Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Reforma statului, pe aripile vântului

Reforma statului, pe aripile vântului

După ce a gâtuit din faşă activitatea infracţională a interlopilor şi, pe alocuri, a maneliştilor aferenţi (care i-au fost alături în campania electorală doar fiindcă le-a plăcut planul de reformare a statului pe care l-a schiţat odinioară împreună cu Vântu), a decapitat cooperativa băieţilor deştepţi din energie, a salvat Poşta şi Sarea de moguli, cota unică de furia lui Vanghelie şi s-a desolidarizat public de demnitarii care negociau şpaga-n Ministerul de Interne cu instalaţia de bruiaj pe birouri, mai avea de tăiat un singur gât al hydrei.

Terorizaţi ani de zile de noii Bonnie & Clyde, românii aşteptau asta. Detestabilul clan mafiot Cati & Andrei, cunoscut opiniei publice drept cuplul de rectori Andronescu–Marga, mai periculos decât Ghenosu şi Cămătarii la un loc, trebuia să primească o ultimă lecţie dureroasă şi să fie dat sănătos cu frunţile de ţărână. Ei, cei doi foşti miniştri ai Educaţiei, rectori fără nici un soi de merit în ochii de şoim ai celui mai rezistent la băutură dintre toţi bişniţarii de port, sunt de vină pentru tot. De scârba lor au ales faimoasa universitate privată Româno-Americană (situată confortabil în Top 500.000) cele două odrasle prezidenţiale şi s-a desăvârşit intelectual la Cantemir faimoasa cărturăreasă Udrea, din cauza lor şi-a luat Igaş bacalaureatul la 24 de ani, iar Funeriu nu-şi poate echivala cele 11 clase de bază şi tot din vina lor emite-n serie doctorul în drept constituţional Boc acte normative neconstituţionale.

Textul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

110 thoughts on “Reforma statului, pe aripile vântului

  1. mie-mi place de ebba cum citeste ea cam ca de pe locul 47.la stiinte nu cred ca-i nici pe acolo,ce sa mai zic de matematica…
    adevarat graita shpritzaru’.boon exemplu.

  2. Trebuie să spun că articolul e grozav, în primul rând, datorită faptului că e complet. Nu cred că ai scăpat ceva, ca să zic aşa, din ceea ce contează. Aş spune eu doar că nu-mi iese din cap că Igaş e fix de seama mea şi a terminat liceul fix în anul în care eu am absolvit facultatea de cinci ani.

    La citirea primelor rânduri de pe blog, m-am gândit că vrei să spui despre ce face ăsta acum, la CSM. Aud câte ceva; nici nu prea am timp, dar n-aş putea să mă şi uit. Şi e şi greu de comentat, dacă nu imposibil.

  3. Il meritam din plin , noi romanii , pe Oblicu.
    Sau mai bine spus cei care l-au votat cu entuziasm si cu galeata in mana.
    El are cultura si instructia la PICIORUL BROASTEI .. si ii judeca pe Andronescu si Marga.

    Sa inteleg ca ANDREI MARGA .. de prost , incult si neinstruit a fost vizitat de Angela Merkel ???
    SUNTEM DE RASUL CURCILOR
    Noroc ca ” academicienii” nostri NU au simtul RIDICOLULUI SI SE CRED BURICUL PAMANTULUI.

    VIVAAAA

  4. Probabil că ati scris această tabletă înainte de a vedea cum s-a produs seful statului la CSM.Acolo da show,pardon,competentă.Astept cu nerăbdare comentarii pe acest subiect.În ceea ce le priveste pe doamnele politiciene dragi domniei sale din varii motive,comentariile devin deja prea multe.Nu trebuie decât să fie lăsate să se prezinte singure; o fac de câte ori se poate fiindcă,evident,simtul măsurii nu este caracteristica lor definitorie.

  5. Am vazut ieri pe la televizor toti CACAncheii si radulestii si murgii iesind si atacatand in haita pe cei doi rectori.Cand toti retardatii fara scoala vin si vorbesc e grav ,foarte grav.

  6. “ochii de şoim ai celui mai rezistent la băutură dintre toţi bişniţarii de port…”- super tare exprimare!!!!:)))
    ps. eu nu-mi mai incap in piele de mandrie ca Domnul Marga mi-a fost profesor la UBB (Univ.Babes-Bolyai)acum sa fie vreo 30 si ceva de ani, si stiu ce spun.Cu cat un om este mai PROFESIONIST, cu atat Base moare de ciuda in nimicnicia lui.

  7. poate ma insel, insa cred ca e doar un alt act in opera de destructurare a statului.
    este pe tipicul loviturilor de stat, este in garderoba liderului autoritarist.
    daca facem un mic efort de memorie/documentare vom vedea ca invatamintul si cultura au fost tinte timpurii in toate dictaturile. nu are rost sa explicam acum si aici de ce…

    e de vazut daca studentii vor avea reactie… inclin sa cred ca nu.

    e de vazut daca profesorii care l’au votat pe basexul frenetic se vor revolta, macar pentru piederea titularizarii… iarasi am dubii ca o vor face…

    ma intreb daca macar acuma liiceanu, plesu&co. vor gasi macar o scinteie de demnitate sau vor adopta atitudinea unor oportunisti, deja celebri ca ion dobre (mai cunoscut sub numele de nichifor crainic).

    asta e! asta e calea lor

  8. Pe ministrul incompetent gaylord Funeriu, l-am vazut ieri in interventia telefonica la A3, si ma gandeam atunci cum ar calcula el viteza palmei care, in urma aberatiilor ce-i ieseau pe gurita, se lipea agresiv de obrazul sau imaculat…Si Igas ce dracu’ a facut pana la 24 de ani?!

  9. Una dintre explicatiile pentru atacul lui Basescu la adresa unor stalpi ai educatiei nationale, se gaseste intr-un moment absolut penibil, cand la festivitatea de deschidere a anului scolar, din nu stiu ce scoala, dar din Bucuresti oricum, din nu stiu ce an, Basescu hahaia catre elevi si “urmasii” lui Traian…., reproduc aproximativ din memorie: ” Eu am fost un elev mediocru, ma dadeau profesorii afara de la ore…etc si uite ce am ajuns”. Era deja presedintele Romaniei. In acelasi an, mi-am dat demisia din invatamant.
    Acest om care este si acum a doua oara presedintele acestei tari, fapt pentru care nu pot decat sa deplang soarta acestui popor, se oferea pe sine drept exemplu elevilor care, oricum nu iubesc scoala, sfidand atatia profesori prezenti, aruncand in derizoriu educatia ca sistem de valori.
    Am cautat pe youtube o inregistre a acestui moment, dar nu am gasit.
    Basescu uraste profesorii rau rau.

  10. Poate nu sunt prea destept/atent, dar echivalarea celor 11 clase nu e doar o problema de hartogaraie?…
    Parca si-a facut liceul in strainatate…
    Cat despre legea propriu-zisa, in afara de problema cu maghiarii, n-am auzit mare branza care sa o faca naspa.

    Intr-adevar, e inca o carpeala la o lege carpita de N mii de ori, singura solutie pe care o vad fiind schimbarea sistemului cu unul din strainatate(bine, n-ai cum sa aduci scoli din strainatate, da’ nu te doare la mana sa copiezi materia, programul, sistemul de notare, etc.) desi toti ministrii zic ca “nu se poate, ar fi imposibil” desi chestia asta a fost facuta in Romania de vreo 2-3 ori: Pe vremea lui Dej cu o lege venita din URSS, pe vremea lui Ceausescu cu o lege venita din RDG.(si parca si sistemul educational din vremea lui Cuza a fost inspirat de cel frantuzesc, dar nu sunt sigur.)

    Dar adevarat, e penibil sa vezi cum domnul Igas e un intelectual cu liceul luat la 24 de ani. Ma-ntreb, o avea cumva si doctorat in drept?

  11. Fratioare esti absolut genial.
    Cat despre @ionut, cred ca se referea la faptul ca ai mancat literele si acum le scri pe toate intr-un mod formidabil 🙂
    Mult succes Victor si un an nou fericit!

  12. Trebuia sa le traga o palma.Cat putea sa mai rabde Scorpionul din el tupeul astora doi? (nu-mi functioneaza ghilimelele!).O razbunare de tip personal, dar si o miscare prin care va avea grija ca cei cuminti, informatori loiali partidului, sa fie inscaunati unde trebuie.
    Iar asumarea raspunderii pentru neaderare,alta nesimtire! Cand cereau cu aroganta spaga nemtilor si francezilor pentru orice investitie sau cand urla acum, marele votant din Franta ca asteapta telefonul sa sune…cred ca expresia la vache qui capata o noua conotatie,atunci cand vaca franceza si masina germana (sa nu uit de Badea)rad in fata boului cu frunza in gura.Ramai uimit de atata amatorism poleit cu aroganta,tupeu,sfidare…si de abia a inceput anul 2011!
    Spor la scris si la emisiuni in noul an,vom avea un an plin!Ar fi interesant sa faci niste preziceri,profetii politico-economice pentru noul an, pun pariu ca se vor indeplini 100%.

  13. un singur comentariu: nu cred ca o persoana are efectiv timp fizic sa fie rector la o universitate si parlamentar. in cazul in care se presupune ca isi face meseria ca la carte in ambele pozitii. la fel un profesor doctor sef de sectie sa mai ocupe o alta functie publica sau alt job

  14. @Gina & Cristi: de unde atata geniu? sunt si eu un biet tonomat lipsit de talent, refugiat in presa dupa ce-a fost dat afara din guvern si n-a mai avut loc la masa unde se imparteau foloasele necuvenite ale privatizarii, pe care-l plateste Felix ca sa-l denigreze pe presedintele reformator al statului 🙂

  15. Cea mai mare dorinta a mea este sa pot intra in mintea betivanului, sa vad si eu ce se ascunde acolo? Bun, am inteles ca cea mai mare dorinta a lui a fost aceea de a controla absolut tot..ok, asta i s-a implinit din a doua zi de mandat. El conduce statul dupa modelul alba-neagra, azi da, maine nu, ne spune ca scoala produce tampiti (in cazul electoratului propriu inclin sa-i dau dreptate), face tot felul de porcarii ilegale, neconstitutionale si nu zice nimeni nimic. Nu ma astept la nimic din partea “autoritatilor” pe care le controleaza, dar daca suntem in UE (macar cu numele), nu are nimeni de pe acolo puterea necesara sa-i mai opreasca pe astia? Nu ma astept la modelul american cu fiscul care te macelareste indiferent cum te cheama.Ba, nu reusesc sa-mi dau seama cum dracu fac astia…Videanu nu bea si nu fumeaza si are ditamai palatu’, basescu aia mare lucreaza in varful dealului si isi cumpara casa de sute de mp, ailalta mica nu stiu ce dracu mai face, udrea invarte multe milioane de euro cum vrea ea…cum fac astia frate???

  16. Comentarii se gaseau de facut si cand erau ministri ai Educatiei Marga, Andronescu si altii. Nu e niciodata totul perfect.
    Numai ca, daca am indraznit atunci sa ne intrebam – oare se poate mai rau de atat?, am aflat acum ca daaaa!
    Atat de usor se strica un lucru facut, cat de cat, bine… Atat de usor se face o noua groapa, langa o alta groapa, mai veche… Da’ de reparat, de consolidat, de construit nu se apuca nimeni?
    Ca distrugem turismul… e deja distrus si doar frumusetea tarii (care nu inseamna meritul cuiva) ne mai tine in viata. Ca distrugem economia, transportul – e de rau, dar astea se indreapta altfel.
    Dar, daca reusim sa distrugem cu totul educatia, cultura, limba romana – ramanem chiar fara nimic.
    Sunt tanara. Vreau sa lupt si pentru mine. Dar, mai mult decat atat, vreau sa lupt pentru viitorul copiilor mei. Eu am avut norc de profesori buni, adevarati, am avut modele si exemple de performanta. Daca lucrurile nu vor intra pe un fagas normal, copii nostri vor avea indrumatori pe ultimii rapeni, care n-au izbavit in viata si au facut un compromis – acela de a se aseza la catedra. Vor ajunge sa creada si ei ca tara nu-i a noastra, ci e o Ungarie mai mica. Vor invata alfabetul in timpul liceului si vor fi indobitociti.
    Poate ca exagerez si-mi place mie sa visez prea urat. Hei!, ma aude cineva? Aratati-mi ca gresesc! Fiti oameni cu simtul raspunderii! Conduceti bine, ca sa traim bine! Aveti mila de ceea ce lasati in urma voastra! Demontati-mi nebuniile si-mi voi cere iertare!

  17. 1. Aţi văzut ce bine se simţea Angela Merkel în compania lui Andrei Marga? 🙂
    2. Cred că Funeriu a făcut un fel de clasa a IX-a, maxim a X-a, în afara ţării. Că alţii nu fac ecuaţia de gradul doi în generală, ca la noi, de exemplu. Şi ( tot la alţii, mai precis în State), se intră la facultate cu zece (!!!) clase făcute în România. Ce-i drept, cu ultimele două la mate-fizică, poate o fi contat. Nu ştiu. Oricum, Funeriu habar n-are ce-i aia clasa a XII-a în România şi cum e să îţi ţâţâie bucile dacă iei sau nu bacul în ţara asta şi cu cât.

  18. Pentru ce ,trebuie atata scoala, la noi!Ne inscriem unde trebuie, si gata! Doar cu ochii la bote.lie sa nu patim ca hastia de la parlare.ment ,care nu erau atenti la cioben!Ca sa fii ca Lichelenii nu-ti trebuie nici scoala si aproape nici coloana,trebuie sa fii unde trebuie, indiferent de penn.age!

  19. Victor, stii ce as vrea eu? Normal ca nu stii pentru ca nu ti’am spus. As dori, ca intr’o zi, daca ai timp si chef, dar si inspiratie, sa realizezi portretul unor ministrii, facand legatura intre prezentul si trecutul lor. Cred ca ar fii foarte amuzant si la ironia pe care stii sa o aplici ai avea un mare succes.
    In fine, pe langa comicul care sunt convins ca ar iesi, dramatic este ca nu se cara mai repede. Trebuie ridiculizati la maxim ca poate se dau batuti.
    Salutari si ai grija de tine.

  20. Citesc constant blogul, comentez rar! Nu stiu daca, ma rog, conteaza comentariul meu dar ai desavarsit o scriitura dezarmant de cinica si acida si, culmea, in acelasi timp – echilibrata!
    Tare as vrea sa vorbesc cu tine cateva minute, mai pe indelete, si fiind student la Jurnalism tot sper sa te vad pe acolo pana termin. Am facut noi doi si o poza la miting, ce-i drept nefericita ca a fost pe fuga, dar nu imi ajunge.
    Bravo! Frumos!

  21. Mai sus am scris in graba “ministrii” in loc de “ministri”…sorry sorry!

  22. Cu privire la noua lege a educatiei, si la modificarea prin care copii-cetatenii maghiari vor putea studia istoria si geografia Romaniei in limba romana, iata cum vad eu problema.
    Daca voi ati fi maghiari, oare nu v-ati uita peste granita, in Ungaria si, vazand ca fratii unguri o duc mai bine, mult mai bine, nu v-ar apuca o stare de nemultumire?
    Faza cu scoala in limba maghiara pentru maghiari este doar o falsa problema.
    Maghiarii isi doresc o viata mai buna exact ca si romanii, numai ca, intr-o forma sau alta viata lor se impleteste cu romanismul nostru.
    Oricum ar fi, maghiarii, undeva in sinea lor, considera ca daca Ardealul ar apartine Ungariei, viata lor ar fi mai buna, mai prospera.
    Cu alte cuvinte, daca maghiarii din Romania ar avea o viata macar la fel de buna ca in Ungaria, foarte putin ar conta in ce limba studiaza.
    Maghiarii sunt frustratii, suparati. Asta este.
    Acea oarecare diferenta de mentalitate, dar si de grad de civilizatie intre Ardeal si Regat sau alte zone ale tarii, se datoreaza SI maghiarilor, sau sasilor, ma rog.
    Oricum am lua-o, romanii au de invatat.
    In ceea ce ma priveste, inteleg si vad zi de zi nemultumirea maghiarilor fata de traiul pe care il duc in Romania.
    Tin sa mentionez ca originea mea este romana, “sudista”, locuind momentan in Ardeal.
    Asta nu inseamna ca simpatizez cu trocul pe care l-a facut UDMR-ul cu legea educatiei.
    Imi cer scuze daca am off-topic.

  23. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Felicitari pentru articol!

    Eu sunt o absolventa a unei facultati de stat,mi-am dat silinta 28 de de ani,pana m-am imbolnavit,pentru binele meu si al neamului,dar astazi ii spun lui basescu, de la obrazul pingelei că-i un mitocan şi că nici în pix nu-l doare de poporul pe umerii căruia boceşte ipocrit!
    Iertati-ma ca am preluat un text de la Dvs.,dar se potriveste la fix!

    Va doresc,din tot sufletul,numai bine!
    IoanaP

  24. Simpatic articol!
    Dar de ce am vaga impresie ca d-nul prezident stia ce decizie va lua CCR? Prea se grabea…
    Si de ce insista ca CSM sa aiba putintica rabdare pana la decizia CCR?
    Oricum, a reformat tot…mai are de lucrat un pic la Jusitie si pe la Primaria Capitalei( nu l-a invitat Oprescu?), lu’ Vadim i-a facut dosar penal( sa taca drak din gura cand promulga Legea needucatiei)…gata opera…e desavarsita…
    Si nu putem sa nu remarcam ca_conducatorul nostru iubit e in tot si in toate: la CSM, la Guvern…munceste…reformeaza…alaturi de geniile Guvernului Romaniei. Cum puteti compara o Andronescu, un Marga, cu un genial Funeriu ?

  25. Dle Ciutacu

    Daca mai reformeaza Belzebut mult statul… ramane fara obiectul muncii si noi fara tara…

  26. Update :Base vrea sa murim odat’ cu Pedeleu'( disolutia statului): regionalizarea Romaniei, modificarea Constitutiei in acord cu muschii lui si ai UDMR . Pai, la referendum nu putem sa punem si noi , prostimea, o intrebare in plus: IL MAI VRETI pe Traian Basescu?

  27. Bravo nene Ciutacule! Vrem mai des articole ca asta…Zi-le pe fatza, fara retineri, ca Base ne ia drept prosti.Faza nasoala e ca o parte din noi, chiar suntem…mai exact vreo 4-5 milioane.

  28. Clanul Andronescu-Marga dupa ce ca au distrus invatamintul romanesc mai nou umbla si in gasca. Miine, poimiine s-or apuca sa cinte hip-hop tinindu-se de bracinari, ametiti de etnobotanice.Dl. Andrei Marga, acest Fane Spoitoru’ al mediului academic romanesc, s-a mai inhaitat intr-o vreme si cu alt interlop periculos, Emil Constantinescu,cunoscut ca nu lasa nici o urma la locul faptei.
    Cum dracu am trait noi pina nu a venit Incrucisatorul politicii romanesti sa ne arate toate hibele si toti raufacatorii din societate.
    Deci, e clar ochii pe Marga, Andronescu si gasca lor. De la ei vine pericolul cel mare, de ei ne vor pazi Igas,Maior,Codruta si Oprea.
    Devenind serios eu cred ca,plingaciosul s-a smiorcait pe la televizor doar dupa cite o betie crincena facuta cu o seara,plinsul neavind nici o legatura cu ce se intimpla atunci, ci era depresie, parere de rau ca a baut sau dracul sa-l ia ca prea ne ocupa mintea cu nevricalele lui.

  29. Iar dupa discursul de azi, reforma, un monument de ipocrizie!
    Am o dorinta atat de sinistra, azi- sa plang de fericire cand vor pleca, pe rand. Si sa plece inaintea mea.Semn ca reforma lor si-a atins scopul si m-a intarit, reusind sa le supravietuiesc.

  30. Fii atent aici la mesajul meu , care este al majoritatea oamenilor din tara asta .
    In clipa de fata sunt intr-un club cafee si nu am bani decat de o cafea si de acest mesaj .
    Atata timp cat acest regim ne tine in saracie NOI MAJORITATEA vom vota pe Basescu . De ce ? Pentru ca DA noi votam pe o sticla de ulei si un kg de zahar pe care nu-l avem !!!
    Voi care ne blamati pentru ca am votat pe o punga de faina PUNE-TI MANA SI FACETI CEVA !!!
    Nu va mai vaicariti ca proastele pe bloguri , altfel la urmatoarele alegeri va iesi tot Basescu , pentru ca noi saracii il vom vota in continuare pe o punga de zahar .
    PA !

  31. @alexandrescu: daca mai aveai atat de putini bani si erai responsabil, nu stateai la cafenea, ci iti luai o paine si, dupa ce prindeai putere, intrebai la usa pravaliei unde futi vantu’ daca nu cumva au nevoie de un zdrahon care, contracost, sa dea zapada din usa. nu stateai sa astepti pomana portocaliilor si sa scrii PUNE-TI ca un conducator de atelaj

  32. Victor, cel mai bun articol al tau de pana acum! L-am trimis tuturor basescienilor cu creierul spalat pe care ii cunosc, chiar daca nu cred ca il vor intelege. 🙁
    Si un mesaj pentru incrucisatorul care isi mai “asuma o raspundere” ( pentru neaderarea la spatiul Schengen ): NESIMTITULE, DACA VREI SA-TI ASUMI RASPUNDEREA, DA-TI DEMISIA, SAU MORI!
    Multumesc.

  33. Calatorului ii sade bine cu drumul iar papagalului cu zborul asa ca papagalul si-a luat zborul.

  34. Pe plan intern ai rezolat-o.Sec cu umor si la obiect.Bun.Problema pare sa ia proportii(deocamdata) si in plan european! Dupa umilirea Frantei si a Germaniei, cred ca Putin, mai prudent, va fugi undeva prin Urali la vanatoare, in timp ce Napoleonu autohton va rezolva problema Moldovei.Cu Serbia,problema minora – e la mana noastra.Concomitent varfurile culturii noastre,descpera cum ca Herta Muller a simulat dizidenta,ca atare G.Liiceanu n-a facut altceva decat s-o respecte ,asa putin, fiind gazda…Cred ca Obama e bantuit de spaime!Are motive.Asa cred.

  35. Bravo, Victor! mi-a plăcut, şi-mi place, ce şi cum gândeşti. Îi vine rându’ (la Bolnav mă refer), încet-încet, fiindcă s-a produs prea multă scârbă, sunt prea mulţi pseudo-decidenţi, iar astea( nepriceperea, incompetenţa, amatorismul, spiritul gregar şi nesimţirea cruntă etc.)se vor întoarce împotriva lor cât de curând. Parol! Este o regulă, scrisă sau nescrisă, ce îi va atinge pe toţi, fără discriminare. Cu respect şi stimă,

  36. ce parere aveti despre virarea stanga-dreapta a pc si maniera prin care cu sub 1%, dar cu un trust de presa, reuseste sa intre in parlament. nu e similar cazul cu mult blamata schimbare peste noapte a doctrinei pd?

  37. E o caterinca damboviteana tipica.
    In zilele acestea insa, poporul roman isi da examenul de ‘popor’. Strainii cei rai care fac experimente pe noi, luand ultimii leuti de la babute, de fapt asta fac. Pun poporul roman la examenul existentei pe mai departe in istorie.
    Adica ce zic ei?
    ‘Daca esti popor, cu P mare, nu te lasi sa ti se faca toate astea. Cum sunt grecii sau ungurii. Daca te lasi, nu esti un popor, si iti desfiintam tara. Dam la altii care au coeziune, solidaritate si reactie.’
    Asa ca succes la caterinca in continuare. Poporul ducea lipsa.

  38. @Alexandrescu: Milogule, pot sa inteleg saracia, pentru ca o traiesc, dar cred ca nici macar ultima prostituata de pe centura nu se mai vinde pentru o sticla de ulei. Si in plus, dupa ce ai luat spaga aceea penibila, daca aveai macar doi neuroni functionali, tot puteai sa te gandesti daca nu ar fi mai bine sa votezi pe altcineva. Nu cred ca intrau PDL-istii cu tine in cabina de vot, si nu cred ca te-ai gandit ca acea sticla de ulei iti va tine de foame urmatorii 5 ani din mandatul chiorului. HAI SICTIR SI SA TRAIESTI CUM AI VOTAT!

  39. Ma intreb daca ar fi dispus sa-si ia si la elicopter un pilot cu o educatie la fel de solida ca si cea a celor enumerati? Ca si in educatie, valoarea sa dicteze si sa-si ia pe unul cu aceeasi privire de vultur, cu brevet luat de la o scoala de pilotaj de-o vara….

  40. Pai, cam prin invatamantul superior nu-si infipsesera pedeleii gherutele bine de tot. De-acu’, s-a rezolvat si asta.

  41. @Adrian: absolut nici una. ma lasa rece. nu-mi schimba cu nimic convingerile sau modul de abordare. cand eu il sustineam pe Antonescu, PC (care, cand se chema PUR, s-a construit pe o platforma al dracului de de dreapta, pe baza de sprijin pentru IMM-uri) il sustinea pe Geoana. cand eu il sustineam pe Oprescu, PC il sustinea pe Diaconescu. cred ca, pana la urma, eu sunt cel care avea dreptate 🙂

  42. Noua Lege a Educației nu face decât să ilustreze cât de polarizată este societatea românească și cât de teatrală este clasa politică. Consensul național atât de invocat este doar scriptic, însă nu se simte deloc. Și probabil cam așa vă arăta și atât de mult muncita reformă în educație: adică o combinație de forme fără fond, iluzorie în efecte și haotică în conținut.

    Însă, nu reforma în sine aduce beneficii, ci modul în care aceasta este implementată. O reformă care crează disensiune va accentua și mai tare degringolada din sistem. Aspect „minor” care face, de fapt, diferența dintre succes și eșec.

    Practic, asistăm la un un simulacru de reformă realizată „târâș-grăbiș”, ale cărei părți pozitive nu pot fi ignorate, însă care pe ansamblu are menirea de a distruge și lucrurile bune care mai existau. Fiindcă în atmosferă tensionată nu se poate construi niciodată. Nefiind nici o surpriză că graba strică treaba! Ceea ce constituie, de fapt, o marcă înregistrată specific românească!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.