Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Sluj la Comisarul Marelui Licurici

Sluj la Comisarul Marelui Licurici

Din anul 2005 încoace, tupeul ambasadorilor americani la Bucureşti a înregistrat un crescendo continuu şi ameţitor. Apogeul l-a atins Mark Gitenstein. Omul are – într-o ţară, totuşi, străină şi constituţional independentă – aerul guvernatorului unui stat vasal. În toate ieşirile sale publice, trasează directive: cine-i bun de procuror general şi cine de şef al DNA, ce legi să fie modificate, câte sentinţe în dosarele de corupţie trebuie pronunţate, care-i cuantumul despăgubirilor acordate de Guvernul României victimelor marii naţionalizări comuniste, ce privatizări şi mai ales care sunt imperios necesare. Iar politicienii de la Bucureşti, toţi, de pe întreg eşicherul, lipsiţi de orice fărâmă de demnitate, au stat şi-au înghiţit indicaţiile. Fiindcă – nu-i aşa? – nu te lipeşti la putere fără OK de la Casa Albă şi nu vezi politic Statuia Libertăţii dacă nu pune Mark Gitenstein pe tine ştampila CTC. Aşa că s-au târât ca viermii prin faţa lui, s-au dat în gât unii pe alţii (în diversele convocări la Stăpânire pe care le-au bifat) până au ajuns vedete-n Wikileaks, au acceptat şi au pus în aplicare, întocmai şi la timp, indicaţiile Jupânului. O fi şi slugărnicia asta politică o explicaţie pentru toboganul parcă nesfârşit pe care ne prăvălim…(integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “Sluj la Comisarul Marelui Licurici

  1. Eşti răutăcios, Victor! Şi invidios! Te iei de Măria – Sa sudoriţa, pardon, Jurnalista ( cu J, observaţi? 😉 )? În fond, el e reprezentantul ţării de unde vine ( adică nu ştiu dacă şi vine )…stăpânul ei. De aici şi proastele obiceiuri ale nemaipomenitului/extraordinarului/celui mai mare posesor de rating ( deşi scârţâie de ceva vreme ) post de televiziune, de a spăla pe creier, cu consecvenţă, publicul care încă nu s-a trezit. Aşa o fi peste ocean. La cât de inteligenţi se văd a fi cei mai mulţi dintre americani…

    Ambasadorul se poartă aşa pentru că, în opinia mea: 1) i se permite , după cum ai detaliat în articol; 2) ştie cum sunt americanii şi încă n-a aflat că, totuşi, o mare parte dintre noi nu suntem aşa.

  2. In paranteza fie spus, pasalacul Romania e de o importanta vitala pentru amricani, avand in vedere IQ-ul ambasadorilor trimisi de marele licurici…

  3. Copii nostri o sa ne intrebe ce tara le-am lasat, de ce sunt sclavi in colonia numita Rromania?

  4. Inteleg ca suntem o tara mult mai saraca decat America sau altele, dar asta nu explica sclavismul care exista. Ceva bun, dupa exemplul lor sau ambitia noastra, nu suntem in stare sa facem, un drum, ceva. In schimb noi trebuie sa ne supunem lor orbeste, fara sa ne gandim, e bine, nu e bine, pt popor. Sau mai stim ceva. Daca e criza in tara, ne scuzam cu “e si in celelalte tari. Tot continui sa cred ca vine de la noi criza, din guvernarea proasta sau inexistenta.

    E bine ca vine ambasadorul SUA sa ne lumineze, ne spuna ce sa facem. Sa vindem tara, nu conteaza ca nu ne iese noua nimic din afacerea asta, ci doar lor sau altor baieti destepti, trebuie sa ne supunem, caci ei sunt SUA si doar pronuntia acestui nume trebuie sa ne umple de respect. Eventual putem s-o dam si gratis, ce naiba, da-i incolo de romani, sunt saraci si prosti. Basescule, eu zic sa-l pupi, ca te-a luminat.

    Ce a declarat el? “Frumuseţea sistemului este că acum românii pot să cumpere bucăţele din America, iar acesta este un lucru bun”. Ce putem cumpara din America? Iarba? Nu inteleg din fraza asta decat un lucru: recunoaste ca America vrea sa cumpere Romania asa, pe bucatele, sa nu bata la ochi.

    Mult respect pt dvs, caci adevar graiti!

  5. E foarte greu de suportat sa vezi cum se comporta cei pe care-i doare in cot de Romania,ca niste pasari de prada care se rotesc deasupra unei vietati muribunde.

  6. Genial comentariul, ca de obicei. Am o idee, de ce n-ati organiza, din nou in colaborare cu Mircea Badea, un protest (ne neaparat in fata Ambasadei SUA) impotriva acestor ingerinte, de sorginte “sovietica” (asa se pot deduce din scrierea dumneavoastra), ale acestor “Jupani” Yankees. Poate desteptati si Opozitia; si sunt sigur c-ar participa si Violet… ca tare-i pe faza.

  7. De acord pe fond cu dvs. dar…oamenii politici au anumite constringeri in raport cu acest ambasador care ar trebui pus la punct in primul rind de institutiile statului respectiv presedintie ,minister de externe(sigur ca nu au interes sa supere licuriciul care i-a adus la putere si in 2004 si in 2008-istoria va demonstra ca cel putin Nastase era cistigator dar a facut pasul inapoi din considerente de licurici).Liderii opozitiei nu cred ca pot oficial lua atitudine ,in schimb soc. civila ,somitatile ar putea sa-l puna la punct pe acest nesimtit de ambasador care dincolo de faptul ca e prost ca noaptea vorbeste dupa dictare.Si atunci intelegem si interesul ambasadorului dar si al institutiilor care ar trebui sa-l pina la punct.Mai cumparam un avion mai sustinem un morar ,mai dam putin cupru mai periem un boc ,mai privatizam gazul mai alintam puterea.Demnitatea e greu de purtat.Sint multi care gindesc ca dvs. ,pacat insa ca nu ne stringem laolalta ptr. ca atunci acest tupeist si-ar inghiti vorbele si poate am fi mai respectati daca saraci oricum sintem.

  8. Guest nu era baiatul ala de venise la post cu tot
    cu girlfriendul lui acum o decada si-i enerva pe
    romani la greu ?
    De departe, insa, Gitenstein se comporta de parca
    ar fi pe mosia lu’ tac’su din Alabama.
    Hey, pal, won’t you go back home ?

  9. Superba poza! :)) Nu exista un post Tv in Romania mai pro-american, decat protv-ul! Si nu cred ca exista “stirista” care sa vorbeasca cu mai mult entuziasm despre America si despre “modelul” american, decat basista de esca! I se umple gura de respect de fiecare data cand anunta un comunicat al ambasadorului american, de parca ar spune in sinea ei: “cat de bine le-a spus-o pe asta! daaa! Go USA!” :))

  10. D-le Ciutacu ,dvs. puteti sa ma lamuriti , CINE CONDUCE ROMANIA AZI? ? FMI ? BANCA MONDIALA ? sau AMBASADORUL AMERICAN ? NU EXISTA NICI O TARA DIN UE SAU CHIAR DIN FOSTA EUROPA DE RASARIT ?IN CARE UN AMBASADOR SA-SI PERMITA SA FACA ASEMENEA REMARCI DAR CE MA ENERVEAZA SINT INDICATIILE CARE LE DA , AM DEVENIT VASALI SI NOI NU STIM ? CHIAR NIMENI NU II POATE SPUNE SA SE REZUME LA FUNCTIA LUI DE AMBASADOR , CA DOAR STIU CA SE DISCUTA MULT DE NEAMESTECUL IN TREBURILE INTERNE ALE UNEI TARI . NICI UE NU DA INDICATII , ASA CUM DA ACEST AMBASADOR , DAR , NU DEGEABA ESTE PRIM MINISTRU UN FOST SEF SIE , EI ATUNCI , ATUNCI , NU MAI INTREB , PENTRU CA AM INTELES .

  11. sper ca ,,imperios necesar” sa fi fost doar o ironie, asemenea celor pe care le face badea cu acel ,,decat”

  12. Buna seara d-le Ciutacu,

    Cat dreptate aveti!

    Eu nu mai reusesc sa-mi exprim mai clar ceea ce gandesc,dar Dvs. o faceti cu multa inteligenta si discernamant.Va multumesc mult pentru asta,ca ne ajutati sa intelegem mult mai bine si clar ceea ce ni se intampla.
    Eu nu va aduc sub nicio forma o lauda,dar este un pur adevar,pe care trebuie sa-l recunoastem si sa-l apreciem.Multumesc inca o data.

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  13. Mda , primim ce meritam 🙁 (nu chiar toti , ce-i drept) si facem ceea ce stim mai bine sa facem de secole: ne ploconim , ne guduram si lingem ! 😡 (din nou nu chiar toti , dar un procent reprezentativ si majoritar din pacate).
    Si , cum am mai spus , e pacat ca nu putem face doua Romanii: a lor si a noastra!

    PS: ce sa ne miram de slujul facut Marelui Licurici , cand enorm de multi romani fac sluj in fata unor clanuri intregi de tigani sau de interlopi. (si nu ma refer la cei constransi !).

  14. lumea inca se mira de faptul ca sintem colonie americana de ultim rang… caraghios lucru in conditiile date

  15. Problema cu Gitenstein nu e doar ‘amestecul in treburile interne’, ci si profundul amatorism cu care o face. Un tip inept, arogant, incompetent, remarcat prin lobby la Washington, acest domn chiar se crede intr-o tara bananiera. Insa eu nu i-as acorda enorma importanta, eu cred ca el se plictiseste si din cand in cand mai povesteste cate ceva dupa o atenta analiza.

    Inteleg cum a fost creat mitul Monica Macovei, inteleg ca activitatea domniei sale de ONGista poate fi apreciata, insa de aici si pana la a fi atotstiutoarea intr-ale coruptiei e cale lunga. Pentru domnul Gitenstein Macovei e guru.

    Ati citit Wikileaks? Cred ca e evident ca ambasadorii SUA si stafful de la Bucuresti sunt complet incompetenti, iar rapoartele acestora catre Washington nu sunt decat copii palide ale unor articole din niste cotidiane nationale cum ar fi EVZ.

  16. Stiu ca o sa ma smotociti ca n-o sa am nici o legatura in ceea ce scriu cu tema..impusa, dar ma straduiesc la liber ales. Ca taman ce va urmaresc pe A3! Ca doara pana la urma totul se leaga de leaga de aripa intunecata a aripii marelui sclipurici, de talentul nostru nativ de a face sluj…Spuneti ca diplomele astea date in cadrul programului “Scoala Altfel” nu folosesc la nimic. S-o credeti d-voastra si invitatii. Folosesc. La dosarul de acordare a gradatiilor de merit, pentru profesori. Nici o treaba cu itemii stabiliti prin fisa de evaluare. Sporul de 25% pe o perioada de 4 ani cadrelor didactice (auxiliarul s-a lins pe bot de sporul asta ca nu e ‘telectual…cre’ca) se acorda in functie de cate diplome bagi in dosarul ala de acordare a gradatiei. Nici dracu’ nu ia in seama cine le-a eliberat. cu cat mai multe diplome din astea, cu atat mai mare meritul. Sila mi-e, Doamne. Daca intri intr-o clasa de-a doishpea si ii intrebi unde-i Capul Bunei Sperante o sa incepi sa iubesti blondele din motiv de intelect si prea multa stiinta. Da’ daca in timpul saptamanii de scoala altfel, mai altfel decat ce???!! ai jucat BATISTA PARFUMATA in curtea scolii cu elevii clasei a XI-a, pretinzand ca-i nu’sh ce dracu de joc psihologic, tu, profesor psihopedagog…ai pus’o ca ai avut activitate si ti-a eliberat onor institutia docomentu’ ca ai metode inovative in domeniu! BALAMUC! Asta traim. Un perpetuu balamuc asezonat cu tot soiul de inventii si prostii care nu fac decat sa ne prosteasca atat pe noi, dar mai ales pe bietii copii. Carte. Carte, cum spuneam noi, nu mai face nici bunica. Tot alearga dupa hartii cat mai frumos colorate si daca s-ar putea cu cat mai multe semnaturi pompoase. D-aia ne ducem de rapa. Si inca ne mai agatam de copacii plantati de Ceausescu pe vaioage.

  17. Pai… Romania ESTE o tara vasala la camatari, fiind imprumutata grav de bani de mancare si conectata la o tzeava de creditare fara care s-ar prabusi imediat shandramaua coruptiei generalizate si ar iesi lumea in strada sa le ia pielea acestor escroci.

    Ambasadorul SUA procedeaza cum se procedeaza cu orice colonie din care trebuie supte resursele, recomanda metode concrete de tzepuire, pe care tradatorii de tara – Basescu & MRU – trebuie sa le puna in aplicare.

    E clar ca suntem o baliga de tzara… ideea e ca noi, restul lumii, care ne agitam pe aici…suntem priviti drept o masa amorfa numita “populatie”…. adica o masa de sclavi care avem rolul doar sa pompam miliarde inapoi catre FMI.

  18. Acum mi-am amintit: corect e “Gîtenştain”, cum zice Ciuvică. Ştie omul ce zice. 😉

    P.S. Scuze pentru transcrierea fonetică originală. 🙂

  19. mr. mark gitenstein go home. pentru noi, unii dintre romani esti un fel de comisar sovietic din perioada stalinista, deci mars acasa…
    domnule Obama recheama acasa un ambasador care nu face cinste SUA, in rest sa auzim de bine…

  20. Pai daca Franks vine toata ziua si da indicatii mai abitir ca Ceausescu pe vremuri, de ce nu s-ar baga si Gitenstein la dat din clanta, ce, el e mai prost decat fraierul ala rupt in talpa? In ritmul asta si femeii de serviciu din ambasada o sa-i vina cheful sa dea directive guvernului. WWWWrrright!

  21. Nu Gitenstein e problema ci dihaniile de la Bucuresti, parazitii care le fac jocul, tradand grav interesul national. Daca traia Ceausescu ii trimitea la Canal sau la plutonul de executie pe acesti escroci in secunda doi.

    Din pacate, in tara asta de babe, nu li se va intampla absolut nimic. Cel mai mare risc este sa-si dea demisia. Cu banii vor ramane oricum.

  22. Spunea cineva,
    asta eset in traditia noastra , asa faceam si in vremea stapanirii otomane, mergeam la Stambul’ cu para si se schimbau lucrurile prin taieri de capete. Intr-un fel nu e de condamnat alianta cu una sau alta mare putere , indiferent de vremuri, dar e bine sa gasesti un echilibru intre interese si compromisuri. Sa nu fim ipocriti, alianta cu SUA ne-a adus multe beneficii spre deosebire de alianta cu mama Rusie, dupa care suferim si acum.

  23. Victore,
    Cred ca meteahna de care vorbesti este o mostenire istorica. In cea mai mare parte a istoriei am fost independenti (sau cel putin asa am fost invatati la istorie) dar am fost condusi de oameni care mai devreme sau mai tarziu au plecat capul in fata “suzeranilor”. Chiar cei mai “ilustri” conducatori din itoria noastra (de ex. Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Mihai Viteazul, etc.) au trebuit ca la un moment dat sa faca compromisuri in fata “Inaltei Porti”. Evident, perioada fanariota a fost un fel de “cireasa de pe tort” in care niste greci crescuti la Istambul isi cumparau postul si dupa aceea furau ca sa-si “recupereze investitia”.
    Din pacate, nu cred ca viitorul presedinte va PUTEA fi mult diferit de cei precedenti. Nu stiu cat va vrea, dar sunt sigur ca-i va fi foarte greu (“mostenire istorica” si “ajutorul” “prietenilor” americani/europeni).
    Sper ca Antonescu (sau cine va fi urmatorul presedinte) va incerca sa schimbe ceva. Din pacate nu avem prea multe de oferit la schimb iar presiunile din spatele usilor inchise il vor face sa aplece capul.

  24. @justme: n-am mai cerut-o din 2005. cand mi-au dat-o pe un an, ca la suspecti 🙂

  25. Din pacate si Ponta, dupa ce a luat calea Washingtonului, acu cateva luni, a facut la intoarcere declaratii de slugarnicie fata de FMI. Aceste declaratii sunt publice si nu trebuie ignorate.

  26. Ai mare. Dreptate, insa daca vrei sa ai liniste in tiranie, trebuie sa ai prieteni si in UE si in SUA. Uite asa, mai cumperi niste F-uri, nu conteaza cat de vechi, tot in pamant ajung, mai iei niste A 318, la pret record in lume, mai dai niste curse partenerilor, tot branzarii, la naiba. Asta este, insa mi se pare tragic lipsa de reactie. A oamenilor, a politicienilor, a ONG-urilor, cate or mai functiona. Suntem lasi si ne place. Cat timp FMI isi permite public sa imprumute de la japonezi 600 miliarde pt. consolidare, cica, cat timp Banca Europeana ia si ea niste sute de milioane, tot de la japonezi…mai avem o speranta. Poate ne cotropesc astia, macar au fost un super imperiu, sunt mandri si ne pot invata sa cultivam orez si sa confectionam iatagane…Daca eu, PF iau de la banca imprumut ca sa acopar alte credite, crezi ca ma lasa?

  27. iata ce declara acum nici 2 luni acest cameleon(un eufemism, nu?)

    la pozitia 5 la declaratii politice

    – Mihaela Popa (PDL) – declaratie politica având ca titlu „Ce îsi doreste USL? Reformarea clasei politice prin chiul si aceiasi oameni de 20 de ani în politica?”;

    draga Victore, te rog sa ma ierti daca am comentat off/topic, dar imi vine sa vars.daca ai avea amabilitatea sa mai reiei, inca o data, subiectul asta al defectarilor ‘programate’, cum bine le-ai catalogat…multumesc anticipat!

  28. Sunt curios daca ambasadorii americani de la rusi si chinezi au curajul sa “macane” pe orice problema le trece prin tirtita.
    Sintem vai de mama noastra.Macar asa, un protest oficial de ochii lumii,daca nu din demnitate.

  29. Vad ca iar s-a declansat un val de transferuri catre partidele care (inca) mai au sanse (inclusiv “MRU cel citit” a anuntat ca are astfel de fetisuri)

    Binenteles ca orice transfer de tradatori este escrocherie si poporul nu va pune botul la niciun fel de argument cu care incerca sa ne abureasca anumiti “membri marcanti” din PNL si PSD.

    Ma intreb, spre PC de ce nu trage nimeni? Nu s-a stabilit o suma, sau ce?

  30. Ciutacule,

    De ce nu zici ca pe langa contractele din a 3a domnie a lui Ilici (sau a 2a, depinde cum numaram) le-am mai dat si toate dosarele arabilor antrenati la noi pe vremea lui Pingelica ????? – ca asa au stiut si ei cat de cat ceva de Irak

    Vespasian.

  31. Doar nu ne-am inchipuit ca intrarea in nato…ue…is moaca.

    Si omu’ nu-i de condamnat pentru ce spune…e invatat sa le vorbeasca astora

    Nu spun ca ar fi mai prosti ca noi…doar ca sunt ignoranta intruchipata a celui caruia “nu-i trebuie multa minte ca sa dea cu pumnul”…la figurat vorbind…desigur

  32. gatenstain asta face de ras natia pe care-o reprezinta,stiam ca americanii nu sunt slugoii nimanui,cel putin in teorie,dupa cum se vede reprezentantul lor ce se vrea ambasador american,mesagerul democratiei,nu e decat trompeta lui basica,ce i-o fi facut ala de-i lustruieste pantofii,scutul si avioanele sunt doar machete inofensive pe o tabla de joc!Obama,cheama-l la raport,explica-i cum sta treaba cu slugarnicia si imaginea in lume,tocmai ca vine din Romania!gitenstein spune-i lui basica sa-ti retrocedeze casa din mihaileanu sau penthouse-ul lui eba,din vanzari anterioare,sau macar 15% din ele sa fie de gheseft!Go home gitenstein,go home,inaf is inaf!

  33. cand mai mergem la cersit vize la ambasada USA o sa va gasim poza la panoul de onoare la rubrica ‘cum trebuie sa porcedati ca sa nu primiti niciodata viza pentru tara sfanta’.

  34. Cica am putea scapa de viza americana,astfel Mircea Badea va fi foarte fericit ca va merge in sfarsit in America fara acordul Ambasadorului american din Romania Gittenstein care e de origine romana.

  35. Mizeria cu amprentatul a ramas, nu ?

    @dedal: “beneficii” peste masura, da’ mai mult pentru ei
    (e.g. sa le cumparam gioarsele, sa le fim vasali, sa-i
    doara in cur de legile noastre, etc.) :))
    Totusi, romanii au putut munci bulk in Europa dupa
    ce-am intrat in UE, nu dupa ce-am intrat in NATO…
    Eu n-as da la spate alianta cu mama-Rusie.

  36. dedal,bigradu!sunteti ca esca,basescu,mru,etc,altipupincuristi!un candidat pt presedintia romaniei,care e ferm si echidistant fata de americani si rusi,ar fi sprijinit de romani!voi aveti coloana vertebrala de rama,ca basescu si mru si esca si altii!n-aveti demnitate si mandrie!MIhai,Mircea,si Stefan n-au facut compromisuri,javrelor ,ramelor!voi sunteti gata de-a face si a scuza pe cei care fac!daca vine un candidat la presedinte si spune ca el nu-i proamerican si prorus ce fac romanii?il voteaza(daca nu are alte bube,si daca merita)!ce fac americanii si gatenstein si rusii?o sa-i impidice pe romani sa-si puna presedinte un patriot?asa gandesc javrele si din pacate majoritatea politicienilor!eu,roman patriot nu gandesc ca voi!si nici MIHAI,MIRCEA si STEFAN!datorita celor ca esca si dedal si biradu ,jigodii ,rame,taratoare si basesti,mru,etc suntem aici!

  37. D-le Ciutacu,toata stima! Acest editorial este foarte tare si spune lucrurilor pe nume! Incet,dar sigur,romanasii vor vedea ca ,,american dream” este o mare diversiune clocita de CIA cu ani in urma si ca jugul pe care l-au accceptat cu bucurie este mult mai apasator decat ala sovietic.Eu am cunoscut pe pielea mea cate ceva din sistemul american(am lucrat intr-o fabrica preluata in 1998 de yankei):marginalizare,terfelirea demnitatii umane,urmata de concediere.Asa ca sunt constient de pericolul acestui veritabil imperialism care din 2001 se intinde agresiv in lume!

  38. @santinela: Pai am auzit ca ambasadorul yankeu de la Moscova face spume la propriu ca este tinut in lesa de securitatea ruseasca.de cate ori vrea sa ia legatura cu,,opozitia”contra lui Putin,este,,flancat” de niste baieti cu ochi albastri,nemaivorbind ca telefonul personal este permanent ascultat! La chinezi…nu stiu,dar s-ar putea sa se intample ca in filmul,,Red Corner”:ai facut nasoale,te baga galbejitii urgent la bulau.Protestezi ca esti cetatean american? Te bat aia de-ti sar capacele si,cand nu mai poti de sete,esti fericit ca bei apa din WC!
    Zici de protest? Cine sa-l faca? Astia care ling de zor cururi grase de yankei?

  39. Daca ma straduiesc putin pot sa inteleg faptul ca o mare parte a puteriilor politice considera SUA o mare putere care le influenteaza deciziile, dar de aici pana la slugareala romaneasca este o mare diferenta. Iau ca si exemplu ceea ce cunosc cat de cat, Sarkozy face si el politica americaniilor, dar eu nu l-am auzit nicodata pe ambasadorul american exprimandu-se public despre ce ar trebui sa faca Franta, sincer nici nu am habar cine este ambasador, nu i-am auzit nicodata numele.

  40. N-ar fi cool sa fim o tara normala la cap sa nu-i mai dam motive astuia sa comenteze? In ceea ce priveste depagubirea fostilor propietari cu 15% are dreptate. De restul nu discut, ca intr-adevar isi baga nasul peste tot. Are n-are tupeu este reprezentatul SUA in Romania si parerea sa are o oarece greutate.

  41. Tot Gitenstein asta e in Romania? Credeam ca l-o mai schimbat si ei intre timp,,,sau sa-l trimita in concediu

  42. Baiatul asta cu “gatul rosu” si cu pantalonii plini de scame de bumbac de pe plantatiile din sudul SUA, scame care luate de curent ne-au iritat pe toti, a (re)venit in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic cu aere de guvernator de Arkansas stiind probabil ca recidiva si proasta crestere au un pamant fertil la noi. Lipsa de respect ce pe zi ce trece ia proportii din ce in ce mai mari, fiind si un rezultat al stilului de viata american, implementat cu succes in multe tari prin monopolul cinematografiei americane si nu numai.Sunt destule exemple. Un ambasador normal la cap, nu da sfaturi clocite pe WC cetatenilor tarii in care este acreditat si nu isi da cu parerea (proasta dealtfel) precum un un politician PDL facut la apelul bocancilor. Nu ma intereseaza ce crede el despre cuantumul de 15% pentru despagubiri sau alte lucruri, sunt probleme interne si trebuie rezolvate de noi. Din putul gandirii(cu iz de petrol) al acestui plenipotential ar trebui sa razbeasca si un gand rebel, asa, legat de o mediere intre cele doua state (noi si SUA), in privinta vizelor, nu sa piarda timpul facand pe Pater familias. Dar cum sa dai la greu viza sau sa o elimini pentru niste amarati? Trebuie sa mai facem o gramada de favoruri(economice, strategice)pentru Unchiul Sam, ca sa meritam asa ceva si nici atunci nu e nimic sigur.
    Domnule ambasador-jucator, reveniti-va!

  43. Am citit cateva comentarii si le dau dreptate , ba mai mult decat atat uneori am senzatia ca Nord America este mai comunista decat comunistii binenteles sub o alta forma . din fericire sau nu asta timpul o va dovedi am ceva vreme de cand traiesc in aceasta zona a globului si afirm ca sunt multe lucruri negative care socheaza orice european . aici nu este decat o spalare de creier colectiva iar asa zisa libertate si democratie este doar ca imagine si pe hartie in rest e vorba doar de bani si interese nimic mai mult. pina si concurenta libera in spatiul economic aici este o gluma . una peste alta americanii nu mai pot sa bata cu pumnul in masa in europa decat in tari corupte asa cum e romania si mai mult decat atat le este frica de ce putere ar putea fi europa unita .

  44. “Scanteia Capitalismului”, The Wall Street Journal, impreuna cu tentaculele sale imperiale de la NASDAQ, publica azi un articol despre cit de constrinsa e Romania de FMI si UE sa continue masurile de austeritate. De la UE nu mi-e clar cine impune, dar poate e vreo revelatie, si ar trebui sa stim si noi cine din UE ne chinuie?

    Wall Streetul a creat o criza globala pe care acum incearca sa o foloseasca in propriul avantaj. De ce ar fi cei mai mari hoti ai lumii solidari cu aceste tari ajutindu-le cu stergerea datoriilor, cind pot sa le tina ocupate cu plata dobinzilor la imprumuturi pe citeva generatii? Din punctul de vedere al unui capitalist, solidaritatea nu are sens, ci exploatarea.

    Si da, guvernele din aceste tari “colonii” ale corporatismului global cad ca mustele. Reteta e simpla: cind guvernele de dreapta care sustin masuri dure de austeritate sunt schimbate de guverne de centru-stinga, noile guverne au spatiu de manevra limitat tocmai de FMI si investitorii privati, caci sunt constrinse prin acorduri de imprumut. Daca austeritatea se mentine, nemultumirea populatiei continua, si se creaza un cerc vicios. Guvernantii noi trebuie sa explice cel putin populatiei daca aceste acorduri au fost greseli politice.

    “Norocul” Romaniei ca nu este constrinsa de apartenenta la zona EUR. Deci are loc de intors cind e vorba de propria valuta prin tiparirea de bani, care produce inflatie, dar nu falimenteaza tara. Romania nu poate fi privita in acelasi mod ca Italia, Grecia, Portugalia sau Spania. As fi foarte atent acum cu intrarea in zona EUR.

    http://www.nasdaq.com/article/romanian-government-becomes-latest-austerity-casualty-20120427-00693

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.