Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Mașinăriile de bani și voturi, pe butuci

Mașinăriile de bani și voturi, pe butuci

Se scutură țărișoara de plăcere că ridică DNA baroni și potentați locali la stup. Dincolo de rațiunile penale ale acțiunilor în forță cu mascați și camere de luat vederi, care absolut întâmplător își găsesc finalitatea concomitent după instrumentări de ani de zile, pe mine mă interesează, mai ales, semnificația politică a acestui hei-rup. La fel de întâmplător, oamenii care bat la porțile brutăriei sau deja văd ușile metalice pe interior au două calități: finanțatori de partid și aducători de voturi. E, dacă vreți, înaintea altui final de ciclu electoral, argumentul suplimentar, pus peste cazul Dragnea, că nu prea mai e rentabil, penal vorbind, să produci bani/voturi pentru ai tăi. E evident o întâmplare că raziile și sentințele au izbit la PNL și la PSD & asociații și că baronetul portocaliu (mare parte a lui, tot mai apropiat valorilor populare cu măr în gură) e scutit, fie și temporar, de stresantele mandate de arestare. Cu alte cuvinte, se neutralizează cu procurorii/judecătorii mașinăriile de bani și voturi ale unora. Și se pune presiune amenințătoare pe mecanismele similare ale celorlalți.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Mașinăriile de bani și voturi, pe butuci

  1. E bine totusi ca va fi cercetat in libertate. Noua incredere a lui Antonescu in justitie poate fi explicata si prin cest gen de actiuni impotriva finantatorilor/aducatorilor de voturi PSD(?)

  2. Evident, pana la data primului test al flotabilitatii vaporului primului capitan al tarii, trebuie ca apele sa fie cat mai linistite. Altfel, sticla de sampanie si tot tacamul lansarii la apa (electorala) pot fi degeaba…Si ce tactica mai buna decat sa te prezinti (a cata oara) ca Fat-Frumos in lupta cu balaurul coruptiei, fie el doar cu doua capete (PSD&PNL)?! Ce ma framanta neincetat si poate veti avea amabilitatea sa imi oferiti un raspuns este: cum ma-sa e posbil sa ai painea si cutitul (guvernarea) si sa nu fii in stare sa faci si tu la fel? Adica sa vedem si pe alde Nutzi, Videanu, Flutur,Falca plimbandu-se cu catusele la maini si mascatii aferenti intre arestul IGP si DNA/PG.

  3. Victor Ciutacu nu puteți face o emisiune despre ,, sărăciei” baroni locali fara o buna informare .Eu ma refer la un baron local pomenit de Dvs in emisiune ,ca i s-ar face dosar penal negru a distruge mașina de vot a PSD ului .Deschideti ziarele din Iași si o sa va lamuriri despre activitatea acestui primar ,cu dosare la DNA de mult timp .Pentru ca ,șeful DNA Iași este ruda cu acest primar ,nici un dosar nu a fost finalizat .Acest primar care se lauda cu fondurile europene pentru infrastructura Iasului ,a transformat acest oraș intr-un santier uriaș.Trotuaree s-au păcat si s-au pus borduri de nenumărate ori ,Si dupa sume uriașe alocate ,acum,trotuarele sunt numai gropi .Lucrari de mintuiala făcute de firma fara licitație sau cu licitații trucate ,milioane de euro fraudate ( descoperite de controale ale curtii de conturi) ,împrumuturi făcute la bănci internationale etc etc .Veniti la Iași ,!Vorbiti cu oamenii ! Cititi ziarele locale ! Dl .Nechita a divorțat pentru a-si pune averea la adăpost .Este un escroc !Se plânge ca are dosar politic ?! Are tupeu fantastic !

  4. Nici Nicusor Constantinescu nu pare chiar nevinovat
    conform teoriei conspiratiei baronii PDListi nePMPisti ar trebui si ei sa fie scuturati ca sa poata PMPul sa le ia fata
    o alta teorie a conspiratiei spune ca procurorii lui Ponta ii curata partidul ca sa stea si el mai linistit ori ca premier ori ca presedinte

  5. La zdup cu toti. Ca o sa-i ia durerile de inima si cancerul, sa se curete repede, sa scapam dracu de ei. Si sa desfiintam functiile, ca astea ii genereaza pe ei, altfel doar se inlocuiesc unul pe altul la infinit.

  6. @lucian: mai usor cu fascismul pe scari, ca-s al dracu’ de sensibil la afacerea asta

  7. Si care vedeti a fi solutia la problema coruptiei din Romania? Serios intreb, pentru ca mie singura care-mi vine in minte e cea a lui Adrian Nastase, citat chiar de dvs. : ne batem pentru ciolan, ne dam la gioale, dar nu ne arestam. Intre paranteze fie spus, vorbe si viziune de mare om de stat 🙂

    Personal, consider ca de undeva trebuia inceput. Bravo lui ca a facut-o Basescu.

  8. Retraim anii 1950: dati-mi omul si-i fabric dosarul! Prezumtia de nevinovatie e valabila doar pentru procurori. Si, in aceste conditii, a aparut prima lege care discrimineaza rasial populatia de canine. Ideile fasciste in lumea cainilor: doar cei de rasa si sanatosi nu sunt sterilizati! Pe cand o astfel de lege aplicata rumanilor, vorba lui Tiriac!

  9. Ce isi face omul cu mana lui se numeste… Pe acest principiu Usl, Ponta, Rus, Sarbu, Dragnea si restu vor fi prima clasa de politicieni care vor plati pentru neindeplinirea promisiunilor electorale si asta intre noi fie vorba nu e chiar atat de infiorator… USL ul a ajuns la putere pe o promisiune mare si lata “jos sistemul ticalosit basist” nicidecum ca ar avea genii la economie cum e stimabila doamna/domnisoara Petrescu sau cum o chema… Ajunsi acolo si preocupati prea mult de “lipitul de scaun” si refacerea imagini externe in ochii nesinceri ai popularilor europeni adica ai sustinatorilor externi ai marinarului astia au uitat de ce au ajuns acolo… Si cum e romanul istet si curajos au inceput sa reevalueze chiar si mult hulita justitie basista din campanie… Cu un sentiment de profunda greata ne amintim ca un magistrat de cariera ( unul din putini daca nu singurul care a tinut piept cu basescu pt independenta justitei inainte ca usl sa existe si sa latre) doamna Pivniceru a fost debarcata de la justitie ca nu facea jocurile politice dorite de basescu in justitie.. Cine a facut grozavia?! Da, el! Stimabilul ponta… Ba chiar mai mult profund neconstutional si-a luat mapa si s-a dus la cotrioceni sa faca para/para pe numirile politice din justitie! Cu asta au facut exact invers ce au promis romanilor, au protejat sistemul basist de un magistrat de cariera care ar fi putut numi neangajat politic procurori si acum aveam baroni de toate culorile politie pe la dna…
    Victor Ciutacu nu pot sa le plang de mila, merita pe deplin ce li se intampla pentru simplu motiv ca au “inselat” alegatori… Nu i-am votat sa ne spuna “AMR-ul”‘, Au fost votati sa ne scape mai repede de Basescu nu la termen… Astea fiind spuse sa zanane a catuse poate asa fiecare ciclu politic va sti sa nu mai coabiteze cu sisteme ticalosite ci sa coabiteze doar cu esenta votului dat de cetateni… Esenta votului usl era clara ” jos basescu” au ratat asta doar pt ca sunt la fel de coruptibilu ca chioru!

  10. Dar daca toate aceste arestari se fac cu acordul tacit al lui capo
    pt. a evita o situatie gen nastase. Sa ne gandim un pic : pe “el insusi”
    l-au doborat tot ai lui pana la urma,vorbesc de baronii psd,carora le-a taiat din macaroana,
    iar acum ponta e in aceeasi
    situatie:daca va candida si va castiga ar pierde partidul,vezi iliescu-nastase;daca va
    pierde alegerile ar pierde automat si sefia partidului-reteta brevetata deja.

  11. Silviu presedintele PNL ti-a explicat cat se poate de clar si de ironic la “Sinteza Zilei” cum stam cu increderea in justitia numita si propagata de cuplul ponta-basescu… Daca ponta lasa min justitiei liberaliloe atunci puteai face astfel de insinuari dar miscarea sireata pe moment si dezastruoasa pe viitor a lui ponta la numirile procurorilor aduc in fata noastra un singur vinovat ca portocalii stau linistiti zilele:victor viorel ponta!

  12. ce-as mai rade ca si pe ponta sa-l aresteze kovesi, pe care el a pus-o, nu eu, la dna. as rade cateva zile

  13. ‘valori populare cu mar in gura’???? Ha ha ha..adica ceva porcesc? Superb…

  14. Ceva plevusca portocalie a fost sacrificata in bouillabaisseul marinaresc.
    la o prima vedere:
    Ridzi – 5 ani cu executare.
    Apostu – 3 ani si 6 luni cu executare
    Videanu – ancheta “constituire grup infractional organizat”

    Sigur, ca la orice ciorba de peste adevarata, dupa ce ai fiert albitura cu legumele o scoti afara si trebuie sa pui in ceaun bucatile de peste mare. Asteptam bucatarul.

  15. Victore,
    Acum, cei mai multi si mai flamanzi sunt, oricum, cei de la PSD si PNL, ca asa a hotarat poporul. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca fostul viitor candidat la Presedentie al USL-ului a inceput sa dea din casa, precum ca PSD-ul fura de rupe (mare surpriza, adevar neasteptat).
    Alde Nicusor Constantinescu, Mazare, Oprisan, etc. au avut oricum multe mandate in care s-au acumulat multe infractiuni. Asa ca nu-mi pare rau.
    Oricum, eu astept cu deosebit interes sa-l “rezolve” pe Pinalti. Inteleg ca l-au calcat pe la Primarie si au inceput sa-i faca dosarul. Prietenii din Piatra Neamt mi-au spus ca pe Pinalti incepe deja sa-l stranga gulerul la camasa, chiar daca a slabit in ultima vreme. Sper sa-l faca in mandatul lui Base, daca nu macar Ponta sa aiba jumatate din ouale lui Basescu si sa continue el cu PDL-istii care au bagat degetul in borcanul cu miere.
    Daca n-o face, ajungem la vorba lui Nastase, citata de Emil si am pus-o cu totii: ajungem robii politicienilor.

  16. Situatia este asa insa ea are si o alta conotatie decit cea care reiese din discutiile de pe acest blog. Vad ca mereu se uita ca nu mai traiti in Romania iar de aici apar confuzii respectiv o intelegere partiala a problemelor. Astazi asa dupa cum a dorit tot romanul se traieste in vest in sistemul lor dupa legile si la ordinul lor mai ales ca v-ati hotarit sa faceti parte din capitalismul periferic fara sa cunoasteti consecintele pt ca la astea nu se gindeste nimeni din cauza unor lipsuri de cunostinte din inventarul altfel sarac si bazat in principal pe zvonuri si povesti. Deci ce vedeti acum se intimpla la nivel european nu numai in Romania. De ce?! Din motive de ESM si uniune bancara care vad ca va scapa total. Se comunica amatorilor ca nu mai merge cu ocaua mica si trebuie sa se plateasca darile. Normal ca toata sarada asta are o coloratura locala specifica valorilor cu marul in gura insa asta nu schimba cu nimic datele situatiei. Problema baciului muntean este ca intre timp si-a mincat si oaia singura lui legatura cu lumea reala iar de aici pornesc dificultati fara numar. Una dintre acestea este ca nici dupa zeci de ani romanul nu pricepe ca politicienii locali nu pot hotari nimic deoarece intr-un astfel de sistem ei devin simpli administratori ai unei situatii impuse si care nu poate fi alterata in nici un fel. Tot ce poate face politicianul local este ca indeplinindu-si atributiunile trasate de centru asa prin deviere sa-si rezolve niste mici probleme de “spatiu vital intr-o zona limitrofa” insa ce nu stie este ca astea sint contabilizate si scoase la lumina atunci cind vreunul dintre acestia ajunge sa se creada sef incepind sa interpreteze o alta partitura. Corecta este observatia ca situtia seamana foarte mult cu anii 50 asa dupa cum s-a si remarcat. Pe plan local acest aer este dat de valorile cu mar in gura care sint de-a dreptul clasice. Sa nu uitam ca-n anul 1945 81% din populatie locuia la tara in conditii foarte grele cu privatiuni pe toate planurile. Actorii principali ai timpului pomenit mai sus ca punct de referinta proveneau exact din aceasta categorie sociala foarte numeroasa iar astazi sint urmasii lor adica a 2-a generatie care n-au facut altceva decit sa preia si sa continuie traditiile valorilor mostenite iar altele decit cele clasice n-au avut la dispozitie din cauza unor conditii obiective. Cind Bucurestiul a avut din 1945 in urmatorii 25 de ani o crestere a populatiei de peste 3 ori nu mai putea fi vorba de o adaptare la alte valori deoarece majoritatea si le-a impus pe cele cunoscute iar astea vor ramine cu siguranta singurele pentru o perioada de timp care nu poate fi determinata. De aici provine acea impresie de continuitate in tot ce se face si care nu are in fapt nici o legatuta cu un sistem anume. Bucurosi de arestari si condamnari au fost si in anii 50 deoarece protagonistii au dispus de aceleasi sistem de valori. Ca si pe acele vremuri se crede ca o justitie functionabila este direct proportionala cu numarul de arestati care devin in mintea acestora automat vinovati. Orice alta decizie reprezinta pentru acestia o dovada de coruptie a unui sistem juridic dovedit astfel nefunctionabil. Date despre acea persoana sau cunosterea dosarului si a problemelor legate de acesta nu sint necesare nici astzai dupa cum n-au fost nici atunci. Normal ca intr-un asemenea mediu abuzurile sint posibile si ele nu intirzie sa apara. Singura diferenta dintre vechii si noii bucurosi de arestari e ca acestia din urma dispun de o doza de agresivitate mult mai mare decit predecesorii. In ceea ce priveste constiinta nationala si sociala deficitul este insa la fel de mare. Ca unele “dorinte” ale unui postator o creatie a valorilor cu mar in gura reprezinta fascism reprezinta pentru acesta o situatie total straina deoarece el stie ca totul este numai comunism. La asemenea persoane conditionarea este posibila la modul cel mai usor posibil aratata dealtfel in cazul ciinelui lui Pavlov. Tot de aici pleaca si fixatia pe problemele politice care sint pentru multi numai stinga/dreapta desi in lumea de astazi asa ceva nu mai exista in conditiile unui sistem unic atit politic dar mai ales economic care nu permite nici un fel de fantezie bazata pe directii sau alte iluzii. Practic situatia romanului este similara celei din bancul calatorului care se oprea sa-si loveasca sacul din timp in timp si care intrebat de ce o face raspunde ca-n sac sint soareci si-l loveste constant ca sa nu se organizeze. Problema coruptiei nu este a Romaniei ci a sistemului preluat. Incercarea de eradicare a coruptiei pe care se bazeaza sistemul vestic echivaleaza cu cea de distrugere a acestuia. Oricum sistemul “civilizatilor” vestici nu functioneaza decit in conditii de extensie continua iar din biologie stim ca acesta este modul de functionare al cancerului. Este un sistem care se bazeaza pe teoria distrugerilor a antitezei care va sfirsi in sinteza. Schumpeter economist considerat cel putin al 2-lea ca valoare din toate timpurile ne-a comunicat dupa mai multe incercari practice esuate in falimente ca sistemul capitalist este nedrept dar trebuie sa-l acceptam asa cum este. O stire buna nu-i asa?!
    Si normal urmeaza exemple de coruptie din vestul cinstitilor din visele mioriticilor:

    Lord James of Blackheath $15,OOO,OOO,OOO,OOO FRAUD EXPOSED February 16 2012

    Este suma asta suficienta pentru a dovedi nivelul coruptiei din vestul minunat din visele romanesti?

    Rumsfeld says $2.3 TRILLION Missing from Pentagon

    Merkel organizeaza o petrecere pt un bancher pe banii si in cladirile statului. Daca facea asta un politician de acolo ce se intimpla? Cite milenii ati fi tipat? Dar nemtii sint seriosi in povestile si legendele romanesti!

    ep. Alan Grayson: $12 Trillion Gone and No One Punished

    https://www.youtube.com/watch?v=gXhuaTfjTYM

    Politicienii nemti isi angajau rudele la stat pe salarii de zeci de mii.

    Nu conteaza daca s-au ratacit numai 2,5 miliarde la constructia aeroportului din Berlin! Ca respectivul plan de constructie este gresit sau ca la ceea ce s-a construit s-au gasit 40000 de greseli deasemenea nu conteaza! Nimeni nu demisioneaza nimeni nu pateste nimic! Contractele dintre privati si stat sint secrete si nu pot fi verificate de nimeni! Sa se retina acest fapt!

    Evaziune fiscala la nemtii seriosi si profesionisti!

    Flucht in die Karibik – Steuerflucht von Großkonzernen wie Volkswagen und Bosch

    https://www.youtube.com/watch?v=e1TDliYbLvQ

    Korruption kostet Deutschland 250 Milliarden Euro
    Die gute Konjunkturlage hält die Deutschen nicht von Bestechung ab. Forscher stellen eine “zunehmende Verlotterung der Sitten” fest.
    http://www.welt.de/wirtschaft/article13924503/Korruption-kostet-Deutschland-250-Milliarden-Euro.html
    Coruptia din Germania inseamna anul 250 de miliarde pe an!!! Este mult mai mare dar ce conteaza?!

    Si pot continua asa practic la nesfirsit! Deci naivitatea romanului este ceva care dovedeste clar ca universul nu poate avea granite altfel s-ar fi blocat cumva pe undeva!
    Deci sa uitam prostiile cu asa numita coruptie din Romania pe care o scufundati voi din inconstienta prin toate noroaiele in care practic pina la urma veti fi voi tavaliti de altii deoarece va vor lua in functie de ceea ce vorbiti.

  17. @lucian: mai usor cu fascismul pe scari, ca-s al dracu’ de sensibil la afacerea asta
    De Victor Ciutacu pe 20 March 2014 la 23:45 (#)

    Poftim articol pe de rtv
    Intrebarea e: cu astfel de exemplare, ca si cu cele din fauna politica, cum credeti ca trebuie rezolvat pentru o solutionare a problemei, democratic adica in multi ani fara rezultat si cu o mare risipa de bani publici,la care nici clanurile nici politicienii nu contribuie sau o solutie de tip fascist, stalinist, poate de pe la azteci si mayasi se poate lua ceva…
    Nu fascismul ar trebuie sa ne faca sensibili ci mai degraba, indiferenta toleranta, indolenta,fascismul esta ceva demult apus, Saracia, inechitatea sociala, nedreptatea si altele sunt de actualitate.

  18. Victore am putea adauga si o parte a presei, ANI, si nu in ultimul rand sfarsitul lumii 🙂

  19. Am ajuns in situatia in care pulimea se multumeste sa vada se baga la brutarie.nu mai conteaza,vinovat,nevinovat.setea de dreptate e prea mare.Cind,inainte de alegeri,Mazare promitea ca vaface orice pt. pedepsirea celor vinovati ca au batut manifestanti in piata universitatii,l-am crezut.Dupa alegeri,
    Mazare facea bal mascat pe bani publici.Inainte da alegeri,Iancu de la psd ne explica cum ne e umflata factura la curent,dupa a dis,parut si sunt taxat la fel,basca ceva in plus la combustibil.
    De ce mi-ar pasa mie ca se baga unul pe altul la br.utarie?
    Poate pt. amerge mai departe e nevoie sa intre si basescu si voiculescu la brutarie,ne linistim si facem mom,entul zero,nu?Sa nu ne miram daca nu le vine ideea asta unor procurori si apare un burleanu si politica.
    Mai vb.

  20. @erg: ceea ce a-ti scris dvs este direct la tinta.imi aduce-ti aminte de emisiunile(de vineri seara…) unui rar om care chiar dadea semnificatie televizorului PORNIT.Sper sa reintalnesc mai des acel rar om in spatiul public.

    Imi pare rau sa vad consecintele a celor imense lipsuri/goluri pe care scoala impreuna cu acei 7 ani de acasa ar fi trebuit sa le umple.Si de ce nu, la baza, toata lumea sa invete din varsta frageda ca URA NASTE URA si ACTUL FINAL AL VIOLENTEI ESTE AUTODISTRUGEREA. Te pune pe ganduri adanc ingandurate parca sa vezi ca intr-o tara cu atatea biserici, un numar aproape exponential de oameni, de la an la an, URASTE DIN CE IN CE MAI PROFUND.

    o seara buna,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.