Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Corul oranj al mujahedinilor de dreapta

Corul oranj al mujahedinilor de dreapta

Odată cu anunţul privind încheierea acordului de constituire a unei alianţe politice între PNL şi PC, a reapărut, ca la un semn, pe piaţa dezbaterilor publice, specia mujahedinului de dreapta. Strânşi de prin cotloane, sculaţi din fotoliile aferente sinecurilor primite în schimbul pupatului de cur august marinăresc, fundamentaliştii proferează, peste tot, acelaşi tip de discurs. Coordonarea mediatică a mesajului de transmis e aproape perfectă. Oamenii n-au idei, redau cu religiozitate ce li se dictează. În esenţă, propaganda portocalie împrăştie acum următorul  set de spuse.


1. Antonescu întinează iresponsabil nobilele idealuri ale dreptei, se răsucesc Brătienii-n mormânt, ieri s-a dat intransigent cu Muscă şi azi e aliat cu Voiculescu.
2. 2. Consolidarea unei eventuale opoziţii politice anti-Băsescu este, sigur, rodul conspiraţiei mogulilor. PNL a devenit partid de stânga, dar nu vrea să recunoască.
3. Crin e chiulangiu (mai nou, turnător, nu vă spunem de unde ştim, dar noi ştim tot!), Voiculescu e turnător (sau, după caz, securist) şi i-a furat banii lui Ceauşescu.
4. Gâdea, Badea şi Ciutacu vor ţine şi mai mult cu Antonescu, care-i nimic altceva decât o umilă slugă a lui Patriciu şi a mai şi rămas repetent în facultate.
5. Ponta e păpuşa lui Năstase. Care vrea să se răzbune pe Băsescu fiindcă a ajuns la DNA. Şi care nici el nu-i de capul lui, că-l veghează din tablou Iliescu. Care vrea să-i aducă pe ruşi.
6. Băsescu nu e perfect, dar, comparativ cu epigonii care vor să-l înlăture ilegitim, e o lumină. E singurul lider politic curajos în faţa crizei, conştient de falimentul statului social (şi, evident, al stângii), îl reformează cu mici pierderi colaterale.
7. Ratarea obiectivul Schengen şi nivelul scăzut de trai cad în responsabilitatea întregii clase politice, nu doar a puterii actuale. Care se află sub dictatura opoziţiei.

Oricât de legitimă ar fi o anumită idee, repetarea ei nesfârşită în cor, pe principiul nazist că Fuhrerul are întotdeauna dreptate şi trebuie apărat cu orice preţ, nu va convinge vreodată segmentul celor care-l detestă pe Providenţial. Oamenii întregi la cap nu vor crede grija subită a lăutarilor puterii pentru slăbirea Opoziţiei, din simplul motiv că, în politică, e iraţional să te frece grija că rămâi fără adversar. Pentru restul există Cristoiu, Turcescu, Moraru, Cartianu şi punga cu făină, zahăr şi ulei.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

97 thoughts on “Corul oranj al mujahedinilor de dreapta

  1. Sub inteleapta conducere a partidului portocaliu, in frunte cu mult stimatul si iubitul nostru presedinte, tovarasul Basescu Traian, Romania are sansa de a iesi din aceasta iarna si de a da lumii intregi imaginea unei Minuni Dumnezeiesti. Ha !

  2. Genial articolul in special ultima fraza, pacat ca reclama asta nu e la preacinstiu’ şpriţ, da paraca si aia cu Basescu don’t do nothing, but if he did it will be probably the best nothing in the world:))

  3. Victore, foarte trist este ca o mare parte din ipotezele de mai sus sunt perfect valide. La fel de triste sunt si adevarurile spuse de opozitie despre Basescu si toata gasca lui de securisti, de hoti, analfabeti si idioti.
    C.T.Popescu avea dreptate cand spunea ca “…dupa 1990 asistam la razboiul partidului comunist cu Securitatea.”
    Cel mai trist lucru este ca nu o sa scapam nici de aia, nici de ceilalti, intru distrugerea tarii si parvenirea lichelelor pe 5 generatii…

  4. Excelent, Victor! 😎 “P” e de la “portocaliu”, nu? 😆
    Acum, redevenind serioasă, Băsescu şi propagandiştii săi neghiobi, dar plini de tupeu, NU TREBUIE SUBESTIMAŢI; sper că liderii Opoziţiei unite vor avea mare grijă să contracareze orice cuvânt spus de beţiv şi acoliţii lui, asta pentru acei inşi care mai au nevoie de “traducere”. Am credinţa că va şti Crin EXACT ce şi când să comunice populaţiei. S-a mai pus Băsescu cu el şi a picat al doilea. Mă refer la confruntarea de la Cluj-Napoca. Degeaba a avut şi panoul violet în spate( lucru pe care l-am remarcat la o revizionare din plăcere a filmului, căci Hrebe a aruncat-o pe piaţă după).
    Dacă şi Mogulu’ va apărea când şi cum trebuie să explice aşa cum ştie el, deja limacşii sunt “mâncaţi”. Iar Ponta, să vedem…

  5. Pe mine m-ar preocupa, mai degraba, cum vor face Antonescu si Ponta sa dea credibilitate presupusei viitoare aliante, ca nu va fi usor.
    Ce zic distrusii astia, e mai putin important.

  6. Macar de le-ar lua pungile alea de faina, zahar si ulei si le-ar vinde gogosi ca-i voteaza! Poate i-a trezit foamea, daca de restul mizeriilor astora n-au habar sau nu le pasa.

  7. O silă imensă te apucă atunci când vezi si auzi comentarii însăilate jalnic atât de portocalii declarati,cu acte în regulă,cât si de cozile de topor,de cei care plâng pe viitoarele ruine ale constructiei ce se pregăteste.Slavă Domnului că liderii opozitiei s-au trezit,pentrucă acum nu este timp de orgolii,de luptă ideologică.Acestea se pot rezolva mai târziu,când vom avea o normalitate cât de cât;si atunci aceste lucruri se vor putea aborda mai civilizat,mai elegant,chiar,după ce combatantii,aliatii de azi se vor fi călit în această bătălie, obligatoriu de câstigat împreună.În rest,să-i lăsăm pe Guse,pe Dâncu,pe Tr.Ungureanu si pe altii ca ei să-si încerce veninul.

  8. Corul oranj al mujahedinilor de dreapta s-ar putea sa rezoneze cu marea de prostie din romania.
    Daca nu se va intampla, atunci am scapat (sper definitiv)de cateii lasati liberi dupa disparitia lui ceausescu (comunistii(Iliescu) si securitatea (Basescu)).

  9. Un început bun: alianţa PC-PNL
    8 Ianuarie 2011

    Semnarea protocolului dintre Partidul Conservator şi Partidul Naţional Liberal mi se pare de bun augur. Nu doar ca unificare parţială a opoziţiei, cât prin limpezire doctrinară. Ideologic, cele două partide seamănă foarte mult, iar ideea lui Dan Voiculescu este demnă de apreciat. PC s-a autodefinit ca un partid de centru, dar în permanenţă a militat pentru dezvoltarea unei burghezii româneşti, cât şi sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii, soluţii de sorginte liberală. Aş spune naţional-liberală, pentru că PNL este singurul partid din Internaţionala liberală care a refuzat să renunţe la particula “Naţional”. Datorită istoriei, dar şi patriotismului, PNL fiind unul dintre făuritorii României Mari.

    Deci, din toate punctele de vedere, conservatorilor le stă bine lângă liberali. Alianţa cu stânga, cu PSD-ul, a fost doar una de conjunctură, de adunare a forţelor. Dacă ar fi să o luăm semantic, “conservatorii” sunt de dreapta – după modelul britanic – şi, deci, aproape de doctrina liberală. Că prin conservatorism în România se înţelege nostalgie sau orice altceva, e o altă poveste.

    Eu aş milita – ştiu că o astfel de idee a existat cândva – pentru o fuziune a celor două partide. Dacă lasă ambiţiile deoparte, cele două formaţiuni pot clădi un adevărat pol puternic de dreapta. Şi cu mari şanse, pentru că PDL se zbate într-o nebuloasă a ideilor politice. În partidul de guvernământ există social- democraţi (Frunzăverde), liberali (Valeriu Stoica), creştin-democraţi (Baconschi) sau pur şi simplu lichele. Alianţa PC-PNL e un început bun.

  10. Pe mine m-au cam pierdut pedeleii cu poveștile lor. uneori sunt incapabil să îi urmăresc, nici creierul meu nu mă ajută, dar tipii ăștia te fac din dește. M-am uitat în ultima săptămână pe antena 3 și erau și pedeliști, eu știam că au tupeu dar aveam impresia după jumătate de oră că eu sunt vinovat de soarta româniei.
    Alianța asta pnl și pc mi se pare binevenită, sper că psd să intre în horă, poate anul ce vine scăpăm de pdl, măcar în parlament, eu unul o susțin. Sper ca aceste partide să își fi învățat lecția și să nu mai facă greșeli ca alea de la prezidențiale. Ar trebui să știe că în lupta asta nu se intră cu optimism ci cu gard sus, asta dacă vor să facă ceva.

  11. Este bine ca s-a facut alianta asta. Cred ca ne indreptam spre o “CDR varianta 2011” prin anuntata colaborare cu PSD cu observatia ca liderii celor trei partide vor trage invatamintele necesare din istoria de aproape 10 ani a CDR. Amfitrionul nostru ce parere are?

  12. @rasvan: amfitrionul l-a sustinul transparent pe Antonescu atunci cand Voiculescu il sustinea pe Geoana. alta parere n-are 🙂

  13. Chiar mă gândeam dacă “bichir” e…Bichir. 😀
    Interesantă, pertinentă analiză.

  14. Nu cred ca vei fi criticat!
    Romanul e ocupat cu slujba, politicienii cu lungi sprituri de iarna, iar academicienii n-au cuvant, n-au verb, n-au pozitie; fiindca presedinte de onoare e Piratu?! Ilici presedinte de onoare PSD, Felix vitorul/ fost presedinte de onoare al Senatului si lista-i tot mai grea, eu le cer demisia. De onoare! Au dat tot ce-au putut din ei si n-a iesit nimic. Sa-si dea intalnire de lucru in Iad. Portocalii au tupeul care ti-l da Prostia, fiindca un om normal cand greseste isi cere scuze si se da doeoparte. Acum vor socializare pe fb, si-au facut conturi facebook, deci dupa 16 ore de munca, ai intra vreo 4 pe net si s-a facut Iarna, iara…

  15. deja ma gandesc cu sila la ce o sa recite in cor astia in emisiuni.de data asta nu o sa-i mai prindeti inspectand telefonu ca e vechi refrenu si-l stiu.doar o sa il remixeze asa un pic.abia astept ziua cand o sa simta gustul propriului lor sange.si astia micii da mai ales aia mai marii care sunt obisnuiti sa fie pupati din gros..sunt sigur ca chiar daca o sa aibe tone de bani o sa le lipseasca teribil atentia si slugarnicia celor din jur.nu o sa mai fie nimeni.toti o sa-i ignore si o sa le dea cu flit.ba chiar o sa constientizeze ceea ce probabil acum stiu la nivel subconstient-ca sunt niste nulitati.cred k o sa faca niste depresii teribile.cel putin asta le doresc din toata inima.asta in cazu in care nu o sa putrezeasca,macar astia mai vocali si mai tupeisti,in vreo inchisoare aplecandu-se dupa sapun.cine stie..om trai si om vedea.da Doamne!(hai ca am bagat si vreo trei cruci poate poate o fi pe receptie Doamne-Doamne apelu meu sau macar unu de la serviciile de transmisiuni de acolo)

  16. Asta cu “Băsescu nu e perfect, dar, comparativ cu epigonii care vor să-l înlăture ilegitim, e o lumină.” e dementiala. La dracu’ tocmai ma ridicasem de la masa….Daca-l aud pe unu spunand asta, jur ca-l impusc.

  17. “Oamenii întregi la cap nu vor crede grija subită a lăutarilor puterii …” sunt putini. Consider ca acesti putini oameni care inteleg sunt atat integri (ii consider in acest fel pentru motivul ca sunt la tine “acasa” si tre’ sa te respect), cat si demni (intrebare: La cat de saraci sunt, cat de mult isi permit sa aiba demnitate?).
    Marea masa a celor cu votodrept sunt diferiti acelor “Oamenii întregi la cap nu vor crede grija subită a lăutarilor puterii…”.
    Asadar:
    Alia-m-as si n-am cui,
    Alia-m-as nu-stiu-cui,
    Alia-m-as dumitale,
    Ca poate o ai mai mare.

  18. Desi sunt unul, ori poate unicul, care a cerut analize pe tema, de la antene, un lucru pot sa-l zic de pe-acuma: oricare-ar fi didesupturilii, parc-o geana de sperenta intrevedem totusi! Fara doctrine, fara stangi ori drepte, pe noi, prostii astia multi si votanti, ne intereseaza scopul si reusita! Restul sa-l discute intre patru pereti, intre manuale de istorie si statute! Si sa nu uite sa se coalizeze si cu psd, desigur!

  19. Aoleu!! Ai uitat draga d-nule Ciutacu sa-l enumeri pe marele ziarist de la Hotnews, adicatelea: Dan Tapalaga. Cum e posibil?
    Sincer, daca as apuca sa-l intalnesc vreodata pe acest “mare” deontolog, l-as intreba cum de se mai suporta sa faca umbra pamantului???
    Serios!
    Mai sunt si alti pupatori in dos, dar asta ii intrece cu succes!! Bleah…

  20. In sfarsit, sclipirea oratorica a lui Antonescu se concretizeaza intr-o miscare politica reala. Orice alianta politica impotriva regimului basist este un progres.
    Dinamica si efervescenta lui Antonescu poate sa produca niste miscari de trupe in politica, dar sa mai si insufletesca poporul asta, care pana la urma, daca i se va oferi o alternativa, va iesi in strada sa sustina demersurile democratice de dislocare a puterii basiste.
    Comentariile rauvoitoare la adresa lui Antonescu sunt zvarcoliri normale ale demonilor incoltiti.

  21. Corect in engleza e: “Basescu doesn’t do anything” sau “Basescu does nothing”. Your choice.

  22. Toate cele prezentate de tine le-as rezuma intr-un singur cuvant:PANICA.In plus,toate cele de sus plus asa zise idei de reformare a constitutiei sau de parlamanet unicameral nu tin de FOAME.Astept totusi o reactie din partea lui “le petit chien Boc”,vad ca stam pe tusa ca fraierii.Astora poti sa le dai idei cat cuprinde,tot la stadiul de nevertebrate raman.N-ai cu cine.Despre Tariceanu nu am auzit sa se vorbeasca la modul de mai sus.

  23. “PDL se zbate intr-o nebuloasa a ideilor politice” – frumos zis, eu ma-ndoiesc ca se zbat ei ideologic, mie mi se pare dimpotriva, ca zbaterile astea apar din cauza ca li se cam falfaie de orice fel de ideologie, atata timp cat sunt la ciolan. O dau si-n populism si-n consevatorism si-n orice-ar fi, egal, doar ei sa ramana la teava.

    Mi se pare si mie de bun augur alianta PNL-PC, dar astept mai mult decat o simpla unificare ideologica in teorie, vreau un program concret de reconstruire a Romaniei, si asta cat mai repede.

    Cat despre mujahedinii luminii portocalii si flacarii violete, ce incearca ei sa faca au facut altii inaintea lor si asta mult mai bine decat or sa reuseasca ei vreodata. Singura solutie importiva lor este insa educarea civila a cetateanului, cum zicea si Göring: “EDUCATION IS DANGEROUS – EVERY EDUCATED PERSON IS A FUTURE ENEMY.”

  24. … aproape 60% din electorat, asa am auzit, nu are intentia de a se prezenta la vot fiindca nu are cu cine vota((lipsa de reprezentare) si fiindca cam de doua cicluri electorale, campaniile duse de partidele majore, au fost axate pe teza, “daca nu ma voteaza pe mine, mai bine nu voteaza”.

    acest gen de strategie nu face decit sa ii faca hiperfrenici pe partizanii tuturor taberelor, sa duca la disparitia unui discurs de tip utilitarist adresat electoratului, implicit, ca agenda candidatului sa nu mai contina nimic din problemele noastre.
    deja asistam la baieti care se taie din vorbe, ca in spatele blocului sau in dana portului, si pe sticla la tv, si pe net.
    io cred ca vom asista doar la o polarizare si mai accentuata a taberelor, doar la discursuri gaunoase. nu cred ca vom avea macar un candidat care sa vina cu solutii, cu o oferta fezabila si cunatificabila in unitati de masura, cu puncte clare de control al parcursului politic-administrativ, oferita in schimbul votului.
    evident, prin oferta electorala, nu intelg galeata in culorile partidului, puii congelati, zahar, ulei sau indiferent ce fantezia “directorilor de campanie” poate “genera” in actiuni electorale.

    va propun o clipa de reflexie pe marginea “excesului ridiculos” si pierderea masurii, masura inteleasa ca si o metrica, relatie de preordine pe un cod moral.

    daca la vot se va mentine trendul actual, victoria va avea in spate votul exprimat de DOAR 27-28% din electorat. va fi o victorie a la pirus.

    vreau sa ma insel!

  25. Ia illa iailla Băse! La începutul şi sfârşitul fiecărei intonări a rugăciunilor penrtu Zăusu’ alisa Băse.
    Sper să nu-i ofensez prea rău pe nişte musulmani cinstiţi, fiindcă nu vreau să iau numele lui Allah în deşert…

  26. Daca ai ura lui besescu si acolitilor niste lucruri nasoale rau ai toate sansele sa te trezesti la bulau pentru instigare la trecerea in vesnicie a iubitului conducator sau alte asemenea dar pe Arghezi cine poate sa se supere daca le-ar zice:

    “Pe tine, cadavru spoit cu unsoare,
    Te blestem sa te-mputi pe picioare.
    Sa-ti creasca maduva, bogata si larga,
    Umflata-n sofale, mutata pe targa.
    Sa nu se cunoasca de frunte piciorul,
    Rotund ca dovleacul, gingas ca urciorul.
    Oriunde cu zgarciuri ghicesti madulare,
    Sa simti ca te arde putin fiecare.
    Un ochi sa se stranga si sa te sugrume
    Clipind de-amaruntul, intors catre lume,
    Celalt sa-ti ramaie holbat si deschis
    Si rece-mpietrit ca-ntr-un vis.
    Cand ura te-neaca si-ti scanteie-n oase
    Sa vrei peste mie, sa poti pan’la sase.
    Necazul tau mare sa dea voce mica,
    Sa urli, sa n-auzi, sa vezi ca ti-e frica.
    Iar tie, jilava gingas ganditare,
    Sa-ti fie sezutul cuprins de zavoare.
    Ficatul un cui sa-ti framante,
    Urechea sa tipe si nasul sa-ti cante.
    Sa-ti crape masele-n gura
    Si dintii cu detunatura.
    Sa-ti puta sarutul, oftatul sa-ti puta,
    Mormantul cu mocirla statuta.
    O unghie pe saptamana
    Sa-ti coaca la cate o mana,
    Si-n zilele de sarbatoare
    Un deget si de la picioare.
    De pofte sa-ti sece obrazul,
    De bube sa nu-ti misti grumazul,
    Sa-ti iasa cocoasa
    Si galci si cucuie-n camasa.
    Buricul bubat din nascare
    Sa-ti sangere sub cingatoare.
    De glezne taras sa-ti atarne
    Ghiulele de capete carne,
    Ranjite, scrasnite si nerazbunate:
    Maceluri, osanda, pacate …”

    Amin!

  27. Ce liberalism, ce conservatorism, la noi singura doctrina politica e OPORTUNISMUL. Se misca partidele dinspre dreapta spre stanga ca si bilele de la pinball. De ce s-ar alia PNL cu un partid de 2% care are o imagine mai degraba proasta in randul electoratului PNL. Pai in mod clar datorita trustului media care sta in spatele partidul de 2%, din acelasi motiv pentru care si PSD-ul i-a luat sub aripa pe conservatori/umanisti/wtv de 2 ori, ba chiar a si trecut cu vederea o tradare de rasunet!

    Singurul mod in care actuala opozitie poate sa piarda alegerile din 2012 e daca o sa aiba candidati comuni.

  28. 8. … si “nu mai are “niminea presedinte atat di’ ganer incat sa dea cu stecla di sampanie in capu la alegatoru pixelat”.
    Aproape toti pedelistii care apar la televizor par sa ne spuna ca este foarte misto sa ai un presedinte care mananca icrele negre cu furculita.

  29. Scuze ca revin, apropos de “solutii, o oferta fezabila si cunatificabila in unitati de masura, cu puncte clare de control al parcursului politic-administrativ, oferita in schimbul votului”:

    La alegeri aici in Germania, inca din 2002 exista un tool cu intrebari si raspunsuri din diferite teme de actualitate (Wahl-O-Mat) prin care ajungi sa iti dai seama care este candidatul care corespunde cel mai bine pozitiei politice proprii, cu alte cuvinte, daca esti un fel de cetateanul turmentat si nu stii cu cine sa votezi, te uiti pe Wahl-O-Mat si afli cine promite cam ce vrei si tu.

    Fiindca imi dau seama de potentialul de bascalie al acestui comentariu, imi permit sa cer mai mult spatiu pentru a da si cateva exemple de Q&A:
    “Vreau ca autorizatiile de functionare ale centralelor nucleare sa fie prelungite.”
    “Vreau sa fie introdus peste tot prin lege salariul minim.”
    “Intreprinderile (private) trebuie sa aiba libertatea de a decide singure asupra salariilor managerilor lor.”
    “Perchezitia online si ascunsa a computerelor private de catre organele de siguranta trebuie interzisa.”
    La alegerile din 2009 au fost 38 de astfel de teze. Raspunsurile sunt DA / NU / Nu ma intereseaza.

    Asta ca exemplu pentru seriozitatea nemtilor in ceea ce promit in campaniile electorale si raspunderea fata de electorat. Iarasi, fara a vrea sa ii idolatrizez, ca si nemtii au uscaturile lor.

    Dar poate ca se baga si pedeleii la asa un tool, daca tot se zbat ei asa de tare ideologic? Cred ca n-ar fi in stare sa gaseasca nici macar doua teze pentru a le pune pe lista …

  30. Dar ma-ntreb, se mai poate spune lucrurilor pe nume?
    1. E Basescu securist? Da.
    2. E Voiculescu securist? Fara indoiala.
    3. Miezul PSD e format din nomenclaturisti? Da.
    4. Vrea Crin sa fie invins de servicii? Nu.
    5. Il poate bate Crin pe Basescu singur? Nu.

    Asta e solutia pragmatica. E morala? Cui ii pasa? Buboiul securist al lui Basescu poate fi spart prin unirea unei gasti mai mici de securisti, nomenclaturistii si talharii (pardon, oamenii de afaceri) ai lui Crin.

    Din nou s-a ajuns la ‘trebuie facut orice sa scapam de astia’, dar tineti cont ca de fiecare data a fost asa! Si de fiecare data ‘am scapat de astia’ si am infrant.

    Din punctul meu de vedere, de nebun ce ma aflu , ar trebui omorati toti nomenclaturistii, toti securistii si confiscate averile.

    Altfel, tot intr-o balacareala de talharie si mizerie se va ajunge.

    Succes noii aliante…

  31. baietii astia monotematici au reusit sa-l devanseze, in agresivitate, in repetitivitate a mesajului, chiar si pe stalin. ala baga ba un trotsky, ba o lua cu tomsky, rimsky, ba cu zinoviev si kamenev, ba cu revolutia intr-o tara, ba cu internationalismul, ba cu nep-ul, ba cu procesul colectivizarii, acefalii astia pulverizeaza orice discutie, un singur gest al vagabondului e perfect pentru a incolona toate latrinele guriste.
    am citit la patrasconiu pe blog urmatoarea fraza: “formarea iminenta a unei “Aliante de Stanga-Dreapta” care sa includa si PSD-ul condus de Victor Ponta (dar controlat si “indrumat” din umbra de Ion Iliescu) , anuleaza, din punctul meu de vedere, credibilitatea actualei conduceri PNL din perspectiva autenticelor valori liberale.”
    iar iliescu, nu mai pot, tatarii tot de batrin au fost adusi, cutremurul din haiti ii e imputabil, razboiul emu din australia anului 1932 tot de itele acestuia a fost generat?
    poate chiar nasterea lui patrasconiu ii e pusa in circa!
    la nivel de contrapondere a discursului, singurul, care joaca la aceeasi masa cu “trocalii” astia, e madalin voicu. nu mai merge cu vorba stilata, cu intorsatura ironiei, cu surubul inteligentei, ci direct, pe sleau, cit mai agresiv, cit mai contondent verbal.
    mai nou, in totalitate, tvr a devenit platforma de contestare a oricarei forme de actiune a opozitiei.

  32. asta am vazut si eu.
    parca au luat foc dar nu inteleg de ce sunt atat de disperati.
    cel mai penibil e unul care returneaza o distinctie pe care a primit-o de la pnl (valeriu stoica) in anul 2001.
    Daca as trai in alta tara as privi cu detasare si m-as c*** pe mine de ras dar cum traiesc aici imi vine sincer sa plang

  33. “Un pericol ignorat

    Exprim aici nu o certitudine, ci o teamă. Ne aşteaptă surprize urâte?
    Julien Green se referea la Germania nazistă când a remarcat în “Jurnalul” său: “Nimic nu-i mai plicticos decât o dictatură. Toată lumea în uniformă şi în cadenţă!”.
    […]
    “Democraţia” dubioasă de azi (cu autoritatea tuturor instituţiilor compromisă!) nu e deloc plicticoasă.
    […]
    Iată, deci, care e teama mea. Retorica de care face uz acum Băsescu: acuzarea întregii clase politice, “mesianizarea” sa, cu un tot mai pronunţat iz fascistoid, aminteşte de cea care a dus la ascensiunea extremei drepte în România interbelică. Las la o parte ridicolul pretenţiei lui Băsescu, că el ar fi altfel decât ceilalţi politicieni, că el ar fi, vezi Doamne, un misionar al anticorupţiei şi că el n-ar proveni, în linie directă (cum provine!), din “sistemul ticăloşit”. Mă mărginesc să spun doar atât: că inflamarea demagogiei populiste într-o atmosferă plină de materii inflamabile e un joc, iresponsabil, cu focul. Ea poate activa, din cauza mizeriei, derutelor, frustrărilor şi exasperărilor, riscuri grave. Încât, dacă va mai învârti flaşneta populismului, Traian Băsescu ameninţă să devină un pericol mult mai mare decât a fost până acum.”

    7 mai 2007, Octavian Paler,Cotidianul

  34. Vitejia portocalie din ultimele zile, cu voievodul suprem în frunte, se înscrie pe aceeași coordonată de a identifica vinovăția în alte direcții. Fiindcă, în conformitate cu atitudinea tradițională, ei ar fi perfecți. Și nu au ocazia să ne exprimăm angelitatea din cauza altora.

    mai nou se formulează cu titlu general că noi ne-am făcut lecțiile, alții vor să ne saboteze. Invocându-se faptul că este dreptul nostru să cerem să fim respectați. Chiar dacă nu ne mai respectăm nici măcar noi înșine. Iar voievodul care se luptă acum pentru respect el însuși își disprețuiește poporul fără remușcare. Însă, aproape că nu mai contează, diversiunea să trăiască!

    În psihologia socială această tactică este numită “scenariu de acoperire”. Pe scenă oferi ceva, în spatele cortinei “fabrici” altceva…Eventual, ridici o perdea de fum. problema este că o asemenea strategie pe mulți îi va intoxica. Și nu ar fi prima dată…

  35. Superb!Dar din pacate exista multi,fooarte multi oameni in tara asta fara scaun la cap,nu mai vad luminita de la capatul tunelului.

  36. Il iubesc pe gogu geologu.Acelasi blestem si pentru ipocritii si pupincuristi Gusa si Dragoteasca care acum citeva zile faceau misto de aceasta alianta.

  37. PC-ul trece din dreapta PSD-ului in stinga PNL-ului.Partidele sunt libere sa se organizeze cum vor, eu nefiind membrul niciunuia dintre cele trei partide, nu pot avea decit pareri personale si pot ramine in continuare circumspect.Acuma sa sper ca situatia va fi rezolvata de Adomnitei,David,Ghervasuc,Oprisan,Balcan, etc ar fi culmea naivitatii.Pentru pulime va fi rau oricum.
    Apropo,de ce era Oprea ministru de interne bun cind era desemnat de PSD?

  38. Daca ar fi doar acel cor… who cares???
    Prolema e ca Base baga la inaintare securitatea, iar Crin si Ponta retorica…. una de la masinutze, alta de la clubul vesel pnlist contestat din interior… nu de oricine

  39. @gogu geologu: parca-i blestemul vrajitoarelor pentru Boc ca le pune sa plateasca taxe

  40. Victor,

    Alianta intre PNL si PC este foarte buna. Din pacate, daca va castiga puterea, cred ca PC-ul nu se va dezminte si se va comporta ca in trecut.

    Este pacat ca Voiculescu nu isi asuma formal rolul pe care il are in partid. Constructia cu un presedinte formal si Voiculescu un membru “obisnuit” este puerila si da impresia ca cineva incearca sa prosteasca electoratul.

    In privinta lui Ponta nu cred ca este “papusa” lui Nastase. Din pacate Ponta este “copilul ploii”! A ajuns prea repede Presedintele PSD si nu are nici un fel de prestanta sau ascendent in fata celorlalti. Gandeste-te cam cum il trateaza Mazare, Dragnea, Oprisan, Vanghelie si alti “grei” ai partidului care aduc bani si voturi. Daca ar mai fi asteptat 10 ani poate ca altul i-ar fi fost statutul. Asa, acum, este o cantitate neglijabila care va fi maturata cand se vor schimba lucrurile.

    “Last but not least”: l-am auzit intr-o zi pe Primarul care este ca in Bucuresti se cheltuie cam EURO 300 milioane pe iarba (parcuri, gazon, etc.) Asta inseamna cam 1,5 x costul pasajului de la gara si cam 20 x costul pasajului de la Baneasa. Intr-un an. Eu am vazut cum se praduiesc banii in sectorul 1 (ca pe acolo am eu treba mai mult) dar nici in celelalte sectoare sunt mai prejos.

    Din cate inteleg eu din viata asta, autoritatile locale sunt cele care fac niste jafuri inimaginabile. De ex. Mazare, Pinalti, Oprisan, Chiliman, Piedone, Flutur, tipul de la sectorul 6, etc. Din aceasta cauza, acesti oameni au capatat o importanta deosebita in toate partidele: sunt oamenii care aduc banii si, prin urmare, voturile. Stii ce este interesant? Ca nici un guvern nu le-a facut nimic. Cei de la PDL nu le fac nimic nici la ai lor (ba dimpotriva) dar nici la ceilalti. Prietenia si interesele transpartinice sunt mai puternice decat lupta politica. Iar noi, prostii, ne batem gura de pomana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.