Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > De ce îngrozesc dezvăluirile despre Ridzi

De ce îngrozesc dezvăluirile despre Ridzi

Motto: “Politicienii noştri sint ca porumbeii. Când sunt jos, îţi mănâncă din palmă, iar când ajung sus fac pe tine” (miky)

Camarila decidenţilor e terifiată nu de faptul că s-a devoalat o furăciune ieftină (din noianul de hoţomănii de o amploare strigătoare la cer mai ales pe criză) a unui ministru cu mentalitate de chelner de bacşişuri mici. Altceva-i înspăimântă.

– Cea mai mare spaimă e aceea că s-a deschis Cutia Pandorei. Monica Ridzi e doar un simplu pion obraznic, un valet disciplinat şi nu tare mintos al familiei prezidenţiale. Nu reprezintă o miză, e dispensabilă. Faptul că anchetele jurnalistice s-ar putea extinde la, spre exemplu, modul în care dă Elena Udrea de-a dura cu banii publici (extrem de asemănător şi de neghiob cu al colegei sale) dă fiori.

– Echipa lui Tolontan este pe cale să devoaleze un mecanism transpartinic de spoliere a bugetului. Dacă se va avansa, e posibil să se ajungă la uneltele prin care se fac furăciunile şi, într-un final, la adevăraţii beneficiari ai suveicilor financiare. Şi ar durea rău într-un an cu alegeri prezidenţiale. Exact d-aia a fost sacrificat asul din mânecă numit Necolaiciuc. Se ştia unde e şi trebuia adus acasă, conform planului, în preajma campaniei prezidenţiale. Era întruchiparea perfectă a luptei împotriva grupurilor de interese. Disperarea dată de virulenţa dezbaterilor publice i-a făcut pe păpuşari să tragă urgent în aer un cartuş suflat cu aur.

– Anexa publicată în facsimil arată cum se cumpără ştiri, prezenţe televizate şi amabilitate editorială. Ministresa impertinentă Ridzi nu e singurul politician care şi-a achiziţionat indulgenţă pe banii din buget, ci doar înduioşător de imprudentă şi de puţintică la minte. Gafa ei riscă să scoată la iveală, dacă ar avea cineva cu adevărat interes, schema de funcţionare a cooperativei politic-media. Şi, dincolo de golănia instituţională, s-ar putea săpa prin arhiva de contracte de consultanţă dintre partide, ministere (companii subordonate sau aflate-n sfera de influenţă etc.) şi ziarişti persoane fizice (autorizate au ba), microîntreprinderi sau SRL-uri.

UPDATE: Aş vrea să aflu părerea despre acest scandal şi, mai ales, despre marginalizarea agenţiilor de publicitate profesioniste în detrimentul unor firme de apartament a lui Felix Tătaru, preşedintele IAA. Îl rog politicos, pe această cale, să facă abstracţie de faptul că a derulat campaniile lui Traian Băsescu şi de consultanţa acordată Ministerului Turismului. Întrebările mele către breasla publicitarilor consacraţi sunt următoarele

– Agenţiile membre IAA nu au depus la MTS proiecte la început de mandat?
– Dacă nu, înseamnă nu sunt proactive (desi e criză), ci numai reactive?
– Nu cumva aveţi o problemă cu oamenii angajaţi pe posturi de new business?
– Nu aţi luat în considerare şi segmentul instituţiilor de stat?
– Există-n piaţa de profil o problemă de atitudine a angajaţilor?

P.S. CTP nu încetează să se afunde glorios în ridicolul propriei inadecvări

Comentarii

comentarii

Similar Posts

101 thoughts on “De ce îngrozesc dezvăluirile despre Ridzi

  1. Mda… sunt curios cum se vor desfasura lucrurile pe viitor…
    Sunt 3 situatii dupa mine
    1- isi da Ridzi demisia – foarte putin probabil
    2- o demite Boc ( la ordinul lui Base) – putin probabil
    3- nu se intampla nimic – extrem de posibil

  2. Te-am urmarit aseara pe Antena 3.Excelenta emisiune. Ce mi se pare si mai de plans e faptul ca oamenii astia care fac toate ingineriile financiare descrise aseara nu-s oameni prosti sau tampiti, vorba lui Basescu.Au scoli superioare, masterate si alte cele. De si-ar pune capul la contributie toti si si-ar canaliza energiile intr-o directie pozitiva oare unde ar fi tara asta peste cativa ani??

  3. 1. ce legatura are ctp cu “scandalul” de la mts?
    2. pe ridzi nu o lasa nimeni sa vorbeasca, poate aflam si noi totusi ce vrea sa spuna in apararea ei. tolontan o tine langa cu cumparatul de stiri de parca am sti noi cum se fac contractele din televiziuni.
    3. mai bine investigati mai adanc cazul de la cfr ca de acolo s-ar putea sa iasa niste nume grele. poate l-ati vazut pe mitrea ieri ce spasit era.
    si nu cred ca trebuie sa lasam furaciunile din trecut necercetate doar pentru ca a trecut timpul peste ele. saracia care este in romania si care a fost si inainte de criza are picioarele adanc infipte anii 90

  4. chiar crede cineva ca exista un singur euro cheltuit corect de vreun minister? un euro din care sa nu se traga un procent ca taxa de smecher? doar proportia difera. ca il trage ministru sau un directoras, sau chiar un functionar.. tot aia e.
    aveti in vedere ca au propus la ANIMMC un director care are cazier (a vandut terenul statului). s-a sesizat presa.. si? nu mai e director, e consilierul ministrului.

    deci da, presa poate fi eficienta! dar eficacitatea tinde spre zero. mare pacat.

  5. Uite ce cred eu, Victore, şi-o cred aici, la tine, nu la mine pe blog, că nu mai am timp azi… Femeile astea, că ministrese nu poţi să le zici decât dacă vrei să le iei la mişto, Riţi şi cu Nuţi, scot banii ăia mulţi şi se prefac a-i investi pe toţi în tâmpeniile lor, dar de fapt nu investesc decât o zecime, restul îi scapă în puşculiţa în formă de porcuşor portocaliu, pentru la toamnă. Nu e nicio eroare! Aşa trebuia: să ştie toată lumea că s-au cheltuit sute de mii de euro pe ziua tineretului, să se consemneze şi-n contabilitate, şi la televizor, dar numai ieşirea banilor e cu lăutari. În contul beneficiarilor intră câţiva euroi, pîş-pîş, tiptil, pe o factură cu altă serie decât aia pe care au plecat de la bugetul ministerului şi grosul se opreşte într-o firmă intermediară, sub formă de comision, o firmă de twilight zone… Greşesc?

  6. Un tupeu obraznic ce avea aceasta servitoare a lui Basescu in emisiune la Gadea nu s-a mai vazut. Oana Dobre incerca un dialog dar cu propagandista servila de Ridzi nu se putea dialoga. Pentru orice om normal aceasta specie portocalie reprezinta ceva oribil.

  7. Chestia care a intretinut scandalu’ e poza cu
    scena aia “da rashini” care a costat 75000 de ieuro. Penibila ce-i drept, insa pacatul cel mare este ca exista.
    Miliarde au fost cheltuiti pe alte dude care nici macar nu exista…

  8. Ridzi are si o pornire nervos isterica atunci cand vorbeste sau mai bine zis cand turuie fara oprire, apasat si pe un ton ridicat, cu incrancenare obositoare, despre marsaviile pe care le face si in special, cand executa propaganda pentru EBa, pe care o linguseste gretos, mai ceva ca Boc pe Basescu.

  9. Si cand ma gandesc ca odata eram ferm convins ca CTP,reprezinta tulpina jurnalismului romanesc.Dar asa cum,ca de fiecare data,gena romaneasca nu se dezminte,orice roman cu un surogat de coloana vertebrala,cade in ispita si tinde spre atractia irezistibila a ciolanului,CTP nu face nici el exceptie.Si ar mai fi nume ca,Ion Cristoiu,Andrei Plesu,etc care nici ei nu fac exceptie.Monica Ridzi,Elena Basescu,Paleologu etc,nu trebuiesc invinuiti,sunt doar rodul alegerilor voastre,nu?Cand deschizi usa tarcului,ce are un lup de facut decat sa intre si sa se infrupte?Va doare cand jurnalistii mentionati mai sus se abat de la principii,dar ce sa faca si ei,incearca doar sa supravietuiasca in jungla(eram ironic!).Ce se intampla acum in Romania e rodul votului vostru democrat si constitutional(nu si al meu,nu votez ca nu am cu cine!)Dar datii inainte cu lacrimile si lamentarile,vorbele nu costa nimic.Facem acuze,ne revoltam la radio,TV sau pe net si apoi ne intoarcem la conditia noastra de proletari anonimi fara vreun efect clar.Suntem de rasul Europei,nu mai e nici un secret,doboram record dupa record in Guiness Book,urcam vertiginos in topul prostiei crase…dar nu-i nimic,stam de vorba,nu?Ce conteaza,ca ne omoara taxele si impozitele(nici aici nu m-am inscris,si va dau si reteta),ce conteaza ca justitia e stat in stat,suntem buni de vorba.Ma uitam pe toate blogurile cu tema respectiva si nu ma puteam opri din ras.Si daca purtatori de cuvant,jurnalisti cu un oarecare renume au cazut in plasa banului(singura religie din ziua de azi care dicteaza de fapt),eu va intrebi pe voi,consumatori de sperante,ce va mai ramane daca,oameni ca Ciutacu,Badea,Gadea sau Radu Tudor vor cadea in aceesi plasa?Dati-va doua palme in fata oglinzii si reveniti pe pamant.

  10. Nu are cum sa coste asa de mult o scena! Iar aia din poza nu e scena, e podea pentru corturile care se pun in exterior pe la expozitii!
    Ridzi merita cel putin o arogantza asa ca ma voi apuca de lucru!

  11. “Gafa ei riscă să scoată la iveală, dacă ar avea cineva cu adevărat interes, schema de funcţionare a cooperativei politic-media.”
    De ce nu se baga “Jurnalul” la o ancheta?

  12. Eh, mai lasti-o-n colo de treaba!
    Toti va luati de ministrii tineri, cand ii intrebati si vreti raspuns, nici macar nu-i lasati sa spuna ceva, ca imediat va bagati peste vorba lor si, apoi, va intrebati de ce nu spune nimic. Intr-un fel ii inteleg cand nu spun nimic, fiindca pe o parte nu sunt lasati sa spuna ceva si pe o parte fura si e normal sa nu se dea de gol.
    Si cu o alta ocazie sa spuna nu stiu, nu ma intereseaza, pentru ca oricum si orice ar spune nu sunt crezuti, ceea ce e si normal, dupa cate am patimit din cauza lor.

  13. Politic, se vede ca a fost pregatita de Traian Basescu, dupa cum a raspuns cinic la intrebarea despre bani. Atunci cum sa ne punem problema daca isi da demisia. Presedintele si-a dat demisia atunci cand a facut vreo greseala??

  14. @thedaniel: pledoaria ta pentru protejarea ministrilor tineri ar fi aproape emotionanta daca n-ar veni de pe un IP de Petrosani 🙂

  15. Oare o sa-i ceara cine va demisia? Singura nu pleaca de bunavoie, asta se stie, doar face parte din tagma lasilor! Si cum se mai batea ea saraca, la Sinteza, cu moderatorii; ce tare au considerat-o unii in confruntari televizate! Unde sunt aplaudacii acum? Au obosit la concertele organizate pe scinduri?

  16. Chiar daca nu e prea iubit pe acest forum, eu il felicit pe Tolontan pentru ancheta si pentru pozitia de aseara de la RTV. Dle Ciutacu poate rascoliti dvoastra (impreuna cu echipa de la Jurnalul) in legatura cu madame Udrea. Nu de alta dar m-am saturat de imnuri, sloganuri si altele platite pe milioane de euro.

  17. De ce îngrozesc dezvăluirile despre Ridzi?

    Incerc un raspuns in jargonul PDL:
    “Fiindca si deoarece pentru ca, d’aia”

  18. Politicienii nostrii sint ca porumbeii: cind sint jos iti maninca din palma, iar cind ajung sus fac pe tine. Pur si simplu clasa noastra politica nu ara nici o valoare. Nu sint politicieni de anvergura care sa faca din politica o ,,profesie,, si mai ales perfomanta. Oportunismul si interesul personal sint crezul stimabilei noastre clase. Ma bucur ca nu i-am votat, pt. ca nu sint de acord cu zicala actualizata:,, cind nu ai ce vota, votezi ceea ce ai,,. Vom vedea in toamna ce pretendenti la Cotroceni vom avea. Toate cele bune.

  19. vorbim de scena aia de 75.000.
    citez din baietii care inchiriaza scene, ei fiind INTERMEDIARI la inchiriat scene: <> 😀

  20. vorbim de scena aia de 75.000.

    citez din baietii care inchiriaza scene, ei fiind INTERMEDIARI la inchiriat scene: “Eu aduceam scena aia, pentru 2 zile, cu tot cu lumini si sistem audio, cu tot, la 20.000 de euro – si-mi puneam si capacul meu. In banii astia includ si 10 bagaboante pentru masinisti.”

  21. orice sistem totalitar are foarte multe sanse sa acceada la putere intr-un context politico-social caraterizat prin instabilitate si criza, la fel s-a intamplat si dupa primul razboi mondial, este foarte posibil ca in situatia de fata (mai ales ca partidele extremiste au castigat uimitor de multe voturi acum in 2009 la europarlamentare) sa se intample acelasi lucru, iar in opinia mea, pd-l este un partid fascist..sa ne fereasca dumnezeu, ca ale oamenilor constiinte nu prea au vreo sansa sa ne protejeze, ciutacule ataca-i, incerca sa ii faci pe oameni sa perceapa lucrurile cum sunt de fapt, fii agresiv!!!

  22. Tot baietii cu inchirieri scene: “scena COMPLETA a unui spectacol de-a lui Banica costa un maxim de 25.000 pe zi. Si vorbim aici de concerte serioase.”

  23. Am vazut-o pe cotofana la dl. Gadea in emisiune, este tupeul si nesimtirea intruchipate. Sa nu le mai aud pe feministele care mancau rahat: “Noi, in politica…bla, bla bla!”

  24. Am obosit sa ma revolt la fiecare jaf al statului de tip mafiot, demascat de catre unii jurnalisti ( tot mai putini )si sa nu se intample nimic. Imi place logica si perseverenta lui Tolontan dar este amuzanta postura lui de Don Quijote , pentru ca nu cred ca prietenei lui EBA i se va intampla vreodata ceva.
    Si ca sa parafrazes un lugubru dicton : Lasati orice speranta voi ce traiti in Romania !

  25. Mi-e ca nu au ce publicitari sa-ti raspunda,
    din doua motive:

    1. Agentiile disperate dupa premii de doi lei
    nu vor face urat, pentru ca se pun rau cu IAA
    (a se admira in josul paginii momentul Presented by IAA).
    Si crede-ma, CHIAR SUNT DISPERATE PENTRU
    NENOROCITELE ALEA DE PREMII — tot din prostie, evident.

    2. O alta categorie de agentii sunt cele dependente politic,
    fie de forma GMP, masinutza lu’ Tataru,
    care la randul lui e masinutza lu’ Basescu,
    fie dependente de celelalte partide, cum e cazul Odyssey,
    unde gasesti o durere in c_r datorita faptului ca ORICUM
    shafu’ tot lor le va da banii de campanie de fiecare data,
    deci de ce sa-si puna cenusa-n cap pentru brandu’ turistic?

  26. Dle Ciutacu,

    Dupa parerea mea o sa plece Dna Ministru.
    Interesant cum a iesit la iveala vestea, probabil a suparat pe cineva.
    Sunt sigur ca Dvs. ca ziarist stiti mai bine ca oricine, nu ies asemenea vesti decat daca se da voie.

  27. Las’ ca tocmai se bãgã scandalul Alistar, sa-l mai disipe putzintel pe ãsta de fatzã… … …

    Si asa cam dernaja omul… … …

  28. Domnule Victor, nici vorba despre protejarea ministrilor tineri, dar am observat o chestie care tine putin de buna crestere, si anume: atunci cand adresezi o intrebare cuiva si astepti un raspuns, pai lasa omul sa vorbeasca, nu te baga in vorba lui (cand mi se intampla mie, fac cu nervii :D).
    Spun asta, pentru ca am vazut emisiunea Sinteza zilei cand ministrul Iacob Ridzi a fost invitata, iar o domnisoara blonda (?), Oana cumva, ii tot adresa intrebari in valuri, dar nu astepta sa raspunda “ministra”, ca tot ea intervenea peste cu alte intrebari la fel de in valuri; apoi iritata, agitata, frustrata, indignata o intreba “dar de ce nu raspundeti?” Pai cum daca nu o lasi?
    Ce mai vreau sa specific este faptul ca atunci cand invitati oameni politici tineri in emisiuni (in special Sinteza zilei) mereu incercati “sa plezniti invitatul peste gura” si reusiti, dar daca aveti ca invitat un om politic mai invarsta, mai cu vechime in politica aveti un comportament umil (bine la dumneavoastra nu am observat asta, mai ales cu nenea Boc (LOL)).
    P.S. 1: A nu se intelege ca am vreo simpatie fata de ministrul Iacob Ridzi, respectiv sotul dumneaiei, primar al orasului Petrosani, mai ales ca inca ne cred prosti mintindu-ne in continuare, si culmea altii sunt, mai ales dintre cei care le-au oferit votul.
    P.S. 2: Fac parte din “partidul” lui Mircea Badea, adica dintre cei care nu voteaza; bine, eu am 26 de ani si nu am votata niciodata, pentru ca, binenteles, nu am avut niciodata ce (nu pe cine).
    P.S. 3: Sper ca nu sunt chiar asa de enervant. 😀
    Va salut! 🙂

  29. cred ca rade ceausescu de noi si de democratia noastra acuma. asa va trebuie, daca sunteti prosti, ati fi avut autostrazi economie resurse naturale criza nu era ca datorie externa nu era demult…

  30. Comentatorul “thedaniel” ar trebui sa stie ca dna “Oana cumva” este exact aceeasi persoana care-si risca pielea in Republica Moldova, singurul reporter care a reusit sa patrunda prin blocada lui Voronin pentru a transmite in direct despre fratii nostri batuti democratic. Adica o “tampita” care crede in ceva si face ceva.
    Daca Boc vorbeste despre “domnul cu barba”, de ce n-am vorbi si despre “Oana cumva”?

  31. putea sa-i spuna, simplu, “doamna blonda”, ca Mircea Basescu 🙂

  32. Tare-mi doresc ca, o echipă (pe bune, nu aleasă pe sprânceană!) de la Curtea de Conturi, să urce (cât de curând!) treptele Primăriei. Nu, nu pentru a-i da bineţe soţului de ministresă!

    P.S. Avem trei (curând patru) cazinouri. În beneficiul cui? (întreb şi io, ca prostu’) O firmă (mare!) ne anunţă că, vechiul Teatru de Stat (proaspăt renovat) a devenit “Cazino muncitoresc”. Şi nu ştiu cum soarele, nu ne-am umplut toţi de milioane în euro.(Poate fiindcă majoritatea nu-l frecventăm?!) Nu-s decât vreo 10-12. Milionari, că-n rest… 😉

  33. Intrebat fiind in conferinta de presa despre faptul ca Moni Ritzi nu stie cum a cheltuit peste 600mii euro din bugetul ministerului pe care il conduce (spre dezastru), Base a replicat:”Nu eu ma ocup de ministrii.” Pai si cu Udrea cum ramane? O trecem si pe ea la elemente dispensabile?

  34. Ar fi fost interesant daca scriai postul asta acum o luna, sa zicem, inainte de dezvaluirile lui Tolontan.
    Tu, lucrand in domeniu, cred ca aveai mai multe informatii. Acum toti au capatat cohones.

    Atatea ziare in tara asta si a fost nevoie de GSP ca sa se scrie ce se stia de mult. De fapt a fost nevoie de Tolontan, care a aratat ca nu exista doar “tonomate” in presa romaneasca.

  35. Daca dai 600 K lovele fara licitatie e clar ca ai un blat. Cine o investigheaza pe madam Ritzi Pitzi? Alo, DNA, ANI, madam Macovei?

  36. S-asa ma mai doare burta cand vad orgolii aprinse…

    Probabil, dl. Badea e suparat pe Tolo din motive pecuniare… de la mogul, dar maestrul driblingurilor printre idei si fara cuvinte, v-a cam dat pe spate cu investigatiile.

    Ministresa pubertatii si olimpismului romanesc (furatu’) a confirmat ca chermeza se putea face si mai scump.

    Cu actualul buget si la ce incasari are nea Hogea, as dori s-o contrazic pe d-na Riţi… s-a furat la limita… imposibilului.

  37. Basescu,Ridzi, Udrea, Videanu, Mantog, Boc mai rau de atat nu se poate. Dupa 20 de ani de la revolutie am ajuns sa ne conduca haita asta de hiene.

  38. Oricare dintre Geoana, Crin Antonescu, Duda, Oprescu, oricare dintre acestia ar fi mai bun de mii de ori decat nemernicul de Basescu! Avem de unde alege numai sa alegem odata pe unul de treaba!

  39. “TUPEUL JEGOS” este noul slogan portocaliu!
    Este clar pentru toata lumea ca Basescu & Co. ne cred prosti si tampiti. Vezi nenumaratele minciuni ale lui Traian Basescu, sau caterinca votului independent, prin care Eba a ajuns europarlamentar singura-singurica!
    Nu cred ca tupeista Ridzi isi va da singura demisia. Poate doar daca Zeus o va indemna sa o faca, sa se dea o vreme la fund.
    Vechea smecherie!

  40. Pentru comentatorul “sabina”: Crezi ca “doamna blonda”, respectiv “Oana cumva”, recte Oana Dobre (pur si simplu am uitat numele de familie, fara intentie) isi risca pielea pentru “fratii nostri” (alt cliseu) in R. Moldova, adica pentru “fratii nostri” pe bune?
    Isi face meseria ca orice alt jurnalist pentru cariera, pentru bani, pentru CV etc.
    Crezi ca pe vreun jurnalist il intereseaza prea mult de soarta lumii? Daca da, cred ca ar fi atenti la ce scriere/vorbe lasa in urma lor (ziare, bloguri, tv, radio s.a.).
    Din ce am observat eu si probabil multi altii, sunt multi jurnalisti care denatureaza adevarul, il umfla sa para un neadevar (voiam sa zic rahat) mai mare decat este in realitate. Sa nu-mi spuneti ca nu este asa!
    Uite un exemplu: cand au facut cei de la realitatea o nu stiu ce campanie in Italia cu Tatulici si altii, in care Tatulici sa se dea mare in fata italienilor (sau nu stiu exact ce voia sa faca) le spunea cam cat de rau este in Romania. Din cate am inteles unii italieni spuneau ca nu e chiar asa, probabil cu argumente, dar el o sustinea tot pe a lui.
    Cat despre Monica Iacob – Ridzi, o asteptam la Petrosani, respecitv Valea Jiului cu telegondola promisa atat de ea cat si de sotul dumneaiei, ca doar e ministrul Turismului si Sporturilor, deci tine de turism. 😀
    Va salut inc-o data! 🙂

  41. E bine ca se intampla lucrurile astea acum, ca voi jurnalisti sa va puteti antrena cu ce urmeaza! Inca 5 ani cu Base&Co. Sunt absolut convins ca va castiga din nou, la cat de viermi sunt romanii, care isi vand voturile pe 3 mici si o bere, si dupa se vaita 4 ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.