Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Comisarii glossy ai adevărului absolut

Comisarii glossy ai adevărului absolut

Ultimele achiziţii de marcă ale baricadei portocalii sunt filosofii glossy Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu. Băgaţi, pur şi simplu, cu forcepsul în grilă, cu motivarea puerilă că învăţătorii neamului nu trebuie atinşi nici măcar cu o floare. Doi oameni, e adevărat, cu operă şi imagine indusă de apostoli ai adevărului absolut, dar fără scrupule şi veşnic dispuşi să slujească (profitabil pentru ei) orice putere politică.

Suficient de precauţi şi grijulii pentru viitorul lor la împărţirea tortului, când Geoană părea că scapase în câştigător al alegerilor prezidenţiale, s-au distanţat public, dar nu cu uşi trântite, de Băsescu. Cum n-au avut nici o greaţă să ia bani cu roaba de la Vântu pentru o emisiune despre nimic în care Băsescu ieşea mereu bine şi după aia să-i dea nişte flegme scârboase din fuga limuzinelor, comisarii adevărului absolut s-au întors rapid, fără să le crape de ruşine pingeaua obrazului, în dispozitivul de unde nu plecaseră niciodată cu adevărat. Girând, cu prestigiul lor, atâta cât mai e, cea mai oribilă maşinărie de propagandă politică din istoria postrevoluţionară a României. Onoarea n-are preţ. Pierderea ei e, însă, al dracului de scumpă…

Textul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

145 thoughts on “Comisarii glossy ai adevărului absolut

  1. Vad ca Boc are microfoanele din-ce-in-ce mai sus, se scufunda mai mult dupa fiecare intrevedere cu prese_dintele. Cred ca slujul celor doi literati devine din-ce-in-ce mai meschin.

  2. @marian: zi si tu din prima si la subiect, ca nu suntem la fotbal minut cu minut

  3. [din prima si la subiect] Pana sa aud ce spun cei doi, gratie telecomenzii, am vazut cum se poate apara o poarta de handbal cu doua degete rupte.

  4. Victore, mi se pare incredibil sa il compari pe dl. Coposu cu preotul Anania.
    poti cauta pe google.
    sau mai sigur o sa-l rog pe sotul meu, care chiar se pricepe la documentare, sa faca diferenta colosala.
    si bunicul meu, nimeni pe lume, decorat de Rege, a primit “avansuri”, dar a rezistat! si a patimit. cam vreo doua generatii!

    e total nedreapta comparatia.
    nu cred ca dl Coposu a primit certificat de colaborare de la CNSAS.
    dl Coposu, pe vremea lui Ceasca, nu a stat 5 ani in SUA.
    dimpotriva.

    Dumnnezeu sa-l ierte pe acest preot.
    dar hai sa fim seriosi, Victore. chiar daca vorbim de faptele unor oameni, de acum x zeci de ani, cauta “fenomenul pitesti”.
    daca dupa anii 90 isi mai continua activitatea, iar in anii 2011 decedeaza, nu inseamna ca sunt alti oameni.
    nu cred ca moartea te face sfint sau mai bun.

  5. In primele decenii de dupa razboi , marxistii francezi il injurau de mama focului pe Raymond Aron . Mai putini la numar , cei de dreapta i-o intorceau lui Sartre fara menajamente . Sartre insusi a spus un “anticomunistul e un caine” cu o referire destul de stravezie la Aron .
    Asta nu schimba lucrurile . Asa cum , pentru a ne intoarce mai inspre casa , nici oportunismul lui G.Calinescu sau Sadoveanu , sau cel ceva mai tarziu , dupa o lunga rezistenta , a lui Arghezi , nu schimba nimic . Nici fascismul unui Goga sau unui Rebreanu …
    Mie-mi plac cei doi (asta e) . Stiu bine sa decantez intre lucrurile importante pe care le spun (din care de multe ori am de invatat) si partizanatul politic , stangaci disimulat . Ma dezamageste ca niste intelectuali de nivelul lor au atatea certitudini in politica . Cand numarul raspunsurilor pe care le dai depaseste pe cel al intrebarilor pe care ti le pui , ai o problema .
    Dupa cum spuneam la inceput , insa (acesta a fost sensul tuturor acelor exemple) optiunile politice ale celor doi nu schimba , din punctul meu de vedere , lucrurile .

  6. Apai,dupa asa un text frate Victore,nu mai pot sa zic decat:DUMNEZAU SA-I IERTE,CA NU OR MURIT!

  7. Dl.Ciutacu,va consider un om inteligent,cultivat,incisiv si profesionist.In mare parte ideile mele se regasesc in expunerile dvs publice,dar sunt situatii in care nu ma regasesc pe acelasi palier cu domnia voastra.Ba mai mult cateodata mi se pare ca nucleul dezbaterilor dvs este TRAIAN BASESCU,ma intreb daca tot timpul din e-ul dvs abordati aceste teme sau predomina interesul mogulului?P.s.Antena 3 in momentul de fata afiseaza niste titluri irealiste,tendentioase,jenante dupa parerea mea,ziceam doar…

  8. alphas:nu stiu cu ce te-a suparat Vanghelie,dar pe mine m-a impresionat placut dorinta de deschidere catre nou.Prefer un om care isi cunoaste limitele si este dispus sa invete din experienta altora decat niste “filosofi” care vorbesc mult si nu spun nimic.(exemplele de mai sus sunt elocvente)

  9. Victore,

    La cate “epitete” folosesti pentru a-i caracteriza pe cei care cu votat cu Basescu ai zice ca i-ai cunoscut pe toti si nu mai ai nici un dubiu.

    Din pacate cred ca esantionul pe baza caruia ti-ai construit parerile si caruia ii adresezi “epitetele” nu este reprezentativ si, din pacate, jignesti oameni care nu merita.

    Ar trebui totusi sa te gandesti la ce-a spus Dinescu acum ceva timp: “Dumnezeu a impartiti escrocii in mod egal in toate partidele” (citat aproximativ). Cred ca are mare dreptate!

    Impartirea in “aia buni sunt ai nostri si aia rai sunt ai lui Basescu” este putin cam drastica si, cred eu, gresita.

    Sa stii ca sunt unii care au votat cu Basescu fara sa aiba nimic de profitat si in nici un caz pentru ca sunt prosti. Multi au votat cu Basescu pentru ca Geoana era, printre altele, un “loser” (ca sa citesc un clasic in viata).

    De fapt parerea mea este ca Basescu a castigat pentru ca Geoana nu a convins ca poate oferi ceva mai bun! Nu stiu daca e bine sau rau, pentru ca Geoana are o valoare intrinseca evidenta dar s-a lasat pervertit de dorinta de putere precum si de multi din anturajul sau. De fapt a fost un tip slab, si influentabil.

    Mai mult, “batranul” Iliescu l-a caracterizat foarte bine: Prostanac. Asta nu inseamna ca e prost, ci doar ca nu are scoala vietii (pe care o are Basescu).

    Iti citesc si iti judec in mod critic parerile. Incerc sa fiu corect (in primul rand cu mine) si sa dau dovada de bun simt si echilibru (atat cat pot). Nu stiu daca resusesc, dar macar incerc. Nu sunt de acord cu toate opiniile tale. Dar atunci cand nu sunt de acord cu ce spui te critic dar (incerc sa) nu te jignesc.

    Lumea nu se vede prin aceeasi prisma ca a ta. Mai sunt si alte opinii. Nu sunt neaparat gresite, chiar daca sunt contrare parerilor tale.

    In fond asta ar trebui sa ne deosebeasca de politicieni: educatia, buna cuviinta si respectul.

    Comentariul asta nu e o predica si nu e o lectie. Este doar o parere diferita, sincera si directa. Si este si o critica (fie ca iti place sau nu).

    PS. Nu mai scriu nimic despre Plesu pentru deja stii ce vreau sa spun 🙂

  10. Victor, inteligenta si eruditia nu au nimic de a face cu morala si caracterul. Faptul ca Liiceanu si Plesu nu sunt dati afara de simt moral (mai ales Liiceanu, mie personal Plesu imi pare a fi cu un cap mai sus decat “pretenul
    “)nu ii face automat prosti si neinteresanti. Poti sa ii asculti cand vorbesc despre altele decat politica. Eu unul nu gasesc prea multi intelectuali in spatiul public romanesc care sa aiba o minte asa bine organizata si un discurs limpede precum Andrei Plesu. Acum ca omul are si el nevoi pamantene pe care si le rezolva cu Basescu este intr-adevar jenant desi, din perspectiva istoriei lui personale, ar putea fi inteles. Omul a suferit in trecut si ar putea sa nu isi mai doreasca sa repete experienta. Apoi ar putea sa aiba si frustrarile celui care a avut acces la varf si acum nu mai are.

  11. niste curve batrane rupte-n doua cu ifose de fata mare , niste oportunisti jalnici la care se uita doar prostii si/sau portocalii/portocali/portocalele. Apar din cand in cind (la tv) simtind nevoia sa pupe-n cur pe maritul imparat chior, care oricum le va da prin gura la sfarsit.

  12. se pare ca nu esti “decat” arogant. …e bagata la doua capete.
    ps
    Andrei Marga, irtv, ieri: “[…] repet inca o data…”
    o fi …glossy.

  13. Zilnic Televiziunea LIBERA,,,, ne demonstreaza ca este ocupata .Vai de cei care nu au decat un post de televiziune tv1 , necajiti de pe sate , doar ei mai se uita la o asemenea televiziune. Slugi au fost ,slugi au ramas.

  14. este adevarat (ca nu poti pune baza pe vadim tudor) ce publica,azi,ziarul tricolorul,ca basescu e anchetat de sua,pt trafic de armament?

  15. Antena 3, in seara asta.
    Nu stiu de ce, de cite ori vorbeste GeOana nu inteleg absolut nimic. Nu am pomenit un asemenea hal de discurs atit de lung si de gol, si un asemenea hal de vorbit dupa cum bate vintul. Sint singurul in situatia asta?
    Cred ca rideau toti copii de el in fata blocului, si era si piricios.

  16. Ultima achizitie a tvr-ului – Plesu si Liiceanu.Bon
    1. Ce au spus ei in cele doua emisiuni de pana acum? 2. Ce critica am la adresa celor spuse de dumnealor? Aceste doua aspecte de bun-simt nu se regasesc in postul dvs.
    Cred ca acesta este drumul societatii de azi, vorbim despre X se trezeste unu` sa vorbeasca de Y ( adica pe langa). Eu inca mai cred intr-o confruntare a ideilor. La bascalia si fotbal ne pricem cu totii. Toate cele bune

  17. Adica toata lumea are voie sa se prosteasca pe la TV, iar Plesu si Liiceanu nu au voie sa arate ca de fapt sunt oameni si ei? Adevaru-i ca au avut niste agramatisme in dialogul lor colocvial, dar asta pentru ca pe vremea cand au fost ei la scoala, se vorbea cam cum vorbeau ei cand faceau acele greseli. De ce il tot invitati pe Geoana la TV? A dovedit in seara asta ca nu e un om cu suflet rau, dar nu a dovedit ca nu e prostanac. Spunea ca de fapt a castigat el alegerile, dar au fost furate de PDL. Se pare ca sufera de sindromul Vadim, care castiga toate alegerile, dar mereu e furat. Dupa ce a castigat Basescu al doilea mandat, toata lumea pe care o stiu eu, a votat cu Basescu, iar acum, dupa ce a taiat si spanzurat, nu mai recunoaste nimeni ca l-a votat. Suntem un popor de lasi, care nu avem curajul nici macar sa recunoastem ca am votat pe cineva sau nu. Cand l-am auzit pe Badea ca Ponta a iesit pentru noi romanii in strada si nu pentru a ajunge PSD la putere, imi venea sa sparg televizorul. Adevaru-i ca romanii sunt foarte prosti, dar sa-i prostesti in fata, zicandu-le ca un baiat, oricine ar fi el, se lupta pentru tine, mai mult decat ai facut-o tu vreodata, fara a avea nici un interes, e pur si simplu prosteala ajunsa la paroxism. Si din nou la tema acestui articol. Cam ce audienta credeti voi ca are o emisiune de intelectuali, oricare ar fi acestia? La noi audienta face Acces Direct si alte prostii, cu tate si cur, nu muzica clasica, filozofia sau artele plastice. Sa fie cu cat mai mult scandal, de preferabil cu sinucideri in direct, ca sa uite romanii de foame. Nu degeaba au ctitorit romanii coloseumul, ca sa-i tina pe flamazi ocupati cu “circul” din arena, unde se bucurau si ei cand vedeau un gladiator mancat de lei.

  18. @ toti batutii in cap care nu au inteles nimic

    Bai prostilor, nu spune nimeni ca cei doi indivizi nu ar fi destepti. Este insa vorba de faptul ca sint de-a dreptul ticalosi.

    In ce fel trebuie spusa chestia asta ca sa pricepeti si voi ?

  19. @Invectiva: merci pentru traducerea din romana-n romana. incepusem sa ma indoiesc ca mai sunt in stare sa redau in scris ceea ce gandesc. noroc ca m-ai salvat 🙂

  20. @invectiva,
    …si de ce ar fi unii “bai prost[ule]ilor”, iar cei doi filosofi ticalosi ?! ca nu va sufla voua-n panze ? …haida de !

  21. @invectiva are dreptate cand spune ca Plesu este ticalos.

    Imi amintesc cum, ticaloseste, i-a tras-o lui
    Basescu: “M-am saturat de tara unde principalele personaje se numesc Ciutacu, Băsescu, Gâdea, Diaconescu”

  22. Bai frate cata diferenta intre astia si altii ca ei pe de o parte si Adrian Paunescu pe de alta parte.
    Da, Paunescu(fie-i tarana usoara), il pupa in cur pe Ceausescu, dar facand asta reusea sa fie la butoane si nu le lasa neapasate. Pai omu ala a reusit sa insufle viata intr-o intreaga generatie de tineri. Te facea sa simti ca traiesti bine chiar daca dupa spectacole te duceai acasa si mureai de frig, intuneric si foame. Era o oaza de libertate creata pentru ca asa simtea si avea in spate toata sustinerea tinerilor. Pun pariu ca orice persoana care a apucat sa fie prezenta macar o singura data la Cenaclul Flacara, nu simte nevoia nici pentru sine (daramite pentru orice interlocutor) sa se intrebe daca si de ce il pupa in cur Paunescu pe Ceausescu. Asa si? Ce ma intereseaza pa mine daca un intelectual(care vezi Doamne e un reper moral etc.) catadicseste sa-l linguseasca pe conducator, daca pe partea cealalta face tot ce-i sta-n putere sa ajute poporul fie si spiritual daca nu material?
    Pai in comparatie cu Paunescu, ce fac astia doi? Stau in fotolii, sorb o cafea(pentru ca e gratis) si mormaie cuvinte ce alcatuiesc fraze care nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea vietii cotidiene. Pai Paunescu nu numai ca a simtit afectiune pentru poporu’ asta, dar si poeziile lui, si indeosebi actiunile lui au fost menite sa transmita o anume stare de spirit, si parerea mea e ca a reusit. Daca si stafiditii astia doi ar fi facut ceva sa ma emotioneze, daca ar fi scris ceva care sa imbarbateze si sa oblojeasca putin Romanu’ de rand, iti spun eu ca prea putin ar fi contat faptul ca il pupa-n cur pe Basescu. Dar vad ca ei raman doar cu pupatu’ si nici prin gand nu le trece sa se foloseasca de statura de “preferati ai Domnitorului” ca sa faca ceva benefic pentru norod, ma incearca o senzatie de regurgitare care n-ar fi chiar asa de mult daunatoare daca as fi vita.
    Dupa cum multe persoane deja au exemplificat in mai multe postari aici, cei doi ursi aflati in hibernare, nici macar limba Romana nu o stapanesc la perfectie, lucru pentru care Paunescu era in stare sa intrerupa si realizatori de emisiuni pentru a le face observatie. Da-o naibii de treaba ca e o diferenta colosala intre omida si fluture.
    Eh…e mai greu sa iubesti poporul din care provii, daca tu ti-ai botezat masinile, si explici cum te dai cu unsoare pe organism. Astfel de porniri se cam incadreaza in categoria “self love”, nefiind departe de onanism.

  23. Tagma “asistentelor TV” s-a “imbogatit” cu doua hoasce batrane, dame de companie “de lux”, care stiu sa zambeasca frumos si sa-ti gadile auzul cu vorbe “dulci” in timp ce-n gat le galgaie bolborosit si vascos rezultatul satisfactiei celor ce “le” platesc.

    Imi doresc nespus oficializarea, legalizarea, astfel incat Cruda, Plesu, Dragusanca, Liiceanu, Dima si alte specimene similare lor sa-si faca linistiti gretoasa meserie intr-un bordel adecvat si nu in cutia cu lumina din apartamentul meu.

  24. Onoarea şi-au pierdut-o de mult cei doi. E adevărat că s-au ales cu venituri frumuşele.Pe astea trebuie să le apere.

  25. “băgați cu forcepsul” consider că este o metaforă extraordinară (tocmai pentru că forcepsul e pentru scos, nu pentru băgat).
    În ceea ce privește audiența celor doi, hmmm … Diaspora cea grozavă, care “de departe vede mai bine” încă se mai uită în gura lor. Iar diaspora este ultima speranță a portocaliilor de a prosti pe cineva. Presimt că, la următoarele alegeri, cele 17 milioane de voturi exprimate, prin corespondență, de românii din diaspora vor avea cîștig în fața celor doar 11 milioane de voturi contra din ţară. N-am fost niciodată 28 de milioane? Cu atât mai puțin 28 de milioane cu drept de vot? Vedeți, asta e defectul vostru, vă pierdeți în detalii 😉

  26. @invectiva:ai perfecta dreptate.Tragic e ca sint nevoit sa aleg intre Liiceanu si Paunescu,intre Vanghelie si Talmacean,intre Pasat si Oprisan,intre Udrea si Ghervasuc.
    PDL-ul trebuie scos de la putere,dar nu asa ,ci cu urmari penale grele si justificate .In asa fel,incit,celor care vor veni dupa ei sa le fie un pic frica.Altfel,nu am facut nimic,vom ramine tot aici.

  27. PS. Cred că v-a scăpat un amănunt. Cei doi “prestează” pe TVR Internaţional. Nu e pentru “ciumpalacii” din ţară :))

  28. eu incep sa imi permit in intimitatea gandului sa ma indoiesc ingrozitor de calitatile umane ale lui plesu. despre liicenu m-am lamurit mai demult.

    sa traiesti pana la varsta asta si sa fii o sluga molipsita de alunecosenia vorbelor intoarse in fata… sa ajungi sa ii negi lui sobaru protestul si sa minimalizezi ticalosii pe banda rulanta, chiar sa continui minciuni…

    unii imbatranesc si baga biblioteci in ei degeaba. tot caini care sfasie nevinovati pe strada sunt.

  29. @Victor, iti multumesc pentru raspuns. Sint evident de acord ca opera nu indreptateste la ocuparea oricarei si oricitor dregatorii. Insa mi se pare ca mergi, ca noi toti de altfel, doar pina la jumatatea drumului. Adica “sa plece cei care nu merita sa ocupe postul, fiindca sint incompetenti si/ sau rau-intentionati”. Jumatatea lipsa e “In locul lor ar fi buni X sau Y sau Z pentru ca ….”. Cred ca de asta sintem unde sintem, fiindca ne-am preocupat sa ii dam jos pe cei care ne mincau zilele, fie ei Ceausescu, Nastase, Basescu, Iliescu, Plesu sau Funeriu, insa nu avem pregatita nici o alternativa. Si asa demonstram ca sintem de fapt la fel cu heirupistii care ne conduc. O spun cu tristete, nu cu dispret, fiindca si eu am votat de atitea ori impotriva. Imi spui ca nu ti-ai facut iluzii cu Basescu, crezi ca eu care l-am votat pe Geoana mi-am facut vreo iluzie?!
    Solutia ar fi sa avem intradevar alternativa, nu sa alegem raul care pare cel mai mic in momentul respectiv. Si, da, cred ca voi, cei care aveti expunere publica ati putea face ceva in directia asta. Noi va putem ajuta.

  30. de citeva luni am senzatia ca nu mai stiu de exista viata sau nu, dupa basescu.
    deja, si daca te caci, trebuie sa se gaseasca careva, care in functie de motul rahatului, analizind mirasma si intrind intr’o relatie mistica cu duhul fecalei, sa vina si sa te pozitioneze, fie in tabara opozitiei, fie in cea a puterii.
    wtf ?!… da, si? ce daca liiceanu si plesu ingroapa audienta de la tvr1, pe banii tuturor? k, what ever, nu sunt singurii intelectuali de serviciu. m’am plictisit sa argumentez cu nume de romanistanezi, fiindca imediat ce dau un exemplu, se gaseste cite un ratat plin de sentiment si fervoare sa ma atace sau sa ma puna la punct, plin de bale patriotice si rigoare deontologica.
    louis-ferdinand celine, ramine mare scriitor, fie si de a servit ceva bulau pentru colaborationism. problema e ca nu prea sunt sigur ca astia doi si compania de intelectuali de serviciu vor mai ramine ca nume de referinta dupa basescu. posibil succesorul, alt ‘escu avid de putere , sa’i recupereze si sa’i reevalueze… chiar ca nu imi mai pasa.
    si chiar imi vine sa’mi iau lumea’n cap… intr’o tara in care in plin oras se intimpla ca oameni sa moara mincati de vii de o haita de ciini, asta se pare ca e marea noastra problema. liiceanu, plesu… moartea unui popa securist….
    intr’o tara in care se crapa’n spitale din lipsa de bani sau din lipsa de stiinta a medicilor, dam pe spate ca un umflat dintr’un partid, pateste ce noi toti patim in mod cotidian. trebuie sa i se intimple unui umflat cu vizibilitate politica, ca sa putem constata starea de fapt, faptul comun.
    in cacatul in care ne balacim, pina si suferinta individuala e pitica, daca nu se intimpla cuiva vizibil pe sticla, caci doar asa devine demna de a fi luata in seama.
    tema morala e derizorie, capata consistenta doar daca e a cuiva notoriu.
    in tara in a carei capitala, oameni mor sfisiati de haite de ciini salbateci, e mai vizibila si mai importanta moartea unui popa colaborator al securitatii…
    moartea violenta a ajuns deja un fapt comun…. zilele trecute, auzeam ca alt popa, impreuna cu niste parasute mistice si sociopate au iesit din bulau. era vorba de cei de la manastirea tanacu….au iesit pentru buna purtare…. cum oare poti aplica criteriul asta cuiva care omoara prin infometare si expunere la frig o fiinta umana cu mari probleme psihice? cum poti aplica criteriul de buna purtare unor sociopati al caror delir mistic a dus la o moarte teribila si chinuitoare a altei fiinte umane? le’a remodelat bulaul valorile… au lasat delirul mistic agatat de pulanul unui gardian? ce garantie ofera ca nu vor recidiva?
    k, e off topic… vroiam doar sa pun impreuna ce se vede pe sticla, liiceanu si plesu, criminalii de la tanacu, moartea cuiva mincat de viu, in capitala, de o haita de ciini.
    cred ca indulgenta media e prea ieftina… si se acorda cu o gratie demna de o cauza mai buna.
    fac exercitiul asta in memoria bunicului sotiei care era la canal in timp ce un popa securist, balea pe malul potomacului, trimis in misiune de vinjoasa directie de informatii externe…exercitiul este dedicat si anonimilor care l’au insotit de’a lungul acestei perigrinari, care a durat ani de zile. cred ca e un demers oportun avind in vedere ca indulgenta de care se bucura bartolomeu anania este data in deplina uitare a celor ce si’au dus calvarul fara a ceda moral.
    a’l pune pe anania la un loc cu seniorul Coposu, e ca si cum ai pune tragedia mortilor de la colonia salcia la un loc cu dramoleta reducerii pensiei vaduvei comandantului adjunct de la militia capitalei.

  31. @Dragos S: pricep din prima, nu-i nevoie sa postezi cu trei nick-uri si doua IP-uri
    @Aprilia: zau daca eu cred ca-i rolul meu sa le gasesc inclocuitori. cat despre iluzii, macar eu am scapat de cosmarul de a-l fi votat vreodata pe Basescu
    @Dan: presteaza pentru TVR 1 si sunt preluati de International

  32. Urmaresc emisiunile Antenei 3 cu o frecventa destul de mare dar aseara ati reusit sa fiti penibili atacanadu-i pe Plesu si Liiceanu folosindu-va de ratinguri care dupa cum bine stiti nu sunt etalonul valorilor. E ca si cum ai face diferenta intre vizitatorii unui bordel unei crasme si vizitatorii unei expozitii de arta. Imi pare rau dar Antena voastra a fost un bordel aseara ca sa nu mai spun de tigania promovata de Antena 1 ( manele, tigani, tiganie in noaptea de Revelion, kitsch-uri).
    Va plangeti ca TVR-ul e platit din bani publici fara sa luati in considerare ca e singura televiziune din Ro. care nu s-a tiganizat. Daca voi dati faliment maine nu va plange nimeni in schim televiziunea publica din orice tara trebuie sa garanteze existenta mediatica.
    In alta ordine de idei daca macar ai fi citit cate carti a scris Plesu atunci poate ai fi avut dreptul sa ataci opera si nu omul. Liceeanul etern Badea il ataca pe Liiceanu ca isi unge trupul cu alifie; e scarbos dar ar fi mai indicat sa critice opera sa filosofica.
    Tot legat de audienta daca intrebi prin Europa de Patapievici, Liiceanu, Plesu mai stie lumea de ei daca intrebati de voi nu va stie nici dracu. Ei vor ramane in constiinta nationala peste veacuri in schimb voi veti fi fost niste anonimi celebri.

  33. @vercigentorix: zau daca insiruirea ta de clisee si rabufniri nervoase merita vreun raspuns

  34. Baa, ce nu e clar, pentru desfatarea gitlejului si a matzului te duci la “Doi Cocosi”. Dupa o vizita nereusita la dentist rescrii romanul “Doi dinti din fata”. Eh, dar pentru “desfatarea neuronului” te uiti la cei Doi Ursuleti. Traisca cifra doi!

    PS. Oare de ce era nevoie de amindoi (Presu si Liceianu) in aceiasi emisiune? Eu unu’ii chemam separat in doua saptamini diferite sa monologheze singuri.

  35. Am mai spus atunci cand tu ne anuntai despre viitoarea prestatie a celor mari doi intelectuali pe postul national ca, din patre mea pot sa mearga undeva cu “prestatia”lor cu tot!
    Nu ma dezmint deloc in ceea ce priveste cele afirmate anterior, vreau numai sa “ma completez”. Ursuletilor le sta cel mai bine langa fagurele de miere, mai ales acum pe timp de iarna cand hibernarera lor este cat se poate de indreptatita!
    Dar, ce se va alege de cei doi bieti “rataciti” ursuleti la primavara?
    Dupa cum arata prognoza, va mai avea fagurele-TVR, miere pentru “indestularea”celor doi micuti?
    Vom vedea…Macar sa tina bine de cuvertura aia de pe masa! Face parte din recuzita ,si cred ca este totusi in inventarul cuiva.
    PS: Cu permisiunea ta, te intreb totusi ceva, asa ca pentru mentinerea verticalitatii in ceea ce priveste prima si, din pacate singura prioritate a mea:onoarea spui tu ca n-are pret;
    eu te intreb atunci cam care ar fi totusi pretul pierderii respectului de sine?…mai mic, mai mare, sau cel putin macar egal?

  36. @sorin
    Nu ti se pare ca te cam bagi in seama.
    Daca ai ceva de scris scrie daca nu citesta si cugeta

  37. S-au autodefinit,in urma cu ceva ani=”lepre intelectuale”.N-au scuze pentru ce fac ei.Iar cu dizidenta…sa fim seriosi.

  38. Sunt penibili !!!… Eu nu inteleg de ce obliga lumea sa plateasca abonament !
    Pentru ce ???
    TVR – ul a ajuns de rasul lumii cu niste emisiuni ” de umplutura ” , doar ca sa aiba emisie !
    Singura emisiune la care ma mai uit e cea a Eugeniei Voda …
    Cat o mai rezista si ea !

  39. Victor,

    Am si eu o intrebare. Cat o sa mai stam cu mainile in buzunar uitandu-ne la dezastrul care cuprinde intreaga tara?? Nu facem altceva decat sa vorbim, sa tipam isterici, fiind multumiti ca avem dreptul la libera exprimare. Atitudinea noastra nu face altceva decat sa legitimeze acest regim incompetent, malefic, plin de hoti si infractori. Am ajuns sa fim invidiosi pe curajul egiptenilor??? Oameni buni, tara asta moare sub ochii nostri!! Doar noi putem sa o reanimam!! Victor, probabil nu ne vei spune niciodata sa iesim in strada…si te inteleg, este firesc. Nu poti incuraja o revolta care poate degenera in acte reprobabile..dar totusi, trebuie sa facem ceva!!!Cineva trebuie sa dea semnalul!!! Trebuie sa iesim in strada!! Cu miile, cu zecile de mii! Sa demonstram pajnic, dar sa nu plecam de acolo pana acesti nenorociti nu isi iau mainile murdare de pe tara asta!! TEBUIE SA IESIM!!!!TREBUIE!!!!

  40. Eu nu cred ca intelectualii lui Basescu il sustin cu atata ravna pentru avantaje materiale sau – cu atat mai putin – din convingere. Sinecuri ar fi putut primi de la orice partid aflat la putere, daca asta i-ar fi manat in lupta. Oamenii astia (Plesu, Liiceanu, Patapievici, Cartarescu, Mihaies) sunt prea inteligenti pentru a nu percepe nocivitatea regimului care ne-a incalecat de cativa ani incoace. Pur si simplu, actioneaza ca niste ostatici terorizati de ideea ca teasta le este prinsa-n catarea lunetei de catre un sniper care nu-i dispus sa le ierte nici o miscare gresita. E vorba doar despre santaj, iar obiectul santajului nu poate fi decat trecutul de turnator la securitate. Si asta o spun eu, care, pana acum cativa ani, ii luam in deradere pe toti “paranoicii” care vedeau securitatea peste tot, dupa 1989. Subita convertire a lui Cristoiu a fost momentul care m-a edificat in privinta asta, iar recenta deconspirare a lui Szoby Cseh nu poate fi decat un avertisment pentru cei care ar putea fi tentati s-o lase mai moale cu propaganda portocalie (fiind piesa cea mai putin importanta, a fost sacrificat primul).

  41. Domnule Ciutacu,
    Am vazut interviul dat de Neagu Djuvara Antenei 3, iar spusele lui mi se par dureroase. Este un om pe care-l stimez si nu-l pot banui de vreo intelegere cu actuala putere. Totusi cum poate sa spuna ca este multumit de Boc si ca Basescu e un presedinte mai bun decat Constantinescu.
    Daca aveti vreo idee de ce un om de talia lui crede asa ceva, va rog sa ma luminati si pe mine.

  42. Sanchi…
    Adica astia sunt singurii care s-au portocalit, restul nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase…
    Orice greu aduce oda celor de la care trage, ceilalti tac malc… Oricat de academician, cult, cunoscut, bla-bla, ar fi…
    Apartin(em) unui neam care trebuie sa se dea bine cu vreunul sau altul ca sa-i fie bine – ancestral e datul bine la romani.
    Poate de la saracie vine explicatia, de la lipsuri e lipsa de demnitate, vorba lui Dinica catre Diaconu intrun film: “la cat esti de sarac, iti permiti sa ai demnitate?…”

  43. De ce nu ne organizam oamani buni?? Va propun sa facem un blog pe net si sa incepem sa ne strangem. Este singura noastra sansa!! Sa pregatim o demosntratie mare si pajnica!! Sa stam zile in sir in strada daca trebuie! Cu siguranta nu o sa fim multi la inceput!! DAR MULTI, FOARTE MULTI NE VOR URMA!!! Opozitia nu o sa reuseasca niciodata sa dea jos in parlament acest guvern, acest presedinte! DOAR NOI PUTEM SA O FACEM!! Recunosc, inteleg teama…si mie imi este teama uneori, dar mi-o infrang gandindu-ma ca daca nu facem nimic viitorul nostru inseamna dezastru!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.