Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Domnu’ Dan e cu 5 minute mai deştept

Domnu’ Dan e cu 5 minute mai deştept

Când Dan Diaconescu declara cu emfază într-un interviu, ca răspuns la acuzaţiile potrivit cărora a instituţionalizat prostul gust în televiziune, că vrea să otevizeze România, aşa-zişii fini strâmbau din nas cu superioritate. Între timp, posesorul de Rolls Royce a ajuns domnu’ Dan, a plecat din legendara garsonieră (care era, totuşi, un ditamai apartamentul), şi-a făcut studio tv multifuncţional şi modern, a redescoperit plăcerea şi beneficiile de a face talk show politic, i s-au (re)deschis câteva dosare penale de sertar la DNA de care nu ştia nici dracu-n campaniile electorale, a trecut câteva zile prin arestul cercetărilor penale şi munceşte cu sârg la consolidarea unei construcţii care se intitulează (provizoriu?) Partidul Poporului.

Cum arată astăzi televiziunile care-l huleau (şi continuă s-o facă) pentru prost gust pe învinuitul de şantaj şi constituire de grup criminal organizat? Uitaţi-vă o zi întreagă, eventual schimbând periodic între ele canalele, la programele difuzate. Veţi vedea, dacă sunteţi obiectivi şi analizaţi la rece, un fost mare OTV, fracţionat în beneficiul poporului şi al acţionariatului mogulăresc care-l enervează pe preşedintele-jucător şi care şi-a deschis mustării tv să facă bani, nu educaţie civică suveranilor. Asta-i România majoritară, oameni buni, publicul OTV, nu vă mai ţineţi ipocrit de nas şi nu trataţi excepţiile drept reguli. Viitorul preşedinte al încă neînfiinţatului Partid al Poporului are meritul că s-a prins primul cum se pot exploata comercial facil trăsăturile standard ale românilor. Restu-s fiţe ieftine…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

159 thoughts on “Domnu’ Dan e cu 5 minute mai deştept

  1. Cit o mai dura golania guvernamentala actual in frunte cu cel mai mare golan al Ro ?

  2. Acum, la spartul targului, apar si eu.
    Cred ca DD este reprezentativ pentru o parte a populatiei acestei tari. Totusi sa nu credeti ca in restul Europei oamenii sunt alfel. Si aici sunt barfe, zvonuri; cine cu cine si-o trage, ca haine poarta ala/aia. Cine este interesat de astea are masmedia la indemana.
    Poate ca omul, prin firea lui, ii curios/invidios. Si exista oameni care ii satisface aceasta “sete”.
    Daca ati urmari pe RTL sau SAT 1 programele de la pranz sau dupa amiaza, l-ati vedea pe DD la alta scara. M-am tot intrebat cine urmarest asemenea emisiuni. Daca sunt emise -de ani buni – inseamna ca au privitori…
    Se pare ca se doreste o indobitocire a omului;
    alfel nu se explica. Paine si circ…
    Din pacate sunt axat pe Antena 3, Vorbele grele si, rar, Realitatea. Din aceasta cauza
    si nu pot sa ma pronunt despre OTV.
    Totusi si Antenele gafeaza grav prin felul de
    exprimare a reporterilor, grila de programe, etc… Exista remediul universal: telecomanda.
    PS
    Trecerea de la DD la Hitler ii fabuloasa!!!
    O zi buna tuturor!

  3. Doamne, ce va mai place sa va balacariti….. mai bine de mine ….. la tv ma uit la Cum se fabrica, National geografic ,nu stiu cum se numeste postul dar arata cum fac niste torturi de-ti vine sa le prinzi cu mana ….. tv cultural si muzica populara f veche. Am luat-o in freza multi ani cu uitatul la tv si nu am ramas cu nimic ba ma mai ” puneam in gura” cu foarte multi prieteni si in final toti pe care i-am simpatizat si-au batut joc de noi. Acum dau si eu o parere DD nu-i prost deloc o face pe prostul.

  4. Ati spus o vorba mare “maine ar putea fi isarescu”.Nu ca nu ar merita.Si diaconescu si isarescu dintr-un anumit punct de vedere sunt la fel: amandoi invart o gramada de bani pe care s-au platit un fleac de taxe.Si asta in conditiile in care basescu a pus ochii pe pensiile celor care au construit tara asta.Singurul lucru ciudat e modul in care sunt facute anchetele astea: seamana a santaj.

  5. Adevarul e ca multi “gusteri” pun botul la vrajeala asta cu Dan.
    PS – Sti ce e misto?; ca vin vrajelile basiste valuri, valuri. Pana la urma oricat de “creiere terci” are populimea din tara asta, ba odata si odata tot se desteapta!… Sau nu 🙂

  6. dan diaconescu este, de fapt si de drept, chintesenta poporului roman. nu exista trasatura de caracter pe care domnu’ dan sa o aiba, dar care sa lipseasca poporului. toate se mapeaza intre ele realmente perfect, lipsa cu cultura a unui este sorbita un nesat de prostimea altuia, prostul gust valideaza gusturile tipatoare ale pustilor, ia manelele podeidesc si ponegresc suflete si creiere.

    va iubeste mamaie!

  7. “Biserica Othodoxa Orthographica si Orthoepica Romana a Romanilor si a Aromanilor a luat in considerare toate datele problemei, a cantarit greutatea pacatelor si valoarea binefacerilor dragafetei si a decis sa delege un preot la slujba redusa cu 25% si sumara in persoana Sfantului mai Mult si totusi Prea Putin Fericit PopaProstenie.”
    Asta a devenit A3. Paler din ceuri zice: ‘Doamne-ajuta c-am plecat la timp” .
    Stiu ca nu-mi raspunzi dar asta e. In schimb nu prea mai ai loc pe manelantena 3, 2, 1 boooooooooooom
    Iti strang pumnii oricum.

  8. orice reclama e reclama buna, fie ea si cu tenta negativa. adevarul e ca a observat foarte ce era de ovservat vis-a-vis de “slabiciunile” poporului si a ajuns in cele din urma sa faca ceea ce facem cu totii pana la urma, anume niste banuti…cu doua diferente:la el ceva mai multi, ok multi multi multi banuti si a doua diferenta e ca nu prea are limita, fiind propriul sau sef. daca mai adaugam si cine stie ce manarii o mai fi facut(nu ma refer la acuzatiile care i-au fost aduse oficial de De-aia N-ai Avere)cu atat mai putine si mai indepartate-i sunt limitele. eu unul ii gasesc postul ca fiind abject, doldura de prostie, exagerari marsave demne doar de cel mai ieftin si prost executat film porno si etc. dar nu pot spune ca l-as vrea desfiintat pentru ca…e democratie au ba?!

  9. @anonamemouse: se vede că ești ATEU..și asta-i fix problema ta..însă cine-ți dă DREPTUL să JUDECI o persoană? Te crezi cumva D-ZEU?

  10. Dupa cum stim,romanii pot fi pacaliti f. usor. Ma intalnesc si azi cu colegi si prieteni care in 2004 ma injurau cand le spuneam ca nu-mi place baselu’.Asa ca nu m-ar mira sa-l vad pe OTVist sef de stat. Imaginati-va scenariul cu DD presedinte pentru 10 ani!

  11. Bine, io-s nime-n drum si plin de praf.
    Intreaba-l, sau inchipuie-ti ca-l intrebi pe Grigore Lese, ce parere are de transmisiunile maneliste cu dragafata, de emisiunile ‘elodiene’ ale lui Gadea. Sau pur si simplu intreaba-l pe caracalean. Ca nici tuca nu facea asa ceva veci, fi-ar batalionul disciplinar…

  12. Ba omule, nu e FAIR. Daca nu-mi raspunzi in veci, ai eleganta sa ma interzici.
    Ai pus pe tine vo 6 kg de linistire in concediu. Iti suna a ceva?

  13. Bine dar d-l DD a auzit ca psd ar avea dupa unii 41%, dar d-l ciutacu ce-ar crede?

  14. Eu personal nu stiu nimic de individul asta.Am auzit pana acum de trei ori de el.Stiu ca avea ceva o emisiune pe OTV desi nu m-am prins daca era de politica sau izoterism monden sau ce o fi fost.Nu ma uit la televizor deloc 2-3 ore pe an e mult.Nu cunosc “vedete” si nu ma intereseaza viata lor.Consider sa sunt in jur lucruri mai frumoase decat “invazia media “.Singurul lucru care il pot spera e ca moda va muri cu noile generatii si asa indobitocite de dublat si emisiuni proaste.

  15. eu as zice ca “publicul otv” a devenit atractiv si pentru celelalte televiziuni nu neaparat pt ca e mai numeros sau mai facil, ci pentru ca e cel mai sigur. sunt oamenii care stau in fata teveului ore in sir, au timp si nu stiu sa faca nimic mai bun cu el, sunt usor de multumit, naivi, ignoranti si, deci, creduli. cred ca este suficient loc si pentru altii sa fie cu 5 min mai destepti, problema e ca unii patroni nu vor sa riste si/sau unii jurnalisti (sau mai bine zis producatori) nu sunt suficient de indrazneti. asa, toata lumea merge pe varianta calduta, pe poteca batatorita, mai ales in vremuri de criza cand bugetele de publicitate nu mai sunt ce au fost candva…

  16. E amuzant cum unii spun ca televizorul indobitoceste. Daca esti dobitoc nativ, atunci televizorul nu te mai poate indobitoci, dar daca esti destept, atunci poti realiza ce e o prostie si ce e nu si nu te vei lasa manipulat de o anume televiziune. Este la fel ca atunci cand citesti foarte mult, iar faptul ca citesti foarte mul,t nu inseamna ca esti vreun intelectual sau ca intelegi esenta acelei carti, ci dovedeste faptul ca stii sa citesti!
    @purcelix: Citeste Mein Kampf, apoi incearca s-o intelegi, apoi poti sa incerci sa intri in intr-un conflict verbal, cu argumente, cu mine.
    P.S. Aproape toate geniile din istorie aveau o doza de nebunie. De fapt nu era nebunie, ci o gandire total diferita fata de a celorlalti, ceea ce i-a facut sa fie renegati de societate sau chiar ucisi. Ia-l ca exemplu pe Giordano Bruno.

  17. Polemica serioasa aici. Hitler a scris in Mein Kampf, cu peste 10 ani inainte de declansarea celui de-al doilea razboi mondial ce are de gand sa faca, dar nimeni nu l-a luat in seama. Domnu’ Dan anunta de cativa ani ca otevizeaza Romania si nimeni nu l-a crezut.

  18. Domnule Victor Ciutacu,va apreciez activitatea de gazetar.De ceva timp urmaresc blogurile adulatorilor de basesc si pd-l,cam de 3 saptamini,e ceva incredibil,un fanatism isteric foarte aproape de limita psihiatriei! Ce mecanism mental le-a dereglat scamatorul asta ? Numai urlete demente,comentarii cum ca Basescu e unic,genial,neinteles,cine il critica sau injura comite o blasfemie de neiertat!Astia au ajuns o secta,isi dau unii altora mesaje pe net,laudindu-se reciproc pentru cuvintele de preamarire aduse smecherului!Am incercat sa am un dialog cu astia,sa le spun ca mai exista si nuante in activitatea lui de ,,sef” de stat,imposibil n-ai cu cine discuta!!! Explicati intr-un articol sau emisiune TV ce s-a intimplat cu astia de au innebunit in halul asta! Pe unele ,,bloguri” de genul asta de un timp au turbat impotriva lu’ Crin Antonescu,cum si-a permis sa-l refuze pe basesc in dec 2009 !Pe dumneavoastra si pe Mircea Badea va blesteama direct! Astia au o boala pe care au avut-o si nemtii intre 1933-1945 din moment ce folosesc termeni de genul ,,CATEGORII NEPRODUCTIVE”pentru copii si batrini!!!Sa nu cedati in fata astora,nu sinteti singur,ce aud prin piete si pe strada despre basesc si pd-l……sa-i fereasca Dumnezeu din ceruri la iarna care va veni!!!

  19. D-le Victor Ciutacu va apreciez foarte mult pentru verticalitatea d-voastra.As dori ca ziaristi ca d-voastra ,Marius Tuca ,Dana Grecu ,Mircea Badea etc. sa va alaturati d-lui Dan Diaconescu si sa faceti din OTV o televiziune de calitate.Independenta in exprimarea opiniilor si calitatea emisiunilor conferita de talentul d-voastra va vor asigura un succes imens.Poporul roman are nevoie ca oameni ca d-voastra sa ii lumineze constiinta si sa-l aduca pe drumul cel bun.Felicitari pentru faptul ca sinteti printre putinii ziaristi de succes care au avut curajul sa ia atitudine corecta fata de arestarea lui D.D. Colegii d-voastra de breasla uita ca oricind pot fi ei in locul lui D.D.Uniti-va cei mai buni si faceti ca MEDIA sa devina o putere reala in ROMINIA.Cu stima si mult succes!

  20. Tocmai ce am terminat de urmarit emisiunea moderata de Stelian Tanase si care l-a avut ca invitat pe Dan Diaconescu.

    Citeva impresii ,daca se poate si imi cer scuze daca nu sint consecvent ,asta din pricina faptului ca am credinta ca omul ,in general este perfectibil :

    -cred ca dpdvd al ratingului a depasit toate emisiunile de la aceasta ora(deci fii pe faza)

    -in aceasta emisiune DD mi-a placut in mod sincer.

    -va fi ,cu siguranta unul dintre principalii candidati la viitoarele alegeri.

    Sincer usor usor incep sa imi imbunatatesc opinia despre acest individ. 🙂

  21. Andrei, unde lasi ignoranta…?Mai Ciutacule drag, m-am gandit sa-ti spun si tie ca plec din tara. Mi-am gasit idealul: sa devin chelnerita in SUA! Hihihih! Pe cuvantul meu ca mi se pare ceva aspirational. Ma simt fericita cand ma gandesc la eventuala mea plecare in SUA . Am destule oportunitati in tara, nu asta este problema. De fapt nu e nicio problema!J Ok, nu-mi plac anumite chestiuni, de ce sa neg. Nu-mi place dramatismul romanesc. Mereu il asociez cu a fi gay ( no ofence, luv ya!), pentru ca ei sunt asa “drama queens”. Trebuie sa recunosc ca nu apreciez acest fel de raportare la viata. E mentalitate de loser. Ne vaitam, ne victimizam, ne plangem de mila si ne dorim decesul caprei vecinului. Cat de hidos, spune tu? Numai mie mi se pare ca suntem asa? Cand ma uit la Antena 3, mi se face rau cateodata. Nu inteleg de ce trebuie sa fiti atat de teatrali. Si invitatii se molipsesc si parca recita la opera, sau joaca intr-o piesa dramatica. Realitatea TV s-a schimbat mult si chiar am inceput sa-i apreciez pe moderatori ( mai au inca devieri…). Nu sunt nici ei 100% neutri dar sunt calmi si acest lucru incurajeaza un discurs logic. Iubesc moderatorii Antena 3 din suflet dar cam atat…:) Cateodata sunt geniali dar de foarte multe ori sunt COOCOO!
    Stii ce cred eu ca ne lipseste? Decenta….cred ca asta e cuvantul potrivit. Poate si demnitatea? Nu e bine pentru noi sa avem atitudinea asta de victima pentru ca ne face sa renuntam inainte de a incerca, in principiu, la orice. Americanii au transformat dramatismul in idealism. Cel din urma e versiunea light si benefica a celei dintai ( sau o tendinta progresista comparativ cu una conservatoare). Mai devin si ei dramatici din cand in cand dar la modul ipocrit, pentru ca de fapt sunt detasati si destul de superficiali. Noi desi jucam teatru, ne aprindem repede, ne tine mult si devenim convinsi de realitatea unui rol asumat (acest lucru, medical, se numeste psihoza sau comportament psihotic) . Prea multa pasiune, prea mult foc…e periculos pentru o civilatie si pentru democratie. De aceea nici nu mi-am dorit revolte serioase, pentru ca exista riscul sa degenereze urat. Suntem mult prea patimasi. In tarile civilizate functioneaza povestea cu greva si cu revoltele de strada pentru ca e foarte putin probabil sa se ajunga la chestiuni deosebit de periculoase pentru siguranta nationala. Ne vom schimba si noi, sunt convinsa…Aaa, da! Mai vroiam sa spun ca tragismul si invidia sunt date de neicrederea in sine si de frica. Nu ai de ce sa-ti doresti sa moara capra vecinului, daca poti sa-ti iei si tu una. Impotenta perceputa duce la frustrare, la rautate, ura, ranchiuna, razbunare, and the list can go on. Capitalismul adevarat va rezolva o foarte mare parte din probleme dar avem nevoie de un sistem politic bine pus la punct. De ex.(iti spun cum e la americanii si de ce): Socialistii trebuie sa fie progresesti si liberali pentru a se detasa de socialismul tip comunist. Progresistii sunt liberali prin natura lor. Liberalismul pune accent pe individ si accentul pe individ se face in vederea garantarii egalitatii de sanse, care este de fapt spiritul socialist original/originar. Comunismul a dus acest egalistarim la aburd, ingropand egalitatea de sanse, prin limitarea orizontului, si asfel acesta a capatat o natura conservatoare, regresiva. Interventionismul socialist dus la extrem, a distrus si prorpietatea privata ( probabil de aceea e si considerat EXTREMA stanga). Pe zona de dreapta, conservatorismul este imbinat cu oligarhismul, pentru a se evita extrema dreapta, si pentru a tempera tendinta luptei de clasa de a crea fracturi sociale, deoarece, pana la urma, zonele segregate trebuie integrate, si e foarte dificil. Cu cat trece mai mult timp, cu atat devin mai greu de integrat, pentru ca le creste inertia. Astfel, incurajarii spiritului intreprinzator si chiar a riscurilor foarte mari, i-i se adauga o politica axata pe cultura, pastrarea traditiilor ( aici intra si sustinerea insitutiei familiei), religie, morala etc. Pentru a face neinterventionismul cat mai evident deobicei se orienteaza atentia pe chestiuni de politica externa. Americanii nici nu prea au traditii si in acest fel zona conservatoare este usor afectata de fundamentalism crestin, dar noua ne-ar fi mult mai usor.
    In final, vreau sa va urez tuturor bafta si fericire. Sa nu te superi pe mine ca am criticat Antena 3. Chiar va iubesc din suflet. Tati nu va suporta si cand vede ca ma uit la Sinteza Zilei se enerveaza ingrozitor. Spune ca sunteti rai si mincinosi si nedrepti, iar el fiind un spirit justitiar are reactii organice la nedreptate. Eu ma uit mai mult de drag si pentru ca nu iau prea in serios ce se comenteaza pe-acolo. M-am obisnuit. Va iubesc neconditionat dar simt nevoita sa va atrag atentia ca o sa va fie foarte greu sa captati noi telespectatori daca nu va calmati putin. Ar fi boring sa deveniti neutri dar ati putea fi mult mai calmi si mai rationali. Basescu chiar merita criticat. Guvenrul Boc MERITA criticat! Dar nu asa….nu trecand intr-o zona de derizoriu. Tin prea mult la voi ca sa nu ma afecteze pocinoaga.

  22. P.S. Era firesc sa se discute pe tema mortii Madalinei. A fost doar mildly kitsch. Te iubi! I’m gonna miss you…:P

  23. Am citit cu atentie si din pacate, va dau dreptate . Nu-mi vin in minte decat cuvintele lui Herbert Spencer: “Fiecare cauza produce mai mult decat un efect”.

  24. Am urmarit si eu emisiunea lui Stelian Tanase. Acum cateva zile l-am vazut la OTV pe Adrian Cioroianu si i-am inteles intentia de a veni la OTV si de a-i atrage atentia intr-un mod elegant ca ceea ce intentioneaza DD este periculos si nedrept fata de cei multi (si chiar ca sunt multi, Doamne!). Nu este moral (dar oare mai traim intr-o societate care se bazeaza pe principii morale?)sa promiti stiind f.bine ca nu-ti poti onora promisiunile.Sigur ca asta au facut toti pana acum si chiar ca a tinut, dar pana cand? Astazi il vad pe DD la Stelian Tanase. Ma rog… Dar maine s-ar putea sa-l vedem si la alte talk show-uri. Este posibil sa fie curtat de toti cei care pana mai ieri strambau din nas cand ii pomeneau numele (de asta ii dau dreptate lui Ciutacu). Credeti ca nu i se va urca la cap? Ba bine ca nu. Deja noul statut se pare ca ii place. Nu neaparat ca il si avantajeaza. Dar noi ceilalti ce vina avem?. Am convingerea ca totdeauna este loc de mai rau.Pentru ca asa cum se vad lucrurile acum, s-ar putea sa reuseasca. Vorba aceea, nu e nebun cine cere, e nebun cine da.
    P.S Imi cer scuze daca am lezat pe cineva, nu asta a fost intentia.

  25. Vreau sa fac o precizare: cand am scris ca dau dreptate si faceam referire la H. Spencer, ii dadeam dreptate opiniilor dlui Ciutacu.

  26. dan diaconescu e un “bagabond” care face show din orice,dupa ce faza asta cu partidul si chemarea sa la dna nu va mai face rating pe otv se va retrage tot printr-un mod simpatic ca e amenintat si trebuie sa se retraga nu poate povesti dar sper sa va pot spune la un moment dat ..asta va fi scenariul zilelor urmatoare

  27. DD ”prosteste prostii”.Ajuta la disparitia PNTcd.Speram ca nu le reuseste.

  28. Posibil sa fie atata prostime care sa voteze cu viata telenovistica de noapte? Cand se face ziua speram sa se trezeasca

  29. din ce citesc p-aici vad ca n-avem nicio sansa sa scapam de TB… Realitatea TV s-a schimbat… cand? DD e persecutat… de cine? OMG… trebuie sa emigram!
    sa nu intelegi nici pana acum ca atat SOV cat si DD joaca alaturi de TB… toate cele bune si “succesuri”!

  30. Corectati-ma daca gresesc, dar nu este cam transparent ca intr-o zi sa te duci la DNA si peste vreo cateva la o adunare PNTCD? Sau, ma rog, PNTCDL.

  31. Draga, Ramo, eu nu las ignoranta niciunde, ci o iau cu mine pretutindeni. Ea reprezinta un element de baza al omului modern, iar daca tu ai impresia ca gresesc, atunci te rog respectuos sa-mi arati filantropii si samaritenii, lipsiti de orice interes, desi interesul nu este nici pe departe chintesenta gesturilor caritabile. La noi in Romania alias Stupid People Dirty Country, fundatiile caritabile si O.N.G.-urile cu tenta filantropica au mereu o latura obscura, la polul opus cu menirea de fatada a acestor institurii. In general fundatiile de ajutorare sunt fie create de hoti, criminali, pentru a-si “spala” imaginea lor de indivizi dubiosi sau pentru a “spala” bani. Cert este ca se spala ceva pe acolo, fara ca detinatorii acestor institutii sa fie germofobi.
    Este foarte probabil ca eu sa ma insel amarnic, ca-s telespectator OTV si l-am mai invocat si pe Himmler, vorba lui Nostradamus, desi nu-s antisemit.

  32. E de recunoscut faptul ca Dan Diaconescu e Baiat destept,stie sa faca bani sau mai bine zis:ia bani si pe vii si pe morti,ca popa.De obicei deschid televizorul pe antene si butonez rapid cand vad javre de politicieni sau pe moasanica Tatoiu.Paguba’n ciuperci,stiu ca ma inlocuiesc aia care se uita si la purici,am inteles vreo cinci mii.In privinta Miscarii de rezistenta,Mircea Badea poate sa faca ceva dar Marius Tuca nu mai poate,pentru el e tarziu.M.T.a avut ocazia in “99 sa dea de pamant cu gasca imputita a lui Constantinescu dar i-a fost frica de Zoe Petre.De mineri trebuia sa-i fie mila,asa ca mai incet cu aceasta miscare.Eu nu cred ca Diaconescu are sanse sa vina la putere,el nu e in program.Lucrurile sunt aranjate pentru urmatorii 20-30 de ani cand se va intoarce roata,daca se va mai intoarce.Daca totusi va candida si castiga alegerile nu ma deranjeaza,chiar ma voi bucura sa-l avem premier pe Cojocaru.Pana atunci termin “Numele (necesar):doi la oi, doi la boi doi cu foale sufla’foc iar Marita si Garfita si Matei si Doroftei stau la foc ca’s mititei

  33. Minunat exprimat, domnule Citacu. Si mai ales corect. Si, nefan OTV, il admir pe DD pentru puterea si adaptarea la ceea ce suntem, noi romanii, de fapt.

  34. Cu tristete afirm ca romanii care l-au votat pe Basescu il vor vota pe Diaconescu. Aveti perfecta dreptate. Distrugerea scolii si absenta educatiei ne-au adus aici.

  35. Asta-i mai penibil decat Gigi Becali si deja se vede presedinte.
    Ma intreb,cum de le-a dat prin minte taranistilor,sa-l invite prin preajma lor!?
    Chiar atat au decazut?

  36. Comentariul lui mihai c mi s-a părut extraordinar de bun. E clar că se urmărește profitul financiar al unei acțiuni și eficiența. Asistăm la o redefinire a valorilor tradiționale de adevăr, bine și frumos. O redefinire care implică profitabilitatea și eficiența cred.

  37. Victore,se contureaza tot mai clar “marea harneala” cu Partidul Poporului.Sper sa ma insel,dar tot mai mult cred ca nentu’ Dan sta bine mersi la masa cu Basescu si trag la tinta (B-V-B)…si gasculitele din opozitie o vor musca din nou.Daca nici de data asta nu sunt in stare sa-l scoata de tot din carti pe marinar,atunci ne meritam soarta !
    Nu suntem departe de astia

  38. Pentru d-l Pop
    Pavelescu este un taranist atipic. Nu au decazut toti taranistii.

  39. deci ar fi tare. la fiecare ordonanta de urgenta ar aparea la “trimiteti sms da sau nu ..”..fara referendumuri,cheltuieli legate de referendumuri,plus ca ar cistiga si bani din sms-uri.plus ca l-as vota daca l-ar pune pe mircea badea premier,parca asa citii prin presa.as urmari si eu emisiunile politice..hahaha

  40. Imi place ca domnu’ Dan nu-si face probleme cu selectia candidatilor. E pe baza de concurs: cine aduna cele mai multe adeziuni pentru inregistrarea partidului are asigurata candidatura pentru postul de consilier local , judetean , parlamentar etc. Bine , in afara de cateva functii la varf , care sunt rezervate pentru aia grei: Tudor Barbu , Mugur Mihaescu , printesa Caradja. Abia astept (peste cativa ani , bineinteles) sa-l vad pe Pinalti cantandu-i lui Axinte , asteptand cu teasta aplecata sa-i lipeasca ala bancnote pe frunte 🙂

    @ramo: “… i-i se adauga…”

    P-asta n-am mai vazut-o , pana astazi.

  41. „O națiune poate supraviețui nebuniilor proprii, și chiar ambiției, dar nu poate supraviețui trădărilor din interior.

    Un inamic stând la poartă este mai puțin formidabil, pentru că acesta este cunoscut și își poartă steagul în mod deschis împotriva cetății.

    Dar trădătorul se mișcă liber printre cei din interiorul porților, murmurul lui viclean susurând pe toate aleile, auzite chiar pe holurile guvernului.

    Pentru că trădătorul nu pare a fi trădător. Vorbește cu accent similar cu cel al victimelor lui, poartă chipul și hainele lor, apelând la sentimentele profunde ale inimilor tuturor oamenilor.

    Putrezește sufletul unei națiuni; lucrează în secret și necunoscut în noapte, să submineze stâlpii unui oraș; infectează corpul politic pentru ca acesta să nu mai reziste”.

    — Marcus Cicero, vorbind lui Caesar, Crassus, Pompey și senatului Roman.

  42. Tot respectul, domnule Ciutacu. Sincer, n-aveam o parere prea grozava despre dvs. dar, prin acest articol, m-ati uns pe suflet!

    Televiziunile care-l huleau pe domnu’ Dan dar, in acelasi timp, ii preluau modelul nu sunt decat niste “chinezarii” pentru ca originalul e, ca de obicei, cu un pas inainte. Astfel, in timp ce concurenta era pusa pe scandal, OTV-ul strangea sarguincios semnaturi pentru Legea Cojocaru. (Apropo’, sunt convins ca o stiti pe de rost. ;)) Iar de aici si pana la formarea unui nou partid n-a mai fost decat un pas, mai ales ca celelalte partide au evitat din rasputeri acest subiect. (Doar Vadim spunea ca legea-i buna, dar asta numai dupa ce Diaconescu il tragea de limba.(La figurat, evident. :D))

    Totusi, permiteti-mi sa va contrazic. Nu vad de ce ar fi doar provizorie denumirea de Partid al Poporului, pentru ca aceasta titulatura e benefica din foarte multe puncte de vedere:

    1. In primul rand se potriveste ca o manusa cu brandul OTV. Ce poate fi mai firesc pentru Televiziunea Poporului decat sa infiinteze Partidul Poporului?

    2. Este una dintre cele mai bune denumiri, daca nu cumva cea mai buna, pentru un partid care se doreste a fi, eminamente, de centru. Pentru ca poporul reprezinta, matematic vorbind, multimea tuturor categoriilor sociale, deci, implicit, a tuturor orientarilor politice. Iar, cum centrul reprezinta, in esenta, echilibrul dintre stanga si dreapta, in acest partid se vor putea regasi si cei de stanga, si cei de dreapta (si cei de stanga, care voteaza cu dreapta si viceversa :D) dar si cei care nu cred nici in stanga, nici in dreapta, ci intr-o cale de mijloc (printre care ma numar si eu ;)).

    3. Denumirea de Partid al Poporului ii va atrage inclusiv pe cei care n-au deloc cultura politica. Pentru ei, alte denumiri precum “social”, “democrat” sau “liberal” nu inseamna nimic dar cand vor auzi de “popor”, mai mult ca sigur ca se vor simti atrasi.

    4. Va fi o alternativa interesanta si pentru nehotaratii care nu merg la vot. Nu doar pentru ca va fi ceva nou dar, in asociere cu ideea de popor, va rezulta o combinatie suficient de puternica pentru a-i scoate, in sfarsit, la urne.

    Si lista ramane deschisa.

    P.S.: E prima data cand scriu pe blogul dvs. dar, daca o tineti tot asa, s-ar putea sa revin. 😉

  43. @100% otevist: nu mi-am propus sa va schimb parerea despre mine, dar nu inseamna ca nu ma intereseaza. altfel, sunteti liber sa reveniti aici de cate ori aveti chef; sau, dupa caz, la fel de liber sa n-o faceti.

  44. Poate ma lumineaza si pe mine cineva. Ce se intampla cu Crin Antonescu? L-am urmarit cu interes in campania din2009 de la prezidentiale. Dupa ceva timp mi-am dat seama ca, intalnirea din primul tur cu Basescu, nu a fost decat un respiro pentru acesta din urma, care a vazut ca Geoana incepuse sa creasca in sondaje, asa ca s-a jucat cu Antonescu, l-a lasat sa straluceasca putin in acea seara si i-a dat drumul sa se rostogolesca pe topogan, cand a sosit momentul. Clar ca nu avea nevoie de un contracandidat precum Crin, care trebuie sa recunoastem ca are verbul la el si stie cand si cum sa-l foloseasca. Uneori poate fi chiar spumos. Dar asta este insuficient pentru un politician cu pretentii.
    Ce a urmat este istorie..Iar noi traim acesta istorie in fiecare zi ca un cosmar din care speram sa ne trezim si sa spunem”bine ca a fost doar un vis urat” . Dar realitatea depaseste cu mult, f. mult imaginatia.
    Dar acum, unde este Antonescu? In afara unor aparitii sporadice pe la TV, nimic. In afara unor contre, din punctul meu de vedere, extrem de neproductive cu Ponta, NIMIC altceva. Sigur ca acestia provin din partide cu o doctrina total opusa. Dar ma uit si la PNTCD si nu pot sa nu ma gandesc ca cineva (oare cine??) , urmareste desfiintarea acestora pentru totdeauna. Uitati-va ca PNTCD este fractionat si in deriva. Nu m-ar mira ca aripa Pavelescu sa faca o alianta cu inca neinfiitatul “Partid al Poporului”. Ar mai mira pe cineva? Pe mine, nu.
    Dar revenind la PNL , ceea se intampla pe scena politica in ultima vreme, nu pare sa ii dea frisoane. De aceea intreb inca odata: Ce se intampla cu Crin Antonescu? Unde este PNL? Sub conducerea sa partidul are vreo strategie? Oare va trebui sa alegem intotdeauna dintre doua rele , raul cel mai mic? (vorba unui clasic in viata).
    Ultimele sale aparitii pe la talk show-uri mi s-au parut cam de complezenta, inconsistente si as putea spune chiar bizare prin afirmatiile sau raspunsurile pe care le-a dat intrebarilor, de altfel de bun simt ale moderatorilor sau ale celorlati invitati.
    Mi-as dori din tot sufletul sa ma insel in aprecierile pe care le-am facut.

  45. P.S La cele scrise mai sus, as vrea sa adaug din Legile generale ale lui Murphy:
    ” Daca ceva arata bine, are un gust bun si emana un sentiment bun,trebuie sa fie ceva in neregula undeva, deci fii atent”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.