Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Plagiatorii dovediţi se tăvălesc în noroi

Plagiatorii dovediţi se tăvălesc în noroi

Dacă s-ar face un top al istericilor în recentul şi jenantul caz de plagiat în care este implicat Victor Ponta, dezvăluit de iubitorul (nevorbitor de română) de oceane şi schimbări climatice al revistei Nature, apărut concomitent dintr-o coincidenţă în două publicaţii din ţări diferite şi nereclamat de titularul operei, el ar fi dominat de Hotnews şi Andreea Pora. Ceea ce e oribil. Oficina şi băsistă şi mâncătoarea de mici au fost, ele însele, protagonistele unui scandal ruşinos de…plagiat, când inflexibila a copiat la literă, semn de punctuaţie şi chiar mort-viu un text al Adrianei Duţulescu. În faţa evidenţei, a fost dată afară, despărţirea fiind spoită, la vedere, ca amiabilă. Însă Hotnews nu şi-a prezentat niciodată scuze pentru jeg. Pentru că avea de continuat o misiune politică evidentă. În cazul evident de plagiat al Codruţei Kovesi, când fosta baschetbalistă a copiat până şi de pe site-urile de referate, însuşindu-şi chiar şi concluziile personale ale autorului, inflexibilii s-au întors cu spatele, mulţumindu-se ca, după aproape o zi, să anunţe că procurorul general e acuzat că a făcut nasoale de Mugur Ciuvică. Şi că avocatul Ion Neagu, parlamentar pesedist între altele, care n-a mai fost înfierat că apără corupţi, spunea că-s nedrepte acuzaţiile. Probabil că Dan Tapalagă, acest Robespierre în mizerie, era stricat la burtă şi nu s-a putut ridica să posteze o înfierare. Dar s-a întremat între timp micuţul şi-i trage acum o flegmă din călcâi premierului în exerciţiu. Mica problemă de moralitate a autorului textului pare a fi că titlul şi conţinutul se potrivesc perfect procurorului general. Nu pot să cred că l-au cenzurat atunci şi ar completat acum pe linia punctată să nu piardă la drepturi de autor…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Plagiatorii dovediţi se tăvălesc în noroi

  1. Victore, am si eu o idee, ca basistii astia nu inteleg ca le-a trecut vremea…copilul ala batut de presedinte nu s-o fi ‘facut mare’ intre timp?i-o mai fi frica?sau o fi fost suficient de destept sa ia banu’ si sa taca?ca vreau sa vad si eu nu copiile, ci originalul filmului…

  2. Am asistat si eu anul trecut la o prezentare de teza de doctorat, fiind invitat de catre doctorand. Trecand peste plicticoasa, din punctul meu de vedere, prezentare a lucrarii, era o lucrare tip monografie comparata, pe un subiect inca necercetat in domeniul respectiv, la sfarsitul prezentarii imi amintesc ca s-a intamplat asa: fiecare profesor din cadrul comisiei a luat cuvantul si a intors pe toate fetele lucrarea respectiva, scotand in evidenta modul de prezentare, cercetarile personale si insemnatatea contributiei doctorandului la domeniul respectiv, inclusiv cu citate din lucrare, ceea ce m-a facut sa cred ca macar au rasfoit-o, in final fiind aprobata lucrararea cu vot unanim.
    Acum, nu pot sa nu ma intreb: prezentarea domnului Ponta nu a beneficiat de acelasi protocol? Nu este un protocol standard? In cazul acesta, avand girul membrilor comisiei, orice responsabilitate asupra continutului lucrarii, din punct de vedere stiintific, nu ar trebui sa fie preluata de catre comisia care a aprobat teza de doctorat?

  3. si ultima si ma plec, unde naiba e dosarul de securitate al presedintelui sau mapa lui profesionala, o copie autentificata, ceva?dau o bere gasitorului…

  4. Marina,

    absolut de acord cu ultimul paragraf!

    Dar eu intrasem să scriu altceva. În timp ce hoţul flotei – care pentru a intra la facultate, a primit subiectele rezolvate, că nu era în stare nici să le rezolve dinainte – îşi dă cu părerea despre cât de doctor e unul sau altul, fiică-sa mai mare aud că intră în politică. În “Noua Republică”, evident. Mi se pare clar că gunoaiele astea au planuri mari cu noi. Pentru că avantajele pe care le au loazele de opt ani, nu le mai pupă ele altfel.

    Rămâne de văzut dacă Ponta va fi o nucă tare pentru Băsescu. S-ar putea să fie, pentru că dinţii beţivului cotrocenist sunt mai vechi.

  5. Si eu tot nu inteleg care e faza cu Ponta si cu lucrarea lui… :)) “Nenea” care a scris prefata lucrarii a spus ca el nu a vazut nici un plagiat si ca nu era atat de prost (n-a zis cu cuvintele astea, dar asta se intelege) sa-si puna numele si sa “gireze” o lucrare care era copiata dupa a lui… De asemenea, am inteles ca lucrarile de doctorat trec printr-o comisie anti-plagiat, inainte de a fi acceptate, deci nici aia nu au fost in stare sa-l descopere, inteleg?! Mai mult, din ce au publicat astia pe gandul.info, reiese ca partile “plagiate” sunt cele care fac referire la competentele Curtii Criminale Internationale, la atributiile ei, si asa mai departe, cu alte cuvinte, definitii si informatii pe care le gasesti la fel in toate lucrarile de licenta, master sau doctorat, pentru ca nu exista o alta forma de a le scrie… La fel si in cazul rapoartelor despre care face vorbire Ponta in teza lui de doctorat si care sunt si ele presupuse ca fiind plagiate! Singurul lucru de care poate fi acuzat Ponta, e ca nu si-a pus notele de subsol la fiecare pagina, dar in cazul asta primii care trebuia sa se sesizeze erau aia de la comisia anti-plagiat, care puteau foarte bine sa-l intrebe, de ce nu are note de subsol… Tot astia de la gandul.info, zic ca ei abia au reusit sa intre in posesia unui exemplar al cartii lui Dumitru Diaconu, pt. ca nu se gaseste pe piata, iar cand i-au intrebat pe aia de la revista nature daca au cartea asta pentru a compara cele doua lucrari, aia au spus ca au incredere in sursele lor si asta e de ajuns, ori eu cred ca asta e un semn de “profesionalism” si de “incredere” din partea lor…

  6. Intr-o tara in care e ceva normal sa piratezi muzica si filme de pe internet sau sa cumperi de la mica publicitate lucrari de diploma sau subiecte la examene, ce mai conteaza daca un ministru sau un prim-ministru “se inspira” si el putin din lucrarea altcuiva…

  7. D-le Ciutacu, cred ca sunteti scarbit de tot ce se intampla, la fel si eu.Cei care isi lingeau ranile pana ieri ca au pierdut alegerile pe barba lor, azi isi ascutesc cu si mai multa ura,ghiarele.Cata falsitate, cate deontologie marsava!E posibil sa fi plagiat Ponta, si daca da, eu mi-as da demisia in locul lui.E rusinos, dar parca si mai rusinos e cum sar haraii, plagiatori la randul lor,sa il rastigneasca.Daca e sa iei 100 de oameni de pe strada si sa ii intrebi ce inseamna un plagiat, poate mai bine de 50 nu ar stii.Dar cu totii ar urla ca asa ceva nu se poate, ca trebuie sa plateasca vinovatul…Cata ipocrizie,cata marsavie!!!Va admir enorm pentru tot ceea ce faceti, d-le Ciutacu.O spun cu toata sinceritatea.

  8. toata tevatura asta a fost facuta pentru exterior ca domnul Ponta sa nu mearga la Bruxelles,sa se imflameze presa externa si apoi sa se spuna cum sa ne reprezinte cineva care are o imagine atit de proasta afara. Domnul Ponta daca e convins ca nu a gresit ar trebui sa nu mai dea explicatii in tara ci in exterior. Cu documente, chiar sa-i dea in judecata pe cei care au adus acuzatia de plagiat care nu am auzit sa-i fi cerut ministrului un drept la replica lui sau celor care contesta plagiatul.pacat ca domnul Ponta acum in loc sa-si vada de trburile guvernarii va trebuii sa caute sa-si apere onoarea terfelita.

  9. Inca nu mi-e clar cum 2 cetateni nemti (intamplator jurnalisti) pretind cu o siguranta totala, prin intermediul UNOR TERTI, ca o lucrare scrisa in limba romana este plagiata. Ma gandesc ca au folosit google translate ca sa fie siguri de ce spun….

  10. Dan Tapalaba si Andreea Pora in acelasi loc, acelasi articol suna deja a incarcatura mult prea mare de Basesc.
    Cazul “doamnei” Pora e oricum ca ala cu hotul care striga hotii. N-ai atinge-o nici cu un maracine … sau ceva

  11. E simplu, Base si ai lui sa depuna o plangere pentru furt intelectual. Asa isi iau si raajungem la spunderea pentru denunt calomnios. Si atunci o instanta se va pronunta. Pana la pronuntarea irevocabila se aplica prezumtia de nevinovatie.
    Ma surprinde CTP-ul care cere lui Ponta sa-si dovedeasca nevinovatia. Bai cetrepeule, cei ce reclama trebuie sa dovedeasca vonovatia celui reclamat. Altfel, basistule sub acoperire, imi aduci aminte de ce zicea marinerul lui Nastase sa isi probeze nevinovatia. Ti-ai primit sambria?

  12. O alta chestie ciudata la Ponta:
    – master de 2 luni in Catalania….cine a mai auzit de master de 2 luni?!
    – de ce l-a scos din CV?!
    As fi interesat sa aud opiniile voastre despre cele de mai sus.
    Numai bine.

  13. Sa inteleg ca raman tot partizan?!… Ori ma “reabilitezi” dupa ce reiei ce am scris?

    Apropo, pe Elena Udrea cand o cercetati? E doctor deja, nu? Ca nu mai stiu nimic de evolutia ei “stiintifica”, iar pe site la Cnatemir nu se mai aminteste de ea. Deloc.

  14. D-le Ciutacu, nu conteaza cine isi spune opinia in legatura cu plagiatul lui Ponta. Important e sa iasa la lumina mizeriile facute prin universitatile romanesti. Ar trebui luate la puricat TOATE lucrarile de doctorat din ultimii 20 de ani … indiferent in ce partide s-ar afla cei care le-au scris.

    Fosta opozitie trebuia sa se ocupe de asemenea lucruri … dar probabil stiau ca toata lumea e in aceeasi oala, indiferent de culoarea politica.

    Dupa scandalurile recente de plagiat, cred ca a venit momentul sa se puna serios problema doctoratelor din ultimii ani.

  15. Mă bag și eu puțin off-topic, dar tot legat de Ponta.
    “In maxim o luna de la investire, Guvernul va prezenta un audit asupra realitatii situatiei noastre. Nu suntem intr-o situatie atat de fericita.” – Mediafax.
    Își mai amintește cineva dea asta? A depășit de mult termenul de 1 lună, dar încă nu s-au lămurit nici măcar ce miniștrii va avea guvernul.
    Victore, te lăudai că te vei lua și de cei din USL dacă nu se țin de cuvânt. Să înțelegem că ai alte subiecte mai importante?
    Chiar nu v-ați săturat de mincinoși? Boc, Băse și restul v-au mințit destul, acum încep ăștia…

  16. @bigradu: e jenant ceea ce faci. de la tine chiar nu ma asteptam

  17. Astept ca si USLul sa atace in sfarsit pe acelasi subiect, si anume doctorate si masterate, pe “preacinstitii si superinteligentii’ pdlisti mentionati de Victor Ciutacu in articolul precedent

  18. Schema e simpla: In loc ca Gidea sa se duca la Banca sa ia imprumut se duce la mogul. Mogulul ii da un imprumut cu dobanda mica (sau fara). In felul ast Gidea “economiste” dobanda.
    Calcul: imprumut de RON 795.000 pe 10 ani. Dobanda la banca 10%. Plata lunara:10.500. Dobanda la mogul: 3%. Plata lunara: 7.500. Economie lunara RON 3.000. In 10 ani eoconomia este de RON 360.000.
    Daca te uiti in declaratia de avere a mogulului sa vezi cat declara ca castiga din dobanzi ai sa vezi ca am estimat in sus dobanda perceputa de mogul.
    Prin urmare nu cred ca e chiar asa jenant. Mai jenant este cand “pritenii” te pun in situatii jenante.

  19. @Victor Ciutacu: Interesante parerile tuturor de mai sus, fie pro, fie contra. As indrazni sa va intreb in concluzie (in concluzie doar pentru mine, nu ca o concluzie a dezbaterii):
    1. Din experienta Dvs, din instinct, din cat il cunoasteti pe Ponta, ce credeti ca va face in cazul in care se va dovedi si va ramane stabilit ca a plagiat? Va demisiona, nu va demisiona?
    2. Daca se va dovedi ca a copiat si cu toate astea nu va demisiona, cum il veti mai considera si trata? Veti trece peste (pentru un scop final mai mare), veti solicita demisia lui?
    Multumesc.

  20. He he he! Te-am auzit la A3! Bravo! Dacă n-avem altceva mai bun de făcut…ia să vedem, care tabără are mai mulţi plagiatori? Şi mi se pare normal că te-ai îndreptat către Găbiţa de la Intercontinental, că doar nu suntem retardaţi să şi credem că ar fi în stare să lege două vorbe într-un articol ştiinţific, dată fiind cursivitatea ei jalnică de zi cu zi. Cred că următorul ar putea fi generalul chiloţilor, că doar e îndrumător de doctorat!!!

    Şi dacă la toamnă nu vor fi făcute legile în direct şi senzaţional, e bine…

  21. Abdel Kader(Vespasian) bine zis, dar eu ca o mama ce ma indrept vertiginos spre 50 ani, si care nici macar nu lucrez la stat, mi-a facut bine sa ma alatur si eu cu cei de la UNIVERSITATE si sa ne cerem drepturile.stima si respect

  22. nenea ciutacu, te rog io, ca stiu ca citesti si-i mai vezi pe baietii din guvern: ma leg de contractul tvr si dolce unde la detatiile pt tvr sta scris cont la ing. adica banii mei, ai tai , ai nostri sint minuiti de banci straine cind vine vorba de companii de stat sau institutii bugetare??? pai astia ingroasa soricu pe banu nostru dupa care ne dau lectii! sugereaza onor guvern sa mute toti bugetarii la CEC , ca pe cuvintul meu, e cea mai tare banca din Romania! si e a noastra!

    cit priveste subiectul plagiatului: ma autodenunt ca proiectul meu de diploma are pasaje din cartile sugerate de indrumatorul de proiect. de, n-am fost in stare sa inventez apa calda! si nici n-am pus ghilimele , ca tot asa, am atasat bibliografia la sfirsit. ma rog ca in orice carte pe care o citesti si care citeaza din alte carti. da nu ma uita cu CEC-ul! mersi, pa!

    ps sarmana domana din poza, va ramine sub sabia cuvintelor lui Dinescu pe care ei le-a spus in direct si in reluare. hi hi hi

  23. Lucrurile se pot rezolva foarte simplu, nu stiu de ce dracu’ e asa mare scandal. Se constituie o comisie cu niste baieti de afara, ca n-ai cum sa pui romani la asa ceva, ca poate-s hoti si aia sau pot fi cumparati/amenintati, se verifica cu softul minune anti-plagiat si cum mai vor aia sa verifice si se da un verdict. In toate cazurile de plagiat care vizeaza inalti demnitari, adica Ponta, Kovesi, Mang si altii, daca mai sunt si nu stiu eu, din tot spectrul politico-mafiot romanesc. Nu ma intereseaza numele lor sau apartenenta politica. In cazurile Ponta si Kovesi, daca e plagiat, sa zboare din functii instantaneu si sa plateasca penal, daca se poate. In cazul lui Mang, ma doare la basca, nu mai este ministru.
    Foarte multe porcarii se pot rezolva daca apelam la ceva specialisti adevarati din afara, daca ne limitam doar la ce avem prin tara, n-avem absolut nicio sansa.

  24. @bigradu: imi pare rau, parerile noastre se despart net aici. Voiculescu putea sa-i dea cash (sau la leafa) banii aia pe care spui ca-i economiseste Gadea din prezumptiva dobanda.
    @Radu: habar n-am ce va face Victor. e presiune mare pe el, da’ si-a dorit prea mult functia asta ca s-o dea atat de repede din mana. o sa-l tratez fix cum l-am tratat si pana acum.
    @Adrian: asa. si?

  25. Victore,
    Asa este, dar si leafa si cash-ul erau supuse impozitarii (asta in cazul in care Gidea ar fi declarat cash-ul). In cazul asta sunt bani in mana neimpozabili.

  26. Lucrurile pot fi mai simple decat par.
    Daca la nivel de an 2003, notele de subsol pentru citate nu erau obligatorii, mentionarea la bibliografie fiind peste tot acceptata, atunci nu exista, legal vorbind, plagiat, deci tot legal vorbind, Ponta nu are motive sa demisioneze. Ramane insa cu o pata pe nume, mai ales la nivel de prestanta internationala, acolo unde nici o reabilitare nu te scapa de pete. Solutia e una singura, invatata de la matronul de azi – deturnarea atentiei publice de la plagiatul sau catre suspendarea presedintelui.

  27. Deci Ciutacu a decis sa iasa la bataie pe subiectul plagiatelor. Asta-i muzica ce-mi place!

  28. …”când inflexibila a copiat la literă, semn de punctuaţie şi chiar mort-viu un text al Adrianei Duţulescu”… Din link-ul pe care il dai rezulta doar ca Pora a preluat o informatie eronata fara s-o verifice. Copiatul “la litera” nu prea se vede. Iar de la asta pana la plagiatul tip Ponta cred ca e o cale foaaaarte lunga.

  29. Dupa parerea mea, chiorul face misto cu sete de tezele altora de doctorat, pentru ca el nu a fost in stare – SUNT FOARTE CONVISA DE ACEST LUCRU – sa-si redacteze nici macar teza de licenta FARA SA COPIEZE. Mi s-ar parea foarte interesant sa se investigheze daca nu i-a disparut cumva si aceasta din arhive ca si dosarul de securitate. Il cunosc bine pe marinar, la fel ca orice alt roman cu capul pe umeri din zilele noastre, si de aceea stiu ca NU II ACUZA PE ALTII DECAT DE PACATELE PE CARE LE COMITE, SAU LE-A COMIS SI EL, CU VARF SI INDESAT.

    Cat despre doctorat, stiu care este procedura, pentru ca mi-am obtinut si eu in urma cu patru ani titlul de doctor. Se sustin examene si referate inaintea redactarii si sustinerii tezei. Fiecare dintre acestea, in fata unei comisii, din care, pe langa coordonator, fac parte si alti profesori de specialitate, nu numai din universitatea respectiva, ci si din alte universitati. Inaintea sustinerii finale, teza de doctorat este sustinuta in catedra de specialitate corespunzatoare domeniului de doctorat (in cazul meu, Catedra de Limba Romana a Universitatii de Vest din Timisoara). Aici, teza este studiata si i se face un referat cu aprecieri, observatii si recomandari pentru forma finala. Daca trece de aceasta etapa (si sa stiti ca au fost si teze care nu au trecut), teza este depusa pentru cel putin doua saptamani la sala de lectura a facultatii, unde poate fi consultata de orice persoana din mediul universitar, preponderent de specialitate, care eventual ar dori sa participe la sustinerea finala, anuntata la avizierul universitatii cu cel putin doua saptamani inainte. SUSTINEREA ORICAREI TEZE DE DOCTORAT ESTE PUBLICA (POATE PARTICIPA ORICINE DORESTE). Doctorandul isi expune continutul tezei si contributiile personale, conducatorul ii face prezentarea si un profesor din aceeasi universitate, impreuna cu alti doi profesori din alte universitati, isi prezinta recenziile. Presedintele comisiei este decanul sau prodecanul facultatii, care a primit la randul sau teza, si ii face o scurta caracterizare. Apoi are dreptul sa intervina oricare dintre ceilalti participanti, care au avut curiozitatea sa studieze teza depusa la biblioteca, sa formuleze observatii si sa-i adreseze intrebari doctorandului. Comisia se retrage pentru deliberare, si, ulterior, presedintele (decanul sau prodecanul) citeste decizia ei: PROPUNEREA DE ACORDARE (RESPECTIV DE NEACORDARE) A TITLULUI UNIVERSITAR DE DOCTOR IN … (DOMENIUL DE DOCTORAT) CU (SAU FARA) O ANUMITA DISTINCTIE (SUMMA CUM LAUDAE, MAGNA CUM LAUDAE sau CUM LAUDAE), precizandu-se ca TOATE DOCUMENTELE DOCTORALE ALE CANDIDATULUI, IMPREUNA CU TEZA, URMEAZA A-I FI EXPEDIATE COMISIEI NATIONALE DE ACORDARE A TITLURILOR UNIVERSITARE, DIN CARUL MINISTERULUI EDUCATIEI. Aceasta este formata din profesori cu vechime de prestigiu ai tuturor universitatilor din Romania.
    La prima sa intrunire de la data expedierii tezei de catre universitate, Comisia Nationala hotaraste sa acorde sau nu titlul si distinctia propuse de comisia de sustinere. Uneori se acorda titlul, dar scade sau se respinge distinctia propusa.
    ABIA CAND UNIVERSITATEA PRIMESTE O ADRESA OFICIALA CU ACORDAREA TITLULUI DE DOCTOR PENTRU FIECARE DOCTORAND, SE POATE EMITE SI INMANA DIPLOMA DE DOCTOR.

    In cazul meu asa a fost. Eu nu am avut protectie, si din acest motiv am tremurat, mai ales de groaza comisiei nationale, si m-am ferit ca de ciuma sa dau si cea mai mica suspiciune de plagiat, citand si indicand meticulos fiecare sursa studiata atat la subsol, cat si in bibliografie.

    Am vrut sa demonstrez aici ca un titlu de doctor nu se obtine asa cum cred niste ofticosi care probabil ca si-au terminat o scoala si un liceu numai pe baza de copiat, si ca in niciun caz cel care si-a obtinut titlul de doctor nu este singurul responsabil de calitatea tezei sale. Nici macar conducatorul stiintific. Raspunderea reala, dupa lege, este a prea multor persoane, ca sa fie atat de usor (cel putin in majoritatea cazurilor) neglijata.

    MI-AS DORI ENORM SA FIE STUDIATE SUB ASPECTUL ORIGINALITATII TEZA DE LICENTA A MARINELULUI SI TEZA DE DOCTORAT A DOMNULUI BOC, TEZA DOAMNEI UDREA, SI, DACA SE POATE, SI TEZELE “CONDUSE STIINTIFIC” DE GENERALUL “DE PATRU STELE”. ASA, NUMAI CA SA SE POATA STI CINE DESPRE CINE VORBESTE.

  30. Mai baieti , bine v-a mai scolit Basescu in stilu-i securist de denaturare a discutiei ! 👿
    Deci despre ce discutam noi aici : de plagiaturi , de remuneratiile lui Gadea , de incompatibilitatile unui director de teatru cu functia de senator , de deranjul ICR-istilor de a fi controlati de Senat , etc. …??? 😯
    Dar nu vorbim de abuzurile prezidentiale , de sutele de excrocherii PDL-iste care au lasat tara fara buget , de casa de pensii si cea de sanatate lasate fara bani , etc. , toate astea AFECTANDU-NE IN MOD REAL VIATA DE ZI CU ZI noua , celor multi (dar probabil nu si voua , “fecioarelor moraliste”) !!!

    Ma , va mai rabda oglinda de atata ipocrizie si tupeu ? 😡

  31. Cautati teza de licenta a chiorului, si veti vedea ca el nici licenta nu si-a dat-o fara “plagiat”. Nu de alta, dar dupa cat de mult i-au placut cartea si invatatura, sunt convinsa ca nu e capabil sa emita singur mai mult de doua pagini.

    Si as mai vrea sa vad teza doctoresei Udrea, pe a autonegatului Boc, si, de ce nu, cinstea de conducator de doctorat de “generalului DE patru stele”.

  32. Ce-şi zic politicienii: mai nene, oamenii astia de “stiinta” din Romanica noastra, da-i, bre, la dreacu… Ce fac ei? Toata ziua scarta-scarta pe hartie şi nu produc nimica bun!… Au dreptate? Da. Maretii nostri savanti nu au nici un fel de credibilitate in societate. Ce sa mai vorbim de prestigiu. Credibilitate şi reputatia lor sunt jalnice pe merit. Aia buni sunt o minoritate aproape insignifianta numeric şi fix “0” cand e vorba de acces la putere şi decizie.

    Uite, alde Funeriu – oricat nu-l suporti nici tu si nici eu, ca om şi prestatie publica – este unul dintre acesti pasaroi rari! Ia gandeste-te, rational şi sincer, cate de apreciat a fost nu de inamicii lui politici, ci de ai lui, de pedelisti?…. Le-a stat ca un ghimpe-n gat, cu ideile lui nu SF, ci idioate (sic!) de-a dreptul cu clasificarea şi ierarhizarea universitatilor şi a universitarilor, cu evaluarea lor excusiv dupa productia şi performanta stiintifica recunoscute in afara tarii etc.. Dupa cum ai vazut, primele chestiuni din legea educatiei care au fost scoase sunt tocmai cele de felul acesta, care impiedica marile afaceri şi golanii universitare. Derulate in mod transpartinic, ca sa fim intelesi.

    Ei bine, in vestul Europei (de America nici in visuri umede sa nu ne apropiem!) statutul universitarului, al omului de stiinta sunt clare. De aceea indivizii şi au asa o mare autoritate. Politicianul care se ia de un om de stiinta respectabil mai intotdeauna pierde. Tagma savantilor are puterea unei masonerii la vedere. De asta Ponta este definitiv compromis. Macar in afara tarii. Desi, dupa cum vedeti, masonerii de felul acesta, la vedere, incep incet, incet, sa apara şi pe la noi. Zilele acestea a fost vizibila cea a papionarilor. Daca va continua, amplificandu-se (eu asta sper!), scandalul plagiatelor, intrandu-se cu barda in toti impostorii veniti dinspre toate partidele, in doi-trei ani vom asista şi la aparitia unei astfel de masonerii universitare. Asta va fi extrem de puternica…

    PS Am şi eu o curiozitate, pe care o reiau: totusi, unde a facut Ponta facultatea? Cei patru-cinci ani de studii, vreau sa zic, nu unde şi-a dat licenta.

  33. Va rog sa ne comunicati si gradul doamnei PORA.
    Este dpmdv absolut imposibil sa n-aiba vreunul.

  34. Dan Tapalaga – un gunoi, ca si amicii lui. Am auzit atatia neaveniti vorbind despre citarile referintelor bibliografice, incat am realizat ca respectivii n-au citit nici o carte serioasa. Citarea se face in functie de cerintele revistei in care publici, sau de preferintele personale in cazul scrierii unei carti, daca editura nu impune un anume mod de scriere. In stiinta ar putea fi distinse doua moduri: (a) citarea referintelor in text, printr-un numar la exponent sau in paranteze patrate, in ordinea in care ele apar si sunt apoi trecute in capitolul dedicat referintelor bibliografice; sau (b)citarea numelor primului autor si a anului scrierii articolului/cartii, daca referintele sunt sistematizate in capitolul dedicat lor in ordinea alfabetica a numelor autorilor – mod utilizat de matematicieni, cel mai frecvent. Scrierea in subsolul paginii nu e specific stiintei, ci doar unor discipline umaniste, de felul istoriei.

  35. Victore,

    Uite ca lucrurile se coordoneaza din ce in ce mai bine. M-am uitat pe aici prin tarisoara prin online, la luarile de pozitie ale unor indivizi care stiu ca frecventeaza si retelele acestea internationale ale cercetatorilor stiintifici. Pentru media stiintifica internationala problema plagiatului lui Ponta a fost transata ferm si definitiv. E plagiat.

    Odata ce acest lucru a fost stabilit, au inceput sa isi activeze agentii de influenta cu contacte in media generalista. Ca sa vezi ca e o afacere coordonata, uite ce am aflat. Zilele astea in Franta este bacalaureatul. La tv franceza cica se fac niste emisiuni pentru viitorii bacalureati, din care ultima e asa, mai festiva, cu indemnuri si urari de la ministru (uneori si de la presedinte!) si de la diverse somitati etc. etc. (Stii tu, stilul frantuzesc.) Emisiune care are o audienta imensa. Ei bine, in finalul emisiunii s-a spus ceva de genul asta: ei bine, copii, concentrati-va la examen si sa nu faceti ca premierul Romaniei Victor Ponta, sa incercati sa copiati. Ca sa aflu ieri ca si in Le Figaro s-a scris cam acelasi lucru.

    Probabil ca in urmatorul pas aceasta masonerie pe fata care este comunitatea stiintifica a cercetatorilor din vest va tabari zilele ce vin pe liderii lor politici. Care nu vor zice nici pis, ca acolo altele-s raporturile. Asa ca ma astept ca Base sa se dea infrant, lovit in aripa, sa plece Ponta, iar acesta sa fie de-a dreptul eviscerat acolo. Mai intai, prin atitudinea liderilor din vest – cei mai multi sunt de la dreapta populara, nu uita! – iar apoi la inevitabila conferinta de presa, cand sa nu creada el ca va scapa de intrebarile privitoare la plagiat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.