Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

Două subiecte care merită dezbătute, pe repede înainte, că azi nu-s în zi de scris.

– După Ioan Groşan ieri (spălat prompt de altfel intransigenţii săi prieteni cu aere intelectuale), azi l-am aflat şi pe Szoby Cseh de turnător la Secu. Nu mă pasionează vânătoarea de vrăjitoare, cu tot soiul de cruciaţi ai anticomunismului puşi să execute fraierul la momentul oportun, dar iar nu mă pot abţine să-mi pun întrebări. Întrebarea aferentă acestei teme este ce mobil te poate împinge ca, deşi ştii că ai dulapul plin de scheleţi, să urli ca muşcat de şarpe împotriva securiştilor? Şi dacă schelălăiala-i preventivă, reţeta n-a funcţionat deloc până acum. Şi Mona Muscă, şi Ioan Groşan, şi Szoby Cseh erau dintre zgomotoşii înfierători ai vechiului regim. La ce le-a folosit? Cât despre cazul particular al lui Szoby, după ce-ai mâncat rahat pentru Băsescu în scandalul pixelului albastru, acum ia de la Băsescu, bătrâne!

– Mama Lianei Dumitrescu, deputatul minorităţii macedonene decedat azi în Spitalul Elias, evident zdrobită de durerea pe care ţi-o generează pierderea propriului copil (şi care nu va accepta în veci vreo explicaţie), a depus plângere penală împotriva medicilor. Fiind vorba de un parlamentar şi de o mediatizare pe măsură, Pachetul General a anunţat imediat că deschide dosarul şi demarează cercetările. Asta la doar o zi după ce procurorii-l căutau pe Sorin Vântu, prin Floreasca, la radiografiile rotulei. Întrebarea mea – sigur că retorică, m-aş bucura să fiu contrazis – e dacă nu cumva, în secolul XXI, în UE, s-a reinventat Omul Nou al lui Nicolae Ceauşescu, personalizat prin procurorul iscusit care se pricepe la toate, de la medicină la fotbal.

UPDATE: Judecatoarea care l-a arestat pe Constantin Nicolescu, fost procuror DNA, i-a mai arestat, intre altii, pe Cornel Penescu, Antonie Solomon si seful Garzii Financiare Arges. Sigur, sunt convins, asa pica ea, aleatoriu, de jurna pe toate arestarile celebre. Va recomand calduros un text de Marian Nazat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

  1. Si oare cati or mai fi?
    AM vrut sa vad daca am dosar la secu (am plecat din tara pe vremea pantofarului) dar am fost sfatuit de parinti s-o las balta ptr. a nu ma imbolnavi de inima
    Pentru toti ca Buza am doar un mesaj
    Hai sictir magarii dracu

  2. Un securist in plus sau in minus,omul nu mai conta
    pentru mine,era ori prost..it,ori ticalos.Dar stiti ce n-am inteles eu atunci,cand se discuta
    aprig filmuletul cu copilul lovit? De ce a fost
    ignorata acea imagine in care ,daca imi aduc bine
    aminte ,Basescu aflat intr-o baie de multime la
    Brasov,era vara ,a agresat verbal un adolescent.Pentru ca nu i-a placut ce i-a spus
    copilul i-a adresat cu fata contorsionata de
    ura cuvintele” pui de comunist”
    Eu am crezut intotdeauna ca in lumea noastra
    unii se nasc oameni si altii se nasc javre.
    Javrelor le place sa se vare in fata.Asa era si
    in comunism,si oameni ,si javre.Stau marturie
    Cel mai iubit dintre pamanteni si Galeria cu
    vita salbateca.
    Ceea ce am vazut in seara aceasta la emisiunea
    doamnei Grecu mi s-a parut a fi o executie in
    direct.Detest sa vad in filme scene violente.
    Dar asta a fost cutremurator de real.Oribil.

  3. C-o fi pe bune, ca n-o fi, prea se face gard in jurul infractorului. Da, stiu, prezumtia de nevinovatie etc. Hai sa lasam perdelele puerile. Asa cum nici Base, Udrea, Videanu nu-s nevinovati, desi nu i-a condamnat nici o instanta, nici baiatul asta, nici Vantu, nici Vanghele si altii ca ei nu-s curati. Hai sa-i tratam ca atare. Atata stiu sa faca, circ. Si unii si altii. Inteleg ca vrem sa scapam de Basescu si de Boc, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aparam chiar toti infractorii din gastile adverse. Fiecare sa primeasca ce merita, daca tot vrem corectitudine si dreptate in tara asta.

  4. @Cip: da, prezumtia de nevinovatie e sacra; oriunde-n lumea unde nu sunt dictaturi. certitudinile tale ma sperie! ai furat impreuna cu el?

  5. N-am furat, fereasca-ma. Sunt prea tanar, prea departe de el si cu planuri pe alte meleaguri ca sa ma leg cumva. Dar pe principiul asta ar trebui sa ii scutesti si pe guvernanti de certitudinea ca au furat din banul public. Ai furat impreuna cu Videanu la borduri? Ma indoiesc. Daca-i vinovat, sa plateasca, daca nu, sa plateasca cei care l-au tratat nemeritat ca pe un infractor, dar hai sa folosim aceeasi masura pentru toata lumea, ce zici? N-as vrea sa ma suspectezi de pasiuni portocalii ca nu am chiar nici o preocupare, dar nu-mi place cand numai unii sunt rai iar ceilalti sunt tot timpul persecutati politic. De ce nu aranjezi o incursiune jurnalistica in jurul carierei lui Nicolescu, sa vada si poporu cat e de nevinovat si cum e el persecutat la comanda?

  6. 1.Te dai cu dracu,al dracului esti.OLE!!!!!
    2.Imi pare rau de fatuca asta.Dumnezeu s-o odihneasca.

  7. @Cip: oamenii care au numai certitudini sunt imbatabili, da’ poate-mi spui si mie cand am spus eu ca Videanu a furat

  8. Cum, dle Ciutacu, va mai intrebati? Fiindca securistii au primit ordin sa urle impotriva securistilor.

  9. Ok, atunci zi-mi tu cine a furat in tara asta, ca n-a fost nimeni condamnat si toti beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Inclusiv Basescu. Si totusi tara a fost distrusa in astia 20 de ani si s-a ajuns la fundul sacului. Si cine a furat ce din gasca portocalie? De ce vrem sa-i dam jos?

  10. In 13 septembrie, UPC au taiat cablul si internetul. Nu se poate vedea nimic, pana la 23.30-00.00, Asa zic ei. Scuze de off-topic

  11. E simplu fratilor…probabil oamenii au devenit informatori din obligatie…o fi fost cineva abil care le-a intrat pe sub piele, si usor usor ia facut sa ajunga aici…acum partea cu lupii moralisti nu ii inteleg nici eu…dar stiti astia sunt oamenii, unii isi pierd mintile, afectati de unele si altele, si uita vechea zicala: totul se plateste in viata.

  12. In legatura cu domnul Constantin Nicorescu; cum este posibil ca un om nevinovat sa faca infarct cand il cauta politia? Un om cu o minima judecata, de bun simt, poate crede asa ceva? Ar fi caz unic in istoria omenirii probabil

  13. @Madalin: a facut cand i-a citit judecatorul sentinta de arestare preventiva. da’, pana la urma, parca nici nu-i prea mare diferenta intre un judecator care pronunta o sentinta si un politist care cauta un om. mai sunteti multi, frate?

  14. asa sa luati aminte si la cei care o dau cu Dumnezeu inainte!care ii mai gunoi si jeg – ala il scoate primul la inaintare pe Dumnezeu!

  15. Victore, zi-mi si mie daca ai vreun prieten bun despre care stii k a fost turnator la secu 🙂

  16. se doreste distrugerea tarii este fffff clar ordinele vin din alte directii,stiti voi mai bine asa ca eu sunt aproape resemnat si imi este greata si imi vine sa vomit si……….sa urluuuu totul este la pamant la bordura de zarzavagiu nu cred ca mai exista nici o urma de solutie poate o noua REVOLUTIE ….poate nu?

  17. Victore, vezi ca ai comis o mica eroare lingvistica. In limba romana nu exista cuvintul “jurna”. Si nici expresia “de jurna”. Exista cuvintul “dejurna”, cu sensul pe care il stii, adica “de servici”. “Dejurna” este un cuvint de origine slava. De exemplu, in rusa, persoana care e de servici se cheama “dejurnii”.

  18. Experimentul de la Pitesti a fost incununat si prin succesul celui de la Aiud.
    Acolo unde putinii care mai scapasera cu mintile intregi de la Pitesti, ajunsi in “purgatoriu”, plimbati de la “Zarca” la sedintele de reeducare, momiti cu speranta eliberarii dupa decenii de detentie, in final au cedat aproape toti. Si au semnat.
    Ceea ce sunt insa capabili sa faca noii justitiari purtatori de pulane la degetul mic si cu stampila in loc de semnatura, i-ar face invidiosi pe fostii tovarasi anchetatori.
    Azi nici nu mai e nevoie sa se duca munca de lamurire pentru ca sa te convinga sa semnezi vreo declaratie prefabricata. Azi ca si atunci intai te aresteaza si abia apoi cauta motive, dar spre deosebire de atunci, astazi poporul aglutinat iese si lauda aceste magarii fara sa il mai impinga nimeni de la spate ca sa o faca.
    Morala va fi tot aia veche : cand vor veni si dupa noi, nu va mai fi nimeni care sa mai poata lua atidutine, care sa isi aduca aminte ca am existat. Noroc numai ca am pus ceva distanta intre familia mea si tara Tatucului Polifem – Voda .

  19. @ Cip
    Salut Cip, ma numesc Catalin, imi pare bine de cunostinta. Te vad putin cam necunoscator pe subiectul pe care te-ai apucat sa scrii si as dori sa incerc sa te ajut sa intelegi cum sta treaba.
    Da-mi voie sa-ti da un exemplu, pur fictiv, care nu are absolut nici o legatura cu realitatea, dar care sper sa te lamureasca:
    Daca spre exemplu ma-ta are SIDA, si obisnuieste sa faca sex pe bani cu tot cartierul, dupa ce ajung la spital 4-5 oameni infectati, si se sesizeaza din oficiu Politia, este necesara arestarea ei preventiva, pentru ca exista posibilitatea ca pe durata procesului sa mai infecteze de letala boala si alte persoane.
    Acum, in aceeiasi ordine de idei, daca sor-ta are Sculament, si la fel face sex pe bani cu tot cartierul, cand se afla ca a imbolnavit 4-5 insi, primeste amenda, posibil sa i se deschida si dosar penal, e pasibila de judecata, dar nu este arestata preventiv, pentru ca nu prezinta pericol social.
    Ce se intelege de aici? Ca diferenta intre ma-ta si sor-ta in exemplul meu (repet, pur fictiv) este ca boala ma-tii prezinta pericol social, pe cand a sor-tii nu. Deci? Deducem ca doar persoanele a caror lasare in libertate ar afecta grav societatea, sunt arestate preventiv, pe cand persoanele care nu prezinta pericol public urmeaza sa fie judecate si apoi private de libertate.
    Acum sperand ca ai inteles din exemplul meu cum stau lucrurile in plan juridic si din punct de vedere legal, incearca sa te intrebi in ce sens prezenta pericol public lasarea lu’ nea’ pesedistu in libertate atata timp cat el este acuzat de ceva care s-a intamplat acum 5 sau 6 ani parca. In cei 6 ani care s-au scurs de la prezumtiva sa infractiune, el nu a fost un pericol public? Nu trebuia intemnitat?

    @ Madalin
    Un caz cu adevarat unic in istoria omenirii, ar fi ca in Romania sa fie introdus in puscarie un om, dupa ce a fost judecat, condamnat definitiv si irevocabil pe fond, apel si recurs, si abia apoi ar fi privat de cel mai fundamental drept al omului si anume libertatea.

    @ Victor Ciutacu
    Victore fii fericit! Cip imi anuleaza votul meu, iar Madalin pe al tau.

    Off topic:
    Ma uitam azi cu cata degajare vorbea Basescu Europei. Il doare-n paispe, nu schiteaza nici un gest aiurea si nu lasa deloc sa se vada cum ca ar fi intimidat de ce se intampla in tara. Vazand atata siguranta in el ( sau cel putin aparent nu lasa loc de-ntors ), ma incearca un gand. Si anume faptul ca el e constient targetu vostru. Cand spun vostru ma refer la PNL, PSD, Antena3, putin Realitatea…etc…Badea, Ciutacu… Si stie ca targetu asta e din pacate fix, pe cand al lui e mobil. Il doare-n cur ca Romania urla de foame, el le vorbeste gibonilor in continuare, iar calmul cu care o face imi da fiori reci. Nu vreau sa cobesc dar parca vezi ca mi ti-i prosteste iar cu vreo 2-3 luni inainte de alegeri si ne rade iar in fata cu privirea-i convergenta.
    Ptiu, ptiu! sa nu vorbesc cu ghinion.

  20. Buna domnule Ciutacu am si eu niste intrebari asa ca simplu telespectator al antenei 3 daca puteti sa-mi raspundeti.Eu nu simpatizez pe nimeni din clasa politica dar vreau sa va intreb:Cu ce e Traian Basescu sau partidul lui mai rau decat ceilalti din cls politica mie mi se par toti la fel adica aveti impresia ca daca venea Geoana sau Crin cu Iohannis pe un cal alb la guvernare se schimba ceva luau masuri mai bune decat actuala guvernare ca am vazut ca in majoritatea emisiunilor pe antena 3 prezentati PDL-UL ca fiind raul cel mai mare de pe scena politica…

  21. Acum vad ca opozitia este acest inger pazitor cum se dau ei cu cetatenii si cum ne indeamna ei pe toti sa strangem randurile si sa-l dam jos pe Basescu dupa ce intra la guvernare in secunda 1 ne intorc spatele.A doua intrebare de ce trebuie sa-i injurati pe cei 5 milioane de romani care l-au votat pe Basescu de cand ma uit la emisiuni cred ca i-ati facut in toate felurile :)) daca asta a fost alegerea lor poate nu toti sunt basisti cum ziceti in emisiuni poate unii s-au dus ca urasc de moarte PSD-ul si n-au vrut sa castige

  22. Adica am inteles asta ca Basescu e de porc e nasol huoo Basescu da ailalti cum sunt?si ultima mea intrebare care sintetizeaza tot:
    Daca PC-ul ar fi la guvernare si Daniel Constantin ar fi presedinte ar mai fi Antena 3 asa de critica si acida cu puterea cum e acum?noapte buna

  23. Dupa toate aparentele suntem intr-o situatie fara iesire… anticomunistii descoperiti peste noapte nu doar comunisti (caci astia au fost multi!) dar chiar SECURISTI !!! Ceilalti…plebea…viitorii sclavi! ORDINARI l-au pupat cat l-au pupat pe ceasca…iar cand au gasit de cuviinta ca GATA! l-au impuscat ca sa ii ia locul!!! Si acum…fac ce au facut inca de pe vremea aceea… mint, fura, trafic de influenta, denigreaza, au TOATE DATELE PT. A RAMANE IN CONTINUARE PE POZITII CU ACELEASI ARME – MINCIUNA, FURT, INFLUENTA, DENIGRARE !!

    SARMAN NEAM ROMANESC – ASA TE-AI PETRECUT PESTE VEACURI! ASA RAMANE SI PT. VEACURILE CE VIN !!!

    DESTEAPTA-TE ROMANE !!! ramane un vers frumos !?

  24. Incercam mai zilele trecute sa le explic colegilor mei niste principii care sunt aplicate in lumea asta. Cum ar fi faptul ca nu poti aresta un individ doar pentru ca i-ai interceptat telefonul, cum ca nu poti face uz de privarea de libertate daca persoana respectiva nu este un pericol iminent, cum ca de cat sa condamni un nevinovat mai bine scapa 10 vinovati, etc.
    Suntem in aceiasi situatie in care era Petrini din “Cel mai iubit dinntre pamanteni”, in momentul in care este anchetat de securisti si-i se spune ca le este de folos “inauntru” nu afara, nu are importanta daca este sau nu nevinovat. Acum rolurile s-au inversat. Au nevoie de ei “afara” nu inauntru. Ce sa faca cu ei condamnati?! E mult mai de folos sa-i arate la tv sa-si faca treaba cu ei. De asta nu exista condamnati (sau eu nu prea stiu) si exista doar mediatizati. Asa cum Marin Preda spunea ca a inceput ERA TICALOSILOR, asa si azi suntem intr-o alta ERA A TICALOSILOR. Da nici nu puteam spune ca n-am merita asta. Vorba lui Paler “intr-un regim totalitar, tacerea face parte din el”. Vad multa lume ca spune “toate guvernele au furat in 20 de ani”. Nimic de contrazis, dar au furat cu complicitatea tacere a tuturor timp de 20 ani. Cineva mai sus arata cata industrie s-a distrus. Da cat am furat noi fiecare din toata industria asta nu se spune nimic. Oare cate balcoane erau inchise in Bucuresti (de exmplu) cu cornier furat?! Oare cate curti sunt pavate cu padele de la canalele de irigat?! Oare cat lemn este furat zilnic din padurile noastre?! Le fac guvernantii astea?! sau le-au facut ei..?!! Spaga la doctor au inventat-o guvernele?! Cadourile pentru profesori e vina lor?! Faptul ca invatam de mici ca trebuie sa dai spaga e vina lor?! Nu cred, cred ca este vina noastra comuna. Si cea m-ai mare vina pe care o purtam este aceia de a TACEA. Ne numim fiecare mari reactionari scriind pe diferite bloguri, NU?!

  25. 1.Cascadorul asta daca se stia cu musca pe caciula trebuia sa taca. Pacat de evolutiile interesante din sria cu Margelatu alaturi de marele Florin Piersic. Colegii de post si amfitrionul acestui blog au mare dreptate – toti latraii lui Basescu s-au dovedit a fi CIRIPITORI LA SECU DE BUNAVOIE SI NESILITI DE NIMENI.
    2.Asa cum spunea Radu Tudor atit la tv cit si pe posturile sale de pe net ne asteapta o gramada de diversiuni portocalii. Ce s-a intimplat ieri cu presedintele CJ Arges se pare ca e inceputul!

  26. In mod normal dupa logica scrisa mai sus ar trebuii ca dupa schimbarea regimului Basescu, cei care l-au pupat in fund sa nu mai ocupe niciodata, niciodata, niciodata o dunctie publica, iar cei care au stst in spatele lor sa-si piarda automat functiile. oare ce o sa se intample. Daca vor face schibari in deconcentrate toti “deontologii” or sa sara cu gura sa spuna:”uite fac la fel ca cei din PDL, deci nu s-a schimbat nimic”. Eu unul vreau sa se introduca concursul pe functie…unde sa nu se dea suvbiecte legate de functia respectiva…unde sa fie subiecte generale…iar subiectele sa se faca in ziua examenului. Toti stiu cum au fost examenele pe post. Vai de cate probleme sufera tara asta. Nici nu mai pot sandii. As vrea sa scriu atat de multe incat problemele la care ma gandesc ma coplesesc pur si simplu.

  27. Japonezii cred că România e prima între ţările europene care riscă o criză alimentară, din cauza creşterii preţurilor. Autorităţile de la Bucureşti sunt indiferente. Înainte de Revoluţie, românii aveau bani, dar nu găseau mâncare. Acum, hrana e peste tot, dar banii sunt tot mai puţini. Aşa am ajuns în topul mondial al ţărilor cu risc de foamete.

    Ştirea că România este pe locul 12 mondial şi prima în Europa după riscul de înfometare a populaţiei a făcut înconjurul lumii.

  28. Victor, o recomandare. Nu te pune niciodata cu prostul. Te va face sa te cobori la nivelul lui, si te va bate prin experienta.

  29. Daca PC-ul ar fi la guvernare si Daniel Constantin ar fi presedinte ar mai fi Antena 3 asa de critica si acida cu puterea cum e acum?:))

  30. Ai dovedit de foatre multe ori ca esti o persoana echilibrata si extrem de documnentata.
    Cu siguranta, mi-ai raspunde ca sunt primele puncte din fisa postului juranlistului adevartat!
    Totusi, in conditiile in care mai ai nervi cat te vor mai tine acestia???

  31. @Andrei: e a doua oara cand imi pui intrebarea asta tampita. PC a fost la guvernare in guverne de coalitie pe care le-am calcat ani de zile (2005-2006, 2008-2009) in picioare fara sa ma dea Voiculescu afara, iar Daniel Constantin n-o sa fie niciodata presedinte.

  32. dom’ ciutacu…. buna dimineata, tocmai traim faza loviturii de stat orange, cea in care se va provoca o criza majora a sistemului, in mare viteza, fiindca vin alegerile, e nevoie a se legitima cistigatorul, cistigator care va “normaliza” sistemul. adica, se vor prelua resursele adversarilor, gestiunea acestor resurse.
    episodul de la ccr prind csm este finalul fazei de destabilizare, tocmai a fost preluat sub control politic, justitia.
    semnalul este clar, preluarea csm va “disciplina” magistratii, iar pina la noi alegeri in csm, in cazurile cu valoare de simbol, ca cel al lui constantin nicolescu, vor functiona cadrele de nadejde ale plagii orange.

    probabil se lucreaza pe varianta alegerilor si un secund scenariu, cel care va functiona in cazul revoltei in strada.

    ne miram ca aproape 1 din 8 cetateni, din mediu urban, trecuti de 50 de ani, ai romanistanului, sint foste cadre ale securitatii ori fosti colaboratori, indiferent de forma colaborarii? chiar nu vad de ce… sincer. uitam prea repede eforturile depuse de ticu dumitrescu si modul nefast in care legea desconspirarii securitatii, ca politie politica, a esuat. toate partidele au facut eforturi considerabile ca aceasta lege sa fie nefunctionala.

    cazul lui szoby cseh , probabil este cel al unei victime colaterale al razboiului dus in interiorul puterii de catre factiuni rivale, din structurile informative. la fel si ceilalti enumerati de tine.

    daca ai face un pas in spate, cit sa privesti marea imagine, ai descoperi ca de peste 70 de ani sintem prizonierii structurilor informative, intr’o tara aflata sub ocupatia acestor structuri, iar sub aparenta unor lupte politice, in multe cazuri, se duc razboaie intre factiuni rivale ale structurilor cu scopul preluarii controlului si gestionarii unor resurse. acest razboi perpetuu justifica si marea densitate de la virful puterii, a multor personaje din structuri sau extrem de apropiate acestora. aceste personaje nu controleaza structurile, structurile ii controleaza pe ei. e doar un joc dinamic de forta, cu miza materiala de cistig.

    asta e! am incercat sa nu fiu sfatos… si iata ca nu mi’a iesit. de fapt, am ezitat in fata tentatiei de a posta.
    trimiterea catre editorialul lui marian nazat, m’a decis. de ce? ma revolta ipocrizia, se mira ca cei din noua generatie fac in mare cam si ce domnia sa a facut, nu in calitate de procuror, ci in calitate de avocat….
    sa fiu explicit, in epoca conventiei, cind plesnea scandalul bancorex, domnul nazat publica intr’un ziar, cu care, din cele ce le stiu, avea si un contract avocatial, pentru reprezentarea jurnalistilor in instanta. am inteles ca nazat incasa, indiferent daca existau sau nu procese.

    ei bine, in mod nesperat, in acel ziar apar doua anchete, dintr’o serie blocata ulterior, ce puneau in legatura directa o serie de credite sifonate de la bancorex, prin intermediul unor afaceri cu hidrocarburi.
    povestea reunea alaturi de celebritatile capetti, fako, magerusan, maimut &co. pe un sef de politie vamala si afini ai acestuia, un sef de judiciar de la un ijp, cumnatul acestuia de la sri, stab si ala, multi altii printre care calin marinescu shogunul, socrul lui adrian nastase si, lume lume pe ion talpes si frate’su..
    au aparut doar doua articole din serie, apoi brusc a fost sistata publicarea si ziarul a primit un contract generos de publicitate de la bancorex….
    talpes a demisionat din functia de ambasador al romaniei la sofia, fara a explica motivul demisiei…. ion cristoiu a spumegat adinc, timp si peltic, in citeva editoriale ca aparator al lui talpes…

    semnatarul anchetei s’a trezit cu un proces … iar marian nazat aparator.
    nazat a dat cele mai proaste sfaturi in aceasta calitate, noroc ca a stralucit prin absenta pe parcursul procesului.
    monica macovei, solicitata sa preia acest caz, la inceput a fost de accord, ca mai apoi sa devina prea ocupata cu clientii de la academia catavencu…
    mircea toma care era interfata cu grupuri de sprijin ale jurnalistilor… a preferat implicarii si sustinerii unui jurnalist, sa baleasca privind lung la cracii chelneritelor de pe terasa cafenelii ambiance francaises.

    in final, toti, dar absolut toti cei mentionati, au reactionat ca la un ordin, intocmai si la timp.
    vorbesc despre persoane din zona presupusei societati civile, vectori de opinie, care in acest caz, se pare ca au fost controlate exemplar de structuri informative.

    crezi ca acum traim intr’un alt scenariu ?

    p.s. unul dintre personaje, protagonist al afacerii evocate, anul trecut, a aparut in presa ca fiind fost colaborator al securitatii, scandalul se rotea in jurul faptului ca ocupa functia de director intr’un minister. am fost uimit. respectivul in 1994-1996 era ofiter conspirat… operase in niste afaceri transpartinice in plin razboi civil in iugoslavia… wow… au inceput sa deconspire ofiterii activi… nu! se trage la gioale , intre factiuni rivale!

  33. As ruga toti militantii sa traiasca 6 luni in Craiova lui Solomon, in Aradul lui Falca sau in Argesul PSD-ist. Apoi sa vorbeasca despre justitie. In provincie, singura speranta ramane “sa vina ailaltii sa-i aresteze”.

    Habar n-aveti ce sufocanta e atmosfera unui sultanant precum Arges. Eu ma bucur de aceasta arestare. Si va rog incetati cu dramele, n-a fost niciun infarct, omul a lesinat, a confirmat ambulanta.

    Abia astept sa-l vad pe Berceanu cu aceleasi griji infractionale. Si sper ca PSD sa nu ierte niciun baron PDL.

    Pana una alta PSD isi taie un picior singur lasandu-l pe nepotul matusii Tamara sa faca spume. Adrian Nastase ii face un foarte mare rau lui Ponta prin iesirea sa, fiindca pana si unchi-miu betivan fost comunist, fara teve, de la sat, pana si ala face cu ochiul cand vine vorba de Adrian Nastase.

    Ponta a fost mai destept decat toate portavocile PSD prin incercarea esuata de delimitare, se vede ca vine din alta generatie si se lupta cu dinozaurii. Si se vede ca vine din sistemul de justitie, dar in fine, ce sa-i faci daca te obliga Nastase sa tipi, tipi.

    O tampenie, PSD iar RE-actioneaza, iar joaca pe terenul advers propus de Basescu si tema sa anti-coruptie. Si o mai face si extrem de prost cu Nastase ca portavoce…

    PSD ar trebui sa faca exact ce-a facut PDL cu Udrea timp de 6 luni in 2009: sa-l ascunda naibii pe Nastase…

  34. scz am pus intrebarea ca am crezut ca n-ai citit mesajul 🙂 acuma daca se poate sa-mi rasp si la astea de ce ii faceti pe cei 5 milioane de romani prosti si dc il prezentati pe Basescu ca fiind raul cel mai mare din politica el inca n-o omorat oameni altii au omorat si n-au patit nimic

  35. @Andrei: fiindca asa credem. da, n-a omorat oamenii cu mana lui, da’ i-a iesit prin intermediari. si, in general, a nenorocit o tara. end of story
    @marian_mm: daca atacul de cord = lesin, asa o fi. inclin sa-l cred pe Bradisteanu (care, probabil, il va opera zilele astea pe cord deschis) in detrimentul celor de la ambulanta. stiu, e pesedist 🙂

  36. Am citit că Hotnews (!!!!) zice, prin şeful portocaliu al Ambulanţei Argeş, că omul doar a leşinat.
    Am mai citit că adevărul despre Nicolescu este conţinut de blogul lui Andronic!!!
    Mai văd că pe acest blog iar “scoate capul” câte un cretin căruia i se pare că pune întrebări încuietoare.
    În sfârşit, proprietarul blogului are o zi bună de dimineaţă şi dă dovadă de multă toleranţă ( cred). 🙂

  37. camerele de supraveghere au luat locul securistilor de ex cum sunt cele din scoli ca sa se obisnuiasca copii de acuma =))

    sau la ce drq am mai intrat in ue daca ne fac pasapoarte simple electronice :)) nu e tot aia !?

    libertatea o gasesti doar in carti

  38. Aceleasi povesti ca in 2010.
    E trist, dar NU e de facut nimic.

    Sincer nu mai il pot acuza pe basescu, nici pe aia din PDL, de fapt pe nimeni de la putere.

    Singura vina o poarta romanii.

    Dezbaterile au devenit plictisitoare, oamenii se uita la tv si mai departe fac ‘dezbateri politice’ pe la colturi de blocuri, dupa care se plang ca le-au taiat pensiile, salariile, fac pe nervosii tacand.

    Ca sa o zis pe romaneste Victore, “e vena in Romania.”

    Nu vor mai exista proteste, pentru ca nu mai sunt oameni care sa le faca.

    Cam asta e ROMANIA, o tara de melteni manelizati, infructati cu prostie.

    Asa ca romani, stati si comentati pe bloguri, pe forumuri ca 100% veti schimba.

    hai pa.

  39. Cum crezi tu Victor ca putem iesii din mocirla asta in care baltim cam de prin anii 50 cand ne-am omorat toata intelectualitatea. eu cred ca atunci s-a rupt ceva in progresul normal al Romaniei si nu mai putem repara deoarece in fruntea statului au ajuns multe nulitati. Ce este dureros este ca noi ne gandim doar la structurile centrale….dar ce te faci ca romania se conduce in deconcentrate nu la Bucuresti…si in deconcentrate acum au ajuns toate scursurile societatii.

  40. Banuiesc ca ai vazut toata seria din Star Wars…ca pe vremea lui Ceausescu erau singurele filme bune…O noua speranta si Imperiul contraataca…eu vreau sa ma refer la Episodul 1..cel facut in 1996…Amenintarea fantomei…Iparatul a dat ordin sa blocheze rutele comerciale cu o planeta de la periferia galaxiei…in tinp ce in parlamentul galactic se dezmintea tot…E cam asa se intampla si inromania actuala. Ei isi fac treaba in teritoriu iar opozitia urla in parlament. De aia nu mai pot ei ca urma opozitia in Parlament. Ei continua opratia…tacuti, meticulosi si cinici.

  41. @Vasilica: te rog, rezuma intr-o singura postare ce ai de spus, e blog, nu chat

  42. @Catalin: rezuma-te la ma-ta cand mai dai exemple, ca ti-e mai la indemana.
    @Victor: nu stiam ca e permisa ejacularea pe fata alora care au alta opinie decat a masei de cititori de aici. E blogul tau si-l administrezi cum vrei, dar daca eu imi bag pula in baietii de-aici cred ca sunt sanctionat imediat. Credeam ca te adresezi unor cititori mai spalati care accepta si altceva decat “jos Basescu” si sunt in stare sa discute civilizat, dar vad ca nu se deosebesc cu nimic de nespalatii ceilalti care iau de la Basescu.

  43. apropos, la voi la mogularie, antena1 ai corespondentii de constanta mai sint in franciza la gheorghe veriotti? intreb, caci unul dintre ziarele pe care le detine, din ce se stie in tirg,ziua de constanta, e pe mina cu hotnews la greu,iata cum abordeaza episodul cu Constantin Nicolescu .

    intreb asta fiindca de ceva vreme incerc sa inteleg de ce corespondentii vostri locali, fac politica editoriala a agendei pdl’ului local… nu mi’o lua in nume de rau.

  44. @andrei :

    “Buna domnule Ciutacu am si eu niste intrebari asa ca simplu telespectator al antenei 3 daca puteti sa-mi raspundeti.Eu nu simpatizez pe nimeni din clasa politica dar vreau sa va intreb:Cu ce e Traian Basescu sau partidul lui mai rau decat ceilalti din cls politica mie mi se par toti la fel adica aveti impresia ca daca venea Geoana sau Crin cu Iohannis pe un cal alb la guvernare se schimba ceva luau masuri mai bune decat actuala guvernare ca am vazut ca in majoritatea emisiunilor pe antena 3 prezentati PDL-UL ca fiind raul cel mai mare de pe scena politica…”

    Am o cunostinta, mare sustinator al lui Base si a gastii lui de analfabeti, cu care intram des in polemici pe teme politice. Si de cate ori ii aduceam argumente contra politicii portocalii, singurul lui contra-argument era : “si ce, psd-istii nu au facut si ei la fel?”… Pai, omule, Andrei, si voi toti ceilalti prtocalii care va mai scuturati neuronul pe aici, de asta ati votat voi cu Incrucisatorul? Ca sa fure si ai vostri?… Parca spunea ceva de “sa traiti bine”, “sa distrugem coruptia”, “sa eliminam incompetenta”, “sa dispara numirile rudelor in fucntii” etc, nu?

  45. @je: asta-i unul din raspunsurile standard fabricate-n Modrogan
    @Cip: daca va mai luati familiile-n argumente (ca sa nu spun altfel), plecat amandoi.

  46. Da am zis eu ca l-am votat pe Basescu sau ca sunt un sustinator frenetic al lui am spus doar ca nu mi se pare normala politica Antenei 3 cum vad ei lucrurile pai ei din sculare in culcare sunt cu Base in gura orice se intampla in tara asta rau Basescu e de vina…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.