Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Astăzi, Ciutacii se revoltară în familie

Astăzi, Ciutacii se revoltară în familie

Ca om care a trecut la viaţa lui prin două ministere-cheie, pot mărturisi, cu mâna pe inimă, că am aflat despre existenţa unor astfel de câştiguri măcar de prin 2002. Şi că, pe lângă mine, mai ştiau, dar au ţinut complice şi apăsat capacul pe oală, ca nu cumva să se evapore vraja banilor, toate autorităţile statului; şi cele din regimul PSD, şi cele de după victoria portocaliilor. Iar acum diverse ştate de plată, scurse pe surse către toţi ciugulitorii de cadavre, sunt folosite politic, într-un mod pervers, pentru abaterea atenţiei marii mase a po­pulaţiei de la deranjul economic şi social în care ne scăldăm. Ion Cristoiu îl ba­nu­ieş­te public pe Traian Băsescu de această manipulare. Eu n-am date să-i confirm bănuielile. Dar, dat fiind că din enumerarea celor care (chipurile) sug sângele po­porului lipsesc consilierii de 100 de mili­oa­ne pe lună ai şefului statului, nici nu mă grăbesc să infirm teoria maestrului…

Mai mult, aici si aici. Dat fiind, insa, ca azi functionam telepatic in familie, va ofer si va recomand textul de revolta al Mashei, care habar n-avea ce am scris eu si chiar ca nu poate fi suspectata de vreo afinitate cu sistemul public de salarizare…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

25 thoughts on “Astăzi, Ciutacii se revoltară în familie

  1. @Nea Victore,

    Eu cred ca Basescu are dreptul sa fie cel mai revoltat. Mi se pare anormal ca un functionar public, orice functie ar avea el, sa aiba un salariu mai mare ca seful statului care e intaiul functionar!

  2. @Cetateanu Turmentat: Basescu-i demnitar, iar sefii de agentii mai mult sau mai putin guvernamentale nu-s functionari publici. si, ca atare, sunt salarizati altfel decat bugetarii.

  3. @Nea Victore,

    Uite ce frumos zice pe site la anre:
    “ANRE are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.”

    Pai cum protejeaza astia consumatorii, punandu-i sa plateasca si pierderile? Pentru asta ia ala 50000 euro lunar? Sa nu mai zic de eficienta…

  4. bre, pana si televiziunile noastre credule au recunoscut ca ala ia 40.000/an, nu 50.000/ luna, da’ au omis sa-si prezinte scuzele telespectatorilor dezinformati. si, te asigur, cu sau fara leafa aluia, tot nu-s bani de marit lefurile bugetarilor cu 50%.

  5. De salariile nesimţit de mari ale unor conducători de instituţii publice s-a mai discutat cu prilejul scandalului Loteria, din ce ţin eu minte, dar aşa ca şi acum a fost multă larmă. Şi nu s-a vorbit despre toţi. Ideea care se vrea indusă cum că prin micşorarea salariilor barosanilor s-ar putea face rost de bani pentru poporul bugetar este clar o manipulare. În rest am zis la Mana 😀

  6. @Nea Victore,

    Eu n-am zis ca sunt bani de marit lefurile. De fapt eu nici nu cred in cresterea economica despre care se tot vorbeste. Mi se pare o mare gogomanie care va pocni cat de curand. Problema mea e cu cei care castiga bani nemeritati. Pe de alta parte nu poti sa-ti bati joc de niste categorii profesionale care sunt vitale. Eu nu cred ca unui profesor ii mai sta mintea la a preda o lectie asa cum trebuie cand stie ca trebuie sa plateasca intretinerea, lumina si alte cele pentru care nu ii ajunge salariul si se chinuie de la o luna la alta. Ideea e ca iti trebuie un oarece confort psihic pentru a da randament cat mai bun in ceea ce faci.

  7. Io-s cam tolomac de felu’ meu. Poate-mi spune careva ce înseamnă “Agenţii guvernamentale”? Şi ce fras se produce acolo, de-şi permit asemenea salarii?! Pot să-i aibă, nu spun nu! Dar să nu devină peste noapte virgine, mă gândesc.

  8. TOATA LUMEA STIA, inclusiv Basescu si Tariceanu!
    Stiau toti dar nu au facut nimic! Agentiile guvernamentale au fost infiintate tocmai pentru ca directorii lor si sefii de servicii, birouri, compartimente sa primeasca salarii enorme, chipurile din fonduri extrabugetare, si sa-si angajeze rudele (vezi A.P.I.A)!
    De asemenea, ministerele au schemele de personal supra-incarcate cu fini, nasi, veri, soti etc. ai celor aflati la putere precum si cu persoane care au in buzunar carnetul de partid potrivit!
    Concluzia: Cristoiu are dreptate, este o manipulare ordinara iar cei aflati la putere, in frunte cu Basescu si Tariceanu, dupa ce ca ne platesc mizerabil, ne mai fac si prosti in fata!
    De joi intram in greva generala!

  9. Ce, s-a revoltat Basescu? mai sa fie. da’ si eu ma revolt ca de cand “Liga Euroatlantica” ( o asociatie cica de revolutionari) il pupa pe Basel, aceasta asociatie dubioasa are calculatoare ultra sofisticate, sediu cat un pogon si masini de toate marcile.

  10. citesc stupefiat in oficios ca PNL si-a refacut rozeta pentru a mai suporta 4 ani de umilinta alaturi de PDL.O asa mare rusine pt ei,pentru suporterii adevarati de dreapta care le-am fost alaturi in toti acesti 4 ani de zoaie primite in cap nu putea sa existe.Nu mai am chef de nimic.

  11. In viata mea nu am vazut atata dezinformare.In fond si la urma urmei,nu s-a reusit declansarea unui haos in tara ,acum urmasii de nadejde ai comunismului incearca o revenire la socialism.Chestia asta nu va tine.Zilele astea am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fii sustinator al PNL-ului.Nu ca nu eram in tema deja.Se fac presiuni,prin orice metode.Am rezistat si voi rezista in continuare.Nu imi este teama.Romanilor a inceput sa le placa sa gandeasca individual,sa-si hotarasca fiecare destinul.

  12. Buna dimineata natiune
    Impartasesc in totalitate opiniile lui Victor si ale lui nea’Cristoiu vis a vis de aceasta manie proletara care a cuprins intreaga media din Romania.
    Am incercat sa ma documentez si eu si va impartasesc si voua – cu acordul lui Victor bineinteles-ceea ce am gasit.
    1. Pai daca domnul presedinte Traian cel Mare e atat de indignat de utilizarea banului public,atunci primul semnal pe care trebuia sa il dea, era acela de a taia (macar de ochii lumii) din lefurile celor din subordinea domniei sale. Mai jos incerc sa exemplific:
    1.1. Horia Roman Patapievici: 50 milioane pe luna
    http://www.icr.ro/icr/despre_noi/Declaratii-de-avere/Horia-Roman-Patapievici-presedinte
    nota: sotia lui nea’Horica presteaza la BNR si cica salariul e confidential:)
    1.2. Consilier prezidential Cristian Preda:
    salta 63 de milioane de la facultate(da, sunt salariile alea mici de care plangea madame’ Andronescu), 31 de milionae de la domn’ Baselul si mai ia ceva si de la Ministerul Afacerilor Externe-aici cifra cred ca e gresita. Ma intreb cand are timp domnul Preda sa le faca pe toate?
    http://www.presidency.ro/images/declar_avere/phpmcHZvu.pdf
    1.3.Sebastian Lazaroiu ne spune in declaratia de avere ca din martie pana in decembrie 2007,adica 9 luni, a luat 42.614 RON de la nea Traian, adica 47 de milioane pe luna.
    http://www.presidency.ro/images/declar_avere/phpY3V7IQ.pdf
    1.3. Domnul Paunescu Virgil, tot consilier prezidential, salta pe luna 42 de milione de lei, si-a deschis un cont de 84.000 RON – culmea, in 2007!- si mai detine si 52 de hectare de teren agricol in jud. Timis. Si domnia sa e tot profesor universitar, sarac, care din “leafa de mizerie” a pus pentru zile negre 840 de milioane in banca si a luat terenuri in Timis de aproximativ 1 miliard(am calculat la pretul mediu cu care se vinde hectarul in acea zona)
    http://www.presidency.ro/images/declar_avere/phpy2Hmwi.pdf
    1.4. Banu Isabela Elena – director de cabinet, salta de la nea Baselu’ 46 de milioane pe luna.
    http://www.presidency.ro/images/declar_avere/php3n9fKa.pdf
    1.5. Domnul general Segiu Medar, ne spune ca in trei luni a saltat: 38 de milioane pe luna de la domn’Baselu, 29 de milioane pe luna pensie si 8 milioane de la o facultate de prin Sibiu.
    http://www.presidency.ro/images/declar_avere/phplxBNnX.pdf
    1.6. Interesanta este si declaratia dlui Ungureanu Mihai Razavan, sef la SIE, care sa saltat si domnia sa dupa cum urmeaza:321 de milioane din salarii, 16.000 euro, adica cam 920 de milioane tot din salariu(de la MAE) si 1 miliard si jumatate din activitati independente, din drepturi de autor cica:).Interesant e faptul ca desi nea’Ungureanu are economii de 40.000 de euro, ia de la Unicredit doua credite, unul de 84.500 euro si unul de 54.482 RON, ambele contractate in 2006! Pai daca un ins normal din Romanica ia de la aceeasi banca, in acelasi an, credite de 3 miliarde si jumatate, eu mi-o tai si o dau la rate! Pai cu ce a girat nene Mihaita de a luat credite de 3 miliarde si jumatate?
    Sa fiu bine inteles, nu am nimic cu romanii de mai sus. Ei “e destepti”, bravo lor. Insa sa dai pe posturile tv doar un singur fel de mesaj, unidirectional, si sa uiti de altii e chiar o manipulare meseriasa. Asa incat, vorba lu’ Ion Cristoiu “eu nu o musc”
    Salutare taica si noroc.

  13. “Frankly my friend, i don’t give a fuck”
    TOTI au mustarii politice cu clienti de remunerat, TOti vor folosi in continuare sinecurile astea.
    Si noi dam din gura in continuare , vorba cantecului, “tot ca prostii”.

  14. “Guvernul tocamai a majorat salariile directorimii de stat”! un articol in ziarele de azi!

    Asa ca nu mai credeti ca, vezi Doamne,nu se stia de salariile de nababi, facute pe spinarea poporului!!!!
    Acum 10 ani, am mai zis asta , un director de la distrigaz, si electrica,si… deci atentie acum 10 ani, avea salariu de 80 milioane lei vechi, 8.000 roni!
    Majorat macar de 10 ori,doar sunt 10 ani, iaca ajungem la miliardul si peste, de care se vorbeste.
    ………………………………
    Explicatia presedintei CSM, referitoare la salariile mari ale lor,ale bugetarilor, a fost aceea ca ei cotizeaza mult la fondurile de pensii!
    Ha,ha! Ca sa vedeti ca n-au nici o jena.
    Cine poate stopa, diminua macar atata “nedreptate, atata umilinta, si inechitate” pusa in spinarea bietului contribuabil nebugetar!?
    Presa, asta trebuie sa faca, nu sa ne anunte o fatuca bucuroasa, cum ca iar s-am majorat preturile la carne, sa ne intre bine in cap.
    Comerciantii nu mai au bataie de cap, fatucile deja le-au facut publicitate de majorarea preturilor; ca atunci cand merge tztatza Leana la piata sa fie “informata”.

  15. Victor, dacă ştiai din 2002 de ce nu ai scris nimic, de ce n ai dat nimic la ziar? Doar ai pe mână ziarul cu cel mai mare tiraj din România, ai emisiune la TV şi ai şi influenţă. Nu cumva te-ai bucurat şi tu de asemenea sinecuri pe la cele ministere?
    După cum am mai spus, bogatul nu crede săracului.

  16. @martalogu_digital: in 2002 lucram la stat, n-aveam nici un ziar pe mana si nu ma bucuram de asemenea sinecuri. si mai scuteste-ma cu bogatia, ca nu facem revolutie pe blog si nici nu organizam lupta de clasa.

  17. Si care-i finalitatea? Ca de vaicareala m-am saturat!
    Daca astia nu restructureaza nimic(salariile nu se pot scade) sunt la fel de vinovati.Si atunci, sa taca! Ia sa luam structurile ministerelor cu agentii cu tot, care iau acelasi tip de decizii, sa vedeti cate suprapuneri, cat de “stufoase” sunt si cum mai arunca “sarmanii” vina unii pe altii.In final, d-aia merge treaba bine la noi! Mama, ce le-asi mai restructura( mai ales pe la industrii ca si asa sunt moarte) !!

  18. GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE.”Şi că, pe lângă mine, mai ştiau, dar au ţinut complice şi apăsat capacul pe oală” Domnul Ciutacu isi recunoaste complicitatea nu doar cu cei care incasau bani(sau ii dadeau)fie ei rosii sau portocalii isi recunoaste complicitatea cu regimul psd-ist dand dreptate lui Zeus(va mai amintiti cum se justifica Victoras ca el nu era decat un simplu functionar de la biroul de presa al lui Musetescu si nu avea habar de privatizarile cel putin dubioase ale acestuia ca sa nu zic penale).Mai da-ti drumul la gura Victoras asa aflam si noi mai multe

  19. Si rosii si portocalii sau intalnit pe trupul cui??????Din GRESEALA IN GRESEALA SPRE VICTORIA FINALA

  20. 1)Solutia este: impozitare cu 50-60% pe castigul brut la peste 100 milioane lei vechi.
    Sa vezi bani la buget!
    2)Curatenie prin agentii,consilieri prezidentiali, ai primului ministru si in alte locuri, inclusiv ICR (feuda lui Patapievici). Sper sa nu fie date afara femeile de servici din respectivele birouri (solutie de criza).

  21. Hai las-o-n sange (pt def vezi MB)stav-ar multinationala in gat cu salahoria transglobala.nush in c multiN lucrati voi astia poate o-ti fi norocosii din alea 2 max 3 MN p bune..da in rest lasa k macane.
    1.multinat astea d romanica put de te muta cu totu:nu se munceste deloc de la middle in sus:sunt salahorii de jos ce trag ca boii la caruta(scriu akm repede cat mai pot sa zic de rau d banci)
    2.pozitiile astea importante cum le-ati capatat?examene/concursuri?macar la stat se mimeaza concurenta ; da la multiN se aduc fufele vecinici cu nea bos (un singur S), manager cu faculta si master la spiru pe 2 lei semestru si dizertatie in rezervatie…
    3.pentru cei fericiti k au avut creier odata:da, v-ati chinuit cu audit,acca si etc..ganditi-va insa k o sa lucrati toata viata la mana unor fanarioti mojici c o sa va stoarca k p lamaie, lasati visele d a ajunge partener la multiN k nu sariti de 100 si va vedem in cazuri tragice pe la tv…
    pt restul:emigrare usoara!

  22. Va stiu de mult….
    ma uit la voi cu drag ,de cele mai multe ori….
    incerc sa fiu prietenos,s-ar putea sa nu-mi iasa.

    Ai idee cat castiga un lider de sindicat ? daca nu ….m-as mira ../cerceteaza si vreau sa vad o campanie cu miliardarii lideri sindicalisti.hoffa era mic copil…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.