Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Corul oranj al mujahedinilor de dreapta

Corul oranj al mujahedinilor de dreapta

Odată cu anunţul privind încheierea acordului de constituire a unei alianţe politice între PNL şi PC, a reapărut, ca la un semn, pe piaţa dezbaterilor publice, specia mujahedinului de dreapta. Strânşi de prin cotloane, sculaţi din fotoliile aferente sinecurilor primite în schimbul pupatului de cur august marinăresc, fundamentaliştii proferează, peste tot, acelaşi tip de discurs. Coordonarea mediatică a mesajului de transmis e aproape perfectă. Oamenii n-au idei, redau cu religiozitate ce li se dictează. În esenţă, propaganda portocalie împrăştie acum următorul  set de spuse.


1. Antonescu întinează iresponsabil nobilele idealuri ale dreptei, se răsucesc Brătienii-n mormânt, ieri s-a dat intransigent cu Muscă şi azi e aliat cu Voiculescu.
2. 2. Consolidarea unei eventuale opoziţii politice anti-Băsescu este, sigur, rodul conspiraţiei mogulilor. PNL a devenit partid de stânga, dar nu vrea să recunoască.
3. Crin e chiulangiu (mai nou, turnător, nu vă spunem de unde ştim, dar noi ştim tot!), Voiculescu e turnător (sau, după caz, securist) şi i-a furat banii lui Ceauşescu.
4. Gâdea, Badea şi Ciutacu vor ţine şi mai mult cu Antonescu, care-i nimic altceva decât o umilă slugă a lui Patriciu şi a mai şi rămas repetent în facultate.
5. Ponta e păpuşa lui Năstase. Care vrea să se răzbune pe Băsescu fiindcă a ajuns la DNA. Şi care nici el nu-i de capul lui, că-l veghează din tablou Iliescu. Care vrea să-i aducă pe ruşi.
6. Băsescu nu e perfect, dar, comparativ cu epigonii care vor să-l înlăture ilegitim, e o lumină. E singurul lider politic curajos în faţa crizei, conştient de falimentul statului social (şi, evident, al stângii), îl reformează cu mici pierderi colaterale.
7. Ratarea obiectivul Schengen şi nivelul scăzut de trai cad în responsabilitatea întregii clase politice, nu doar a puterii actuale. Care se află sub dictatura opoziţiei.

Oricât de legitimă ar fi o anumită idee, repetarea ei nesfârşită în cor, pe principiul nazist că Fuhrerul are întotdeauna dreptate şi trebuie apărat cu orice preţ, nu va convinge vreodată segmentul celor care-l detestă pe Providenţial. Oamenii întregi la cap nu vor crede grija subită a lăutarilor puterii pentru slăbirea Opoziţiei, din simplul motiv că, în politică, e iraţional să te frece grija că rămâi fără adversar. Pentru restul există Cristoiu, Turcescu, Moraru, Cartianu şi punga cu făină, zahăr şi ulei.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

97 thoughts on “Corul oranj al mujahedinilor de dreapta

  1. in SUA e o institutie in care cei ce “invata” acolo au costume portocalii. Portocaliilor nostri le urez sa imbrace acele costume cat mai curand, chiar si alta culoare.

  2. alianta in principiu reprezinta un lucru bun pt opozitie. venirea psd-ului o va intari, acesta reprezentand procentual in sondaje, dar si in realitate, mai mult decat cele doua impreuna. poate asa scapam de portocalii. miscarea asta dar si venirea doctorului din iasi la pc explica si prezenta aproape permanenta a acestora la a3 dar si modul favorizant in care cei doi ( doctorul si antonescu ) sunt tratati de “moderatori” chiar si in comparatie cu ponta. in rest numai de bine

  3. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, dupa cum bine zice Mircea.
    Asta e tara in care daca cineva incearca sa se puna cu Base si are ceva pareri diferite de ale lui, acel cineva va fi nimicit foarte repede pentru ca Base are tentacule peste tot el conduce tot ce misca in tara asta.
    Pacat… Romania era frumoasa fara Base…

  4. Wow……….
    Cite partide politice si etnice  avem, dar nu avem deloc doctrine politice functionale in 2011, in primul rind, nu avem “stat de drept”, in al doilea rind, Constitutia reprezinta ZERO, sau un sotron al relei-credinte (in functie de cine e la Putere), cred ca noi, postacii pe net, nu avem nici macar o adevarata cultura politica, iar eu, ca simplu cetatean, nu mai cred in niciun partid actual (modelul meu politic a fost si este dl. Coposu – de aici, fiecare intelege ce vrea sau ce poate)
    “stinga’ sau “dreapta” conteaza cind oamenii nu au ce minca, au frig in casa, risca sa isi piarda case, masini, luate prin banci in baza unor venituri garantate de contracte de munca, si in final in baza unui contract social cu statul?
    ii urasc pe pedelisti! fiindca din primul lui mandat, viata mea nu a mai fost buna, normala, decenta, de bun simt etc
    mi-e sila de asa zisul grup independent UNPR (grup care nu a existat pe listele parlamentare din 2008)…
    pur si simplu, m-am saturat de UDMR, de iredentismul “patriotic” al ungurilor din UDMR! … Cheile Bicazului care tin de judetul harghita de pe vremea aliantei PNL (Tariceanu)- UDMR (pentru dezvoltarea turismului din “secuime”, in defavoarea dezvolatii turismului din Moldova, acolo unde dintotdeauna existau Cheile Bicazului)
    m-am saturat sa fiu roman ortodox in Romania si sa simt ca drepturile mele sunt mai putine decit drepturile “minoritatilor”, dar obligatiile mele, cam la fel (sau poate ca-s mai multe pt ca trebuie sa fiu si roman patriot)
    am incredere in mai multe persoane vazute pe sticla, din PC! (sincer imi place de dna Grapini, dar nu pot crede in dna. Loteria, ca stiu ce se petrece in “familia” ei politica din Mangalia)
    Dl Voiculescu este un securist, dar cu toate astea, il vad capabil de functia de prim-ministru; desi provin dintr-o familie care a suferit destul din cauza comunistilor/securistilor, totusi ii dau dreptate dlui. Voiculescu, din multe puncte de vedere.
    PNL-ul a dovedit ce poate in ultimii ani, chiar acest partid ni l-a adus pe Base la putere! Victore, nu lucrezi de 10 ani intr-o institutie a statului, in provincie, ca sa vezi cum sunt “cistigate prin concurs” functiile de conducere, indiferent de partid (despre PNL, in domeniul sanatatii se pot povesti chestii oribile, ca in prezent pe vremea “romanului” notar Cseke)
    nu sunt cu PSD-ul, pentru ca nu pot uita regimul Nastase! Si nu pot uita nici dramele oamenilor mei dragi, care au suferit datorita lui Ceasca, sau datorita intelectualilor liberali ai anilor ’80, ai nomenclaturii rosii, gen Iliescu.
    dar nu am incredere deloc in Antonescu! CTP-ul l-a descris perfect “bichon salbatic”… Victore, poate nu are dosar pentru ca este inca ofiter activ ??????!……….. si asa cum el beneficiaza de prezumptia de nevinovatie, si eu am dreptul la beneficiul de dubiu, atita vreme cit dosarele ofiterilor activi nu sint predate la CNSAS, chiar daca ei activeaza inca de pe vremea securitatii. Cazul Basescu este deja notoriu, poate argumenta mai bine dl. Ciuvica.
    ii recunosc eficacitatea discursului politic al dlui. Antonescu (doar privind “succesurile” din declaratia de avere a sotiei) Nota 10. (tu esti de acord cu guvernul din umbra prezentat de dl. Antonescu la sfirsitul anului trecut? ………….  atunci, de ce Alpha Bank s-a dispensat de serviciile “competente” ale dlui. Farmache Stere)
    dar acest discurs imi va reda speranta? imi va ridica nivelul de trai? mi va readuce respectul de sine? macar mirosul de LIBERTATE A FIINTEI MELE?
    Stii ca in provincie, oamenilor le mai este teama sa VORBEASCA LIBER la locul de munca?????
    ce cred?
    si Antonescu ii va prosti pe prosti, fiindca are un bun discurs, iar DISPERAREA omului este mare
    avem nevoie de profesionisti!

    AVEM NEVOIE DE O NOUA CLASA POLITICA!

    iar politicienii pusi in tot soiul de functii, din 90 incoace, au reusit sa ne distruga, incet si sigur!
    Cu cine sa votez in 2011, daca le iese suspendarea, si mai tirziu, alegeri anticipate?
    Cu cine sa votez in 2012, la termen?
    Poate ca la Bucuresti, unele aliante si declaratii suna super. Dar stii cum e cu teoria si cu practica. Asa e si cu capitala, si cu provincia.
    Romania nu e doar Capitala (sper sa nu apuc ziua in care Capitala sa fie la Cluj)

    din pacate, toate aceste intrebari si comentarii pe net sau la tv, sint pe timpul meu biologic, si sunt ingrozita ca PD si Basescu deja mi-au halit 10 ANI DIN VIATA MEA, UNICA MEA VIATA!

  5. Textul (Blesteme) nu e de la vrajitoare, e de la nenea Tudor Arghezi care avea oaresce relatii cu Biserica deci se stia la vorbe de astea de te lasa cocosat. “Acu’ io nu vreau sa blestem da’ vreau sa zic, asa sa-i ajute Dumnezeu si Maica Domnului! – citat Mircea Badea.

  6. BASESCU SI HAITA LUI CRIMINALA TREBUIE DISTRUSI (politic 😀 daca vreti) URGENT!

    Nu conteaza cine o face (Iliescu, Ponta, Crin, Vadim, Voiculescu sau Mircea Badea – stiti, “votezi televizorul?”; da, votez si o ceapa degerata doar sa-l vad pe Basescu si mafia lui trasi la raspundere pentru CATASTROFA pe care au provocat-o), sper sa o faca toti deodata – poate asa va fi mai eficient!

    Orice demers in favoarea actualei “stapaniri” (nu e vorba de guvern, presedintie, etc – astia sunt niste mafioti nebuni lasati liberi pe capul nostru) nu poate fi decat opera fie a unui iresponsabil, fie a unui sclav basist!

    CU FIECARE SECUNDA IN CARE MAFIA BASISTA ESTE TOLERATA PE FATA PAMANTULUI, NE AFUNDAM MAI RAU IN IAD!

  7. Victore, scuze de excesul de luciditate la care am facut apel, prin citarea si evocarea seniorului Paler.
    era vorba doar de o opinie cu mult mai lucida, decit a mea, asupra PLAGII ORANGE.

    legat de “cenaclu” vreau sa te rog cind dai de gidea, intreaba’l de ce oamenii din lisa, sercaia si dridif au unicul proverb interogativ romanesc: de ce nu e porcul, mistret? 🙂

  8. Am avut onoarea sa-l cunosc pe dl. Paler.

    wow……………..

    Victore, visezi la un “cenaclu” tapalaga, cartianu, cristoiu, moraru, morar, cartarescu, plesu, liiceanu, pora, mungiu etc?

    🙂

    mi-e greu a crede ca a-l auzi si asculta pe dl Paler azi poate fi o povara pentru cetateanul roman!

  9. ce face pdl-ul? nimic neprevizibil, pe mine altceva ma deranjeaza Voiculescu a fost turnator si/sau securist nu stiu, poate ca da, poate ca nu, ceea ce stiu sigur e ca aceasta Udrea a pnl-ului A. Saftoiu a fost flasneta lui Basescu, si atunci… nu era mai intelept sa se abtina?
    in rest sanatate la prieteni si m… la dusmani

  10. La punctul 7 de vina e justitia, opozitia si d-nul Basescu, da’ numai politic. Si cum necazul va fi neindeplinirea conditilor tehnice si nu politice, Basescu este absolvit de vina… Cam ca in dosarul “FLOTA”.
    Si apropo, de pupincu…Am savurat discutiile contradictorii de la RTV intre Pora si d-na Bahmuteanu. Pora a ramas fara replici!

  11. Pai cum dracu’ sa nu cred eu in Mircea Badea, cel mai simplu, cand niciodata n-am suportat-o pe madame Saftoiu, can’ astazi dupa semnarea intelegerii vine si refuleaza pe Tv1 pretios-pretentioasa ca-i pute, ca uite unde e shtacheta ei, la mama dracu-n praznic…pai cum sa nu ma enervez cand stiu cam cat a tinut de coliva lui basel, si ce suturi a luat in kur din motiv de udrea si acum s-a sculat docrtina in ea!!!!!!!!!!!!!!!! Pai cum sa nu-mi creasca tensiunea, cand la ora asta si cu dracu’ as face pact numai sa scap de ciuma asta colorata orange??? Pai cum sa nu ma doara spasmofilia cand vad atata ipocrizie si mai ales cand ii vad defiland pe pedelisti pe la toate posturile tv amenintand cu reactia poporului care geme de ideologie????!

  12. de la ce vine p-ul ăla de pe uniformele portocalii? şi ce mulţi este!
    lipseşte punctul 8 de la proclamaţia de la timişoara.
    trăiască republica populară democrată coreeană!

  13. sinteti genial d-le ciutacu ! dar ce ne facem cu cei multi ” multi si prosti ” care inca mai cred ca o galeata portocalie inseamna un bulgare de aur…

  14. Adevarul e ca se va scrie mult dar se va vorbi si mai mult pe marginea acestei aliante. Din punctul meu de vedere tot ce se intreprinde din punct de vedere politic pentru a inlatura acest regim este bine venit.
    In alta ordine de idei la nivel de gloata nu conteaza de ce parte a esicherului politic te afli ci conteaza cun o sa traim, partea cu stinga si ci dreapta e pentru analisti si pentru istorici.
    Aceasta alianta politica este ca uleiul si cu apa, dar daca adaugi si condimente poate sa iasa o ciorba delicioasa. Sunt miulti ideologi in partide care nu sunt deacord cu aceste casatorii care se prefigureaza, dar acesti curtezani daca nu pregatesc si un prag electoral consistent inseamna ca fac politica degeaba. Din punctul meu de vedere pragul electoral ar trebui sa fie undeva la 12%-15% si interzicerea cu desavirsire a partidelor pe criterii ednice.

  15. Corul acesta oranj se vrea ,probabil,un agent
    halucinogen pentru cei care nu trebuie sa -si
    vada casa arzand ,sa se intoarca spre vreo polemica idioata pentru ca ei sa-si faca de cap in
    continuare.Se folosesc de o inepuizabila rezerva
    de invective la adresa adversarilor politici,
    dupa exemplul sefului lor.Oare cati conducatori
    de tara ,in lumea asta ,si-au insultat adversarii politici ca la mahala? Poate in asta
    a constat successul sau.Le doresc tinerilor
    sai adversari multa putere sa poata lupta cu
    aceasta caracatita portocalie care ne duce spre
    pieire.

  16. In sfarsit incepe sa se intample ceva in aceasta tara.Cred ca motorul turat la maxim va face un lucru bun si va strige un nr. cat mai mare de oameni in jurul acesteia.Sunt si eu de acord ca dupa alegeri va fi un lucru bun contopirea ACD intr-un singur partid cat mai puternic pe centru PNLC.Nu doresc decat sa traim cat mai bine cat mai multi romani,iar in strainatate sa fim mandri ca suntem romani.Sa dispara nu PD-ul ci toti cei din acest partid cartita care au facut rau romaniei , sa fie clar inchisi acum sau cand le va vine sorocul sperand cat mai repede.
    UDMR-ul desi toti spun una si alta este si a fost tot timpul inpotriva acestei tariprin legi si jefuirea tarii.Nu sunt impotriva ungurilor pe care-i stimez ci impotriva acestor udme-rei fiorosi.

  17. Asta cu Iliescu care vegheaza din tablou e mai ceva decat Dumbledore din Harry Potter:))))Evident Basescu e eroul care aduce lumina si ne scapa de rau.Daca nu el,atunci cine?!!Cel putin asta imi tot spun unii idioti din jurul meu:Dar cine altu’ in afara de Basescu?!!Aha,atunci bine!:))

  18. Ooooo!Vad o preocupare intensa a fostului consilier al lui Geoana,Gusa,perdantul la alegerile prezidentiale-il consider perdant si pe el ca de aia era consilier ,ca sa isi faca treaba- pentru alianta pnl-pc:”ma lasi,mai frate?Ar fi fost bine sa dai sfaturi la momentul potrivit,nu acum.Nu esti consilierul lui Crin Antonescu ,slava Domnului!”.Cat despre atitudinea unor liberali,care vor posturi ministeriale pe viitor,mai usor cu pragmatismul feroce specific voua.Am observat ca a iesit la rampa Boc,nu am fost inteleasa,trebuia sa iasa la rampa in afara ,daca intelegea perfect ce i-am cerut,Schengenul e o problema in primul rand de politica interna,extinsa la nivel extern.Fraierul nu a inteles asta.Si o sa repet ce am scris mai sus:panica,panica si iar panica.Asta e un semnal pozitiv pentru mine,mai ales ca a fost remarcat pe plan extern.

  19. hitler=evrei
    basescu=pensionari
    suntem obligati sa vedem in fiecare saptamana prin rotatie la tvr ,(post platit obligatoriu chia daca ai sau nu televizor)pe cei doi (hais,hais)care conduc tara?

  20. Nu mai cred de mult in aliante politice,nici in pacturi semnate,nici in maturitatea politicianului.Fara o lege care sa oblige cetateanul sa mearga la vot,nu vom face nimic,se va miza pe cei putini si care pot fi manevrati.Si cu furtul de la alegeri ne-am obisnuit,ba ca e pdl,ba ca e psd,nu conteaza,ideea este ca daca ai o masa mare de votanti,nu se mai pot lucra cifrele la fel de usor,chiar si cu panoul lui videanu…

  21. Victor, nu ai ce sa le faci acestor oameni ca doar atat pot, atat ii tine neuronul sa faca.
    Acum sincer, vre-unul din voi ii vede capabili sa faca bani la bursa(pe bune) sau sa scrie ceva care sa aiba succes la mase(in afara RBR- Republica Basesciana Romania)?

  22. Daca portocalii nu se spulbera,nu ne ramane decat sa asteptam cuminti o manevra ungureasca.Poate chiar s-o intampla ceva!

  23. am dat de asta pe net
    sint curios daca e real documentul, as inclina sa cred ca da.
    ar fi poate interesant de facut o dezbatere despre ce crede lumea leagat de document.
    personal, anti basist fiind, am fost dezaamgit de cite lacune are, cit si de (in)consistenta sa.
    aveam sperante mai mari.
    nu vreau sa inflamez spirite, insa daca asta e documentul in baza caruia o alianta vrea votul celor dezamagiti de basescu, si nu doar voturile nuclului dur al partidelor ce constituie alianta, poate ar trebui sa orienteze documentul catre cetatean ca parte activa si nu pe confortul unor structuiri de tip coorporatist.
    poate ar trebui definita si atitudinea fata de fmi, enuntate macar legi ce vor fi abrogate sau modificate, anuntat termenul pina la care aceste abrogari/modificari se vor face.
    nu vreau sa inflamez ultrasii de partid, indiferent de culorile flamurii sub care se afla. exprim un gind fugar…

  24. io parca nu m-as prea entuziasma legat de (posibila) viitoare alianta PNL -PSD (+PC). la maxim o luna dupa ce-l dau, daca-l dau jos pe Mariner – o sa iasa cu scandal la imparteala. E din pacate adevarat ca e nevoie de PSD ca sa-i rastoarne Marinerului corabia, dar mie-mi spune nasul ca pute si ca PSD are tot ce-i trebuie pentru a deveni un nou PD-L. Parerea mea!

  25. Nu are nici o legatura cu textul vreau doar sa spun ca de aproape o luna nu mai reusesc sa va vad doar va aud, toate inregistrarile emisiunilor antenei 3 sunt asa, poate nu e de competenta dvs. insa nu stiu unde sa scriu.

  26. Într-adevăr, simpla lecturare a dejecţiilor portocalii care -mi se pare mie- invadează netul mai mult ca niciodată, poate constitui o dovadă că suntem pe calea cea bună. În sfârşit!
    Continui să descopăr comentarii ireproşabile dpdv ortografic, dar care conţin cuvinte greu de reprodus şi calificări absolut gratuite şi nemeritate de cei cărora le sunt adresate.

  27. 13 June 2010 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Vuvuzela poporului suveran (guestpost)
    ,,,,,,,,,,,,,,,
    Zulu e mai aproape de noi decat spatiul Schengen.

    ,,, aici este mana ta ,,, cobe 😉

  28. Mie imi place ideea cu PNL-ul stangist. Ca doar oi fi eu sclerozat de tin minte ca acum ceva vreme pedeleii erau doar pedei si tronau prin internationala socialista. Sanchi doctrina!
    Victor, la urma, acolo cu zaharul si uleiul, ai uitat galeata. Si nu fac nici o aluzie blonda, ci doar portocalie, cromatica regasita pe nobila ustensila de uz gospodaresc frumos inscriptionata.

  29. Mi-a placut articolul. Cu o mica completare: ultima fraza nu cuprinde un slujitor credincios, inegalabilul….. Lovin :)))
    Bafta!

  30. Rezumand o buna parte a textului tau şi, indeosebi, a comentariilor, parca aud: “Jos morala! Sus morala! Da-o dracu’ de morala, numa’ Base sa plece!” Curat Caragiale. Mai ales cand iti populeaza blogul atatia revolutionari şi, mai ales, republicane de la Ploiesti. Citind comentariile de pe blogul tau imi amintesc de o perioada de acum cativa ani – 4-5-6, nu mai tin minte! – cand, cumva dezamagit de Academia Catavencu, am trecut la Romania Mare. Ce placere! Cat fior al realitatii, cata comedie…

    Eu unul, cand vad ca se intampla ceva incerc sa şi inteleg DE CE? In cele ce urmeaza voi incerca o tentativa de raspuns la aceasta intrebare, avand in vedere incercarea de coagulare a opozitiei, declansata alert (şi cam abrupt, dupa gustul unora) zilele astea. Miezul raspunsului meu este acela ca nu avem de-a face cu o alianta electorala autentica, ci cu una ad-hoc, al carei scop este imediat: “Jos Basescu”. In plus, cred ca daca finalitatea propusa nu va fi atinsa pana la mijlocul anului, cel mult pana la sfarsitul verii, alianta se va rupe.

    Am sa incep cu o formula in legitimitatea (electorala a) careia cred: V(PNL+PSD+PC) < V(PNL)+V(PSD)+V(PC). Cu alte cuvinte, sustin ca, in eventualitatea unor noi alegeri – anticipate ori la termen, nu conteaza – o alianta a celor trei mari partide ar obtine mai putine voturi decat suma voturilor celor trei partide, daca ar propune candidati fiecare in parte. Tinand seama de cunoscutele performante electorale ale PC, indraznesc sa sustin chiar ca voturile insumate ale PSD şi PNL ar fi mai numeroase decat cele ale aliantei pre-electorale tripartite.

    In primul rand, o parte (probabil nu chiar asa mica) a electoratului PSD ar putea fi speriata in campania electorala de invocarea – 100% legitima, daca alianta capata contur – inamicilor traditionali Patricu, Vantu, Voiculescu etc.. Şi stim cu totii ca nucleul dur al electoratului PSD e cam spaimantos.

    In al doilea rand, o buna parte a electoratului PNL este intr-o oarecare masura educat ideologic şi, prin urmare, nu prea poate inghite PSD-ul. Care e perceput in lumea afacerilor ca o hidra cu virtuti sociale. Care nu-şi poate face menderele – sociale – decat luand din banii celor care ii fac. Care pe criza asta sunt usor isterizati. De aici, spaimele eficace (pentru PDL) din zona afacerilor, trezite de idea unei aliante cu PSD-ul…

    Sa ne gandim şi la o chestiune extrem de concreta. Sa luam, de pilda exemplul celebrului colegiu Dabuleni, al nu mai putin celebrului Mirciiia Geoanaaa. Sa zicem ca alianta il propune tot pe el, iar PDL-ul pe un X oarecare. Crezi tu ca MG ar obtine macar 95% din suma voturilor lui (daca ar candida DOAR pentru PSD) şi a candidatului PNL, presupunand ca PNL-ul nu va avea un candidat de paie?!… Practic, dupa mine, aceasta alianta pre-electorala ar aduce macar 3-5% voturi in plus PDL-ului. Parerea mea, monser.

    Electoral, dintre cele trei partide, cine ce ar pierde şi cine ce ar castiga din aceasta alianta. PC-ul sigur, ca altfel nu ar intra in parlament. PNL-ul la fel de sigur, ca prin negociere şi-ar securiza macar un numar minim de locuri in Parlament. Asadar, ambele partide castiga ceva. Aparent, pe spinarea PSD-ului. Poate castiga, totusi, şi PSD-ul ceva? Da. Posibilitatea unei actiuni coerente şi, mai ales, prompte in directia “detronarii” inainte de termen a lui Basescu. Insa, odata aceasta actiune finalizata – reusita ori nu, probabil nu va mai conta – PSD a castigat tot ce putea castiga. Eu unul nu vad ce interese ar mai avea PSD-ul ca sa sustina aceasta alianta şi pe mai departe. Ba chiar suspectez ca interesele electorale le-ar dicta PSD-istilor chiar si sa negocieze cu PDL-ul schimbarea sistemului electoral, transformandu-l intr-un uninominal majoritar in doua tururi. Ori, uitandu-ne prin tara vedem ca avem intr-o mare de simpatie majoritar PSD-ista, cateva insule majoritar ale UDMR-ului şi chiar cateva (cu certitudine mai multe decat ale UDMR-ului) in care majoritar este PDL-ul. Cel mai probabil, niciuna in care sa fie majoritar PNL-ului. De PC (ca partid) nu vorbesc, ca pierdem vremea. Asta ar insemna ca, daca se ajunge la asta, am avea un Parlament cu trei partide: PSD, PDL şi UDMR. Ma gandesc ca, totusi, in actuala configuratie a optiunilor electoratului, PDL nu mai vrea sa schimbe sistemul electoral. Dar cine stie?!…

    Zilele astea, inainte de a se decide, PSD-ul traieste dilema optiunii intre vrabie – sa fie partidul dominant (cat de dominant?!) al unei aliante electorale – şi cioara partidului unic (cata nostalgie, ce amintiri frumoase!). Vrabia o poate prinde in 2011, mai repede şi mai probabil impreuna cu aliatii, decat singur. Nealiindu-se şi lansandu-i pe liberali sa vada ca destui dintre pesedistii de frunte spera – dupa mine fara temei – ca partidul lor ar putea ocupa singur la sfarsitul lui 2012 peste 50% din locurile din Parlament, cine stie ce se mai poate intampla?!…

    Dilema actuala a PSD-ului este amplificata de faptul ca nu are acum (in mana) nici vrabia, nici cioara… Pentru ca nici la PSD timpul nu mai are rabdare, cred ca liderii lor vor pretui mai mult vrabia de anul acesta decat cioara de anul ce vine. Cred, asadar, ca alianta se va face. Insa, macar din perspectiva PSD-ului, scopul aliantei nu este electoral, ci pe termen scurt, pana la alegeri. Insemnand inclusiv (ori poate mai ales!) o grabire a datei alegerilor, prin “detronarea” lui Basescu.

    Cele trei partide – PSD, PNL, PC – sunt, azi, cu sula in coaste. Pentru ca, daca se adevereste aproximativa revenire a economiei cu care ne tot ameninta guvernul, e loc de oaresice pomeni electorale la sfarsitul lui 2011 şi in 2012. Şi stim cu totii capacitatea de necontestat a romanilor de a invata greu şi de a uita repede.

  31. Se rasucesc Bratienii in mormant ?! Misto ! Asta inseamna ca vor reveni la pozitia fireasca, cu fata-n sus, dupa ce au stat peste sase ani cu fata-n jos, in urma precedentei rasuciri din 2004, cand PNL a facut alianta cu partidul auto-proclamat “singurul partid social democrat autentic din Romania”.
    Daca e sa-mi spun parerea despre alianta, eu zic ca partiduletul asta ar fi trebuit de mult sa fie lasat sa moara de moarte naturala. Din 2000 incoace, dupa fiecare scrutin isi incordeaza muschii si se jura ca, la urmatoarele alegeri, va candida de unul singur; se razgandeste de fiecare data, cand se apropie alegerile. Acum, daca tot au facut-o, sa fie intr-un ceas bun.

  32. Alianta e foarte buna. Domnul Voiculescu este un foarte priceput om de afaceri. Are afaceri in multe domenii si a reusit in toate. A muncit din greu, pornind de la zero si a creat un mare imperiu. E logic sa fie langa liberali. Impreuna vor scoate tara din mocirla portocalie si din ghearele securistului Basescu si ne vor aduce in Europa liberatii. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  33. Sper sa scapam de CIUMA asta cat mai repede. Alianta e o miscare buna. Cred ca e mai mult buna, decat invers.

    Candidatura pe liste comune sau diferite? Aici e buba. E posibil ca unii sa aprecieze listele comune, pe motiv ca, in sfarsit partidele au ceva in cap si pun pe primul loc binele tarii. Sau poate prin listele comune ii vor speria pe votantii care la momentul crucial, ar putea face diferenta.
    Trebuie foarte bine cantarit.
    Eu personal, as prefera listele comune, tocmai pentru ceea ce am scris mai sus, dar electoratul s-ar putea sa prefere cealalta varianta.

    Romania lui Basescu e infioratoare. Astia vor ajunge sa ia din curtile oamenilor, cu forta.

    Daca vreti sa vedeti o imagine inedita, cu făina de la UE, o puteti gasi aici

  34. Ioane, sterge naibii formula din final, ca s-o gasi vreunul – ‘Al de sus, ori ‘Al de jos, nu conteaza; rezultatu-i acelasi! – sa te trasnesca! In rest, toate bune si frumoase. Mare dreptate mai ai…

  35. Salut Victore,

    Nu sunt politolog, dar cred ca aceasta alinanta nu trebuia facuta. e nefirerasca. Era nevoie doar de un simplu pact. PC nu e un partid, ci doar o organizatie de bloc, ce are un spate un trust media condus de Felix (dovedit).
    Mi-e teama ca aceste miscari nu vor duce la rezultatul asteptat. PD va specula momentul, va da pomeni mari, a nu se uita ca mai sunt doi ani pana la alegeri! DOI ANI!
    O alianta intre PNL si PC eu nu voi vota, PD nu am votat si nu voi vota, iar de PSD nu se pune problema. Ungur nu sunt… Cel mai probabil imi voi pregati plecarea, exitul catre o lume mai linistita. Suedia, daca se poate.

  36. Nu are nici o legatura cu textul vreau doar sa spun ca de aproape o luna nu mai reusesc sa va vad doar va aud, toate inregistrarile emisiunilor antenei 3 sunt asa, poate nu e de competenta dvs. insa nu stiu unde sa scriu.

  37. Nu vad cum ar putea fi clintita puterea prin mijloace democratice: o alta majoritate in parlament e o himera iar la alegeri astia sunt in stare sa fure cu o nesimtire “demna” de comunistii din 1946(“mana” si-au facut-o deja in decembrie 2009 cand cadenta votului din strainatate a fost de un porc inimaginabil). Ar trebui ca romanii sa iasa in strada. Dar n-o fac pentru ca magariile guvernantilor pot fi inca suportate(cu scrasnet de dinti, maraieli si alte d’astea) iar gradul de aglutinare a nemultumirii abia naste cate un rau mai mic, nicidecum asteptatul fluviu. Concluzionand, e bine ca opozitia se uneste dar ar trebui sa si insiste pe tragerea la raspundere si pedepsirea celor vinovati de starea actuala astfel incat cei ce guverneaza azi, de frica pierderii puterii, sa comita porcarii mai mari care sa duca la “explodarea mamaligii”.

  38. Ciutacule! Chiar crez ca hotii de la PSD ar face mai bine decit portocalii? Ai fost linga ei, aproape de tot, si ai vazut multe gainarii, hotii infaptuit de bravii tai prieteni de la PSD. Tot o apa si pamint. Nu se va schimba nimaca nicsiodata in tarisoara nostra.

  39. Alianta ? TE faci frate cu d…pana treci lacu Se cearta,se balacaresc,se spurca ,partidele-n intre ele -pentru a ajunge primul la (ros osul din frunte)…Iar eu umil ,platitor de frunte(TAXE-IMPOZITE) ma uit cum huzuresc alesi in frunte cu PDlisti >II bestelim pe uni ,ii prea marim pe alti,tragand finala liniuta ,toti sunt o …..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.