UPDATE: Gazeta Sporturilor (în particular) și presa românească (în ansamblul ei) s-au făcut încă o dată de râs. De data asta, absolut grotesc, pe viața și libertatea unui om. Gică Popescu a scris din pușcărie. Se decide dacă va cere grațierea abia după citirea motivării. Lipsește faimosul citat cu ghilimele din ziar, rostologolit în media fără pic de discernământ, pe baza căruia s-a trâmbițat că Baciul refuză grațierea. Fiindcă a fost inventat. Tolo, dă-i afară și prezentați-vă scuzele! Aștept cu nerăbdare să-i citesc pe apostolii derapajelor de presă pe tema asta.
– Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie. Sunteţi preşedintele unei mari companii internaţionale. Aveţi în plan o extindere sau o relocare. Şi nişte bani de cheltuit. Vă gândiţi (şi) la România. Ţară mare, lefuri mici, UE, nu sună rău. Contactaţi ambasadorul şi întrebaţi dacă merită efortul. Omul vă spune, onest, că, în ultima săptămână, aproape seară de seară, preşedintele şi premierul s-au acuzat de corupţie la televizor. Şi că, din când în când, din ce în ce mai des în ultima perioadă, fiindcă se tot apropie alegerile, procurorii saltă câte un parlamentar, şef de instituţie financiară sau, uneori, ministru. Pentru corupţie, nu fiindcă ar călca babe cu maşina pe zebră. Cam câţi bani aţi risca în frumoasa şi primitoarea ţară?
– Ăia care semnează pe bandă rulantă apelurile standard – solidarizarea cu… – ale Revistei 22, urmate de plângeri-tip la CNA, mai au şi altă treabă pe lumea asta? Eroii lor întâi dau şi, după ce şi-o iau în bot cu asupra de măsură, schelălăie laş. Au nevoie de grupuri de oameni ai muncii care să le repereze onoarea, că singuri nu-s în stare. Gâdea şi Pătraru, ca să dau două exemple de oameni care greu pot fi suspectaţi de simpatii reciproce, sunt băieţi mari şi pot sta pe picioarele lor, iar florile intelectualităţii, cinstei, gândirii juste politic şi deontologiei băsiste au nevoie de coruri de adulatori indignaţi că îndrăzneşte cineva să ciobească smalţul de pe tuciuri.
parlamentar, şef de instituţie financiară sau, uneori, ministru. Pentru corupţie, nu fiindcă ar călca babe cu maşina pe zebră. Cam câţi bani aţi risca în frumoasa şi primitoarea ţară?
=============
poate inainte sa faca fapte de coruptie parlamentarul trebuia sa se gandeasca la imaginea Romaniei.Procurorul doar aplica legea
@delavrancea: eu te-am intrebat cati bani ai investi in acea tara, nu daca-i bine sa furi. credeam ca scriu citet
Io as investi, e interesanta ideea de Vestul Salbatic plus ca daca mai ungi pe cate unul ici, colo, te doare in spit, cainii latra, ursul merge. Sunt sigur ca nu sunt singurul care gandeste asa. Daca e sanatos sau nu, merita intrebati aia care au facut-o deja pe tiparul asta.
E la fel ca in bancul cu cei doi agenti de vanzari, care lucrau pentru doua firme de pantofi, care se duc in Africa si-i vad pe aia ca merg desculti. Unul se suie inapoi in avion pentru ca nu are piata iar celalalt spune ca potentialul este urias.
Asa si aici: unii se pot speria se fac cale intoarsa. Altii pot spune ca este o problema in curs de rezolvare.
O situatie similara (ca sa nu spun identica) a fost in Italia in cursul anilor ’90: operatiunea “mani pulite” cand jumatate din parlamentarii italieni au fost pusi sub acuzare.
Nu stiu ce s-a intamplat cu investitiile in Italia in acea perioada, dar nu cred ca efectul a fost devastator.
E o boala la romani, intai sa taie si apoi sa masoare, adica intai sa “judece” si apoi (daca mai au timp!) sa analizeze dovezile/probele. Am citit zilele trecute despre eliberarea din inchisoare, dupa 27 de ani, a unui cetatean american, (de culoare – nota mea), care fusese acuzat de crima, la varsta de 19 ani. S-a dovedit ca nu respectivul “delicvent” faptuise crima. Cam asa si la noi, ne grabim sa aplaudam “arestarile preventive” (care dureaza chiar si peste limitele legale), facem valuri de bucurie cand un acuzat este condamnat cu executare, dupa care uitam de el. Si daca este eliberat, dupa un nr.de ani, ne scarpinam filozofic in cap…..deh, asta-i viata! Si acum, ca sa raspund la intrebare: daca as fi investitor n-as investi nici un ban (leu, cent) in Romania! Nada, niente, zero! Cel putin nu in actualul context politic!
Mi-as face o televiziune de stiri cu banii castigati din contractele cu statul si toata ziua talk-showuri cu oameni(femei/barbati) din ambele parti, dar cu bataie, adica box. Succes garantat.
Intre o tara in care se fura ca-n codru dar nu e nimeni anchetat/inchis si una in care se fura ca-n codru dar procurorii salta din cand in cand hotii, as prefera a doua.
@lucian: cine te tine?
@klz: cate afaceri ai facut in viata?
Tocmai investesc 100,000 eur in dezvoltarea actualei afaceri…
Cat despre Gadea and comp? Este greu sa gasesti cuvinte civilizate cand ma gandesc la asemenea specimene…ar fi fost tara cu 20 de ani inainte fara ei!
Nu inteleg cum poate cineva sa bage bani in traista securistului si slugilor lui ascultand balivernele unsuroase ale lor…
Nu pot pune intr-o fraza numele oamenilor de cultura de orice culoare politica si scursorile antenelor!
@Cristi: hai sa fim seriosi. floarea culturii romanesti, care l-a pupat in cur pe Ceausescu, nu poate fi atinsa, ca-i Gadea angajat la Voiculescu. la urmatoarele excese de limbaj de tipul asta, zbori definitiv din istoria blogului
Plesu exprima o opinie in mod civilizat.
Gadea exprima o contra opinie in mod necivilizat.
Toata lumea stie ca Mihai Gadea este un moderator slab (cam ca majoritatea moderatorilor TV), nu are logica, nu are vocabular, iar la retorica si dialectica e cam la genunchiul broastei ca nivel.
Pentru ca Plesu si aparatorii lui (ma rog, mare parte dintre ei) nu au obiceiul executiilor publice si vor sa pastreze oarecare aparente, acestia gasesc ca cel mai bun raspuns este o scrisoare de protest.
(Sper sa nu-ti imaginezi ca, in cazul in care vei zice altfel decit Gadea, vei fi crutat de executie publica…)
Bine ca n-ai pus pariul (despre Hoeness).
Omul se duce la mititica pentru trei ani si jumatate.
@bigradu: recursuri nu mai exista? eu zic ca, daca sta un an, e mult
Stop arestari. Stop.
Lucica, daca eu cred despre X si Y ca sunt corupti, sunt bolnav. Nu conteaza ca procesele lor pot dura multi, foarte multi ani si dansii pot recurge la toate tertipurile imaginare ca sa amane verdictul. Nu, procesul e deja viciat ca eu (pot fi inlocuit cu oricare alt cetatean) ii consider vinovati. Daca, prin absurd, sunt condamnati, sunt iarasi bolnav, pentru ca uit de dansii si nu mi-e mila de ei, saracii, ca isi vor pierde liberatatea. Libertatea de a fura, insela, face abuzuri, ca de aia si-o pierd.
Cred ca are dreptate Antonescu, probabil ca multi romani, ca si PSD isi doresc sa scape de Basescu pentru a se intoarce in 2004. Bon voyage, fara intoarcere din partea mea!
Evident, nici unul din ei (Gica Popescu, Uli Hoeness, etc.) nu vor sta toata perioada in detentie. Daca se poarta frumos, vor fi eliberati anticipat (tatal lui Stefi Graf a facut 25 de luni din 4 ani).
In privinta recursurilor, nu ma pricep prea bine, dar, in Germania, sigur nu e ca-n Romania (adaptare dupa clasici in viata:)).
S-ar putea s-o pateasca mai rau la recurs pentru ca asa zisa bunavointa a lui Hoeness de a se autodenunta, n-ar fi fost autentica. Omul a aflat ca era investigat, doar ca procurorii au intarziat sa-i bata la usa. De asta a si fost condamnat cu executare.
Partea proasta este ca, dintr-o data, sansele lui Gica Popescu de a fi gratiat s-au micsorat.
Scuze, Victore: @Emil – Daca asta ai inteles din postarea mea, scuze, dar ai o problema! Iti doresc sa NU primesti cu executare!!! Eventual, daca va fi cazul….
Nu inteleg unde bati, ti se pare ca inainte de a apare primele condamnari rasunatoare (2008,2009?) se ingramadeau investitorii? Ai dreptate la partea cu Basescu si Ponta, e de porc sa se acuze zilnic de coruptie unul pe celalalt mai ales ca Basescu nici nu se duce sa ii faca plangere penala celuilalt dar in partea cealalta nu ai dreptate. Nu exista semnal mai bun decat cativa granguri care fac puscarie.
De altfel sunt convins ca lui Nastase nu i s-a tras in primul rand de la Basescu ci de la baietii din afara care au fost jumuliti prea mult de El insusi si l-au tinut minte.
N-ai de sa-mi doresti cu sau fara executare, fiindca nu ma cunosti. Sa lasam justitia sa se pronunte, cand si mai ales daca o fi cazul.
Posibil ca nevinovatul de care vorbeai sa fi fost interogat prin meotda Reid – legala in America, dar neortodoxa, cum a fost si acest cetatean? Condamnat in urma unei confesiuni false, care i-a fost extrasa cu forcepsul. Sunt lucruri care se intampla si de acesti oameni iti poate parea rau. Daca la ei te refereai, nu stiu cui te adresai pentru ca orice om zdravan la cap e de acord ca e monstruos un astfel de lucru, dar vezi, in USA, marele USA, e legal sa interoghezi un suspect mintindu-l ca ai probe care-l indica vinovat, minimalizand consecintele omorului/jafului/violului/etc. de care respectivul s-ar face vinovat si nedandu-i alta poarta de scapare (vorba vine) decat recunoasterea faptei, chiar daca omul n-a savarsit-o. Cam atat, pentru ca am deviat nepermis de mult de la subiect.
Referitor la Gadea, nu-l urmaresc decat in situatii speciale, cum a fost emisiunea cu Antonescu (in care a fost penibil), nu din alt motiv dar il consider sub demnitatea si inteligenta mea si pentru ca ce face el nu e jurnalism. (Gadea e unul care se prevaleaza de public; daca-i spui ca e un jurnalist mediocru sau ca nu e deloc, ti-o baga pe aia ca ii iignesti publicul – de parca publicul detine adevarul.) Insa mi se pare amuzant ca el, pe care nu-l suspectez capabil sa scrie dupa dictare, sa ii dea lectii de gramatica lui Plesu. Trebuie sa fii foarte mic doar ca sa te gandesti la asa ceva.
Si inca ceva, daca Gadea are dreptate intr-o privinta (sa zicem unul dintre cazurile Basescu) asta nu inseamna ca are dreptate pe linie, in tot ce face. E valabil pentru toti – chiar si basisti.
Ne-am intors in 1990,cind se stringeau adeziuni si semnaturi pt. tot felul de prostii.Vad la prietenii mei ce lucreaza prin toata lumea ca propaganda asta tine.Au ramas cu nostalgia anilor 90 si cu sentimente de pretuire pentru oameni ca Plesu,Liiceanu,etc nestiind ca cei de mai sus au devenit militantii ai unui regim indoielnic,ca sa ma exprim elegant.E dureros ca pe spatele romanilor ce trudesc afara isi fac propaganda basisti,care la inghesuiala vor dansa primii pe cadavrul politic al actualului presedinte.
De investit’nu se pune problema,la mine!
Domnule Ciutacu,
Nu este o problema in a-l critica pe Andrei Plesu. Dar cred ca poti critica pe cineva fara a-l denigra si a-l insulta ca la usa cortului.
Cand vei invata sa nu mai pui virgula intre subiect si predicat, te vei putea lauda ca scrii citet. Pana atunci, nu.
@Emiru’: ia arata-mi tu unde am comis eu monstruozitatea aia
@pop de sighisoara: e nevoie de contrapondere politica, da’ nu sa puna lumea mana pe pusti
se invart miliarte pe la spate si nu au bani sa mareasca salariile .. josnic ce sa zic
@soso: ce legatura are comentariul tau cu postarea mea?
domnule ciutacu,
va intreb civilizat.
de ce nastem discutii pe un subiect inchis? atat gica popescu cat si ceilalti 7 din dosarul transferurilor au fost gasiti vinovati, rechizitoriul este suficient de clar, in plus nici unul, nici macar g popescu nu a recunoscut macar odata in atatia ani de procese ca a gresit. cu totii au pledat nevinovati. dupa toate instantele pamantului atat el cat si ceilalti ar fi fost gasiti vinovati. de ce ii tot luati parte prin fel si chipuri de abordari ale acestui subiect? de ce?
@razvan: puneti civilizat niste intrebari care nu mi se adreseaza. n-am ce sa va raspund. oricum aveti numai certitudini
Uli Hoeness renunta sa mai faca apel. Isi asuma fapta si consecintele. Cam asta este diferenta dintre Romania si Germania, inclusiv durata procesului.
domnule ciutacu,
intrucat subiectul pe aceasta tema intereseaza inca pe multi am dorit un raspuns din partea dumneavoastra pentru ca va consider un om educat, inteligent si bine informat. sunt convins ca , date fiind natura ocupatiei dumneavoastra si dorinta de cunoastere a adevarului, v-ati format deja o parere bine documentata asupra subiectilor din dosarul transferurilor . acestea fiind spuse sincer nu inteleg de ce gasiti ca domnul g popescu ar merita o abordare mai blanda asupra subiect? domnul popescu a fost gasit vinovat, certitudinea nu imi apartine. oare dupa care instante pe lumea asta ar fi iesit nevinovat?
Salve Victore, ne vedem Duminica la miting? Am auzit ca vine, din provincie, si @Violet.
@florin: a furat statul, singur, de trei ori cat toti opt ai nostri la un loc. s-a autodenuntat, pentru orice om cu doi neuroni e firesc ca si-a asumat fapta. d-aia a si durat atat procesul. se cheama intelegere cu autoritatile. intr-un an e afara.
@adrian: daca te mai bagi mult in seama si faci pe spiritualul basist pe aici, te muti definitiv in spam. du-te tu si pupa-te pe gura cu Pora si Cartianu
@razvan: bati campii. nu am scris nicaieri ca e nevinovat. si nici ca merita o atitudine clementa. care e nelamurirea ta concreta? iar discutiile le nasc cand vreau eu
eu cred ca fiecare trebuie sa isi asume responsabilitatea faptelor…asa ca lasati-l sa stea linistit acolo unde ii este locul…
– Nu ştiu cum gândeşte preşedintele unei mari companii internaţionale, pot doar presupune. Aşa că, dacă mă gândesc la scandalurile de corupţie de care au fost acuzate companiile Siemens şi Mercedes în SUA şi Europa de Est ( investigate de americani), eu cred că se poate concluziona astfel: mare companie internaţională + corupţie naţională = love, love, love… Ţinând cont de această teoremă ( teoremă – (2) enunț care poate fi demonstrat prin raționament logic plecând de la fapte cunoscute sau de la ipoteze justificabile), în actualele condiţii impuse de DNA, eu cred că niciun CEO de mare companie nu se uită spre România. Dacă se află în România îşi face bagajele. Nedumerirea mea este următoarea: de ce, totuşi, în primii 18 ani de după Revoluţie nu a fost o bătaie mondială între aceşti CEO, pentru un loc mai în faţă în ţărişoara noastră? Aşa de ghinionişti suntem? Nici corupţi până în măduva oaselor nu-i putem atrage pe meleagurile noastre pe marii corupţi ai lumii? Ce naiba au căutat în Cehia şi Polonia? La noi era raiul pe pământ… Nu aveau busole, fumau iarbă?
Dar dacă la companii internaţionale nu mă pricep, la firme naţionale private mă pricep… Deşi de 7 ani lucrez pentru o companie naţională cu capital majopritar de stat, am lucrat vreo 15 ani în privat. Acolo, directorul economic şi avocatul/consilierul juridic sunt pe post de GPS: trebuie să menţină firma pe dunga legii… Când mălaiul este gros, patronul intră şi pe interzis, de cele mai multe ori, cu voie de la partid. Am lucrat într-o firmă care atunci când El Însuşi a pierdut alegerile prezidenţiale, a intrat în faliment şi a concediat 500 de salariaţi… Domnule Ciutacu, atunci când la RTV se va mai vorbi despre salariile nesimţite din companiile de stat ( electoral dă bine), vă rog să aveţi în vedere următoarele: un angajat de la privat are un salariu brut de 1200 de lei şi primeşte net… 4000 de lei (bani la gri), un salariat de la o companie de stat are un salariu brut de 5000 de lei şi primeşte net 3000 de lei… Pentru că la companiile de stat nu sunt bani negri. Asta, apropo de omul gras de la stat care, de fapt, este slab şi de omul slab de la privat care, de fapt, este gras. Nu generalizez, dar cam asta-i realitatea în scumpa ţărişoară. În aceste condiţii, statistica prezentată de INS cu privire la cuantumul salariilor din mediul privat şi de stat este MIN-CI-NOA-SĂ! Se bazează pe date false. Evaziunea fiscală este cancerul României. Marea majoritate a privaţilor fac orice pentru a nu plăti impozite statului. Şi nu vă spun poveşti. Personal, am preferat să lucrez pe bani mai puţini la stat (net), dar mai mulţi brut, gândindu-mă că, poate, o să apuc şi vremea pensiei. Una este să plăteşti CAS la un salariu de 1200 la privat şi alta este să plăteşti CAS la un salariu de 5000 de lei la stat, deşi, repet, la privat primeam mai mulţi bani net…
Cam aşa arată România reală de astăzi.
– Cu privire la solidarizarea cu Andrei Pleşu, ce pot spune? M-am uitat pe lista marilor personalităţi care îl susţin… L-am găsit pe Horia Roman Patievici… Nu este acel domn care spunea în campania electorală din 2009 că lordul Băsescu are o casetă cu domnul Geoană care primeşte … ceva pe sub masă? Nu-mi amintesc ca domnul Pleşu să fi fost oripilat de golănia lui Patpievici. Nu urmăresc Antena 3, pentru că nu mă pot abona la Antena Play, au trecut vreo 72 de ore şi nu m-a sunat nimeni (şi am trimis sms pe banii mei), dar nu cred că domnii Gâdea sau Ciuvică au coborât atât de jos să încât să spună că domnul Pleşu a primit sau dat ceva pe sub masă cuiva… Acum, Gâdea se află la vârsta întrebărilor ( ce vreau să mă fac atunci când o să fiu mare?), dar Patapievici este major spre pensionare.
Şi nu pot fi suspectat de simpatii pesediste.
– Referitor la condamnarea cu executare a lui G. Popescu, să citim prevederile Noului Cod Penal:
Art.91 – Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a)pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoare de cel puţin 3 ani… Popescu a primit 3 ani şi…
Restul nu mai contează. Să vedem motivarea instanţei.
Din cate am inteles eu, Gica Popescu a spus ca, dupa aparitia motivarii, va actiona-nu a specificat ca va cere gratierea. Din ton, am inteles ca se gandeste la alte cai de atac.
Nu stiu ce tot aveti cu investitorii astia straini, ca vin oricum sa ne cumpere pamantul si sa lichideze concurenta. In Croatia, primul lucru cerut de Europa a fost inchiderea santierelor navale din Rijeka, nerentabile, evident!!! Vor veni, domnule Ciutacu, pentru ca “interesul poarta fesul”, chiar daca nu mai avem presedinte, din moment ce al nostru a semnat o petitie contra guvernului. O fi intrat in opozitie ???!!!
nu-mi place deloc comparatia unora dintre Gica Popescu si Uli Hoeness[doar durata pedepsei este asemanatoare]diferenta dintre cei doi este uriasa atit la durata procesului cit si la suma datorata statului
Romanul stie putin, dar are mereu pareri despre orice, desi este interesat cu adevarat de f putine lucruri dintre care unele chiar ii pot influenta soarta insa nu poate contientiza acest fapt din cauza unei superficialitati de care nu se poate debarasa. Cazul Hoeness nu poate fi inteles daca nu se stiu unele amanunte despre care romanul nu are habar deoarece conform traditiei se multumeste cu informatiile pe care le prinde din zbor adica mai mult din auzite sub forma de zvonuri in principal si pe care le combina mai apoi cu legende si povesti despre ceea ce numeste el vestul civilizat despre care nu cunoste mai nimic cu exceptia „stiintei“ anilor 70 capatate in principal de la radio E.L. si de la prieteni. Acest caz a inceput practic in 2006 odata ce statul german a cumparat un disc cu date despre eveziunea fiscala de la un hacker si pentru care s-au platit milioane de euro. Cu timpul au fost cumparate si alte discuri cu astfel de date.
Amanunte aici
In concluzie justitia si procuratura au lucrat f incet in Germania desi au dispus de toate informatiile si nu cum s-a scris in Romania ca totul s-ar fi desfasurat f repede. Nici pe departe! Dintre toti cei cuprinsi in listele de nume cumparate au aparut in fata justitiei doar citiva. Apoi in istoria recenta a Germaniei f putine persoane au ajuns sa fie condamnate la pedepse cu executare din aceasta cauza deoarece mare parte dintre acestea au facut uz de legea autodenuntarii, au profitat de amnistia data de fostul cancelar Schroeder (cine isi depunea banii tinuti prin alte parti in bancile de pe teritoriul german scapa de orice consecinte) sau au scapat doar cu pedepse cu suspendare. Si Boris Backer a fost condamnat la 2 ani cu suspendare plus anumite plati in valoare de 1,7 miloane € datorita regulii celor 138 de zile despre care romanul iarasi nu stie nimic.
De ce Hoeness si nu si altii? In 2005 acesta tinea prelegeri televizate jucind roulul unui apostol al moralitatii care spre deosebire de altii plateste toate datoriile fata de stat.
Acum tinind cont si de situatia interna in Germania era imposibil ca acesta sa fie iertat mai ales in conditiile in care saracia creste la modul galopant iar scandalurile din domeniul financiar tin prima pagina de ani de zile.
Deci cind tu Germania ai 3,7 milioane detinatori de 1 euro job conform postului tv NTv e cam greu sa explici ca unul care uita sa plateasca peste 28 de milioane trebuie sa iasa din acest proces cit se poate de usor. Nu ai cum sa justifici asa ceva nici in fata celor 25% din numarul angajatilor care traiesc cu venituri lunare de sub 860 de € asta ca sa nu mai amintesc de parintii milioanelor de copii subnutriti care nu au banii necesari pentru a procura hrana necesara acestora si de care se ocupa organizatia caritativa Tafel.
In plus cazurile judecate anterior ale lui Theo Sommer fost sef la Die Zeit si Alice Schwarzer in care acestia au scapat cu pedepse minime au dus la un val de proteste din partea populatiei ceea ce s-a manifestat in cazul Hoenesss practic printr-o lipsa de alternative impunindu-se singura solutie si anume condamnarea la o pedeapasa cu executare care dupa cum se stie a fost stabilita la 3,5 ani din cei 5,5 ani ceruti de procuratura dintr-un maximum teoretic de 15 ani.
Completul de judecata a motivat cei 3,5 ani condamnare prin faptul ca acest caz nu este unul grav.
In timpuri in care salariatii asigura 70% din masa sumei de impozite si dupa discutii de ani de zile in care doar s-a vorbit despre o anume dreptate care ar fi trebuit sa reglementeze problema platii impozitelor fara insa sa se fi schimbat ceva nu se putea da alta solutie.
Acelasi caz judecat dupa legile statului elvetian ar fi insemnat ca cel gasit vinovat sa plateasca o suma de 3 ori mai mare decit cea datorata deoarece astfel de incalcari ale legii nu se pedepsesc cu inchisoarea. Conform legilor statului german Hoeness poate fi eliberat dupa ispasirea a 21 de luni. (paragraf 57 din codul penal german). Conform paragrafului 11 este permis un regim deschis de detentie pe toata durata pedepsei fapt care inseamna ca Hoeness va trebui sa-si petreca toate noptile in inchisoare in rest fiind posibil sa lucreze in anumite locuri permise de lege. Personal consider modelul elvetian ca fiind cel mai bun.
In ceea ce priveste sapaturile intre romani si acuzele de tot felul acestea duc in mod sigur la totala lisa de respect fata de romani ingeneral care vor reusi astfel sa se faca de ris fapt care are repercursiuni grave. Asa numita coruptie este in Romania un zero barat in comparatie cu alte tari din liga civilizatilor din povestile si legendele romanesti iar acesta nu este un impediment pentru ceea ce se crede in Roamania ca sint acei numiti investitori deoarece acestia nu investesc nimic niciodata ci incaseaza subventii si obtin tot felul de inlesniri din partea statului. Romanii cind isi achita impozitele practic isi platesc si salariile intre ei. Desigur ca asta nu reprezinta vreo noutate sau o inventie locala ci o modalitate aplicata la scara larga. Cine vrea sa stie mai mult sa se uite sa vada ca sa inteleaga de ce orasele si comunele Germaniei sint falite – cu exceptia a doua orase unul in est si altul in vest- si de exemplu cit platesc firmele din curentul consumat la ce pret si care este situatia pentru populatie.
Cine vrea sa stie si mai mult despre cum functioneaza „civilizatia civilizatilor“ sa se uite aici si sa traga concluziile:
Steuerfrei – Wie Konzerne Europas Kassen plündern / Fara impozite- Cum jefuiesc concernele statele europene. -produs de tv de stat ARD
Romanii care anunta cu emfaza ca Romania este o tara f corupta si ca sint multi hoti sint ca in bancul cu puricele caruia ii spunea elefantului ca „ce mai tropaim“.
In concluzie f multi romani au de invatat despre lumea in care traiesc deoarece ceea ce stiu ei in general sint povesti si legende si dupa cum se vede viata asta virtuala nu aduce nimic in plus ba chiar multe minusuri.
In alta ordine de idei intr-un studiu din toamna anului trecut al E.U. romanii sint poporul cel mai dezbinat (cel mai mic nivel de solidaritate intre membrii aceluiasi popor). Urmatoarele tari peste noi sint Bulgaria si Grecia.
Plesu?! Romanilor le poti spune orice!
In revista Forbes din aprilie 2010 este un articol de fond: “Romania își scrie biletul de adio. De la cei din guvern, pina la cei din mediul de afaceri, si de acolo la oamenii obisnuiti, romanii gindesc pe termen scurt. Cit de sinucigasa este lipsa lor de strategie?”
Un german scrie despre romani: “Un popor naiv care se crede foarte destept si smecher”.
DE CE IAU ŢEAPĂ ROMÂNII în străinătate: “Este buna lor credinţă că tot ce zboară se mănâncă”
“Românii au luat ţeapă, pe româneşte. Asta se întâmplă peste tot”
Dumitru Costin, preşedinte Blocului Naţional Sindical
Gratierea lui Gica Popescu va avea loc DOAR daca cineva va avea ceva de castigat de pe urma ei. Nu conteaza cine a fost Gica Popescu, nici ce a facut, nici nimic altceva. Daca se pot obtine ceva foloase de pe urma gratierii, va fi gratiat, daca nu, nu. E foarte simplu. Si e valabil si pentru celelalte persoane publice despre a caror gratiere se vorbeste.
Referitor la investitii, castigurile mari sunt intotdeauna acolo unde si riscurile sunt mari.
Sunt investitori care evita Romania de 25 ani pentru ca considera riscul investitiei ca fiind prea mare. Si sunt investitori care au riscat si au castigat indiferent de cine a fost presedinte sau prim-ministru.
Si totusi exista un domeniu in care orice investitor strain ar veni cu placere: autostrazile noastre 🙂 Cat despre Gica Popescu sincer il admir si nu cred ca e locul dansului acolo… Stim a furat asa zice onorata instanta dar vreau sa precizez un lucru concret : in lume suntem cineva pozitiv datorita lui Popescu si cineva negativ datorita justitiei… E cu cantec situatia … Si mai e un aspect de ce sa bagi in puscarie un om care face frauda? Ce castiga statul? Ce castigam noi? A furat un milion ia i tata 3 in loc si lasa l sa mai faca… Prinde l iar si jumileste l de bani nu de libertate… Asa avem poate bani si de vaccin antigripal 🙂