Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > România bunului plac. După 20 de ani…

România bunului plac. După 20 de ani…

Tocmai l-am văzut în direct pe Traian Băsescu. Nu-i extrem de mult de comentat. Scriu pe puncte, pentru că  individul ăsta nociv, care n-are absolut nici cea mai mică aplecare spre democraţie, a început deja să mă obosească.

–  Urlă ceauşismu-n el. Faptul că o majoritate parlamentară a demis, printr-o moţiune de cenzură constituţională, un guvern nu contează. Fiindcă ştie el de ce

Votul de susţinere dat astăzi, cu o majoritate parlamentară covârşitoare, unui candidat la funcţia de premier de către Parlamentul României nu vrea să-l ia în considerare. Îi trimite la tribunal să se înregistreze. Fiindcă aşa vrea el

Majoritatea parlamentară a respins organizarea referendumului pentru unicameral în ziua prezidenţialelor. Tot îl organizează. Fiindcă aşa a decis el

– Ministrul Turismului este suspectat de acte de corupţie, iar Camera Deputaţilor a decis, tot cu majoritate parlamentară, sesizarea Parchetului General. Doamna cu pricina e tot în funcţie. Fiindcă aşa pofteşte el

Asta-i România de azi: ţara bunului plac şi a deciziilor politice discreţionare, aflată la cheremul unui singur om. Ne-am întors cu 20 ani în urmă. Bine-am revenit!

UPDATE: Dat fiind că se-nteţeşte lupta electorală de clasă din geamul sticlei, luaţi scripturi/video de la Vorbe grele cu Mircea Geoană şi Sinteza zilei cu Sorin Oprescu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

119 thoughts on “România bunului plac. După 20 de ani…

  1. Demență alcoolică, schizofrenie- ori una ori alta. Altă explicație nu mai există! Este halucinant ce face bolnavul psihic no. 1 al Românie!
    Câtă ură, cât e de obsedat de Vântu, Voiculescu, Patriciu, Iliescu, etc!
    Ăsta e în stare de orice!

  2. Spune Traian Basescu ca vrea Romania romanilor. De o mai mare falsitate nici ca se poate.Daca dorea asta nu eram eu plecata in lumea larga pentru a munci pentru mine si familia mea.
    FALS, FALS, FALS

  3. Tovarasului presedinte Traian Basescu

    Vă rog să coborâţi, mergeţi la noi!
    Frică n-aveţi, sunt un băiat cuminte;
    …Aceasta-i casa noastră, o ghenă de gunoi.

    Nu, nu!…să nu intraţi!!…miroase…
    Mizeria ne-neacă, ne sufocăm, murim.
    Pe-o lampă am pus o oală cu trei oase,
    Să le-ncălzesc; pe ele carne de găsim,

    Ne credem fericiţi… că am mâncat.
    Probabil, câinele vecinei mă blesteamă:
    Din blidul lui, ieri, le-am furat…
    Am vrut să-avem un strop de zeamă.

    Acolo-n pungă-s coji de pâine:
    Un om le-a pus pentru găini…
    Avem rezervă pentru mâine.
    Priviţi-mă, sunt un român, dar la străini.

    Nu pot pleca, că bani nu am;
    Ce-mi poate da azi… Europa?
    Frumos zâmbeaţi când eu votam…
    Partidul tău ne-a dus cu vorba.

    Pe-o scândură şi trei cartoane
    E mama-ntinsă, nu mai poate;
    Ea tot îmi spune: „Dacă doarme,
    Poate să uite necazurile toate.”

    O să se stingă…, cum bătrânul –
    De cap alarteri şi-a făcut:
    Voia să se distreze şi, nebunul!
    O noapte-ntreagă-a petrecut:

    Golind pahar după pahar…,
    O drojdie coclită în butoi,
    Aşa îşi înecă al lui amar;
    E mort în sac, stă lângă noi.

    De unde bani ca să-l îngrop?
    Şi haine, cine o să-mi dea!…
    Cine mai este astăzi filantrop?
    Trei lumânări aş cumpăra:

    Lui, una-i dau pentru rai,
    A doua este pentru voi:
    Pomană fac pentru-aşa trai!…
    Cu lipsuri, griji şi cu nevoi.

    A treia pentru mine o păstrez
    S-o-aprind diseară când mă culc;
    Mă prinde spaima, delirez…
    Să fi trăit, cumva, prea mult!?

    Când liniştit spre ceruri voi zbura,
    Rău nu vă pară!… credeţi că e destin?
    De ce de mine v-ar durea!…
    C-a mai murit înc’ un român?

    Aţi plecat! E groaznic ce priviţi?
    Mâine dimineaţă – când ştirile aflaţi,
    Nu cătaţi în ziar să mai citiţi
    Despre bătuţii soartei blestemaţi.

    Dar,.. am o mică rugăminte!!!…
    Măcar atâta,… să nu uitaţi:
    Sunt ROMÂN, distinse Preşedinte,
    VĂ ROG, SĂ NE-NGROPAŢI!

  4. este atat de simplist omul asta, l-am vazut si eu acum la tv, tot trancanea aceeasi placa, despre vantu, patriciu si voiculescu si grupurile de interese, de parca acesti 3 oameni au fost la putere 5 ani, de parca nu a fost el la putere, cat tupeu sa ai sa arati cu degetul spre unii, cand de fapt tu ai avut sforile, puterea, vaiiiii, sariti, grupurile de interese care nu ma lasa sa imi fac treaba, de asta mai am nevoie de un mandat, mda, mai are nevoie de un mandat ca sa ne manance nou zilele….marsh de aici paranoic oligofren si histrionic, nu mai punem botu la vrajeala ta, mai BASE DICTAchioru`!!! hai sictir!!!!

  5. Sa fim cu ochiu’ pe Joe Biden. Daca nu-l schimbam noi il vor schimba ei…oricum e pe faraş.
    Se stie ca ” DL. Geo” va cumpara rapiduletz avioanele ale criza sau ba.plus ca a fost ambasador acolo si e omu lor, e limpede.
    Si achiar daca nu se baga .. prin absurd oricum jegu tre’ sa fure peste 1.5 mil de voturi iar capacitatea oricat ar umfla-o e de maxim 1000000. deci n-are cum sa iasa .
    Stay cool!

  6. Victore, spuneai in emisiune, ca iti repugna ideea de ai vedea la puscarie pe politicienii corupti si infractori. De ce , daca sunt infractori, sa nu fie judecati si pedepsiti dupa faptele lor ?

  7. Domnule Ciutacu, imi puteti raspunde la doua intrebari?
    1. Ce rost mai are sa cheltuim bani pentru alegeri prezidentiale, sau ce rost are chiar sa avem un presedinte, atat timp cat el nu poate avea influenta in deciderea premierului?
    2. Vi se pare normal ca asupra caracterului penal al unui om politic sa poata da verdicte alti oameni politici, fie si prin vot majoritar?

  8. Pai sa le luam pe rand.
    – la primul punct ce putea sa faca? Numeste un alt prim-ministru; ce altceva mai putea sa faca, dpdv constitutional? sa-i zica lu’ Boc “tai-o acasa ca tara merge si fara prim-ministru”?

    – la al doilea punct din nou este constitutional; pentru desemnarea prim-ministrului constitutia vorbeste de partide, nu de “majoritati transparente parafate simbolic la Grivco cu Voiculescu in capul mesei”

    – la al treilea punct: da, asa a decis el; constitutia ii da dreptul iar avizul parlamentului este doar consultativ, nu are caracter obligatoriu (nici legal, nici moral – daca moral ar fi avut caracter obligatoriu constitutia l-ar fi mentionat ca atare)

    – ce putea sa-i zica? “Nuti, am citit in ziare ca esti suspectata, da-i drumul din functie”? De cand se ocupa un presedinte de stat cu chestii din astea?

    Colac peste pupaza, Ciutacu ne spune aberatiile astea despre Basescu intr-un post in care ne invita sa ii urmarim pe Geoana si pe Oprescu, de parca aia ar fi cavalerii pe cai albi. Parca un jurnalist trebuia sa fie ne-partinic.

  9. @ S.S. :

    Ba deloc nu ne putem baza pe Vadim! E cel mai putin de incredere. Sa nu uitam episodul de anul trecut, cand era aproape tandru la adresa basescului, avand interesul sa devina vicepresedinte al Senatului. Deodata, a devenit intelegator si a uitat ca voia-chipurile-sa-l bage in puscarie.

    Vadim a fost si lingau al lui Ceausescu, inchinandu-i ode. Primeaza interesul lui personal, isi inghite vorbele daca acesta i-o cere. Faptul ca e cam nebun devine mai mult un detaliu. E bun de gura si atat. Nu ma mai pacaleste de multi ani.

  10. Intrebare (dar nu incepeti sa ma injurati ):de ce , daca sunt atat de siguri pe interpretarea lor a Costitutiei in ce priveste desemnarea premierului si rolul majoritatii din parlament ,PSD,PNL UDMR NU SESIZEAZA CURTEA CONSTITUTIONALA ?Decat sa peroreze la nesfarsit la TV ,n-ar fi mai simplu un raspuns pozitiv de la Curtea Constitutionala ,astfel avand prilejul sa-i dea la gioale lui Basescu ?De ce nu o fac ???Stie cineva raspunsul ?

  11. cind se va termina circul?
    cine ne poate spune daca merge cineva la pirnaie(in caz ca merita)?
    astia vor migra de la un partid la altul precum gindacii de bucatarie liberi….protejati din nou evident…
    pina ce parchetele si justitia nu-si fac treaba…geaba!!!

  12. Nu cred ca suntem pasibili de vindecare…Mazare (cu resedinta la DNA), apreciind-o pe Udrea, s-a gandit sa “recomande” parlamentarilor de Constanta sa voteze impotriva motiunii, Madalin Voicu abtinandu-se de la votul motiunii de cenzura, Ontanu sustinundu-l pe Basescu…Ca astia sunt mai multi semioameni care ne “arata” viitorul: rupem tot, fratilor, nu conteaza cu cine si de ce!

  13. La aia cu prim ministrul gresesti. Numirea prim ministrului este atributul lui, daca el vrea un guvern minoritar il pune si asta pentru ca permite Constitutia.
    In rest total de acord.

  14. Dl. (inca) presedinte Basescu isi imbogateste vocabularul uimitor de rapid. Remarc termenii cei mai actuali: bun simt, eleganta, toleranta versus (mai vechile): gaozarule, tiganca imputita etc. Domnia sa ne anunta ca “nu avea alternativa” – corect, zic eu, alternativa la a nu candida era de a merge la puscarie (ceea ce, oricum, se va intampla, dupa 6 decembrie). Ipotetic, l-as intreba pe dl.presedinte: candidati pentru al doilea mandat pentru a va lupta cu “sistemul ticalosit” pe care nu l-ati infrant in primul mandat – si dupa al doilea mandat (presupunand ca-l veti casiga, Doamne apare-ne!), ce veti face? Veti modifica constitutia pentru a mai candida la al treilea mandat? Chiar ne credeti pe toti tampiti? E.Constantinescu a avut mai multa demnitate decat dl.Basescu!!!!

  15. Romania bunului plac…In afara unor tineri idealisti in urma cu 20 de ani (dintre care, culmea, unii au si murit atunci), nimeni cu un minim de simt practic sau/si intelegere a lumii in care traim nu s-ar fi asteptat ca acesti 20 de ani sa reprezinte o Romanie a miracolului economic, a dezvoltarii “fara numar”. Lumea, fie si privita scurt, peste gard, in ograda Europei imediate, nu ne este datoare sa ne astepte, era si este datoria noastra sa pedalam mai repede, sau macar sa marcam o pista pentru pedalare pe care in 20 de ani sa reusim sa turnam o nenoricita de betoniera si sa avem astfel un drum navigabil (scuzatti referinta partial marinareasca, total intamplatoare). Tot ceea ce ni se cerea, tot ceea ce aveam datoria sa cerem de la noi insine, ar fi fost o Romanie a bunului SIMT.
    O Romanie in care se incearca. N-avem.

    O schimbare acum? Sigur ca este imperativa, dar nu este o solutie de durata. Si prin durata nu ma refer la un mandat, ci la o luna. Schimbam portocalli, vin trandafirii sau chirurgii, chiar si latifundiarii europarlamentari, nu conteaza…schimbarea la romani este mereu Caragieleana – pe ici, pe colo, in punctele esentiale – cand acele puncte esentiale inseamna mereu culoarea ciresei de pe tort si nu blatul (din nou, referinta la “blat” in cadrul politicii romanesti este pur coincidentala, scrie tastatura fara mine).

    Sunt revoltata dar nu am solutii. De nimic nu imi este mai rusine decat sa afirm asta. Nu a existat nimic in viata mea pentru care sa nu gasesec o solutie, si sa admit ca nu intrevad urma de solutie pentru tara mea, e rusinos.

  16. Eu chiar nu-l inteleg pe Ciutacu asta. Fratele meu, spune-mi si mie cu cine zici tu sa votam daca Base e ceausist ? Am vazut acum doua minute clipul cu Geoana isi depune candidatura. In spatele lui ranjea tov. Iliescu.
    De ce nu ai curajul Ciutacule sa ataci toti politicienii ? Eu sincer cred ca esti platit de antene sa ataci intr-o singura directie. spune lumii daca ai curaj ca toti au fost la putere pana acum, toate partidele ba mai mult au facut aliante in toate permutarile posibile ceea ce e incredibil. Fratioare, atata timp cat la televizor sunt numai minciuni in tara asta nu o sa fie nimic in regula. Daca nu va faceti datoria de jurnalist, datoria morala, si il tot pupati in c** pe patron atunci ne meritam soarta.

    Asta e adevarul. Ne meritam soarta pentru ca mereu am fost obisnuiti sa pupam in c** pe cineva, ca sa ne mearga bine. Pacat, avem o tara bogata, oameni muncitori care sclavagesc in alte tari in loc sa munceasca akasa pentru un viitor mai bun pentru celelalte generatii ca, problema in fond e viitorul celorlalte generatii…sincer mi-as dori sa iasa presedinte acel Rrom, poate schimba numele Romaniei in RRomania

  17. @Ionut: esti realmente saracut la mine daca astepti sa-ti spuna Ciutacu numele celui pe care sa-l votezi. si daca tot am ajuns la ce crede fiecare (poti si nesincer?) atunci iti spun ca eu cred ca, daca te-ai apucat sa-mi postezi de mai multe ori acelasi mesaj (semnat diferit) de pe acelasi IP de Euroweb, esti tampit.

  18. despre referendum: parlamentul da un vot consultativ, nu obligatoriu. deci decizia e a presedintelui
    despre primul-ministru: decizia de azi a parlamentului nu are nici un efect juridic sau constitutional. decizia e tot la presedinte.
    asa a facut nastase constitutia cand se pregatea el sa devina presedinte. deal with it!

  19. Victore, eu m-am gandit la o rezolvare a situatiei Romaniei.

    Sa suparam pe Putin sau Obama, vin astia ne bombardeaza, distrug tot si incepem sa cladim de la 0.

    Alta solutie de a scapa din mizeria asta nu vad

  20. D-le Ciutacu sa facem ceva sa oprim “mascarada” asta ca sa citez pd-l chiar si mai mult bataia de joc a regimului basescian fata de cei care am mai ramas pe aici desi puteam sa fim departe si sa ne uitam doar pe fluxurile de stiri….o sa merg la vot dar cred ca cei care au vizibilitate ca d-voastra sa treaca la “baioneta” sa ne scape de derbedei,oportunisti,dame de moravuri usoare si sa ne lase ca dupa un razboi cu tara parjolita pe care cu siguranta fara ei o putem salva..astia chiar vor ca istoria sa se repete si sa ne transforme in extremisti sau anarhisti

  21. Tocmai am vazut la tv. secventa in care Basescu a declarat, ca majoritatea formata sa se inscrie la tribunal. Era manga, uitati-va la ochii lui.

  22. Faceti o paralela intre 1989 si 2009, respectiv intre Ceausescu si Basescu. Pot sa-mi permit si eu o paralele intre 2004 si 2009, intre Nastase si Basescu? Poate 1989 nu si-l aduc multi aminte dar 2004 cu siguranta.
    In 2004 Nastase era considerat favorit si era sigur ca va castiga alegerile, dar coalizarea tuturor partidelor impotriva PSD si a lui Nastase a facut ca acesta sa piarda alegerile. In 2009 asistam la acelasi scenariu, doar personajele difera: Basescu e considerat favorit, este sigur ca va castiga alegerile si avem din nou o majoritate coalizata impotriva lui. Stau si ma intreb: Basescu nu a invatat nimic din istorie, nici macar ca aceasta se repeta? In concluzie: Traienele nici nu stii cat de mic incepi sa fii!

  23. @chinchiyan
    Rea intentie e ca eu sa te fac prost, fara sa vreau sa te cunosc!
    Pui problema gresit, zici ca nu ai niciun fel de pregatire nici juridica si nici constitutionala, dar istorica ai? Dar economica? Apopo, ce pregatire ai? Portocalie? Si de ce ti-am da noi dovezi? Le poti analiza?
    Si daca muschiul lui domn presedintele tau desemneaza premier pe cine vrea, muschiul meu nu vrea sa-ti dea tie dovezi. Nu ca n-as avea, uite asa ca nu vreau! Ai ceva de comentat?
    Domn presedintele tau s-a cacat in poteca, si acum incearca sa dreaga busuiocul, jucandu-se cu focul pe blana PDL-ului pana i-o impacheteaza marmota si-o trimite la export sa salveze PIB-ul !
    Destul ca te-am citit si ca mi-ai deranjat siesta!

  24. La un moment dar credeam si eu ca trebuie sa votam macar impotriva lui Basescu. Din pacate insa nici unul dintre contracandidati nu este cu absolut nimic mai presus decat Basescu.Dl Geoana m-a scarbit la Sinteza zilei macar si pentru expresia “pentru numele lui Dumnezeu” legata de niste promisiuni electorale care sunt evident la fel de mincinoase ca si cei 50% in plus la salariile cadrelor didactice – sloganul de la europarlamentare. Cum am putea sa uitam totusi niste minciuni atat de usor. Antonescu, Oprescu…etc aceeasi apa si pamant. V-as intreba daca mai sperati ca macar unul dintre acuzatii de azi ( Ridzi, Udrea, Basescu…etc) sa fie acuzati si sa-si ispaseasca pedepsele cuvenite, indiferent de rezultatul alegerilor. Eu sunt convinsa ca totul se va sterge …si de pe creierul acuzatorilor de astazi. Ne meritam soarta !!!

  25. “Ministrul Turismului este suspectat de acte de corupţie, iar Camera Deputaţilor a decis, tot cu majoritate parlamentară, sesizarea Parchetului General. Doamna cu pricina e tot în funcţie. Fiindcă aşa pofteşte el…”

    Corectie: “…Fiindcă aşa (o) pofteşte el…”

  26. “De Victor Ciutacu pe 21 October 2009 la 3:45 pm ”
    Pai ce sa-i faci, mama timpitilor e mereu gravida. Si se pare ca a puiat mai des in pedele.

  27. Si as mai adauga o posibila frauda – a verificat cineva ce s-au intamplat cu banii pe care Ministerul sanatatii i-a primit inapoi pentru vaccinurile HPV returnate la producator, bani care se pare ca au fost transferatii fundatiei Renasterea patronata de dna Geoana?

  28. Buna analogia din videoclip. Sper sa se sparga ca si balonul visele lui basescu la al doilea mandat. Altfel ma tem ca vom avea o revolutie de catifea la fel ca in Republica Moldova. Spre binele lui ar fi sa piarda caci inevitabil, la cronicizarea crizei care se anunta si anul viitor i se vor pune in spate toate neajunsurile individuale. Cred ca in momentul actual Basescu este un kamikaze care va pulveriza si PDL.

  29. Cum face marele actor cu balonul asa face Basescu cu Romania.Incearca Victore sa-i transmiti cumva marinarului(sau spune-mi mie cum)ca 6 decembrie este periculos de aproape de 24 decembrie. Asa sa ne ajute ____!

  30. Nu mai pot cu baiatu’ asta! La ora 14, la pasajul lujerului, intr-un cort, se strangeau semnaturi pt candidatura marinarului, candidatura pe care micutu’ o cam depusese de vreo ora!! Io zic ca, exact ca si la ceausescu, pupincuristii din jur ii baga zmucitului idei in cap, si cum capul respectiv e deja infierbantat si plin de prostii, e tot ce-i mai lipseste! Boc tocmai ne-a mai dat o suta de lei pe cap de vita furajata, scotand dintr-un loc secret dar doldora, alte milioane de euro. Oare le-o mai fi ramas ceva de cheltuiala si fetelor ministrese?!

  31. “Die vierte Macht” in Romania – Traian Basescu!
    Din pacate prin tot ceea ce face actualul presedinte, demonstreaza ca dumnealui se considera a patra putere a statului de drept. Extraordinar! Doar ‘poporul suveran’ nu este de loc tampoit si stie ca intr-un stat de drept nu sunt decat trei puteri: putere legislativa, putere executiva si putere juridica. O a patra putere nu exista. Ca Presdintele actual ar vrea sa instituiasca a patra putere este alta treaba! Dar trebuie sa-i aducem aminte ca dumnealui a zis ca respecta Constitutia la sange. Ei, atunci sa ia frumos Constitutia, sa citeasca art. 1 aliniat 4 (Constitutia modificata in 2003) unde este prevazut ca “Pretentia instituirii unei a patra puteri in stat ESTE ILEGALA!”.
    Rolul lui este acela de mediator DOAR intre puterile statului. Asa ca, daca cumva in afara de Traian Basescu se gasesc pup-in-curisti care sustin ca are suiper-putere asupra puterilor in stat sa faca ‘ciocu’ mic si joc de glezne.

  32. Concluzie:Basescu e alergic la cuvantul majoritate,atunci cand aceasta isi da cu parerea.Am urmarit cele 2 emisiuni ,pe fragmente ,cand intr- o parte,cand in cealalta.

  33. Ştie cineva să îmi confirme dacă Biden va avea ultima întalnire cu Geaonă? am înţeles că se cunosc..
    Dacă va fi să fie: să vină americanii chiar şi sub forma lui Geoană! nu vă mai faceţi griji..ăsta a lu’ ceapă va pierde alegerile.
    p.s. doar daca nu fura peste 2 mil voturi. daca fura peste va castiga ca si la primaria Bucurestiului ..cu 4000 de voturi!

  34. Site-ul asta “spunesitu” e a lui Base? Foarte frumoasa initiativa,ar fi fost si de “bun simt” daca o aveau de acum 2, 3 ani.Si pacat ca va tine max. o saptamana dupa alegeri.Cata nesimtire, sa te foloesti de oameni necajiti: someri, pensionari,parinti,de nemultumirea generalizata a populatiei, de criza in care e tara asta si sa razi pe infundate dupa perdelele lu Udrea de ce idee buna i-a mai venit lui Felix.Nu mogulul, ci Tataru.
    Stimate Domnule Ciutacu, nu credeti ca ar trebui sa faceti o micuta analiza de forma si fond asupra acestui site la Sinteza? Macar a fost constient supremu cachipul lui provoaca alergie, repulsie si scarba oamenilor.Si a bagat panouri publicitare cu “Spunesitu” in culori senine si albastre ca marea.Pt.ca portocaliul irita ochiul, rau de tot, pe timp de criza.E o culoare sfdatoare.

  35. Toata vina este a majoritatii, care nu gaseste un mod constitutional de-al opri pe diliu. Noi ne enervam, iar aia vin si ne spun ca apa este uda, iar trepanatii portocalii apar si ne spun ca, ba nu, apa poate fi uda, daca ei vor. Mi-e sila si de unii si de altii…
    Pai daca aveti sange in instalatie, cum l-ati terminat pe miniboc asa puteti sa-l terminati si pe alcoolist!

  36. Gandirea pragmatica ne-ar determina sa vorbim de evolutie dar din pacate in Romania asistam la involutie si D-l Ciutacu remarca cu amaraciune:”Ne-am intors cu 20 ani in urma. Bine am revenit!”
    De ce acest regres?”Fiindca” (V.Ciutacu)suntem condusi de cel mai mare comunist care a existat vreodata, care formal a condamnat comunismul. Si acest comunist are si alte insusiri la fel de condamnabile: tiran,dictator, dusman al democratiei, al statului de drept.
    Prin folosirea si repetarea conjunctiei “fiindca” D-l ciutacu ne ajuta sa intelegem legatura cauzala dintre afirmatia din propozitia precedenta si cea care urmeaza.
    Dar sa vedem care este rolul sintagmei “majoritatea parlamentara” repetata si aceasta cu obstinenta si subliniere. Reprezinta cauza care cere la randul sau explicarea efectului introdusa prin conjunctia “fiindca”.Acest procedeu este folosit de D-l Ciutacu pentru a pune in evidenta, pentru a accentua mesajul dumnealui.Punctul culminant este atins in “asa vrea el”,”asa a decis el”, “asa pofteste el”, care ne duce nu la “democratia damboviteana” cum foarte plastic a fost caracterizat acest “stil” de politica, ci la “dictatura basesciana”. Este de mirare ca “ne-am intors cu 20 de ani in urma?”. Nu, dar din pacate sunt ‘perspective sumbre’ ca aceasta numaratoare sa continue.
    Felicitari D-lui Ciutacu pentru bogatia de idei si mijloacele alese pentru exprimarea lor!

  37. Si inca ceva. Ce s-ar intampla ca acum unul din partidele din noua majoritate ar calca pe bec? Va inchipuiti?

  38. @alex: scumpete mica, esti chiar prostut. ce crezi ca rezolvi cu propunerea “hai sa nu votam pe nimeni!”? sau poate nu esti chiar asa si te astepti ca altii sa puna botu’…

  39. Pentru Băsel, ca pentru tot restu’ clasei politice am o singură soluţie:
    În primul tur, votez cu toţi cu excepţia Băselului- nu de alta da-i scump tuşu’ 😉
    În turu’ al doilea, votez cu ăla care e lângă Băsel- nu de alta da’ nu vreau să-i pătez cumva numele 😉

  40. Tocmai l-am vazut si eu pe Basescu la tv.
    Vrea sa vanda Romania FMI-ului, sa o ingroape in datorii, nu tine cont de nici o alta opinie. Adevarul este ca, daca contracandidatii sai vor exact contrariul, sa nu ne imprumutam, lui i se pare ca ar parea drept prost daca ar fi de acord cu ceilalti si si-ar schimba opinia.
    In realitate, in politica toti vor sa castige, cu orice pret, cu pretul bunastarii romanilor, sunt la mijloc multe orgolii si sunt conducatori (ministri,sefi…) incompetenti, care nu au experienta in ceea ce fac.
    Romania are un buget – bugetul de stat, nu?- cu diferite sectoare; ok, nu mai sunt bani intr-un loc (ex: salarii); trebuie cautat un alt sector care mai are bani si luati banii de acolo si pusi la salarii. Intotdeauna, daca mai multi oameni pusi laolalta (MUNCA IN ECHIPA) cauta solutii, stiu unde sa le caute, cu siguranta le vor gasi pt a iesi toata lumea in castig. Nu zic ca e usor, dar macar mentalitatea sa fie schimbata.

  41. Sa nu fim rai…! Prefer ca domnul Basescu, dupa ce va pierde alegerile, sa fie intretinut tot din bugetul de stat, adica din banii contribuabililor, cu o conditie insa, sa fie pus la pastrare, de partea cealalta a gratiilor. Poate asa, stiindu-l cu lacat pe usa, vom putea si noi, pulimea, sa incepem sa credem ca viata este frumoasa , de fapt, si ca merita traita; si ca viitorul presedinte se va ocupa, in sfarsit, de menirea lui constitutionala si ATAT! Sa lase dracului parlamentul, guvernul, justitia si presa sa-si faca treaba.

  42. “DE MA VOI SCULA,PREMULTI O SA POPESC!”
    Cate asemanari intre tiranul Basescu si DESPOT VODA’singura diferenta este ca atunci guvernul era in Iasi ,iar acum e la Bucuresti!!!Acel ce-şi vinde ţara îşi pierde neamul său !!!Ai vrut să ucizi legea? Mori! Legea te ucide !!!
    Aducerea de consilieri străini(americani si evrei, şi împovărarea poporului cu noi impozite, trebuie grăbasca căderea lui DESPOT VODA. cu tată marinar.….…
    Punând mâna pe hârtiile tatalui său adoptiv, s-a dat drept fiu legitim al acestuia luându-i numele şi câştigă folosind documentele fostului său stăpân şi drepturile acestuia, respectiv de a purta titlul de principe
    , A început să lucreze la surparea lui Lăpuşneanu[GEOANA], împrietenindu-se şi cu Moţoc[HREBENCIUC], neadormitul conspirator. Uneltirile lui Despot ies curând la iveala şi e silit să fugă în Transilvania, la Braşov.Fost mercenar in armatele de prin Apus si intrigant pe la curtile domnesti, venit in Moldova cu scopul de a ocupa tronul Moldovei.

    DESPOT-ERACLID, competitor tronului Moldovii, 30 ani
    MOŢOC VORNICUL, boier conspirator, 55 ani
    ANA, fiica lui, 20 ani

    DESPOT
    (zâmbind):
    Am fost crescut la Roma, în şcoala iezuită

    DESPOT
    )
    A!… iată-mă-n Moldova!… măriri, averi, putere,
    Aici sunt partea celui ce ştie-a zice: vreu!
    Eu vreu!… de-acum ajute-mi în plin norocul meu

    DESPOT
    Dar voi, care vi-i dreptul de-a-mi cere mie seamă

  43. Dle Ciutacu, judecati cu doua masuri si asta e evident. Intr-un post mai de demult va exprimati o parere mai mult decat buna fata de Iliescu. Adica acelasi Iliescu care l-a fugarit pe regele Mihai din tara pentru ca ar fi putut deveni un vector de imagine al partidelor istorice, acelasi Iliescu care a creat sistemul de scuritsti businessmani care ne-o trage acuma, acelasi Iliescu care i-a batut (si chiar omorat) pe cei care il contestau cu ajutorul minerilor, acelasi Iliescu care i-a creat pe Mitrea/Nastase/Basescu, acelasi Ileiscu al carui rol in miile de morti de dupa 22 Dec inca nu e lamurit, acelasi Iliescu care a sabotat cat a putut deschiderea arhivelor Secu. Acelasi Iliescu care in tandem cu Nastase instituise un sistem de premiere a stirilor cu bani de la stat si nu mi-ar ajunge 10 site-uri ca sa descriu faradelegile lui Iliescu. Si acelsi Iliescu care i-a predat azi stafeta lui Geonelu. Si totusi, in viziune dvs Iliescu un mare politican iar Base e dictator. Cum se face? Nu tin cu Base, il consider la fel de nenorocit ca si ceilati securisti care ne chinuie de 20 ani si pe care mi i-as dori morti(il includ si pe patronul dvs in gasca asta). Totusi dvs vedeti numai relele lui Base omitand voit cat de patati si plin de faradelegi sunt Geoana si cei care il sustin, in frunte cu analfabetul Vanghelie. (ale carui ambitii le depasesc pe ale marinarului). Care e cauza acestui partizanat?
    Nu stiu vreo emisiune interzisa de Base, dar stiu ca la rugamintea tov. Hrebenciuc, Animat Planet a fost scos din grila de programe ale A1 pentru ca, dupa cum a declarat Hrebe, scenariile aveau o tenta critica si ironica la adresa PSD-ului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.