Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Coldea, prabusire controlata pas cu pas, dar nu singur

Coldea, prabusire controlata pas cu pas, dar nu singur

Executia lui Florian Coldea continua pas cu pas. Nu in coordonarea lui Klaus Iohannis, un trist care nu pricepe nimic relevant din ce se intampla in jurul sau, dar in beneficiul lui. Pentru ca va scapa de omul care l-a facut presedinte in pofida logicii, a tuturor evidentelor si care, dincolo de informatiile compromitatoare si de controlul instantelor care-l pot spulbera din viata publica, are un ascendent covarsitor asupra lui. Pe care pana acum n-a ezitat sa-l foloseasca.

Atotputernicul general SRI pleaca urat din sistemul pe care s-a iluzionat ca-l stapaneste: cu suspiciuni de coruptie, mizerie morala si, daramator pentru un militar de cariera, tradare. Oricum ar negocia-o, iar retragerea poreclita benevola, la pachet cu inactiunea SRI din punct de vedere penal la adresa lui, etichetele-i raman lipite pe frunte. La 46 de ani, cariera lui se incheie urat, dezonorant. Fara pic de onoare si demnitate, cum clameaza el in comunicatul care-i consfinteste drama. Exact cum i-a scos el pe unii (si cum a incercat cu altii) din prim-plan si chiar din libertate sau din posesia averii. O defectare, a unui om lipit de zisul sistem, il trece pe tusa, il trimite in ghearele disperarii, il leaga de maini, ii nenoroceste familia. E prizonier pe viata.

E un soi de dreptate tardiva pentru toti cei care au simtit “efectul Coldea” asupra lor. Iar singura nedreptate flagranta care s-ar putea intampla e ca generalul SRI sa se prabuseasca singur. Nu, el trebuie sa-i ia de gat pe Traian Basescu (in beneficiul caruia a produs toate mizeriile), pe Codruta Kovesi (unealta lui preferata pentru distrugerea destinelor), pe Livia Stanciu (executantul perfect al planului “camp operativ in justitie”), pe toti procurorii, judecatorii si acoperitii din presa care inca alcatuiesc reteaua invizbila.

P.S. Desi la prima vedere pare inutil, reiterez, totusi, ca nu m-au parasit nici crezul, nici principiile. Daca Florian Coldea mai are vreo farama de demnitate si simte nevoia sa se adreseze opiniei publice, nu mie, il astept la un interviu in direct. La fel ca pe toti cei care s-au prabusit zgomotos si exact ca intotdeauna.

UPDATE: Kovesi e în egală măsură disperată și ahtiată după imagine. E-n turneu printre binomiști. Se agață cu toată forța de scaun, sfidează, amenință. O ascultă veșnic aceiași. Care n-au întrebări (alea se completează pe linia punctată), ci doar primesc răspunsurile gata pregătite.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

2 thoughts on “Coldea, prabusire controlata pas cu pas, dar nu singur

  1. Aud pe Udrea intr-un interviu pe TvR, cum ca ea s-a opus ca Ghita sa aiba RTv-ul… la care moderatorul se sesizeaza, sa insista pe treaba cu “opusul”…Ca se “opunea” distinsa cu naturalete, convinsa ca era in sarcina ei de “prima doamna” si asta, ca d-aia i-a ales poporu’, sa ii spuna cand, ce, unde si cat sa vada p TV… da-o dreacu’ de democratie, nu e buna !
    Maine, poate se opune unu’ / una si sa fie zapada iarna, si sa fie canicula vara, sa traversam strada perpendicular pe trotuar…. ce vremuri, dom’le, ce vremuri ! vorba lu’ Dinica :tara mica, mese putine !
    Sigur, ca si in chestia cu Hexipharma, o sa constatam ca sunt mai interesanti romanu’ de chilotii Cruduzei, decat astea de ne determina drumul vietii. Si, s-a vazut, merge si-o bere intre doua mitinguri pentru parnaie la Oprea & demiterea lu’ Ciorbea (bineinteles, cu incredere in justitia libera; in care, Curtea Constitutionala e pururea Alba-Ca-Zapada, doar ca a facut pish pe 7,4 milioane in 2012; sa nu uitam, ca repetam !).
    Cum ar veni, ‘geaba pot sa comunic privat, pe mobil, daca afla toti, dupa aia, ce-am comunicat ! Da’, cu speranta, recitesc un articol anterior, d-aici, cu subiectul pupatului in fund…Si, pe modelul din filmul cu Mel Gibson, langa fundul Ciutacului, s-or mai gasi niste scotieni care s-arate fundu’ ala, de sub kiltu’ metaforic. Cat timp se mai gasesc Badea, Ciutacu, Ciuvica sa puna, cu ironie, “iumlatu'” pe mutzenia prezidentiala, “carevasazica ca societatea inca are printzipuri”… Unii vorbesc, altii ascultam; macar ne mentinem treji !

  2. Si, doar ca o constatare : daca Alina Bica a avut “cojones” sa mearga si la Ciutacu, si la Gadea, dupa mazilire (si a facut, in cazurile respective, macar imaginea unei femei istete si curajoase, respectabila, deci, indiferent de precedentele malefice), sigur “barbatu'” asta de tragea tara cu fireturile de la uniforma pusa-n cui n-o sa aiba tupeul “exprimarii” in interviuri neprietenoase (pe modelul care se vede deja, al Neprihanitei care se duce la postul Tv cu multe stele si epoleti, pentru care presteaza iubitu’ in clipuri de promovare cu puscariasi).
    Pariez munca d-o viata : daca Colea “presteaza” intr-un interviu neprietenos, recunosc ca n-am inteles nimic din zecile de ani de i-am parcurs…Sunt convins, totusi, ca raman si cu anii parcursi, si cu munca d-o viata ! Cel mult, tot la Prelipceanu l-om revedea pe “generalul retras”…daca nu personal, prin “reprezentanti” !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.