Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > “Cazul Ridzi”. Percepţia asupra gâştelor

“Cazul Ridzi”. Percepţia asupra gâştelor

Motto: “După ce-a distrus aproape tot în politică, Băsescu îşi desăvârşeşte opera: a ajuns la ai lui şi la el” (Tudor Octavian)

Nu demnitarul Ridzi – o cuconiţă cu o educaţie aproximativă, linguşitoare cu stăpînii şi obraznică în relaţia cu restului Universului, care acum se agaţă de proceduri şi se ascunde în spatele barajului de partid mai ceva decît hulitul Năstase – este miza reală acestui scandal. Cel lovit năprasnic este Băsescu şi, prin el, o adevărată şcoală de gîndire politică totalitară. Pe de o parte, constată şi ei, portocaliii, cum e să te judece opinia publică pe bază de percepţii, nu de probe. Adică acel “eşti corupt, ştim noi, nu nega” s-a întors împotriva lor şi i-a lovit năprasnic în frunţile înguste. Iar acum descoperă, cu satisfacţie, cît de profitabil e să invoci, întru propria apărare, prezumţia de nevinovăţie. Pe care, pînă acum, avîndu-i complici pe şefii procurorilor, au călcat-o-n picioare fără să clipească.

“Cazul Ridzi” i-a făcut, atît pe liderii oranj, cît şi pe apologeţii lor năimiţi, să-şi înghită subit faimoasa expresie “să-şi demonstreze nevinovăţia în instanţă”. Pe de altă parte, însuşi Traian Bâsescu, liderul care-şi construise atent imaginea de inexpugnabilitate, constată uluit cît este de vulnerabil. Dincolo de serviciile politice pe care le prestează-n beneficiul cauzei, liota de gîşte mediocre care parazitează ca sateliţii augusta-i vecinătate nu ştie să şteargă, deşi profesorul e extrem de competent la capitolul acesta, urmele jafurilor. Într-o ţară în care nu chiar toate conştiinţele-s de vînzare, inabilitatea costă electoral.

Mai mult, aici

UPDATE: Monik, scena te ridică, scena te coboară. Ce nu te omoară te întăreşte.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

104 thoughts on ““Cazul Ridzi”. Percepţia asupra gâştelor

  1. Si daca face supremu un gest de mare efect…electoral pentru fraieri (care vor musca si discursul si momeala)si va comanda lu Boc sa o demita pe duduie. Va fi rasplatia pentru serviciile sale,iar Base se va ridica din nou, ca o garantie a dreptatii”aspru si nemilos cu apropiatii care gresesc. Si va varsa si cateva lacrimi, la ora de maxima audienta,pentru ca s-a inselat amarnicaupra caracterului unor oameni… Iar (are o expresie Badea, cu animale multe si epitete)vor ofta: CE om bun, si cum l-a inselat. Ce femeie nesimtita. Si ce bun a fost Base cu ea !!!
    Eu cred ca deja scenariul acesta rules !!! As pune si un pariu. E foarte credibil si natural…

  2. Va invit la mine pe blog sa il vedeti o caricatura interesanta cu Gigi Becali vorbind despre Parlamentul European.

  3. Draga Victore, explica-mi si mie. Tonomat tonomat dar de ce toti cer melodia ” Fuck Basescu” ????

    🙂

    te rog sa nu ma cenzurezi arogantule, ai uitat? libertatea expresiei????? 🙂

  4. Se intampla acum ceea ce era logic sa se intample:”soldatii” anticoruptiei se dovedesc a fi marii corupti de fapt si prin asta si mentorul lor isi arata adevarata infatisare:imparatul era gol…

  5. Ridzi nu este decât furunculul vizibil pe sistemul nostru politic infectat până în măduva oaselor.

    În acest sistem, numai cine nu poate nu fură, iar cine nu poate e fie prost, fie eliminat la periferia sistemului cleptocratic.

    Acest sistem nu este in pericol să se clatine, oricât ar zgâlţâi unii sau alţii de el, pentru simplul motiv că a acaparat toate pârghiile de control al societăţii.

    Doar propria lui inutilitate l-ar putea prăbuşi sub greutatea minciunilor ţesute de-a lungul a (peste) douăzeci de ani.

  6. Ma bucur sa vad atatea reactii.. atata polemica… ceea ce s-a petrecut in aceste ultime doua zile este doar o usa puuutin crapata din lupta care va urma in urmatoarele luni. Poate cea mai crancena din ultimii 20 de ani.Pentru unii miza e penala, au scaunul sau pachete la parnaie dar pentru cei mai multi, pierd foarte, dar fooooarte multi bani. O mica actiune de 2 zile si au disparut peste jumatate de milion de euro, inca o idee de campanie care nu exista pentru mediu si a mai disparut inca o jumate de milion. Avem idee despre ce bani vorbim in total? Am putea cumpara pamant sa facem o tara noua in alta parte cu ei. Avem idee cate zeci de miliarde de euro s-au dus asa in ultimii 20 de ani? Figuri noi si credibile din randurile partidelor nu au de unde sa apara pentru ca toti tinerii sunt ai batranilor care conduc.. la televizor vedem aceeasi neni si tanti porecliti analisti de .. orice, care ne explica daca suntem sau nu furati.. nici aici nu e loc de voci proaspete si cu idei.. ramane doar sa ne rugam sa fim sanatosi si poate noua viitoare alianta PSD PNL va fura mai putin si va mai da si la iobagi.. Spor la munca si platiti-va taxele la timp. Spor si tie Victore, sa te mai tina.

  7. Ma intreb cand avem de gand SA INCETAM sa mai comentam atat si SA FACEM CEVA?!! Toate cuvintele astea nu reprezinta nimic, cand te gandesti ca, 500.000 euro AR PUTEA SALVA VIATA a peste 900 DE COPII care se nasc anual in ROMANIA, cu probleme cardiace grave, pentru care exista o singura solutie: interventia chirurgicala urgenta si foarte specializata dar pentru care exista prea putine centre in care pot fi operati si tratati [www.inimacopiilor.ro] De ce platim contributii la asigurari de sanatate daca suntem nevoiti sa ne platim singuri serviciile si tratamentele medicale?! De ce platim tva la benzina, taxe de drum, impozit pe masini, autorizatii de transport, daca tot nu sunt sosele?! Se poate sa imi raspunda si mie un memblu al guvernului, la aceste intrebari?!

  8. De ce nu se intampla nimic?
    De ce nu isi da demisia Ridzi?
    De ce nu i se solicita demisia, nici din partea PDL nici din partea guvernului?
    Raspunsul este simplu: toti fura ! Iar iesirea din aceasta linie trasata cu tuse groase de nesimtire ar insemna un semnal de alarma data in randul haitei. Nu se rup randurile pentru ca puterea lor sta in haita, in interesele de grup, in foamea generalizata – singura motivatie care genereaza dorinta de putere in Romania. Puterea nu corupe in sine, nu e un vehicul de pierzanie pentru cel care ajunge la comanda ei in Romania. Pur si simplu puterea inseamna BANI pentru aceasta generatie de politicieni.
    Il admir pe Mircea Badea intrucat da dovada de o luciditate dureroasa insa in acelas timp nu pot sa ma opresc sa nu imi pun intrebarea: La ce bun? Un secol de vorbe nu duce la nimic in conditile generalizarii acestui cancer numit Politica Romaneasca. Sunt dezamagit de mine insumi pentru propria-mi revolta inutila.
    Marea tragedie consta in faptul ca si eu, ca multi altii, ne-am acomodat treptat cu inutilitatea gandurilor noastre. Cred ca si dvs., d-le Ciutacu si dl. Badea avesti acelas sentiment al inutilitatii pozitiei dvs.
    Nu se poate schimba nimic. Nu se poate face nimic. Nu putem spera la nimic mai bun nici pentru noi nici pentru copii nostri.

  9. Iata unde s-a ajuns cu promovarea anapoda a tinerilor pesedisti.N-am nici un fel de indoiala in legatura cu virtutile tinerei generatii,dar pusi in functii importante acestia cad de multe ori prada naravitilor mai varstnici si propriei lipse de experienta.Este simptomatic sa constati -cel putine din relatarile presei- ca multi dintre acestia:Ridzi,Anastase,Udrea,Eba,Boureanu,s.a. sunt destul de des contestati.Cred ca in spatele doamniei Ridzi s-a aflat un personaj care a invatat-o ce sa faca,dar a invatat-o prost.

  10. La parchet va fi o glorioasa neincepere a urmaririi penale!!!
    Cainii latra, ursul trece!
    Asa este in tara asa este in tara asta dreptate pentru catei!

  11. Toţi se întreabă de ce-i ţinută acolo. Noi, ne întrebam (prin toamna lui 2004) cam cât valorează fotoliu ei de parlamentar. Şi făceam calcule (aproximate!) funcţie de proprietăţile familiei care se vindeau suspect. Sumele mergeau până la un miliard. Unii (mai cunoscători în ale “politicii”) spuneau c-ar putea fi chiar două. Apoi… noi am avut o parlamentară, magazinele “Riva” au devenit (şi mai suspect!) “Euro-Riva”. Cu steagul UE abordat. Dinainte (cu mult) de-a fi membrii. Nu ne-am mai întrebat de ce…

  12. Aseara la Vorbe Grele l-am vazut amuzat pe primarul Mazare imbracat in verde-mazare .
    Nefiind constantean sa stiu exact ce a facut cu adevarat pentru oras, parerea mea era negativa vis-a-vis de Radu Mazare banuind-ul ca se comporta administrativ, la fel cum se si imbraca de multe ori, adica ” la misto ” .
    La urma urmei preferi un primar care face treaba in urbea lui chiar daca e mai nonconformist decat un scortos incravatat care te minte frumos, nefacand mai nimic pentru localitatea unde e primar.
    Merg pe mana ta Victore si vopsesc bila neagra pe care o aveam pt. Radu Mazare cu alb.

    Scuze pentru acest post in afara subiectului.

  13. LECTIE DE ROMANIA – MONICA RITZI A PRAPADIT BANETUL, NEMIRSCHI SI NASTASE, PUSI SA ACOPERE PRAPADUL MINISTRESEI – LECTIE DE ROMANIA, TATA

  14. mai,o demite…o zice si numele ei(e drept,in Engleza)…get RID(zi) of her

  15. Prezicere: Daca se ingroasa si se constata a fi vinovata Basescu o va suspenda si va fi marginalizata. Oricine trebuie va fi sacrificat. Aduceti-va aminte”Petre, esti cel mai bun”.

  16. Dar va mai mira ceva stimabili contribuabili in ziua de azi….nemarginita prostie si nesimtire de pdl-istilor mai mira pe cineva??? vreti poate un exemplu tamp dar la obiect??? Sunt din Targoviste..mandrete de municipiu…unde stimabilul primar este cum altfel decat portocaliu ca doar …cum altfel??? pai ce face stimabilul din banii cetatenilor???? isi eticheteaza propiul nume (ca in faimoasa dar adevarata zicala romaneasca “numele prostilor pe toate gardurile”) peste tot….pe banci, pe autobuze, pe cosurile de gunoi, prin parcuri etc.. Adica in timpul imparatiei domniei sale aici la municipiul tgv s-au vopsit bancile….portocalii firesteeeeee…si pe ele stau la pret de mare arta tablite inscriptionate “primar gabriel boriga”…s-au schimbat niscai autobuze prin oras…s-au luat unele la mana a2a nemtesti…fireste cum…portocaliiiii…ce scrie pe ele….program de restaurare a parcului auto al municipiului targoviste…primar gabriel boriga!!!!!!!! si acum eu ca un contribuabil firav va ijntreb..ESTE OARA NORMAL CA DIN IMPOZITELE NOASTRE PLATITE CU SARG LA STAT SA NE PRIMIM CU INTARZIERE BANII PENTRU COPII NOSTRII PENTRU CA MUNICIPALITATEA ARE NEVOIE DE BANI CA SA AFISEZE PESTE TOT NUMELE DISTINSULUI PRIMAR…ZAU UNDE IN ALTA PARTE MAI SUNT TABLITE INSCRIPTIONATE CU NUMELE ALUIA DE LE-A FACUT??mai sufera cineva de nesimtire si infumurare decta pdl-istii????pai noi astia mici pentru asta muncim sa platim sume colosale zile ale tineretului sau ..la o scara probabil mai mica dar la fel de nesimtita…platim colantarea autobuzelor cu numele primarului? oare nu era suficient scrie program realizat in 2009…si cine era interesat peste ani afla cine a condus imparatia tgv in 2009 si al cui e meritul pentru asa ceva????

  17. Ridzi a fost sabotata de uneltitorii pesedeului. Noi stim fiindca partidul ne-a spus asa. Domnul Presedinte va dejuca aceste masinatiuni si la toamna va izbavi din nou tara. Hai Ahmadinejad Basescu, sfarama cu ce vrei opozitia ticalosita.

  18. Victor, intamplator sau nu, urmaresc de cca 3 saptamani un circ mediatic fara egal…cel putin pana acum. Fac parte din categoria “tampitilor” fara carnet de partid PDL, PNL, PSD …si alte FSN-uri…Ma uit cu scarba la tv si frustrarea mea nu are margini Nu conteaza despre ce partid se face vorbire, toti sunt in aceeasi gasca.

    Este in regula ca dezbatem…asa ne mai “racorim” putin DAR…care e finalitatea? Invoca proceduri, legi, articole…ne dau “circ” la greu…si cam atat. Nu dau 2 bani pe ce comentati in presa si in media.

    Sunt ferm convinsa ca in tara asta situatia nu va fi mai buna niciodata. Romania este atipica. Saracia este generala si coruptia pe masura. Am putea sa ne mandrim totusi ca am inventat noi concepte, proceduri, norme si legi care sa acopere si mai bine furtul organizat.

    Aveam 18 ani in ’89 si am fost o proasta care a crezut ca va fi mai bine…GRESIT! Suntem poporul cu capu’ plecat…care expune kuru’…suntem urmasii celor care si-au aparat SARACIA si NEVOILE si neamu’…suntem un popor las! Slavizat pe alocuri…prin partile esentiale!

    Toata stima pentru demersul tau si pentru toti cei care semnaleaza in media aceste porcarii!
    Dar mai departe?????????!!!!!!!! E DOAR TACERE…….

  19. de ce nu solicitati copii de pe ordinele de plata din Trezorerie facute catre firme si impresari? institutiile bugetare nu au voie, prin lege, sa faca plati cash, ci doar prin trezorerie.

  20. Cand ii vad zambetul ala ranjit, fortat, expresia ei ce detesta tot ce ii sta in fata pentru a-si asigura imbogatirea si imbogati celulita, imi dau seama ca si moartea e mai colorata decat pipoashca asta zdruncinata.

  21. Eu cred ca afacerea a facut-o altul. Din doua una: ori madama de calareste cu cineva si , deh, din dragoste a comis-o; ori a fost ordin de la partid, sau sarcina de serviciu. Pai nu a iesit Blaga si a zis ca MRI beneficiaza de tot sprijinul partidului. Bleah…

  22. De 2-3 zile visez sa o intalnesc pe madam Ridzi-Pitzi asta pe strada,asa..utopic vorbind.Nimic nu m-ar retine sa ii arunc cateva (vorbe) in fatza,in plina strada,la orice ora,si sa o arat cu degetu sa o vada toti cetatenii pe una dintre responsabilii cu banii nostri.Daca ar trece pe acolo cativa marlani,lesne de instigat la violenta ce s-ar intampla? 😀 Astia ar merita o spaima buna,din partea poporului,k din partea “justitiei” nu ii sperie nimic..
    Nu ca ar fi furat ea cel mai mult,dar suma nu o face mai mult sau mai putin vinovata,nu?

  23. Unul de la noi (Ridzi)… unul de la ei (Nemirschi) … Bag seama ca baietii au pus de-o manea in strada mare ! O termina pana-n toamna !

  24. Ipocrizia si jocul duplicitar nu cred ca mai reprezinta o noutate. Observam insa ca in jocul de-a alba neagra cu cetateanul, alesii nostrii devin tot mai buni pe zi ce trece. Doamna Ridzi este nevinovata. Suntem de acord cu prezumtia de nevinovatie, dar aceasta nu este acelasi lucru cu certitudinea nevinovatiei. Colegii dumneaei garanteaza insa pentru imaculata imagine inca inainte de orice ancheta, si frica imi e ca ei stiu ceea ce noi nu putem dovedi. De cealalta parte, lider maximus ne informeaza ca ramane consecvent si va suspenda orice membru al guvernului urmarit penal. Condamnarile in dosare civile, chiar daca indica cel putin lipsa unor abilitati manageriale elementare daca nu mai mult, nu conteaza. Un alt ministru poate deci dormi linistit, zeii nu l-au uitat dar spera ca noi da.

  25. Observ ca nimeni din media nu îi cere presedintelui Basescu sa faca o declaratie publica in legatura cu cazul Ridzi. Ar fi interesant…

  26. ma intreb, lasand in urma cazurile monica, elenele, adrianii,etc, cum de au inceput sa existe ciutacii, stanii, gazii(?!)…baiatul ala brunetel cu privire basesciana, nu ii retin numele pt ca e doar un baiat din cartea de telefoane, cum au inceput sa existe, zic, fix din momentul in care basescu il facu p felix “solutie imorala”?!?!

    PS: nu-s portocaliu, nici rosu, nici grena, nu simpatizez cu niciuna din culorile curcubeului aromelor skittels!

  27. Vreau sa multumesc tuturor care ma cunosc si familiei si celor care au fost alaturi de mine … Plec din aceasta tara cu gandul ca atunci cand o sa ma intorc sa nu stau prea mult … Pentru ca am ramas uimit sa vad cate nesimtire si prostie exista. Aceasta anagramata cu numele de Elena Basescu a ajuns sa ne reprezinte, in acest moment ma dezic ca sunt roman si va doresc ca ea sa va reprezinte pe voi … Adio Romanie !!!

  28. Salut Ciutacu-le,
    furaciune pe fata, asta pentru ca omenasii astia ce au putere in pix, ne privesc ca pe niste fecale. Nu le pasa nici cat un bob de grau daca noi o sa murim de foame..
    Ok, demisie.. dar eu ma intreb: Care va fi diferenta? Va veni altcineva, care va fura exact la fel .. deoarece sunt sustinuti de aproape toti ceilalti HOTI(numiti oamnei politici).

    Tot respectu’ ..

  29. Domnule Ciutacu,sunt o cat se poate de neinsemnata profesoara de romana,fara nici o implicare politica si care se uita la tv.Surprinsa fiind de interventiile,acum f. rare ale d-nei Mungiu-PIppidi,am facut legatura fara sa vreau cu interventiile d-sale anterioare,mai ales cu asumarea de catre d-sa a scenariului lacrimogen de santajare a luiStolo in 2004,in favoarea lui Basescu.Iata ce cred eu ca om care a produs ani in sir”tampiti”:nu e oare vb de un scenariu gandit iar de “academisti”?Iata cum:BAse e tipul de om care vrea totulpt el si ai lui,asta stim;base ii distruge pe cei care l-au ajutat si carora le e dator.Conform cu invatamintele unui batran profesor universitar al nostru,de origine evreu,recunostinta se transforma in antipatie mai ales la mintile mediocre.LUand in consideratie si dorinta apriga a d-lui basescu de a castiga alegerile,stim ca pregateste ceva.Cred ca scenariul e cam asa[aranjat chiar de grupulPippidi]:ma revolt eu[alinuta]de punerea pe lista a Ebei,base o convinge sa candideze independent si pedeleii[prosti,dar tineri]se “mobilizeaza'[cf.dezvaluirilor],10 voturi pt Eba si s-a rezolvat.Base s-a asigurat ca Eba sa aiba doua”prietene”ministrese cu bani multi de la buget.Ele trebuie sa”rezolve”cu orice pret,bineinteles tot cu bani publici.Nu conteaza escrocheria,fetelor,ca e cu acte,nu?Ritzi,cea mai implicata ,cade.Opinia publica e oripilata.Ce va face BASescu?O va lasa sa cada[aduceti-va aminte de cazulMusca]Cu ea s-a terminat,degeaba crede lumea ca ,vai-vai ce-a patit Basescu vai de pedelei!Nu-i asa.Iar se revolta Mungiu si se mai aude un nume:Udrea.Da,dar mai e nevoie de ea si mai ales de banii lui cOCOS,ASA CA O LASAM MAI LA TOAMNA,MAI ALES CA EA CREDE CA SIMPATIA BASESCIANA PT EA E IMENSA.Daca Mungiu a aparut cu numele d-nei Udrea ,e clar,numarati saptamanile sa vedeti ce i se pregateste.E nevoie de o lovitura de teatru masiva in preajma alegerilor,care sa arate ce cinstit e Basescu si bun de presedinte.Va plati Udrea ,personaj mai important,mai la vedere si maiantipatizat/simpatizat decat Ritzi.Va pleca si ea in anonimat dupa Musca si Ritzi.Reluand,eu cred ca scenariul exista deja.Ca un cunoscator de literatura,cam asa a procedat si cu piesa pe care a scris-o,bazata pe carti la care am avut acces toti cei care mai citesc,dar “aranjata”asa ca sa scandalizeze lumea si,astfel,sa se vorbeasca si de ea.S-ar putea sa urmeze d-na Anastase ,cand ii va pronunta d-na Mungiu numele.Daca ar fi isteata,s-ar pazi.Dar e treaba ei!ASa se explica si chestia cu”promovarea tinerilor”,[dar nu a oricaror tineri,ci cu carte”pe puncte”,vorba tatalui meusi mai lacomi de avere si functii.Va salut!,

  30. pana acum ceva vreme, il luati la misto pe Tolontan, il numeati “numarator de cornere”, nu?
    V-a demonstrat baiatul cum se ia capul unui ministru cu actele lui, ceea ce nu face decat sa-mi comfirme ca trupa de la antena 3, nu este facuta decat din tonomati.
    De ani de zile “latrati”, dar in afara de ineptii nu ati facut nimic.
    Mai tii minte cum il luati peste picior pe tolontan cand a fost invitat la sinteza?

  31. Ministerele gastelor au fost infintate, pt a produce banuti pt campanie, atat lui zeus cat si, pt agramata cu buzele umflate.Dar, vorba lui Vanghelie, sunt prea proaste pt a sti cum sa fure. Problema lui zeus, care de altfel nu are nici o apasare sa scape de incomozii care nu-i mai sunt de folos, este ca, daca, gasca prinsa cu vulpea in gura, va gagai pe unde nu trebuie.Atunci va avea el o problema……asa, tace, sau face declaratii neutre, iar trompeta si partidul, trebuie sa faca ceva, ca sa se lungeasca perioada de ambiguitate a gastii, pana la realegerea lui, ca atunci o face el scapata……Ce naivi suntem!!!!!!!!!!!

  32. Observ ca multa lume s-ar simtii racorita ca Ritzi-Pitzi sa-si dea demisia. Dar nu am auzit pe nimeni sa-i ceara , in cazul in care va fi gasita vinovata, sa puna inapoi banii risipiti de la bugetul de stat. In fond asta e problema , recuperarea banilor de la cei vinovati + demisiile lor in frunte cu ministresa care a super-vizat jaful. Ca daca-si da doar demisia stati linistiti, ca nu o s-o vedem la cratita acasa la ea ci pe un alt post baban ,la curtea lui Basescu.
    Parerea mea de traitor in Romania este ca se va tergiversa cat mai mult finalitatea anchetei, vor aparea alte subiecte fierbinti servite de Basescu si in final o sa o luam ca de obicei in mana.Punct.

  33. Subscriu parerii lui mishulescu. In mod normal, ar trebui sa existe un control foarte amanuntit al Curtii de Conturi la MTS, control care sa stabileasca cuantumul prejudiciului produs, vinovatul/vinovatii, iar acestia sa raspunda penal pentru delapidare. Paguba trebuie recuperata de la vinovati, cash, sau, daca acestia nu pot achita, ramane varianta inchisorii. Da, stiu ca vorbesc prostii si ca asta se intampla oriunde, numai in Romania nu…

  34. Victore eu nu inteleg ce-o tot freaca astia cu
    comisii,comitete….scurt CURTEA DE CONTURI…
    Nea Nicu Vacaroiu ce dracu face? Ce asteapta …de ce nu-l sesizeaza careva ?
    Bai fratilor mai sugerati-le ca mai sunt si alte ministere cum ar fi: Turism, Aparare ca deja s-a generalizat bagabonteala….chiar asa impotent e sitemul asta ca nu poate dovedi pe chilotatele astea de la pdl? chiar asteapta sa le dea lumea in cap?

  35. Sunt trist! 🙁
    Bine, se fura in draci si cu nesimtire, asta am inteles… bine, lor nu le pasa de noi si daca fac ceva, fac tot inspre binele lor, asta este evident… dar cand se face sau se vrea sa se faca ceva intr-o zona defavorizata, ce aveti atat de comentat.
    Nu ati auzit ca in vremuri de criza, trebuie sa se investeasca?
    Chiar daca pe langa un lucru facut se fura, dar macar sa avem si noi ceva.
    Valea Jiului, spre exemplu, moare si pe voi va doare ca vrea sa faca o telegondola acolo.
    bine ca vreti investitii, si nici nu aveti de comentat prea mult, doar in orasele mari.
    Imi e sila!
    P.S.: sunt sigur ca nu o sa postati mesajul.

  36. Sunt de acord ca este o mare magarie ce a facut Ridzi si e evident ca nu se asteapta sa pateasca ceva si raspunde cu o nesimtire fara margini. Dar nu inteleg de ce nu ati facut un scandal la fel de mare sau si mai mare ar trebui cu contractul de 22 milioane de euro pentru linia de cale ferata electrificata care nu exista. Pentru ca e evident ca acolo toate documentele sunt false, toate datele sunt fictive. Dar nimeni nu s-a agitat pentru ecscrocheria asta in care de fapt nu s-a facut nimic din cei 22 milioane de euro.

  37. Daca vrei sa distrugi o natiune, fie ea cea mai puternica din lume, nu trebuie sa-i declari razboi. E mult mai simplu. Pune-i pe astia s-o conduca un an de zile si i-ai facut pachet. Imaginati-va Udrea conducind turismul in Italia, Pogea finantele Germaniei, Boc prim ministru Angliei, Ritzi cu sportul in Franta si mai ales Basescu la Casa Alba….
    S-ar putea vorbi atunci de noua dezordine mondiala.

  38. SCHIURI V-ATI CUMPARAT?
    TARA ARDE si “BABELE SE DA PE SCHIURI”
    AM FACUT IMPRUMUTURI SI ACUM AVEM CU CE NE DISTRA
    PLATITI ROMANI – altceva nu mai aveti ce face…

    SURSA: e-licitatie.ro
    1.
    Proiectare si executie amenajare partie de schi omologata in masivul Rarau cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarau si transport pe cablu pe traseul Campulung Moldovenesc – trupul izolat intravilan Rarau Municipiul Campulung Moldovenesc 25.06.2009 01:30 Tip procedura: Licitatie deschisa
    Tip contract: Lucrari
    Stare procedura: In desfasurare – 25.000.000,00 euro
    2.
    Amenajare domeniu schiabil, lac de acumulare si instalatie de transport pe cablu MUNICIPIUL BRASOV 24.06.2009 01:30 Tip procedura: Licitatie deschisa
    Amenajare domeniu schiabil, lac de acumulare, instalatie de transport
    Valoarea estimata fara TVA: intre 20,000,000 si 30,000,000 EUR
    3.
    Amenajarea domeniului schiabil Mogosa- Baia Sprie, jud Maramures (CONSILIUL JUDETEAN MARAMURES) 23.06.2009 01:30 Tip procedura: Licitatie deschisa
    Contractul are ca scop executia lucrarilor de Amenajare domeniul schiabil MOGOSA-BAIA SPRIE, jud Maramures conform Vol.III – Specificatii tehnice, Vol.IV – Liste de cantitati si Vol.V – Documentele proiectului si plansele
    Valoarea estimata fara TVA: 9,794,756 EUR
    4.
    Amenajare loc de imbaiere; functiuni anexe si lac de agrement zona lacului Tineretului Orasul Sovata 19.06.2009 12:36 Tip procedura: Licitatie deschisa
    lucrari de constructii si anexe in vederea amenajarii unui loc de imbaiere
    Valoarea estimata fara TVA: 10,529,000 RON  2.500.000,00 euro
    5.
    Amenajarea domeniului schiabil Boriste Izvoare JUDETUL MARAMURES
    Contractul are ca scop executia lucrarilor de Amenajare domeniul schiabil Izvoarele-Boriste, jud Maramures conform Vol.III – Specificatii tehnice, Vol.IV – Liste de cantitati si Vol.V – Documentele proiectului si plansele.
    Valoarea estimata fara TVA: 13,212,577 EUR
    6.
    Imbunatatirea domeniului schiabil al Satiunii Predeal
    Reactualizare proiect tehnic, lucrari de executie
    Valoarea estimata fara TVA: 17,092,437 RON  4.000.000,00 euro
    7.
    AMENAJARE DOMENIU SCHIABIL GUTAIUL DOAMNEI – CAVNIC” ORASUL CAVNIC (PRIMARIA ORASULUI CAVNIC)
    Amenajarea domeniului schiabil Gutaiul Doamnei Cavnic, vizeaza urmatoarele: achizitionarea “la cheie” a unei instalatii de transport pe cablu tip telegondola debraiabila cu 8 locuri care sa deserveasca partiile din Gutaiul Doamnei, a unei instalatii de teleschi bi-post, si realizarea cladirilor anexa si proiectarea si amenajarea partiilor de schi care vor fi deservite de aceasta si va include urmatoarele:
    – adaptarea proiectului instalatiei de transport pe cablu pentru TELEGONDOLA conform Studiului de Fezabilitate privind “Amenajarea Domeniului Schiabil Cavnic – GUTÂIUL DOAMNEI”, conform plansei care poate fi obtinuta de la Primaria orasului Cavnic si realizarea acesteia;
    – adaptarea proiectului instalatiei de transport pe cablu pentru TELESCHI BI-POST conform Studiului de Fezabilitate privind “Amenajarea Domeniului Schiabil Cavnic – GUTÂIUL DOAMNEI”, conform plansei care poate fi obtinuta de la Primaria orasului Cavnic si realizarea acestuia;
    – obtinerea avizelor necesare pentru obtinerea autorizatiei de punere in functiune a instalatiilor – autorizatie ISCIR si punerea în functiune a acestora – telegondola si teleschi.
    – achizitia echipamentelor
    – operatiuni /lucrari de instalare si punere in functiune a instalatiilor de telegondola si teleschi;
    – proiectarea si amenajarea partiilor de schi si a bretelelor de legatura din domeniul schiabil Gutaiul Doamnei, in lungime de circa 8200 m
    – furnizarea a 3 masini de batut zapada
    – proiectarea si amenajarea parcarii auto cu o capacitate de 168 locuri de parcare si a drumului de acces asfaltat.
    Detalii suplimentare în documentatia atasata.
    Valoarea estimata fara TVA: intre 40,000,000 si 47,000,000 RON  11.000.000,00 euro
    8.
    Partie de schi si teleschi Speranta, Borsec, judetul Harghita Orasul Borsec
    Obiectul contractului consta in amenajarea unei partii de schi si teleschi cu furnizare echipamente de transport pe cablu de persoane, instalatii de producere de zapada artificiala, executie cu proiectare inclusa.
    Valoarea estimata fara TVA: 1,200,000 EUR
    9.
    Lucrari de constructii-montaj extindere instalatie de produs zapada artificiala, alimentare cu energie electrica PRIMARIA ORASULUI AZUGA 15.06.2009
    Valoarea estimata fara TVA: 981,840 EUR
    10.
    MODERNIZAREA ZONEI TURISTICE PASUL VULCAN “CONSTRUIRE TELEGONDOLA ÎNTRE COTELE 770m – 1310m” MUNICIPIUL VULCAN 11.06.2009
    Construirea unei telegondole cu urmatoarele caracteristici tehnice: lungimea pe orizontala 3027m, diferenta de nivel – 540m, lungimea pe înclinare – 3064m, capacitatea 1800 P/h, viteza – 6m/s.
    Valoarea estimata fara TVA: intre 32,000,000 si 35,000,000 RON
    11.
    Dezvoltare domeniu schiabil Valea Alba – Kalinderu, Busteni PRIMARIA BUSTENI 04.06.2009
    Valoarea estimata fara TVA: 6,680,673 RON  1.500.000,00 euro

    Executia lucrarilor de reabilitare termica a imobilelor situate în Sectorul 4 , cuprinse si aprobate in Programul anual de Reabilitare Termica a Blocurilor de Locuit, dupa caz. SECTOR 4 (PRIMARIA SECTORULUI 4 BUCURESTI) 25.06.2009 01:30 Tip procedura: Licitatie deschisa
    Tip contract: Lucrari
    Acord-cadru cu un singur agent economic Durata acordului-cadru: 48 luni
    Valoarea estimata fara TVA: 414,450,229 RON  100.000.000,00 euro

  39. Victor,citeste art.8,16,56,57 din OUG 34/2006,cu modificarile si completarile ulterioare pentru a concluziona daca procedura de atribuire a fost corecta

  40. banc: Siberia, ger cumplit, viscol, Ivan Ivanovici se intorcea de la munca obosit, framantand zapada cu vantul in fata.Aude in spatele lui:pfpfpf, se trezeste trantit la pamant rupt de spate.Se ridica cu greu si pleaca mai departe. Ajunge acasa, se aseaza la masa, nevasta aduce samovarul pfpfpf, Ivan Ivanovici se ridica si-l tranteste de pamant spunand “astia de mici trebuie starpiti”. Valabil pentru tanara Ridzi pana nu ne cocoseaza pe toti.

  41. Mai tata, nu stiu ce as face daca as fi ministru MTS, dar ca tanar batran ce ma aflu, stiu ce sa fac.
    Astept sa iau un credit garantat de stat pentru prima casa, apoi cu speranta ca se face telegondola la Petrosani cred ca o sa-mi cumpar casa acolo. Cred ca e logic, de ce?, pai sa spun mai simplu, ca la tara, O SA INTRU CU TELEGONDOLA IN PRIMA CASA. Vedeti ca totul se poate combina, imaginatie sa ai si pe cineva care sa te faca ministru sau sinistru (ca nu mai stiu cum se spune, ca-s de la tara), apoi banii nu-i o problema sa ii arunci.
    Ma tot gandeam ca sunt somer si nu stiu cum sa fac reconversia profesionala, vazand PROGRAMUL RIDZI despre cum trebuie sa faci spectacole, mi-a sarit in cap ideea sa fac scene din alea de 75 mii de euro. Am vazut eu la televizor ca seamana cu podina pe care o fac eu la porci, daca mai iau si leaturile de la stana de oi a lu nea Fane iese un patul de zbenguit in toata regula si in plus daca aduc si magarul de la stana care sa faca muzica cred ca as acoperii cerintele doamnei ministru pentru 600 de mii de euro si nici nu ar mai umbla asa de mult.
    Asa ca baieti, sunt fericit in Romania fascinanta si eterna, ma bucur de statutul de derbedeu, tampit si prin reconversia mea in tamplar de patule si gratii pentru ministrii sper ca am sa trec cat mai usor de recesiune, caci mai spune o vorba, BANII LOR SI RECESIUNEA NOASTRA.
    P.S. CINE FURA AZI UN OU INSEAMNA CA-I UN BOU.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.