Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Partidul liderilor care pierd onorabil

Partidul liderilor care pierd onorabil

Se cere-n gura mare capul preşedintelui PSD. Pentru că a pierdut pe mâna lui nişte alegeri pe care (spune folclorul urban) n-avea cum să nu le câştige. Nu mi-e simpatic Mircea Geoană. Am şi motive. Între altele, fără să intru în amănunte, anul trecut era să rămân fără emisiune din cauza lui şi a politrucilor din juru-i. Nici el nu se topeşte de dragul meu. Are şi motive. Deci suntem chit. L-am susţinut şi votat în turul doi fix în virtutea postulatului şi foca de la circ merită să-i ia locul lui Băsescu.

Ca privitor profesionist de pe margine, cred  – însă, cum nu-mi place să dau în oameni căzuţi, mă abţin să strig în gura mare – că preşedintele PSD ar trebui, dacă e demn, să-şi depună mandatul. Prima la mână, pentru că oamenii care l-au ales chiar dacă nu credeau în el merită (măcar) o reparaţie morală, dacă nu şi nişte scuze că şi-au irosit votul şi timpul. A doua la mână, fiindcă zece ani de opoziţie la Traian Băsescu reprezintă, totuşi, mult prea mult pentru acest partid şi, după umila mea părere, pentru România. Democraţia ne învaţă că majoritatea poporului suveran decide, iar Curtea Constituţională validează (şi Şuţu pozează).

 Dar Geoană nu trebuie să plece din Kiseleff (dacă partidul pe care încă-l conduce va decide asta) ca urmare a strigătelor isterice ale primadonelor de tipul lui Marian Oprişan (mereu de-a dreapta tatălui la împărţirea bucatelor şi primul de lângă popă la toate parastasele alegerilor) ori ale loserilor blatişti Vasile Dâncu şi Ioan Rus. Şi nici prin clasicele uneltiri ale lui Miron Mitrea, combinate (de interesul comun) cu frustrările lui Ion Iliescu şi dorinţa de revanşă a lui Adrian Năstase. Ci, dacă e-n stare să dea dovadă de onoare, din proprie iniţiativă şi bun-simţ. Pentru că a pierdut şi aşa se face. În caz că se agaţă, prin votul forului suprem al partidului…

PSD are nevoie de un lider cu anvergură, nu de un veleitar. Şi, în căutarea acestuia, primul lucru pe care ar trebui să-l conştientizeze toţi mânuitorii politici de hangere e că Ion Iliescu (om care, fatalitate, nu e veşnic) a fost singura soluţie câştigătoare din istoria partidului. Restul au reuşit “performanţa” de a pierde onorabil.

P.S. Binevoitorii portocalii care au impresia că-mi tranșează mie viitorul, fără să aflu, prin crâșmele de fițe din Herăstrău ar trebui să priceapă că, printre altele, trebuie să pună pe masa mogulului o sumă considerabil mai mare decât îi aduc eu. Și nu aduc puțin. Restul condițiilor intră la capitolul micilor noastre secrete…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

230 thoughts on “Partidul liderilor care pierd onorabil

  1. Ciutacule,
    Acuma o dai la’ntors bre? Pana acum n-ai zis nimic ca nu ti-ar placea Geoana. De ce tocmai acum iti dai arama pe fata? Basescu pleca de mult daca imbecilii de la PSD il bagau in fata pe Diaconescu in loc de prostanac si toti stim asta. L-au bagat pe prostanac, a pierdut alegerile. Aaaaaaaaa, le-a fost frica sa-l contrazica pe tataie? Sa fie sanatosi acuma!

  2. @Pardaf ro: ia da tu un search pe blogul asta (cuvinte cheie Geoana si Prostanac) si vezi daca nu cumva trebuie sa-ti dai doua palme dupa aia in loc sa ma acuzi pe mine. si daca n-ai aici suficienta marfa mai incearca si pe old.ciutacu.ro. Diaconescu lua un glorios 15% daca se baga

  3. Singurul aspect pe care l as reprosa lui Geoana este doar acela in care marinelu i a zis despre vizita la vantu…

    eu l as fi intrebat pe marinel, despre felul in care serviciile lui functioneaza ca politie politica…

    dar Geoana a tacut si a incercat sa lase de la el, nu inteleg de ce??? sa fi fost santajabil in alt sens decat cel cu caseta oralista sau mituitatra???

    Pe alocuri nu i am inteles letargia lui Geoana, nici lipsa de spirit atacator, cred ca daca se uita mai atent la profesorul Crin, intelegea ca un marinel urecheat este mai bun decat unul caruia ii oferi carti educationale, pe care oricum le pune la wc eventual, ca biblioteca o are in zadar marinelu…

    Cat despre atacurile la Geoana cel din partea unui oarecare ionel rus de prin Cluj, sluga a lui Tiriac si lingau pe langa arpi de gruia mi s a parut nu doar naiv in prostia desenaorului ci si josnic in conditiile in care acest oarecare a dus PSD Cluj la cele mai slabe rezultate, ca sa nu mai amintesc ca si acest oarecare a cam pierdut primaria Cluj…

    Oarecarele din Cluj este de departe cel mai penibil dintre pesedei…

    si oricum vasile dancu se pare ca pe vremurile astea de criza a ajuns asa de sarac si cinstit incat face sondaje pentru portocalii…

  4. Un lider se formeaza in ani si chiar daca Geoana nu a fost pe placul: manelistilor,agresivilor,tupeistilor,superficialilor,urechelnitelor si etc mai bun in PSD nu exista.Pacat ca nu a intrat Crin Antonescu in turul II.

  5. Ma uit la tv si vad intalnirea dintre Zeus si deleg PSD .Nu pot sa nu constat un Zeus mult mai relaxat decat la intalnirea cu PNL-ul.Se adevereste faptul ca cel mai tare il incordeaza si-l face sa nu se simta in largul sau este C Antonescu

  6. Domnule Ciutacu
    Dupa conultarile presedintelui cu PSD , am inceput sa-mi schimb parerile despre acest nefericit de Geoana.Acest om care a pierdut presedintia in urma unei greseli impardonabile-vizita la Vintu-poate fi un presedinte de partid responsabil. Cred ca schimbarea lui din fruntea partidului nu este asa de importanta avind in vedere ca nu exista alt lider care sa raspunda tuturor exigentelor.Asadar cred ca depunerea mandatului de catre Geoana nu trebuie grabita. Dupa decantare lucrurilor,cred
    ca un congres la primavara va rezolva situatia.
    Este clar ca alianta Antonescu-Geoana va inta in opozitie si cum Basescu va mai face greseli iar situatia economica fiind grea,noile alegeri
    parlamentare va aduce alianta PSD-PNL la guvernare.In aceste conditii Basescu nu mai poate duce mandatul pina la capat si va fi demis ,urmand ca presedentia sa revina celui care trebuia sa fie daca alegerile nu erau fraudate.

  7. Toate greselile lui Geoana, luate la un loc, nu o egaleaza pe cea a lui Basescu, care si-a trimis consilierul personal, sa discute cu Hayssam, cand rspectivul era in puscarie, acuzat de terorism.
    Dar Base e “jmeker”, nu-i asa? Si simpatic pe deasupra. Lui ii putem trece asta cu vederea.
    Intr-adevar, Geoana probabil nu cunoaste tehnicile securiste si comuniste de manipulare. El se descurca mai bine printre domni, nu prin docuri.
    Cand uitam de azi pe maine, cum sa ne amintim ce a fost acum 20 de ani.
    Partidul UNIK e deocamdata in fasa, dar suge cu mare forta. Si creste. Ca decat in somaj, mai bine cu carnet portocaliu. Decat in faliment, mai bine cu o bucatica de contract de la guvern, etc, etc.
    Credeti ca vor fi alegeri parlamentare peste 3 ani? Poate doar ca sa intre eba-n Marea Adunare Nationala.

  8. Ai dreptate Victor, Geoana, cu parere de rau, a facut greseli mult prea copilaresti … Nu te lauzi ca esti prieten cu Vantu care a lasat oameni plangand pe strada escrocandu-i … CE SA ADMIRI LA UN ESCROC? Eu fac parte dintre cei 49,67%, dar si acum cred ca, odata cu insinuarea lui Basescu cu privire la Vantu, Geoana a pierdut brusc 400.000 de voturi ale celor care si-au pierdut banii de-o viata la FNI … Mi-aduc aminte reclama nenorocitilor, eram si noi tineri si aveam copil mic, ne-ar fi tentat sa punem cate putin – era o posibilitate pentru acei romani care vroiau ceva mai mult decat la banca … si ce ne-am mai bucurat ca nu am facut-o!!! Asa ca, desi l-am votat, nu pot sa-i iert lui Geoana @prietenia@ cu *maestrul magariilor Vantu! Si oricat l-ar fi furat Base, am fi reusit si poate aveam alta soarta azi … Si stiti ce cred eu? Toate potlogariile lui Base nici nu au mai contat cand omul de la care NOI asteptam un suflu proaspat s-a dovedit a fi din … acelasi aluat :(! Mare idiotenie a facut ca nu l-a lasat pe Crin Antonescu – oricum DOAR IN EL MAI CREDEM, Victor, si NU UITATI sa-i amintiti ever – e speranta noastra si sa-l TOACE PE CHIOR pana i-o iesi whisky-ul prin piele si Udrea pe sub gard!!! Nu pot sa-l mai suport, cand vad CATA IPOCRIZIE DE JOASA SPETA AFISEAZA acest jegos securisto-comunist-smenar-alba/neagra politicii romanesti! Flutura pe la nasul nostru #interesul national# cand el e un porc fara scrupule, hotarat sa jecmaneasca ce a mai ramas de jecmanit!

  9. superbase zicea la inundatii ‘cu natura nu te poti pune'(desi unele tari tip olanda au reusit sa se puna bine cu natura).
    ce ar fi daca D-zeu sau natura i-ar trimite lui superbase un pui de cancer cu evolutie fulminanta?eu cred ca numai natura ne-ar scapa defintiv de el.

  10. @ Un banatean: daca io sunt “diliu” si tu normal , uita-te la Sinteza Zilei din 15.12.2009 , de la minutul 30 la minutul 32 , si daca tu mai consideri si atunci ca e normal ca stafful lui Geoana sa se ocupe de asemenea ineptii in timp ce PDL-ul se organiza de zor cum sa atace pe TOATE planurile (inclusiv cu “troieni” in interiorul PSD sau a unor “sustinatori-capcana” al lui Geoana …) , atunci VOI sunteti “munte de normalitate” si io sunt ala diliu …!!!

  11. Domnule Ciutacu,mie mi se pare ca decaderea PSD-ului ar trebui tratata cu seriozitate pentru ca este nevoie de un partid de stanga in Romania.Sau,poate ca Partidul Conservator ar trebui sa se straduiasca mai mult pentru a ocupa stanga politicii ramanesti.Fara a ma considera un om de stanga,cred ca este imperios necesar sa se refaca urgent STANGA.Dar ar trebui sa se tina cont de faptul ca ea nu poate fi recladita in jurul “greilor” din PSD,deoarece acestia sunt foarte compromisi.In legatura cu Dl Geoana,eu cred ca acesta a fost sabotat chiar de baronii din partid,tocmai pt ca nu a promis cuiva,ceva.Oricum,valoarea lui Geoana,ca om,este mai mare decat a actualului presedinte.Din orice punct de vedere o iei.

  12. vad ca multi spun ca nu ar trebui acuzat doar geoana pentru esecul in alegeri ,dar cine l-a dus la vantu(pentru asta a pierdut cateva procente)?daca l-a dus careva de manuta este foarte grav,cum la fel de grav este daca s-a dus de bunavoie.sa fim intelesi,nu cred ca vantu e satana,dar in momentul in care base spune in culcare si-n sculare ca asta e mogul si tot ce poate fi mai rau pentru noi,sa mergi la vantu in acel moment spune despre tine ca ai un iq sub medie.

  13. Mi-a placut acest subiect scris de tine.Felicitari si un mic sfat:mai lasati subiectivismu’ la o parte si tineti la dreptate.Ma refer la Antena 3,un post care s-ar putea numi foarte simplu “PSD TV” sau pe timpul campaniei ar fi fost indicat un “Geoana TV”.Dati dovada ca sunteti profesionisti si lasati manipularea la o parte domnilor ziaristi,demonstati-mi ca aveti “coloana vertebrala”.

  14. Dacă Vântu i-a spus că are ceva compromiţător despre Băsescu, atunci Geoană nu are IQ sub medie.
    Nu ştim ce i s-a spus. Dacă eu eram în stafful lui Geoană, nu mergea nicăieri. Nu ştiu cum, dar nu-l lăsam să meargă. Pentru că, de când mă ştiu, sunt ,, Toma necredinciosul”.

    Eu cred că Băsescu ar fi furat oricum atât cât îi era necesar ca să câştige.

  15. CELOR 15 MILIOANE DE ROMÂNI CINSTIȚI, DEZAMĂGIȚI, FURAȚI ȘI ÎNȘELAȚI

    Unde am ajuns, oameni buni ?
    In țară ne conduce Băsescu, Berceanu, Boc, Pogea, Udrea și Videanu, iar în Parlamentul european ne reprezintă EBA și Becali ! Ea că are tată și el că are bani… și-n rest nu mai au nimic !
    In guvernul țării, Udrea beneficiază de bugete de milioane de euro pe care îi dă în dreapta și-n stânga după bunul plac al Cotrocenilor, iar Ridzi aruncă 86 milioane de euro pe o viitoare ipotetică telecabina, când există orașe mari din România care nu au un spital cât de cât funcțional.
    In business, Patriciu vinde Petromidia pentru câteva miliarde din care plătește 0% impozit.
    Oameni buni ! Statul român nu mai există! Nu vă mai asigură locuri de muncă ! Nu vă mai asigură accesul normal la un sistem de sănătate! Nu vă mai oferă nimic în schimbul taxelor și impozitelor din ce în ce mai înrobitoare pe care le plătiți !
    Ar trebui să refuzați să mai plătiți taxe și impozite, spre a fi folosite în interes propriu de acești guvernanți hoți, corupți și rău educați !
    Refuzați să mai finanțați acești politicieni imbecili si amantele lor care sfidează o țara întreagă.
    Nu mai finanțați bugetele unor ministere create pentru ”ce vor inimioarele” doamnelor apropiate președintelui !
    Ne costă prea scump plăcerile trecătoare ale imbecililor care s-au cocoțat în vârful ierarhiei statului, pe vechile structuri ale securității.
    De 20 de ani plătiți dări greu de suportat unui stat care de fapt nu mai există, și ca și cum asta nu ar fi de ajuns, o mână de pălmari se împrumută în numele nostru și garantează cu viitorul copiilor noștri care vor deveni sclavii finanței internaționale.
    Iată fotografia ”elitei” politice din România:
    Jocuri politice murdare, alegeri trucate ca-n 1946, politicieni corupți și ”muieri” politice. Guvernarea, un haos total, o țară îndatorată fără nici un folos, toată industria vândută pe mai nimic unor micimani de partid, care o vor pierde la rândul lor în favoarea marii finanțe mondiale.
    AȘA NU SE MAI POATE ! AJUNGE !
    Romania nu este o tara de hoți, de agramați, de curve, de parveniți, de oameni neputincioși și fără coloană vertebrală.
    România este doar condusă de niște hoți, agramați, curve, parveniți, neputincioși și fără coloană vertebrală.
    În România au fost și în mare parte mai sunt, milioane de tineri deștepti, mulți dintre ei muncesc peste 12 ore pe zi pentru multinaționale sau pentru o afacere proprie pe care este din ce în ce mai greu să o țină în viață, oameni educați, oameni care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, cu talent, integri și corecți, care știu să comunice eficient și știu ce înseamnă să livrezi la timp și de bună calitate, știu deci ce înseamnă responsabilitatea.
    Există milioane de români de calitate, plecați unii definitiv, alții temporar, din Romania pentru a produce și a consuma în alte țări, punand umărul la prosperitatea altor state, oameni care în mare parte s-ar întoarce oricând acasă, în Romania, dacă acest circ ar lua sfârșit.
    Fac apel la cele 15 milioane de români cinstiți și integri, care trăiesc din munca lor, fără să fure sau să înșele, să ia atitudine pentru a stopa prostia celorlalți 5 milioane care ne afectează pe toți.
    Trebuie să luăm atitudine, trebuie să facem o schimbare, este nevoie de o Mișcare a românilor cu coloana vertebrală !
    O Mișcare de întoarcere la origini, de întoarcere cu fața către Dumnezeu !
    O Mișcare în care conducătorii să fie testați la sânge, așa cum se întâmplă când ești angajat la o companie multinațională, fără să fie acceptați dacă nu își dovedesc integritatea și eficiența.
    O mișcare a oamenilor care nu au mai fost ”activiști” politici sau ”ofițeri sub deplină acoperire”, oameni neîntinați, nespălați pe creier.
    O mișcare care să nu nască ”traseiști politici” sau să conțină ”cârtițe” deplin conspirate.
    O mișcare a oamenilor inteligenți, cu atitudine, experți în domeniul lor.
    Oricare dintre noi cunoaște cel puțin trei oameni inteligenți care ne-ar putea reprezenta mult mai bine în Parlamentul European decât EBA sau Becali.
    Dacă de acum fiecare dintre noi va dedica măcar o oră pe săptămână activităților colectivității, a străzii, a cartierului, a satului, a orașului, cu siguranță în mai puțin de doi ani alta ar fi fața politicii românești, aici, în Europa și în lume.
    Amintiți-vă câți bani au fost furați, câte proiecte au fost blocate, câte fonduri europene nu au fost accesate numai în ultimii zece ani !
    Dacă am dialoga constructiv, dacă ne-am întâlni măcar o ora pe săptămână, dacă am acționa, dacă am putea aduna și promova oameni deștepți, corecți, conectați, creativi, eficienți pe care ii cunosc eu și pe care îi cunoști tu, și tu, și tu, și tu, în mai puțin de doi ani se va vedea și se va simți diferența. România poate avea un plan de organizare de tip european, poate avea acces la finanțarea europeană și poate avea multe uși deschise către marile centre de putere politică și financiară.
    Fiți siguri că și leaderilor marilor puteri le-ar face plăcere să discute cu români inteligenți și educați, în locul acestor agramații și parveniții care ne reprezinta în prezent !
    Hai să dăm mână cu mână și să recreem o mișcare conservatoare și corporatistă !
    Fac apel la oamenii care au calitățile necesare să scoată țara din criză.
    Haideți să creem o soluție viabilă de guvernare a României pentru români !
    Haideți să punem țara pe roate ! Să ne unim forțele toți românii capabili, din toate domeniile, cetățeni inteligenți, educați, care gestionează și coordonează activități de miliarde, care conduc mii de angajați fiecare, care știu să negocieze, să muncească cu folos și să comunice într-un mediu competițional mondial, într-o piață globală!
    Haideți să arătăm Europei și lumii întregi că în România nu sunt doar pipițe cu tătic politic și speculanți imobiliari din Pipera Tunari.
    Este nevoie de o alternativă la actuală ”clasă politică” din România.
    Este nevoie de o mișcare conservatoare și corporatistă, în ale cărei valori să mă regăsesc și eu, și tu, și orice român din cele 10-11 milioane care nu au votat nici cu Băsescu, nici cu Geoană!
    Mă întreb, atâția oameni deștepți nu se rușinează că sunt reprezentați în Parlamentul european de Gigi Becali și de EBA? Nu vă apucă scârba și teama la gândul ca EBA va negocia pentru România fonduri europene de zeci de miliarde ?
    Nu vă este rușine că sunteți conduși de oameni politici care nu pot pronunța corect ”Google”, ”succese” sau ”almanah-uri”?
    Nu vă este rușine să vă dați la o parte de pe trecerea de pietoni, când în mașinile cu girofar trece un agramat, un hoț sau o păpușă blondă cu tupeu și cu un singur talent, plătit mult prea scump… din banii voștri?
    Am înnebunit eu sau am înnebunit noi toți, și stăm pasivi în timp ce suntem călcați în picioare de cei ce sunt plătiți și se înfruptă din banii noștri?
    Cred că este de ajuns. Îmi este rușine că am stat toți anii aceștia cu mâinile în sân de am ajuns să fim reprezentați de o domnișoara din Bamboo și de un cioban speculant de foste terenuri agricole… așa că voi lua atitudine și vă rog și pe voi, toți cei 15 milioane care credeți că nu va reprezintă politicienii de azi și de ieri, să luați atitudine.
    Haideți să găsim și să susținem oameni de care să fim mulțumiți și mândrii că ne reprezintă. Sa identificăm valorile și să le convingem să se implice. Dacă vom avea o echipă, restul vine de la sine.
    Știu, și știu că și voi știți, că ei există. Trebuie doar treziți !
    Haideți să facem ceva !
    Haideți să nu ne mai plângem și să nu mai băgăm capul în nisip !
    Haideți să acționăm!
    Haideți să punem în mișcare România profundă !
    O Românie profundă care prin activitatea ei să creeze o țară bogată, cu bătrâni bine îngrijiți, cu tineri bine educați, cu autostrăzi și străzi fără gropi, cu milionari pe merit și în care nebunii să stea la balamuc, iar hoții și excrocii la pușcărie… fiecare la locul lui !
    O Românie în care copiii și nepoții noștrii să aibă un loc și un viitor și să nu mai fie nevoiți să plece în pribegie după mirajul unui trai mai bun.
    O Românie de vulturi, nu de struti !
    O Românie binecuvântată !

  16. Romanii se trag din Traian si Decebal. PDListii se trag din Traian si vai de mama lor.

  17. @florin :Esti patetic si caraghios…! N-ai vrea mata , sa ne demonstrezi impartialitatea ta prin postari la B1 sau EVZ sau (mai nou) OTV si chiar Realitatea sa le propui sa se numeasca BASESCU PRESS…??? Iar din ineptia propunerii tale se vede clar ca esti un postac platit sa scrie despre lucruri de care n-are habar… Daca chiar ai fi fost un telespectator atent al A3 ai fi venit cu propunerea sarcastica , dar mai realista de: “PNL TV”… Culmea , nu ? Dar real!
    Ceea ce este inca o dovada a repetarii continue a acelorasi slogane cu care sunteti indoctrinati DAR FARA NICI O LEGATURA CU CORECTITUDINEA SI CU REALISMUL…!!!

  18. RETETA DE MANIPULARE BASESCIANA: -se ia
    1/4 adevar USOR verificabil,
    3/4 minciuni ACOPERITOARE de adevaruri deranjante,
    Se amesteca TOTUL f. bine pt. a obtine un discurs cat mai “omogen” ( in care adevarul si minciuna sa nu mai poata fi usor separate…) , se “asezoneaza” cu mult aplomb si obraznicie ( intr-un cuvant : TUPEU } si se serveste publicului ( daca se poate “cat mai neavizat”… )

  19. @Florin: in cazul in care nu ti-ai dat seama, nu tinem sa va demonstram nimic; dar absolut nimic. fiindca pentru noi sunteti neinteresati

  20. Zice Asztalos Floare : ” …mie mi se pare ca decaderea PSD-ului ar trebui tratata cu seriozitate pentru ca este nevoie de un partid de stanga in Romania. Sau, poate ca Partidul Conservator ar trebui sa se straduiasca mai mult pentru a ocupa stanga politicii ramanesti.Fara a ma considera un om de stanga,cred ca este imperios necesar sa se refaca urgent STANGA.Dar ar trebui sa se tina cont de faptul ca ea nu poate fi recladita in jurul “greilor” din PSD,deoarece acestia sunt foarte compromisi.In legatura cu Dl Geoana,eu cred ca acesta a fost sabotat chiar de baronii din partid,tocmai pt ca nu a promis cuiva,ceva.Oricum,valoarea lui Geoana,ca om,este mai mare decat a actualului presedinte.Din orice punct de vedere o iei.”

    Un posibil raspuns :
    1. Despre care “decadere a PSD-ului” vorbeste Lulu Asztalos. Eu personal vad ca PSD-ul e destul de sus, tot ce-i lipseste este un presedite si o conducere cu greutate si impact mediatic (gen Miron Mitrea și ai lui).

    2. Daca există un partid mare (de mase)la stanga esicherului, la dreapta este o cangrenă, o metastază care se autointitulaează democrată şi liberală.
    Acest fals partid de dreapta tinde să ocupe în ochii oamenilor neavizati partea dreaptă a esicherului politic furând prin mijloacele folosite la erijarea lui Basescu la Cotroceni, spatiul politic atat la centru cat si la dreapta.
    Exista insa un Dumnezeu in toate si la dreapta mai există un partid care din punct de vedere istoric era de stânga (roşii cum îi numea Eminescu)dar care în prezent este evident de centru-dreapta.

    3. Partidul Conservator NU ar trebui sa se straduiasca mai mult pentru a ocupa stanga politicii ramanesti, ci din contra. Dacă întradevăr ar urma doctrina conservatoare, așa cum era pe timpul lui Eminescu, dar și așa cum este ea formulată în prezent în SUA și Europa, ar trebui să se situeză într-o dreapta clara coerenta și consecventă, desfăcțnd alianța cu cel mai mare partid de stânga.
    Această alianță este cea care situează partidul conservator intr-un fel de neant politic.
    O scena politica solida ar trebui să arate (cu actorii existenți azi) astfel:
    A. la stanga toate micile partide socialis-comunistoide într-o alianță de stânga (5-7%)
    B. la centru stânga PSD și resturile unui PDL reșapat și redirecționat politic (30-45%)
    C. la centru-dreapta PNL și Partidul Conservator (30-45%)
    D. La dreapta PRM și PNG (5-7%)

    4. cât despre faptul ca stânga nu ar putea fi recladita in jurul “greilor” din PSD, deoarece acestia sunt foarte compromisi, este necesar să înțelegem la care dintre “greii” din PSD se referă Lulu Asztalos. daca se referă la Iliescu, Năstase et co. suntem de acord. In rest mulți din actualii leaderi de imagine bine condusi si coordonați de o echipa de forță, gen Mitrea, pot reocupa cei 30-35% avuți la apusul lui Iliescu.

    5. Cât despre Dl. Geoana, despre Geoană numai de bine. Licuriciul mare-l tine.

    S-auzim numai de bine !

    Constantin A.Z.

  21. Dragă Victore,

    S-ar putea să ți se pară oarecum pe langă subiect și fără importanță practică lucrurile pe care ți le scriu, dar tocmai am avut revelația (e drept, târzie) faptului că Traian Băsescu nu a câștigat alegerile prin fraudă ci printr-o intervenție divină miraculoasă.

    În parohia bunicilor mei, cu o săptămână înainte de turul I, membrii PDL s-au interesat dacă este nevoie de ceva în biserică și, aflând că e frig, în două zile au instalat centrală termică în casa Domnului.
    Așa că nu trebuie să ne mirăm că au votat morții, care și ei fac parte din Biserica nevăzută… și nici n-ar trebui să punem la îndoială atotputernicia dumnezeiască, pot fi oricâte voturi pe minut, dacă vrea Domnul.

    Mă miră numai cum de nu apare nimeni la televizor să explice populației că, de fapt, Traian Băsescu e unsul lui Dumnezeu și binefăcătorul acestei țări, care face totul ca să trăim bine.

  22. Galatenii spun despre corabia ROMANIA, avand drept sef de echipaj pe Crin Antonescu, sa poarte sigla liberala, galben cu sageata albastra, dispusa asfel: galben la PUPA, albastru la PROVA si sa fie plina de pampersi pentru adulti. De ce galben la PUPA, albastru la PROVA si plina de pampersi pentru adulti? Raspunsul cred ca puteti sa-l cereti clarvazatorului Viorel Hrebenciuc si Presedintelui de Sambata pana Duminica, (PSD), care l-a propus pe Crin drept sef de echipaj. Speram ca astrele vor fi favorabile si Traian Basescu sa renunte la tricourile violete, astfel incat “flcara violeta” sa nu-l mai faca pe Geoana sa gandeasca, cum gandeste..

  23. Dupa anuntarea exit-pollurilor printre primii care l-au felicitat si sarutat a fost insusi Marean Oprisan. La postul Realitatea TV din Focsani – dedicat cu osardie pdl-ului- s-a recunoscut ca M.O. ar fi lucrat la doua capete. O dovada ar fi ca Vrancea nu s-a mai situat printre judetele fruntase la alegeri pro psd.
    Azi a votat impotriva lui. Nici Rus nu a avut acest curaj.
    Este clar ca a fost sabotat in interior. Asa cum s-a intamplat si in afara.
    Atunci in ce consta vina lui Geoana?
    Nu-i tin parte. A facut numeroase greseli. Dar nicicum astea nu au facut diferenta.

  24. Eu merg pe mana PSD ului cu Cristian Diaconescu si Geoana, In aceasta ordine.
    Sau un al treilea, dar curat si performant,ceva ca Tanasescu poate…Oprescu merge la Capitala- dar e prea mitic pentru restul tarii…Rus si Dancu sunt ideologi, fara charisma , perdanti in Cluj, ceea ce e tinichea de coada!
    …dar marea gresala a fost intrarea la guvernare cu PD- ceea ce in popor inseamna goana dupa ciolan!
    Psda dovedit ca nu are nici coloana vertebrala si nici cap.

  25. Desi poate multi nu vor crede, ceea ce va spun acum chiar asa s-a intamplat. In 2008 la Parlamentare ma aflam in echipa de campanie a recentului ministru Oprea, la Ilfov. Am mers prin toate comunele judetului cu el, la pas, si am “furat” ca sa zic asa anumite informatii, de pe langa “sobolanii lui de partid”. Am aflat ca are o gramada de terenuri pe langa Voluntari, ceea ce mi s-a parut foarte aiurea a fost decizia lui de a vinde VOTURILE PSD pedelistilor, pentru a fi singurul Deputat de Ilfov din partea PSD,( probabil stia ceva dinainte). Si inca o informatie: toti banii bagati in campanie au fost ai lui Ninel Peia( prostit de Oprea sa candideze ca deputat pe Col 2)i-a supt aprox. 1,5 mil euro…nu se stie in ce. Binenteles ca Peia nu iesit deputat.
    “Noi nu spunem ca suntem de stanga, noi chiar suntem de stanga, noi nu spunem ca suntem aproape de oameni, noi chiar suntem aproape de oameni[…]avem nevoie de pensii mai mari, de protectie sociala, de salarii mai mari, si toate astea pentru ca suntem aproape de voi” -acesta este un fragment din speach-ul lui Oprea folosit in Campania din 2008. Acum stau si ma intreb, cand statea el astazi(23.dec) in stanga E.U.(a se citi elena udrea) in Parlament, oare la asta se gandea?!Nu stiu, zic si eu…

  26. DOMNULE CIUTACU
    iata ca a trecut si Craciunul vor trece si sarbatorile de iarna dar pierderea alegerilor de alianta PDL+PSD cu greu poate fi uitata.Iata ca Basescu si Boc au trecut la treaba si 3 ani respectiv 5 ani nu le mai pasa de alegatori.Asa cum era de asteptat FMI va dicta programul de guvernare.Prima masura este concedierea a 15000 de bugetari din invatamint,
    mariri de impozite si taxe, scumpirea energiei
    (Boc a mintit iar) si cite altele vor urma.Au inceput nemultumirile si in tabara celor care l-au votat si critici din partea ziaristilor care ii laudau.Fratilor acum e prea tirziu.HA.ha, ha..a fost un fleac ne-a ciuruit.
    Au aparut si in opozitie lupte interne pentru putere.Crin Antonescu trebuie sa ramana e singura speranta a romanilor, Mircea Geoana nu cred ca mai are forta sa lupte. am pierdut pe mana lui,e nevoie de alt lider poate Nastase,este adevarat cu nu prea se gaseste o solutie viabila in PSD pentru schimbare.(Mitrea nu poate fi solutie in nici un caz) Cred ca experienta politica a domnilor Iliescu si Nastase vor gasi o solutie.
    Dragi romani care la-ti votat pe Basescu in special celor din diaspora va urez:SA TRAITI CUM ATI VOTAT.La multi ani tuturor romanilor.

  27. Un individ tarat,dar umflat la maxim cu pompa securistica(familie buna,deh!).Degeaba scoala daca nu a fost dotat cu un minim de bun simt si modestie.Tipic pentru acesti indivizi este ca se cred niste titani in mijlocul unor pigmei salbatici carora trebuie sa le “faca binele chiar impotriva vointei lor”.Este de asteptat ca, pentru a se mentine pe pozitii inalte, sa joace la mai multe capete,sa recurga la orice marsavii.”Invingatorul” lui,cel putin,are “meritul”,de a fi convins o (prea) mare parte din electorat(in cazul celui din urma,dupa atatia ani, demonstratia e deja facuta cu prisosinta).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.