Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Vine campania, să gonim nişte unguri!

Vine campania, să gonim nişte unguri!

http://youtu.be/YQyXrZ1s8lc

Dincolo de gâdilarea electorală a filonului naţionalist, îmi spune şi mie cineva cum şi în conformitate cu ce normă europeană poate forţa Băsescu adoptarea unui act normativ privind interzicerea prezenţei în România a membrilor Jobbik, partid politic care funcţionează legal în Ungaria? Cum vom explica la Bruxelles o eventuală încălcare a libertăţii de mişcare a unor cetăţeni europeni în interiorul Uniunii Europene? Şi cum vom mai plânge noi pe umerii ţiganilor goniţi din diverse ţări UE pe baza suspiciunii neprobate că apartenenţa la etnie îi face automat infractori?

Sigur că îngrijorarea generală, mai ales în contextul conflictului din Ucraina, e reală şi că există soluţii raţionale. Dar, pentru asta, trebuie ca, măcar o perioadă, spre exemplu, SRI să ia o pauză de la fascinantele stenograme cu politicieni şi să se ocupe de ceea ce are-n obiectul de activitate. Adică să documenteze eventualele atentate la integritatea şi ordinea statală, să ceară instanţei şi să obţină, la bucată, expulzarea uneltitorilor revizionişti. Asta cu legea care bagă-n aceeaşi oală un grup de oameni pe bază de apartenenţă politică şi convingeri ultranaţionaliste merge doar la intern şi prinde la electoratul rămas orfan de Vadim, Funar, nea Gigi şi domnu’ Dan.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Vine campania, să gonim nişte unguri!

  1. Da’ mai bine sa interzica el, basescu, TUTUROR maghiarilor sa mai intre in Romania!! Si, daca s-ar putea, retroactiv, adica de la 01.01.2012, incluzandu-i pe demnitarii gen V.Orban!!!!

  2. Offtopic
    Inteleg ca aseara Gadea si Ciuvica au varsat troaca de (si cu) laturi peste Plesu. Plesu tocmai scrisese cu o zi inainte un articol critic (dar elegant) la adresa lui Gadea & Co.
    Am o intrebare: cum se poate ca un om cu o educatie (familiala si academica) aparent peste medie si un coeficient de inteligenta (probabil) peste medie (aici ma refer la Gadea) sa se coboare intr-o mocirla atat de adanca si murdara? Inteleg ca are un razboi cu Basescu si cu toti cei care sunt “basisti” dar a aborda aceste critici cu un limbaj atat de deplasat mi se pare de neinteles. Evident, singurul motiv mi se pare unul financiar: este pe statul de plata al lui Voiculescu, are datorii la Voiculescu, trebuie sa-l slujesti cu fara sa gandesti. Tosusi, poti sa faci lucrul asta si fara abordand atitudini golanesti si cu un limbaj elegant, demn de un om educat.
    Ceva s-a stricat rau de tot la omul asta.
    PS. Argumentul cu DNA este slabut; Gadea avea derapaje de limbaj si comportament de foarte mult timp. Dupa cum nici argumentul ca-l plateste pe Plesu; din cate inteleg omul nu pare sa aiba (cel putin acum) venituri de la stat (poate in afara pensiei, dac-o fi iesit la pensie)

  3. Scuze
    Am uitat sa fac o precizare: dupa cum Victor isi aminteste, opiniile mele in privinta lui Plesu sunt subiective.

  4. liderii jobik au mai fosti interzisi la granita.stiu ca s emai plangea unul prin ziare ca l-au goit politistii de frontiera

  5. Victore, crezi ca basescu are si vise… uscate??? Dupa cum il vad eu, la el totul este …cam umed!!!

  6. @bigradu: dincolo de off-topismul care tinde sa devina enervant, Plesu traieste, de regula, doar din sinecuri si finantari care au ca provenienta statul. nu dau doi bani pe caracterul lui infect de pupincurist pentru privilegii si egocentric plin de sine. altfel, Gadea-si duce si fara mine rezboaiele. si cred ca bine face. cum o face il priveste

  7. Pentru bigradu: Elegant zici. Adica nu pe a matii ci pe a mamii dumneavoastra. Cu cinismul de rigoare.

  8. dupa parerea mea, el stie foarte bine ca nu se poate ceea ce cere el plin de indignare. asta nu il impiedica sa faca ceea ce face totdeauna: sa arunce basici demagogice. in fond, nu este diferenta mare intre Jobbiku’ asta si pastoru’ lu peste, pe care l-a tot promovat nemernicul cat i-a fost de folos.

  9. Ai dreptate cu electoratul acela, dar de el nu se mai poate apropia PSD-ul, si destul de multi fosti USL-isti sunt inclusi in bazinul asta.

  10. Il doare la bascau pe Base de Bruxelles. Lui ii arde de Nuti si cum sa mai ciupeasca niste electorat din bazinul PSD&co.
    Rationamentu’ e simplu: UDMR e la guvernare, aliat cu PSD’u. Ia sa-i ardem noi un pic la gioale, indirect ashea, subliminal, prin asociere cu ungurii revizionisti. Putin ii pasa lui ca aceeasi unguri i-au salvat, in 2012, popoul si deci scaunul pe care si-l odihneste. Omul traieste in prezent si doar pentru viitor.Restul e pentru bizonii care cred orbeste in el…Mesajul adevarat e altulsi se bazeaza pe un sofism: PSD e aliat cu UDMR, UDMR e in relatii amicale cu Jobbik, Jobbik o arde cu revizionismu’ deci PSD e anit tara si vandut ungurilor tradatori.
    Prin urmare dragi patrioti cu coarne si talanga, huo la PSD si votati cu Nutzi ca ea saraca niciodata nu si-ar vinde tara.

  11. Stimate domn!In 2012 a fost o adevarata “cantare a romaniei” in ceea ce priveste demiterea presedintelui.Foarte bine!Lumea a iesit la vot,ok!7,4 mil.de “romani” au stampilat “da”(?).Ioan Rus,(un domn!)si-a dat demisia pt.ca a descoperit ca in tarisoara sunt:18.308.612 de fraieri cu drept de vot.Imi doresc sa ne “povestiti” despre cei 10.908.612 pe care i-a durut in cur votul asta.Ca-s “basisti”,ca nu.Nu de alta,dar daca potrivit tuturor idiotilor,7,4 mil,inseamna “poporul”,vreau sa stiu si eu,restu’ e doar “populatie”?Va respect ca jurnalist si astept sa “iesiti din regiment”.

  12. @ardeleanu’: pe restu’ i-a durut in cur. si, in orice tara democratica, exceptie facand Romania, rezultatele scrutinurilor iau in calcul doar voturile exprimate. n-am din regiment sa ies, nu mai asteptati, ca pierdeti vremea…

  13. Aveti dreptate.

    De cand l-am cunoscut,cum am putut,din ceea ce am citit si l-am urmarit,nu am putut sa-l accept pe Andrei Plesu;asta e opinia mea( imi dati voie?Mi-e mila de el!).Fiecare gandeste cum il duce mintea.

    Respect.

  14. Iniţial, am crezut că dl Traian Băsescu, Întâiul Demis al României, s-a referit strict la Jobbik ca un partid, adică la interzicerea deschiderii unor filiale ale acestui partid, pe teritoriul României şi închiderea celei existente deja la Cluj. Dar, văd că de fapt, dânsul a spus clar: “Cer public Guvernului si Parlamentului sa emita un act normativ prin care sa se interzica prezenta in Romania a membrilor acestei formatiuni.” Cred că e cam trasă de păr cererea publică a dlui Băsescu, faţă de un partid care există legal, într-o ţară din Uniunea Europeană. Văd că şi partenerul de coabitare al dlui Traian Băsescu, mă refer la dl Victor Ponta, vine cu o idee, la fel de nepotrivită: “Ministerul de Interne il poate declara miercuri pe liderul Jobbik drept persoana indezirabila pe teritoriul Romaniei daca presedintele Traian Basescu, in calitate de sef al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, avizeaza procedura”. Conform OUG 102/2005, declararea ca indezirabil este o măsură care se dispune împotriva unui cetăţean al Uniunii Europene sau unui membru de familie al acestuia care a desfăşurat, desfăşoară ori despre care există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.
    Este Vona Gabor un pericol pentru securitatea naţională sau ordinea publică în România?
    Mă tem că Traian Băsescu ne va explica de ce nu este!

  15. gadea+ciuvica..,,andrei plesu e un porc”..ne meritam soarta,suntem in evul mediu

  16. e clar pe fata ca pentru imagina face asta insa exagereaza deja ungurii 😐 cum sa ceara asa ceva? si cum sa aibe atatea drepturi 😐 nu mi se pare normal pentru ca in tara la ei nu exista scoli in romana nu exista facultati sau mai stiu eu ce altele

  17. Salut.
    S-a lamurit problema cu calculul savant al pedepsei lui Gica Popescu?
    Asta pentru ca speram la o revenire a ta, Victor, la cele scrise acolo.

  18. Din declaratiile lor privind extremistii unguri si intrarea lor pe teritoriul romaniei Ponta si Basescu ai crede ca sunt penibili…totusi nu este asa…se pare ca romania este prima tara care a reusit sa inventeze pe modelul portii de detectie metale folosite in unele aeroporturi,poarta de detectie extremist ungur. Aceste porti vor fi montate la punctele de trecere a frontierei astfel romania va putea trai o mie de ani fericiti si prosperi fredonand Iarba rea din holde piara! Piara extremist din tara!
    Între noi sa nu mai fie, decat taxe si hotie!

  19. Sunt ROMAN,taica-meu(RIP) a fost nascut in 1930 in Bihor si a terminat Dreptul Sef de Promotie,am avut ocazia sa merg cu el la Oradea,orasul tineretii Lui,si mi-a prezentat prieteni din tinerete,unii romani,unii maghiari …nici odata nu am simtit vreun resemtiment…daca acesta a aparut,s-a intamplat mai tarziu..poate din propaganda,poate dintr-o proasta intelegere a evenimentelor… trebuie sa spun ca acelasi sentiment il am si acum ,bazat insa pe realitati contemporane.

  20. @eduard: am citit ceva in evz, o explicatie semi-savanta pe baza de cumulari si impartiri. ori nu mai am eu rabdare, ori nu ma mai atrage matematica

  21. se tot vorbeste de 7.4 milioane… sunt milioane, cate or fi, dar daca in doar un singur sat din Mehedinti au fost pe procesele verbale peste 370 de oameni INEXISTENTI, la cate sate sunt in tara asta, e si greu sa calculez cate voturi au fost real pentru demitere…
    Pe aceeasi logica, plusul de vreon 70 mii voturi cu cate a castigat Basescu ultima data e fragil…
    Concluzia a fost trasa mai demult : “au furat mai mult decat am putut fura noi….”

  22. Nu-i sugerati ministrului nostru de externe sa le sugereze rusilor denuntarea pactului Ribbentrop-Molotov ?

  23. eu cred ca toti politicienii maghiarii au un scop clar : independenta teritoriala.cine ia in deradere acest lucru este de impuscat , si isi jigneste proprii bunici ,care stiu pe pielea lor ce inseamna ungur….
    nu credeti dle Ciutacu ca avem nevioe si noi de oameni ca dnl Funar?
    care ,eu cred, ca are raspunsuri pe masura . In ardeal se simte nevoia unui partid pe masura udmr-lui

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.