Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cum (se) râde de Harvard tata lu’ Eba

Cum (se) râde de Harvard tata lu’ Eba

Că Ioana Petrescu e un dezastru comunicațional și de imagine am zis (pe post și șefului ei) și scris (inclusiv aici) încă de când au scos-o la tv și cădea lumea pe spate că ni s-au întors valorile de peste Ocean. Că a făcut-o ieri tiranu’ varză pe meseria ei a fost vizibil chiar și de pe Lună. Dar să facă mișto de Harvard, în aplauzele autoproclamatei intelectualități de dreapta, tatăl absolventelor târzii de Româno-Americană – pe PUZ-uri, nu pe puncte – e de-a dreptul jenant. Și s-o ardă fin intelectual pe facebook specialista în retrocedări școlită la Cantemir (care știe mai puține finanțe decât bănuiesc eu chimie) și academicianca a mică (pentru care și prezența pe canapeaua lu’ Măruță e o provocare sisifică) e, pur și simplu, obrăznicie.

Pe fond vorbind, tragedia e că, pe Constituție, ‘geaba pricepe subiectul Traian Băsescu și pune întrebări de bun-simț. El poate, legal, cel mult, să returneze actul normativ Parlamentului (care i-o poate retrimite, revotată, la fel, întru promulgare) și, dacă are pe ce și vrea să amâne intrarea ei în vigoare, s-o reclame la CCR. Iar singura perioadă în care a fost lăsat să exercite prerogative pe care nu le are, atunci când ba era criza departe de noi, ba nu aveam nevoie de bani de la FMI, ba nu scădeau salariile bugetarilor, a fost, economic vorbind, un dezastru pentru România.

Povestea filmată la Cotroceni și trimisă rapid pe mail tuturor redacțiilor a fost o mangleală de imagine specifică unui politician care știe de minune să speculeze astfel de oportunități. De data asta, scopul nu era grija față de popor, ci intenția vădită de a îngropa scandalul trimiterii în judecată, pentru trafic de influență, a fratelui său mai mic și mai puțintel la mine, dar la fel de tupeist. Și i-a ieșit…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Cum (se) râde de Harvard tata lu’ Eba

  1. Puneti mîna si vedeti ce spuneau basistii,acum vreo trei luni in urma,despre impozitarea muncii,cum susținea Moise Guran dimineata si la prînz ,la Europafm,apoi seara la Tvr mărirea impozitelor pe proprietate!Acum,mucles!
    Despre plata impozitelor pe profit,de către cei bogati,nu cîrîie nimic bugetarii de dreapta?
    Știe,măh!

  2. Cam are dreptate Tudor… asa se-tampla cand iti bagi nasu-n treaba altora! M-antreb cati de p-aici chiar pierd sau castiga in functie de ce se-ntampla-n politica. Daca ne gandim la fotbal spre exemplu… e cam nasol in tribune, si cu banii dati si cu capul spart. Cati de p-aici or fi-n teren…?

    (normal ca acum vine placa aia veche cu implicarea si cu tot cacatul ala de propaganda… vai de noi sincer!)

  3. Nu mă refeream la resursele financiare – nu e treaba mea – am vrut să spun că aveţi o grămadă de “materie primă” pentru emisiuni – din scandalurile politice.
    În ceea ce priveşte “diamantele umane neşlefuite”, multe mă ţin (în primul rând vârsta) dar, pe dv. ce va ţine?

  4. @Simeona: n-am nici vocatie de salvator al neamului si, cred, nici perspective

  5. @Simeona

    Eu zic să gândim pozitiv. Priveşte partea bună a lucrurilor: ţara este condusă doar de tirani, hoţi (manglitori), oportunişti, prosti, mincinoşi, laşi, dezastre comunicaţionale… dar uită-te cu câtă graţie se execută unii pe alţii. Gândeşte-te cum era dacă oamenii ăştia, extraordinar de bogaţi şi puternici, îşi dădeau mâna peste ţărişoară… Dacă într-un moment de extremă luciditate diabolică se întâlneau la Cireşica, de exemplu, şi puneau de un cartel? Mai aflam noi astăzi de Nana, parcările lui Cocoş, Căşuneanu, Luxten, pământurile Institutului Agronomic din Băneasa sau ale ADS-ului din toată ţara? Cum ar fi arătat România, dacă oamenii ăştia care au mass-media la degetul mic ne serveau la ore de maximă audienţă emisiuni despre flower power, feng shui, gândire pozitivă pe stomacul gol, moaşte, vrăjitoare sau clarvăzătoare? Că ţara, în marea ei majoritate, se preta… Aşa… te uiţi la A3 şi afli despre securiştii de T. Băsescu şi S. Ghiţă sau despre afacerile lor cu statul; te muţi pe România TV şi dai nas în nas cu verişoara lui D. Voiculescu + interlopii năşiţi de famiglia Băsescu, iar când ajungi pe B1 faci turul României inventariind moşiile arendate de D. Voiculescu de la ADS. Eu nu spun că oamenii ăştia sunt bandiţi, să se pronunţe Justiţia, dar constat cu stupoare că ei, unii despre alţii, aşa zic. Or şti ceva, mă gândesc.

    În locul lor, recunosc, eu aş fi fost mult mai diabolic: cartel, flower power, feng shui, gândire pozitivă pe stomacul gol, moaşte, vrăjitoare şi clarvăzătoare. Pe CTP nu-l angaja nimeni, iar domnul Ciutacu făcea emisiuni doar în tandem cu Oreste… Ezoterism, dacii liberi, ce astea nu sunt subiecte? 🙂 Dar nu am ajuns într-o asemenea poziţie şi uite că România are viitor… Aşa că, Simeona, se putea şi mai rău.

    Mi-a plăcut deviza ta de pe blog: Dincolo de părerile noastre, se află un câmp cu flori. Ne întâlnim acolo…

  6. Am inteles ca “nestemata” minstresa a declarat ca de fapt ea nu i-a aratat basescului “studiili” pt ca sunt secrete. Dar le-a aratat, acum o luna alora de la FMI, ca cica aia trebuie sa stie. E adevarat? Daca da, cred ca e chiar mai tare decat insasi prestatia de la Cotro-coceni. Poate ca a uitat ca, totusi, piratu’ e pe functie, fie ca ne place, fie ca nu. Si, din intamplare, conduce CSAT.

    Dar parca Ponta zicea ca el (impreauna cu PSD) e (sunt) altfel, si nu mai vor sa guverneze asa cum a facut-o PDL, si ca ei muncesc, si fac si dreg. Si, ca atare, banuiesc ca dna ministru nu mai e in functie la ora la care postez, ca doar suntem un stat membru UE si NATO. Sau nu…? …Si vorba unei doamne: “apciza, face firmele sa investeste” :))

  7. @comstantin: ce spui tu nu se intampla pentru ca ei sunt doar niste sclavi si nu sunt atat de bogati stai linistit li se va lua si putinul ala inapoi in timp cum s-a intamplat cu toti.

  8. Dar t de bine i-a iesit lui Basescu miscarea. Nu numa ca a fost bine pregatita, regizata si (cred eu) repetata scenata; dar Ponta i-a ridicat mingea la fileu dupa, din prostie ca alt argument nu pot sa gasesc. Sa iesi si sa bati campii si dupa ce te vede toata tara ca minti sa mai o arzi si feciorelnic, asa.
    Basescu e un marsav, un machiavelic, dar macar e bun la asta. Ponta nici sa minta nu-i in stare. In orice caz, omul e disperat si speriat de turul doi.
    Nu cred ca va mai candida Crin, dar intr-o dezbatere fata in fata, spontana si fara sustinere (cum a fost cea dintr Crin si Base de la Cluj) cu asta, Ponta ar fi praf. Carne de tun. Ar arunca Daciana prosopul. Norocul lui ca Iohanis ii la fel de carismatic si spontan ca o masina de spalat.

  9. @Victor,
    Base il ingroapa pe Primul Mincinos 🙂 la aproape orice, nu numai la minciuni:). Ar fi de preferat sa-i sape groapa si sa puna pamant pe el (la figurat) si la alegerile prezidentiale.

  10. Mie, personal, mi se pare ca asist la un circ de prost gust. Prea multe gesturi total ilogice si/sau cretine de la oameni pe care ii privim /priveam ca posibili oponenti ai basismului.

    Pe dreapta vad ca au rezolvat-o cu parastasul ala PNL – PDL unde se intrec care e mai penibil si mai tantos si unde dupa maxim un an masinaria PDL va neutraliza complet PNL si vom avea un PDL imbracat in PNL cu orientari populare :)))) sau altfel spus basisti pe rit nou.
    Pe stanga o dau din lac in put cu erori gafe si penibilitati (daca unii sunt super malefici altii sunt incredibil de penibili).

    Nu am vazut pe nimeni printre fetele luminate din politica sa aiba opinii in ultima vreme despre mega scandalul cu fratele basaului, ca si cum nu ar exista, sau ar fi o gainarie in care doar mirciulica e implicat. In cazul asta pare ca scena politica e o dramoleta ieftina, doar melci, lasa dare, nimic vertebrat.

    In tot contextu asta mi-ar palcea sa stiu cine sunt papusarii, macar sa stiu unde ma uit, ce sa ascult, fara interfete penibile de Dambovita.

  11. @:bigradu. cine ziceați că-i primul mincinos? am o scârbă preluuuuuuuuuuuuungă, altfel v-aș face un tratament cu lecitină…

  12. Victore, acum pe bune: tu chiar nu vezi ca, in postarea asta a ta, singurul despre care n-ai scris nicio silaba este chiar Victor Ponta? Desi a fost trigger-factor, actorul principal in aceasta poveste, pentru ca l-a mancat intre coarne sa minta dupa iesirea de la Cotroceni, iar restul a venit de la sine… Despre prestatia lui Ponta chiar nu ai nicio parere? Sigur, poti sa spui ca scrii pe blogul tau numai derspre ce vrei tu, nu despre ce vor altii (ca mine)… dar eu parca as prefera un asemenea raspuns decat nimic :-)…

  13. Genul acesta de personaje politice precum cei doi protagonisti ai evenimentului in cauza traiesc intr-o perfecta simbioza…

    Base fara Ponta ar fi avut viitorul politic complet inchis. Iar Ponta fara Base n-ar fi avut nicio sansa la prezidentale. Cei doi nu fac decat sa-si ridice reciproc la plasa mingi pe care sa le plesneasca din plin.

    Nu asistam decat la unul din multele episoade trecute si viitoare.
    In timp ce o multime de oameni se bat in argumente, incearca sa descifreze tainele CAS-ului, morfologia MTO-ului, cei doi isi fac de la distanta cu ochiul si isi zic in gand : i-am facut din nou pe fraieri !

    Ambii castiga puncte (politice sau procente in sondaje), televiziunile fac rating, analistii au o paine buna de mancat, pulimea isi gaseste un rost in viata, deci toata lumea e happy.
    Partea mai nasoala e ca cineva va deconta . Ghiciti cine ? Eu zic ca pulimea…

  14. Propaganda incearca sa convinga victimele sistemului ca sistemul e bun si chiar sa le faca sa creada in valabilitatea lui,in eficienta lui,in comparatie cu alte sisteme.
    Ceva nou?

  15. cine crede ca numitele universitati “celebre” sint virful stiintei si culturii nu stie pe ce lume traieste! universitatile astea nu sint altceva decit replica celei numite la noi stefan gheorghiu. de la aceste universitati elita isi recoleaza servitorii care sint educati in asa fel incit nu vor pune probleme niciodata celor de sus si vor fi doar niste executanti docili si mai ales utili. respectiva ministra este asa cum sint si ceilelti care ies din aceste universitati. ea va arata ca invatamintul din romania a fost la ani lumina fata de cel al vestului luminos din visele romanesti. cine s-a uitat vreodata sa vada cum se intra la universitatile astea? nimeni din romania ca asa-i la noi unde se traieste din zvonuri si povesti cu vestul multilateral dezvoltat. la harvard minoritatile care dau majoritatea studentilor pot studia fara probleme deoarece pt reprezentantii acestora nu exista nici o cerinta deosebita. vorbim despre discriminarea pozitiva prin care se vor indreptate greselile trecutului.
    si cum arata economia asta a vestului care este in criza din 1964 si nu din 2008 cum se spune? cum adica toti invatatii astia n-au putut sa rezolve nimic in zeci de ani?! dincolo de falimente cam ce s-a mai realizat?! nimic!
    un exemplu de economit de harvard este Jeffrey Sachs care a fost chemat sa reformeze economia noii zeelande. cind a ajuns varza a spus ca nu si-a inchipuit ca va iesi asa! si schumpeter alt trecut pe la harvard si considerat cel putin al 2-lea economist ca valoare din istorie ce-a facut?! in toate incercarile lui practice a dat faliment sfirsind prin a spune ca sistemul capitalist trebuie sa fie acceptat asa cum este! sa nu mori de ris?!
    ride taranul de basescu? faptul ca si el poate sa se distreze pe aceasta tema va arata ca vestul vostru iubit este un ris si daca o sa-l luati la studiu o sa observati ca in spatele acestuia stau 800 de ani de esecuri economice continuie. cum s-au scos din crize scrie tot in istorie si cine este curios sa puna mina s-o citeasca. din criza din 1929 un minunat esec tipic vestului si celebrelor minti produse de minunatele lor universitati sua a iesit exact in august 1944 pt ca cifrele exista si pot fi vazute iar concluzia este clara deoarece este simpla.
    in concluzie sistemul economic impus de vest este de-o prostie cutremuratoare iar dovada sta exact in crizele care dovedesc ca acesta nu este functionabil. este un fel de popa prostu’ unde niste prosti platesc mereu oalele sparte.
    un detinator de premiu nobel acorda un interviu la sfirsitul anilor 90 ziarului die presse si explica pe 8 coloane ca statul social nu poate exista iar cind ziaristul il intreaba cum isi explica ca totusi acesta exista si functioneaza fara probleme in austria spune ca nu-si poate explica acest fapt. minunat nu-i asa?
    si care dintre romani a citit vreodata ceva din care sa inteleaga cum este alcatuit celebrul invatamint vestic? nu cred ca s-a ocupat vreodata cineva de psihologia educationala dar imi place ca „toti stiu“ despre ce vorbesc! wilhelm wundt a spus ca omul este un mamifer care ca oricare altul poate fi conditionat. de aici pleaca tot sistemul educational al vestului si o face exact din 1898. si pt ca v-ati integrat in vest desigur ca si romanii beneficiaza de minunatle rezultate pe care le poate oferi educatia de tip vest si pe care o puteti admira in toata splendoarea ei si pe strada la modul live la tv dar si in familie unde tinerii sint asa cum se vede.
    nelson rockfeller a spus ca toata viata a avut probleme sa scrie si sa citeasca. in sua 3 din 5 in clasa a 9-a nu pot scris si citi iar in urma uni test desfasurat in universitatile americane nimeni n-a putut sa explice diferenta dintre cuvintele social si socialist. majoritatea studentilor au afirmat ca ei nu locuiesc in urss ca sa stie asa ceva.
    in concluzie acestia sint cei ce vin sa va dea lectii ce sa faceti ca s-o duceti bine iar rezultatele nu pot fi altele decit cele pe care le vedeti si care niciodata n-au fost altele si ne spune c tanase:
    s-au venit experti cu droaia sa ne ‘nvete ce-i aia si la urma neica clei!

  16. @constantin,
    frumos comentariu însă, chestia asta cu “las’ că-i bine, că se putea şi mai rău” îmi aduce aminte de anii de şcoală în care mi-a fost imposibil să învăţ despre “socialismul înfloritor” comparat cu “capitalismul oligarhic, deplorabil”.
    Pe de altă parte, mi se pare aiurea să credem că, dacă cineva este vidanjor ar vrea să vadă, neapărat, emisiuni despre fecale

  17. @Simeona

    Ai dracului comunişti, înainte de 1989 ne vorbeau despre capitalismul oligarhic şi după … l-au construit, cărămidă cu cărămidă… Vizionari sau diabolici?

    Atunci erau cu materialismul dialectic, acum cu sfântul capital de la buget. Ce să mai spun, cine poate oase roade, indiferent de regim. Ei cu puterea, atunci şi acum, noi cu critica raţiunii pure. Dar să ştii că în ticăloşia lor, au fost consecvenţi: înainte de 1989 erau cu Capitalul lui Marx, acum doar cu capitalul…

  18. @Constantin, cum sa nu fi fost cartel? Aminteste-ti de zicerea (martiru)lui Adrian Nastase, aparuta chiar pe acest blog: ne dam la gioale politic, dar nu ne arestam.
    Din fericire, lucrurile s-au indreptat. Mai mult de la sine, conjunctural (intrarea in UE) decat din meritul cuiva. “El insusi” a fost condamnat cu executare de doua ori si, la fel de important ca incarcerea, a fost silit sa plateasca prejudiciul de vreo 800.000 de euro. Pe care l-a platit fara sa clipeasca.

    Sper ca tendinta sa se mentina si toti cei care au furat sa fie gasiti vinovati si sa plateasca cu (ani de) viata si bani. Mustata si-o pot pastra.

  19. Basescu, intr-o tara minim-normala, ar fi fost condamnat pentru subminarea economiei nationale si multe altele, adica, asa general, tradare crasa, criminal plin. Dupa 10 ani de mocirlism si jaf, chiar nu mai sunt dispus sa-l bag in seama pe aceasta ORCA din Lord of the Rings(sau Udrea, acest RAHAN de rahat). Da, e un nenorocit produs de o Romanie pseudo-moderna cu oameni majoritar feudali in cap. Mai are cateva luni si mai toti sunt dezgustati de el. Pe mine ma intereseaza mai mult cine face prapad ACUM. Cine este (sau sunt) dezastrul principal pentru populatie, AZI si de MAINE incolo. M-a infricosez vazand ce maimutoi defensiv-agresiv are pe mana bugetul si tara, PRACTIC. Bas’ este de bagat la genocit, dar oare de unde se trag naravurile lui si care-s de fapt originalii? Dupa 25 de ani, sa ai PSD revenit cu sustinere populara + media, e jalnic. Rezistenta contra Basescu e deja obsesie din care se mananca o paine, dar astfel nu se “vad”(voit sau nu) multe din gravele mizerii actuale. Sa ignori faptul ca pacaliciul pseudo-neo-comunist impPonta e mult mai la “butoane” si ca da cu tara de pamant, e obtuz cel putin. Victore, (inca) te vad printre cei oarecum atenti din media, dar pare ca te stingi… Sa nu recunoastem cat de jenant si ridicol e PSD(din’89, au avut aprox.80% din timp puterea) ne face la fel ca ei. PCR s-a bazat tot pe o hipnotizare a populatiei care chiar a devenit comunista, la propriu si in structura ei. Se vede pana si azi. Aceleasi naravuri, dupa atata timp, ne face jenanti. Spor si rupeti masa la vot. Se joaca incredibil de multe in noiembrie. Daca nu, dormi si sufera!

  20. @Emil

    Adrian Năstase a vrut, dar l-au răpus imperialiştii de bine. Sau socialiştii de rit nou, nu-mi este clar. MCV-ul, domn sau tovarăş, s-a opus şi, ghinion, avea drept de veto.

    Cu privire la dorinţa ta ca cei vinovaţi să plătească cu ani de viaţă şi bani, eu sunt ceva mai pretenţios: să plăteacă cu BANI şi o călătorie de ani lumină. Măcar să avem siguranţa că nu se mai întorc în timpul vieţii noastre. Referitor la Mustaţă, eu zic să-ţi măsori cuvintele… O să-ţi fie premier, preşedinte…

  21. Frumos era sa nu faca bloc comun PNL+PDL . Exista macar o sansa cat de mica sa intre in turul 2 un outsider . Pe un vot masiv antisistem . Un fel de Vadim din anul 2000 . Speculand nemultumirea oamenilor la nivel general . Cine a unit PNL si PDL nu e prost . Cazul este aproape rezolvat . O sa alegem intre candidatul PSD si candidatul PNL+PDL .

  22. Singura surpriza posibila in turul doi este ca in loc de galeti sa se imparta cani… In rest detzu ne va da presedintele… Se lucreaza greu la asta mai ales in psd… Mobilizarea e cu bograci si fasole la ceaun… Sarbatorile campenesti in psd au inceput cu membri de partid si vor sfarsi cu cei de cara vitele pe ulitele satului(si la vot si la pascut)… In rest noi o putem arde contemporan cu doctrine si masuri economice pana ramanem fara tastaturi… Lupta e pe alt front… Un front mai de la coada vaci… Cat carciuma va fi deschisa si harvardul si cas ul vor convietui sub acelasi motto: mai pune una mica…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.