Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Pragmatism + aritmetică = politică pură

Pragmatism + aritmetică = politică pură

Întâi s-au unit autorii loviturii de stat cu apărătorii statului de drept, corupții cu luptătorii împotriva corupției. Din considerente exclusiv doctrinare, firește. Ca să consolideze Dreapta politică și populară. Nici ăilalți n-au stat degeaba. Că doar nu erau fraieri să le ia-n teritoriu doctrinarii Dreptei friptura mustoasă din farfuria Stângii. Așa că se împreunează și ăstia cu cine pot. Mai exact, s-au lipit ciocoii cu anticiocoii, dreptatea până la capăt cu pixelul albastru. Ca să fie reprezentat cum trebuie și electoratul de 10% la nivel național al lu’ domnu’ Dan. E ultima linie dreaptă a luptei pentru Cotroceni, de-acum e care pe care. Așa că toată lumea lasă menajamentele deoparte și pune preț numai pe cele două cuvinte de bază ale politicii: pragmatismul și aritmetica. Obiectivul e magicul cincizecelasutăplusunu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

39 thoughts on “Pragmatism + aritmetică = politică pură

  1. “Întâi s-au unit autorii loviturii de stat cu “apărătorii statului de drept”” 1978 si-au ramas servanti pana in prezent 😀

  2. Exact.tot asa cum crinul gabjit de basesc pe problema de spaga pe linia uioreanu a preferat sa-o traga la temelie pnl-ului din sanatoasa pentru el, grija sa nu cumva sa vada din interior puscariile marinelului. Si apoi la dracu cu pnl, poate sa se descurce si singur chiar condus de matelot, dar crinul s-ar ofili la parnaie, nu-i asa?si uite asa a scapat psesedintili de unul dintre cei doi….urmeaza ponta. Oare asta chiar o sa fenteze parnaia?

  3. Mi-e tare greu sa cred ca jivinele politice de la noi sunt capabile de “calcule politice”. Cred ca luptele lor s-au intensificat si au devenit “la vedere”. Nimic doctrinar, principial sau, culmea, de interes national. Doar gasti de infractori care se incaiera.

  4. Eu cred că trebuie să-i încurajăm. Ăştia prin împreunare se reduc, nu se reproduc… Ceea ce nu este tocmai rău. Iar în privinţa gradului de toxicitate, eşichierul politic s-a echilibrat: 1. PNL-ul (coautorul loviturii de stat)s-a unit cu PDL-ul (apărătorurul statului de drept şi cel care a redus salariile);
    2. PSD-ul (coautorul loviturii de stat) s-a unit cu UNPR-ul şi UDMR-ul (coautori la tăiarea salariilor). UDMR-ul a apărat şi statul de drept, la braţ cu PDL-ul.

    În perspectiva alegerilor din toamnă, PSD-ul urmează să se unească cu PPDD-ul iar PNL-ul cu PMP-ul. O alianţă mai toxică decât alta.

    În concluzie, aşa cum spuneam la început, se realizează o echilibrare perfectă a eşichierului politic. N-o să moară nimeni din cauza toxicităţii dar vor tuşi multă vreme… Să sperăm că după asta o să ne vindecăm. Şi noi, şi ei.

  5. Oare DNA ar putea sa incline,cumva balanta?Si daca da,o va face?
    Acum,ma gindesc la Guta saracul,el pt cine o sa faca imn electoral la prezidentiale?La referendum ,Guta a avut drept tinta publicul de dreapta,nu?De dreapta,bugetar si daca se poate neamt.
    Inca astept raspuns de la postacii de dreapta la intrebarea din postul anterior:
    – De ce romanul da spaga sa se angajeze la stat(politie,jandarmerie,autoritati de stat,directii judetene,silvice,apia,ministere,etc)?

  6. S-a împlinit democrația în măreția origianlității ei! Cum nici nea Iliescu nu și-o imagina.
    Avem o stângă aristocratică și-o dreaptă revoluționară!

  7. Ma uit la emisiune.
    Daca Dan Diaconescu ajunge iar pe sticla in mod sistematic are sanse sa isi ridice procentul de acum 3 saptamani .
    Are farmecul lui care sigur o sa il ajute sa sara de cei 3.5 % de luna trecuta .
    Dar nu cred ca mai apuca sa prinda procentul de 15 % din 2012 .

  8. Trebuie sa recunoastem ca e ceva adevar in “melodia” asta 😀 Probabil unul ancestral 😀

  9. E corect ce spui.Exista totusi un partid care a furat mult mai mult decat celelalte.Acesta este PSD.Sa facem o mica recapitulare.In 1990 dupa revolutie, a aparut FSN care se dorea o structura care sa conduca temporar Romania.In FSN aveau reprezentanti toate partidele.Numai ca, actualul presedinte de onoare al psd , dl. Iliescu a transformat acest FSN in partid.Asadar toate organizatiile din teritoriu si fondurile au fost deturnate catre noul partid al lui Iliescu.Din aceasta hotie epocala izvoraste actuala putere a PSD.Apoi au aparut protestele in Piata Universitatii si ca urmare mineriadele.
    Se vede ca in timp ce-i cara cerculetul lui Ceausescu , Iliescu a invatat mule lucruri.

  10. mie tot nu imi vine sa cred ca in 2014 inca se mai vorbeste de ILIESCU si mineriade.

    cred ca avem lucruri mult mai “contemporane” decat ILIESCU si Ceausescu.

  11. @demostene.
    da, tati, ai dreptate. singura diferență e că ăștia de spui tu ciordeau la Periș și drăgălașii tăi băgau din greu cu zvastul la Paris. chestie de nuanță…

  12. @brazvan inteligentule ,,singura MARE diferenta,, este ca in timp ce ,,dragalasii lui,,furau la Paris si aduceau in tara ca tot nu reuseau tovarasii tai sa aduca investitori gainarii aia de spune el furau din saracia amaratilor…mda ,,chestie de nuanta,, baga mare ca de nu deseara iti taie babacii ratia de combustibil la mertan ca tot stai acasa pe malaiul carat de ei de prin parlament…baga in stilul vechi…daca te face cineva hot fa-l si tu iar daca iti spune bolsevic zii nazist.

  13. Am citit ca Ponta ar fi spus ca daca ANAF recupereaza cele RON 40 mld de la firmele aflate in insolventa reducerea CAS poate fi mentinuta 10 ani! Cred ca pragmatismul lui Ponta se opreste la politica; atunci cand vine vorba de economie se opreste modulul de pragmatism si intra in functiune modulul de naivitate (asta ca sa nu spun modulul de “sa dam din top la fraierii care ne voteaza”). Nu degeaba se inhaiteza cu DD; prostii OTV-ului inca asteapta cei EUR 20.000 de la govern.
    @brazavan
    Nu m-ar mira ca la Peris sa fi votat mai multi alegatori decat la Paris. Prin urmare, PSD-ul a avut de unde fura mai mult la Peris decat a avut PDL-ul de furat la Paris.

  14. @bigradu. dacă tot nu vă mirați, hai să punem pariu pe o mie de euroi (matale am înțeles că sunteți om de afaceri, deci ar fi bani de semințe…) unde s-a votat mai mult dintre cele două localități, fără a lua în calcul structura votului. aștept provincia, ca între bărbați…

  15. Cum era cu pupaturile lui crin pt basescu? Deocamdata vedem un basescu ignorat de noua dreapta si un pmp tot mai aproape de ppdd care la randul sau este tot mai aproape de psd… Apropo cat de penibil sa fie un prim ministru care pune plata pensiilor si salariilor din romania pe baza promulgari legi insolventei? Nu vad deontologi la masa cu psihologi si parapsihologi sa analizeze comportamentul perfect basist si populist a micutului titulescu! O tara in care orice taxa , orice impozit, orice lege se da pt a plati amarati aia 200 de euro salariatului de rand e o tara dementa… Stiu ca suntemi ocupati cu WC Brasil dar totusi cat sa ne mai lasam mintiti de cretini astia… Legea insolventei va ajuta doar la privatizari nu la salarii, nu la buget, nu la pensii….

  16. @bigradu
    @brazvan

    Alegătorul încurcător are nişte neclarităţi. Nu înţelege, de exemplu, de ce în urma alegerilor din 2009, de la Paris, Baconschi nu a fost pus să jure pe o carte sfântă că în ambasada sa au votat 3785 de alegători în 14 ore, 12 alegători pe minut sau un alegător la 12 secunde… Un scor demn de Africa neagră, neagră. Dacă se întâmpla asta în 2004, la alegerile prezidenţiale, Băsescu se lega cu lanţuri de borna de la km 0 şi mai făcea o revoluţie. PSD-ul a făcut câteva glumiţe şi s-a resemnat… De ce? În urma alegerilor parlamentare din 2012, Victor Ponta s-a înţeles cu Traian Băsescu şi a numit-o pe Kovesi şefă peste DNA. Kovesi este cea care a trecut cu vederea neregulile de la Paris, dar s-a autosesizat la Referendumul din 2012, când, din exces de zel, a luat la ţintă ţăranii de pe coclaurile patriei, punându-i să jure pe Biblie că au fost la vot. De ce a fost numită Kovesi şefă peste DNA? CE MERITE AVEA IMPOSTOAREA ASTA?
    Când un apropiat al PSD-ului este dovedit de Justiţie, aceasta este băsistă.
    Când un PDL-ist este dovedit de Justiţie, statul de drept funcţionează.
    Când stăpânii noştri de la Bruxelles remarcă succesle luptei împotriva corupţiei, toţi politicienii noştri se felicită pentru rezultatele Justiţiei.
    De ce?!
    Nu vi se pare că în ţărişoară este ceva putred?

  17. Ca tot isi serbeaza astia 150 DEGEABA … pardon … de existenta a senatului, as avea si eu, cu acordul gazdei acestui blog sper, o dedicatie

    Pt. onestitate si corectitudine, acest cantec trebuia intonat la deschiderea sesiunii, in locul imnului.

  18. @Victor Ciutacu: Ultimele alegeri prezidentiale castigate de un candidat al stangii au fost in 2000, cu un tur II avandul pe Ion Iliescu (PSD) vs. Corneliu Vadim Tudor (PRM).

  19. @brazvan
    nu inteleg unde ai vazut tu ca sunt “dragalasii mei’.EU am spus ca toti au furat dar

  20. @brazvan
    Bre,nu inteleg de unde ai tras concluzia ca sunt «dragalasii mei » . Arata-mi un singur rand in care eu am laudat PDL’ ul sau pe Basescu.Sunt de acord ca PDL a furat in 2009 ,exact cum spunea si dl .Ponta (pe care nu-l fac dragalasul tau) : « au furat mai mult ca noi » .Eu am spus ca PSD a furat cel mai mult si mai decisiv decat toate partidele.Iliescu a transformat FSN’ul in partid si apoi l-a numit PDSR.Prin aceasta hotie fara egal ,un bun national a devenit partid si asa a devenit PDSR si apoi PSD cel mai mare partid din Romania din 1989 si pana astazi.
    PDL tine aproape si e la mica distanta , pe locul2 la hotii.Ei au invatat multe lucruri de la PSD iar pe unele le-au upgradat .
    Daca vrei pot sa-ti spun un singur lucru bun care s-a intamplat in timpul regimul Basescu si care cred ca s-a realizat independent de vointa lui.Justitia, chiar daca de cele mai multe ori unidirectional , chiar daca uneori la comanda politica, a inceput sa se miste.Pana in 2004 era incremenita.Cate matrapazlacuri se faceau atunci si nimeni nu a fost arestat.Basescu a incercat sa o controleze, a si reusit in cea mai mare parte a mandatelor sale ,dar realizandu-se precedent cu arestari primari , cu arestarea lui Nastase, cu oameni politici, se va intoarce si impotriva lui si sunt sanse sa-l aresteze si pe el. Mici dupa parerea mea, dar sunt. Inainte nici nu se punea problema ca un om politic important (nu zic presedinte sau prim ministru) sa fie arestat .Cred ca alesii nostrii nu mai fac jmecheriile atat de relaxati cum le faceau inainte.Justitia nu este independenta dar tinde sa devina.Daca Nastase ar fi incercat sa o faca independenta poate nu ar fi fost condamnat.Nu spun ca nu e vinovat, ba cred ca este vinovat de multe , multe lucruri dar probele pe care le-au adus impotriva lui sunt neconcludente.

    Sunt tare curios ce se va intampla cu Basescu dupa alegerile de anul asta.De cat suport si propganda media se bucura eu zic ca va castiga Ponta si PSD’ul.Plus ca ei vor organiza alegerile, daca ma intelegi ce vreau sa spun!Daca Basescu nu ajunge la ‘brutarie” tot blau blau lor a fost degeaba.
    Adica Basescu a facut cate a facut ,Ponta si PSD’practic s-au cocotat pe mizeriile lui sa ajunga la putere si dupa ce ajung Basescu sa ramana un pensionar fericit la Nana si eventual un prosper om de afaceri?

  21. @diana

    Scenariul de acum 14 ani se poate repeta daca se implinesc cele 3 conditii simultan :
    1. Sa nu ia in primul tur mai mult de 20 % varianta care o sa vina de la PNL+PDL .
    2. Sa i se puna pe tava lui Dan Diaconescu o noua televiziune unde sa apara cel putin 3 ore/ zi , 5 zile dintr o saptamana. Astfel incat sa isi recupereze cat mai mult din procentele pierdute intre decembrie 2012 si mai 2014 .
    3. Sa isi asume riscul aproape sinucigas PSD de a ceda din procentele lor catre Dan Diaconescu . Sa voteze masinaria de partid a PSD cu Dan Diaconescu . In loc sa obtina candidatul PSD minim 30 % in primul tur , sa ia doar putin peste 20 % . Si diferenta sa se duca la Dan Diaconescu astfel incat sa il duca in turul 2 .

    Apoi sa se repete scenariul de acum 14 ani cand toata lumea o sa voteze raul cel mai mic. Punanad stampila de extremist si de evitat pt Dan Diaconescu.

    Tot scenariul asta este o fantezie . Nimeni nu o sa faca asa ceva .

  22. Ati sesizat exact amoralitatea politicienilor de azi. Unii mai sunt si imorali. Eu ma intreb mereu: cine da dreptul unui individ oarecare sa uite istoria de secole a unui partid si sa-l bage in nefirescul Partid Popular, inventat de cre(s)tin si demodati dupa al doilea Razboi Mondial ca sa ocupe locul Partidului National Socialist al lui Hitler. Adenauer, primar al orasului Koln in 1927, a fost acceptat de americani! Bratienii se invart in mormant cand vad ca un neamt isi bate joc de partidul “Prin noi insine”, care nu era de dreapta ci de centru-stanga, fiind numiti rosii pe atunci! Inteleg ca un PD, fara istorie, poate sa se duca unde ii duce somnul pe sefii lui, dar sa dispara un PNL!!! E prea mult pentru piticul Antonescu, care n-a facut :Romania Mare”! Ca sa nu mai vorbesc de Iohannis-vorba prof. Serbanescu: “in Romania nic neamtul nu mai e neamt!”

  23. la romanica pragmatismul si aritmetica ne-au facut pur si simplu de cacao. intr-o singura noapte din socialisti printr-o intoarcere la stanga imprejur unii devin democrat-crestini, altii la o zi dupa alegeri din liberali devin printr-o intoarcere la dreapta imprejur democrat-crestini, doctrina canci… si in astfel de inginerii politice suntem singuri de rasul europei. dreapta vs stanga de rasul curcilor…oamenii habar nu au care sunt masurile de dreapta sau de stanga…fostii liberali sau democrat liberali au luat mai multe masuri de stanga decat socialistii… si atunci de unde incarancenarea unora…in fapt oricare ar fi la putere nu ar aplica decat politica marilor puteri care nu este nici de dreapta si nici de stanga, ci numai pentru interesul lor si nicidecum al nostru…asa ca pentru romanica chiar nu conteaza dreapta sau stanga.

  24. @brazvan
    Cand am spus ca “nu m-ar mira” am facut-o ca sa arat ca am o urma de indoiala asa ca pariul iese din discutie (dar oricum este laudabila initiative). In plus, constat anti-basisitii cred ca Base a castiga datorita furtului de la Paris si ca PSD-ul nici usturoi n-a mancat si nici gura nu le miroase. Cred ca daca-l intrebati pe Jiji despre experienta lui la alegerile din 2008, cand a pierdut in primul tur in fata Oanei Niculescu Mizil, cu “ajutorul” lui Vanghelie, are sa va spuna multe. Dar e chestia cu paiul si cu barna.

    @constantin
    @bondescu
    Ca veni vorba de Paris am facut si eu impartirea (3785 votanti / 14 ore / 60 minute). Oricum am dat-o nu mi-au iesit 12 votanti pe minut, desi am folosit Excel-ul (sigur e vina lui Microsoft). Mai mult, daca ma gandesc ca erau, probabil, intre 5 si 10 cabine de votare, parca nu mai pare asa de mare inghesuiala cum se vaita Gadea, dar poate ma insel eu.

  25. Bigradu,

    Las-o, bre, p-asta cu votarea de la Paris, că măcăne…

    🙂

  26. @cetateanul gogu

    Tara asta traieste pe datorie . Imprumutam bani la greu . Politicienii se cam feresc sa spuna verde in fata . O ard boem cand vine vorba de aspectul asta. Si nu este vorba de imprumuturi de 30 mil euro , sau 100 mil euro cum se intampla in perioada anilor 90 . Acum suntem pe picior mare . Ruleaza miliarde de euro tara asta pe datorie . Cine dirijeaza fluxul asta financiar nu crezi ca are un cuvant de spus? La banca nu iti cere o garantie cand iei un credit mai mare ? Iti ipotechezi locuinta . Asa ca politicienii astia au masa de manevra foarte restransa . Trebuie sa faca cum dicteaza stapanii . Sunt ipotecate deciziile lor . Iar daca anul viitor Traian Basescu nu este luat la intrebari de cei care vor fi la butoane , o sa fie tot pt ca stapanii dicteaza soarta lui . Caci a fost un gestionar bun timp de 10 ani . Cel putin pt interesele lor in coltul asta de lume .
    Case closed ! Cum spunea un sef de politie mai zelos in direct la tv acum ceva ani .

  27. @octavian
    sunt intrutotul de acord cu tine, mai putin ca sunt ipotecate deciziile politicienilor. de fapt in opinia mea sunt ipotecate viitorul copiilor nostri, si vietile acestora…despre politicieni ce sa spun, soarta lor ma intereseaza putin spre deloc…

  28. De bigradu
    am spus atit.12 pe minut egal unul la 5 secunde.altceva,de dreapta eventual?

  29. Daca imi este permisa o paralela usor deplasata …. nu doar viata copiilor din aceasta tara este ipotecata . Lafel sunt si copii din Bulgaria de exemplu , lafel sunt si copii din R.Moldova …etc etc . Viitorul este un mister . Si felul in care va arata lumea si societatea peste 20 de ani . Daca se va pastra cumva actuala organizare si balanta in privinta bogatiei , vor avea totusi posibilitatea sa traiasca in vest ul continentului . Este singurul mare castig real pe care l am avut ca natie . Dreptul de munca si dreptul de sedere in UE . Incearca sa dai timpul inapoi si ai sa intelegi ce greu era inainte de 1989 sa te stabilesti in Belgia de ex . Ce greu se ajungea in Belgia in perioada anilor 90 cand au fost introduse vizele . Si ce usor este azi sa te stabilesti acolo daca ai o calificare corespunzatoare si cautata pe piata muncii de acolo . Uite te ce s a intamplat cu Mircea Diaconu . Per total , 5 ani de zile este rezident in Belgia . Asa ceva nu se putea face nici in 1988 , nici in 1993 , nici in 2000 . Dar azi in 2014 a fost posibil. Repet , daca se mentine si peste 20 de ani sistemul actual de organizare . Sau cat de cat similar .

  30. @bigradu
    Hai, bre, să clarificăm problema. Fără Excel; prin regula de trei simplă. Rezultatul final afişat de mine a fost de un alegător la 12 secunde. Cum am ajuns la acest rezultat? Dacă în 840 de minute(14ore) au votat 3785 de alegători, atunci într-un minut au votat 4,5 alegători. Eu am rotunjit la 5 şi am spus un alegător la 12 secunde. Este adevărat că în postarea mea am spus şi 12 alegători pe minut, dar asta a fost o eroare de scriere, rezultatul final fiind corect: un alegător la 12 secunde. Bondescu, la rândul lui, a avut dreptate (parţial): 12 pe minut egal unul la 5 secunde. Spun parţial, pentru că nici el nu s-a raportat la datele problemei: 3785 de alegători în 840 de minute. QED…

  31. @constantin
    Calculul tau e corect pentru o cabina de vot, dar la Paris au fost doua. Deci ar insemna un alegator la 25 de secunde, ceea ce nu mai e chiar science fiction, tinand cont si de faptul ca aveai doar doua optiuni pe buletinul de vot.

    Dar asta nu inseamna ca nu s-a furat si acolo ceva.
    Adevarul adevarat insa l-a spus Victor Ponta a doua zi dupa: sistemul lor a functionat mai bine decat al nostru.

  32. Din ce m-am scos?Am indreptat o greseala de calcul fara nci o remarca nelalocul ei.Unde vezi tu smecheria?
    Racoriti-va,nu cautati cearta cu tot dinadinsul.Una-doua caracterizati pe cei ce scriu aici.Nu toti suntem adversari ai cuiva,nu toti avemsarcina de partid sa gasim jutstficari oricaror timpenii facute de politicieni!Mai usor cu categorisirile!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.