Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > 25 ani degeaba. Pulanul poliției gândirii

25 ani degeaba. Pulanul poliției gândirii

lenin.bucuresti

Sunt vocali. Au tupeu. Mușcă. Jignesc. N-au rușine. Terorizează. Se detestă-n particular. Se invidiază. Se solidarizează la semn. Sar unul pentru celălalt. Se citează în cascadă. Se promovează reciproc. Fac petiții. Se mișcă-n cerc. Atacă-n haită. Se apără-n grup organizat. Lovesc pe la spate. Se autovictimizează-n cor. Decid din gură cine-i bun/rău. Statuează, nu demonstrează. Dau vericte. Nu suportă riposta. Intimidează autorități. S-au izolat de lumea reală. Trăiesc în coconul dreptății absolute. Ies din chibuțul lor la simpla apăsare pe buton. Ei sunt poliția gândirii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

34 thoughts on “25 ani degeaba. Pulanul poliției gândirii

  1. Foarte frumos spus. Unii vor intelege ceva, altii altceva, foarte putini inteleg postul asta cu tilc.

  2. Ciutacu, wtf, DID (split personality disorder) ? Ai grija,nu-ti permiti asa ceva ! Semn de slabiciune. Si,pe deasupra, politia gandirii-Orwell-“1984”? / Atunci, cine-i Winston Smith in toata kestia asta ? Sa nu-mi spui…

  3. @samos: ce-ai, bre, nu ti-e bine?
    @Martha Logu: nu scriu nici eu pentru toata lumea. dupa cum se vede mai sus… poate a venit vremea sa pun poze explicative 🙂

  4. Mentalitatea e problema si asta nu se va schimba atat timp cat credem ca daca respiram suntem si inteligenti si hanici si ca adevarul suprem este contemporan cu data si locul nasteri fiecaruia dintre noi… Daca mai adaugam si niste tiganisme cum fac majoritatea nu ne mai ajunge la nasul uns de shaorme nici Maica Tereza ( care nu face parte din echipa feminina de fotbal a Braziliei).

  5. Daca esti Crin, esti tare…!?
    PNL a izbutit azi unde ANI a esuat, anume masluirea politica a lui Mircea Diaconu.

  6. @Silviu: ce treaba are Crin cu textul de mai sus? scriem asa, pe unde ne taie nevoia, ca maidanezu-n coltul blocului?

  7. Dupa ce vad prin comentarii se pare ca e un mesaj subliminal in post. Si dupa cum bine am prevazut (fara sa imi dau seama evident), putini inteleg substratul (doar Silviu si samos pina acum).

  8. Nu ştiu cât de legitim e graficul dar chiar trebuie “o ţâră de leacă” cercetat. Bine, bine, nu că ar fi treaba ta sau analiştilor în general.

    Dacă nu mă înşel, acu’ câteva saptămâni, borderline o lună, ai scris că ukrainienii sunt [foarte] naţionalişti.
    Cu toate ăstea, eu cred cu tărie că genul ăsta de 180° întorsătură e specific r[r]omânesc. De ce să mint: mă cam bucură, în desgust, că am fost “detronaţi” la întorsul armelor. De ce în desgust? Pentru acelaşi motiv pentru care ai scris postarea asta bine pusă la punct de mai sus: cine numără voturile.

  9. da, imi cer scuze pentru postarea off-topic… un articol foarte bun de altfel

  10. Eu, unul, recunosc: sunt depasit. Poate cititorii mai inteligenti, fara nicio ironie, au timp sa explice.

  11. Comentariul meu nu este direct pentru Victor.Nu mi-as permite sa-i dau sfaturi.Dragi prieteni,
    “You can’t fix stupid!” … indiferent de ce parte vi s-ar parea voua ca este dl Ciutacu la un moment sau altul in sharada asta politica romaneasca,un lucru este foarte clar:Victor stie cat se poate de exact ce se intampla si,ceea ce este mai complex,stie si de ce.

  12. exceptional comentul plus melodia eternului Tudor Gheorghe,nu vreau sa para o pupatura in fund dar mosule se vede ca esti un om al dracu de inteligent insa din pacate nu stiu cat se va intelege si ce se va intelege din spusele tale
    “Sa ne pice para in gura” cum bine spune Tudor Gheorghe ca nu am facut nimic sa ne intarim economic si militar sa avem o pozitie ferma in diplomatia europeana si mondiala ci doar suntem o cloaca ce dam nastere acestor politruci infecti ce ne conduc de un sfert de veac ,mai vedem si pe debilul de Ponta cu recunoasterea Kososvo mai ales cand alienatul de la rasarit il filoseste ca pretext sa faca URSS din noi

  13. Poza este facuta undeva la inceputul lui Martie 1990. Le-a luat 3 zile sa-l dea jos pe Lenin.
    Poate ar fi timpul sa puna pe altcineva in locul lui.

  14. Hehehe, ce tare e articolul asta, e placubil de toti. Fiecare crede ca e vorba de ceilalti, ceea ce ne dovedeste ca toti sunt o apa si un pamant si ca diferentele sunt doar in ochii privitorului.

  15. Cred ca vorbim de intelighentia de carton a tarisoarei la pachet cu eterna societate civila foarte activa cand se cere…

  16. Intelectualii certitudinilor, toti au rezolvat enigma existentei. Ce detest eu profund e ca si textele lor sunt intitulate “Despre… X/Y/Z”, ca si cum de pe piedestalul inalt a cunoasterii arunca samanta.
    Am citit eu despre unul care a refuzat un Nobel, si care nu si-a rezolvat drama existentei lui Dumnezeu o viata intreaga. Daca era din corul astora, avea gusa grasa si era si el barem un ministru.

  17. 1989-2014….25 de ani!!! E vorba despre noi toti, de prostie, de bun simt, de moralitate, de a nu fi de acord cu cel de langa noi chiar daca are dreptate….A dracului politica ne-a impartit pe culori, ne-a aruncat intr-un tarc si ne-a pus sa ne injuram intre noi, castigand cel ce tipa mai tare si nu cel care are vorbele la purtator!!

  18. In revista Forbes din aprilie 2010 un german scrie despre romani: “Un popor naiv care se crede foarte destept si smecher”.

    Acum ai si probe. Daca mai pui poze de genul celor de mai sus o sa-i derutezi total si asa sint ei ramasi in anii 70!
    Orwell?! Un amator asa dupa cum au dovedit cei de la nsa despre care scrie presa vestului cu lux de amanunte in fiecare zi in timp ce in romania nu prea se intimpla. Probabil ca romanii cred ca este o organizatie caritativa care imparte covrigi iar altii desigur niste rai nu vor sa-i lase. Politia gindirii n-a fost niciodata mai puternica nici intinsa la scara mondiala si n-a avut niciodata un material mai bun decit populatia de astazi. un succes!
    pina mai ieri vesticii au scris denumirea statului E.U. gen E.U.D.S.S.R. insa de f scurt timp au inteles ca de fapt este mai corect asa: U$€UDSSR. In plus inca din anii 90 numesc acest gen de democratie speciala demokratur. Stiu la vremea aia romanii erau inca dominati de visul romanesc si anume capitalismul de burlan conform caruia strainii urmau sa le monteze lor un burlan in mijlocul casei pe care sa le curga tot ce le trebuie. experti au venit cum spunea tanase cu droaia ca sa-i invete pe romani ce-i aia insa tot asa ca si pe vremea lui pin’ la urma neica clei!

  19. este vorba despre noi toti, despre 25 de ani in care nu stim incotro s-o luam, despre saracia in care ne afundam…despre faptul ca nu suntem toleranti, nu stim sa respectam si ca suntem mereu in contradictoriu cu cei din jurul nostru!

  20. Am inteles ca Mircea Diaconu si-a dat demisia din PNL si incearca sa candideze, independent, la PE, in ciuda deciziei justitiei si recomandarii ANI.
    1. Cred ca Mircea Diaconu, spre deosebire de fostul sau sef, si-a dovedit valoarea in viata profesionala cu varf si indesat, lucru pentru care si-a castigat respectul si admiratia multora.
    2. A facut o greseala mica, dar care, datorita statului de persoana publica, a fost pedepsita de justitie.
    3. Daca si-ar fi acceptat greseala, la momentul raportului ANI, acum, probabil dupa mai mult de trei ani, ar fi putut candida, fara nici o problema la PE.
    4. Din pacate, MD nu si-a evaluat bine nici sansele si nici nu si-a acceptat greseala la momentul oportun si acum, trage ponoasele.
    5. Cred ca MD ar trebui, macar acum sa se retraga din cursa pentru PE si sa-si reinceapa viata politica contribuind la cresterea procentelor PNL-ului.
    Din pacate cu un presedinte ca Antonescu, PNL pierde in continuare procente pe care, cu vectori de imagine ca Diaconu, le-ar putea recupera.
    MD isi concentreaza eforturile intr-o directie gresita, din orgoliu personal, in loc sa participe, alaturi de o echipa, la cresterea PNL-ului (acum cand are nevoie mai mult ca oricand de oameni de calitate care sa compenseze tampeniile actualei echipe de conducere a PNL)

  21. @bigradu

    atat timp cat in fruntea statului sta singuru’ om cu imunitate pe bune (dosare suspendate sau inchise deoarece are imunitate) + a facut toate gesturile de rahat imaginabile, comentariu tau despre MD e cel putin ipocrit…si nu am inteles care e gresala imensa facuta de MD incat tre acu sa il omoram cu pietre in piata publica.

  22. E vorba de noi toti. E vorba de romani si de Romania.
    De la Crin si al sau PNL, la Ponta si al sau PSD, la Badea si a sa A3, la nea Ion- administratorul cu vecinii de bloc si la elevii care dau Bacul.

    Noi toti!!!

  23. Nimic nu e degeaba doar ca unii dintre noi dorim altceva sau pur si simplu nu suntem constiienti de ce se ofera, ce se poate oferi, ce se mai poate oferi mai exact, dar na multi vorbesc, putini gandesc n-ai ce sa ii faci…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.