Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Fraţii mei Bazac şi Arafat…

Fraţii mei Bazac şi Arafat…

De câteva zile încoace, îmi încep şi-mi termin ziua cu ororile sistemului medical românesc şi cu smardoielile televizate în direct ale interlopilor. Cel puţin Bazac a ajuns un soi de membru honoris causa al familiei mele. Nici măcar Prigoană nu reuşeşte, oricât de ubicuu ar încerca el să pară, să-l eclipseze pe starul din Ferrari. Pentru că Bazac află pe sticlă că-i mor oamenii prin spitale, Bazac anchetează pe sticlă, Bazac destituie pe sticlă, Bazac revine pe sticlă asupra deciziei, Bazac se ceartă pe sticlă cu medicii, Bazac face reformă pe sticlă, Bazac ieftineşte pe sticlă medicamentele, Bazac e-n toate cele ce sunt. Totul alături de Arafat, umăr la umăr cu el, că doar trăim într-o ţară a urgenţelor tratate-n regim de boală cronică.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Fraţii mei Bazac şi Arafat…

  1. Nu pricep de ca va uimiti.. de ministru Bazac?
    Nu-l cunosc dar mi se pare normal sa dai in spume afara niste unii care au OMORAT un OM.
    Chiar viata lui NU valora decat 10 % din salariu unuia ???
    Ce sa castige in instanta ????
    Vroiau un premiu ??
    Corect este sa-i bage la PENAL… pentru OMOR….
    Daca era tatl unuia din noi ???? tot asa usor luam lucrurile ????

  2. O ocazie mai mishto de-a se face remarcat, nici nu putea visa nea asta, ferrari! Faptul ca apare impreuna cu arafat, figura nu numai exotica dar si pozitiv receptata de gloata, e un artificiu de imagine. A mai murit un simbolic domn lazarescu?! Ei, Dumnezeu sa-l ierte, da’ n-a fost sacrificat zadarnic, urcati cu bocancii pe cadavrul lui putintel, de om de la tara, ce inalti si vigurosi par si ministrul si secretarul de stat si domnii de la toate comisiile, cum apar ei, vajnici purtatori de cuvant, vajnici aparatori ai drepturilor omului – curios, nu ale celui mort, ci tot ale lor, ai celor atat de vii si atat de vinovati, in corpore, pt situatie! Sa nu ne iluzionam, nu se va schimba nimic in niciun sistem, vorbe degeaba s-au mai vorbit pe sticla, amenintari si promisiuni fara finalitate am mai auzit, asa cum am mai vazut si vom mai vedea, tot mai des, bolnavi ucisi de nepasare, de lipsa medicamentelor ori de stres, dar si munistri ferchesi, cu obraji rozalii, cu masini scumpe si afaceri prospere, ingrasandu-se sub ochii nostrii si pasandu-le tot mai putin de raspundere si tot mai mult de gusa lor dolofana! Nu vi se pare o poveste perpetua?! Este! Si pare a deveni vesnica!

  3. Chiar ma gandeam ca n-am mai vazut ministru la 2 noaptea sa dea declaratii in direct de la un spital din provincie…Au mai fost cazuri, dau doar exemplul lui Varujan Vosganian, cu cativa ani in urma, desi nu l-am auzit si in miez de noapte la tv. Dorinta de publicitate a avut efectul invers: nu l-a mai suportat nimeni. A vb prea mult in prea multe locuri. Regula se aplica tuturor, recomandabil e sa ai o masura in toate.

  4. Medicina in Romania este ca si cum i-ai oferi un orgasm Elenei Udrea in cimitirul Ghencea = cel mai frumos lucru din lume ce se desfasoara intr-un loc aflat in putrefactie. In momentul in care vom constientiza ca ei ne ofera viata noua, parintilor si copiilor nostri, in momentul in care vom iesi alaturi de ei si pentru ei in strada pentru a le cere drepturile ce li se cuvin in urma a 20, 30 de ani de scoala si in acelasi timp de saracie (salariu medic rezident = 800 Ron, chirie Bucuresti = 1500 Ron, rezultatul este ca va trebui sa facem medicina la Costesti sau alt satuc unde ne permitem sa locuim)si vom intelege ca mita indirect este mijlocul prin care sunt salarizati doctorii si li se permite sa traiasca(daca nu ia mita nu poate sa stea in Buc si nu are ce manca si astfel pleaca, si asa vor pleca toti, si dracu o sa va mai trateze) iar cei care va iau banii din buzunar sunt de fapt cei care nu la maresc salariiele din bugetul de stat. Cereti puscarie pentru Nastase, Patriciu si multi altii nu pt cei care va salveaza copii de la moarte.

  5. buna ziua : vreau de mai multa vreme sa scriu, dar nu am timp, in schimb de data asta merita doresc sa va supun atentiei urmatoarele:stiti ca exista Legea raspunderii ministeriale ? nu pentru ca are ceva vechime si anume Legea nr. 21/1876 ( nu este nici o greseala) si nu este abrogata.Ma intreb ce grad a avut domnul ministru caci parca i se vad decoratiile chiar fiind civil si dupa ce am vazut declaratia de avere ( Tiriac pare un mic pitic copil)ce cauta domnia sa in fruntea unui minister sa-si piarda timpul? Apropo: este incompleta sau mi s-a parut mie? cu privire la valoarea impozabila a terenului din Snagov. In caliatate de secretar de stat, credeam ca si domnul Raed trebuia sa -si declare veniturile la inceputul anului ( mai ales ca l-am vazut) la tv. in primele zile ale anului alaturi de domnul ministru punind tara la cale.Apropo, dumneavoastra daca a-ti avea o mostenire in Palestina ( orasul Nabulus) o casa in propietate care numai 35% valoreaza 1.800.000 euro a-ti mai pierde timpul prin tari straine?Va spun eu Da numai in anumite conditii stiute doar de domnia sa si domnul presedinte Basescu care a umilit lumea medicala din Romania decorind pe acest domn Raed ca salvatorul neamului intr-o noapte de An Nou, pentru niste fapte regizate toate ( daca a-ti remarcat nicio aparitie fara tv., cu scuzele de rigoare numai Antena 1+3 ) acesta fiind fondator al SMURD ( care cred ca cu ocazia ultimilor evenimente era mai necesar poporului palestinian decit poporului roman) , o societate fara personalitate juridica in care statul roman pompeaza bani , lasind sanatatea populatiei pe mina unor voluntari si aventuriei ( sa fim seriosi cu pregatirea profesionala / vezi accidentele de circulatie in care au fost implicate ambulante SMURD ), dar este mai bine sa nu sapam adinc in contracte de achizitii ( o singura licitatie si pac 6 tipuri de ambulnate cistigatoare, fara ca macar tipul Logan sa fie bagat in seama , asta ca dovada ca traim in Romania) si alte alea…….. Raul din sistemul sanitar nu poate fi stirpit decit cu un telverde ( care a inceput , dar sa vedem cum se termina) si prezenta Tv. in toate unitatile sanitare, pentru ca situatia de la Saltina poate fi intilnita chiar si la Floreasca ( un reportaj cu camera ascunsa poate arata cum acel furnicar de oameni ,,ca la gara”care stau pe la usile cabinetelor sint tratati cu sictir de cei din sistem- parca le face placere).
    Promit sa mai revin, o seara placuta va doresc .

  6. îîîntre tiiimp , poliţia rutieră din severin rupe taximetriştii legali (că ăştia n-au ce să le facă, şi-a doua zî îs iar pe stradă , nu ? ) pe motive care mai de care mai hilare : ecuson în piept , asigurare de bagaje şi călători , anvelope uzate peste limita admisă , portul centurii (legea zice ca atunci cînd nu e ocupat , taximetristu trebe musai să poarte centura , da cînd e ocupat , nu !!!)! da nici o treabă n-au cu ăia ilegali , rechinii ! ete de-aia nu merge bine ţara , că n-am io ecuson în pect ! asta măi rămăsăsă de făcut în romînica , în rest pe toate le avem ! ori poate ăştia-s cei măi răi , şi cu ei trebe început ! pe eeeeei!!!!

  7. Mulţi (foarte mulţi, exasperant de mulţi!) primesc bani (şi mai mulţi!) de la stat, pentru a face… absolut nimic ori doar pagubă. Cum spuneam, când cineva face (totuşi!) mai mult decât 3 guverne la un loc, din convingere, să ne arătăm recunoscători. Nu ne costă nimic!

  8. @Gica Militica,
    Aveti dreptate in tot ce ati spus.Eu stiu cat a invatat copilul meu sa reuseasca sa fie anul asta rezident,stiu ce au insemnat cei sase ani de studiu si pe meritul lui e acolo unde e.El e optimist,ca e serios,dar cine stie ce ii mai ofera viitorul.Noi,parintii suntem ingineri,am lucrat,dar n-am facut nimic decat sa-l sustinem pe el-si acum o vom face,pentru ca are salariul de 11,3 milioane,cu spor cu tot(sporul de chirurgie)a cumparat recent o carte(una,si ii trebuie multe!) si a dat 300$,plus chiria,traiul de zi cu zi…
    Stiu cum este si de aceea va sustin.
    Cu respect,
    IoanaP

    @Ciolanus
    Imi pare rau ,nu aveti in totalitate dreptate;sunt multi care si-au luat examenele cu handsfree,dar nu toti absolventii sunt macelari!Ce credeti ca eu l-am tinut la facultate sa-l fac macelar?!Il duceam,ucenic la abator si invata,fara sa cheltuiesc munca mea.Are dreptate”mihail”,ai putea sa rezisti macar un an acolo daca esti serois?
    Cu stima,
    IoanaP

  9. Asa e, prea mult Arafat si prea mult Bazac produce acru-n gura. Mai bine Voicu, Prigoana 24/7 ca avem multe de invatat de la ei. Fa-i invitati permanenti macar stim o kestie. Si pe urma compara-ti ratingurile si cu OTV nu numai cu RTV 🙂

  10. Cred ca era timpul sa se mai dea si cate o sanctiune dura, macar de frica sa stie unii medici( subliniez, “unii”).
    Arafat a pus “codurile” in functiune dar nu s-a referit macar orientativ si la afectiunile care sunt cuprinse in urgentele medicale.Cum la noi tot e posibil, ne putem trezi cu o durere la deget tratata inaintea unui infarct.
    ** Daca veti lua inregistrarile de la Antena3, il veti auzi pe sefu’ IPJ Ialomita cum spune ca s-a intalnit cu prim- procurorul pentru a stabili ce masuri se impun( cazul Urziceni).Ar trebui sa stie ca , daca s-ar aplica legea, numai procurorul de caz ia masuri si fara sa se “sfatuie” cu sefu’.

  11. DOMNULE CIUTACU VA RUGAM SA COMENTATI LA ANTENA3 SITUATIA DE LA COMPLEXUL TURCENI CA S-A COCOTAT IN FUNCTIA DE DIRECTOR DOMNUL MANTOG DATORITA FAPTULUI CA ARE MULTE DOSARE PENALE

  12. trebuie sa recunoastem arafat e singurul om din romania care a mai miscat ceva in sistemul ala bolnav…

  13. Poate cineva sa numeasca o singura institutie de stat functionala in Romania?
    Sistemul sanitar este doar o ramura dintr-un intreg pom de cacat sub care stam cu totii la umbra.

  14. te-am citit cu interes pana in prezent dar se pare ca trebuie sa renunt la blogul tau dupa raspunsul penibil pe care l-ai scris mai sus:
    “@CALU LU FAT FRUMOS: n-ai vrea tu sa ma pupi tandru si apasat in cur?”
    nu-ti plac observatiile acide dar decente…
    intreaba-te care ar fi diferenta dintre tine si basescu daca ai ajunge (!) presedinte?
    stiu ca nu-i o pierdere ca nu-ti mai vizitez blogu…
    nu astept raspuns

  15. Avem Colegiul Medicilor, tot soiul de comisii medicale, unele parlamentare, minister, Ordinul asistentelor si multe altele. N-avem protocoale clare, unitare, proceduri standard obligatoriu de urmat si care, in situatia in care nu sunt respectate, sa atraga automat sanctionarea celui care le-a incalcat.
    Unii spun ca s-a facut prea mare taraboi televizat cu ceea ce s-a intamplat la Slatina. Altii sustin ca asa e foarte bine. Si unii si altii au, partial, dreptate.
    Intr-o tara ca a noastra, marea majoritate a populatiei intelege ca, printre altele, menirea mass-media este sa faca “dreptate”. Asta este adanc inradacinat in mintea noastra. Parca si aud: “cine domne’?? pai daca nu era presa acolo, nimeni nu stia nimica!! Ajungeau aia tot la Colegiul Medicilor, care-i faceau scapati.” Si asta multumita acestui Colegiu care din anii ’90 si pana azi n-a “dovedit” decat o singura vinovatie – Ciomu. Si sa nu uitam, un alt caz puternic mediatizat. Asa ca astept cu interes si aparitia Ordinului Conducatorilor Auto. Sa ma inscriu.:))
    Pe de alta parte, nu e normal sa se dea cu pietre in intreg sistemul. Sunt acolo adevarati profesionisti, oameni cu har si dedicati profesiei, pentru care mesera nu inseamna, in primul rand, banii. Pentru toti acestia, tot respectul. Ca si pentru Raed Arafat. Care a fost prezent destul de mult zilele astea la TV. Asa este. Dar sa nu uitam ca nu Arafat si nici Bazac nu sunt vinovati de moartea omului acela. Ci medicii care l-au plimbat si l-au lasat sa moara. Si atunci ma gandesc cam ce-ar fi fost daca nici actualul ministru si nici Arafat n-ar fi reactionat. Ce s-ar mai fi spus/scris despre ei?

  16. Ai aflat de gaselnita astora din sanatate cu pretul de referinta si cu firmele fantoma, producatoare de medicamente?
    Intereseaza-te si vei avea ce discuta timp de multe zile.

  17. Isteria televizata nu are nici o solutie , inafara de enervarea, dreptatea cu pumnul,isteria si suburbanul in cele doua sensuri….. nimeni nu a venit cu vreo solutie practica cu pasi mici si realista. Pentru ce?
    Suntem ca doua hoarde , de medici descreierati si de acienti subculturali fara cap coada, si mai ales fara solutie….
    Vorba ta , Victore, inafara de rating si iritare, ramane cum ne-am inteles

  18. @sara, de parca avizarea de catre minister a produselor ce au deja marcaj CE e mai buna? de la un capat la altul sistemul e facut sa produca bani cat mai negri pentru halatele albe. din bani publici, din spagi, din comisioane, licitatii, din orice, spre buzunarelul ala de aceeasi grosime cu obrazul.

  19. poate ne uitam pe ” sticle ” diferite , eu l-am vazut pe ministru cum merge in controale prin spitale si cred ca a inceput bine dar , singur nu poate sa faca tot mai ales daca ii si criticat de unii , oare oprescu se simte amenintat ca mai face cate o operatie numai de fatada ?

  20. Tot ce ne ramane este sa ne rugam la cel de sus(de parca ar avea vreo influenta) sa nu ajungem dracu’ bolnavi, ca daca se intampla cine ramane in urma noastra se indatoreaza la banci pt a ne cumpara un trainic cosciug.

    Vai de noi!

  21. nu ai ce sa le faci; drept dovada, am ascultat astazi declaratia unei vacut(z)e dintr-un nus’ce spital: “prin spitale se mai si moare…asta e!”(doar toata lumea moare pana la urma; ce mai conteaza?)…de unde atat tupeu?(ma intreb: oare e anormal ce se intampla?…R:nu cred, pentru ca asta e Romania!)

  22. Bine că nea ministru Ferrari nu face neşte reforme “din” sticlă, aşa cum o face şefu’ lui direct… oare cine-o fi?

  23. despre domnul ministru BAZAC, numai de bine, că oricum habar nu are ce face, ce trebuie să facă şi despre ce vorbeşte.Ştie doar că trebuie să dea impresia că face ceva. Omul are o problemă legată de propria-i imagine. Nu cunoaşte cum trebuie legea multiplicării propriei figuri şi de aceea televiziunile au devenit purtătorul oglinzii proprii în care se reflectă multiplicându-se măreţe fapte de eroism(demiteri de directori, de asistente, provocări ad-hoc de infarcte). Ceea ce face provoacă simpatie. Felul cum face provoaca groază. În tot acest timp propria oglindă reflectă în jur demenţe auditive, sentimente contradictorii. Cât despre domnul Arafat, opinia mea este diferită de a dumneavoastră. Se pare că este singurul care mai cunoaşte semnificaţia verbului “A FACE” şi am pretenţia de a-mi asuma conştient spusele atâta vreme cât sistemul de sănătate îmi este destul de familiar.

  24. În ceea ce-l priveşte pe domnul Arafat, revin cu o completare: dintre toţi,acesta este singurul personaj care reuşeşete să-şi păstreze luciditatea şi îşi fundamentează enunţurile be baze cât de cât logice.

  25. @Alanegru, sunt de acord cu tine. Sunt multe lucruri nestiute de multi cetateni care se duc la vot pt k votul lor conteaza :))

  26. @sara, da, numai ca intre timp baietii fac banu gros, cumparand produse chinezesti fara absolut nici o conformare la normele UE. si cei care dau cu votu mor … ,,asta e!”

  27. sa-i pupam talpile acestui palestinian pentru ca a facut in sistemul medical de urgenta din romanica minuni, ceea ce nu a facut vreu n romanas mioritic
    chiar a revolutionat si chiar a imbunatatit modul de interventie de urgenta
    cand in mures erau salvati oameni practic reinviati noi asteptam sa moara la un accident pana venea cineva oricine

  28. De unde a aprut si Bazac ?
    Am avut prin absenta lui pana acum o mare pierdere ,cum sa mai aflam noi toate ,,masurile”de redresare fara sa le comunce MINISTRUL ?
    Cum sa aflam glorioasele reduceri de medicamente ce URMEAZA(!) a fi facute fara sa le comunce MINISTRUL ?
    Cum sa fiintam noi fara auzim ce masuri extraordinare SE VOR LUA pentru ca a murit un o plimbat prin sectiile unui spital(de paca ar fi ceva nou)daca nu din declaratiile MINISTRULUI?
    Cine sa ne spuna noua de: :infiintarea ,,curcubeului”sanitar(ma intreb daca personalul necesar se recruteaza de la noi nascuti ,medicii nostrii sunt de mult plecati)daca nu MINISTRUl?
    Si tot asa la nesfarsit ca ma intreb:
    Este MINISTRU ?!
    Este purtator de cuvant?!
    Este director de spital?!
    Este,,Andeea Esca”?!
    In acest caz cu ce se ocupa un MINISTRUL sanatatii?
    Si in cazul in care are o alta menire decat sa apara la TV,cine se ocupa de ce ar trebui sa faca MINISTRUL?

    1.Nimic rau de Arafat,daca ar fi facut si ,,MINISTRII” nostri 50% din cat a facut Arafat aveam un mult mai bun sistem sanitar.Repectanad adevarul cei 50% se puteau injumatati o parte pentru sistem si o parte pentru ei si tot mergeau lucrurile mult mai bine.

  29. d`le ciutacu, fi atent: de curand, directoarea DSP Arad (directia de sanatate publica), GABRIELA TARLE, a fost sparta in presa locala ca a vorbit la telefonu institutiei de 2400 lei, la telefoane cu suprataxa (vrajitoare, concursuri etc.). Tarle s-a aparat spunand ca si regii, in vremurile lor, apelau la vrajitoare si oricum, nu e o problema pentru ca directoarea financiara a avizat factura..
    io n`o cunosc da` nu se spune despre ea decat ca e o vaca, o scandalagioaica si o isterica.
    cat salam se putea cumpara cu banii aia pentru bolnavii din spital?

  30. Nu stiu daca stiti si daca stiti, nu stiu de ce nu se pomeneste nicaieri de urmatorul aspect al activitatii medicale si anume: Pentru orice interventie chirurgicala esti pus sa semnezi o hartie prin care tot raul care ti se poate intampla in timpul sau dupa operatie (ca urmare a acesteia) este DOAR RESPONSABILITATEA SI PE RASPUNDEREA TA. Caz concret: sotia mea a piedut o a doua sarcina dupa ce ne chinuim de cativa ani sa avem un copil. Evident, dupa moartea fatului (sa mi se ierte tonul, dar sunt inca impietrit de durere) trebuie sa urmeze un chiuretaj. In aceste conditii doar sotia mea este raspunzatoare de efectuarea chiuretajului si de consecintele acestei operatii, dupa cum mentioneaza hartia pe care a fost nevoita sa o semneze pentru ca altfel nimeni nu ar fi operat-o. Vi se pare normal? Oare chiar asa de frica le este medicilor de “profesionalismul” lor? Este legal? Tatal meu a murit datorita competentei medicale si nu lipsei de tehnica medicala la doar 51 de ani. Acum am mai pierdut si doi copii. Oare credeti ca daca se mai intampla o data ceva de felul acesta cuiva drag mie, mai scapa vreun doctor? Nu este o amenintare – ci o promisiune!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.