Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cum (se) râde de Harvard tata lu’ Eba

Cum (se) râde de Harvard tata lu’ Eba

Că Ioana Petrescu e un dezastru comunicațional și de imagine am zis (pe post și șefului ei) și scris (inclusiv aici) încă de când au scos-o la tv și cădea lumea pe spate că ni s-au întors valorile de peste Ocean. Că a făcut-o ieri tiranu’ varză pe meseria ei a fost vizibil chiar și de pe Lună. Dar să facă mișto de Harvard, în aplauzele autoproclamatei intelectualități de dreapta, tatăl absolventelor târzii de Româno-Americană – pe PUZ-uri, nu pe puncte – e de-a dreptul jenant. Și s-o ardă fin intelectual pe facebook specialista în retrocedări școlită la Cantemir (care știe mai puține finanțe decât bănuiesc eu chimie) și academicianca a mică (pentru care și prezența pe canapeaua lu’ Măruță e o provocare sisifică) e, pur și simplu, obrăznicie.

Pe fond vorbind, tragedia e că, pe Constituție, ‘geaba pricepe subiectul Traian Băsescu și pune întrebări de bun-simț. El poate, legal, cel mult, să returneze actul normativ Parlamentului (care i-o poate retrimite, revotată, la fel, întru promulgare) și, dacă are pe ce și vrea să amâne intrarea ei în vigoare, s-o reclame la CCR. Iar singura perioadă în care a fost lăsat să exercite prerogative pe care nu le are, atunci când ba era criza departe de noi, ba nu aveam nevoie de bani de la FMI, ba nu scădeau salariile bugetarilor, a fost, economic vorbind, un dezastru pentru România.

Povestea filmată la Cotroceni și trimisă rapid pe mail tuturor redacțiilor a fost o mangleală de imagine specifică unui politician care știe de minune să speculeze astfel de oportunități. De data asta, scopul nu era grija față de popor, ci intenția vădită de a îngropa scandalul trimiterii în judecată, pentru trafic de influență, a fratelui său mai mic și mai puțintel la mine, dar la fel de tupeist. Și i-a ieșit…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Cum (se) râde de Harvard tata lu’ Eba

  1. Problema e ca s-au dus sa ii vorbeasca precum unui economist cand trebuiau sa i se adreseze ca unui maradonist, care a facut facultatea la prova si singurele principii economice pe care le pricepe sunt alea ale bisnitei. Am mai spus-o si o mai spun pana pricepe toata lumea. La curve nu trebuie sa fii gentleman !

  2. Deci Ponta arunca minciuna cu cearta si badaranismul, insa Basescu nu vrea decat sa acoperere celalalt scandal. Ca imparatul din Victoria e gol nici nu conteaza.

  3. @Vercix: unde dracu’ vezi cea mai mica urma de acoperire pentru Ponta?

  4. Nu l-am inteles pe premier… De ce isi expune oamenii in felul asta, doar stie cu cine are de-a face?! Gestul de a face publica inregistrarea mi se pare o marlanie tipica. Cat despre consilierii doamnei ministru, numai “de bine”… Oricum, ca sa-mi citez unul din fostii sefi, pe domnul presedinte nu are sens sa-l contrazici!

  5. Dom’ Ciutacu, acu’ ce dracu’ ne mai luam din atata lucru’! Aia mica (si ca varsta, si ca dotare neuro-intelectuala) a facut si ea o mica bascalie, a la tati!!! Ea e persoana serioasa si acum abia am inteles de ce nu a mai candidat la europarlamentare: s-a reorientat spre politicile demografice ale Romaniei!!! Pun pariu ca daca o puneti sa repete de trei ori “flagrant”, nu reuseste nici cat Izaura!!!! Parol!

  6. Eu zic că a fost una lovită, două pălite: a demonstrat fără echivoc că Ponta e un mincinos. A mințit frontal când a spus că s-a certat cu Băsescu. De fapt, au fost ironizați rău, el și ”specialista” de la Harvard, de către un bețiv semianalfabet, dar cu temele făcute. Și da, semianalfabeta lui tata trebuia să tacă dracului din gură! La fel și târâtura de Pleșcoi. Dar cum în DEX ar trebui să fie ca definiție la ”tupeu”, ”Udrea Elena Găbița”…

    P.S. Eu știu, la noi la Finanțe, niște persoane cu ASE București, capabile să susțină o dezbatere pe teme economice în toată regula. Domnișoara Petrescu însă pare foarte departe de acest lucru.
    P.P.S. Întotdeauna am spus că presa poate să schimbe agenda lui Băsescu. Dacă vrea…S-a mai văzut că se poate. Se putea titra mai puțin minciuna lui Ponta pe care oamenii onești ar fi înghițit-o, dacă nu apăreau imaginile de la Cotroceni. Dar nu, Ponta trebuia să pară, din nou, salvatorul pe cal alb. Iaca a încălecat pe unul maro!… 😆

  7. Eu inteleg ca publicarea a venit ca o reactie la declaratiile lui Ponta, care e clar ca nu au nici o legatura cu ce s-a intamplat in realitate.

    Ponta a spus ca Basescu a fost badaran si ca s-au certat. Mie mi s-a parut ca Basescu a pus niste intrebari de bun simt iar ca Ponta mai mult s-a uitat pe pereti.

    Restul sunt can-can si inflorituri care se baga pe subiect pentru a distrage atentia de la fapt: Ponta e un mare razboinic doar conform propriilor declaratii, in realitate e un pampalau mincinos.

  8. @andrei: intelegi prost. publicarea era pregatita dinainte 🙂 si, da, Ponta si-a luat-o. da’ nu in fata propriului electorat, care oricum nu da doi bani pe Basescu, ci in raport cu aia intitulati de dreapta pe care intentiona sa-i atraga cu masura asta

  9. Victor eu am ras copios ieri.. Iese Ponta cu pieptul cat curcanul ca nu au avut ce vorbi ca e baselu neserios… Acum pe bune intrebarile din partea demisului au fost foarte serioase si f la subiect… Daca pontacu nu iesea de la cotroceni si tacea naibi sa nu se dea in stamba pe la tv ca ala e nesimtit si neserios poate nu ajungeam sa vedem cat de bata sunt … Acum pe bune au mers la basescu sa ii spuna ce cred ei din suflet? Pe bune? Mama ei de guvernare… Era greu sa puna un pricopsit bugetat bine de noi sa estimeze cam cate locuri de munca s ar albi si cam cat ar castiga bugetul din masura asta? astia sunt ca tigani sincer.. Cum sa iesi ca nu ai putut discuta serios cand singurul tau raspuns a fost : ne descurcam noi!

  10. @Victor Ciutacu: unde dracu’ vezi in postarea ta cea mai mica mentiune despre premier, principalul habarnist al discutiei? Asta e acoperirea.

    Si nu, nu @andrei a inteles prost.

  11. Daca publicarea era pregatita dinainte de ce au mers ca la piata astia doi? Adica stii ca mergi la adversarul tau nr 1 sa ii dai gloante sa te termine? Oricum o dam tot de prostie ne lovim… Si sincer nivelul tuturor guvernantilor e jalnic… Basescu e si el jalnic dar jalnici astia pur si simplu ies umiliti de la cotroceni si speriati cum sunt mai si mint… Nu a fost nici neserioasa discutia nici badaraneasca (desi basescu e un badaran de meserie)… Neserioasa si neprefesionista a fost atitudinea si modul in care s au prezentat… Un economist mediocru se simtea jignit intr o asemenea conjuctura… Iei un elev in a 12-a ii dai cifrele si tot iti intocmeste un raport de 3 lulele, 3 surcele pe tema asta. Sincer daca cineva ar face publice toate convorbirile de la cotroceni am intelege mult mai usor de ce se rup aliante si mai ales pe cine sa votam… Discutia pe teme economice a fost o harneala intre un smecher pregatit cu intrebari pertinente si doi incompetenti.

  12. @Vercix: daca intentionam sa-l acopar, cum ma banuiesti tu, nu postam nici inregistrarea integrala trimisa de la Cotroceni, nici textul de mai sus, nici toate plesnelile la adresa nefericitei aleia cu pretentii de diva mondiala a finantelor. da’ voi, basistii, suferiti de mania persecutiei si traiti intr-o lumea a voastra, in care toata lumea conspira. da’ cred ca-i misto acolo unde nu exista nici o umbra de indoiala, ci numai certitudini
    @fvr: de fraieri. sau dintr-un calcul politic pe care eu nu-l inteleg. pentru ca-l gasesc gresit

  13. Marea problema a Ioanei Petrescu nu este lipsa de pregatire ci faptul ca Primul Mincinos i-a cerut sa-si tina gura. Din pacate, se pare ca a lipsit la lectiile de etica de la Harvard si ar fi acceptat in loc sa plece imediat ce Ponta i-a cerut sa-si triseze meseria.
    Tupeul “obraznic” al lui Ponta de a veni sa spuna ca nu are timp sa-i predea lectii de economie lui Base e mai mult decat un jigodism, iar Base i-a demonstrat, cu varf si indesat, ca Ponta nu stie meseria de (prim) ministru. Ce sa-i faci, omul a furat ca sa ajunga doctor si a mintit ca are master.
    In sfarsit, ramane draftul noului cod fiscal pe care MF l-a retras la cererea mincinosului (ca sa nu-i strice ploile in campanie). La anul sigur vor creste impozitele pe proprietate (nu ca n-ar fi trebuit crescute mai de mult) iar asta, poate, ii va mai bate un cui in sicriul politic al Mincinosului si va reusi sa piarda, fara gratie, alegerile.

  14. PS. Nu pot sa nu ma distrez cum apare Ponta la TV si emite o certitudini dupa certitudini si sa nu ma gandesc la ce spune Victor despre acesti oameni.

  15. @bigradu: dincolo de faptul ca, la fel cum faceai si cand ti se pusese paraponul pe Crin, deja exagerezi cu Primul Mincinos al tau (iti fac un top in care Base-l ingroapa la orice ora la capitolul asta, unde oricum amandoi stau bine), zici ca esti in business. poti sa raspunzi simplu la o intrebare? te-ar ajuta sau nu reducerea CAS la angajator? si, daca nu e cu suparare, te-a ajutat in business marirea TVA, marca priceputului la economie Basescu?

  16. i-a iesit ciclopului psihopat pt ca are in fata un autosuficient, prizonier al masinatiunilor unor consilieri obsedati de primplanul de pe sticla
    e greu daca nu ai bun simt sa mai inveti cate ceva si te multumeste plagiatul!!!

  17. @Victor Ciutacu: interpretarea e cheia. Vorbesti de capra ispasitoare, in loc de tsapul ispasitor.

    Uite cat de bine zice editorialistul pe ZF.ro: “Decizia de reducere a CAS cu cinci puncte este una electorală, nu poţi să-i ceri ministrului să-ţi zică rapid de 5 miliarde de lei ca sursă de acoperire a deficitului nou-creat când ea, decizia, are la bază calcule pur politice.”

    E evident. Si atunci cum as putea interpreta altfel ignorarea tsapului?

    Fara urma de indoiala? Avem o succesiune: intai Ponta acuza, apoi Basescu aduce dovada. Dar e clar, totul e ca sa ingroape ceva deja ingropat (vezi sondajul INSCOP)

  18. cat de idioti pot fi cei care pun botul la jigodismul basist si mistourile de dorobanti ale ebei ? ministra aia poate fi saraca un pic aeriana, ca i-a pierit simtul supravietuirii in jungla .. a sustine ca cineva care a trecut niste examene la harvard e incompetent in domeniul de specializare, seamana cu ce mi s-a intamplat mie personal in armata acum multi ani – un sergent cu 8 clase mi-a spus ca lui ii este clar cum am intrat eu la facultate , de vreme ce nu am invatat juramantul militar (de parca nu se spunea dupa dictare) – a dat taica-miu un porc si niste gaste.. cu idiotii si frustratii nu merita nici sa discuti.. aia care puteti crede ca in america poti face o facultate cum a facut-o eba sau udrea acilisa in romania va spun doar atat – sunteti idioti – case closed, ca sa citez un clasic in viata. singura teama care o am este ca psd-ul va incerca sa scape de ministra cu studii afara, si sa aduca vreunul de la spiru haret, ca’s oameni de gasca si ‘stiu mersul’ .. ia vedeti ca spune ponta de fondurile de pensii private, sau cum s-a schimbat politica bancilor vis a vis de consilierea financiara si fondurile de investitii pentru clienti .. lucruri care nu s-au intamplat pe vremea lu’ pogea, ialomiteanu sau chiar florin georgescu.. dar asta e .. idiotilor trebuie sa le faci bine cu forta – de aia are ponta bani, ca stie de unde sa-i ia (nu el, cat ministra ironizata de eba).. mai urmariti macar 2-3 site-uri economice zilnic, chiar daca nu sunteti de meserie, si va faceti o idee , daca va duce mintea .. daca nu, taceti draku din gura ..

  19. Victor pe principiul asta putem face comparatii si cu perioada comunista… Ideea e ca basescu e trecut pdl ul e trecut, udrea e trecuta, cica noi am fost la vot pentru o altfel de politica, pt oameni tineri, pt profesionalism, pt o viata mai buna, etc etc daca tineri astia sunt cei de la consultari sa imi fie iertat tupeul dar o sa ajungem sa credem si regretam capacitatile economice ale lui videanu…. Adica mama naibi nu te poti prezenta la vot fara buletin si la ministeru de finante fara macar o iota de profesionalism daca tineri astia de care vorbim mint in secunda doi dupa ce au iesit de la cotroceni ca a fost o discutie neserioasa si badaraneasca inseamna ca basescu se reincarneaza in ponta… Nu poti face astfel de politica daca ai tupeul sa minti cu seninatate despre un lucru filmat si discutat cu martori de fata ne intoarcem mama naibi la pixelu albastru… Nu vad nici cea mai mica diferenta intre ponta si base

  20. @fvr: reciteste primul rand al postarii mele.
    si chiar sa ajung sa citez din Eba?

  21. Victore,

    1. Sunct convis ca reducerea CAS nu m-ar ajuta prea mult pentru ca efectele secundare sunt majore. Deja, PSD-ul pregateste cresterea taxelor locale si orice reduceri de CAS vor fi compensate de aceste mariri (ca sa nu mai spun ca economia la CAS ramane in firma iar marirea taxelor este din buzunarul angajatului).
    Mai mult, desi economia creste Guvernul PSD colecteaza mai putin, ceea ce, iarasi, ma duce cu gandul la compensari din cresteri de taxe si introduceri de altele noi (gen acciza la benzina, taxa pe stalpi, etc.)
    Deja Guvernul, de doi ani, triseaza in privinta deficitului bugetar, manarindu-l din scaderea invetitiilor.
    Sa stii ca si ingineria si economia se bazeaza pe un principiu de viata fundamental: principiul echilibrului.
    Asa ca nu poti reduce CAS-ul fara sa pui ceva in loc.
    Sa stii ca reducerea de CAS se va face pe spatele pensiei pe care o vei lua peste 20 de ani (care nu mai sunt asa de departe asa cum erau cand am terminat noi facultatea). Asa ca pregateste-te sa lauzi chestia asta cand iesi la pensie. Sigur te vei bucura.
    In concluzie: reducerea CAS mi se pare o TAMPENIE.

    2. Nu sunt singurul care crede acest lucru. L-a spus si FMI-ul, Consiliul Fisca si multi dintre prietenii apropiati (unii sunt engajati altii sunt angajatori).

    3. Eu nu sunt in B2C ci sunt in B2B si, prin urmare, nu prea conteza. Problema este ca marirea TVA-ului nu a fost prima solutie. Prima solutie a fost micsorarea pensiilor care fusesera crescute, nerealist de ,mult cu nici doi ani inainte (mai tii minte demisia lui Vladescu?).

    4. Sa stii ca nu mi-am schimbat parerea despre Crin. Omul a devenit o cantitate neglijabila.
    Nici in privinta lui Ponta nu mi-am schimbat-o, doar ca acum a devenit mult mai periculos prin ce face si prin sansele pe care le are, inca, la presedentie.

    5. In sfarsit: ti s-a parut ca Base s-a certat cu Ponta si Petrescu? Sau a fost nepoliticos cu cea din urma? A fost doar ironic atunci cand ii adresa intrebari iar ea raspundea cu onomatopee pentru ca sefu’ i-a sa-si tina gura.

  22. Maxim tupeu la aia mica…Slow White de la inaltimea tribunei de fost europarlamentar…
    In schimb, lipsa de vorbe si argumente, desi le aveau cu ei….tacerea nu e intotdeauna de aur.

  23. Masura e la fel de buna ca aia sustinuta de Basescu pana in panzele albe, aia cu marirea cu 50% a salariilor profesorilor.
    Ce s-a intamplat dupa aia? Au micsorat cu 25% salariile la toti bugetarii.

    Deci nu s-au inversat decat rolurile, nu poti sa nu sesizezi ironia absoluta.

  24. Cind fra-tu e in pirnaie,ginerele si socru din partea celeilalte odrasle nu se simt prea bine,cind Basica e nervos cu capul si ameninta ca mai scoate o serie de succes,Basescu se bucura ca i-a pus o piedica lui Ponta.Odata cu el,toti cei declarati de dreapta,nu se bucura la 5% din CAS-ul fiecarui angajat,se bucura ca nu e mare smecherie Harvardu’asta si mai mult se tem ca nu-si vor mai lua mămăile pensia de la stat peste 20 de ani!Are logica,ce mai!Doar cei intoxicati de A3 nu pricep cum e cu dreapta si cu reforma statului.
    Stie mă!

  25. Vercix-
    Cam tîrziu ai adus in discutie argumentul ăsta.
    Eu,totusi nu ințeleg care e țelul postacilor?Cîți oameni dintre cei ce citesc blogul ăsta,credeți ca pot fi convinși sa vadă un pixel albastru?Merită?Se pare ca nu știu eu toate amanuntele,dar se pare ca merită!

  26. pentru economistii ‘de dreapta’, care va hliziti precum eba intru persiflarea studiilor unui om onest pana la proba contrarie – cum ajunse basescu la ‘gaura’ de 5 miliarde de ron ? cca 4.3 milioane angajati, 2400 ron/salariu brut lunar, 5% cas redus (0.05 – stiu ca intelectualii romani au probleme cu tabla inmultirii,sa nu mai zic de vreun calcul diferential, doamne fereste), 12 luni pe an – in inteligenta lor basescu si consilierii au facut o inmultire, si gata .. ce n-a pus in calcul basescu – 1.2 milioane de bugetari . mai mult, media salariala e mai mare la bugetari decat la privat (motive de studii si piata gri la privati) .. echilibrarea financiara e mai simpla decat pretind basistii (suma e mai mica decat cea clamata) – si evident se vor majora unele taxe – absolut corect, cata vreme geme de masini pe sosele si am taiat padurile sa avem loc pentru viloace, iar toata lumea behaie ca suntem saraci si ne omoara taxele (de fapt si aia din luxemburg se plang de taxe mari si ca nu’s prea bogati – singurii dilii care nu cer taxe mai mici sunt elvetienii si suedezii parca). faptul ca guvernul isi ia imprumuturile intr-o masura mai mare din piata interna, si dobanzile mai mici pe piata externa aduc un surplus de fonduri sa astupe gaura reclamata de basescu. investiile in economie sa le faca privatii (inclusiv fondurile private de pensii, cum sustine guvernul), ca din ‘investitiile’ facute de udrea in patinoare si parculete la sate si telegondole si alte rahaturi, s-a ales praful .. ministra nu trebuia sa-i explice lui basescu abc-ul economiei, ca nu se afla la ciresica.. banii exista din abundenta pe planeta (tiparnita merge mai usor decat plugul), singura chestie e sa nu fii idiot si sa-ti risipesti resursele (sa iei bani de la fmi cand ai banii deponentilor romani, sau sa ai fonduri private de pensii care investesc in titluri de stat – platind si cheltuieli de administrare si management oneroase) .. exemple mai sunt, dar oricum cei ca eba si udrea vor putea cu greu sa priceapa ceva daca nu are si poze ..

  27. nu se rade ci se hahaie. cei doi gasperi au incercat fiecare cate o mangleala, marinaru cu speranta de a deturna atentia opiniei publice in alta parte pontel adresandu-se propriului bazin electoral caruia trebuia sa-i demonstreze cat e el de breaz in relatie cu machitoru, intrepriderea primului ministru avand ca scop electoral dislocarea unei parti din bazinul electoral liberal alaturi de partea liberala dislocata de taricelu. deocamdata cel aflat in castig este cotrocelu care a devoalat discutiile avute cu ponta, lasandu-l in off side clar…

  28. “…si traiti intr-o lumea a voastra, in care toata lumea conspira” :)) Si cam in care lume ar trebui sa traiasca… in Rai unde sa se duca omu’ cu Dumnezeu si Iisus la o ambrozie? 😀 (M#!# Basescu! …in caz ca se-ntelege altceva)

  29. Mi-a placut.Cel mai bun post al tau de cand ne intretinem.
    basul,cei doi monocelulari si ce musteste in jurul lor, conduc acum Romania.

  30. @bondescu: si? asta ii strica din valoare? Banuiesc ca nu ai vazut ce minunatii continea proiectul de Cod Fiscal recent retras de pe site-ul Ministerului de Finante. Oricum, astept argumente de la tine, ca vad ca imi vorbesti de pixelul albastru cand in fapt te folosesti de el din plin.

    @cola: nu te mai obosi, nici Ponta, nici I.P. nu au negat cifrele lui Basescu. Bine, ei probabil ca nici nu au habar de cat e impactul, dar cifrele au fost confirmate si de Consiliul Fiscal. In rest o dai cu tot felul de prostii despre marirea taxelor. Ai vazut ce rezultate a avut supra-acciza de 7 centi? In loc sa creasca veniturile la buget, au scazut!!!! Asta asa, ca mostra de gandire economica ponteasca.

  31. @Vercix: frate, nu ti-o placea Ponta, e ok, e libertate de opinie, nici mie nu mi se pare vreo lumina a guvernarii, da’ nu ne mai lua de prosti, ca n-am fost plecati pe Luna in timp ce Basescu a guvernat ca o cizma, pe spatele nostru, prin nataraul ala de Boc. Si mai usor cu basistul ala de Ionut Dumitru de la Consiliul Fiscal, ca unii dintre noi nu s-au nascut chiar alaltaieri

  32. Tragedia e ca dupa un guvern incompetent avem altul cel putin la fel de incompetent.

    Aia dinainte au taiat salariile si au majorat TVA-ul cu procente pur si simplu la intamplare, fara a avea vreo estimare a impactului acestor masuri (vezi evaziunea pe TVA la ce nivel se afla in prezent).

    Astia de acuma reduc unele taxe (TVA la paine, CAS), dupa care isi dau seama ca nu le ajung banii la buget si le maresc pe altele sau introduc unele noi (acciza la benzina, impozitul pe proprietate, taxa pe stalp si asa mai departe)

    Efectul in buzunarul omului de rand este exact acelasi.

  33. Eu mă adresam celor ce se declara de dreapta,pe angajatorii ce au angajati cu sutele nu i-am auzit sa se plingă de scaderea cas!Dar,nu e timpul pierdut.Se intilneste statul de drept cu oamenii de afaceri si vor si de ăștia,mîine.
    Concluzia că in bordel si in tavernă se invața mai multă macroeconomie decât la Harvard ma liniștește.Păcat mare că nu mai are un cincinal la indemînă sa ne demonstreze cum devine treaba cu taxele si cu salariile profesorilor.Azi,vine statu de drept,labe1,cu explicații si dreapta va urca in sondaje odată cu încrederea in justiție.
    Stie,măh!

  34. eu tot nu inteleg ce cauta ponta la cotroceni, a mai adus-o si pe miss harvard dupa el ca sa ce? de ce nu a trimis o femeie de serviciu, un portar de la guvern ca sa-si dea ochii peste cap si sa se uite pe tavan. daca s-a dus pentru caterinca, iar nu e bine pentru ca basinosu e mai tare si la materia asta. mai bine se ducea la vantu la spa, istoria se repeta si nimeni nu intelege nimic din ea. eu nu tin cu nimeni pentru ca toti sunt la fel de prosti, prefer sa fim anexati de ungaria sau germania decat sa ma mai duc vreodata la vot.

  35. Problema nu e Base si nici fiica-sa. Ma doare in cot de ei. Problema e Ponta si viitorul ! Si chiar daca ar fi tine tot de Ponta si cum actioneaza Cazanciuc, Nitu si Kovesi !

    Ok, nu au vrut sa ii spuna si dea lectii lui Ponta, vino dracului a doua zi in conferinta de presa si spunele cetatenilor ce si de ce ! TVA n-a fost bun marit si nu e bun 24% ? … dar colectam doar de 13.8%. Micsoreaza-l ! Micsorarea CAS cu 5% a fost deja anulata de marirea salariului minim la 900 de lei, o multimime de afaceristi au spus ca nu vor face angajari, cel mult vor mari 1-2 salarii la cei meritorii. Crearea locurilor de munca trebuie stimulata altfel !

  36. Victor nu trebuie sa citezi din eba pentru ca asta ar insemna o batjocura la adresa limbi romane… Ce sustin eu aici e simplu si nu are nici o legatura cu eba… Sustin aceasta masura si cred in ea si am crezut intotdeauna ca o astfel de masura poate ajuta economia… Ce ma intristeaza este tupeul astora de a minti si neprofesionalismul arogant cu care guverneaza…. Nu poti ca idee sa guvernezi o tara la voia intamplari “ne descurcam noi” … Ei au luat ideea de la liberali si au zis mai poate o merge sau nu …. Gaseau una mie argumente pertinente pentru ai raspunde demisului… Eu nu sunt economist dar daca imi dai estimarea munci ls negru prin tara automat iti dau calculat cam cat ar csstiga bugetul… Poate m am facut gresit inteles… Cat despre faza cu mto, am auzit varianta de la badea ca e o harneala o inventie inseamna ca aia de la c.e si f.m.i. vorbesc doar harneala cu ponta … Iar tupeul grotesc de a minti ca atata seninatate la iesirea de la cotroceni ca a fost o discutie neserioasa cu badaranisme e demn de “pixelu albastru”

  37. Bigradu- Basescu nu a fost numai ironic a fost si badaran.La un moment dat i-a spus lui Ponta(vorbea despre perioada Tariceanu) am mai avut un prim ministru “iresponsabil”,deci il facea si pe Ponta la fel.Asta cei ? In acel moment Ponta trebuia sa-i zica ceva de neamurile lui si sa plece.Nu a facut-o si a pierdut.Imi pare bine ca avem in tara unul ca tine,cu o gindire perfecta economic si care contrazice pe toti oamenii de afaceri bucurosi de asa masura.Dami voie sa-i cred pe “toti” ailalti si nu pe tine.Ai spus ca acei 5% ramin in firma si salariatii vor avea de suferit prin cresterea taxelor ce vor veni.Da domnule “profesor de economie” dar nu se va inchide firma si oamenii nu vor ramine fara loc de munca.Asta pricepi ? Sintem in democratie si vrei nu vrei la vot tot Ponta va iesi presedinte.Poate nu stie economie,nici nu trebuie la aceasta functie(s-a vazut la Basescu) dar sigur este mai prezentabil ca Basescu,vorbeste citeva limbi straine mult mai bine ca asimetricul,are relatii internationale normale si nu este “penal”.Sint motive suficiente care sa-l califice fie ca-ti place sau nu.

  38. M-am convins ce hram porti, Victore. Eram si eu, intr-o vreme, spalat pe creier de A3. Am avut sansa sa ies din mizeria aia toxica. E nasol de aia care inca sunt captivi, pentru ca habar n-au ca nu-si mai traiesc viata lor, ci pe a alora de pe sticla.

    Numai bine.

  39. Măcar, dumneavoastră, cei din mass-media, indiferent de partizanat, din asta vă întreţineţi viaţa şi familia şi, slavă Domnului, aveţi resurse. Sunteţi chiar interesaţi să le întreţineţi.
    Dar, pe noi cu ce ne încălzeşte faptul că ţara este condusă doar de tirani, hoţi (manglitori), oportunişti, prosti, mincinoşi, laşi, dezastre comunicaţionale…?
    Cred că asta este mai mult decât jenant, domnule Ciutacu, este dezolant.
    Mă întreb, ce ar trebui să facem pentru ca, în loc să-i scoatem în evidenţă şi să-i susţinem pe aceşti netrebnici, să încercăm să găsim – dac-or mai fi – oameni de nădejde, capabili să ne scoată din mocirla asta roşie-portocalie-galbenă-verde-albastră? Ce-ar trebui să facem, domnilor?
    Asistăm neputincioşi cum devenim un popor de zombi. Se pare că “Planeta maimuţelor” este un deziderat şi nu o ficţiune. Aceasta este adevărata apocalipsă – dezumanizarea, distrugerea civilizaţiei.

  40. @Tudor: e bine ca ai descoperit calea, adevarul si viata 🙂
    @Simeona: unu la mana, nu stiu de unde aveti informatiile astea roz privind resursele pe care le avem noi, partizanii, la dispozitie. si, doi la mana, cine va tine sa scoateti la lumina diamantele umane neslefuite care inteleg ca zac prin tarisoara ca pepenii la Dabuleni inainte de stransul recoltei?

  41. @Vercix – tu unde draku ai invatat economie, la oxford ? o fi vreo lupta de scoli si curente economice si eu nu stiu .. ca sa fiu clar, nu sunt economist, dar am creierii la mine, si ii folosesc zilnic pe cat posibil. citesc ce zice mircea cosea, si vaz ca intamplator vede lucrurile la fel .. taxele se vor mari ca vor ponta sau basescu sau nu vor.. statul e cu atat mai puternic cu cat taxele sunt mai mari (taxele pe proprietate sunt mai mici decat in romania doar in tarile lumii a treia – nu crezi, pune mana si te informeaza).. problema nu este cat cheltui (sau platesti) ci problema e sa produci mai mult decat cheltui. inteleg frustrarea unora care au reusit sa ciupeasca niste bunastare in guvernarea portocalie si acuma constata ca e posibil ca planurile de pensionare sa le fie date peste cap. taxele trebuie marite la nivelul la care nu mai e prea usor sa devii rentier, pastrand interesul social pentru munca productiva. primari cu sase case, presedinti cu mosii de sute de hectare – astea tin de o economie de secol 18. ps: ‘supra’ acciza de 7 centi cred ca e insuficienta – tot nu e loc pe sosele sa circuli civilizat.. in anglia de exem-plu platesti o tona de alte taxe anuale pentru privilegiul de a conduce .

  42. @Tudor: prietene, daca ai gasit calea cea dreapta e numai bine, fugi repede si spovedeste-te sa nu cumva sa te ia saracia prin surprindere. Dar am o curiozitate, tu viata cui o traiesti ? Ca vad ca emiti niste judecati de ma doare parul de la ceas. Numai bine iti doresc in lumea aia mica a ta !

  43. Daca pana si batranul aparatcik a zis ca ponta nu este bun de presedinte( inca), eu cred ca visul frumos s-a terminat,cel putin pentru cativa ani.
    Si dupa executia publica pontache a intrat la apa… pe necajita aia o inteleg, prima oara la abator, tremura toata.
    Dar primul ministru a fost catastrofal. este cred inceputul sfarsitului pentru el.
    pana si Antonescu( desi nu sunt mare fan al lui) poate ar fi avut mai mult cojones.

  44. Se pregatesc baietii sa mai dea o inregistrare,cu Ponta pisic.Dar,asta mai incolo,aproape de alegeri.Nu?

  45. @cola: deci Ponta a pus supra-acciza ca sa reduca circulatia pe drumuri! Doamne, nici macar eu nu-l cred atat de dus pe Ponta…

    @Victor Ciutacu: macar Boc a trebuit sa treaca tara printr-o criza, Ponta ce scuza are? Si nu stiu cum se face, da’ la faza asta cu deficitul de 5 miliarde toti analistii economici sunt basisti. Aia care stiu sa calculeze, desigur 🙂

  46. am vazut cum a dus-o pe ea, criza, pe umerii-i fragili. l-a pupat pe dintisori populatia fericita de performanta lui economica.
    nu toti analistii, doar aia numiti de ai lui, pe bani multi, in baza algoritmului politic, pe functii. diferenta dintre mine si tine e ca eu traiesc printre ei si stiu cine pe cine si unde pune

  47. mie mi pare cam de porc sa acuzi un tanar cu educatie si cu scoala ca nu se coboara la nivelul unui parlagiu din piata!oricum discutia cu un mitocan nu isi avea rostul iar ponta ar fi fost mai inte

  48. cineva opina ca boculete a trebuit sa treaca tara prin criza…de departe cel mai prost prim ministru roman, imbecil si servil, a fost un paravan pentru basescu, iar daca uneori sa-ntamplat sa aiba propriile pareri, in mod cert nu a fost de acord cu ele…

  49. Eu sunt ferm convins ca undeva in 2015 se majoreaza taxele pt proprietate .
    Este cea mai eficienta modalitate de venit suplimentar la buget . Care sa se si incaseze . E greu sa fentezi impozitul asta .
    Dintr un calcul pur electoral , masura este pasata catre viitorul premier . PSD nu vrea sa riste un minim de 1 % procente minus in noiembrie datorita acestei masuri . Iar Traian Basescu spera sa ” se sparga ” pe filmare premierul ca sa poata face o manevra de resuscitare a pacientul aflat in stop cardiac ( PMP )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.