Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Noroc să ai. Aer tare pe Calea Victoriei…

Noroc să ai. Aer tare pe Calea Victoriei…

Îţi forţezi norocul. Întâi dai de-a dura cu paralele prin teritoriu, să hrăneşti clientela pedelisto-uneperistă-udemeristă. Dar începi să puţi. Îl dai afară pe uşă pe Blejnar şi-ţi intră înapoi pe geam. Râde lumea de tine. Ai nevoie urgent de lustru şi parfum. Te duci rapid la spălătoria nonstop “Turcescu & Cristoiu”. E pur ecologică. Cât stai acolo, în timp ce lucrătorii cu ziua se ocupă de tine, bagi olecuţă nuiaua prin gardul opoziţiei unite care vrea să candideze separat. Te ceri ostentativ şi obraznic la şedinţa liberalilor care nu te vor printre ei. Olecuţă mai încolo, povesteşti cum i-ai dat fără succes beep-uri liderului socialist proaspăt întors din Dubai. Printre picături, îi tragi şi nişte limbi preventive şefului. Să nu care cumva să-i vină cheful de experimente pe pielea ta. Nici măcar nu ustură. Eşti obişnuit de la nea Nicu. Dacă nu ai făcut atunci hepatită, azi nici nu simţi gustul.

Ieşi de acolo, tragi aer în piept. Pe site-urile prietenoase, subordonaţii pe linie de serviciu au terminat deja de scris cât de deştept eşti. Calea Victoriei arată altfel noaptea. Aerul tare al puterii te ciupeşte de fălcuţe. Simţi nevoia unei voci care să-ţi confirme părerea bună pe care o ai despre tine. Dai două-trei telefoane. La ora asta, setat pe fusul de la Jumeira Beach, Ponta nu-i răspunde decât lui Şova. La Crin sună tot timpul ocupat, probabil că te-a banat. Trebuie să răspundă cineva! Suni iar. Slavă Domnului, o voce cu adevărat prietenoasă. S-ar putea să fi scăpat de primejdia votului la moţiune. Noroc că-i Hrebe activ ca iepuraşul Duracell şi-şi ţine încărcătorul în priză…(textul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

36 thoughts on “Noroc să ai. Aer tare pe Calea Victoriei…

  1. “Premerul” asta cu cacat in cap ,care nu poate merge pe strada de atatea “arfe si basini” pe care le are in el,nu-i decat o sluga libidinoasa a primului derbedeu al tarii.Dupa ce ciuma portocalie va pierde puterea nu prea vom mai auzi de el.Cam asa se intampla odata si-odata cu slugile si cu cei supra-supra-evaluati.Omul fara “subiect si predicat” se va duce dracului.
    Pe lingaii de labeunu astept sa-i vad cersind parale de la puterea viitoare.

  2. Pana la urma,Boc parca era mai uman;era si el trompeta a marelui sef,dar parca din supusenia lui nu se degaja atata tandrete.In cazul de fata ploconirea este de-a dreptul gretoasa si parca iti lasa impresia ca individul are ceva scoala in acest sens.Chiar daca el vrea sa iasa in evidenta cu o distinctie capatata prin inaltele scoli frecventate(pe banii lui,bineinteles),scoala pe care o„degaja”este cea amintita ceva mai sus.

  3. Nu are legatura cu tema dvs.,dar vreau sa va comunic urmatoarele : mama mea pensionara si paralizata de 13 ani avea 554 ron pensie iar astazi a primit doar 550 ron .Vedeti ce sistem au de recuperare a pagubelor?

  4. Superb articolul,m-a distrat!Nelinistile lui mru privind motiunea ii fac ochii sa se invarta ca moristile,in stilul asta nu mai are ce,ca pe cine guverna de mult stim ca nu mai are,independentu’sau mai bine spus dependentu’de basica e trist,de abia ce fuse uns si hopla motiunea,ii da batai de… scaun!Raceala opozitiei ii da fiori,asa si trebuie.

  5. aoleu supleantule!!! intrasi in gura tonomatelor in ieuro!! esti varza copilul, doar tantaloaca blonda Turcan se lamenta ca ei, portocaliii, nu au alt program politic decat cel numit MRU!!!

  6. Mie mi-a placut la inceput de el,pare destept, dar acum nu stiu ce sa zic,e cam increzut.

  7. “CU MÎNA ASTA AM DAT ‘NOROC’ CU TOVARASUL SECRETAR GENERAL !” (scuze de caps) 😀

    “Palma stapinului ingrasa buca slugii.”

    Cred ca ai lui i-au bagat non-stop in cap de mic:
    “Ma, tu esti destept, tu o sa ajungi departe !”.

    Well, si prin mahala era unu de care rideam cu totii
    cind o auzeam pe ma-sa cind isi prelucra odrasla:
    “tu o sa ajungi presedintele tarii, asculta-ma pe mine !”. =))
    Asta e pasul I din lungul drum ce se incheie cu trasul sosonului.

    Mi-a placut aia cu “bagatul nuielei prin gard”
    (eventual cotrobaitul cu respectiva ustensila
    precum un castor ce zgirma dupa un peste). 😀

  8. Apropo şi de faptul că MRU merge din ce în ce mai în jos… Până la urmă, Boc este/era ca prim-ministru un lătrău, o slugă de cea mai joasă speţă, o cârpă de şters pe jos a băsescului. Este/era un…bok. MRU, însă, se mai dă şi mare intelectual, foloseşte cuvinte care nu există în limba română, pentru a epata. Auzi, “puramente”! Sau are probleme cu acei “false friends” din engleză, adică traducerea greşită din limba lui Shakespeare bazată pe asemănarea cu anumite cuvinte din română. Mă refer aici la ceea ce am citit în Cotidianul, despre utilizarea cuvântului “consistent” din engleză, tradus “consistent”, când el vorbea, de fapt, despre consecvenţă! Eu zic că acest lucru denotă necunoaşterea la un nivel foarte bun nici a limbii engleze, deşi a studiat la Oxford, nici a limbii române, aşa cum a vrut să ne aburească la Gâdea în emisiune. Bine, că la momentul pasei l-a “liniştit” Mircea de nu s-a văzut. 🙂
    Şi îmi amintesc de Funeriu cu franţuzescul “inexactitude”…

    Lui MRU îi reuşeşte din ce în ce mai bine să fie penibil, atât. Deşi e greu de imaginat, cred că devine mai caraghios decât Boc.

  9. I-a raspuns vocea aia din reclama Baumax:Amatori sunt multi!Asa ca,a sunat la profesionisti!
    Sunt si eu o voce ce ii spune simplu dlui MRU-Inapoi la scoala(Stefan Gheorghiu).Cum se impaca supleantul cu limba romana si cu anticomunismul,e alta discutie!
    Nu-l mai critic eu,pt. ca isi va lua portia de la pdl-isti in frunte cu Udrea,cit de curind!

  10. Imi place articolul tau ! De ce te-ai legat de Craiovita Noua ! ? Locuiesc in cartier de peste 30 ani , am circulat la orice ora si nu s-a intimplat nimic ! Dupa ’90 majoritatea tiganilor au mers in Germania si s-au mutat in … centru ! M-a apucat un patriotism local ……! ! !

  11. Cel mai tare ma sperie faptul ca exista inca un nucleu dur, care continua lupta. Au inceput plecarile si sunt sigur ca vor continua, insa armada celor care continua lupta ca si cum PDL ar mai exista si in 2013 e demna de tot respectul. Un respect datorat mai degraba darzeniei, nu telului in sine.
    Oameni ca Ungureanu, Blaga, Berceanu, Videanu, Udrea, Boc, Toader, Anastase, Boagiu, Sulfina etc. considera ca viata lor politica va continua?… Presupun ca raspunsul la intrebarea mea (care initial s-a vrut a fi retorica), este DA, atata timp cat ei continua in aceeasi directie, cu o viteza constanta, ca si cum nimic nu-i mai poate perturba.

  12. Nu pot sa ma uit la inregistrarile cu MRU. Nu mai pot sa-l privesc, imi fug si mie ochii-n cap cand il vad. Am inteles ca vrea sa ne demonstreze cat e el de destept, cate neologisme al caror sens nu-l cunoaste poate folosi, cum e el un carturar, cat sunt cei din USL de iresponsabili si nesimtiti ca nu-i raspund lui la telefon, desi el face publice convorbirile…si alte d-astea. Ne facem ca-l credem, sa nu se supere pe noi. Dar ceva noutati are? Cand ne spune si despre responsabilitatea unui prim ministru?
    Problema e ca acest comportament al acestui sclav infatuat “prosteste pe prosti”. Va veni coana Maricica din deal sa strige sus si tare “vai, cat e de destept”. Mai ales ca “spalatoriile ecologice” il tin in brate, in loc sa explice cetatenilor mai “simplisti”, ca sa zic asa, ca de fapt asta e un om care vorbeste mult si nu spune nimic si este pus intr-o functie in acelasi mod in care as muta eu o piesa de mobilier dintr-o camera in alta. Pe langa alte aspecte deloc de neglijat… Ce sa-i faci, umbla si el dupa “cascaval”, vorba dvs, daca ramane sarman, nemaiintrandu-i mii de euro lunar in conturi? Noroc sa ai sau…noroc ca esti…

    PS. Genial articolul!

  13. Buna seara d-le Ciutacu,

    Despre ce “reforma a statului” vorbiti?!Eu cred ca ati folosit o metafora-realitatea e cruda…

    Eu imi amintesc ca v-am scris anul trecut pe blog ca statul ne FURA cu buna stiinta,in privinta CAS-ului aplicat pe o pensie pana la 740 RON.Vad ca am avut dreptate;acum trebuie sa dau in judecata statul,sa-mi recuperez banii furati,adica DREPTUL MEU,nu-i asa?!MI-E SILA,pur si simplu!!!

    Un articol minunat,ca de obicei;dar unde vorbirati de Craiovita Noua sa eu nu vazui?!Imi e cunoscut cartierul,de cand s-a construit…

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  14. M-am prapadit de ras! :)) Mai ales la faza cu hepatita! E genial textul! :))=))

  15. @Cãtãlin Ionescu:

    apropo de “dirzenia” cu care-i blagoslovesti pe pdl-isti,
    sa presupunem ca te-ai afla in Neolitic si vine vecinul
    tau, cu care ai cintat gures mai deunazi de “ziua recoltei”,
    si-ti pune o unealta de silex la oo; ai fi, deci, intr-o
    situatie “funny”; e, cam ce crezi ca te-ar caracteriza intr-o
    atare situatie, “dirzenia”, ori frica de stricaciunile ce le-ar
    putea face vecinul care-i indestulat cu borhot sau boasca ?

  16. Draga Victor, nu stiu pe unde sa mai scriu, ca de joi noaptea 00:00 ora Bucurestiului – imediat dupa emisiunea lui Mircea – au disparut toate posturile TV+Radio Intact din difuzarea (cel putzin aici, la Geneva!) digi satelit!!! INCREDIBIL!! Astept 8 dimineatza sa sun sa injur!!
    In rest, articolul excelent, ca TOT ce faci! Vedetzi ce facetzi cu “ostracizarea”, nu se poate asa ceva! cu drag, irina

  17. noroc sa ai…din cate stiam eu proverbul era prost sa fii,… noroc ca esti, sau poate ca am gresit eu proverbul, deh varsta…

  18. Problema cu “eco” e cu dus-intors. Din sfatul specialistului-citire, eco e mai daunator sanatatii decat mizeriile cu care ne-am obisnuit deja…
    Exceptional articol!

  19. desi sunt mare fan ZU, primul lucru e sa deschis radioul dimineata sa imi incep ziua binedispusa, domne cand iti citesc articolele inchid radioul ca sa nu ii aud in fundal, excelent articolul m-a binedispus, mai ales fraza de la sfarsit cu hrebenciuc iepurasul activ DURACELL, cat despre mru eu una nu mai am ce comenta, este atat de destept omul asta si atat ii place sa se de-a mare, dar uita ceva: noi nu suntem prosti.Va asteptam diseara cu marele caricaturist Stefan Popa Popas.

  20. …m-am alaturat corului (pe trei voci) si iti spun la randul meu ca imi place articolul;
    In ce-i priveste pe guvernantii din ziua de azi am de spus doar atat si astept analiza morfologica si sintactica facuta de MRU (daca poti sa-i trimiti ce postez eu acum ti-as fi recunoscatoare;
    Culmea Agriculturii Romanesti ” Sa ari Calea Victoriei cu Boii din guvern”

  21. Nu este nici-o deosebire intre boc si mru.Asculta la fel de orbeste de presedinte,UDMR ,unpr fiindca stie ca daca-i supara devine ISTORIE.La boc te puteai uita linistit si cu scarba de rigoare fata de prostia/aroganta afisata.La mru nici nu poti sa te uiti linistit, ca te apuca frisoanele/neincrederea/suspiciunea ca la vederea unui extraterestru ,care nu poate inspira decat teama/incertitudine pentru viitor nostru.

  22. Victore, e unul din textele tale antologice! Ai destule momente – e drept, in scris- cand chiar esti genial!

  23. e cumva trunchiat filmul?
    pentru ca ceea ce se intampla intre 00:58 si 1:00 in filmulet, e halucinant!

    fie e taiat filmul, fie astia isi regizeaza gretos si prost emisiunile fie….. ?>!@#?$@#!!!

  24. Dupa mine, cei care il critica pe MRU pentru lipsurile / limitele sale educationale cad intr-o mare capcana. O forma subtila şi perversa de ignoratio elenchi. De ce va intereseaza, oameni buni, cat de cult, citit şi competent prof.univ.dr. este el?!… Pen’ca, pana la urma, nu e nici presedintele Academiei şi nici nu pare sa aiba de gand sa candideze la acest post in viitorul apropiat. MRU este PM şi se zice (prea devreme şi extrem de pripit dupa mine) ca va fi candidatul PDL la presedintie. Asta inseamna ca, mai intai, trebuie sa fie bun in postul de acum. Aceasta trebuie sa fie intrebarea, acesta-i subiectul!

    MRU este unul din cei mai educati 1000 de romani la ora asta. Probabil chiar din primii 100, cum zic unii care il cunosc cu mai multi ori mai putini ani inainte de deveni inalt functionar public – roman ori european, nu conteaza (adica inainte bine de a deveni sef SIE). Intreb eu: care-i relevanta acestui lucru pentru fisa postului de PM?!… Dupa mine, niciuna. Face din el un prim ministru mai performant? Habar n-am, dar nu prea pare. Tocmai de asta ii şi convine (lui şi, mai probabil, echipei sale de consilieri) sa se vorbeasca atat de felul cum “performeaza” el ca intelectual. Iar, ca sa se intample asta, adesea sfideaza. Cateva pilde. Bruscheaza normele comune, banale de exprimare şi de constituire / vehiculare de semnificatii. Face apel la diverse figuri, mai ales ale absentei (elipse, entimeme etc.), care lasa intelesul suspendat şi pun interlocutorul la treaba, sa completeze el ca sa priceapa ceva. Uzeza in imprejurari cotidiene de termeni de specialitate (vad ca ii plac cei din logica profi – consistent cu intelesul extrem de corect de “ne-contradictoriu” ori, pe limba Violetei de pe tarlaua ta, “consecvent”). Pe scurt, strategii retorice banale dar, dupa cate vad de cateva saptamani pe blogul tau, al dracului de eficiente.

    PS Am citit azi (nu mai stiu unde) un articol in care Tariceanu vorbea despre MRU. Mi s-a parut extrem de potrivita maniera de a pune problema.

  25. @alphas: i se-ntoarce-n freza parada pe care el insusi a facut-o de educatia si eruditia proprie

  26. Bravo ! Asa este:fix cum zici si o faci cu mare talent ! Sa nu te lasi daca poti si daca rostirea adevarului nu-ti “cauzeaza” neplaceri insurmontabile !

  27. Alphas,

    acum am înţeles ce a fost cu “politiCĂ CARE” din emisiunea lui Gâdea. Era vorba despre “bruscarea normelor comune, banale de exprimare”, întrucât MRU – nu-i aşa? – îşi permite să “sfideze” de la nivelul foarte înalt al intelectului său, comparativ cu al altora.
    Mulţumesc.

    P.S Eu n-am înţeles de la niciun coleg de blog cum că ar fi interesat de “cat de cult, citit şi competent prof.univ.dr. este el?!…” ci, dimpotrivă, aşteaptă de la MRU nişte măsuri de prim-ministru şi nu paradă, cum zice foarte bine Victor. Dar poate n-am fost eu prea atentă…

  28. Inca un pupinbasist complexat si marunt la personalitate. Ceva mai inaltut, nu-i decat un alt boc, doar ca ceva mai pretentios. Ala micu’ se transformase in papagal, penibil si jalnic, tinea steagu’ sus, desi se cacase pe el demult. Astuia, cu aspectul lui de student intarziat si onanist, ii tipa in constiinta frica de-a nu parea suficient de destept si capabil, si atunci tipa si el de cate ori iese in lume, nu cumva sa treaca neobservat. Tineti minte ce va spun, in timp ce maruntelul se va retrage linistit sa-si doarma somnul de veci in cartea de istorie, fericit ca n-a ratat-o, asta mai inaltut o sa faca un tambalau si-un babau, de o sa ne doara mintea, inca multi ani de acum incolo!Atata o sa se bata cu puminisorii lui delicati, de telectual, in piept, ca o sa ne plictisim si noi si el, doar ca el n-o sa se lase! Personal, sunt satul pana la greata, de inchipuiti de-astia, care in afara de rasinile din cap, n-au nimic. S-o considera naibii vreun bond! mru bond!

  29. …Fragment din Scânteia Tineretului din 19 mai 1985, în care este prezentat discursul scris în limbajul de lemn specific epocii al actualului premier desemnat Mihai Ungureanu, atunci delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a Uniunii Tineretului Comunist (UTC).
    Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu, delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a U.T.C :
    « Hotărârile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei genraţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun şi î faţa noastră, a elevilor utc-işti, sarcini deosebite. Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţeale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie sa dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creatoare, deschisă spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină. De aceea programele noastre de activităţi, ancorate mai ferm în realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi corelate mai strâns cu acţiunile desfăşurate pe linia şcolii, au fost orientate astfel încât să conducă la sporirea răspunderii eleviloe pentru învăţătură, pentru pregătirea permanentă, perseverenţă şi sistematică, printr-un efort propriu susţinut şi constant ».
    Vad ca nu mai scapam de de COMUNISTI si SECURISTI…

  30. Ciutacule,

    E drept ca sunt inchise locurile pt. el, da’ se poate intoarce si la SECI, nu ?Cand in 2000 i-a facut vant Arogantu’ nu a ajuns inapoi la Iesi, Iasi (n-am citit cartile acad. Graur) ci l-a ascuns la SECI. Umbla vorba ca i-a pus pile J. Scheele. Acum nu ar mai merge?

    Vespasian.

  31. Ungureanu. Eu am zis de la inceput tuturor celor pe care ii cunosc si care spuneau ca premierul Ungureanu e destept ca nu e, nu are cum sa fie, e imposibil, pentru ca indiferent de orice, nimeni nu are dreptul sa fie mai destept ca Basescu la el in gasca. Nimeni. Nici macar să te miroase, ca ti-a luat carnetul. Nu poti să ai relaţii normale cu Basescu daca esti mai destept ca el şi fix de asta ţara merge cum stiti. Nici nu te va alunga, dar te va păstra doar ca să aibă de cine să-şi bata joc când se plictiseste. Mie cel mai rau îmi pare ca în ultima vreme nu s-a mai plicisit, ca tare amuzant mai era când îi umilea pe alde Plesu sau Huhurezeanu. Aşa inteligenti cum sunt ei, nu au înţeles singuri ca poti sa faci pe-a desteptul cat vrei tu la tine ori la mă-ta acasa, la tv sau cu oricine altcineva in afara de Basescu. De fapt e simplu – când esti cu Basescu trebuie să te comporti normal daca esti orice acolit, sau să o faci pe-a prostul daca esti Plesu, Paleologu, Preda, Prigoana sau Hurezeanu. E aşa de greu măi baieti? Ce dracu mă? Ati vazut la Paleologu şi la Prigoana micile bufonerii pe care le mai scapa din când în când? Alea toate sunt studiate şi planificate de cu seara. Astia doi sunt smecheri autentici chiar daca jumătate din ei sunt si hoti.

    Oricum, mie cel mai mult de exemplu imi place felul in care prim-ministrul Ungureanu se straduieste el s-o faca pe-a desteptul cu noi. Pai cu cine altcineva? Sau cum “emuleaza” el un destept cum i-ar placea chiar lui sa spuna. E penibil, ca de aia imi si place, de cate ori deschide gura, spune cate o tampenie. De fapt am constatat uimit ca o fraza de-a lui Ungureanu are aproape la fel de multe tampenii câte silabe. Destul de tare, eu nu mai ştiu pe altcineva care să mai poata face asta în afara de Monica Tatoiu.

  32. Victore, uite un subiect out of topic.
    In timp ce noi ne dam de ceasul morti, baietii de la PDL iau banii UE din greu.
    Va aduceti aminte de interventia la Comisie a lui Videanu?
    Ei, in fine Videanu a obtinut finanatarea.
    Ma mir ca v-a scapat.
    Autoritatea de Management pentru POS CCE (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice) a publicat lista de rezerva pentru apelul 3 – 2011 – al Operatiunii destinate investitiilor productive in intreprinderi mari. Cine crezi ca e pe lista? Marmosim S.A. cu un suma de 4 911 631.67 roni. Adica cam un milion de euro. Eu ma mir ca s-a multumit cu atat.
    Am sa verific si celelalte firme de pe lista sa vad cati pedelei mai gasesc.
    Vezi informatia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.