Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Plagiatorii dovediţi se tăvălesc în noroi

Plagiatorii dovediţi se tăvălesc în noroi

Dacă s-ar face un top al istericilor în recentul şi jenantul caz de plagiat în care este implicat Victor Ponta, dezvăluit de iubitorul (nevorbitor de română) de oceane şi schimbări climatice al revistei Nature, apărut concomitent dintr-o coincidenţă în două publicaţii din ţări diferite şi nereclamat de titularul operei, el ar fi dominat de Hotnews şi Andreea Pora. Ceea ce e oribil. Oficina şi băsistă şi mâncătoarea de mici au fost, ele însele, protagonistele unui scandal ruşinos de…plagiat, când inflexibila a copiat la literă, semn de punctuaţie şi chiar mort-viu un text al Adrianei Duţulescu. În faţa evidenţei, a fost dată afară, despărţirea fiind spoită, la vedere, ca amiabilă. Însă Hotnews nu şi-a prezentat niciodată scuze pentru jeg. Pentru că avea de continuat o misiune politică evidentă. În cazul evident de plagiat al Codruţei Kovesi, când fosta baschetbalistă a copiat până şi de pe site-urile de referate, însuşindu-şi chiar şi concluziile personale ale autorului, inflexibilii s-au întors cu spatele, mulţumindu-se ca, după aproape o zi, să anunţe că procurorul general e acuzat că a făcut nasoale de Mugur Ciuvică. Şi că avocatul Ion Neagu, parlamentar pesedist între altele, care n-a mai fost înfierat că apără corupţi, spunea că-s nedrepte acuzaţiile. Probabil că Dan Tapalagă, acest Robespierre în mizerie, era stricat la burtă şi nu s-a putut ridica să posteze o înfierare. Dar s-a întremat între timp micuţul şi-i trage acum o flegmă din călcâi premierului în exerciţiu. Mica problemă de moralitate a autorului textului pare a fi că titlul şi conţinutul se potrivesc perfect procurorului general. Nu pot să cred că l-au cenzurat atunci şi ar completat acum pe linia punctată să nu piardă la drepturi de autor…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Plagiatorii dovediţi se tăvălesc în noroi

  1. Eu cred ca sunt sanse foarte mari sa-l fi terminat chioru dpdv politic pe dottore ..

  2. Ati punctat perfect, ce ar mai fi de spus? toti cei de acum sunt hoti, plagiatori numai basescu + gasca pdl sunt curati ca lacrima, si destepti din calea afara.Vorba lui Mihai aseara, si a dvs. e noaptea mintii.In fiecare zi, basistii sunt tot mai agresivi cu spume la gura ca au pierdut ciolanul, si controlul si ca noi prostimea ne-am desteptat(unii dintre noi) si am iesit in strada sa ne cerem drepturile.

  3. dupa cum bine spui a fost data afara. si nu era prim ministru. ca dupa aceea revine…asta e alta pb.
    si ponta poate reveni

  4. Dana,

    aşa este! Şi mi se pare strigător la cer cu ce ne ocupăm noi, oamenii normali. Dar asta se întâmplă pentru că “trebuie apărată democraţia” şi pentru că USL vrea să arate că e “altfel”. Eu zic că trebuie să fie fix la fel în lupta cu un mizerabil nenorocit. După, e altceva. Dar am scris asta de o mie de ori în ultimii ani.

    Deci, USL, ori striveşti capul şarpelui, ori stai să ţi-o tragă cel mai mare jeg care a fost vreodată într-o funcţie atât de înaltă.
    E simplu: nu mergi la luptă dreaptă cu unul care te aşteaptă cu cuţitul să te înjunghie în spate.

    Mi se pare mie, sau lingăii băsişti, după o perioda de derută la căderea lui MRU, au început să-şi revină?

    Sper să nu mai aud vreo fătucă rostind cuvântul “opoziţie”, când se referă la PD. Şi nici că “USL e la putere”. Din motive evidente, nu e!

  5. @dana logofatu : este un privilegiu si o nespusa bucurie pentru mine sa citesc comentariile dvs!
    Multumiri Dlui Ciutacu pentru acest BLOG cat si celor ce comenteaza,indiferent de preferinte politice…numai cu:..”we can agree that we can desagree”..exista o sansa pentru “mai bine”…;)

  6. dupa ce javra absoluta o sa fie inlaturata ar fi cazul ca cineva sa-si puna problema desfiintari Serviciului de Informati Externe si trecerea lui in subordinea SRI concomitent cu anchetarea conducerilor SIE si STS in mizerii politice interne la comanda dementului securist basescu…
    mizeria cu plagiatul a fost categoric facuta in colaborare sau cel mai degraba sub directa cordonare a SIE, singura grupare care avea capacitatea sa faca o asemenea manipularee externa

    p.s. militez pt andreea pora presedinte PDL

  7. @ Dana: pt. acest proprietar de glob (Ciutacosfera) , se cunosc orientarile mele. Da’ ca “s-a iesit in strada”, mi se pare putin exagerat sau avem noi standarde diferite. Iesit in strada, in acceptiunea mea este ce se intampla Midan Tahrir, Zamalek de vreo 2 luni, zi de zi cu peste 500,000 oameni. Numai la un miting in Ismailia au iesit 800,000 din 1.2 milioane de locuitori.

    Da’ e doar o parere, nu un atac la persoana sau vreo insinuare.

    Abdel Kader.

  8. Am innebunit cu totii? Nu mai avem cele mai elementare simturi ale dreptatii si corectitudinii? Ce conteaza cine e denuntatorul, atat timp cat furtul e furt??? Furtul e mai mic sau nu exista daca e denuntat (teoretic) chiar si de Basescu si ai lui? Despre ce dosare securistice vorbim aici, se dau si se compara niste documente absolut publice, o lucrare publica de doctorat si niste carti publicate oficial, oricine putea sa le compare daca vroia. De ce se accepta mizerii doar de la unii (in cazul de fata Ponta) si nu si de la ceilalti? Cu ce e mai buna o mizerie si un hot USList decat o mizerie si un hot PDList? Cu ce e mai mic
    furtul lui Ponta si rusinea ca avem un semenea premier, ca PSDul pur si simplu nu e in stare
    sa gaseasca pe cineva care nu a furat, atat timp cat a furat si Kovesi? Faptul ca si aia e hoata il absolva pe Ponta? Faptul ca Pora a furat, il absolva pe Ponta de rusine si penibil?
    Stiu, intrebari retorice, sunt un basist nenorocit…

  9. Scuze pentru cateva acorduri gresite in postul anterior, am mai adaugat la ce am scris cat a fost blogul picat dar am uitat sa corectez.

  10. @Radu: cine cautioneaza ce a facut Ponta? comentatorii de pe acest blog au, la fel ca si tine, basist nenorocit sau nu, dreptul la opinie. la fel cum o are si titularul blogului. opinia lui, scrisa si asumata, e ca impostura bantuie clasa politica si administratia de stat. si ca, spre exemplu, Ponta si Kovesi (care, tehnic vorbind, n-au furat, fiindca titularii textelor nu s-au declarat prejudiciati) sunt la fel de culpabili. dar sunt tratati diferit, in cazul de fata de catre Hotnews, dar nu numai. iar plagiatorii dovediti anterior, ca Pora, nu ar trebui sa aiba dreptul moral de a se pronunta decat, cel mult, in calitate de consultanti de specialitate.

  11. “Cand mantaua baseasca
    Este din piei de oaie
    Atunci judecatorii Fiti siguri ca despoaie ”
    Iertata sa-mi fie usoara aducerii la zi a spuselor lui Alecsandrescu….

  12. Radule,sa stii ca eu iti dau dreptate.nu ma intereseaza culoarea ta politica.de asemenea Ciutacu e cu adevarat genial in editorial.e o mica problema cu Ponta si al lui doctorat.nu a aparut nimeni cu doctoratul lui si cartea de unde s-a inspirat sub brat sa arate la popor pe doua coloane asemanarile dintre cele doua.in cazul Kovesi s-a intamplat asta.si rezultatul a fost zero.chiar,prietene Ciutacu,nu vrei sa faci tu lucrul asta?ca daca o va face pupinbasista pora nu o va crede nimeni.te rog

  13. @Radu: Like your post.
    @Victor: Victor, nu prea esti in masura sa te pronunti relativ la obiectivitatea hotnews cand A3 si-a asumat public faptul ca este sustinator USL. Personal, cred ca hotnews este mai putin subiectiv decat A3.

  14. @Razvan: balanta pe care cantaresti tu obiectivitatea e dereglata. suntem subiectivi si unii, si altii, doar ca numai noi recunoastem si avem puterea de a dezbate si ce au comis aia pe care i-am sustinut din diverse ratiuni. eu nu la obiectivitate ma refer in acest text, ci la nesimtire. se pare ca-i nevoie de traducere din romana-n romana. daca ai plagiat si ai fost prins, ca Pora/Hotnews, taci dracu’ din gura. daca, insa, esti atat de nesimtit sa uiti ca tu insuti esti culpabil, varsa-ti spumele pe toti plagiatorii, nu te intoarce cu spatele cand o comit ai tai. iar porcaria cea mai mare o comit aia care o invit sa comenteze si n-o intreaba daca vorbeste-n calitate de cruciat al societatii civile sau de plagiator.

  15. Nu stiu cum e cazul cu madam Codrutza, dar probabil ca si ea a copiat. Ca altfel nu se facea atata caz. Problema e ca acuzatiile, asa um sunt formulate ele azi, sunt subtirele. A pus cineva pe doua coloane, ca la Ponta, textul ei (inclusiv josul paginii, ca sa vedem daca apar sau nu trimiteri!) si textul plagiat?!… Unde? Ca vad ca in cazul lui Ponta au lucrat niste profesionisti, care chiar stiu meserie. Stiintifica, nu de alta… Ca astia stiu si care-s regulile, si cum se dovedeste incalcarea lor. Au procedat cu adevarat maiastru. Ponta e terminat!

    Plagiatul uneia ca Pora ma lasa rece. Pot sa se plagieze toti din presa unul pe altul non-stop. Ca voi, presarii, sunteti de vina ca nu lasati sa treaca o lege, cu reguli, pedepse etc., nu altii. Culegeti buruienile pe care le-ati lasat sa creasca. Dar o proba indubitabila (ca la Ponta) a plagiatului Codrutzei, asta da, merita scos in fata. Iar pe alde madam Udrea si altii / altele ca ea abia astept sa le vad puse la zid. Daca au plagiat si acestia, desigur…

    Mie Base mi se pare cel mai anormal si mai exotic presedinte. Sincer, daca in 1996, 2000 si chiar in 2004 (adica inclusiv dupa ce Base ar fi fost deja ales!) mi-ar fi spus cineva cum va fi mandatul lui si ce conduita ar fi urmat sa aiba i-as fi zis: “Taci, omule, ca u stii ce spui; e vorba, totusi, de presedintele Romaniei!”. Un merita insa are si nici macar dusmanii sai nu i-l pot contesta: a fost unul dintre cei care au ridicat coltul presului ca sa vedem rahatul pe deasupra caruia ne amageam ca am putea pluti.

    A scoate afara gunoiul si rahatul de sub pres e singurul merit semnificativ pe care i-l pot acorda lui Base. Evident ca a fost partizan, evident ca a scos la suprafata aproape exclusiv bubele inamicilor sai… Dar faptul ca nu a cedat la acuze si propuneri cum sunt cele pe care le-am auzit ieri si alaltaieri – “TACETI, BAI, PEDELISTILOR! CE DACA NOI AM FURAT?! PARCA VOI NU ATI FURAT?” – e dupa mine un merit. Singurul lucru bun pe care il mai poate face Basescu de acum inainte: sa scoata si mai mult rahat la suprafata ca sa ii provoace pe uselistii sa scoata si ei rahatul pedelistilor la suprafatala suprafata. Dar cu dovezi solide, sustenabile juridic, cum a fost cazul cu M.Diaconu (despre naivul acesta, ma repet, cred ca ii este extrem de potrivit proverbul updatat “Cine fura azi un ou e un bou”).Adica doctorate furate, hotii, deturnari de fonduri etc.. Tot.

    Atunci voi ajunge sa cred ca macar o misiune si-a indeplinit Base ca presedinte: a fost punctul de plecare a unei terapii sociale.

    PS Ponta zice ca n-a castigat nimic de pe urma titlului de doctor. In CV-ul lui de pe site-ul camerei deputatilor Ponta s-a recomandat ca lector şi apoi conferentiar la Romano-Americana. Titluri pe care fara doctorat nu le putea obtine. Iar cel de conferentiar fara macar o carte de autor publicata.

  16. @alphas: da, dragule, i le-a pus Ciuvica pe coloane paralele, ca la carte. le gasesti in Jurnalul National. le are si Hotnews. si nu, dragule, nu toti din presa plagiaza. eu n-am copiat, in viata mea, in aproape 20 de ani de meserie, un rand de la altcineva. iar incercarea de a ma pune in acelasi plan cu Pora ma jigneste.

  17. Primul ministru trebuie sa mearga mai departe si sa faca curat pana in cele mai bine pazite locuri.Problema plagiatului este ceva relativ.Nu poti expune in cadrul unei lucrari stiintifice propria ta contributie intr-un domeniu,fara sa prezinti rezolvarile celor care au avut contributii anterior tie.Totul se reduce la modul in care iti organizezi teza si la modalitatea si locul in care ii scrii pe cei pe care i-ai utilizat.Despre plagiat se poate vorbi numai in partea tezei care prezinta contributia ta,partea originala,deci.Dar ce sa stie politrucii analfabeti care ar utiliza orice mijloc,cat de infect ar fi el,pentru a se„eterniza”la putere si pentru a avea acces nilimitat la„borcanul cu miere”.

  18. Ciutacule,

    Tu ai dreptate ca esti genial si arogant, da’ scapi din vedere un lucru. Baschetbalista si Procurorul sunt ULTIMII vinovati in caz ca se dovedeste ca e plagiat. Marii vinovati sunt prof. coordonatori , aia care au facut referatele tezei (la UPB se cer 3, nu stiu la UniBuc) , aia care au facut referatele de sustinere si , nu in ultimul rand, membrii din Comisia Superioara de la MECT. Toti au girat prin hartiile lor originalitatea si contributiile stiintifice ala candidatului (drd). Daca e plagiat in seamna ca toti astia de pe lantul trofic sunt incompetenti si n-au nici o treaba cu stiinta ori au blatuit.

    Fa-mi te rog o placere si aminteste si de doctorul in economie subterana Dinel Staicu :).

    Un alt punct pe care vreau sa il ating, poate mai sensibil. Chiar banuieste cineva pe Baschetbalista ca a scris ea cu manuta ei materialul ala ..sau pe Ponta care atunci era la Corpul de Control sef ? adica cand scriau la doctorat ? seara de la 19 – 21? Nu pare mai plauzibil ca au pus pe unii sa faca materialul si aia intr-un sictir maxim au facut ce au facut ? Intreb, nu dau cu parul.

    Abdel Kader.

  19. Gandul a publicat ieri un articol al lui CTP, in care acesta il punea cumva la zid pe Ponta, acuzandu-l de plagiat, desi recunoastea in acelasi articol ca nu s-a obosit inca sa verifice cu exactitate. Ma rog, probabil ca CTP e vreo somitate care poate sa isi dea cu parerea oricat, despre orice. Ce m-a frapat a fost frenezia postacilor pro basisti, care nu mai conteneau in a-l felicita pe CTP pentru “trezirea” din adormire si “intoarcerea la adevar”. Au fost si cativa neutri sau pro Ponta, insa reactia postacilor pro-basisti a fost ferma si diplomata: boilor, jegurilor comuniste! 🙂 🙂
    Din pacate, acesti oameni nu ies din tiparul PDL, sfidarea, aroganta, zeflemeaua si invectivele fiindu-le caracteristice.
    Ceva insa este foarte trist, trecand peste sutele de melteni postaci pro basisti si anume ipocrizia societatii.
    Fratilor, s-a vazut anul trecut la examenul de bacalaureat ce se intampla cand un examen este pe bune. Stim cu totii cum se fac lucrarile de licenta, tezele de doctorat si lucrarile stiintifice. Ma indoiesc ca, mai ales in domeniul juridic, politic, economic, poti veni in fiecare an cu zeci de teze de doctorat originale. Este absurd. Daca luam la verificat toate lucrarile celor care astazi striga “hotul” in cazul Ponta, am constata ca peste 90% sunt la randul lor niste hoti. Si atunci, de ce atata ipocrizie? De unde atata ura viscerala? Domnule Ciutacu, va rog, faceti oprice numai sa va pastrati verticalitatea, nu vreau sa ne dezamagiti!

  20. Şi eu am mai spus, dar o repet: şi totuşi, cum se face că acerbii băsişti sunt nu urâţi, ci sluţi de-a binelea? Le dă pe-afară caracterul, demn de acelaşi adjectiv…

    Constat în continuare cum băsiştii o ard “intelectual” pe acest blog şi se mai cred şi subtili, unii dintre ei.

    Cu toate că mă repet ( din nou ), consider că Dana Logofătu a tras concluzia acestui articol: ORICARE OM DIN USL NU POATE FI CURAT CA LACRIMA, DOMNUL PREŞEDINTE BĂSESCU, MODEL DE CARACTER, CORECTITUDINE, STUDII ÎNALTE ETC, DEMONSTRÂND ASTA FĂRĂ TĂGADĂ, DAR CU AJUTORUL SERVICIILOR.

    Băsiştii blogului vin apoi şi ne explică cum stau lucrurile, în timp ce noi rămânem cu gura căscată. NGÎ-NGÎ!!

  21. nu cred orice ar spune basistii ca ponta a plagiat din simplu motiv ca o lucrare de genul acela va avea fraze asemanatoare cu ale altora fiindca subiectul impune asa ceva n-ai cum sa le ocolesti fiind vorba de drept unde legile sint legi si nu le interpretezi cum ti se nazare. singura ratiune e sa se arate lumii si prostilor in special cit de rai sint uselisti si sa fie dati jos sa faca loc oranjgutanilor ca sa incerce cistigarea alegerilor parlamentare iar base sa arate ca el e neprihanit. off topic inainte de 89 nu ieseai dintara fara aviz securist stiu asta din experienta proprie cind sotul meu nu s-a putut imbarca fiindca acea rude in germania federala asa ca sa ne lase cu diversiunile de felul asta chit ca ponta o avea defectele lui doar ca e suspect totul ce vine de la ei

  22. @Abdel Kader: cand scriu eu despre impostura si ipocrizie, se uita lumea la mine ca la nebuni. tara asta a ajuns sa aiba, printr-o larga complicitate intre politic si sistemul de educatie, doctori in stiinte mai multi decat muncitori. si comentatori de doctorate mai multi decat cei de fotbal.

  23. @Victor Ciutacu: Nu sunt de acord cu Dvs, si Ponta si Kovesi AU FURAT chiar daca nu s-au pronuntat cei dupa care s-a furat. Daca eu fur bani de la serivciu, de la contabilitate, si aia nu se prind o luna si nu fac gat -> nu inseamna ca o luna eu nu sunt hot. Sunt hot din primul moment. Nu exista nuantari.
    In cazul Ponta nu s-au pronuntat fie pentru ca au fost de acord cu furtul, l-au “ajutat” pentru a se pune bine cu puterea de atunci (uitam cine era Ponta inca de atunci si al cui om era?), nu se pronunta pentru ca astazi poate le este frica etc. Faptul ca Ponta a prezentat o lucrare ca fiind a lui, dar de fapt scrisa in mare parte de altii (chiar voit) tot furt se cheama, doctoratul lui e nul. Eu daca ies in fata si spun ca am compus o opera, dar reiese ca e vorba de Aida, scrisa de unul care e mort acum mai bine de un secol, tot hot sunt pentru ca ma demasca altii, nu neaparat saracul Verdi. Si daca ai furat ieri si alaltaieri, cum poti sa imi promiti mie ca de azi nu mai furi?
    In ce priveste Kovesi, sunt perfect de acord ca trebuie tratata cu fix aceeasi moneda, daca a furat trebuie degradata si probabil demisa. Dar la fel cum a spus cineva de mai sus, as vrea sa vad si eu pus zi de zi pe tapet furtul ei, pagina langa pagina, la fel ca in cazul lui Ponta. Nu am nevoie de mari comisii sa imi dau seama ca e copiat, si la Ponta se vede ochiometric copiatul.

    Cu cat toleram tipul asta de hotie, cu atat ne facem rau tot noua. Invatamantul romanesc scade si mai mult in ochii celor de afara, ne va fi si mai greu sa ne angajam in exterior sau sa fim priviti ca profesionisti (astia isi cumpara toti diplomele, inginer/doctor/fizician/chimist/ITist etc poate fi oricine are bani), moral scadem si mai mult in ochii din exterior (ce sa tratam noi cu hotii astia daca premierul/prim procurorul fura si nu se intampla nimic). Trebuie sa ajungem la punctul de jos o data si o data, sa stoarcem tot puroiul, indiferent al cui ar fi, pentru ca numai asa putem incepe sa ne vindecam.

  24. Avea dreptatea si coana Leana cand zicea ca “de asta nu merg lucrurile bine in tara asta ca sunt prea multi doctori”.

    Abdel Kader.

  25. @Radu: repet ca o moara stricata, a pus Ciuvica, pe coloane paralele, originalele si copiile Codrutei Kovesi. e de-ajuns un search pe google. totul e sa vrei sa vezi. blogul asta e si despre media. iar cei despre care scriu eu aici sunt suspectati pe nedrept ca ar fi ziaristi

  26. Adevarul este ca in scumpa noastra tara doctoratele se cumpara pe banda rulanta sau se primesc pe relatii politice.Asta este clar.Nu comentez lucrarea lui Ponta dar imi vine sa ma urc pe pereti ca marinarului nu-i este opus(USL-ul nu poate)un om de neatacat.Poate ca mai bine era prim-ministru Crin Antonescu.Este singurul care l-a batut pe Basescu si inca in confruntare directa.

  27. @Victor Ciutacu: Scuze, am postat inainte de a vedea comentariul Dvs anterior. Voi cauta.

  28. Victore,
    Sunt jurnalisti care scriu sau apar la televizor in fiecare zi, care iau bani de la politicieni si care o fac pe lupii moralisti fara nici cea mai mica “greata”.
    Acesti jurnalisti sunt criticati de alti jurnalisti doar daca sunt in tabere politice diferite. Celor care sunt in aceeasi tabara li se iarta micile derapaje morale.
    Voi l-ati avut pe Jack, care a fost bun pana a plecat si dupa aceea … Si mai inca mai aveti.

  29. @bigradu: deci tot noi suntem de vina ca Jack a inceput sa-l linga pe ala pe care-l porcaia dupa ce am plecat de buna-voie. probabil ca tot noi i-am oferit si eventualele avantaje materiale care sa-l faca pe Basescu reevaluabil in ochii lui. si, probabi, particularizand, eu sunt de vina ca, trecand drept amic cu Ponta si Antonescu, scriu in ziar si spun la televizor, fara sa ma opreasca nimeni, ce tampenii fac (de la nominalizari, pana la masuri). iti dau o veste proasta: nu noi ne-am schimbat punctele de vedere si abordarile, ci el.

  30. @Victor

    Nu te simti jignit, ca n-ai de ce. Daca nu as avea o parere foarte buna despre tine, nu as scrie. Nu ard de nerabdare sa ma exprim. Dar partas la vina colectiva de a nu avea o lege a presei cu reguli deontologice (cuvant demonetizat, stiu) clare va apartine tuturor. Nu te-am auzit militand pentru asa ceva…

    Cat priveste doctoratul Codrutzei, se intampla ceva ciudat. Site-ul JN e down, al lui Ciuvica (grupul.ro) la fel, pe hotnews nu se poate gasi textul incriminat. E totul OK acolo la voi?

    Sunt curios: oare nu iese nimeni la inaintare cu o analiza a doctoratelor madamelor Udrea, Dumitrescu si a altor somitati ca ele?… Asteptam.

    PS Ca si Abdel Kader si eu cred ca sarmanul Ponta a cazut victima nevinovata. De plagiat, EL (VP) n-a plagiat pe nimeni. Au plagiat altii pentru el. Si cam si banuiesc cine… Ca si mie mi se mai intampla cateodata sa ma auto-plagiez. Culmea, intr-o lucrare stiintifica, pana si asta se pedepseste, stiati?!…

    PS Pune tu un link cu capodopera Codrutzei, daca ai acces la el. Ca eu am gasit ceva pe site-ul Parchetului, dar acolo nu sunt textele puse fata in fata.

  31. @alphas: cu tot riscul compromiterii breslei, nu voi milita niciodata pentru acordarea exclusivitatii licentierii jurnalistilor de catre un grup de initiati.
    cat despre Kovesi, enjoy!

  32. @ all: eu propun ca toti astia care scriem la Ciutacu pe glob la semnatura sa punem si titlurile academice. sa vedem ce almanahe am citit fiecare. Sa ia doctorii si masteranzii la vedere Incep eu:

    Abdel Kader; ing. dipl. ; UPB

    Abdel Kader.

  33. Din pacate, hotul striga hotii!
    Asa pot caracteriza tot acest scandal generat de plagiatul lui Ponta.
    As vrea sa fie fiecare sibcer cu el si sa spuna:
    In lucrarea mea de licenta nu am copiat niciodata un fragment dintr-o alta lucrare fara sa pun nota de subsol cu autorul, lucrarea si pagina.
    La examenul meu de licenta, am fost doar eu cu foaia de hartie si nu am avut nici o sursa de inspiratie.
    In teza mea de doctorat, toate studiile, monografiile si concluziile sunt originale, iar citatele respecta intocmai standardele de citare.
    Teza mea de doctorat reprezinta intr-adevar o contributie personala importanta la domeniul caruia i se adreseaza, fiind citata in numeroase lucrari stiintifice ulterioare.

    As putea sa mai adaug, dar nu este cazul. Ipocrizia este dureroasa.
    Apropos de ipocrizie, poate domnul Funeriu, manat de la spate de Basescu, va cerceta in amanunt si evolutia profesionala a mult-cunoscutei EBA, fiind interesant de identificat originile “succesurilor” acestei politiciene de anvergura europeaza. Taaaaaare mi-as dori sa vad un text scris de EBA dupa dictare, sa vad si eu cratime puse la locul lor si nu numai.!

  34. Victore,
    1. Nu Jack este problema. Sunt cei care au ramas la voi (sau in alte parti).
    2. Mediul in care traim sufera schimbari. Este bine sa ai convingeri ferme si strategii de viitor. Dar toate astea trebuie reevaluate, din cand in cand, pentru ca a le ajusta la ce se intampla in jurul nostru, la actiuni care sunt in afara controlului nostru.
    Un bun exemplu este Catavencu – Iliescu. Atunci cand Constantinescu a ajust presedinte a insemnat inceputul sfarsitului pentru Catavencu.
    Eu sunt curios cum va evolua A3 si star-urile ei in epoca post-Basescu. Aceasta curiozitate este pur profesionala, fara nici un fel de partizanat.

  35. da, Jack n-are nici o problema. el, in calitate de baci al gazetariei moderne, e scos din discutie. probleme au aia consecventi si care n-au pus botu’ la banii portocalii.
    p.s. apropo, la ora asta, A3 dezbate, cu documentele pe ecran si capturi din presa internationala, acuzatia de plagiat la adresa lui Ponta. n-am vazut emisiuni similare labeunu pe tema Kovesi. probabil am fost eu orb.

  36. @ Lucian:

    Da Luciane, public declar:

    a. La licenta nu am copiat si plagiat. Pt. ca la licenta am avut un program care manipula un robotel. Programelul ala l-am facut din capul meu.

    b. La licenta n-am copiat ca nu am avut de unde. Daca as fi putut, as fi copiat.

    c. La BAC la romana am copiat cu totii in clasa aia , metoda: cartile pe masa la vedere, s-a putut.

    d. in scoala generala am avut pile la mate / romana pt. ca tata era director si mama era cucoana.

    Abdel Kader.

  37. Victore, eu zic sa trimiteti la cei de la Nature si9 de la ziarul german dovezile despre plagiatul lui Kovesi sa vedem daca le publica.
    Si daca ati sapa mai adanc prin lucrarile lui MRU, Macovei, ca sa nu mai vorbesc de tezele de doctorat ale lui Boc si Udrea ati muri de ras.

  38. Scria cineva despre masteranzi mai sus. Eu cred ca numai banii pot fi o bariera in calea acumularii a cat mai multe masterate, are si EBA cateva, desi inca nu stie sa vorbeste, deci este chiar irelevant.
    Traim in tara in care minoritarul de ciocolata analfabet, care se semneaza cu X sau cu amprenta, a sustinut examen pentru permis auto si l-a si promovat, trecand apoi peste tine pe trecerea de pietoni, deci lasati-o balta.

  39. @victor, nici nu ai sa vezi astfel de discutii la aia pe seama plagiatului lui kovesi oricat de mult s-ar da ei independenti.ponta a gresit, cat de mult o sa vedem.oricum multi in tara asta traiesc pe munca altora, sa ne uitam cat copy/paste e in presa, de multe ori iti scoate partea audio dintr-un reportaj,cum e zilele astea cu discutiile de la pdl si le dau unii exclusive…ore lautaru’ turcescu anunta la nunti ca piesa pe care le ia la fraieri banii are versurile compuse de x,e aparuta pe albumu’y in anu’ z ? proprietatu’ drepturilor de autor stie oare ca unu’-si scoate banii de shaorma pe spatele lui? nu prea cred.

  40. Victore, intr-un comentariu mai sus spui asa:”Ponta si Kovesi (care, tehnic vorbind, n-au furat, fiindca titularii textelor nu s-au declarat prejudiciati) sunt la fel de culpabili. dar sunt tratati diferit, in cazul de fata de catre Hotnews, dar nu numai.”
    Eu sunt perfect de acord cu tine…sa fie tratati si Kovesi si Ponta exact la fel. Tinand cont ca la Antena 3 au fost minim 10 emisiuni in care se stergea cu Kovesi pe jos pt plagiat astept macar 10 emisiuni in care sa stergeti si cu Ponta pe jos…sa nu ii tratam diferit, zic.

  41. @ Abdel Kader

    Este o realitate, trebuie sa o acceptam, nu este nici cazul sa ne fie rusine, nici sa ne mandrim, totul face parte din viata si educatia noastra. Din acest motiv, refuz sa arunc cu piatra in cei acuzati de plagiat, indiferent de culoarea politica. Este vina societatii, in primul rand, abia apoi a lor. Sunt vinovati, nu incape discutie, insa lururile trebuie privite in profunzime.
    La fel, nu este in totalitatea vina elevului care pica examenul de bacalaureat, pentru ca i s-a permis inca din clasa I sa isi fure singur caiula copiind.
    Un om nu-l poti schimba, insa poti crea premisele unei generatii viitoare mai bune si cinstite.

  42. @Victor

    Zici asa: “nu voi milita niciodata pentru acordarea exclusivitatii licentierii jurnalistilor de catre un grup de initiati”. Nasol de tine. Azi, cand pana si breasla femeilor de servici ce curata budele din garile romanesti vrea sa introduca un atestat profesional, sa nu cumva sa intre in breasla si cele care curata budele din trenuri, tu militezi pentru deschidere? Esti cam in contra curentului, monser!… Acuma, serios, inchiderea in spatele unor ghilde a diverselor profesii si mie mi se pare o tampenie. Dar in presa un minim de legiferare parca este, totusi, necesara. Ca idea asta de a putea spune fix orice fara sa poti si dovedi ceva parca este prea mult. Nu stiu. Nu m-am gandit prea mult la asta ca sa imi fac o opinie. Ca s-ar putea sa constat ca mai mari ar fi abuzurile (limitarea libertatii e un abuz) care ar rezulta din legiferare. ca si azi, pana la urma, cine se simte lezat are la indemana codul civil, nu?!…

    M-am uitat pe site la Jurnalul (aveti probleme cu serverele ori ce altceva, ca se incarca al naibii de greu!) si am gasit patru pagini, in care erau comparate doua lucrari intre ele, din care a Codrutzei avea note de subsol corect realizate. Celelalte nu. Ca sa zica cineva ceva justificat ar trebui sa se compare in trei. Cu prioritate raportul dintre lucrarea madamei si textele citate la subsol. Ca s-ar putea ca textele presupus a fi plagiate de ea sa fie pur si simplu acestea rezultatele unui plagiat, dupa sursele Codrutzei. De ce nu se duce musiu Ciuvica la biblioteca sa ceara lucrarea sa o fotocopieze / scaneze, sa avem argumente solide, ca sa zicem ceva intemeiat.

    Revin cu o observatie de mai sus: aia de l-au belit pe Ponta sunt meseriasi; Ciuvica in chestiile astea-i un ageamiu.

  43. 1. Nu am vrut sa-l cautionez pe Jack. Si-a schimbat discursul, e problema lui si, se pare, a voastra, desi nu cred ca ar trebui sa va pese prea mult. Surpinzator chiar si pentru mine, il urmaream mai mult cand era la A3.
    2. Inteleg ca banii portocalii erau ciumati iar banii tricolori (rosii, galbeni si albastrii) sunt in regula. In ultimii 3-4 ani banii tricolori au fost privati. Acum ei sunt de stat; din aceleasi surse ca cei portocalii, doar semnatura este alta (acum tricolora).

  44. @dinu: cand o sa avem nevoie de consultanti editoriali, o sa te contactam. asteptam un CV relevant la redactie.
    @alphas: da, ma pis contra curentului. era de asteptat. Ciuvica e gresit, iar Codruta, care a copiat de pe site-urile de referate si si-a insusit si concluziile personale ale autorului, e aproape curata. esti mult mai subiectiv decat mine, batrane. d-aia nu tine nici tonul justitiar unilateral 🙂
    @bigradu: astept un exemplu concret de om de la noi care ia bani de la actuala putere. si niste probe, daca nu cer prea mult. altfel o arzi usor calomnios si zau ca nu-mi place

  45. Nu inteleg de ce atita inversunare. Eu am doctorat (in inginerie) si stiu un lucru: la inceputul tezei, unul sau doua capitole se intituleaza “sinteza cercetarilor in domeniu” sau similar. Acolo treci tot ce au facut predecesorii in domeniul de interes al tezei, si nimeni nu considera ca e plagiat. Dimpotriva, daca nu faci aceasta cercetare bibliografica teza nu este admisa. Nu am citit teza lui Ponta si nici nu incerc pentru ca nu cunosc cutuma in domeniul juridic, dar daca se incadreaza in zona de cercetare bibliografica nu are nici o noima acuzatia de plagiat.
    Capitolele urmatoare ale unei teze tip se refera la contributia originala a autorului, si aceasta parte trebuie sa cuprinda ceva original :). Aici poate apare plagiatul. Cum nu am timp si nici dispozitie sa ma specializez in domeniul juridic, poate imi spune si mie cineva ce parte a tezei este in discutie. Paranteza: aberatia cu trecerea citarilor la subsolul paginii nu exista. Se trece bibliografia la final si in paranteze numarul bibliografic citat pe pagina respectiva (la noi asta a inceput sa se aplice in ultimii 2-3 ani, iar in mediile universitare inca se fac cursuri pentru cercetatori despre regulile de citare internationale si utilizarea lor in lucrarile stiintifice)

    In alta ordine de idei, prefer un plagiator la guvernare care in rest nu a facut nimic reprobabil, decit Boc si compania. Sincer am inceput sa am cosmaruri la ideea ca Ponta si guvernul isi dau demisia si ne intoarcem de unde am plecat. Daca are mustrari de constiinta sa le suporte cu stoicism pina dupa alegeri cind se va putea numi un sef de guvern cercetator stiintific 100% si fara cunostinte practice (de obicei stiinta si practica nu prea sint apanajul unei singure persoane).
    Scuze pentru comentariul prea lung, nu mai fac:)

  46. Potri sa faci ce emisiune vrei problema e ca atat timp cat ceri de la altii impartialitate ar trebui sa o faci oferind chiar tu impartialitate.

  47. @Marina, daca ponta cita cu note de subsol cele 150 de pagini copiate nu avea nimeni nimic cu el. In alta ordine de idei plagiatorul e un hot…un hot de idei. Este mai grav sa furi idei decat sa furi bani.

  48. @Victore

    Faptul ca te pisi contra curentului e farmecul tau. De aia te si citesc.

    Ma simt usor jignit de acuza ta. Pur si simplu nu ai inteles ce am spus. Reformulez, usor inginereste.

    Da, textul A (CK) seamana pana la a fi aproape identic cu textul B (aici nu conteaza autorul). Am putea spune ca CK pur si simplu a copiat textul B. Numai ca, in notele de subsol, ea zice ca de fapt a luat partile incriminate din lucrarile C, D si E.

    S-ar putea ca ea sa minta ori sa aiba dreptate. Ca sa stabilim asta, trebuie comparata lucrarea CK cu lucrarile C,D si E, citate de ea.

    Daca minte si chestiunile respective nu apar in lucrarile citate de ea, C,D si E, atunci a plagiat, dupa lucrarea A. Daca intr-adevar a preluat de acolo, din cele trei lucrari citate, n-a plagiat (ca are trimiterile corespunzatoare in subsolul paginii). In schimb, lucrarea B se dovedeste aceasta plagiata, pentru ca autorii au copiat tot din C, D si E, dar nu apar si trimiterile corespunzatoare.

    M-am facut clar, de data asta?!…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.