si eu cred ca si altii ca de fapt tot circul asta e facut pentru preluarea REALITATII TV, acuma mai ramaneti voi de la ANTENA 3 care le stati rau de tot in coaste, si imi pare rau ce am citit in comentul despre cum a-ti achizitionat casa, si faptul ca va hartuiesc asa ca prostii oricum pt ca maine v-oi avea treaba prin casa vreau sa va urez dvs. si familiei PASTE FERICIT , linistit in primul rans, sanatate si mult noroc baiatului. dana

  8. eu nu inteleg de ce se taraganeaza asa mult arestarile in Romania ? Pe Voicu foate repede l-au arestat si broscoiu ala nu avea atatia bani si antecedente ca asta, dar pe Vantu asta il cred in stare de orice !

  9. Toate drumurile duc la Elena !!!…
    Blestemul Romaniei a fost dintotdeauna acest nume !!!…
    A planat de secole ca o cobe !!!…

  10. Zici că “ziarişti şi-au oficializat, în deplină transparenţă, statutul de oameni ai structurilor de forţă ale statului detaşaţi temporar în media”. Pe asta n-o mai înţeleg. Cu restul sunt total de acord.

  11. Victor,
    Nu cred ca transferul de proprietate este scopul final. Ce sa faci cu un sac fara fund in care tot bagi bani? Postul produce atat de mult din reclama incat sa merite toata nebunia asta? Cand transferi proprietatea nu transferi si datoriile? In plus, cam tot ce era mai de soi dintre oamenii lor au ajuns la antena. Dupa ce ai luat toata carnea de pe carcasa, cu oasele ce faci? Simplu, le arunci la caini …

  12. Eu cred ca este numai o perdea de fum, ca sa nu se mai ocupe nimeni de blatul din ultimul meci al Sportului Studentesc!
    Se lupta hotii intre ei… lipseste doar Tatulici (deocamdata!) ca sa ne spuna cine are dreptate…

  13. Nene Victore, mă laşi să-l întreb pe [D][S][N] dacă face angajări la firma lui de advertising?
    Că am şi io o perdea de fum. Cea mai trăznet, cea mai cea, mai tare decît aia cu rakeţii.
    Ui asta.
    Banzai!

  14. Mie teama in fiecare zi in care se mai salta 1 altul de pe strada in plina zi, care a facut si a dres pe oriunde a umblat.
    Mie teama de viitorul copiilor nostri in tara noastra draga in care nu suntem siguri de urmatoarele salarii pe care urmeaza sa le castigam si aflam din ziare si reportaje ca cei ce ne conduc sunt in posturi sus puse, sunt corupti, santajeaza ca la usa cortului, ca ultimii smenari de la coltul blocului care fura si bat pentru doza zilnica.
    Mie sila, teama dar abia astept sa cada de pe pidestalul de pe care s-a instalat si sa se poata publica, verifica mai atent dosarele, trecutul dragului nostru carmaci, pun pariu ca ne vom ingrozi cu totii la unison sa vedem ca acest tip de oameni sunt acolo sus si surad in coltul gurii dispretuitori catre noi, asa cum o fac de ani buni.
    Ca SOV poate toate astea si chiar mai mult nu cred ca sperie sau uimeste pe nimeni.
    Dar eu cred ca sunt multi altii la fel ca el sau chiar mai rai care stau bine mersi acolo unde sunt si isi incaseaza lozurile zilnic, lunar, anual.
    Bafta multa si urari de bine!

  15. Domnule Ciutacu, am o rugaminte la dumneavoastra. Stiti unde pot gasi inregistrarea emisiunii Sinteza zilei din data de 6 decembrie 2009 ? As fi bucuros sa o revad in aceasta perioada de vacanta.

    On : mi se rupe de Vantu, Voiculescu, Ghita, RTV, A3, A2, B1 TV, 10 TV, voxnews.

  16. Ciudat este faptul că “pericolul social” al lui SOV a fost descoperit exact în ziua în care un ministru prins “cu mâna la caraiman” şi-a dat demisia.
    Şi, parcă, la şantaj tre’ şi un flagrant, că dacă eu doar zic din gură: “dacă nu îmi dai bani îţi zbor creierii”, e doar ameninţare şi nu e cu arestare, cu mascaţi…
    Că mâine poate mă sucesc de bunăvoie şi îmi cer scuze.
    Ca să fie şantaj tre’ să fie cu bani d-ăia scrişi.
    Părerea mea.

  17. In ritmul acesta pe langa traditionalul miel,cozonac si ou rosu, vom avea parte si de “traditionalul” arestat de paste.

  18. -Da, DNA este o unealta in mana presedintelui.
    -Da, asistam la perdele de fum si hrana pentru setea de sange a poporului infometat.
    -Da, plangerea lui Ghita a fost depusa de 2 saptamani iar Vantu a fost arestat preventiv odata cu aducerea in tara a lui Nicolae Popa. Daca amenintarea cu moartea pe care a facut-o Vantu ar fi fost serioasa avea timp 2 saptamani sa-l omoare pe Ghita.
    -Da, e doar o lupta disperata intre cei bogati, influenti si puternici(vremelnic) pentru a pune mana pe RTV.

    Si cu toate astea, in timp ce scriu asta, nu pot sa uit ca este Joia lui Lazar, ca suntem in saptamana mare si ca oricat de pueril si in afara realitatii cotidiene este ceea ce vreau sa spun, cred ca este vorba si despre ceva mai mult decat lumesc la mijloc. Pentru ca un om care declara ca a impuscat personal alti oameni, un om despre care se spune ca are o “inteligenta malefica”, un om care a distrus viata a mii si zeci de mii de oameni prin intermediul FNI s.a.m.d. nu se poate mira cand lucruri “rele” i se intampla, pentru ca necunoscute sunt caile Domnului.

  19. Cred totuși că afacerea Botiș explică cel mai bine chestiunea ”de ce ieri și nu azi ori mâine”.

    Ce se întâmplă? În imbecilitatea lor o serie întreagă de pdl-iști, cu BOC în frunte, au gafat monumental și chiar au agravat situația (BOC-tăinuitor/favorizator) uitând că mai există o instituție a SupraStatului: OLAF, insensibilă la capriciile Udrei și la jocurile Jucătorului. Chiar au invitat-o să declanșeze cercetări încercând cacealmaua curățării cu mașina de spălat de păcate penale portocalii ANI-DNA. În aceeași zi la Bruxelles se cam vorbea de posibilitatea blocării unor fonduri europene pentru România. Băsescu a fost pus în gardă și a dat ordin de demisie, făcându-i pe toți BOC-pedeleii să apară în toată splendoarea ridiculității lor goală! AȘA CĂ GRĂBIREA REȚINERII LUI VÂNTU A DEVENIT O SOLUȚIE DE APLICAT PE LATURA … mașinii de-mproșcat murdării pro-portocalii ANI-DNA. O mașinărie mulifuncțională, nu? Chiar paradoxal-funcțională: ”Mașină de Mânjit și Spălat”.

  20. Te pomenesti ca si acum tot “dictatorul” este de vina. Victore omul a spus “cu subiect si predicat” cum iti place tie sa zici ca a ingropat oameni in Moldova. Ca a jucat sau nu la cacialma sau ca a fost sau nu inregistrat este mai putin important. Daca si acum o sa imi plangeti pe la televizor (nu neaparat tu ca persoana – presa in general) ca marele om de cultura SOV este victima regimului dictatorial portocaliu chiar o sa ma umpleti de scarba si o sa imi omorati si ultima bruma de simpatie/incredere care o mai am in presa asta asa-zis independenta.

  21. @Garm: cine dracu-l apara? e un neghiob megaloman cu gura mare. daca a umplut dealurile cu racketi morti, tara trebuie sa fie un santier arheologic, iar Vantu sa fie judecat pentru genocid, ca dictatorii din Rwanda

  22. Aşadar atenţie când vă certaţi cu nevestele! Dacă le ameninţaţi cu ceva şi vă “miroase băeţii”, e cu cântec… 😛

  23. Evelics,
    in tara asta nimic nu-i ce pare a fi.
    ca media este intesata de baieti cu ochii albastri, nu-i o noutate. ce este intradevar interesant, este faptul ca ofensiva impotriva trusturilor de presa si a ziaristilor incomozi se manifesta din ce in ce mai acut. ce ne rezerva viitorul apropiat? din ce in ce mai multe jocuri operative si arestari in media care nu-i asa este o amenintare la adresa sigurantei nationale.

  24. doua paravane ale securitatii interpreteaza un numar de circ in regia serviciilor secrete conduse de maretul bulibasa baselu

  25. Nu numai si o noua reclama pentru Udrea,daca e adevarat ce apare prin presa sau fumigene pentru a acoperi legea minoritatilor si alte matrapazlacuri.Se instaureaza o anumita stare de tensiune,vad ca toata lumea vrea puterea,inclusiv niste fosti monarhi.Ma bucur ca toti vor putere desi habar nu au ce sa faca cu ea,cand li se ofera asa ceva.Fiecare isi urmareste un interes de ti-e mai mare greata,cand ii vezi cum se pretind care mai de care mai puternic.Toata “justitia” asta de fatada ascunde alte probleme mai grave ale Romaniei.

  26. Iar il plimba degeaba,raman iar ca mascaricii.Procurorii astia tin mortis sa se faca de toata cacaoa,pur si simplu n-au cu ce sa-l retina,cum era… “sa faca dovada,sa faca dovada”dar aia reala,nu prostisme niste vorbe,parole,parole.Realitatea e ca s-a intrat in zona crepusculara.

  27. Victore,
    SOV stie si a spus-o: Ghita asculta doar de Magureanu. Tot ce face acuma Ghita e parte din scenariul genialului “Profesor” Imre Asztalosy. El trage sforile in Romania din 90 incoace.
    Magureanu a fost primul sef SRI ceea ce i-a permis accesul la toate dosarele secu pe care le-a copiat si depozitat in Ungaria. Cu dosarele astea a devenit PAPUSARUL SEF al vietii politice romanesti.
    Asta explica: Basescu tras de sforile lui Imre Asztalosy vrea sa-si bage botu’ in Constitutie sa faca Romania stat “regional” sa ajunga sa arate pe harta cam ca desenul de pe burta idiotului ce a dat foc lui “Avram Iancu”.

    Am 2 intrebari pentru Ponta, cand il vei chema la o emisiune de a ta: s-a meritat sa se compromita sa isi petreaca Revelionul in Dubai cu Sebastian Ghita?
    Cine a platit “dixtractia”, ca nu a facut-o nici Ponta nici Ghita?

  28. E o bătaie de joc totală. Nu am cunoştinţe în domeniu, dar nu mi-ar fi trecut prin cap că ar putea un referat de arestare să intre sub incidenţa Legii 544/2001!

    Avem de Paşti: Popa, Vîntu, Necolaiciuc, Staicu. Tocmai că sunt atât de mulţi, trebuie să deschidem ochii larg şi să facem pâlnie urechile, să nu ne scape adevăratele evenimente, cum ar fi: întârzierea pensiilor, asaltul asupra Bucureştilor( dat şi cu ajutorul infectului Vadim Tudor ), masa prea săracă de Paşti a multor români etc.

  29. ma asteptam de la vantu sa fie cu ochii in patru x4 si cu urechile pilnie odata ce l-a refuzat pe imparat. ori nu e in pas cu tehnologia, ori e blat, ori s-a ramolit. nu zic ca ma dezamageste, dar il credeam un pic mai smart. clar nu are nici o strategie, doar puterea banilor pe care cred ca nu-i mai are.

  30. Hai ca m-am dilit,am fugit de la batut covoare,sa-mi dau cu parerea,ca tot romanul.
    In primul rind,e greu sa ma gindesc la cineva care intra la puscarie,mai ales in perioada asta, de Paste sau de Craciun.Nu stiu eu ce o fi facut Vantu,dar e arestat de Paste,pe motiv ca a vrut sa-l impresioneze pe un novice,cu faptele lui de mare Killer.
    Cred ca SOV a vazut a vazut prea multe filme de categorie B.Si,mai cred ca,arestarea lui Vantu v-a avea ca efect un pic de simpatie,nu atit de multa ca Gigi anul trecut,asta dupa cum arata imaginile cu el in carucior plimbat de colo-colo.Numai sa nu se apuce iar sa ameninte,mai bine sa joace cartea nedreptatii din partea lui Base si a Udrei.Sper sa iese dupa 24 de ore.Nu se baga oameni la puscarie pentru diaree la limba!

  31. Ce nivel a avut discutia dintre cei 2. Un fel de curtea scolii combinat cu limba de lemn. Niste mafioti adevarati vorbesc in termeni mult mai alambicati, astfel incat sa nu priceapa chiar si bunica.
    Si daca era (poate este) asa un smecher versat, mafiot, criminal profesionist, cu ditamai banda in spate, Ghita l’ar fi stiut de frica, la fel si restul lumii. Nu ar fi fost nevoie s’o spuna. Dar cand omul are cap de lemn n’ai ce’i face…
    PS: imi place ca esti pe faza si ii prinzi pe neghiobi!

  32. cel mai mare ghinion al meu e că nu l-am întâlnit pe băsescu. Zel mai mare noroc al lui e că nu m-a întâlnit!

  33. Revolutia din ’89 a avut loc in preajma Craciunului.Evident ca este doar o “perdea de fum”.Se aude “vant” de schimbare,fiindca nemultumirea poporului “suveran” este tot mai mare.Iar dansii se tem pentru scaunele lor.Acesta este un semnal discret prin care portocalii isi transmit intre ei noi directive.Se sterg urmele ilegalitatiilor vechi ca sa poata face loc la noi furtusaguri.Acestea canalii sunt chemate sa ne invete pe noi cat si unde sa ne doara.Nomenclaturistii si putregaiurile comuniste predau stafeta noii burghezii.

  34. Bah.. astia sunt niste admiratori ai lu’ Marlon Brando “I’m gonna make him an offer he can’t refuse.”

  35. Dacă fac cerere la Parchetul General că vreau rechizitoriul din dosarul “Flota”, credeţi că primesc un “mail” sau un glonţ în cap?
    Că deja HotNews a stabilit precedentul, deci, conform Legii 544/2001, PRIVIND LIBERUL ACCES LA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC (de când o persoană privată e de interes public?) vreau o copie după dosarul “Flota”…
    E greţos ce se întâmplă.

  36. In libertate pentru santaj. De amenintare nici vorba.
    Si Basescu pleaca la Constanta, fiindca maine , in vinerea mare ca la nebuni pleaca regele Ferdinand in misiune.
    Ar trebuis sa fie comandat de regele Basescu.
    Si …sa nu se rastoarne.

  37. Ni se serveste acelasi ghiveci informational,menit sa ne anestezieze bunul simt democratic.De Craciun suntem invatati ca sa-i jumulim barba lui Mos Gerula.De Sf. Sarbatori Pascale le facem cinstire semintiilor lui Pilat,care a socotit ca este necesar sa-si spele mainile de sangele lui Hristos,dupa ce L-a osandit la oprobriu public.

  38. me scuzati daca voi devia.
    >>>>
    Dzeu sa va dea EXACT ce voi dati Romaniei!
    Traiasca sida, eba si alte bale.
    apropo
    focul iadului te va arde udreo, in veci vecilor si cu alte ocazii.
    sarbatori fericite
    boarfo

  39. Sarpele cu ochelari a iesit din barlog si cuvanteaza:
    “Nu am avut nici o treabă, fiind vorba doar să-i demascăm (pe rakeţi), să îi scoatem de la locul lor, nu să îi împuşcăm!”, a declarat Virgil Măgureanu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

    Adica Parchteul se autosesizeaza pentru o sedinta de “bizniz” intre doi “golani” dar nu se autosesizeaza cand Vintu implica un fost sef SRI in “lichidarea” raketilor?
    Tot asa cum Parchetul nu se autosesizeaza cand finului lui Magureanu , Razvan Petrovici, ii mor 4 (PATRU) manageri in floarea varstei in 4 ani consecutivi. Morti accidentale… unele hilare de-a dreptul: moarte prin electrocutare cu undita . Adica firul de nylon al unditei atinge liniile de inalta tensiune si CONDUCE CURENTUL ELECTRIC ducand la electrocutarea “pescarului”?
    Orisicat, se moare ca la balamuc in “batatura” lui Magureanu si cum mortii cu mortii si vii cu vii, Petrovici devine tot mai bogat (cu domicilul in Monaco pe o “straduta” unde 90 000 euro costa metrul patrat de locuinta) iar Parchetul e orb si surd!
    ALOOO! ALOO! PARCHETUL! SE AUDE?
    Nu se aude! Covesi e ocupata cu postarea pe net a informatiilor confidentiale din dosarele (politice) penale. Nu are timp de autosesizari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.