Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > România bunului plac. După 20 de ani…

România bunului plac. După 20 de ani…

Tocmai l-am văzut în direct pe Traian Băsescu. Nu-i extrem de mult de comentat. Scriu pe puncte, pentru că  individul ăsta nociv, care n-are absolut nici cea mai mică aplecare spre democraţie, a început deja să mă obosească.

–  Urlă ceauşismu-n el. Faptul că o majoritate parlamentară a demis, printr-o moţiune de cenzură constituţională, un guvern nu contează. Fiindcă ştie el de ce

Votul de susţinere dat astăzi, cu o majoritate parlamentară covârşitoare, unui candidat la funcţia de premier de către Parlamentul României nu vrea să-l ia în considerare. Îi trimite la tribunal să se înregistreze. Fiindcă aşa vrea el

Majoritatea parlamentară a respins organizarea referendumului pentru unicameral în ziua prezidenţialelor. Tot îl organizează. Fiindcă aşa a decis el

– Ministrul Turismului este suspectat de acte de corupţie, iar Camera Deputaţilor a decis, tot cu majoritate parlamentară, sesizarea Parchetului General. Doamna cu pricina e tot în funcţie. Fiindcă aşa pofteşte el

Asta-i România de azi: ţara bunului plac şi a deciziilor politice discreţionare, aflată la cheremul unui singur om. Ne-am întors cu 20 ani în urmă. Bine-am revenit!

UPDATE: Dat fiind că se-nteţeşte lupta electorală de clasă din geamul sticlei, luaţi scripturi/video de la Vorbe grele cu Mircea Geoană şi Sinteza zilei cu Sorin Oprescu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

119 thoughts on “România bunului plac. După 20 de ani…

  1. Trebuie sa iesim cu totii la vot si sa votam schimbarea….nu se mai poate asa ceva. daca mai iese basescu odata vom intra iar in comunism…este inadmisibil. stima si respect!!

  2. Traian Basescu greseste din ce in ce mai mult. Cu toate acestea, inca nu imi este destul de clar daca pierde foarte mult dpdv electoral prin comportamentul sau.
    Imi este, totusi, destul de clar ca UDMR sustin noua majoritate de frica unei posibile viitoare colaborari cu Traian Basescu…

  3. Si a transmis majoritatii ca “ne vedem in 2012”! Deci atata tupeu ca in derbedeu asta n-am vazut in viata mea! Sper ca din 2009 sa nu-l mai vad eu pe el! Da’ asta nu inseamna sa mor eu…….

  4. Chestia este ca acum 20 de ani, exista un front comun impotriva lui ceausescu, exista, mocnind, baza schimbarii. Atunci nu erau alternative.

    Acum insa, sunt. Si pentru ca sunt, o enorma majoritate alege sa-si vada de viata si sa ignore sau sa ocoleasca mascariciul si acolitii lui. Ceea ce, ca idee de democratie in care aleg sa fac ce vreau cat nu deranjez este ok insa paradoxal, nu face decat sa furnizeze unor oportunisti ticalosi, uneltele necesare formarii unei autocratii.

    Nimic nu o sa se intample, atat timp cat majoritatea parlamentara nu va fi constituita din oameni care aveau 20 de ani, acum 20 de ani.

  5. Ai ratat nuanta: pot sa se duca la tribunal, dar o sa-i ia in considerare in 2012. Cu alte cuvinte: ‘cat sunt eu presedinte, premierul va fi de la PD-L’. Punct.
    Cat despre unicameral, vorba aia, eu am ratat dezbaterea publica… Daca o gaseste cineva, sa mi-o trimita si mie.

  6. De ce nu vor referenduum? Eu as vrea sa ramana nu 300 din 471, ci 100-150, adica 2-3 parlamentari pe judet, mi se pare decent si mai mult decat suficient..
    Stiu ca e si un motiv electoral in treaba asta, dar totusi aici are dreptate presedintele, daca ar fii facut referenduumul altadata nu ar fii venit prea multi oameni la vot..
    Asa, acum, vor veni mai multi si vor putea vota cum vor, Da sau Nu…

  7. Iata ca ies la iveala scolile securiste din “nesecuristul” de Basescu. Dictator desavarsit…putem sa-i aplicam aceeasi pedeapsa cu cea a lui Ceausescu?

  8. Si eu l-am vazut in direct la Realitatea ! Pare cam disperat acest tovaras Basescu. Tine cu dintii de ultimile zile din dictatura pe care a pastorit-o 5 ani. Puscaria il mananca, la cat de mult a furat acest comunist.

  9. Chiar nu poate nimeni sa-l opreasca pe acest dictator numit tov. Basescu? O tara intreaga sta la cheremul lui si al clanului mafiot ce-l pastoreste?! E INCREDIBIL CEEA CE SE INTAMPLA!

  10. Intoarce omu’ Constitutia pe dos, in dispretul logicii si a BUNULUI SIMT, ca pe ciorapi. Ar trebui judecat in fata poporului pentru TOATE abuzurile comise in astia 20 de ani.

  11. Mi-am zis ca nu mai fac 200 de km sa ma duc la vot, la Consulatul cel mai apropiat. M-am fript data trecuta cu capitanul. Îmi voi face timp sa pun un buletin în urna.

  12. Uneori ma intreb daca nu e o gluma proasta. Daca nu cumva Basescu ne ia de prosti. Sau pur si simplu daca nu cumva Basescu e doar un clovn prapadit care tot incearca sa se resusciteze.
    Astazi, in ziua lansarii lui Basescu dar si a Prostanacului, Nastase a fost trimis in judecata in cazul ” Matusa Tamara”! Prietenii stiu de ce!

  13. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ne-am intors cu mai mult de douzeci de ani in urma.Sper sa mai traim inca o luna jumate -doua,sa revenim in zilele noastre.Dvs. si cei ca Dvs., sa ne ajute sa supravietuim,spuneti mereu(asa cum o faceti si acum)oamenilor de bine, ceea ce ni se intampla,ce ne asteapta.Parca i-a luat diavolul mintile lui Basescu sau poate Dumnezeu il lucreaza,sa ne ajute sa scapam de el.

    Va doresc ,din tot sufletul numai bine si sanatate,
    IoanaP

    P.S.Adineauri vazui pe Antena 3 ca ministrul Blaga a fost demis?!Sau am citit gresit?

  14. ARTICOLUL 61
    (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

    (asta pentru roboteii portocalii)

  15. Cred ca ar cam fi momentul sa se sesizeze Curtea Constitutionala DIN OFICIU. Poate isi mai sterge pacatul de a fi sustinut, acum 2 ani, ca Basescu nu a violat “efectiv” Constitutia, ci doar a supus-o la perversiuni “liber consimtite”! 😀

  16. Basescu nu e bun sa il dam jos.. dar pe cine dracu punem pe Geoana sau Antonescu care vor avea ca ministri pe Vanghelie, Nastase, Patriciu, Tariceanu ? din 2 rele o alegi pe cea mai putin rea.

  17. Ce mutră contorsionată de ură avea Pol Pot de Murfatlar!

    Te rog mult, să nu te superi dacă îmi permit să spun că și scârbăveniile revoltătoare pe care le scrie mini titanul din Găgești în JN, contribuie la umflarea pipotei băsesciene. În talk show-uri, trepanații din partidul portocaliu îl citează zilnic pe noul ideolog de curte- cristoiu.
    Tu poți să tragi un semnal de alarmă acelora care îi tolerează fostului ”maestru” odele zilnice înalțate lui Băsescu și găleata cu rahat pe care ăsta o varsă în JN, culmea! direct pe numele și reputația companiei care-l plătește. E revoltător pentru cei care iubesc JN să vadă zi de zi mizeriile semnate de ”maestru”.
    Încă o dată, scuză-mă te rog, pentru ce am scris!

  18. @Raluca: am facut-o deja, dar am obosit. nu te scuza, n-ai de ce.
    @Lilick: pierzi vremea. sunt lobotomizati si setati pe mesaje ticaloase.

  19. Asta e rezultatul refuzului de a schimba ceva, refuz care s-a perpetuat 20 de ani. Pana cand n-o sa intelegem ce e bun pentru tara asta, n-o sa se intample nimic.
    Faptul ca Basescu sfideaza Constitutia si face ce vrea el, arata ca ceilalti nu sunt in stare sa faca nimic. Explicatia e simpla. Amatori de oase pentru ros sunt destui. Geoana si Vadim reprezinta tagma asta.
    De ce nu sare Geoana la gatul lui ? Pentru ca nu vrea. Nu vrea sa-si strice jocurile la doua capete, pe care le practica de cand a ajuns in politica. Iliescu doar de vreo 2 saptamani a inteles ce trebuia sa inteleaga in 90.
    Pe romaneste ? Le place rahatul caldut, nici fierbinte, nici rece. Asta e definitoriu pentru atitudinea opozitiei.
    La masuri de forta trebuie sa se raspunda cu masuri de forta. Practic Basescu isi arata coltii, pentru ca nu are curaj sa muste inainte de vreme. Si iata ca figura tine. Pentru a cata oara ? La ranjetul lui, deja le tremura nadragii.
    Vorba lui Badea, trebuie spus clar, “dom’le, nu te mai vrem”. Daca nu se transeaza chestiunea acum, mai tarziu n-o sa se mai poata. Lumea inca “pune botu'” la minciunile astea desantate.
    Daca acum, in ultimul ceas, nu se procedeaza transant, batalia e pierduta.
    Sper, desi nu sunt convins, ca o sa se duca la fund Marinaru’, dar daca nu-i smulge nimeni colacul din mana Basescu are resurse sa-i minta in continuare pe electori.
    Din nefericire, un electorat ca al nostru e foarte usor de manipulat in maniera asta.
    Prin urmare, acum, inainte de alegeri trebuie lovit. Prin orice mijloace.

  20. mi se pare incredibil. viata bate filmul (si filmele, daca ma gandesc si la 1984). intrebare pentru dl. Ciutacu: este posibil ca pe ecrane sa se afiseze repetat textul Constitutiei si declaratiile acestui presedinte? oricum, m-a convins, ma inscriu pentru vreme intr-un partid si voi milita pentru afisarea paralela a textelor legale rastalmacite impotriva sensului lor de catre basescu si a rastalmacirilor acestuia. si sa nu uit, ajutati-ma cu un apel impotriva barbarismului “scrie la lege” in loc de “scrie in lege”. nu mai pot cu “la lege”, “la Constitutie”, nu mai pot cu abuzarea limbii romane, a legilor, a bunului simt…

    Diana Usturoiu

  21. NOI nu mai trebuie sa urlam pe site`uri contra betivului, NOI trebuie sa mergem la vot si acolo sa il ardem! FAPTE, NU VORBE!

  22. Cu cat procentul prezentei la vot e mai mare, cu atat mai mare e procentul necesar de furat de catre pedelei, adica Basescu. Adica, mai multe autocare necesare, deci, totul e mai DIFICIL pentru marinar.

    Un procent mic de prezenti la vot inseamna ca betivul isi rezolva problema cu cateva autocare.

    NU-I FACETI JOCUL! Votati cu cine credeti, numai sa scapam de ,,accidentul asta istoric”!

  23. Sper si eu ca acest individ sinistru numit Traian basescu sa dispara din viata publica, sa dispara de tot. Si PD-L la fel. E prea canceros ca sa-l mai putem suporta.

  24. Nici eu nu-l mai vreau pe Basescu presedinte si vreau sa votez impotriva lui, dar pe cine??? toti sunt la fel??? Si oricare vine in locul lui, pt ca de zburat(navigat) sigur va zbura, tare mi-e ca intra in combinatii cu el si partidul lui. La cat e de viclean baselu sigur tot la putere va ajunge asa ca, pe cine sa votez ca votez degeaba ?
    Oricum desi voi vota impotriva lui, la faza cu dictatura chiar nu sunt de acord..
    Adica nu-l asculta nimeni, toti se raboiesc cu el, nu reuseste sa faca nimic, toti il injura, toata lumea e impotriva lui, toata presa, nimeni da nimeni nu face ca el, iar el e un dictator?
    Prost dictator! Nimic nu avem calumea in tara asta, nici macar un dictator adevarat nu mai putem avea …

  25. @Victor,
    Referitor la update: in sfarsit am hotarat: merg pe mana doctorului! Este singurul care-i poate rupe capu’ lu’ nebunu’ asta! Cat despre Geoana pot sa spun ca l-am auzit aseara si-l aud si acum: nu va lua votul meu in veci! E doar un iepuras pe care-l alearga baselu’! Pun pariu ca de a 2a zi dupa ce s-ar instala la Cotroceni bate mana cu chioru’ si il pune prim-ministru! S-a eschivat si aseara si la Gadea prin declaratia pe care i-a scris-o! E jalnic, e patetic! Am crezut ca voi merge in turul II chiar daca ar trebui sa-l votez pe prostanac, dar n-o voi face! E ca si cum l-as vota cu chioru’!

  26. E dieperat rau!
    Simte mirosul infrigerii.Nici macar nu stie sa piarda.
    I-am vazut pe cei doi Teodorescu,care independent,au afirmat ca marinarul pierde sigur Cotroceniul.

  27. Geoana n-a exclus la tine-n emisiune faptul ca, daca va iesi PRESEDINTE,sa colaboreze cu cei din PD-L.A ocolit oarecum subiectul.Votul meu nu l-a castigat.

  28. Si eu pot spune ca randul sustinatorilor basescului, printre cetateni, e foarte subtiat. Auzi voci potrivnice lui acolo unde nu te asteptai. Sigur ca Visan, Hoara, Branza, Voinescu, Toader etc etc se straduiesc din rasputeri sa nu se vada prea mult acest lucru.

  29. Scuze, ca m-am enervat rau. De fiecare data poporul roman a fost obisnuit sa nu li se intample nimic borfasilor astora. De ce nu spune nimeni ce se va intampla cu un om care incalca legile ? Constitutia poate fi incalcata fara nicio teama ? Va sfarsi in puscarie ticalosul asta si gasca lui de acoliti, in frunte cu Udrea ? Sau Iliescu vrea reconciliere ? Vrea liniste ? Pai asta e liniste ? Trebuie spus ca s-a tot reconciliat si s-a ajuns la consensuri stupide timp de 20 de ani. Gata cu reconcilierea si consensul. Acum ar trebui sa se traga linia si sa se care la mititica toti borfasii. Vrea cineva chestia asta cu adevarat ??? Daca nu se face justitie, asa cum asteapta tot romanul de 20 de ani, n-o sa se schimbe nimic, niciodata.
    Daca tot s-a redeschis discutia despre Adrian Nastase, va merge de mana cu Basescu si Udrea la parnaie ? Din toti nemernicii care se tot plimba pe la Parchet si DNA, va merge careva la puscarie ??? Asta e schimbarea pe care o asteapta poporul roman.

  30. Domnule Ciutacu,
    Nesimtirea e la ea acasa cand e vorba de Basescu. Nu mai am cuvinte, nu e vorba de oboseala ci de scarba.

    @Samy
    Pentru ca 100-150 de oameni sunt mult mai repede si mai usor de corupt sau de infricosat decat 471. SIC!
    “Bicameralismul a fost inventat pentru ca puterea legislativa sa nu abuzeze de putere,sa se realizeze astfel un echilibru de putere in interiorul legislativului ,care sa evite ca o numai o camera sa decida toate legile.
    Logica bicameralismului este ca o camera sa fie opusul celeilalte atat ca reprezentabilitate a parlamentarilor cat si ca mod de organizare adica sa fie doua grupuri cu puteri complementare si limitate care sa se verifice ,si sa se echilibreze reciproc.
    In mod normal cele doua camere trebuie alese prin metode diferite cu scopul limitarii pericolului instaurarii unei legislaturi tiranice.”
    Exact ce se intampla acum, cand trecand peste legea de baza, puterea este preluata abuziv de un om caruia nu-i pasa ce se intampla cu tara asta.
    Acum ai inteles?
    Ce trebuie sa facem noi, “poporul suveran” este sa ii tragem de maneca cand nu ne reprezinta si sa ii amendam cu votul nostru cand sar calul.
    Sinzi

  31. Vreau sa cred ca vom scapa de Base.Dar vazand cata ipocrizie,prostie,pupincurism,manelism si lichelism e in tara asta-incep sa am indoieli.Daca nu lasam greatza,lenea si detasarea la o parte si nu iesim la vot,iese asta iar presedinte si de abia atunci am pus-o…E peste puterile mele sa-l mai suport pe omul asta inca 5 ani.

  32. @ Slayer:

    Atunci, sa-l lasam pe betiv, s-o puna pe Udrea. Ca stie si meserie…Si Roberta, ai vazut ce frumos arunca din cap in fata, probabil crezand ea ca ceea ce spune devine in mod subit si de valoare? Si cum ,,canta” ele doua frazele, convinse fiind ca noi vom cadea pe spate la ascultarea lor? De asemenea, la Finante sa ramana pe veci inginerul mediocru Pogea- la metalurgie intrau cei mai slab pregatiti, avand subiecte mai usoare decat la alte facultati mecanice, de exemplu-ca mai sunt cateva firme de terminat, care s-au incapatanat pana acum sa nu dea ortul popii, precum ,,suratele” lor.

    Exemplele pot continua, dar devine postarea prea lunga.

  33. imi cer scuze pentru iesirea nervoasa de mai sus, nici nu am apucat sa recitesc ce am scris si sa corectez textul.

    pentru S.S. de mai sus, care considera ca basescu nu e dictator pentru ca lumea inca isi mai permite sa il critice, as vrea sa vada ca dictatorului nu-i pasa de ce spun unii si altii. asta e lipsa de bun simt despre care vorbeam, de faptul ca isi permite sa ignore ceea ce se spune despre el si despre faptele lui, la fel cum ignora si legile la fel ignora si oamenii. asta-i definitia unui dictator.

    diana usturooiu

  34. Cam patetic medicul,si-a epuizat repertoriul la
    alegerile pt primarie,dar oricine in afara de marinel.

  35. Anunt de acum pe sustinatorii portocalii ca, faptul ca din ianuarie este foarte probabil sa-si dea si ei seama, in sfarsit, de…anumite lucruri, nu-mi va da satisfactie, pentru ca pretul e prea mare. Putem doar spera ca previziunile sumbre ale economistilor de marca din aceasta tara sa nu se adevereasca intru totul.

  36. basescul e disperat, face tot ceea ce poate ca sa ramana presedinte, chiar daca sfideaza bunul simt. din decembrie o sa-l trimitem la treaba pe mare

  37. Fiarele sfasiate si dezorientate sunt mai periculoase decat celelalte,dar in sfarsit si vanatorii parca sunt mai aplicati pe problema.Sa vedem cine se alege cu trofeul.Data trecuta a castigat iepurasul….

  38. Poate doar nebunu (Vadim) nu bate palma cu marinelu’ dupa alegeri.. Dar cu nebunu e groasa, ca-l pune pe Berbecali prim ministru, sau si mai bine, pe Mitica de la Liga… Super tzara, super politicieni..

  39. Lui Basescu a inceput sa is infecteze Zana Maseluta (Udrea) si i s-a cam umflat. Mai are putin si da in septicemie…

    Sper ca nu vreti sa votati un infect(at). Am auzit ca este boala transmisibila pe cale neuronala sub directa actiune a factorilor de mediu (audio si video).

    Basescu a ridicat nesimtirea, manelismul si tupeul la rang prezidential. Basescule, tocmai ai trecut pe postul de vice-presedinte-al tarii… caci presedinta e nesimtirea.

    De ce nu gasim dosaru’ lu’ Basescu?… poate pentru ca mai este inca activ?… unde ii este “mapa profesionala”?

    Vrea Basescu parlament unicameral… eu zic sa renuntam la el, familia lui si gashka lui si vom fi iesit mai ieftin decat cei 100-200 de parlamentari in minus. Mai mult decat atat, daca platim ff bine procurorii sa ii ancheteze activitatea de presedinte poate vom mai si recupera din ce s-a furat de gashka lui…

  40. 1.A considerat Basescu ca guvernul Boc nu este interimar????Astept dovezi.
    2.Presedintele desemneaza pe cine vrea premier,chiar si pe Victor Ciutacu,e problema premierului si a partidelor sa gaseseasca majoritate.Parlamentul(puterea legislativa nu poate sa se suprapuna sau sa anihileze puterea executiva presedintele sau guvernul) nu pot sa-si asume un drept al presedintelui.E in afara oricarei reguli democratice.E o manipulare a PSD-PNL-UDMR care transforma o declaratie politica intr-un instrument de presiune asupra puteri executive.

    3.Presedintele e obligat sa tina cont de Parlament in chestiunea referendumului???Manipulare grosolana.(parlamentul nu a tinut cont de raspunsul Curti Constitutionale si a orgamizat suspendarea.Aici nu avem nimic de spus?)
    4.In momentul demarari anchetei penale asupra ministrului respectiv presedintele il suspenda.Daca nu poate fi acuzat politic de protectie a unui ministru penal.Daca pana acum PROCURORI cereau acceptul Parlamentului pentru anchetarea ministrului(aveau probe care cereau acest lucru) acum POLITICIENI cer anchetarea ,ceea ce e putin cam diferit deoarece au dat un vot politic.Credeam ca manipularile de presa sunt mai fine dar vad ca devin din ce in ce mai grosolane.Nu am pregatire juridica sau constitutionala dar nu pot sa nu vad rea intentie in ceea ce spuneti.

  41. Betivanu’ sef este disperat fiindca nu va mai intra in turul 2.Pentru el si gasca lui deja miroase a parnaie.
    Il vrem in zeghe sau in camasa de forta.

  42. Sunt dezolata. Nimeni nu poate intrerupe coacerea acestor buboiae spurcate care vorbesc despre binele popolului ? Care popor? Nu le pasa de popor. Cei doi B doresc dictatura, de fapt nu “ambii amandoi”. Unul este sluga. Dar ceilalti? Sunt zombi? Au creierul scos? Chiar nu conteaza Constitutia? Nu mai stiu matematica, 35% > ca 65% ? Atunci, Congo este o tara mult prea civilizata ca sa ne primeasca.

  43. Ştii ce este foarte trist? Faptul că nu ne garantează nimeni şi nimic faptul că ne va fi mai bine cu vreunul dintre ceilalţi. Iar după cum merg lucrurile, nu vom face decât să schimbăm stăpânul pentru care nu mai putem fi altceva decât vasali. Asta este cu adevărat trist.

  44. Ba Victor ma umplu de draci,cum adica “asa vrea el”,futu-i gatu ma-si,da unde dracu se trezeste betivanul asta,pe plantatia lu tac-su,noi suntem negri lui?Fir-ar mama lor a dracu de jigodii penale,cu curvele si pupincuristii lor,duca-se pe pustii ca 10 vieti nu mai vreau sa aud de ei.
    Votez si cu ficusul,numai sa candideze:HAI FICUSUL!
    Scuze de limbaj,dar nu mai pot.

  45. exact, dar exact asa era si ceausescu. lumea era infuriata si iesise in strada, iar el o tinea una si buna cu agenturili straine.
    tortionaru’ asta e in stare, in cazul in care pierde alegerile, sa zica ca nu pleaca, fiindca asa vrea el. (dar tare imi e ca daca ajunge geoana in turul 2 castiga matrozu’ din carpati)
    intr-o zi o sa ne dizolve pe toti pe acelasi principiu, al vrerii muschilor lui.

  46. Am auzit ca papagalii de la PDL, sustin ca Presedintele are aceeasi reprezentativitate, ca a Parlamentului.
    Dobitocilor le spun ca Presedintele Basescu a fost ales cu putin peste 50%, pe cand Parlamentul a fost ales cu 100% din voturile valabil exprimate. Intrebare “cine este mai reprezentativ?”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.