Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Curva rămâne curvă şi-n ziua de Paşte

Curva rămâne curvă şi-n ziua de Paşte

Pe fondul crizei mondiale nimicitoare şi al bătăliei fără menajamente pentru accesul la resurse, marile puteri au descoperit, subit, că Gaddafi e dictator şi nebun. Şef peste Jamahirie de mai bine de 40 de ani, Colonelul a fost, pentru toţi, bun de arătat cu degetul şi, în paralel, de făcut bani cu el, iar acum, dacă tot se răstoarnă la comandă regimurile autoritare din zonă, a devenit subit nefrecventabil şi, pe cale de consecinţă, urgent dispensabil. Sigur că-i o tragedie ce se întâmplă zilele astea în Libia, dar la fel de tragic a fost regimul Gaddafi şi când excentricul personaj îşi instala cortul prin marile capitale ale democraţiei planetare de paradă şi se bătea pe burtă cu liderii politici care astăzi se întrec în a-i da ultimatumuri. Iar regimul de la Bucureşti, fălos ca măgarul la trăsură când e să se declare solidar de paradă cu marile puteri şi să-şi închipuie că ar fi un soi de miez pe axele strategice internaţionale, dar nutrind speranţe deşarte că o să valorifice într-o zi creanţa de la Tripoli, nu e-n stare nici măcar acum să iasă de sub straiele sale ţipătoare de curvă a regimentului şi să adopte o poziţie politică fermă.

UPDATE: Dupa ce-a tacut solemn, intai si-a luat o felie de jurnal la TVR ca sa spuna nimic si acu’ peroreaza, prin telefon, despre ambasadori cu mandate ferme si secrete, la Realitatea

UPDATE LA UPDATE: Nici daca-si propunea, Severin nu putea sa-i faca un serviciu mai mare lui Basescu si sa-i ia locul pe agenda dezbaterii publice. Cu fiecare apartie publica pe care o are, se ingroapa si mai tare. Parlamentul European plateste lefurile alea regesti si deconteaza lunar sume inimaginabile pentru orice persoana de conditie medie tocmai ca europarlamentarii sa nu faca afaceri paralele si/sau intersectabile cu exercitarea mandatului lor.  

Comentarii

comentarii

Similar Posts

132 thoughts on “Curva rămâne curvă şi-n ziua de Paşte

  1. @ Andrei …ce nu a gandit piticania cu capatana buna de spart oua de pasti este ca daca tot e sa fug din Japonia pe banii mei de ce sa vin in Romania si sa nu cobor din avion in Olanda?

  2. Eu tot stau si ma intreb cum p… ana mea, scuzati-mi franceza de balta, a ajuns Severin sa treaca in PE drept mare gushter la soare! O fi tot Severin ala de era vigilent la CC al UTC? O fi vorba tot de ala care zicea ca guvernul e vinovat ca apa de baut e contaminata, continind 66% hidrogen? Prieteni, la cit e de prost si de fomist, in ciuda lefii babane de parlamentar, papagalul rosu in cioc A INCERCAT SA BAGE BOTU’ LA SAVARINA. E adevarat, multa lume ciordeste si pe la PE, dar numai prostii sint prinsi. O sa-l compenseze chioru’ ca i-a furat prim-planul la rubrica politica “mondena”.

  3. Mai mira pe cineva afinitatile domnului Basescu cu dictatorii? Cine se aseamana…
    Sunt uluit sa vad cum mintile luminate nu atrag atentia asupra pericolului superlativ pe care il reprezinta un lider ca Traian Basescu, atat de tributar unor porniri revansarde, resentimentare, atat de impulsiv si incapabil de a se controla. Sa il infrunti pe Sarkozi (din acelasi cazan temperamental cu Basescu dar infinit mai puternic) doar ca sa i-o platesti, negandindu-te la consecinte pentru poporul tau mi se pare o iresponsabilitate superlativa.
    Azi i-ar l-am lasat corigent la gramatica pe Mircea Mihaies. Vreti detalii? Vizitati-ma!

  4. Victore,

    1. Am recitit ce am scris si nu am gasit sa fi spus ca l-ai elogiat pe Severin. Cand am spus ca “te inseli” era vorba despre ipoteza (absolut normala) ca Severin sa fi tras la caruta lui Geoana, PSD etc. impotriva lui Basescu. Atat. De fapt, el tragea, pe ascuns, doar la caruta lui. In politica (si nu numai) atunci cand nu tragi la aceeasi caruta de fapt tragi impotriva carutei.

    2. Nu te contrazic ca prostia lui Severin este involutara. Dar pentru ca un om cu experienta lui sa faca astfel de greseli “involuntare” mi se pare destul de putin probabil. Iar daca tu spui ca a fost o greseala “involutara” atunci iti contrazici caracterizarea ca “Severin e lacom si profund imoral”.

    3. Stiu ca vei fi surprins:), dar in alegeri am avut o alta optiune decat a ta. Nu imi e rusine, dar nici nu ma face mandru. Cred ca Romania putea (nu stiu daca merita) mai bine. Geaona nu m-a convins ca este o alternativa viabila la Basescu, desi ar fi trebuit sa o faca fara nici cea mai mica problema. Avea toate atu-urile si un singur defect: era prostanac. Din pacate, acesst defect i-a eclipsat toate calitatile. Iar evolutia lui dupa alegeri (pana in prezent) ma face sa cred ca am avut (partial) dreptate.

  5. Nu că m-aş lăuda, dar intuiam mai demult că Libia va fi marea ţintă pe agenda marilor puteri. Resursele şi lupta pentru ele… îi doare-n trei litere de poporu’ libian! Nu că pe Gaddafi l-ar durea mai tare…
    Iar cu Severin… penibil! A mai căzut o “stea”! Făcătură sau nu, tre’ să mai aibă şi niţică demnitate, zic io! Că ‘mnealui… pretexte! O fi victimă au ba, habar n-am, da’ terfelit e! Nu-i plâng de milă DELOC!!!

  6. True, true…
    Singurul meu regret e ca blogul asta, dom’ne n’are buton de facebook sa dau like aici, sa’mi apara colo, sa mai vada si altii, poate se mai ‘cultiveaza’ si ei…

  7. @bigradu [asta de mai sus]

    Cum spuneau unii mai destepti decat noi, acum aproape 2000 ani: Es duobus malis minus est eligendum, si anume, din doua rele il alegi pe cel mai putin rau. in cazul nostru, geoana era ala mai putin.

  8. Practic, daca mai dau astia cateva lovituri de imagine de acest gen, cred ca multi se vor intreba care ar fi rostul de a mai pleca de acasa, in ziua alegerilor. Domnule, nu mai conteaza, aproape, ca facut-o…Dar sta pe toate posturile sa se planga ca ce nedreptate i s-a facut!!! E clar, si asta ne crede prosti iar asta ma revolta cel mai tare. Om fi si noi prosti, dar el e cu siguranta nesimtit!!!…si nu parea…

  9. Stii ceva, eu ma bucur ca base a stat in banca lui macar odata!
    Ce drac’ sa fi cautat noi in Libia?
    Cat priveste aliantele, mai lasa-ma. Suntem buni doar ca gasca buna de jumulit.
    Iar daca vorbim de fair-play-ul “combatantilor” imi vine sa vars!
    Cine nu mai poate de mila libienilor? Berlusconi, care mai daunazi ii pupa mainile lui Gadafi? Sarkozi- nebun/ isteric mai rau decat al nostru? Obama?

  10. daca curva-i curva si in ziua de paste primul ministru al Romaniei este CEL MAI MARE MINCINOS CHIAR IN PARLAMENT

  11. @andruta
    Cred ca amandoi am aplicat proverbul. Doar ca fiecare am avut pareri diferite despre care din cei doi era mai putin rau. Se cheama libertate de opinie.
    Dar poate gresesc. Data viitoare te voi intreba pe tine cum sa votez. Asa am sa fiu sigur ca nu mai gresesc.

  12. … in aceasta tara nu ar mai trebui sa ne mire nimic. Austriacul si-a dat demisia si s-a retras din viata politica, asta explica pe undeva de ce austriecii sunt cu 200 de ani in fata noastra.

  13. Basescu si cu Merkel, 2 curve inimaginabile!
    N-au acceptat sa mearga cu armata cu tot la vanat de petrol in Libia (ma rog, la sadit de democratie), dar nici nu au putut spune ca Putin ca “voua vad ca va arde de cruciade”. Ca de, Putin e in Rusia iar Basescu si cu Merkel conduc tari din UE.
    Ceea ce tu numesti curvie, eu numesc singura solutie diplomatica, la momentul dat. Ca spre deosebire de nemti, noi avem o mic istoric de prostitutie in politica externa, asta e o alta poveste.
    Concluzia este ca:
    1. Nu avea nimeni ce sa caute peste libieni, decat daca e faza 1 din cadrul unui plan al raderii arabilor de pe mapamond. Si nu e.
    2. Nu aveai cum le spui pe sleau ca n-are nimeni ce cauta acolo, pt ca atacatorii sunt fratii nostri din UE. Buni, rai, n-ai cum sa-i injuri de mama.
    3. Inteleg ca te pricepi la multe, dar in politica externa, intai iti vine ceva la gura, te abtii, gandesti, si abia apoi scrii.

  14. O , dar lista dictatorilor dezirabili la un moment dat si indezirabili ulterior e imensa . Ceausescu e si el pe ea . Se gasesc acolo si Trujillo si Peron si Somoza si Duvalier si Gaddafi si Hussein si toti sud-coreenii de pana la Roh Tae Woo . Nu e nicio surpriza . E real-politik . Daca vrei , ipocrizie , dar numai in viata de zi cu zi e valabil termenul . In politica nu avem ipocrizie . In politica nu sunt prietenii eterne , nici dusmanii eterne , ci doar interese eterne .
    In ce-l priveste pe Severin , cand ma gandesc ca intre politicienii romani ajunsese la cel mai inalt statut international ( a fost presedintele Adunarii Parlamentare a OSCE , de pilda) si cum a reusit sa dea cu piciorul la o cariera care putea starni invidii pentru salariul sau pe o luna (hai , o luna si jumatate) , ma pufneste rasul . Atat , rasul …

  15. 😀
    Pariu ca la un o intrebare-sondaj, la tine pe blog – “ce trebuia sa faca Romania” si optiunile
    1. sa trimita migurile din dotare la arat desert in Libia, taranii din Bacau se descurca si cu tractoare.
    2. sa zica pe fata ca nu ne bagam la chestii care seamana a cotropire.
    3. sa o dea perversa ca pe Targu Ocna- nu stim, nu cunoastem, asteptam ordin scris de la NATO.

    ar iesi varianta 3 cu 60% din voturi?

  16. Domnu` Ciutacu, respecte dar nu inteleg o chestiune si daca va rog sa mi-o explicati si mie : “să adopte o poziţie politică fermă.” – sunt ultimele cuvinte din textul d-voastra.
    Cum ar arata in viziunea si acceptiunea d-voastra, o pozitie politica ferma ?
    As dori sa exprimati intr-o fraza, cum ar suna un comunicat prezidential ….ferm, in legatura cu situatia din Liban, daca vreti bineinteles.
    Nu doresc explicatii filozofice pe tema Liban….doar un “comunicat oficial”, fix.
    Pun aceasta intrebare deoarece ma uit la stiri si vad multi nemultumiti si nu pricep cum ar trebui sa sune o pozitie ferma. Si prin pozitie ferma eu inteleg alba sau neagra nu gri.
    o zi buna

  17. @dan: eu credeam ca-n Libia e razboi 🙂 si ca pe Basescu l-ati ales presedinte, nu pe mine

  18. @Ioana:scrii ca esti in contradictoriu cu mine,dar imi dai dreptate prin argumente.Din cate imi amintesc eu,au existat in ultima perioada ceva alerte cu bombe pe la Paris,niste teroristi care amenintau Europa cu atacuri ca la americani,de 11 septembrie, englezii au facut un studiu ce arata ca majoritatea studentilor arabi care ajung in Anglia au tendinte extremiste(in tarile arabe ,majoritatea este populatie tanara)etc.Cat despre Germania,am fost acolo si stiu ca are multi imigranti turci,deci ramane rezervata,ca si Turcia de altfel.(de aici si pozitia Germaniei in legatura cu Bulgaria si Schengen-granita cu Turcia).

  19. Eram sigur de raspuns d-voastra Domnu` Ciutacu.
    Nu stiu daca exista posibilitate mai mare de 100%, dar nu stiu altfel cum sa ma exprim…poate 1000 la suta. Nu conteaza.
    Ceea ce vroiam sa-mi demonstrez, am reusit (DIN PACATE pt. altii nu neaparat pt mine!!!)
    Am crezut ca-s fraier si vad eu altfel lucrurile.
    Si, imi permit sa rad (ca mai pot) dar nu am votat deloc in ultimele 2 dati si nu voi mai vota niciodata (asta e alta discutie).
    Si nu il simpatizez nici pe Basescu nici pe Boc nici pe Voiculescu nici pe UNUL din parlamentul ala infect.
    Ma gandeam zilele trecute daca nu era mai bine ca domnu` ziarist de la TVR sa intre si sa arunce cu o bombita, decat sa fie cam inutil stiind fiind faptul ca tovarasii au memeorie scurta la fapte de corazon.

    Revin respectuos la intrebarea mea. Cer un raspuns si nu unul pueril. Cu siguranta puteti mai mult decat atat, nu ?

  20. @ dan

    Daca erai sigur de raspuns , ai stiut si ca te va corecta la Libia/Liban , nu , dar ai vrut sa-l pui la incercare ? Trebuia sa incerci cu Liberia .

  21. Asa este , aveti dreptate , am gresit si imi cer iertare, nu am dorit sa ofensez toleranta si inteligenta nimanui.
    Totusi sa facem abstractie de numele tarii daca se poate si sa ne concentram aspura intrebarii.

    Eu inca astept raspuns ,iar apoi imi voi motiva si intrebarea, respecte domnilor.

  22. N-am vrut să opinez până acum cu privire la Adrian Severin, pentru a nu greşi.
    Astăzi, însă, m-am hotărât. Una e să nu ştii noţiuni elementare de chimie anorganică, adică formula apei ( iar de mase atomice şi ponderea elementelor care compun apa, ce să mai vorbim ), şi alta e să fii nesimţit şi să minţi cum că se iau măsuri în Consiliul Europei cu privire la o aşa-zisă problemă.
    Privind şi ascultând cam tot ce s-a declarat şi întâmplat până acum în problema lui Severin, cred că nu greşesc dacă spun că e un nesimţit, a comis-o şi ar face bine să-şi dea naibii demisia din PE, chiar dacă se vede că tare greu îi mai vine. Deh, câinele nu pleacă de la măcelărie… E greu să-ţi imaginezi cum te descurci fără asemenea venituri lunare, obţinute, în definitiv, destul de uşor.

  23. Base mai bine ar tace . De cand a deschis gura m-am ingrozit constatand ca_capacitatea de aparare a Romaniei e sublima dar lipseste cu desavarsire.Nu tu avion de lupta, nu tu nava de razboi, nici macar un submarin n-avem. Avem insa…..CSAT ! Cu un comandant suprem care nu inteleg ce conduce….

  24. Update, referitor la Severin: numai pedelicii cercetati au dreptul la prezumtia de nevinovatie?

  25. Update: Base s-a razgandit. El se rezgandeste in 5 minute.Trimite unica fregata, care va fi gata de plecare in 30 zile. Dar Obama a anuntat incetarea atacurilor in cateva zile. Ce face Base? Aduna resturile?

  26. si te mai miri ca lumea asteapta sfarsitul ? cu asa nebuni la conducere, mai ales la conducerea guvernului mondial “din umbra”, nu e de mirare ca se duce naibii tot ..

  27. Ieri secretarul departamentului de aparare Robert Gates a sugerat ca nu exista un time table (un termen limita) pentru o solutie in cazul Libiei. Asta inseamna ca SUA si NATO vor fi acolo pe o perioada nedeterminata. Probabil aliatii vor sa creeze mici emirate libiene cum au facut in UAE (Emiratele Arabe Unite). Un alt lucru care sa ne deschida ochii asupra naivitatilor unora este simplul fapt ca vestul nu pare deloc interesat ca se impusca protestatari (si de data asta astia chiar sunt civili) in Yemen si Bahrain.

  28. raspunsul intrebarii mele nu mai soseste. nu conteaza, oricum eu il stiu dar nu il stiau altii. tacerea e totusi un raspuns pentru cine pricepe.
    oricum, bravo sorina matei !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.