Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Alegeri: târg de joburi pe banii noştri

Alegeri: târg de joburi pe banii noştri

Dreptul de a critica ţi-l dă calitatea de cetăţean român care plăteşte impozite şi taxe. Când lipsa de la vot va echivala, în Monitorul Oficial, cu exonerarea de la obligaţia contribuţiilor financiare legale către stat, mai discutăm. Până atunci, însă, toţi cei aleşi, cu sau fără votul meu, vor fi plătiţi obligatoriu şi din banii mei. La fel şi cei care vor fi numiţi de către cei aleşi sau cu ajutorul lor. Pe cale de consecinţă, în calitate de angajator, am tot dreptul din lume să fiu nemulţumit de prestaţia angajaţilor mei.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

28 thoughts on “Alegeri: târg de joburi pe banii noştri

  1. Deci sa ma lase cu “raspunderea civica”, “prezenta la urne” si ” votul in alb de protest” Cand imi baga-n colegiu niste glume de candidati , am dreptul sa-mi tin fundul acasa la caldura si sa-i injur cand si unde am chef.

  2. Bun! Ca un angajator păţit (da’ nu din vina mea!) voi continua să merg la vot (mă repet!) ŞI numai pentru a înmulţi număru’ celor care NU votează cu peneleii!
    Ştiu că orice “angajat” mă fură (m-a furat şi mă va fura!) da-i aleg pe cei care, pe lângă hoţii, mai şi fac ceva treabă (au dovedit-o!).

  3. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Aveti dreptate,totul e o poveste de adormit copii,dar sigur, si lor le va da cosmaruri!
    Eu cred ca nu ma voi duce la vot-e prima oara cand fac asta.Vorba Dvs.,sa votez pe cel mai putin rau dintre ei?Are asta vre-o importanta?!Nici-una,sunt convinsa.
    Poate cum spune SuKaRiT,sa ma duc sa sporesc nuu-rile pentru penelei.
    Va doresc o saptamana buna si liniste!
    Cu mult respect,
    IoanaP

  4. Eu nu mai votez. Pana acum cativa ani chiar credeam ca daca merg la vot, pot sa fac diferenta, credeam ca un candidat care pare serios si de incredere chiar este asa, dar m-am convins ca toti sunt la fel: interesati sa le mearga lor bine, nu noua.

  5. S-a vazut clar ce intentii serioase au avut inca de cind au ales ziua de 30 noiembrie. Cind se stia foarte bine ca de 1 Decembrie omul pleaca la munte sau la tara dupa un cartof, un aranjament de porc de Craciun. Iar acum urla din toti rarunchii sa ne prezentam la vot… ipocrizie clara ! O sa se duca dracu` la vot si evident o sa-l aleaga pe tac`su.

  6. Eu voi vota cu cei care au mintit mai putin.Ca de furat,toti au furat!
    A crescut pretul unui vot insa!P.N.L-50 DE LEI,P.D.-L-100 DE LEI si P.S.D.+P.C.-diverse alimente!Se pulseaza pana in ultima zi!)))

  7. Si ce realizezi doar cu critica? Si pe alte meleaguri platim taxe de ne cad dintii cind vedem negru pe alb retinerile la surse,etc. Si pe alte meleaguri criticam pina devenim vineti( noi cu noi) dar , daca nexam cetatenie, nexam drept la cuvint, (adica la vot). Dar, ni se spune ,voi ati venit, desi, pe multi, ei ne-au chemat!
    Da, la alegeri e tirg de joburi pentru guverne si guvernanti. Dar in unele parti, cind situatia e mai albastra , ies foarte multi la vot. Nicaieri nu e un sistem perfect si nu peste tot alegatorii devin muraturi, sictiriti, “nu mai conteaza”, si daca nu pentru ei atunci macar pentru copiii lor, isi deplaseaza popourile la vot. Pentru democratie sau pentru libertate este un pret de platit si nu se cistiga nici din prima , nici din a doua, nici in 19 ani. O.K. La noi e mai greu, dureaza mai mult. Si asta pentru ca ridicam bratele si ne dam batuti. Si cautatorii de joburi stiu si ei asta. Pe asta se si bazeaza.
    Ei, prea multe de spus, dar nimeni nu sta sa asculte la un “cine-i si asta”?,asa ca mine.
    @Sukarit: indiferent care e motivul, bravo tie ca iesi la vot. Altfel iar ne vor vorbi de covirsitoarea majoritate :70% din cei 30% cu o impertinenta greu de egalat.Succes

  8. Cred ca este necesara o promovare mai sustinuta a “votului alb”. Trebuie inteles ca abtinerea nu este acelasi lucru cu neprezentarea. Dupa parerea mea un vot alb este o palma data mult mai puternic nenorocitilor care spun ca ne vor binele. In orice caz, eu cred ca singurele optiuni corecte la “alegerile” din 30 sunt neprezentarea sau votul alb.

  9. …ce idee au astia din peneleu la Iasi:au inchiriat citziva papuci Dacia pe care le-au inzorzonat cu banere cu candidatii partidului.Acum le plimba,defileaza cu ele intr-adoua.
    Gaselnitza este ca aici taxiurile toate sint galbene.V-ati prins ? Mai-mai sa cad pe spate !

  10. Zicalele astea nu fac decat sa ne e4nerveze ca si pliantele din cutia postala sau de pe clanta usii de la intrare in care candidatii(la pachet) se fac pres ijn fatza noastra poate vor reusi sa ne smulga un vot.Beneficiem din partea lor din plin de prezumtia de fraier,avem eticheta pusa.Ramane de vazut in ce procent le si iese.Teapa cea mai8 mare pe care mi-as putea lua-o este ca dupa alegeri PNL sa intre la guvernare cu PDL.Groaznic.Nici solutia cu PSD nu e una prea ortodoxa dar….

  11. Conform Art. 21 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului adoptata in unanimitate de Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anul 1948, orice persoana are dreptul de a lua parte la conducerea treburilor publice ale tarii sale, fie direct, fie prin reprezentanti liber alesi.

    Lumea uita ca in fapt nu dreptul la vot nu si-l exercita, ci dreptul de a lua parte la conducerea treburilor tarii sale. Pentru acest drept au murit oameni. Multi oameni…

    Teoriile conspiratiei mondiale, oamenii din umbra care fac si desfac cele ale lumii suna foarte frumos. Probabil sunt si adevarate (in marea lor majoritate), iar daca nu, sigur sunt o seama de oameni care si le doresc a fi adevarate, asa ca le inventeaza ei. Acum o suta de ani lumea credea ca Jules Verne scrie fantezii, acum multe din fanteziile acelui om fac parte din cotidian.

    Insa noi trebuie sa ne exercitam dreptuil fundamental de a participa la treburile tarii. Daca nu, si asta e problema prezentei la vot, ce legitimitate mai au cei care ne conduc?

    Daca pe 30 noiembrie se vor prezenta la vot sub 50% despre ce legitimitate vorbim?

    Asta trebuie sa ne preocupe in primul rand, si asta pe noi astia cei multi. Papusari sigur o sa se gaseasca. E in natura omului sa caute sa se “revolte” asupra legilor naturale, altfel ramaneam poate la rangul de maimuta…

  12. ” angajatul ” cu cele mai mari sanse,stolojan, spune ( dupa hotnews) :” nu vom lasa nici o intreprindere mare , care are clienti , sa moara “. ce si-o imagina acest mare economist ca inseamna ” clienti ” : virusuri , microbi si …alte capuse ? se da doctor ? le trateaza ….cu solutia ruseasca, a lui stoica ?

  13. Nu stiu daca ma misc sa votez, dar numai pentru ca am fost asa de lenesa ca nu mi-am schimbat buletinul la adresa unde stau de 6 ani, si am ramas tot la adresa veche. Acum, sincer, parca m-as misca pana-n Pantelimon macar sa contribui la o infrangere zdrobitoare a Ancai Boagiu (cu toate ca, zic eu ca merita mai mult sa fie Parlamentar decat Nuti Udrea). Ma sperie gandul uninominalului, deoarece, de stanga fiind, daca mi-as fi schimbat buletinul ar fi trebuit sa votez cu un om de dreapta, a carui doctrina cu siguranta nu ma reprezinta, dar pe care il simt mult mai reprezentativ ca persoana – Crin Antonescu.

  14. Copii, trezirea! Votul alb “de protest” nu este un vot anulat, este o gaselnita a unor baieti destepti, adica: mergeti la vot, semnati pe liste ca sa iasa la numar, iar votul vostru alb poate deveni extrem de simplu un vot pt X sau Y printr-o stampila plasata corespunzator. Concluzia: nu, multumesc!

  15. @moshcalifar: sa stai acasa pe frigul asta , dar nu fara un vin fiert si rosu. Cliseul Pipidist “obligatie civica” e de mult apus

  16. Domnule Ciutacu, daca toti am gandi asa, ma rog cei cu drept de vot, pragmatic si responsabil, ca cei pe care-i angajam trebuie sa si presteze corespunzator pentru angajator, alegerile n-ar mai naste atatia monstri si noi n-am mai fi in marasmul asta… Trist este ca prea putini alegatori gandesc in modul perfect expus de dvs, mai trist este ca niciunul din cei fosti/actuali/viitori alesi nu gandeste asa. Lor li se cuvin aceste functii, adica li se imbrehane de angajator. Cati au obiective smart, cati au setate planuri clare de actiuni cu resurse si termene, cati sunt evaluati si dau socoteala ? Si atunci cum dracu sa te duci sa-i votezi ? Mi-e greata rau…

  17. renunt pe viata la dreptul meu la vot daca ma scutesc astia de taxe si impozite, parol! doua lucruri bun de-odata, rar. desi imi ramine regretul ca nu pot s-o scot la lavinia sandru din parlament, ma bazez la faza asta pe Ciutacu.
    PS: cred ca a crapat fierea in alesii neamului fiindca i-ai facut “angajati”.

  18. Vot alb ?!? Glumetz popor.
    1 Sa aibe altul “placerea” sa mi-l stampileze la inghesuiala ?
    2 Sa ma numere ca participant ?
    Protestul e neparticiparea. Chiar traiti cu impresia ca le pasa politicienilor de voi ?… Sunteti naivi.

  19. well, nu vot alb .. nici neparticipare, ca oricum astia sunt in stare sa scoata voturi din sacosa de acasa.. dar voturi anulate – stampile pe mai multi deodata, sau facut rubrica pentru propriul nume, cum a mai facut cineva la locale. Ar fi o chestie sa nu-si poata scoate astia baremul minim de voturi. Dar si atunci .. se reia votul pana ne plictisim. Chiar nu conteaza pe cine votezi, cata vreme alegi intre prosti, ticalosi, hoti, nesimtiti. Iar alfel de oameni nu prea avem. Singura motivatie pentru care m-as duce la vot e poate sa-l ajut pe draga stolo’ sa-i crape fierea ca nu va fi prim ministru .. si atat.

  20. Totusi, existä o “sperantä”, uninominalul se desfäsoarä într-un singur tur de scrutin, (?!…Oare de ce?!…), …deci, cineva s-a gândit si la “buzunarul” dumneavoaträ !.

  21. Am sa merg duminica, fie si numai ca sa votez impotriva pedeleului, de care mi-e sila dar mi-e si teama c-am putea ajunge sa fim la cheremul unor udrea, blaga, boc, videanu, stolo, vadim, gigi si prigoana, care se preteaza la orice fara jena, acum, cand nu sunt la putere! Ma-nfior cand m-a gandesc ce-ar putea deveni odata ajunsi la bani si bici!

  22. @alien, zici ca mi-ai citit gandurile, nici n-as mai putea sa adaug nimic, intr-adevar este o mare prostie sa nu votam, prin absenta nu facem decat sa ne autopedepsim, facilitand exemplarelor mentionate de tine sa vina la putere si sa ne calareasca dupa pofta inimii. Trebuie sa votam cu PSD , chiar daca stim ce le poate pielea, insa este singura sansa sa scapam de portocalii.

  23. Sa votez?Sa nu votez?Inca nu stiu.Ceva stiu insa sigur,ca indiferent ce fac este dreptul meu.Nu o sa-mi spuna mie niste fosti activisti UASC camuflati acum sub o plasa numita “reprezentantii societatii civile” pe principiul “eu te propun pe tine si tu ma propui pe mine”ce sa fac sau pe cine sa blamez pentru situatia in care ne aflam.Ceea ce ma uimeste este faptul ca isteria face ravagii acum la atatia ani de la primavara lui ’90.Privind o emisiune la televizor m-a uimit cum un tanar pe care personal incepusem sa il apreciez,este vorba despre tanarul Paleologu,s-a dovedit la fel de pisicher ca si proaspatul sau sef de partid,graseind in limba de lemn cu o seninatate inspaimantatoare.Eram ,marturisesc, destul de dezamagit cand am aflat cum a sarit in barca lui Basescu dar spusele lui m-au convins de ca dragostea de ciolan este la fel de motivanta si pentru un intelectual cu pretentii si ca de la astfel de oameni nu poti astepta nimic de soi.In aceasi emsiune un alt tanar,fost boxer,a rostit cateva cuvinte cu atata liniste si lipsa de emfaza dar cu atata convingere si incredere in ceea ce spunea incat mi-am dat seama ca poate nu numai cei de nivelul lui Crin Antonescu pot deveni niste sperante pentru noi.Repet,nu stiu ce voi face pentru ca nu mi se pare convingator un candidat sau un altul.Insa,macar de amorul artei, mi-ar placea sa vad cum castiga PSD-ul si cum ar intoarce armele DNA-ul si alte asemenea instututii menite sa ne apere de tot felul de rele!Ca sa nu mai amintesc de eventuala emigrare masiva a pedelistilor ce-si vor aminti ca de fapt ei au fost intotdeauna cu inima alaturi de PSD…

  24. Cum sa mai avem incredere intr-un politician cum e Adrian Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Prigoana, Traian Basescu si alti PD-Listi care au umplut buzunarele cu milioane de euro din bani publici si din tiepe date la stat, sau din vanzarea flotei, din comisioane de vanzare a curentului in valea jiului si din schimbatul de borduri in capitala. Cum sa faca acesti politicieni ceva pentru noi cand sunt lesinati daca nu se imbogatesc cu sute de mii de euro in fiecare zi

  25. Vad ca nu o ai la inima pe Lavinia Sandru. De la televizor se vede ca ar fi o cucoana bataioasa, fosta aliata a lui Basescu (acum este contra lui si din acest punct de vedere sunteti de aceeasi parte a baricadei), o persoana cu un aspect placut, vorbeste romaneste mult mai bine decat majoritatea parlamentarilor, pe scurt, o aparitie benefica in politica noastra plina de mistreti analfabeti.

    Este drept ca uzeaza de mici trucuri invatate la cursurile de actorie pe care le-a facut dar nu strica la imagine.

    Intrebare: ce anume te face sa o critici, povestea cu Sorin Oprescu sau mai sunt si altele? Daca sunt, am vrea sa le stim si noi, alegatorii.

  26. Am citit acum vreo cinci prin “Lumea Magazin” ca in Rusia exista pe buletinul de vot o ‘casutz’ intitulata “Vot impotriva tuturor”. Tuturor candidatilor. Cica ar fi fost si o controversa daca
    e ori nu constitutionala chestia asta. Iar curtea lor constitutionala a zis ca este constitutionala. Ar fi frumos sa fie adevarat. Macar la ei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.