Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

Două subiecte care merită dezbătute, pe repede înainte, că azi nu-s în zi de scris.

– După Ioan Groşan ieri (spălat prompt de altfel intransigenţii săi prieteni cu aere intelectuale), azi l-am aflat şi pe Szoby Cseh de turnător la Secu. Nu mă pasionează vânătoarea de vrăjitoare, cu tot soiul de cruciaţi ai anticomunismului puşi să execute fraierul la momentul oportun, dar iar nu mă pot abţine să-mi pun întrebări. Întrebarea aferentă acestei teme este ce mobil te poate împinge ca, deşi ştii că ai dulapul plin de scheleţi, să urli ca muşcat de şarpe împotriva securiştilor? Şi dacă schelălăiala-i preventivă, reţeta n-a funcţionat deloc până acum. Şi Mona Muscă, şi Ioan Groşan, şi Szoby Cseh erau dintre zgomotoşii înfierători ai vechiului regim. La ce le-a folosit? Cât despre cazul particular al lui Szoby, după ce-ai mâncat rahat pentru Băsescu în scandalul pixelului albastru, acum ia de la Băsescu, bătrâne!

– Mama Lianei Dumitrescu, deputatul minorităţii macedonene decedat azi în Spitalul Elias, evident zdrobită de durerea pe care ţi-o generează pierderea propriului copil (şi care nu va accepta în veci vreo explicaţie), a depus plângere penală împotriva medicilor. Fiind vorba de un parlamentar şi de o mediatizare pe măsură, Pachetul General a anunţat imediat că deschide dosarul şi demarează cercetările. Asta la doar o zi după ce procurorii-l căutau pe Sorin Vântu, prin Floreasca, la radiografiile rotulei. Întrebarea mea – sigur că retorică, m-aş bucura să fiu contrazis – e dacă nu cumva, în secolul XXI, în UE, s-a reinventat Omul Nou al lui Nicolae Ceauşescu, personalizat prin procurorul iscusit care se pricepe la toate, de la medicină la fotbal.

UPDATE: Judecatoarea care l-a arestat pe Constantin Nicolescu, fost procuror DNA, i-a mai arestat, intre altii, pe Cornel Penescu, Antonie Solomon si seful Garzii Financiare Arges. Sigur, sunt convins, asa pica ea, aleatoriu, de jurna pe toate arestarile celebre. Va recomand calduros un text de Marian Nazat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

  1. szoby cseh este PRIMUL care a sarit in sus si a zis ca filmuletul in care CRIMINALUL basescu a lovit copilul este o facatura.
    de la el a plecat toata isteria cu pixelul albastru.
    si-a exprimat parerea in direct imediat dupa ce basescu a fost distrus in direct de catre Dumitrescu iar toti basistii erau ko nestiind ce sa zica.
    TURNATORUL asta ordinar are cea mai mare vina in diversiunea pixelul albastru!!!

  2. O sa comentez doar a 2-a parte a postarii tale. Dumnezeu s-o odihneasca pe acea tanara deputata care tocmai a murit. Dar… pentru omul obisnuit deschide cineva ancheta? Sunt mii si mii de cazuri de culpa medicala. Ii doare pe toti in fund de aceia. Sunt atatia oameni care au devenit victime ale malpraxisului si, daca nu se baga presa, sesizarile sunt “ingropate” la capitolul “reclamatie nejustificata”. Tot sistemul e putred. Suntem un stat orientat catre cei bogati si celebri. Restul populatiei nu conteaza…

  3. Coane Victor, nici mie nu-mi plac ipocriţii, dar asta nu-i scoate din rândurile fiinţelor umane…
    În a doua speţă: da, toţi le ştim pă toate!

  4. Ne aflam sub plina DICTATURA a SECURITATII… sub “capitanul” basescu SECURITATEA a ajuns singura la putere fara sa mai dea socoteala in fata nimanui pentru JAFUL TOTAL asupra Romaniei!!!

  5. Mă bucur că Szoby Cseh ia de la Băsescu! În 2009 mi-a produs o scârbă prea mare; era penibil şi jegos când încerca să ne explice ce nu era de explicat, pentru că era EVIDENT.

  6. N-am ştiut că “Buză” o jucat în “Pixelul albastru”. El singur recunoaşte că o fost naiv. De boala asta nu te vindeci.
    Omu’ nou pe dracu’ ! Vechiul pupincurist! (vezi nene c-ai păpat un r de la parchet înainte de pasajul cu linkul)
    Banzai!

  7. Dupa ce o viata l-am admirat pe “Sobi Ceh” pentru rolurile sale alaturi de Florin Piersic, mi-a picat fata cand l-am vazut varsandu-si plamanii in favoarea dosului de palma, asa ca acum din pacate(sau din fericire, depinde cum privesti problema) chiar ma bucur ca si-o fura de la nentu, ca sa vada ca Ochila intai isi loveste acolitii si apoi dusmanii, ca sa nu cumva sa uite cine-i stapanu. Ia de la Basescu cascadorule!!
    In ce priveste cazul deputatei decedate, nu pot decat sa transmit condoleante familiei.

  8. Despre turnatori, numai de bine. Am stiut inca din decembrie ’89 ca cei mai vocali agitatori impotriva securitatii au fost si sunt (in general, nu vreau sa generalizez) cei ce aveau de ascuns propria mizerie sub covorul generos al “anti-comunismului” de tip nou.
    Desi nu simt nevoia sa ma justific , vreau sa fie clar: nu am fost membra PCR, nu am fost turnatoare – Ceausescu interzisese in anii 80 ca persoanele cu dizabilitati fizice sa lucreze in invatamant, dar intotdeauna am crezut ca tara asta trebuia sa puna punct si sa inceapa sa se uite spre viitor nu spre trecut; si nu intamplator aceasta continua trimitere la trecut: cine stapaneste trecutul, stapaneste viitorul, iar cine stapaneste prezentul, stapaneste trecutul (Who controls the past controls the future. Who controls the present, controls the past George Orwell).

  9. Prima stire , nu stiu de ce , nu ma mira . L-am vazut pe domnul in cauza odata intr-o emisiune RTV rostind 50 de nerozii la fiecare suta de cuvinte in incercarea disperata de a justifica prostiile guvernului . Omul isi dadea cu parerea in domenii care-l depaseau evident , dar o facea cu o nonsalanta penibila . Poate de-aia nu ma surprinde stirea , mi-a lasat o impresie proasta si ma asteptam la orice din partea lui .
    Cat priveste drama deputatei , sunt consternat de moartea unei femei atat de tinere . Nu cred ca medicilor li se va putea imputa ceva . Mai ales ca , asa cum zici , procurorii n-au ce face decat sa ceara o expertiza a unui specialist . Si asa cum se stie , ca si in cazul oamenilor legii , la medici avem de-a face cu un “esprit de corps” foarte prost inteles peste care noi , profanii , nu vom putea trece prea usor .

  10. si mai era ceva ca sa nu uit:
    Liana Dumitrescu nu face parte din “arcul” guvernamental al lui basescu? nu cumva a votat si taierea de la bugetari (profesori, doctori etc.) cu 25% a salariilor?!
    Deci au ajuns mafiotii la blestemul lui Badea, cind distrugeti sanatatea nu va ginditi decit ca voi aveti bani pentru Austria sa va faceti bine… dar ce te faci cind e vorba de o urgenta si nu poti sa ajungi la Viena???!!!!!! 🙂

  11. Din nefericire, pot reprezenta omu’ nou pentru ca, o expertiza costa mult( s-au marit tarifele!) si nici bugetu’ nu e darnic.
    Pai, daca banul contribuabilului se consuma pe dosare care se incheie cu NUP, SUP, sau o nevinovata achitare…
    Si ma intreb pe cand o condamnare morala “la pachet” turnator-securist ?

  12. @Dan: ba face, da’ tot nu pot sa ma bucur la o asa drama
    @Oana: si daca se baga presa se rezolva malpraxisu’?

  13. Stii bine ca majoritatea celor care te urmaresc pe blog (chiar si fara sa comenteze) sunt mai interesati de parfumul stilului scriitoricesc decat de subiectul in sine – subiect care, fie vorba intre noi, il pot afla repede si de la fatucile prompteriste platite in natura. 🙂 Acestea fiind zise, sufar vazand un mit al generatiei noastre cum e Szoby C. lasandu-se atat de usor manipulat si “penetrat” pana-n smaltul dintilor de lucratura inegalabilului prim-hahaitor incrucisat al tarii. Sa-i fie tarana usoara : nu e primul care isi pune in joc onoarea obrazului capatata in ani de munca onorabila (si o pierde) in jocurile politice. Pentru ca uita probabil ca viata bate filmul si ca nu e loc de reluare…

  14. Ma bucur ca l-au dat in gat, mi-am dat seama ca manca cacat inca de cand ne explica stiintific vezi domne, ca ce vedem ni se pare, ca filmuletul a fost trucat, scoala secu ce mai…

  15. Si o dilema: ce pensie au fostii securisti?
    La munca prestata, o merita? Daca o merita, pe aceeasi logica de moralitate ,inseamna ca si prostituatele au dreptul la pensie…

  16. @Ioana S: nu stiu cuantumurile, dar le merita. au fost angajati ai unei institutii de stat care a functionat legal, nu au castigat banii la pariuri.

  17. Victor- nu, nu se rezolva malpraxisul daca se baga presa. Dar vor aparea 2 efecte: familia va avea un vinovat (trist dar in caz de suferinta toti avem nevoie sa ne creionam un antierou) si data viitoare medicii cu pricina vor fi mai atenti. Daca nu ca le pasa de pacient macar de frica proceselor le va pasa. Problema tarii asteia e lipsa de responsabilitate. Nimeni nu-si asuma nimic.
    Si, tin sa precizez, nu cred ca in cazul deputatei a fost vreo culpa medicala. Nu stiu si nu cred. Dar sunt alte cazuri in care culpa medicala este dovedita si tot degeaba…

  18. P.S. Daca nu mi-a luat razna memoria, este improprie d.p.d.v. al adevarului istoric asocierea expresiei “omul nou” cu N. Ceausescu. La noi ideea aceasta a penetrat deja inca din timpul domniilor Ana Pauker si G.G. Dej, pe filiera trotkista, care avea la randul ei influente masonice din zorii revolutiei rosii.

  19. “…procurorul iscusit care se pricepe la toate, de la medicină la fotbal”

    Procurorul care va ancheta cazul asta va avea o sarcina si mai grea: va trebui sa demonstreze ca medicul care a tratat-o avea culoare politica rosie sau galbena si a lasat-o sa moara, pentru a slabi majoritatea parlamentara care sustine guvernul (nu-i o gluma, am citit pe net comentarii care cereau asta).

  20. dl. ciutacu
    o simpla intrebare:
    de ce nu vin la vorbe grele si celebrii “avocati” hoara, visan, toader, si ceilalti carora nu merita sa le retin numele?
    nu sunt invitati sau nu vor?
    cu respect
    dg

  21. Am urmarit cazul doamnei deputat de la internare,imi pare tare rau, era tanara, dar nu cred nici o clipa ca a fost vina medicilor.

    Scuze ca scriu putin in afara postului, insa chiar sunt afectata. Marele Baconschi, un alt produs perfect al acestor vremuri tulburi, a hotarat sa desfiinteze Consulatul de la Montreal pe motiv ca vrea sa deschida un altul tocmai pe coasta de Vest, la Vancouver. Motivul ar fi ca el vrea sa extinda relatiile in Vest, si nu poate sa faca acest lucru altfel decat inchizand ceva, in spiritul conducerii romanesti de acum.Se face petitie online,am semnat, mi se pare oricum absurd ce se petrece…Multa minte le mai trebuie guvernantilor nostri…

  22. scz, revin,
    acum m-am dumirit:
    cel ce a lovit copilu peste bot nu a fost basescu, a fost un cascador mai curajos, asa se explica de ce snoby asta il apara pe base…base nu era vinovat, cascadoru era…

  23. @adrian: Obama avea un soi de ecran (mai mult sau mai putin) virtual, e o practica. nu toti mustesc de oratorie, desi n-ar fi rau. asta sa fie marea si singura problema.
    @dg: nu se califica la invitatii din partea mea.
    @Bubulea: astia nu mai au nici o limita!
    @pretender: imi pare rau, l-am prins viu si activ doar pe nea Nicu 🙂

  24. Dresura de papagali

    Sunt uimit să constat ce puţin le trebuie unor oameni cu aparenţe normale şi cu pretenţii de intelectuali să-şi dea pe faţă arama şi defectele de fabricaţie. A fost de-ajuns un şuierat de biciuşcă, o vânturare de sceptru şi, ca într-o dresură de papagali, o menajerie întreagă a început să silabisească strident în jurul ideii lansate de ranchiuna prezidenţială: calomniaţi, umiliţi, denigraţi pensionarii sau rezerviştii militari de rang înalt.

    “Melodrama cu generalii cu pensii tăiate” – Mircea Marian, “ofiţeri care fornăiau despre onoare militară” – Cristian Ghinea, “nomenklatura rezervistă”, “rezervişti privilegiaţi” – Grigore Cartianu, iată doar câteva mostre de producţii imunde ale unor marionete sforărite prin intermediul propriei lor mediocrităţi.

    Până a nu fi ieşit preşedintele, la ceas de seară, cu luminatul său discurs dezbinator, toţi aceşti civili combativi nu erau decât nişte cacatuaşi somnolenţi cărora, în întunericul conştiinţei lor, nici prin cap nu le-ar fi trecut că vor fi curând smulşi din paie şi mobilizaţi la un război contra generalilor armatei române.

    Dacă, din întâmplare, comandantul suprem ar fi servit înainte de discurs ceva dulce (şi nu amarul criticilor tăioase venite de la proeminenţi ofiţeri superiori) probabil ar fi cerut respect, nu oprobriu pentru armată. Atunci i-am fi văzut pe toţi aceşti băieţi tunşi cazon prezentând arm’ şi bătând pas de defilare în faţa celor pe care, acum, îi anatemizează după tiparul comuniştilor din anii ’50 înfierând burghezo – moşierimea exploatatoare.

    Şi ne mai întrebăm de ce suntem ultimii în toate. În toate cele bune vreau să spun ; că la rele, la corupţie, la lipsă de caracter, la arţag mahalagesc, nu ne întrece nimeni.

    Mi-a rămas în minte expresia de prost fudul cu care se recomandă, bătând din pinteni, Cristian Ghinea : « A se slăbi cu onoarea militară ! ». Păi are dreptate : la excesul de onoare ce caracterizează poporul român, onoarea militară era ultima care îl jena pe acest trepăduş să-şi desăvârşească vocaţia de pahiderm.

    Voi repeta un adevăr simplu, evident, de necombătut, care îi va enerva pe mulţi tocmai pentru că are aceste atribute: în toate ţările cu istorie şi cultură respectate şi consolidate, cu atât mai mult în ţările membre NATO, militarii au un regim special, “privilegiat” cum le place să spună, depreciativ, papagalilor noştri. Iar dintre militari, ofiţerii superiori sunt cei mai preţuiţi şi recompensaţi. România este membru NATO. Ar trebui să se alinieze şi ea acestei cutume şi chiar a fost aliniată, până mai ieri. Dar azi, inteligent subminată din interior de cârmaci, a ales să se repoziţioneze: să iniţieze şi să populeze “lumea a III-a din interiorul NATO”. Hai că suntem tari! Avem personalitate!

    Şi incă un derizoriu aspect: atacul retroactiv asupra unui bun patrimonial. Revin la paralela cu comunismul anilor ’50: suntem departe de spiritul exproprierilor de-atunci?

    Ce se întâmplă acum, în această speţă nu este nici măcar “comunism cu faţă umană”. Este, de-a dreptul, comunism stalinist!

  25. Despre cei doi informatori:nu au nici o scuza si scuzele pe care si le gasesc ei ori prietenii n-au valoare.E mai grav ca nu recunosc,decit ceea ce au facut atunci-asa erau vremurile-ai facut ce ai facut, dar ai si pretentia sa condamni securistii si sa dai lectii de moralitate.
    Va scriu o intimplare prin care pot da un exemplu despre cum lucrau baietii in acea vreme.
    Eram in clasa a 10-a in ’83,cred si in timpul orelor vine elevul de servici si ma cheama la cancelarie.Acolo,un tov. se recomanda col. Veliscu si imi spune ca a vazut ca nu am nici o absenta,ca am cele mai bune note din clasa si ca sigur imi aduc aminte de faptul ca la ora de lb. romana, prof. D.B. ar fi criticat conditia profesorului in societate, conditiile de trai, etc.
    Intr-adevar,omul suparat s-a plins de citeva ori revoltat ca avea ore dimineata,apoi la seral si ca sa cumpere mincare,dupa o zi de munca trebuie sa stea la cozi s.a.m.d.
    Stiam ca a spus,insa nu am negat vehement,am spus ca nu imi aduc,poate nu am fost atent,s-a cam suparat colonelul si m-a trimis inapoi in clasa luindu-i la rand pe toti si ajungind astfel la toate lichele(nu eram o clasa de tocilari).Pe masura ce se intorceau de la cancelarie,cred ca toti-pt. ca eu nu am spus colegilor nimic voiam doar sa vad reactia lor-povesteau cum i-au spus securistului tot si chiar niste lucruri care mi se pareau chiar inflorite un pic.Nu l-am turnat pt. ca simteam ca i-as face un rau gratuit(ce aveam eu din asta),nu din considerente politice sau alte prostii.
    In fine, profesorul a ramas la catedra,insa era marcat si odata a inceput sa ne reproseze la modul general ,ca ne-a crescut la pieptul lui si noi,ca niste pui de napirca l-am muscat etc.Toate astea le spunea uitindu-se fix la mine cu dispret si cu ura chiar.Deci,securistul si-a protejat sursele si a avut grija ca profesorul sa afle din diferite surse ca eu l-am turnat.Ce imi mai aduc aminte e ca dl. profesor s-a sinucis mai tirziu.

  26. Daca nu ma insel,BUZA a fost decorat de CICLOP in 2009 pt.serviciile aduse patriei.

  27. Dacă ar avea cine să scotocească,cu bună credintă(dacă si ar găsi documentele)prin trecutul apărătorilor puterii de azi si prin cel al puternicilor zilei,si,dece nu al familiilor lor,multe s-ar mai putea povesti,probabil.Până atunci,hotul nedovedit e negustor cinstit si doar din când în când mai pică în plasă plevuscă.

  28. crezi ca pe mafiotii de la guvernare nu-i amuza moartea pensionarilor militari prin comotii sau infarct dupa primirea taloanelor de pensie?!!! inseamna sa-i privesc ca pe oameni iar eu nu pot confunda oamenii cu bestiile
    astia nu sint oameni

  29. Tot numai pe ala l-am prins miscand si eu, doar sunt o tara mai tanar si mai sprinten decat ‘mneatale. 😛
    Dar cartile asa “vorbeste”.
    Si daca e sa il identificam pe “omul nou” contemporan, pana sa dam de procurori, mai degraba il gasim tot pe sticla, dispus sa isi dea cu expertiza despre toti si despre toate, la orice ora si pe orice canal, oricat am butona afurisita de telecomanda. Eu cred ca e un spam, dispus sa hahaie pentru notorierate sau sa infiereze cu revolta proletara dupa caz si dupa “telecomanda”.

  30. Nicolescu a facut infarct,
    Victor e vorba de crime cu premeditare… razboiul impotriva Romaniei al securitatii este in plina desfasurare.
    basescu si bestiile securitatii precum psihopatul ala din arges andrei sau cum dracu’l cheama pe sociopatul ala ofiter in securitate au inceput CRIMELE la propriu… Citi pensionari militari au fost omoriti de basescu pina acum…
    CITI MORTI are basescu pe constiinta din 1 ianuarie pina acum

  31. Deci, ni se dovedeste inca o data ca motul de pe rahat ( a se citi presedintele tarii ) respecta cu sarguinta principiul “eu intai imi f** prietenii”.
    Oricum, fiecare pasare pe limba ei piere. Azi Szoby Cseh, maine poate motul amintit ….

  32. Inca mai sunt destui “ciripitori” in viata, mai mult sau mai putini cunoscuti.Asta-i latura tare la Basescu: nu iarta pe nimeni dintre cei pe a caror spinare se catara!!!Si-mi place ca ii gaseste in continuare! Sunt convisa ca ii cheama la apel inainte de a se folosi de ei aratandu-le un colt de la dosar? Jegul securitatii era parfum pe langa practicile mafiote actuale de la Cotroceni.
    Minunat in poveste este intotdeauna finalul pe care Basescu nu-l rateaza.

  33. Nu surprinde pe nimeni faptul că toate acestea:
    – reţineri de preşedinţi de consilii judeţene;
    – “demascarea” unor apropiaţi ai Băsescului ca turnători la Securitate;
    – chiar şi ancheta instantanee în cazul decesului tinerei deputate;
    sunt prea aproape de huiduielile şi fluierăturile de acum 3 zile?
    Băsescu face ce ştie el mai bine: “bagă evazive” şi aruncă “Moţoci” mulţimii.
    Mulţi vor fi aceia care, supraocupaţi să îl înfiereze pe Szoby Cseh (pe care îl consider un mare cascador indiferent de turnătorii şi pixeli albaştrii), vor uita de ce le e foame, de ce le e frig, de ce plătesc benzina ca pe aur… Szoby Cseh e de vină că a “ciripit la Secu”.
    Eu mă întreb ce urmează…
    În treburile astea, din păcate, “mulţi văd, puţini cunosc”.
    Şi mulţi pun botu’ la băsisme.

  34. Scuze pentru intrerupere: Ii foloseste pe post de “Zewa” pentru locul in care tocmai au pupat.

  35. Despre Szoby Cseh ce sa spun…… , am sentimentul ca sa facut dreptate, si anume in legtura cu copilul lovit de betivanul sef.
    Asa isi platesc dictatorii datoriile fata de cei care l-au lins in cur.
    Vedeti ironia sorti in timp ce MARGELATU da nume unui cinematograf Buza de Iepure e acuzat ca a fost ciripitor.
    Rusine Szoby Cseh
    Despre cazul doamnei deputat si al mamei sale asi vrea sa nu comentez sunt tata a doi copi cred ca asi nebuni daca sar intimpla ceva cu unu din ei.

  36. Asta cum ca ar fi facatura filmarea cu basescu cand loveste copilul ala mi se pare ceva incredibil. Daca iti spunea unul pe strada domne a lovit basesc un copil ii spuneai fugi de-aici. Vede toata tara filmarea si aia care cica au studiat imaginea spun ca e facatura . Pai dc va uitati la filmare e un nene mai modest imbracat asa om din popor in dreapta matrozului chior care are chiar o mimica de om mirat si oripilat intr-un fel cand vede mana lui basescu care loveste fata copilului. Si fata lui basescu e una de razbunator in momentul lovirii copilului. Eu nu mai inteleg nimic din ce se intampla in tara asta. Se neaga din ce in ce mai mult ceea ce e evident. La fel si economia noastra . Pai oameni buni voi credeti ca economia noastra isi va reveni sau nu vom avea probleme ? Nu fiti naivi. Sa dam cateva exemple. Cu ce sa incepem ca sunt asa multe de nu stii de unde sa le apuci.Hai cu industria grea, metalurgica sau usoara .
    Combinate ca Hunedoara, Calarasi , Resita ,Calan etc rase de pe fata pamantului. Numai in Bucuresti fabrici sau uzine ca Republica, Fabrica de tevi sau cabluri inspre Voluntari, Faur depozit de mobila , Semanatoarea depozit si sedii de firma, Electronica hale date spre inchiriere, Electroaparataj rasa de pe fata pamantului, colosul IMGB care avea cel mai mare strung carusel din estul Europei functioneaaza cu cateva sute din cateva mii cati erau inainte ,cea mai mare sticlarie din sud-estul Europei situata in apropiere de Faur pt Bd Basarabia arata ca dupa bombardament ,Timpuri Noi demolata recent , platforma Pipera in paragina, IPRS Baneasa vanata de rechinii imobiliari ,Fabrica de Tricotaje Dacia din Bucurestii Noi daramata ,si sincer stiu mai multe cazuri dar nu imi vin acum in minte. Asta e industria numai din Bucuresti si dc faceti o socoteala o sa va iasa zeci de mii de muncitori care s-au trezit ca tb sa faca altceva. Nu mai vb de ce e in tara. Tractorul Brasov care era un colos este demolat ,Roman Brasov, Electroputere Craiova , Tepro Iasi , Carom Onesti singura fabrica care facea cauciuc natural etc etc etc . Agricultura ?
    Sute si mii de sere si livezi distruse . Mii de km de canale de irigatii colmatate sau aflate in stare avansata de degradare,pompe furate , ferme distruse statii de cercetare distruse , . Turism ? Zeci de statiuni in paragina , Statiunea Baile Herculane care era extraordinara un patrimoniu national a ajuns o fantoma , monumente si castele lasate in paragina, la mare digurile facute in perioada comunista nu au mai fost intretinute sau facute altele si plajele dispar in fiecare an , paduri taiate si un mare ETC. Suna a bombardament al obiectivelor stratetige ale unei tari cu rachete de croaziera sau atac aerian? Nu .Sunt doar guvernele care ne-au condus in acesti 20 de ani si au permis ca Romania sa ajunga in curu gol scuzati-mi expresia. Pai cum sa aiba o tara resurse sa aloce bani la educatie , sanatate , armata etc dc nu mai produce nimic. Magazinele gem de produse agricole importate. Fratilor telina si varza din Olanda. Noi care puteam tine cateva tari numai cu productia din tara noastra. Rosii din Turcia care nu au nici un gust si cate si mai cate din import asa aiurea. Am uitat sa va zic de sport. Ati observat in ultima vreme o cadere libera a sportului romanesc . Atletism , sporturi de echipa nu vreau sa le insir acum. Cred ca la urmatoarele olimpiade o sa fie o mana de sportivi acolo. Pai cum sa ne dezvoltam si sa fim o tara normala dc noi traim pe datorie. Numai importuri in toate domeniile. Acum cateva zile am fost intr-un magazin mare de scule si materiale de constructii. Am cautat de curiozitate sa vad si eu o scula romaneasca . Bineinteles ca ciocane ,surubelnite , chei ‘ e greu sa mai facem ‘ si am gasit o banala ranga . Ma uit la eticheta si scria Made in Italy. Adica noi tocam sute de mii de tone de fier din fostele fabrici incarcam pe trenuri si tiruri le ducem in Constanta de rupem danele de ce e acolo si dupa aia importam suruburi, chei si iata si simple rangi de fier. Fratilor si dc am fi in razboi cativa ani n-ar avea unii atatea bombe sa ne distruga economia cum au facut-o guvernatii astia interestati sau dezinteresati. Si intr-un joc de strategie economica dc nu produci si nu vinzi nu pierzi la un moment dat? Pe astia ii doare undeva dc nu o sa mai fie la guvernare . Ei au conturile pline si datoriile de zeci de miliarde de euro pe care le-au facut sa plateasca pensii si salarii, o sa le plateasca fraierii de rand. E posibil ca in 20 de ani sa facem 150 de km de autostrada? 20 de ani popor de 22 mil locuitori si o tara destul de maricica in comparatie cu multe tari din Europa. Avem 60% din cantitatea necesara de petrol in solul patriei. Platim cel mai mare pret la benzina raportat la salariul mediu. Avem gaze 80% din necesar in podisul Transilvaniei platim iar foarte mult. In perioada comunista s-au facut lucrari hidrotehnice foarte mari ,Vidraru ,Portile de Fier etc tocmai ca sa asigure o productie de curent la preturi accesibile. Acum platim pretul pt ca tot felul de intermediari si capuse isi pun comisioane si guvernul e impasibil. Stiti ca cei de la Hidroelectrica au si spor de muraturi acordat in luna octombrie ? Eu de felul meu sunt optimist. Am vizitat aproape toate Europa si imi venea sa plang cand vedeam atatea locuri ingrijite , fabrici oameni care alearga dar cu folos si pe de-o parte iar imi venea sa plang cand ma gandeam ce dezastru e in tara la noi. Modelul meu de reconstructie e Dresda. Orasul cel mai mult bombardat de aliati care au aruncat milioane de bombe si l-au ras de pe fata pamantului. Si acum e aproape in intregime reconstruit. Avem aici o mica problema . A fost reconstruit de germani. Noi suntem romani si suntem condusi de niste tradatori de neam si tara si de corutpi.
    Eu am 29 de ani. Tatal meu a lucrat in Securitate si mai apoi in SRI si toata viata a trait numai din salariu si a aparat interesele acestei tari indiferend de cine era la putere. inainte de 89 a aparat interesele economice ale tarii, fabrici etc. Dupa 90 nu prea a mai avut ce apara pt ca a inceput distrugerea economiei si oricum chiar dc el si colegii lui isi faceau treaba si trimiteau materiale organelor statului nu se intampla nimic. Tatal meu a iesit la pensie la 51 de ani .El a fost diagnosticat cu probleme la inima de la 43-44 de ani . A facut primul infarct la 52 de ani al doilea la 54 de ani si la 56 de ani a facut atac cerebral. Ca el sunt zeci si sute de colegi si oameni care au lucrat in Securitate si mai apoi in SRI care si-au facut treaba pentru aceasta tara si s-au imbolnavit si multi au decedat la varste de 55-57 de ani. Si pentru ce? Ca sa vada dezastrul care e acum? Tatal meu a avut un trabant inainte de 89 ramas de la tatal lui si dupa 89 abia prin 1998 un amarat de Tico luat din banii vanzarii unei garsoniere. Ma uit acum la el si imi pare rau ca a luptat pt tara asta si nenorocitii astia ne-au adus la rang de tara africana.Nu stiu cati oameni mai sunt acum asa cinstiti cum a fost tatal meu si cu dorinta de a apara interesul Romaniei. Mirosul banilor e prea puternic pentru unii. Si din pacate acei unii ajung sa ne conduca si sa ia decizii care afecteaza marea majoritate a oamenilor si printre ei si oameni cinstiti.
    Sper ca macar noi tinerii sa ne ridicam si sa luam pozitie in fata acestor nenorociti insetati numai de spagi si castiguri usoare si sa mai salvam ce se mai poate salva.
    SUNT OPTIMIST. DAR PANA CAND CA O VIATA AM.

  37. Cu scuzele de rigoare, Victor, nu stiu, chiar nu stiu cine-i I Grosan.Este chiar foarte mare piederea? Daca da, lumineaza-ma tu,te rog!
    In ceea ce-l priveste pe d-l S Cseh, chiar nu ma mira,surprinde,intriga sau socheaza ceea ce ne spui.
    Din ale carui randuri te-ai fi asteptat sa-si recruteze bipedul reformator de stat “periacii”(nu cauta undeva cuvantul,acum mi-a venit) lingaii..si altele nu mai gasesc …
    In ceea ce priveste a doua liniuta, cu permisiunea ta, crede-ma este greu si putin probabil de inteles din partea celor multi(poporul suveran) legalitatea functionarii acestui sisrem sanitar,dimpreuna cu ministrul lor jurist…

  38. Victore,
    Adusesi vorba de Vantu. Am citit pe net ca un ginecolog i-a diagnosticat probleme la inima si ca un cardiolog i-a diagnosticat probleme la genunchi. Cica asa ar fi documentele de la dosar.
    Presupunand ca nu sunt minciuni de presa (ceea ce, cu tot respectul, nu ar fi de mirare) chestia asta mi se pare ca vine din ciclul “prostia intrece orice imaginatie”.
    Din cate am vazut eu, omul nu pare prost. Este un hot (la propriu) dar nu pare prost. Pai, ori a angajat niste avocati mai prosti ca noaptea ori aroganta ii obtureaza inteligenta. Daca ai vreo alta explicatie spune-mi-o si mie ca sunt tare curios.

  39. E o iluzie faptul ca procurorul roman se pricepe la toate.Eu sunt cam dezamagita in multe cauze de comportamentul procurorilor.Sunt si unii judecatori care iti cam pun pumnul in gura cand vrei sa faci probatoriu,iti resping probele si ne intrebam de ce la CEDO se desfiinteaza sentinte si Romania este condamnata pentru felul in care isi trateaza cetatenii.Basescu seamana foarte mult cu Ceausescu din ultimii ani ai dictaturii sale.Singur,paranoic si de neinteles.Subiectul colaborarii cu securitatea nu mai are rezonanta in randul oamenilor.Altele sunt prioritatile populatiei ,ca de exemplu supravietuirea.

  40. @bigradu: ai citit pe Net ce-au dat oficinele basesciene. ginecologul e directorul clinicii vieneze unde Vantu a fost supus unei operatii de triplu by-pass. si, in calitate de manager, a semnat hartia care atesta internarea si operatia, nu diagnosticul. asta se cheama manipulare cu buna stiinta.

  41. Culmea e ca Omul-Nou e tare prost, e dobitoc si semianalfabet dar in ciuda acestor “calitati”, el, desi incapabil sa lege doua fraze, sa rezolve o ecuatie sau nu are prea multe zile de munca, poate ajunge ministrul muncii sau chiar al finantelor. Din cand in cand se mai intampla ca un urmas al Omului-Nou sa urineze pe vreo cruce, sa isi snopeasca in bataie iubita sau chiar sa treaca peste altii cu masina, lucru de inteles de altfel, deoarece, in calitate de parinte, Omul-Nou fiind si ministru al tineretului in acelasi timp e prea preocupat de soarta tineretului tarii, lucru care evident il face sa neglizeje soarta tineretului din propria ograda. Alteori Omul-Nou are atat de multa prestanta incat intre doua balade si impovarat de dificultatea bacalaureat-ului abia promovat reuseste sa se impuna si sa conduca intreg ministrul de interne.
    De ceva timp incoace lista ne(o)-oamenilor pare ca se poate prelungi la nesfarsit.

  42. Oh, da, m-a uns la inima darea in vileag a smecherului grav pupator de cur marinaresc, cascadoru’ lu’ peste, nu ca m-ar incalzi cu ceva, da’ macar ca sa-i dea peste gura aia mincinoasa si mancatoare de rahat, turcesc desigur!

  43. Bai frate, cum se imbolnavesc subit toti infractorii si cum presa le sare in ajutor! Sa le plangem de mila baronilor, ca lui ‘nea Gheorghe care s-a impiedicat de-o curca si a schiopatat-o nu-i sare nimeni in ajutor.

  44. @Cip: da, Nicolescu e cel mai bun simulant de infarcturi din lume… hai, frate, las-o-n sange!

  45. Ce ma bucur ca nu am vazut episodul cu apologia lui Szoby Cseh… Macar de ar face pe bune lucrurile alea cu copiii, asta iar m-ar bucura.

  46. D-le Victor,sunteti ft simpatic si un geniu,mai ales,psihopolitic si filolectic;chiar imi place verbiajul Dniei Voastre. Sunteti tare! Iar D-nul M.Badea e cel mai simpatic….
    In fine,ajutati tara sa scapam de Omul Negru al Romaniei-Basescu:nu-l mai suport! Mi-e lehamite de el! Si,va trimit 2 e-mailuri care i-am scris Omului Negru,sa ne lase dracului in pace. Si-i voi mai scrie;nu ma tem de SPP-istii lui ca,m-ar omori sau aresta…
    Eu am crescut la orfelinat si sunt obisnuit cu “rele tratamente”,iar daca SPP-istii lui ma “busesc”….,asta e!
    Va interb ceva: Emil Boc ,care e premier,nu vi se pare ca ,in primul rand,n-are “barbatie” politica,adica nu e in stare sa ia nicio decizie de unul singur,nevoit fiind insa sa astepte “noile ordine” de la Bolovanu`-Basescu?… Iar Basescu asta,nu vi se pare ca sufera,adica are un comportament de sociopat schizofrenozotic?… Nu vedeti cum se hlizeste la oameni,precum un cal “dragalit” de iepele nehormonate?… Pe mine m-apuca dracii de pe lume! Nu-l mai supot!!! Doamne,ce ne facem?!
    Imi cer scuze ca l-am votat in 2004,simt ca ma sufoc de suparare,mai ales ca,si din vina mea sufera poporul! Am fost un tembel!
    Sa stiti ca am incercat sa mai trimit cele 2 e-mailuri si D-nei Dana Grecu si D-lui M.Gadea,dar n-am reusit. Daca nu va suparati si daca nu va cer prea mult,le aratati Dvs celor 2 distinsi Domni? Va rog mult….
    Va multumesc si fiti vesnic iubit!
    A,va rog,spuneti-i distinsului Domn Senator D.Voiculescu,sa ne scape de Basescu!!!!!!!!! Multumesc mult.

    Cu multa consideratie. Armand Dusovski

    Flag this message
    De ce sunteti rau cu noi,orfanii?
    Thursday, January 20, 2011 2:15 PM
    From:
    “Armand Dusovski”
    Add sender to Contacts
    To:
    [email protected]

    D-le Presedinte T.Basescu

    Inca din 2004 v-am votat ptr.ca ne-ati fost simpatic,ceea ce am gresit ca nu ne-am uitat la Omenia D-niei Voastre. De 2 ani suferim;l-ati pus pe Premier sa puna oamenii in somaj,dar nici unul din Dvs nu v-ati gandit sa vorbiti cu patronii si sa-i rugati ca,pe tinerii orfani sa nu-i puna in somaj. Asa e? Nu v-a pasat de noi….Si tot ne cautam de lucru si…nimic! Am ajuns la suicid(nu eu,personal,ci altii…),dar nu dureaza cand si eu,si altii vom ajunge acolo!!! Ati fost,sau ati devenit Omul Negru al Romaniei si,va-ntreb: de ce nu ne ucideti prin impuscare,nu prin nepasarea Dvs? De ce? Si-asa nu va pasa de noi,ptr.ca n-ati fost ca noi,adica orfan; de aia nu va pasa…. Si nici nu stiti sa faceti empatia,cum ar trebui sa faca un Presedinte de Stat! Sunteti un Om Rau! Dvs ne ucideti cu mana noastra! Si,fiecare din noi,cand ajungem la faza de suicid,sa nu va suparati,dar va blestemam pana la al-1000-lea neam al Dvs si pe cei din Guvern caci,ne-ati distrus si psihicul,incat vrem sa murim. Si,noi nu vrem sa muncim in alte tari;tara noastra e prea frumoasa si chiar cu nevoi ergonomice. Nu ne obligati sa ne parasim tara,fie si ptr cateva luni,n-aveti niciun drept!!!
    In tara noastra vrem sa lucram ,sau ne ucideti cu mana noastra…Cum vreti?!
    E drept ca ne-ati ajutat in 2005,cand sora noastra Camelia C. a facut o scrisoare catre Dvs in legatura cu o locuinta nationalizata in care alti 2 frati de suferinta(sot-sotie) au fost dati afara din locuinta,iar Camelia vi-a cerut sprijinul ptr.ei si,recunoastem ca ne-ati ajutat fratii,astfel ca au primit locuinta. Dar numai atat…. In rest,ce-ati facut ptr.noi? Ne-ati ucis sufleteste si psihosocial,punandu-ne in somaj. Uitati,chiar sora noastra,Camelia,cea care vi-a scris a incercat sa se sinucida,bagandu-si cutitul in ea,chiar anul trecut ptr.ca au respins-o…. E drept ca i-au gasit la ficat marea problema,dar ea a vrut sa lucreze cumva…. De ce nu va interesati la Of. de F.Munca,sa vedeti ca,din 2008,cand a pus-o in somaj,Camelia e in evidenta lor. Si,veti vedea ca a fost tot respinsa…. Acum,ca i-a gasit la ficat,inclusiv psihicul depresiv,cine o mai angajeaza? Dar cu noi,care suntem sanatosi,de ce nu ne ajutati sa ne angajam? si nu numai pe noi,ci si pe toti tinerii orfani din Romania!!!!
    Nu mai fiti rau cu noi si,ajutati-ne sa ne angajam.
    Eu va trimit si un poem;vi-am scris… Nu conteaza daca puneti SPP-istii pe mine! Sa ma ucida,asta si vreau ca,Dvs ne-ati ucis “frumos”!

    Ce-ti doresc eu tie,ciunt-aratare

    Omului Negru-Basescu
    de Armand Dusovski

    Ce-ti doresc eu tie,ciunt-aratare,
    Cenusa-n trecut,umbra-n viitor,
    Clipele amare,sparga-se-n fioare,
    Neputand s-aduni,ani de viitor,
    Calea-ti intrerupta,cearcane umbrare,
    Fie-ti sila-ntruna,de gandu-ti vifor,
    Trec amaruri soapte,peste-a ta durere,
    La trecutu-ti palid,umbra-n viitor.

    Ce-ti doresc eu tie,ciunt-aratare,
    In trecuta-ti fire,boala-n viitor,
    Cenus-argintie,paleasca ura-ti mare,
    Fiindca nu-i de tine,mai bine la ogor,
    Ara soarta tie,pan” s-a duce-n vrere,
    Spumege mandria,piara-se-n zbor,
    Daca asta viata,satula nu mai are,
    Ce nici n-a avut-o,dar mite-n viitor?!

    Ce-ti doresc eu tie,ciunt-aratare,
    Dreapta-ti pedeapsa,ura-n viitor,
    Sa vezi si tu ce-nseamna,”optand” la durere,
    Ce si eu avut-am,asupra-mi cu spor,
    Chinu-ti sa masoare,timpuri viitoare,
    In van sa te-nsele,cum visurile-mi dus-or,
    In umbre maiestre,nedemne de iubire,
    Si mi-am cerut uitare,insa plang cu dor.

    Ce-ti doresc eu tie,ciunt-aratare,
    Fii-ti fara viata,avizi de viitor,
    Ceara-ti socoteala,de marsava-ti putere,
    Geneza chinuita,ce-ai “vrut” cu onor,
    Cand urmasii tai…,dar vina ti-e mare,
    Caci n-ai stiut iubi,pe bietu-ti popor,
    Ingamfarea-ti muta,fost” neinduratoare,
    Asta ti-i trecutul,jalnic viitor.
    Timisoara-5-6 decembrie 2010

    SA traiti bine!!!
    A.Dusovski

    D-le President

    In 2004,si cei de la Antene 3 v-au votat…,mai toata lumea,dar faptul ca ati dat dovada de nepasarea fata de durerea oamenilor,ne-ati determinat sa ne fie scarba de Dvs. Si o spun cu Toata responsabilitatea de care dispun! Stiu ca risc sa-mi faceti viata grea,prin oamenii Dvs,dar nu-mi pasa! Cum Dvs nu va pasa de noi,orfanii,si de ceilalti oameni,nici noua nu ne pasa de Dvs,sa va fie clar! Dvs o duceti bine;vi-ati trimis si fata la Europarlamentare,dar nu cu inteligenta ei(E agramata,recunoasteti!),sa fim seriosi! Doar stim ce lipsa de cultura are;nu ne mai vindeti gogosi…. Nimeni nu crede in capacitatea ei…. Pana la urma sunteti blestemat sa nu va pese de cetatenii tarii Dvs si,o sa va ajunga blestemele!!!! Mai putin si,o sa vedeti…
    Nu va mai suportam si,fara suparare: un gram de saliva valoreaza mai mult decat Dvs! Nu va e rusine sa fiti atat de arogant pana si fata de colegii Dvs,militarii? Chiar n-aveti simt uman in Dvs? Aveti probleme de suflet? De ce nu mergeti la un Psihiatru? Nu e rusine sa mergeti la Psihiatru caci,toti avem nevoie de astfel de medici. De ce nu va cautati,psihic vorbind?
    In ce priveste noi,orfanii,este clar ca nu va pasa de noi.. Atat de mult v-am simpatizat,ca acum sa-mi fie scarba de DVs! Franc v-o spun!!! N-am de ce sa ma tem si de cine! Nu meritati nimic! Dvs.n-ati fost orfan,n-ati trait ca noi si n-ati suferit ca noi. Iar cand lucram,ne puneti in somaj;ne ucideti “frumos”…. Aveti probleme de personalitate sau,care-i problema la Dvs? Fata Dvs se lafaie pe Nemerit la Europarlamentare,cu bani “cacalau”,iar cetatenii Dvs sunt jecmaniti de Dvs si oamenii Dvs(Guvernul). Chiar nu simtiti ca sunteti rau cu oamenii? Nu vi se pare ca aveti comportament de sociopat?
    Dati-va,dracu,demisia! Nu va mai suportam! Dati-va Demisia! Si,luati-va la tranta cu marea,furtuna,tornada,etc si,lasa-ne!

    D-zeu sa va dea exact ce dati Dvs romanilor! D-zeu sa va rezerve numai suferinta,ca sa vedeti cum se sufera! Amin!!! A.Dusovski

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.