Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Fraţii mei Bazac şi Arafat…

Fraţii mei Bazac şi Arafat…

De câteva zile încoace, îmi încep şi-mi termin ziua cu ororile sistemului medical românesc şi cu smardoielile televizate în direct ale interlopilor. Cel puţin Bazac a ajuns un soi de membru honoris causa al familiei mele. Nici măcar Prigoană nu reuşeşte, oricât de ubicuu ar încerca el să pară, să-l eclipseze pe starul din Ferrari. Pentru că Bazac află pe sticlă că-i mor oamenii prin spitale, Bazac anchetează pe sticlă, Bazac destituie pe sticlă, Bazac revine pe sticlă asupra deciziei, Bazac se ceartă pe sticlă cu medicii, Bazac face reformă pe sticlă, Bazac ieftineşte pe sticlă medicamentele, Bazac e-n toate cele ce sunt. Totul alături de Arafat, umăr la umăr cu el, că doar trăim într-o ţară a urgenţelor tratate-n regim de boală cronică.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Fraţii mei Bazac şi Arafat…

  1. Ciutacule,

    Zi-i si tu maine pe antena2: s-a lamurit pana la urma cine te-a injurat pe banii tai de la Camera Deputatilor-> mai bine zis al cui era calcualtorul cu IP-ul respectiv? Desi, asta nu rezolva nimic , ca poate tipul era la cafea (lasa ca il da Nica afara) si a venit unul miseleste si te-a injurat in secret;)

    Bafta !

  2. Ciutacule,

    Pai fa ceva ca sunt si eu curios (dpv. profesional) ca sunt ing. de computere si tre sa scrii doar o linie de cod ca sa ce e cu IP-ul ala. Sau, poate te-ai inspirat si tu dupa Diaconescu si, de fapt, la ceas de noapte, ai hacuit bietul sistem informatic la CDep, ti-ai mascaradat IPul real cu unul de acolo si te-ai injurat singur ca sa faci rau blanzilor functionari din CDep si , implicit, politicienilor de o puritate absoluta. Prin faza asta, faceai si rating si iti testai si calitatile de hacher 😉

    Numa’ bine de la aceeasi,

    Fiara.

  3. Am citit tot articolul iar la faza cu interlopii am fost mereu de parere ca politia trebuie sa-si ia mai in serios atributiile. Dar cum sa o faca daca nu au legi? Cum s-o faca in conditiile in care la fiecare scandal de acest gen infractorii sunt liberi iar politaii fara contracte de munca? Acum sincer, chiar te rog sa ma contrazici…

    Ar trebui sa ne tremure madularele cand vedem oamenii legii. Si cand colo… noi ii injuram, radem de ei ca de ultimii papitoi sau ii amenintam cu demiterea. Iar asta din urma chiar le sta in putinta multor interlopi. Ce e de facut ? Spune tu Victor, ca esti mai in masura sa-ti dai o parere…

  4. @Fiara: inca nu mi-a luat Dumnezeu mintile cu totul
    @Rosu Daniela: Codul Penal mi se pare suficient de cuprinzator

  5. Hmmm…crezi ca domnii astia doctori intra cu fortza, cu pistolul la tampla “moderatorilor” ? Sau ii aduc TOATE televiziunile pentru ratingul de scandal zilnic ?

  6. PE STICLA…se face totul la noi, pe langa sanatate si scoala se face tot pe sticla (exemplele sunt relativ egale cu cele din sanatate, desigur cele negative caci, cele pozitive veci n-au sa ajunga…pe sticla).Si, culmea… si turismul se face tot pe sticla, se vor da tichete de vacanta da’ nu se stie de unde bani pentru ele sau valoarea lor.
    Nu traim o panarama zi de zi? Cum sa te plictisesti in Romania…

  7. Suntem un fel de miss Brasilia , frumoasa tara , dar in curand o sa ramanem fara maini si picioare din cauza ca am intrat (in privinta sistemului sanitar) in septicemie.

  8. In principiu nu sunt de acord cu masuri asa dure gen Bazac dar in acest caz si in general in cazurile unde in joc sunt vietile oamenilor sa ma ierte d-zeu sunt intru’ totul de acord. Numai cine nu a trecut sau nu a avut rude prin spitale nu stie. Acesti medici si-au facut scoala din banii statului, pregatirea, rezidentiatul, congrese, reuniuni, plecari afara, specializari totul sunt pe banii statului, banii nostri de contribuabili si tu te duci la ei si “unii” iti spun fara suma asta nu te operez? Hai sa fim seriosi… cati morti au fost si nu s-a stiut de ce au murit? cati sarmani din provincie nu au avut bani si au murit sau sunt schiloditi pe viata? Nu-mi place, dar accept ce face el, sper sa fie lasat si sa nu vina ordin de sus sa i se ordone sa-si vada de treburile lui. Romanii care nu sunt de acord sa mearga in statele vest europene sa vada cum e acolo o urgenta. Acolo nu te interneaza pt. in CT sau un RMN ti se fac toate pe loc, nu pleci de acolo nici pe semnatura ta pana nu termina ei investigatii. Este f. drept au si taxele la stat f. mari, in Franta sunt cele mai bune servicii dar asigurarile sunt cele mai mari asa ca… cum ai da-o cu romanii tot nu e bine, daca s-ar putea sa stea degeaba sa manance, sa bea si sa se distreze non-stop si sa fie totul gratis sau de pomana ar fi nemaipomenit. Nu vorbesc de toti romanii dar cea mai mare parte a lor asa este. Romanul smecher si ranchinos, nu-i de mirare ca nu merge nimic in tara asta daca sunt numai o mana de oameni care-si vad cinstit de treaba si nu stii nimic de ei, nu se mai plang, nu mai urla, nu mai ameninta, platesc taxele la stat, dar acesti oameni vor pleca, pt.ca li se pune si lor si inchid mustaria si la revedere. Cu asa un exemplu in fruntea statului (cotroceniului), normal ca toti dau cu pumnul in masa ca vor. Oameni de bine haideti sa stingem lumina si sa-i lasam sa vanda tara cu acte pt.ca ii incurcam, suntem o povara chiar daca noi le platim toate darile la stat….

  9. PR. bazac nu are deloc imagine. nici buna nici rea. are nevoie insa nu de una proasta. ci de una pozitiva. asa ca aparitia langa arafat il “legitimeaza”. se produce un transfer de imagine de la Arafat la bazac. unul pozitiv.

  10. O alta aberatie la ministresa turismului pardon lui base.
    Ministresa de la turism a innebunit? Vrea sa scoata primele de vacanta asa cat sunt si cum sunt si sa bagea ea tichete preferentiale. Ma lasi…. Sunt oameni care nu pleaca in vacanta niciunde si isi platesc datorii cu acea prima de vacanta si vii tu sa ma obligi pe mine sa plec in vacanta in tara unde fostul ninistru al trasporturilor vs’ Base si amica (sa nu spun altfel) Boagiu nu a facut nimic? Pt. tine ministresa vopsita se amenajeaza, se cheltuiesc bani din buzunarul nostru sa fii tratata tu ca o printesa, ti se cara zapada, ti se pune lumina pe unde calci mai rau ca lu’ Leana Ceausescu. Chiar esti nebuna daca tu crezi ca vei forta romanii sa se duca la hotelurile tate sau agreate de tine si prietenii tai. Si cei care nu iau aceste tichete si bineinteles nu mai primesc nici primele de vacanta? Ce se intampla cu banii? raman la Ministerul Turismului evident sau se face o smecherie sa mearga intr-un buzunar. Ideea voastra a guvernantilor este sa nu se mai ia acele prime de vacanta si mai bagati niste bani in buzunarul vostru, nu al statului, nu al romanului, in buzunarul vostru ca nu va ies socotelile cu banii, de aceea trageti de timp si cu bugetul si cu reduceri de 20% si ordonante peste ordonante toate proaste ca doar sunt gandite de Base si Boc si nu le iese pasenta cu banii vin 2 campanii electorale si de unde bani? trebuie banet mult sa mai faca ei niste smecherii ceva… Sa va fie rusine porcilor……………..

  11. Ceea ce vedem sunt doar masuri pompirsistice; arde undeva, hop si noi cu galeata cu apa… Si la fel este in toate ministerele.

    Din nefericire, aceasta arata incapacitatea lor de a conduce, lipsa unei gandiri pe termen lung, neintelegerea fenomenelor.

    Si guvernarea PNS a fost paralizata de aceleasi probleme. Si efectele le vedem astazi.

    Am o intrebare care ma chinuie de 20 de ani incoace: doar incapabili suntem in stare sa punem la guvernare ?

  12. Bre, când îi văd pe ăştia la capul mortului parcă-l văd pe Flutur la aviară. Şi ce aviare frumoase organiza ăla. Şi ce nenorociri se întâmplă acum în spitalele conduse de ăi care nu intră în şaptezeciu’ mamii lor.

  13. @chat noir:pe Bazac fa-l cum vrei ,dar lasa-l in pace pe Arafat ,iti faci pacate vorbindu-l de rau ,in Tg,Mures sute de oameni traiesc azi datorita lui ,asa ca nu fi mirlan,please

  14. @lizu: cu toate meritele lui (si are destule), Arafar nu e inca sacru. hai sa nu exageram cu gorificarea. mai are pana va deveni sfant in calendarul ortodox

  15. Victore atunci cand turma(populatia) e periculos de aproape sa-ti vada mendrele atrage-i atentia in alta parte macar pana uita unde se uita cu 2 clipe mai devreme cam asta e manipularea in Romania postdecembrista si se face vinovata cam toata clasa politica de asemenea manevre ex. nu dau ca stau 24h aici pana termin.ne mai auzim ne mai vedem

  16. @victor ciutacu :nu-l glorific ,nu-i ridic piedestal ,si nu exagerez deloc ,e purul adevar

  17. lizu sa nu uitam ca suntem oameni toti avem si lucruri bune si rele si avem un loc al nostru hai sa nu ridicam sau coboram o persoana acolo unde nu-si are locul,a facut mult bine Arafat ok da asta nu inseamna ca e Cristos si nu are greseli

  18. Ciutacule, nush de ce te miri. Metoda e brevetata de Arafat. Oricat bine a facut, in cazuri de urgente si descarcerari doar SMURD-u aparea. in restul tzarii sunt pompieri si ambulante care fac acelasi lucru, dar sticla e locul ala magic care iti pune ochelari de cal. In plus, aveau elicopter, si era deja mai spectaculos. (asta nu diminueaza in nici un fel faptul ca au facut bine pentru oameni).
    Deci metoda o aveam, mai trebuiau actorii. Si cum ministrul stie ce e ala marketing, s-au pus baietii pe filmat, mai ceva ca la Casa de filme nr. 4.
    Partea buna e ca vin tot mai multe sesizari de la oamenii simpli, care arata si cat, si cui au dat. din pacate, insa, fara probe solide toata delatiunea se transforma in mascarada ieftina, ca nu ai ce sa le faci.
    Puteau oamenii sa breveteze o metoda noua: flagrantul spagii in direct la televizor, si atunci tot mai rezolvam cate ceva, dar asa, doar scandalul.

  19. @chat miauuuu,

    spui prostii,daca nu-l cunosti pe Arafat,TACI,nu vorbi.
    Stii tu ce-a facut omul asta pt romanica ,asta chiar daca nu este tara lui ?
    Aici nu este vorba numai de cei din Tirgu Mures.El a adus si implementat,cind nimeni nu dorea,conceptul SMURD si cu tot ce urmeaza.
    E cam si cum ar fi adus curentul electric aici.
    E un exemplu timpit,dar n-am gasit altul pt singurul tau neuron…de mitza proasta.

  20. …Nu-i cazul sa fie nici “sacru” si nici de implementat in orice calendar religios.
    Il cunosc din ’92,este modest si nu cred ca-si doreste asta.
    A crezut in conceptul de SMURD,incercind sa-l implementeze in multe locuri din tara.A reusit in prima faza la Tg.Mures.Am fost acolo ,am vazut,era exact ca-n “spitalul de urgenta”
    A profitat de faptul ca era prieten cu primarul Parisului si a adus tehnica,masini de acolo,fara bani.A incercat gratis sa formeze medici din toata tara pt aceasta specialitate.
    Pt. multi dintre voi totul se reduce la ambulatza.Nimic mai gresit…

  21. Victoras puiule,

    Vad ca esti catranit rau de tot dar bag sama ca dai cu mizaerii exact in aia care au cea mai mica vina.
    Pai mai fratele nostru alb, Bazac si Arafat abia ce fura inscaunati si tu le pui celor doi in carca pacate care dospesc si si s-au imputit in sistemul medical de ani de zile ?
    Da unde fusesi neamule pana acum cand au fost atatea si atatea alte cazuri asemantoare cu fetite, batrani, bebelusi morti cu zile prin spitale ?
    Unde era atunci neicusorule mania ta democrata?
    Aud ?
    Si de ce nu ai zis atunci nimic de imputiciunea morala a Colegiului Medicilor care i-au exonerat de raspundere pe criminalii care si-au incalcat juramantul depus la absolvire Medicinei ?
    Bazac si Arafat au preluat un sistem in putrefactie si tu ii vezi vinovati p-astia doi?
    Baiatu’ , canceru’ din sanatate este generalizat iar ceea ce ajunge in presa sau la in fata ochilor nostri este ca un aisberg, partea nevazuta, alea noua zecimi sunt infioratoare si nestiunte de noi toti.
    Scuzati ‘mneavoastra virulenta scrierii mele dar cred ca ar trebui sa va priviti fenomenul cu mai mare atentie si nu cu superficialitatea pe care o dovediti acum aruncand toata vina pe spinarea unora care nici n-au apucat sa stea bine in scaunele lor de demnitari.
    Dati-mi rogu-va niscai link-uri in care sa pot citi productiile vituperante ale domniei voastre asupra starii sanatatii din ultimii patru ani.
    Cu siguranta n-ati mai scris asa ceva pana acum asa ca astazi o faceti fiind manat mai mult cu rea credinta decat cu bune intentii.
    Si ca tot vorbim de Arafat, medicul Raed Arafar este fondatorul SMURD, un serviciu de urgeta pentru care unii romani, drept multumire, ar trebui sa-l pupe in cur pe palestinian.

  22. Ciutacu: Bazac reactioneaza la o actiune, a presei isterizate! daca nu era acest circ mediatic cu doctorimea din spitale, nu se prezenta nici Bazac pe la portile spitalelor… iar despre Arafat n-ar trebui sa spui prea multe pt ca individul a facut pt Romanica ce n-au facut f.f. multi ortodocsi, iar asta a intrat in folclorul colectiv… a, mi-amintesc, prietenul tau dr. Oprescu nu-l avea la inima pe arabul care s-a trezit sa organizeze urgenta medicala in tara de adoptie! si cu toate piedicile, a reusit in mare parte – problema lui fiind ca tara-i populata… dar vezi un exemplu: http://www.agenda.ro/news/news/15356/normalitatea-de-la-timisoara-descoperita-si-de-ministerul-sanatatii.html

  23. @lizu: o fi facut Dl. Arafat multe pe la Tg. Mures, numa’ ca vezi matale: sa extinda la nivel national (si fix cu SMURD-ul lui) un sistem nu e chiar OK (Evident, prin eliminarea concurentei). pe langa asta, nu uita te rog de trecutul glorios al dlui Arafat alaturi de un cetatean numit Kemal Kader – care prin anul 1997 umbla la liber prin SGG, iar apoi aparea pe Al-Arabia in garda personala a lui Yasser Arafat.

    Toate bune,
    Fiara.

  24. Ciutacule,

    Daca prinzi vreo veste cu IP-ul de la CDep, iti las pe blog o adresa de mail. Vreau sa fiu si eu injurat pe banul public, nu numa’ tu. Crezi ca se poate ? (daca e nevoie, dau eu un rachiu).

    Cele bune,
    Fiara.

  25. Buna ziua D-le Ciutacu,

    Aveti foarte mare dreptate in articol;am urmarit si Sinteza Zilei de aseara si iarasi va dau dreptate.Dvs.stiti,poate ceva mai mult, ca eu am avut si am contacte mereu cu sistemul sanitar.Sunt si oameni buni in acest sistem,sunt si neoameni(ca sa nu zic rai),cu care vrei ,nevrei ai de-a face.Daca ai probleme mari abia mai obtii o trimitere pentru analize ca nu sunt fonduri,stai pe la diverse usi si multe altele.Ai noroc sa nimeresti si medici si asistenti buni,care fara nicio pretentie ,te scap de moarte si moral,simti nevoia sa-i rasplatesti cu ceva.Eu,printre alte nenorocuri,am avut si acest noroc si uite ,acum traiesc.
    Imi fac iluzii pentru copilul meu,care e la inceput de drum si sper ca va fi altfel viata lui,ca profesionist,dupa ce a trecut cei sase ani de facultate si acuma e medic rezident.Ca si noi,cred ca si el e dezamagit de atitudinea ministrului de sanatate la inceput de drum;sistemul medical trebuie radical schimbat -o simt si oamenii simpli,si nu se incepe asa.
    Traim intro viata parca ireala,intr-o tara a urgentelor tratate-n regim de boala cronica,cum ziceti Dvs….

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  26. Doar cine nu a trecut prin spitalele din Romania nu stie CATA MIZERIE SI CATA CORUPTIE EXISTA!
    Sunt ferm convins ca toata lumea stie, dar cei peste 2 miliarde de euroi ,care se incaseaza anual din CAS,au alte destinatii,,EXOTICE”!
    Asistam la un nou circ, la ceva ce sa ne distraga atentia de la alte probleme mult mai grave,nestiute poate de unii dintre noi.
    Si ultimul taran din mediul rural,de la cota 2000,stie de conditiile si de bataia de joc din sistemul sanitar! NU TREBUIE SA FII MINISTRU, PENTRU A DESCOPERI ACESTE ORORI!

  27. Domnule Ciutacu de ce nu zici tu mai bine ce stii de presedintele Basescu si ce stie el despre tine.Ati ajuns toti sa fiti niste “lupi moralisti”.Urla corectitudinea in voi, iar voi….. Cat despre grafice de audienta, spiritul manelist il ai si tu “cine e pe primul loc,ADI ADI” Ciao si mi-as dori mult sa-mi raspunzi daca ai timp.PA.

  28. Tot ce fac astia cu suficient acces la sticla acum e o repetare la scara mai mica a ce a facut tatuca Iliescu in ’89.Hopa, veneau teroristii si norocul nostru ca ne-a salvat tovarasul prim-secretar.

    Fiecare baga in ochi un foculet mititel ca dupa aia sa apara ca pompierul salvator care a scos “tara” din cacat.
    Unu’ mai impartial si mai incoruptibil ca altul si toti cu telul suprem binele tarii. Motivul pentru care fiecare face ce vrea e pentru ca se poate. Care politie? Care justitie? O, da, a busit Base masina si a luat 3 puncte. “Vedeti, nimeni nu e mai presus de lege!”. Ba, ne lasi?
    Singurele principii de functionare sunt spaga, tupeul si pila. Atat.
    Daca te bagi in fata la orice coada vrei, cati comenteaza? Si daca a comentat unul si te zbieri la el si-i promiti ca-i rupi niste lucruri, mai scoate cineva vreun sunet? Nu chiar.
    Daca te duci la spital si nu dai o spaga (de preferat un telefon sau doua inainte cui trebuie) cine te baga in seama?
    Daca te opreste politia si ai masina care trebuie, te mai si rastesti la el ca te-a deranjat si te apuci sa cauti prin telefon, mai face ala ceva? Nu chiar.
    In Grecia au iesit in strada pentru abuzurile politiei.
    La noi care politie? A, aia care beleste un 500 de mii de la un amarat oprit de rutiera care vine cu basca’n mana desi nu a facut nimic?

    La noi s-a facut “revolutie” la televizor, se face “justitie” la televizor, “economie” la televizor si tot asa.

    Nu inteleg e unde e surpriza. Lucrurile functioneaza fix la fel de vreo 20 de ani. Chiar nu s-a schimbat nimic si se pare ca nici pentru lumina de la capatul tunelului nu mai e curent.

  29. Cineva spunea mai sus de “masuri dure, gen Bazac”, referindu-se la destituiri in miez de noapte. Da’ olecuta de puscarie pentru omor din culpa, ce-ar fi?

  30. Dr Raed Arafat a făcut atât de mult (împotriva a nenumărate piedici şi din interiorul şi din exteriorul sistemului!) încât îi sunt prea recunoscător pentru a-l critica numai fiindcă iese (motivat!) ceva mai mult pe sticlă. Dacă întregul sistem ar funcţiona aşa cum funcţionează SMURD-ul, nu ne-ar mai înspăimânta gândul unei posibile boli. Şi chiar nu este isterie! In 2000, mama a murit cu zile într-un pat de spital, din indiferenţa unor medici. Avea doar 62 de ani, nu fusese bolnavă niciodată, dar avusese atunci un preinfarct. Dacă s-ar face şi închisoare pentru indiferenţă criminală, poate cei fără chemare nu s-ar mai îndrepta spre o asemenea meserie şi ar rămâne în sistem doar medicii pentru care Jurământul este sfânt!

    @Rosu Daniela “Ar trebui sa ne tremure madularele cand vedem oamenii legii…”
    Nu sunt de acord cu tine, Daniela. Ar trebui să ne simţim (mai!) în siguranţă când îi vedem! De tremurat, să tremure infractorii. Şi nu de frica abuzului fizic sau verbal.

  31. Iar a luat Bazac masuri dure?

    In cazul celor intamplate la spitalul Slatina ministrul sanatatii si-a luat probabil Ferrari-ul – desi probabil era unul 4X4 ca altfel nu ajungea pe drumurile astea – si a fost prompt sa intervina. Masurile luate de domnul Bazac au fost unii spun severe altii spun pripite ei bine eu spun tarzii si de efect ingrijorator ca performanta. In Romania numai dupa ce se intampla ceva grav avem si reactia autoritatilor care isi salveaza departamentul pozand in despot autoritar – cred ca au de unde lua exemplu. Toata presa vuieste de ceea ce a facut domnul Bazac desi el nu a facut decat sa demonstreze ca sistemul medical in tara noastra nu functioneaza deloc – chiar era datoria unui ministru sa faca ordine aparenta in spitalul Slatina daca da am si eu o intrebare cand ajunge la Bacau? Chiar si asa dupa purificare ministeriala cine ar avea curaj sa se lase tratat de spitalul Slatina? Eu unul nu as avea si nu numai de cel din Slatina, prefer sa imi incerc norocul. Efectul masurilor ministeriale e unul insuficient si pentru apropiatii acelui om dar si pentru cei ce fara voia lor trebuie sa urmeze tratament la Slatina. Singurul effect este ca in mintile unor oameni care mai cred in unicori si E.T. domnul ministru este asociat cu Superman si Spiderman purtand numele de erou Ferrariman probabil. Este clar o campanie de presa altfel domnia lui ar fi procedat ca in tarile civilizate si ar fi cerut pe scara ierarhica sa fie disponibilizati cei in cauza dupa ce un raport era intocmit de un investigator ministerial.
    Din pacate domnule Ciutacu aveti dreptate este tara in care vestile proaste vand pentru ca numai de astea avem cel putin de cand ne stim.
    Si inca ceva in timp ce noi vedem la televizor Bercea-Mondiali si masurile tarzii si triste ale lui Bazac si indoilelile lui Basescu pentru a-si exprima candidatura – subiect care daca domnul Ciutacu il va aborda vom vorbi si despre asta – iata ca spun altii despre noi – ca tara – referitor la criza care ne asteapta in 2009:
    http://www.economist.com/displayStory.cfm?story_id=12705968

    Citez din articol:

    “The biggest worries are now focused on Bulgaria and Romania, the poorest and worst-governed new members of the EU.”

    De ce ar spune prost guvernate oare?

  32. Chiar daca un pic desantzata, e buna campania asta impotriva bubelor sistemului sanitar. Sunt multe de spus. La mijloc pica pacientii si medicii cinstiti care isi fac treaba. Chiar, nimeni nu a spus care e salariul unui rezident si cat de tampit e sistemul de invatamant sanitar din Romania. Sa mai zic ca, in ultimii ani au fost cam 1,2-1,7 candidat pe loc la adminterea la Medicina?! Si ca numarul celor cu adevat interesati de o cariera medicala este la jumatate! Ce va insemna asta? Ca, peste 10-15 ani vom avea medici mai putini si mai putin interesati de medicina, putin pregatiti. Pe fondul migratiei masive de cadre medicale tinere si mai putin tinere in tari unde se poate trai mai bine din meseria de medic..
    Nu stiu despre Bazac si dorintele sale de marire a capitalului de imagine. Insa stiu despre Arafat si de echipa lui ca foarte multi oameni traiesc datorita lui. Foarte multi oameni beneficiaza de sistemul pentru care el s-a batut ca sa il implementeze la nivel national.

  33. Norocul nostru ca suntem inca tineri, dar avem parinti si rude mai in etate care sunt clientii spitalelor. Stim cu totii ca daca nu dai bani (si ma refer la faptul ca trebuie sa dai bani grei), nu te baga nimeni in seama, esti lasat sa mori. Plus ca din urma vine o generatie care si-a luat examenele cu handsfree, deci vai de noi! Ce o generatie, mai multe de incompetenti.

  34. @fanii lu’ Arafat: fratii mei, nu da nimeni in el aiurea, a facut o gramada de treaba buna PE BANI DE LA STAT, dar nu-l faceti martir si neinteles, ca nu-i cazul. cat despre parerea proasta lui Oprescu despre el, ma lasa rece. eu am o parere, in general, buna despre el, dar circul asta pe care-l face, impreuna cu Bazac, e ridicol. astept sa vad rezultate-n sistemul sanitar, nu focuri de artificii televizate.

  35. Ciutacule! nu ai vrea (ati vrea) TU cu Bade cu Gadea si toti care incercati din rasputeri sa deschideti capul populatiei Romaniei sa va infiintati un partid? cred ca ati avea mari sanse!

    Mult sicces in continuare!

    P.S. Tineti-o tot asa!

  36. oricum,suntem condamnati noi majoritatea,care facem pe noi…de frica. ororile care se petrec in spitale,in scoli,in tribunale,in fata politiei sau in ea,oriunde se cunosc de vreo 20 de ani. & ce-am facut noi??? nimic sau am facut pe noi. bineinteles ca nu se va schimba nimic nici de-acum inainte. totusi,honore de balzac asta nu e chiar o catastrofa,cum au fost ilustrii sai inaintasi la sanatate de dupe revolutie. dac-as ajunge Mafiot,mi-as lua un ferrari in cinstea lu’ bazac,pe cand un bugatti,niciodata in o mie de vieti,daca e sa asociez imaginea marcii cu imaginea lu’ casuneanu jr. cred ca doar ceausescu la revolutie ii intrecea pe Smecherii de azi la capitolul “ura generala”.

  37. din ce stiu eu,poate stiu prost,in anii’90 tot ce a facut ,acolo sus pe deal,inclusiv constructia metalica usoara ,din curte,cu tot ce era inauntru,era din donatii iar masinutzele de la amicul primar.
    Iar conceptul,ideea…sorry era “importator unic”
    Ave Caesar,morituri te salutam !

  38. @ titanik
    “Acesti medici si-au facut scoala din banii statului, pregatirea, rezidentiatul, congrese, reuniuni, plecari afara, specializari totul sunt pe banii statului”
    Ai dreptate: si-au facut scoala, rezidentiatul, specializari, congrese dar pe banii lor. Statul nu investeste nimic in facultatile de medicina: nu ai laboratoare, nu ai manuale, nu ai biblioteci. In 2009 nu poti invata medicina dupa cursuri din ’70-’80, nici macar anatomia ca se ingalbeneste foaia si nu mai stii care-i vena si care-i artera. Nu ai profesori. Chestia cu: mama, ce doctori buni avem, nu tine ! Intradevar avem si doctori competitivi in Romania dar extrem de putini iar un medic bun nu e neaparat si un bun profesor. De obicei nu. Rezidentiatul? Garzi neplatite primii 2-3 ani, salariul in anul 5 de rezidentiat cam 10 milioane. Ca rezident nu ai cu ce sa faci, mai rau nu esti lasat sa inveti, nu esti lasat sa faci nimic si asta in timpul in care ar trebui sa te specializezi. De ce? Pai inveti sa faci si furi clientul… aaa pacientul, spaga vine la tine. Nu merge asa, pai ce!, ne taiem craca de sub picioare? Asta-i mentalitatea care bintuie in spitelele din Romania. Carti, documentatii, reviste, congrese, specializari – toate pe banii tai. Daca ai pile mai pica un congres national, o aluna, o maslina cu firmele de medicamente – nimic serios. Vrei un congres european, international? Platesti tata! Vreau un curs de ecografie abdominala? Platesc!
    Medicina nu se face doar cu un stetoscop, cu algocalmin si aspirina. Degeaba invat tratamente, proceduri fente si smecherii din cele mai noi carti americanesti, nemtesti sau frantuzesti (cumparate din banii mei!) ca nu am cum sa le aplic. Nu pot sa pun un diagnostic serios nu pentru ca sint incompetent sau batut in bila dar n-am un RMN, un tomograf, de multe ori nici macar eco, nu pot face un set de analize, banale in alte parti,
    pentru ca laboratorul n-are aparatura, n-are oameni, n-are reactivi, cel mai adesea n-are nimic. Presupunind ca pot stabili, intr-un sfirsit, un diagnostic clar ramine problema tratamentului. In Romania lipsesc medicamentele cele mai ordinare sau le tine dom’ Profesor sub cheie pentru clientii lui si asta in spitalele din centrele universitare.
    Ce-mi ramine sa fac? Pai iti pun o compresa, iti dau un algocalmin, o aspirina, o apa sfintita… In Romania nu poti deveni medic fara sa fii sustinut de parinti, frati, soti… Vei muri de foame inainte de a termina primul an de facultate. Stiu toate astea pentru ca sotia mea e medic. Si mai stiu care sint diferentele dintre sistemul nostru romanesc si cel din Franta sau Germania. Esti stimulat sa inveti, esti ajutat sa-ti faci bine meseria, nici un profesor nu te da afara din sala de operatii, nimeni nu-ti interzice sa faci o ecografie, o punctie, esti tratat ca un om nu ca un sclav. Esti trimis sa faci cursuri, ai posibilitatea sa mergi la congrese adevarate, sa faci cercetare si sa publici articole fara sa fii obligat sa prestezi munca de secretara si/sau prostituata la dom’ Profesor. Ai acces la cele mai noi carti, reviste si studii, ai RMN, tomograf si eco la orice ora din zi sau din noapte, poti cere aproape orice analize consideri ca sint necesare, ai la indemina cele mai bune posibilitati de tratament. La capatul a 6 ani de scoala + 5, 6 sau 7 ani de rezidentiat nu esti obligat sa dai unor banditi niste zeci de mii de euro ca sa poti ocupa, printr-un concurs masluit, un post in care salariul e cam jumatate din cit cistiga un taximetrist si sa storci apoi de la pacienti o spaga nenorocita. Da! si aici se da spaga: o cutie de ciocolata, o sticla de vin, un bilet la teatru. Scoala medicala din Romania e, in cel mai bun caz, mediocra si asta o spun chiar medicii romani de aici.
    Romania e infectata de spagari, mirlani si securisti
    Din nefericire mitul cu romanul care e cel mai dastept din univers n-are nici un simbure de adevar, sintem doar smecheri si hoti. Smecheri mediocrii si hoti mediocrii, atit. Daca ar fi fost alftel s-ar fi vazut.
    Din fercire am plecat din Romania si cu ajutorul bunului Dumnezeu nu o sa ne mai intoarcem niciodata.

  39. Elena Udrea nu candideaza la prezidentiale: Traian Basescu va fi presedinte inca sase ani, asa afirma Leana. O sti ea ceva? Se pune la cale ceva? De aceea se grabeste Base cu schimbarea constitutiei? Si o pune si pe cealalta purtatoare de vorbe (Anastase) sa-i dea tare cu schimbarea constitutiei? Mi-e tare sila, sper sa plece cat mai repede dupa flota…
    http://ziua.net/news.php?data=2009-01-27&id=19989

  40. @ciolanus,
    …spui prostii,uite,iti dau eu banii aia in avans,sa te vad daca treci de primul an.Sa vad cum inveti matale fiecare osicior,fiecare muschiuletz.
    Daca nu treci imi returnezi banii indoit.Te astept sa mergem la notar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.