Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Imi trecu dracului dorul de Ceausescu

Imi trecu dracului dorul de Ceausescu

Veniti-va dracu-n fire cu pupincurismul asta propagandistic de doi lei! Nici n-a fost neamtu’ validat de Curte si, deja, da scrasnit sarcini Parlamentului, Guvernului si presedintelui in functie. Ca tot zicea ca el va fi altfel si nu va iesi din litera Constitutiei. Euforia si politica lu’ ba pe-a ma-tii il fac, brusc, inatacabil. Tot ceea ce pute la Basescu e acceptabil la el. Si, in buna si paguboasa traditie, valul adoratiei colective se transfera catre familie.

Mai nou, nevasta-sa-i “iconica”, o asteapta festiv utecistii de rit nou si dau tonu’ la cantec (cu mesaje de campanie scrise pe tabla), televiziunile-s pres la picioarele ei. Toantele share-uiesc isteric pe facebook linkuri despre nimic, femeile neimplinite deja si-au gasit modelul cel nou, mersul pe jos cateva sute de metri fara sepepist si cu camera de filmat in tandem a devenit virtute.

In tara asta, care are o nevoie organica de tatuc, oricat de normal ai fi la baza, o functie mare, a ta sau in familie, n-are cum sa nu te tampeasca. Te-ajuta mediul ambiant. Mai avem sa bagam germana materie obligatorie-n programa de invatamant. Linguseala si slugarnicie, astea-s caracteristicile generale ale poporului suveran. Imi trece doru’ de Ceausescu…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

125 thoughts on “Imi trecu dracului dorul de Ceausescu

  1. Ce usor vorbiti! Si mai ales, ce usor vorbesc cei care au ales sa nu stea in tara, desi RAU ne e la toti, iar ei, cei ce-au plecat, cu siguranta n-au ales un si mai mare RAU! Nu! Au plecat la mai bine… Altfel, nu plecau… Acum, in opinia lor, va fi mai bine aici… Sa vina, dara! Toti! De-acum, coaja de paine nu va mai avea culoare diferita: coaja de Romania va avea aceeasi culoare imbietoare ca si coaja de-afara! Vom manca cu totii BISCUITI!
    Sa vina, dara! Ii asteptam! Doar si-au luat tara inapoi! (De unde? Sau poate n-au aflat ca TARA a ramas AICI, chiar daca ei au preferat o alta “coaja de paine”, aparent mai alba…)

    Program Politic:
    1. – x% din PSD-isti vor trece cu bagajele la “inamicii” lor cat de curand;
    2. – UDMR si UNPR, daca-si “respecta” ADN-ul, se vor “infiltra” dincolo, in speranta apucarii ciolanului scapat (nici ei nu stiu cum de l-au scapat!) cel mai tarziu in februarie; (trecerea in aceasta ordine: UDMR, UNPR);
    3. – Basescu, dupa 22 decembrie se va inscrie in PMP, care cel mai tarziu in martie, va fuziona cu NPNL (Noul Partid National Liberal) condus de Blaga;
    3. – guvernul Ponta va pica undeva in uiltima decada a lui februarie si prima decada a lui martie;
    4. – noua majoritate parlamentara va propune, cel tarziu la inceputul lui aprilie ca Basescu sa fie “uns” de Johannis drept Prim-Ministrul unui guvern din care trebuie sa faca parte: Udrea, Videanu, Blaga, Berceanu, Macovei(?), etc… (ii stiti voi…); In felul asta Johannis se va “achita” de datoria de a fi fost propulsat in asa de scurt timp din pozitia de primar de oras, in presedinte de partid din care n-a facut niciodata parte si apoi in pozitia de Presedinte de tara.
    Totul se plateste… Asa cum PSD-ul a platit pentru “dormitul pe coada” din 2012 si pana pe 16.11.2014, uitand ca avea o datorie fata de cei care i-au propulsat acolo: dreptate pana la capat!
    Noapte buna, ROMANIA!

  2. Lasa ca le trece! Orice minune tine 3 zile. Poate nici atat!!! Nu vezi ca neamtul vrea acum toata puterea???Cred ca nimeni nu isi da seama ce zace in acest neamt incet( in toate) . Urmeaza sa aflam!!!!

  3. Software update in retea:

    Achtung: victorioasa armata a clonelor, comandantul vostru suprem, her Iohannis va ordona sa sedeti blanzi pana in primavara cand va avea nevoie din nou de voi pentru a rasturna ultima piedica ce sta in fata (s)fortei sale supreme! Pana atunci her Santa Klaus va ureaza un O Tannenbaum fericit!

    May the force be with you!

    SIG HEIL!

  4. Mi-am amintit o “vorba batraneasca” pe care am mai spus-o unora si in Decembrie ’89, dar nu m-au crezut…:
    “Schimbarea regilor, bucuria nebunilor!” 🙂

  5. M-am gandit cum sa rezum mai bine ce s-a intamplat la alegerile astea si ma gandesc ca in evolutia fizica, intelectuala si spirituala a fiecarui individ exista o singura perioada (pana pe la 7-8 ani cred) in care acesta crede cu convingere in Mos Craciun. Acum stau si ma intreb in care e gradul de intelegere a realitatilor lumii de azi pentru cei care au crezut si inca mai cred in noaptea de Santa Klaus din 16 noiembrie, asta in cazul in care nu au 7-8 ani si abia au parasit gradinita ?

  6. Oare ce minte trebuie sa ai, considerand ca nu mai esti la o varsta de 7-8 ani, ca sa mai crezi cu convingere in Mos Craciun ? Mai ales ca omul chiar ne-a spus transparent cum il cheama … Santa Klaus … e uluitor … ce usor se prind bibanii incantati de freamatul mustei colorate de 10 bani bucata.

  7. Aceeasi viitoare (cum se zice) “Prima Doamna a Tarii”,declara ca ” au – in-vins bu-nul si-mt si mo-de-stia”. Stau si ma gandesc ,ca un oarecare din tara asta care presteaza in mediul privat inca din 1990 ,ca am fost un cretin si un dobitoc ,ma gandesc la toate noptile nedormite atunci cand ma “calca ” Grada Financiara,cand nu aveam somn atunci cand “Draga Stolo ” a facut mizeria aia de “reforma valutara” din ’96 sau ’97 si mi-a nationalizat cei 2500 de dolari pe care ii aveam si eu in cont ,cand s-a majorat TVA-ul la 24%,impozitul forfetar si alte masuri capitaliste . Nu-mi statea si mie bine acum ca bugetar de bun-simt si modest ,dar sa fi avut ,nu 6-7 case,ci macar doua ?! Sau in loc de Dacia Logan nationala de capitalist feroce ,sa-mi plimb curu’ de bugetar( modest si de bun-simt ,bineinteles!) intr-o limuzina bavareza de ultimul racnet ,data in folosinta,dezinteresat de un prieten bun,dealer de astfel de bolizi?!Dar deh,ce sa-i faci…GHINION!

  8. Draga Victor de pupincuristi dastia si eu sunt satula…desi nu am avut prea multi langa mine.Cazul cel mai concret…la “”marea multinationala”” unde lucreaza fimea..la cateva zile dupa angajarea ei…vine o fatuca deo seama cu ea 26-27 ani si ii spune in fata..atentionand-o: daca v-a fi nevoie sa mananc rahat..il voi manca…doar ca sa ajunga intr-o pozitie cheie.Si acum cu ce crezi ca se ocupa fatuta…cu cumparat tigari managerei…mers la cafea cu ea…barfind si jignind-o pe toanta mea, ca accepta.Sa iti spun ce ma scrabesc marele creatoare de moda gen maria lucia hohan,romanita, care mai nou il plangea pe Ioavan…ca nu mai poate dupa el…pe ex colega de trust simona gherghe…si da lista continua e plin de doamne care isi gasec un model in noua doamna.Pai te cred si eu, macar asta are o ocupatie.nu ca amarata de Maria Basescu cea luata in ras de propriile ei fiice si de traianel la tot pasul.Chiar au ajuns sa o compare cu MICHEL OBAMA…pai eu zic mai bine sa se apuce de campanii umanitare, ca e plina tara asta de probleme de genul asta..si da si bine in ochii poporului.Chiar daca imi place ceea ce scrieti,si desi stiu ca m-ati si certat de cateva ori, pentru mine asta nu inseamna ca va lingusesc .

  9. @George – batranul meu avea una asemanatoare:

    “Schimbarea domnilor, bucuria prostilor” …

    Ma uit cum unii povestesc cum si’au petrecut ei prima zi de “libertate” … bucuria care au simtit’o pe strazi … in timpul in care mergeau incolonati ca niste roboti inspre vreo multinationala care le promite mirajul traiului mai bun prin castigarea unor bani pe care sunt multumiti ca ii pot cheltui la chatering’ul de zi cu zi … si cam atat ca timp in rest nu au. Nu le poti cere nimic … astia nu se mai trezesc … desi nu stiu daca au fost trezi vreodata.

    In rest … m’am saturat sa avem primi domni si prime doamne in tara asta … ca dracului sa fie ea de tara daca nu s’o umplut asa tare de domni ca musca de rahan.

  10. Ce spui tu acolo mi-aduce aminte de povestile lu’ mam-mare cu alti nemti (si-ai lui Wilhelm, si-ai lui Adolf, ca baba i-a prins pe toti)si de modul cum s-a grabit poporu’ suveran sa-i pupe-n dos individual si la gramada. Dupa care, cu exercitiul facut pe buci nemtesti, limba s-a mutat de la ora 9 la ora 3 ca se schimbase tatucul cu dosul aferent. Mare popor, mare caracter, mare nevoie de tatuci! P.S. Ca sa nu fiu suspectat de partinazat, eu i-am ales pe amandoi, desi am inteles ca e gresit pentru ca tot asistat social ma numesc. O sa rad mult, pe banii mei (inca) imi permit s-o fac. Vom vedea multi altii pe banii cui vor plange.

  11. Am auzit un om pe care-l prețuiesc mult pentru scrisul lui (e vorba de Tudor Octavian) spunând niște lucruri care m-au lăsat mască.
    Ce a spus domnia sa? Că vizita ambasadorului Franței în Modrogan, la herr Werner, e un eveniment epocal, cu semnificații uriașe, o mândrie pentru noi, românii, că e ceva ce încă nu putem cuprinde cu mintea noastră, dar ne putem strădui s-o facem…
    Așadar, dl. Octavian nu va fi surprins dacă în curtea păzită cândva de bravul câine Vasile se vor alinia cuminți Obama, Merkel și Hollande ca să pupe mâna celui ales… va fi mai greu, dar nu imposibil, cu găsirea superlativelor… oricum, aștept de la dânsul și câteva cuvinte bine simțite despre soția lui Werner, ceva de genul ” de la Regina Maria n-a mai fost alta ca dânsa”, etc., etc.,…
    Trăim în România…

  12. Victor,
    Am ajuns intamplator pe site-ul lui Vantu sov.ro.
    zi mi si mie o parere despre Vantu , am incredere in tine si in ce spui.
    merci

  13. Acuma, dupa seara in care ne-a lovit trenul asta al “valului” de ura anticomunista impotriva “comunistului” Ponta (promovat de “marele” dreptaci Blaga), trebuie sa strangem randurile, noi, astia idioti, asistati sociali, prosti, inculti,si sa incercam sa nu lasam “armata clonelor”, cum bine spunea cineva, sa distruga totul. Sau macar sa incercam, pentru ca a sta cu capul plecat, cand astia dau foc tarii, ca-i “cool”, nu mi se pare o atitudine corecta. Dar e nevoie ca si cei ce au pierdut sa inteleaga cateva lucruri:
    1. Nu mai merge cu megalomania lansarilor de candidati pe stadioane. Puneti un clip istet pe retele;
    2. Lasa-ti naibii publicitatea aia obscena de pe stalpi si dintre stalpi. Armata trece cu privirea in telefoane pe langa ei; Puneti un “stalp” pe Instagram.
    3. La dezbateri, luati-va un iPhone, nu hartii. Cand vorbiti de relatiile economice, spuneti-le ca ce aveti in fata e facut in China.
    4. Creati emotii. Virtuale, ca alea reale oricum se vor propaga tot acolo, in tuse groase, nesimtit de groase.
    5. Coborati nivelul limbajului. Lasati diplomatia, bunul simt, pentru alta data. Dati mesaje smecheresti, “da cartier”, de cafteala. Vor fi innebuniti dupa ele. Vor iesi in strada sa le promoveze.
    6. Identificati o vulnerabilitate care trebuie sa fie cat mai absurda pentru un om normal (We love DGIPI).Ii veti castiga pe hipsteri. Nu vor mai fi in “mainstream”.
    7. Bateti-va pentru incalcarea legii, motivand interesul “poporului suveran”. Acuzati-i pe ceilalti pentru ca respecta legea. Veti crea emotie.

    E greu sa faci asa ceva, dar daca vrei o revolutie a bunului simt, trebuie mai intai sa te bati in mocirla, sa invingi acolo si apoi sa cureti ringul de bataie, punand pe margine masute de cafea si …. cat mai multe prize langa…….

  14. Incercati sa cititi rar si apasat cele ce urmeaza:

    “Noi,noul PNL, ca de acum nu mai sunt 2 partide, este doar unul singur, noul PNL, VREM PUTEREA! TOATA PUTEREA!”, a spus noul presendinte al tuturor romanilor, stand la dreapta “tatalui”, in persona d-lui Blaga.
    A fost, ieri la conferinta de presa organizata de noul PNL.
    Nu mai are rost sa va spun ce am simtit in acel moment. Si acum imi suna in urechi VREM PUTEREA! TOATA PUTEREA!
    D-le Ciutacu, realizati, va rog din suflet, un colaj cu imaginile din “minunata” campanie electorala, in care “minunatul” candidat Iohannis si acolitii sai ne explicau cat ar fi de nashpa sa fie si guvernul si presedintele din acelasi partid.

  15. Eu am intalnit oameni absolventi de studii superioare la facultati de renume din tara care azi dupa ce l au vazut ieri pe Iohannis cu Blaga in spate,mi au zis citez:Nu are nici o treaba Iohannis cu Blaga si fostii..cand a zis Iohannis ca noi Pnl vrem toata puterea?Nu e adevarat nimic..apoi mi s a comunicat ca am ochelari de cal eu si nu accept alta parere..atunci am inteles ca a invins de fapt democratia.Viva la Revolucion zic!As vrea tare mult sa i cunosc pe cei care au organizat campania asta.S a lucrat superb

  16. Off topic si ca sa trivializez putin (asumate ambele): auzii ca presedintele ales se duse la un foie-gras si-o sticla de Jidvei la tradatoru’de neam si tara sluga la rusi. Eu zic ca nu-i bine, domnu’ presedinte ales, nu-i bine, ca marti e termen la justitia independenta si poate se suceste pana vineri si Zegran si apare si vreo problema, cu toate ca nu scrie inca la motivare! 😀

  17. 1. In primul tur am votat Tariceanu.

    2. In al doilea tur am votat Tariceanu, adica Ponta.

    Acum nu mai conteaza, in schimb voiam sa va spun ce am inteles dupa ziua de ieri.
    Am inteles ca cei din NOUL PNL nu mai vor curve nationale ci doar (sau decât) “curve loco”. Asta inseamna ca curvele lor fac fata la orice?

  18. Din 2009 pana acum a fost premierul Grivco, in spatele lui Geoana, a vrut sa-l inlocuiasca pe Boc, in 2012 a participat la SUSPENDAREA presedintelui, acum e candidatul DREPTEI

    Cu ce impresie sa raman eu cand a fost intrebat prima oara cum a facut sase case, si a spus din mediatii, mi-a venit sa rad …

    predecesoru despre cel ales

  19. Valul votantilor “de pe facebook” are si urmarile astea, le place sa-si savureze in continuare victoria in acelasi stil (cu mesaje “uite ce emotionant!”, “uite cata simplitate!” etc).
    Si ca veni vorba de online: Dl. Dragnea a performat admirabil in teritoriu si munca oamenilor a adus numarul de voturi necesare si asteptat cu care in alti ani ar fi castigat Geoana/Nastase fara probleme. Diferenta masiva a venit din zona tineretului respectiv al “onlinerilor” care si-au inchis laptopul pentru o ora sa coboare la vot. Si pentru aia eu as pune un mare semn de intrebare asupra eficientei domnilor Mihai Sturzu – presedintele TSD respectiv Sebastian Ghita, presedintele organizatiei PSD Online.

  20. Deocamdata e liber la osanale pentru neamt.Sa asteptam sa intre in paine. Vizita la rege il opune lui Basescu. Indemnul ca PNL sa ia puterea il pune in echipa cu Basescu. Cu scuzele de rigoare dar de oamenii din presa mie cam sila. Nu emit opinii ci presteaza. Astepta si ei un os si se orinteaza de unde ar putea primi. asteptari? NU am, ca sa nu am dezamagiri.

  21. Domnule Ciutacu,le ziceti foarte bine,va urmaresc seara de seara la ROMANIA TV’postul manipulator”,cum zic toti spalatii pe creier care se uita la Soneria si Turcelu!La ei ce dracu o fi???v-am vazut si aseara cu isteria asta a fb”a castigat mutalaul ca l-au votat aia de pe fb”.Eu cred ca acolo s-a facut manipularea dintre tururi.Da-l dracu de fb c-a fost si-n primul tur fb si-a iesit pe primul loc!
    dar,au bagat altireria grea cu strada si diaspora,cu manipularea alora non stop.Sigur ca-n spate au stat niste ONG uri nu straine de Macovei si sleata aia de manipulatori,9Turcelu,Tapalaga,Soneria,Pora,dracu,lacu) ca sunt multi care au isterizat fb cu mesajele si uite asa au scos la vot si pe aia din tara de focul alora de-afara!In 2009,a fost la fel,dar nu era interes,ca pe domn pesedinte nu-l avantaja sa iasa lumea din tara la vot ,ca-l votau pe Gioana:)))Stiti ce-mi pere mie rau…ca tatal IT-ului,n-a exploatat acest lucru!N-am dat nume ca-l stiti,unul destept,tanar si frumos,,de care-mi place mult:)))Si stiu ca nu-I place sa piarda!Dar ,daca va apreciaza si CRISTOIU e de bine:)))daca a intrat el in direct la Cacania Tv,tot de bine….:)era sa cad din pat cand l-am vazut..Am vazut c-o aveti si pe nasoala Pora,ziua va musca de c…. pe fb,seara vine in studiou.
    o zi buna va doresc!

  22. Dom’Ciutacu, îmi pare rău, da-i musai să reconsiderați problema asta cu dorul. Și nu numai dvs., ci și noi! Ce văzui astăzi? Că studenții englezi protestează împotriva capitalismului, timp în care feisbuciștii își consolidează dictatura, una mai a dracului decât aia a proletariatului, pe care n-am prins-o, da’ am prins-o pe aia a fedeseniștilor din ’90 și zău că nu era de glumă cu ea… – de-asta și privesc cu seriozitate/spaimă actuala dictatură internaută …
    Nostradamus o fi prezis ceva?…

  23. Din capul locului: Johannis este primul presedinte democrat, prin educatie, prin gandire, pe care-l are Romania. Isi intelege perfect rolul de presedinte si va actiona in consecinta, sunt convins.

    N-a dat ordine, ci a invitat, a poftit, a rugat. E o mica mare diferenta. Si n-a facut asta in nume propriu, ci in calitate de presedinte ales de o mare majoritate. Plus ca cerintele sunt perfecte legitime (intocmirea bugetului e obligatia legala a guvernului, picarea legii amnistiei dupa alegeri si-o asumase dl Ponta chiar in dezbaterea televizata, iar invitatia de a sanctiona ambasadorii unde romanii au fost umiliti era minimum).
    Rolul presedinteului nu e de a fi un spectator, ci a de a se implica in societate si viata politica, dar facand-o just si pe teme care conteaza – ceea ce Basescu n-a prea facut, tinand mereu partea PDL-ului. N-o spun eu, a spus chiar Johannis cand PSD-istii vedeau in el multe calitati. Pe care, indubitabil, le are. Una dintre calitati e de a fi un lider innascut, de a avea idei, de a vorbi la subiect si de a fi explicit. L-am urmarit, se face inteles foarte usor.

    E jenant sa vezi toata aceasta efuziune in jurul lui Johannis, unu – pentru ca nu-i acel gen de om, doi – pt ca multi care o fac l-au bestelit in prealabil, asa, fara nicio motivatie reala, doar pt ca li se parea lor ca e omul lui Voiculescu, participant la lovitura de stat, etc. etc.

    In incheiere, bine ca n-a iesit dl Ponta. Serios, asa se comporta un lider autentic, isi ia bocceluta si pleaca sa se relaxeze cand are o mare responsabilitate pe umeri, anume de a fi premier?! Nu face decat sa confirme ceea ce deja stiam, ca duce mai mult decat poate.

  24. As vrea sa detaliez putin atributul de democrat. La Iliescu si Basescu, treaba e clara, n-au nicio treaba. Constantinescu – ceva mai mult, dar si el vine pe filiala PCR.

    La dezbaterea televizata, Ponta i-a spus in fata lui Johannis ca nu-l considera presedintele legimtim al PNL. Foarte grav! In ce calitate a vorbit Ponta? De cetatean de rand, liber? – momentan nu este. De simpatizant PNL? – nu este. Daca a fost vreodata, nu mai este. De membru sau fost membru PNL? – nu este. In schimb Ponta este liderul celui mai mare partid, basca democrat, premierul Romaniei, deci unul dintre cei mai importanti oameni in stat, si, la vremea respectiva, posibilul viitor presedinte.

    In contrapartida, cand erau in toi alegerile alea de pomina de la PDL, intrebat despre cum vede lucrurile, Johannis a declarat: “nu e treaba noastra, a PNL, cum se organizeaza un alt partid”.

    La asta ma refer. Nu conteaza ca Ponta nu credea ce spune, probabil o facea doar pentru a intretine iluzia USL. Obligatiile care vin cu un anume statut trebuie sa fie mai importante decat unele posibile avantaje electorale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.