Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > “Cazul Ridzi”. Percepţia asupra gâştelor

“Cazul Ridzi”. Percepţia asupra gâştelor

Motto: “După ce-a distrus aproape tot în politică, Băsescu îşi desăvârşeşte opera: a ajuns la ai lui şi la el” (Tudor Octavian)

Nu demnitarul Ridzi – o cuconiţă cu o educaţie aproximativă, linguşitoare cu stăpînii şi obraznică în relaţia cu restului Universului, care acum se agaţă de proceduri şi se ascunde în spatele barajului de partid mai ceva decît hulitul Năstase – este miza reală acestui scandal. Cel lovit năprasnic este Băsescu şi, prin el, o adevărată şcoală de gîndire politică totalitară. Pe de o parte, constată şi ei, portocaliii, cum e să te judece opinia publică pe bază de percepţii, nu de probe. Adică acel “eşti corupt, ştim noi, nu nega” s-a întors împotriva lor şi i-a lovit năprasnic în frunţile înguste. Iar acum descoperă, cu satisfacţie, cît de profitabil e să invoci, întru propria apărare, prezumţia de nevinovăţie. Pe care, pînă acum, avîndu-i complici pe şefii procurorilor, au călcat-o-n picioare fără să clipească.

“Cazul Ridzi” i-a făcut, atît pe liderii oranj, cît şi pe apologeţii lor năimiţi, să-şi înghită subit faimoasa expresie “să-şi demonstreze nevinovăţia în instanţă”. Pe de altă parte, însuşi Traian Bâsescu, liderul care-şi construise atent imaginea de inexpugnabilitate, constată uluit cît este de vulnerabil. Dincolo de serviciile politice pe care le prestează-n beneficiul cauzei, liota de gîşte mediocre care parazitează ca sateliţii augusta-i vecinătate nu ştie să şteargă, deşi profesorul e extrem de competent la capitolul acesta, urmele jafurilor. Într-o ţară în care nu chiar toate conştiinţele-s de vînzare, inabilitatea costă electoral.

Mai mult, aici

UPDATE: Monik, scena te ridică, scena te coboară. Ce nu te omoară te întăreşte.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

104 thoughts on ““Cazul Ridzi”. Percepţia asupra gâştelor

  1. sa le fie rusine atat Capitanului, cat si lui Ritzi Pitzi, Elena EBA si Elena Udrea.
    Le recomand ceea ce le recomanda si Tuca…
    CITESTE!

  2. ce se intampla cu mos cristoiu-are Altheimer sau il santajeaza baietii cu dosaru ciripitor secu???? sau vrea un os de ros mai gros???pe zi ce trece slaveste fetele marinarului , dind limbi cu osirdie. poiate ca mos cristoiu merita scos la pensie- ne e SCARBA de un astfel de CAMELEON

  3. Salut, Victor! Poate iti va folosi animatia asta. Azi dimineata, am avut o revelatie. Ridzi se aseamana izbitor cu roxy manlista. Sa fie totul doar o pura intamplare? Stiam ca seamana cu cineva si intr-un final am descoperit. Remarcati privirile celor 2. As putea scrie un roman intreg despre asta. In fine, ia aici: http://www.ultrastei.ro/images/ridzi-manelista.swf sau http://www.ultrastei.ro/images/ridzi-manelista.gif (i-am dat si lui Mircea pe blog) Poate unu din voi o veti arata la tv. Este izbitoare asemanarea.

  4. Nota explicativă a Monicăi Ridzi

    Subsemnata Monica de Rizi, mă jur cu mâna pe fular că nu făcui nici o smenuială cu scena aia de la Costinesti.
    Vă declar în numele partidului că nu putui să închiriez scena aia naspetă de 1400 de euroi cu barele lu Anto(aneta)nescu mâncate de rugină şi că beţele alea nu puteau să susţină o greutate aşa mare ca scândura aia plină de nodurlie-n gât ale PSD-ului.
    Io zic că făcui alegerea cea mai bună. Dădui 50.000, dar a meritat.
    – 50.000 lei, doamnă?
    – Nuuuu, în eu_ro. Vroiaţi în şi_lingi?
    Ia uitaţi-vă, o adevarată operă de artă: scândura dintr-o esenţă pură portocalie şi ia uite barele astea…groaseee ca barosu…şi inoxate de-şi ia ochii şi uite colo jos in colţ mă semnai: Monica de Ridzi făcu această scenă în amintirea pe când era Eba mică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.