Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > România bunului plac. După 20 de ani…

România bunului plac. După 20 de ani…

Tocmai l-am văzut în direct pe Traian Băsescu. Nu-i extrem de mult de comentat. Scriu pe puncte, pentru că  individul ăsta nociv, care n-are absolut nici cea mai mică aplecare spre democraţie, a început deja să mă obosească.

–  Urlă ceauşismu-n el. Faptul că o majoritate parlamentară a demis, printr-o moţiune de cenzură constituţională, un guvern nu contează. Fiindcă ştie el de ce

Votul de susţinere dat astăzi, cu o majoritate parlamentară covârşitoare, unui candidat la funcţia de premier de către Parlamentul României nu vrea să-l ia în considerare. Îi trimite la tribunal să se înregistreze. Fiindcă aşa vrea el

Majoritatea parlamentară a respins organizarea referendumului pentru unicameral în ziua prezidenţialelor. Tot îl organizează. Fiindcă aşa a decis el

– Ministrul Turismului este suspectat de acte de corupţie, iar Camera Deputaţilor a decis, tot cu majoritate parlamentară, sesizarea Parchetului General. Doamna cu pricina e tot în funcţie. Fiindcă aşa pofteşte el

Asta-i România de azi: ţara bunului plac şi a deciziilor politice discreţionare, aflată la cheremul unui singur om. Ne-am întors cu 20 ani în urmă. Bine-am revenit!

UPDATE: Dat fiind că se-nteţeşte lupta electorală de clasă din geamul sticlei, luaţi scripturi/video de la Vorbe grele cu Mircea Geoană şi Sinteza zilei cu Sorin Oprescu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

119 thoughts on “România bunului plac. După 20 de ani…

  1. @Catalin: regret ca va dezamagesc, dar parerile mele bune/proaste despre diversi politicieni nu se bazeaza pe acordul dumneavoastra, ci pe libertatea mea de gandire si de exprimare. pe care o folosesc ca atare. iar faptul ca dumneavoastra “stiti” tot din adevarurile universale declamate de Basescu nu ma impresioneaza defel. aia cu bietii Divertisi interzisi la Antena 1 de odiosul Hrebenciuc, plecati pentru cateva milioane-n plus la Pro ca sa-l pupe-n cur pe Basescu, e de-a dreptul emotionanta. altfel, multumesc pentru stire. credeam ca sunt echidistant, dar ma inselasem.

  2. Acuma pe bune – nu puteti avea nici o discutie fara a pleca de la premisa ca daca zici ceva de rau de Felix si PSD esti automat fan Base?
    Nu v-am impus nici o parare, am avut o simpla intrebare, de ce aveti o parere mai buna despre PSD, Iliescu si Geoana, niste oameni cel putin la fel de odiosi ca Basescu? simplu.
    Adevarurile nu le stiu de la Basescu (el nu are prea multe adevaruri de zis). Le stiu din memorie. Va dau link-ul de pe youtube unde tov Iliescu multumeste minerilor pentru ca au spart capetele celor care ziceau Jos Iliescu?
    Ati uitat cum a trimis tov Iliescu masinile sa il aduca inapoi la Aeroport pe Regele Mihai? Vreti sa spuneti ca sunt miciuni?
    Si oricum este un pic ciudata abordarea: daca il injuri pe Base, probabil ca injuratura e rezultatul unui proces de gadire care trebuie apreciat. Daca il injuri pe tov Iliescu sau PSD-ul inseamna ca esti platit. Ca si cum ei ar fi Alba ca zapada fara pata si doar daca esti maipulat poti sa ii injuri.
    POvestea cu Divertisii este un pic diferita fata de cum incercati sa o prezentati. Emisiunea a fost scoasa din program inainte de parlamentare, adica cu mai mult de 1 an inainte de a se muta ei la PRO.
    “Nemulţumirea PSD a fost rezumată de Viorel Hrebenciuc într-o declaraţie: „Nu m-am mai uitat la emisiune în ultima vreme. Nu-mi plăcea, că era extrem de politizată. Era, practic, anti-PSD. M-am plâns, da, că era excesiv de politizată“. Deputatul nu a spus şi cui s-a plâns: „Eee, aşa între noi!“”

    Si nu, nu credeati ca sunteti echidistant, stiati ca nu sunteti.

  3. Ehhheee Cataline sau cum ti s-o fi zicand , ai incercat sa pari un “biet naiv de buna credinta” , la inceput , dar ai chix la sfarsit , CAND AI VENIT CU DETALII PRECISE SI VECHI ,RIGUROS PREZENTATE SI AI INCHEIAT PE UN TON SIGUR , AUTORITAR , ca un adevarat agent electoral basescian , instruit la 2 si 1/4 …

  4. Domnule Ciutacu ai uitat o “liniuta”!
    – Avem si un guvern virtual (Croitoru)-ca stie el ca face bine la criza politica

  5. Pentru Catalin:
    Raspunsul e simplu pentru faptul ca s-au intilnit la Grivco si nu inteleg de ce cele 4 partide nu o striga din toti plaminii: E singurul loc unde nu puteam fi ascultati ilegal!
    Trecutul e trecut, epoca Basescu a devenit “epoca interceptarilor ilegale si rasuflate in presa”!
    Uite Catalin, pentru tine, o asemanare si o deosebire intre Hitler si Basescu:
    1. asemnarea: amindoi au fost informatori pentru armata!
    2. deosebirea: Hitler a vrut autostrazi, Basescu nu!

  6. Javra de la Cotroceni a turbat de tot. Cu animalele turbate se procedeaza intr-un singur fel: sunt eutanasiate pentru a nu molipsi toata colectivitatea, asa cum a molipsit Basecsu tot PDL-ul.

  7. @Chris – nu am incercat sa par un biet naiv pentru ca nu sunt. Dar aveam deja destui ani cand Iliescu planta flori cu bata minerilor si fugarea din tara pe oricine i-ar fi putut fi un contracandidat. Si nu am uitat. Pe Iliescu eu il consider raul absolut pentru Romania pentru ca el a pus bazele sistemului ticalosit de acuma, inclusiv bazele carierei politice a lui Base. Si de aceea eram curios de dl. Ciutacu il considera pe Base dictator iar pe tov Iliescu nu, cu toate ca acesta din urma a facut mai mult rau pentru democratia noastra (inlcusiv eliminarea fizica a adversarilor, precum in Africa) decat Base. Nu stiu de ce trebuie sa fiu considerat agent al lui Base pentru aceasta intrebare, dar daca va face placere sa credeti asta.. eu oricum nu va pot schimba opinia.

  8. @Catalin- Sunt anti-Iliescian din ian ’90 , si anti-FSN tot de-atunci , deci si anti-PSD , dar PD-ului i-am dat cativa ani de “intelegere din partea mea” pt. a ma lamuri ce-i cu ei…. Concluzie: PSD=esalonul 2 din PCR , “mamuti” greoi si nesatui…. ,PD=esalonul 3 din PCR (copii si urmasii lor…) + pavenitii de “carton”ai tranzitiei , lupi tineri , flamanzi si FARA SCRUPULE…. Iliescu = batran comunist cu metehne vechi ( sa nu uitam ca TOTI ne-am comportat cam primitiv in anii ’90) , dar nu ticalos , ocrotitor , din pacate , cu lichelele din PSD – “omul Iliescu” il consider , totusi un OM de caracter!!! Basescu = un individ parsiv , care s-a catarat pe “cadavrele” celor care “i-au deschis usa si l-au ajutat” ( sarpe crescut la san…) , un individ CARE SUB VORBA MIEROASA SI SUB O “POJGHITA SUBTIRE” DE ADEVARURI (usor verificabile=> momeala pt. naivi…) ASCUNDE ENORM DE MULTA MINCIUNA SI TICALOSIE…. Singurul lui scop este PUTEREA ABSOLUTA , obtinuta cu ORICE PRET…. Singurele persoane pe care le apreciaza si iubeste este EL INSUSI ( da , exact , narcisism 100%…) si pe EBA… ,nici chiar nevasta nu si-o respecta ( poate ai observat daca tot esti asa un observator “fin”…) dar se foloseste de ea ca imagine publica… Deci OMUL Basescu e o fiinta de cea mai joasa speta SI UN PERICOL REAL PT. TOTI CEI DIN JURUL SAU ( CU ATAT MAI MULT PT. TARA) … Vezi Cataline , multi au observat aceste diferente dintre “comunistul Iliescu” si “dictatorul Basescu” si au intuit gravitatea MENTINERII LA PUTERE A UNUI ASTFEL DE INDIVID FARA SCRUPULE…!!!

  9. cine va vota e prost.. cine va vota cu base, masa-i curva!

    mai rau e ca daca ar renaste hitler si ar candida la presedintie aici, cu siguranta ar reusi sa prosteasca electoratul roman, care este..

    oare base cand era plecat pe mare, si statea fara femeie, se gandea ca va recupera futand 22 milioane de romani?

  10. SINGURA NOASTRA SANSA DE SCHIMBARE DACA SE MAI POATE SPUNE ASA ESTE ,,/ participarea noastra a cetatenilor la vot” /.PARTICIPAREA LA VOT A TUTUROR CETATENILOR DIN ROMANIA O CONSIDER CA CEA MAI ADEVARATA REVOLUTIE DEMOCRATICA .TREBUIE SA SCAPAM DE BASESCU CU ORICE PRET.Va apreciez pt. contributia de zi cu zi si lupta d-tra de al pune pe cetatean in fata realitatii.Sant in USA dar urmaresc emisiunile d-ra cu interes.Voi vorbi tuturor romanilor sa inteleaga ,ca si noi de aici prin votul nostru vom reusii sa il schimbam pe dictatorulBASESCU.ASA SA NE ASA SA NE AJUTE D-ZEU.

  11. Off-topic:

    Foarte tare si filmuletul cu evreii, din aceeasi suita din care ne prezinta spre vizionare si domnul Ciutacu
    Bine ca se termina nostim 😀

  12. Chris – nu contest portretul pe care i l-ai facut lui Base. Dar totusi nu reusesc sa inteleg cum Ilici reuseste sa fie un om de caracter cand lui i se pot inputa direct mortii mineriadelor, inabusirea sistemului pluripartid in Romania (toate partidele istorice au fost prigonite si a creat numeroase tulpini ale FSN-ului gen PD, APR, PRM, etc), prigonirea oricarui lider politic fara trecut comunist (deci nesantajabil), ocrotirea mafiei securiste si cate si mai cate. (eu cred ca si de mortii revolutiei ar trebui intrebat, dar in fine).
    Si el e ahtiat dupa putere (dovada ca inca mai face jocuri in politica, nu vrea sa renunte) si cu toate astea tu zici ca e om de caracter. Asa si Pol Pot era un om de caracter.
    Eu nu contest ca Base e Hitler. Ce detest este faptul ca dl. Ciutacu (si cei care ii impartasesc ideile) uita sa ne spuna ca dupa ce cade Hitler, in locul lui o sa vina, zambind, Stalin (adica Geonica, Vanghelica, Ilici, Micky Spaga, etc).

  13. Sa nu se supere intelectualii si cetatenii de rand care l-au votat in 2oo4 pe Basescu,dar au facut rau tuturor prin optiunea lor si ma mir ca n-au avut viziunea parsivismului lui Basescu prin toate actele intreprinse pana atunci. Vi s-a parut ca Nastase este nociv? Pai uitati-va acum la RAUL asta mare de acum! N-ati vazut cum a trecut de la stanga la dreapta cum a-i bate din palme? Si mai ales unde a fost mintea Liberalilor cand s-au unit cu derbedeii astia? Si acum suferim cu totii pentru orgoliile lor! Ca se reduc parlamentarii este bine,dar cu “uninominalul” am dat-o in bara! Daca romanii nu vor merge la vot sa-l “termine” pe “nociv” trebuie sa ne asteptam sa ramanem ancorati in trecut si eu incerc de pe acum sa ma consolez cu asta,dealtfel nici nu mai sunt tanara si nici nu-mi mai pasa de viata mea.Ma gandesc in schimb la tinerii si copiii de azi.Le va fi dat si lor sa cunoasca Dictatura? Eu una o sa merg sa votez si desi liberalii m-au dezamagit candva,dau cu drag votul meu unui OM care chiar cred ca este curat,Crin Antonescu.

  14. @Cata- Ma flatezi , ca m-ai citit si retinut…. Multumesc…. Multumesc…. Deci sa raspund punctual: de Ilici ( cum ii zici tu…) am recunoscut ca e un comunist cu metehne vechi si conform logicii lui, a considerat ca “clasa muncitoare are dreptul sa-si impuna pct. de vedere” si fi sigur ca NU a urmarit violenta si cu atat mai mult omoruri , dar tipic romanesc, “cateii” subalterni s-au grabit sa faca exces de zel ( cam ca pe vremea lui Ceasca , MULTE din rahaturile pe care le suportam noi populatia porneau de la subalternii “mancatori de cacat” care , pt a se afirma , faceau exces de zel…) Pe de alta parte incearca sa-ti reamintesti anii ’90 si vei vedea ca TOTI eram mai primitivi si mai violenti ( chiar si Golaniada, desi am fost sufleteste alaturi de ei – nu-s din Bucuresti – acum , privind in urma , cred ca nu a fost cea mai reusita forma de protest…). Dar asa era atunci…. ( sa nu uitam si episodul Targu-Mures , “Cofariu”)… Bun , mai departe , de ce trebuie sa aduceti tot timpul “pe tapet” pacatele lui Iliescu pt. a i le pune in caraca lui Geoana….???( am obs. acest obicei si la propagandistii PDL locali , din zona unde stau…) Pai dupa logica asta si lui Base i se pot pune in carca pt ca FSN=PSD+PD iar Base e in politica si in diverse functii din anii ’90 , LA FEL CA GEOANA … , DE PE VREMEA CAND A FACUT ILIESCU faptele ce i se imuputa… Faptul ca acum Base se dezice de Iliescu , acum ca sunt pe fronturi APARENT opuse , este un bla …, bla… ieftin… S-o fi facut atunci cand Ilici era la putere nu acum…! Bun… Si ultimul lucru: de Base m(ne)-am lamurit in acesti 5 ani “ce-i poate pielea” ( l-am votat si eu acum 5 ani , fiind convins atunci ca-i mai bun ca Nastase…) , DAR DE UNDE DRACU STI TU CA ANTONESCU SAU GEOANA SUNT NISTE STALINI DACA INCA N-AU FOST PRESEDINTI… Poti fi sigur , ca daca iese unul din ei si isi bate joc de noi , peste urmatorii 5 ani MAI VEDE P–A VOTURI DE LA NOI….!!! Altu’ la rand…!!! DAR E CEA MAI MARE IMBECILITATE ROMANESCA SI TICALOSIE ( CAND CEL CARE O SPUNE NU O SI CREDE…!!!) ACEEA DE A SPUNE CA SA NU SCHIMBAM UN “GUNOI POLITIC” DE ORICE NATURA ( parlamentar , consilier , ministru , primar , presedinte , etc) PE MOTIV “CA PE ASTA IL CUNOASTEM ( CAT E EXCROC ) SI SA NU PUNEM ALTUL CA POATE FI MAI RAU…”….? Mai rau decat CEEE…??? Decat rahatul in care ne scaldam pe toate planurile (nu ma refer numai la presedentie sau parlament ci si la nivele locale…)…??? Orice om normal va spune sa ii schimbam DE CATE ORI TREBUIE PANA GASIM OAMENI SERIOSI SI “DE CUVANT”…. Altfel NE BLESTEMAM COPIII SA TRAIASCA IN MOCIRLA IN CARE TRAIM NOI DE 20 DE ANI…!

  15. Interesant..ce comentarii citesc..ce destepti suntem toti pe blog..si cat de Romani suntem.
    Cu cine votam? Cu Geoana? Haideti oameni buni ca daca as cauta in dictionar “ipocrit” as pune poza lui. Vrem pe Vanghelie la putere? asta vrem noi?!..sa ne fereasca Dumnezeu de oameni prosti cu putere. Votam pe domnul Crin Antonescu?!? Oare nu suntem naivi!, pe domnul Antonescu il asociez naivitatii..
    Haideti sa va spun un lucru bun care l-am vazut in ultimul an in Romania: am vazut oameni mari si cu putere, oameni cu bani multi, facuti prin diverse mijloace, arestati, care sunt inca la inchisoare, unii..Nu e un lucru bun?!…eu cred ca da!..speram noi in Romania sa vedem un “hot mare” prins?!..nu..si cred ca mai sunt si altii, probabil ca urmeaza si altii. Nu e bine sa avem mai putin parlamentari?!..de ce sa-i platim? de ce avem nevoie de atatia parlamentari? Nu e bine sa avem o reglementare a pensilor si sa fie eliminate legile speciale?..mama mea are o pensie de 350 roni si a muncit 31 de ani. Oare cum se simte cand unii au pensii de sute de milioane?!? Nu e bine sa avem o lege de salarizare unica?!?..Ce e rau in aceste decizii?..Nu spun ca nu sunt si lucruri rele, nu-l vad pe Basescu ca pe un salvator, poate doar ca pe raul cel mai mic. Nu stiu voi, dar eu nu-i mai suport pe Geoana, pe Becali, pe Vanghelie..tara asta merita mai mult, nu avem nevoie de asa oameni. Eu vreau sa-l vad pe Iliescu responsabil de faptele sale! Eu vreau sa-l vad pe Nastase responsabil de faptele sale? Vreau sa-i vad pe astia mari, pe toti, responsabili de faptele lor..inclusiv pe Basescu. O sa vina si vremea lui, dar nu acum. Nu e timpul lui acum…orice ati spune nu avem alternativa. nu vreau psd-ul la putere, au furat, vandut, mintit destul. nu vreau nici pe crin antonescu, pentru ca nu-l vad capabil sa se bata pentru ceva, il vad prea moale…Nu numai Basescu e responsabil de ce traim acum. Si cei care vor sa-i ia locul sunt responsabili. Si noi, oamenii de rand suntem responsabili, pentru ca induram prea mult, comunistii astia ne-au “educat” bine, inca ne e frica, iar astia la putere stau si dorm si fura si ne vand tara pe banii nostri. Noi, cei multi, suntem responsabili, ca se alege praful de tara asta, care stim poate cu totii, sau ar trebui sa stim, ca e imbibata de sange pe oriunde am calca. Suntem responsabili de lasitate, de frica, de lipsa de lideri, de decadenta…Clasa politica actuala toata trebuie schimbata. Dar intrebare: cu ce o schimbam?

  16. Tot citesc si ma minunez pana unde parsivitatea si prostitutia politica… Incepem vre-un razboi si nu stiu eu? Incepe al treilea razboi mondial? De ce trebuie sa avem in fruntea tarii un om care SA SE BATA pt. ceva si nu in primul rand un om care SA NE RESPECTE pe noi cei care l-am ales??? De asta nu-i bun Antonescu ,pt. ca nu mesteca tot timpul rahatul ca Basescu ? Iar Basescu pt. ce s-a batut decat pt. intersele sale de putere si cele personale (EBA, locuinte ,etc.), iar in plus(“bonus promotional”) pt. a-si servi apropiatii ( Udrea , Ritzi, Videanu , Falca ,etc.) … De ce tot apar propagandisti parsivi si ticalosi care tot incearca sa manipuleze oamenii sa nu schimbe actualele gunoaie pe motiv ca n-au cu cine….??? Normal ca NICI N-O SA AIBE DACA NU-I TOT SCHIMBAM PE TICALOSI PANA CE, IN TIMP , SE VOR MAI CERNE DRACULUI ACTUALELE MUMII POLITICE !!! Este SINGURA noastra sansa de viitor , pt. ca actualii tin cu dintii de ciozvarta, dupa cum se vede …!

  17. nu inteleg de ce base se leaga atit de Iliescu pt ca , in fond, ca politician nu e nici la unghia cea mica a lui Iliescu , trebuie sa recunoastem asta!trebuie neaparat o schimbare! nu se mai poate cu base! ne-a dezamzgit rau! mai rau decit oricare alt ex-presedinte!

  18. Dupa ce se aude pe la toate colturile,e posibil ca prin vot cinstit sa inlaturam tiranul asta de la putere.Dar ma gandesc cu groaza ca se pot frauda alegerile si sa ne alegem tot cu acest nenorocit pentru care nutresc o ura uriasa!!!!Oare se va sfarsi curand acest chin?

  19. Dom Ciutacu, da’ matale ieşti pornit tare pe Base. Nu ştii de ce ie aşea Base? Îţi spun ieu; pt că ieste evreu şmecher.Ori nu ştiai ? Nu ştiu de care ovrei ieşti tu (văz că te crezi genial), dar Base ie precis ovrei şmecher. Apropo, daca tot te crezi genial poţi să găseşti adresa lui taică-su bun care trăieşte în Israel?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.