Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Moş Crăciun dă curent Scufiţei Roşii

Moş Crăciun dă curent Scufiţei Roşii

Un singur cuvânt n-aud din gurile diriguitorilor sistemului energetic: privatizarea. De unde vin, de regulă, în economiile aşezate, finanţările sistemelor energetice? De la privaţi, care, dacă tot cumpără hărăbaia, se şi duc la bancă să se împrumute întru modernizarea ei, că doar din flex, ciocan şi patent nu merge. Evident că trebuie să existe un control al statului asupra activelor strategice, că doar n-om vinde reactoarele nucleare şi barajele de acumulare, dar ăştia nu vor să privatizeze nimic. Pentru că-s obişnuiţi să fie dregători numai la stat, de unde şi cu complicitatea căruia s-au şi umplut de bani. Restu-i poveste de adormit proştii care încă mai cred că Moş Crăciun o curtează pe Scufiţa Roşie şi-o momeşte cu nişte curent electric ieftin ca să se lase.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

30 thoughts on “Moş Crăciun dă curent Scufiţei Roşii

  1. Din moment ce privatizarea nu constituie, prin elementele ei, o ingrasare a conturilor,de altfel banoase, ale reprezentantilor sistemului energetic,nu vad de ce acestia din urma ar dori efectuarea si desavarsirea unui asemenea proces!
    Eu cred ca ei merg pe principiul,atata timp cat e bine asa,de ce sa nu continuam!!! Se mai adauga si neinterventia(nepasarea) celor care ar trebui sa se gandeasca la revitalizarea sistemului energetic si uite de aci vine mirarea ta Victor!

  2. Vaca se mulge incet, incet Dl. Victor. Ergo privatizarea nu prezinta interes.

  3. Eu imi aduc aminte nostalgic de un baiat destept de la psd unul Iancu care-mi povestea inainte de campania electorala cum o sa faca EI kwh mai ieftin,gazul ma ieftin , parul mai cret si piciorul mai mic pentru toata lumea.
    O mai trai Iancu ?

  4. Ei nu se gandesc decat la modalitatile in care sa controleze segmente vitale ale economiei, fara de care populatia nu poate supravietui si nici nu le poate cultiva in ograda, deci trebuie sa consume: apa, lumina, gaz, petrol; aducatoare de bunastare pentru cine le gestioneaza.
    M-ar interesa, bunaoara, de ce apa de la teava nu mai este recomandata ca a fi “potabila” si cine prospera din vanzarea de apa “plata”?

  5. N-au iesit bine calculele, le-a dat rezultatul cu vigula… Toata stima, Calin.

  6. Cand apare un post serios lumea nu se inghesuie. Intradevar e o intrebare buna asta cu energia. Poate niste “fă” sau “futai” ar fi atras mai bine cititorii.

  7. @theKid: e mai complicat de combatut asta cu energia. iti trebuie si ceva stiinta de carte si de sistem energetic. sau poti sa-l injuri pe Ciutacu fiindca a injurat-o pe Udrea si a lucrat la APAPS, ca pe site la JN

  8. Privatizeaza tot, tot, tot. Mai ales in sectorul hidro, care este cel mai rentabil. Sunt niste snapani cu totii. Exemple despre privatizari am cateva din zona in care locuiesc. Sunt niste snapani cu totii! Toti au privatizat, in toate guvernarile si stiu precis ca nici astia nu se lasa mai prejos.

  9. nici eu nu ma pricepez la energie atomo-electrica. habar n-am. observ totusi ca nu mai are cine sa ramana sa munceasca la baza lantului trofic. nu mai are cine sa produca ceva,sa cultive vreun morcov,telina,ceva,k sa aiba Mafiotii de unde fura prin taxe & impozite,k sa-si intretina pitipoancele din dotare. fugim toti de munca precum Dracu’ de tamaie. n-am face un ban cinstit,nici sa ne trasneasca Cel de Sus. doar sa ne fraierim unii pe altii,asta-i “trend-ul”. pai,ce ne facem in ritmu’ asta? nici fraierii nu mai vor sa munceasca,iar altii chiar nu mai pot.

  10. @Victor Ciutacu: sau pot sa aplaude ca maimutele aci pe blog cand o injurati pe Udrea.

  11. Pentru Thekid
    Daca tot o idolatrizezi pe doamna Udrea,macar fa-o cu respect si demnitate,la dansa pe blog,fara a o tutui si fara a jigni persoanele care nu o simpatizeaza!

  12. @Victor Ciutacu:
    Nu pot pricepe retorica asta. Toata ziua ii injurati pe aplaudacii lu’ Basescu dar astia de pe blog care va aplauda neconditionat(sau conditionat de limbajul folositi in posturi) sunt ok. Linsul in cur e la fel indiferent de beneficiar. Nu vedeti ca daca scrieti “futai” in articol creste traficu? Puteti scrie “futai” si despre Oprescu’ si tot o sa va aplaude lumea.
    Daca vreti sa-mi puneti eticheta portocalie e treaba dumneavoastra dar ma gandesc ca mergeti pe prezumtia de nevinovatie. Oricum jur pe “galben” ca nu-s portocaliu ci doar mi se par penibili multi care scriu aci pe blog si nu pot sa ma abtin.

  13. @Ionut: Daca nu-mi bag instrumentu’ in Udrea inseamna ca o idolatrizez? Ma refeream doar la fazanii care scriu numai cand vad “cacat” in articol. Tu esti “mery”, ca ala nu punea spatiu dupa virgula?

  14. Hai sa ma bag si eu in seama! De ce sa privatizeze, cand pot externaliza serviciile aferente sistemului energetic? Lasam companiile de stat, daca pierd/castiga, nu ne intereseaza. In schimb, contractele punctuale pe modernizarea turbinei X sau cazanului Y, le facem cu firmele noastre. Am facut lucrarea, am incasat cascavalul! Fara bataie de cap. Sa nu mai vorbim de proiectele mari pentru energie eoliana, care stau pentru ca “nu se pot conecta la sistemul energetic national”. O sa stea pana le cumpara smecherii, dupa aceea sa vezi cate “tevi” se gasesc…

  15. Asta cu energia n-o sa mai tina mult…
    Eu cred ca, si in cazul in care statul ar vrea sa privatizeze “termo” dar chiar si “hidro” nu s-ar inghesui multi doritori…
    Tehnologia energiei alternative se schimba din ce in ce mai mult din vis frumos in realitate si va aduce cu ea falimentul copios al vechilor modalitati de obtinere ale energiei.
    De fapt, eu cred ca “baietzii destepti” NE FURA acum nu prin neprivatizarea acestor unitati ci prin directionarea unor resurse importante in scopul retehnologizarii si nu, ASA CUM AR TREBUI, in INVESTITII in tehnologii moderne de obtinere a energiei … parca Olanda, daca retin exact, isi obtine aproximativ 70 % din energie prin astfel de tehnologii.

  16. Acum vreo saptamana imi exprimam si eu mirarea pe blog ca italienii au anuntat reducerea pretului la energie si gaz iar in acelasi timp ai nostri au anuntat scumpirea cu explicatia urmatoare: “producătorii au costuri fixe mari, care trebuie recuperate, chiar dacă vânzările scad.”
    Deci cam astea sunt costurile acelea fixe si inca inainte de a se invoca vreo restructurare.

  17. @theKid: 1. astea cu linsu-n cur le postati unde vi se permite. la mine a fost ultima oara. nu suntem in tribuna la Rapid. 2. ce trebuie sa fac, sa pun vreo cativa oameni sa ma-njure doar ca sa fii tu fericit? in plus, eu nu candidez.

  18. @thekid: daca erai asa sigur de neapartenenta ta la “culoarea” portocalie si esti asa sigur ca aici intra doar neghiobii care reactioneaza la postarea unor injuraturi ori jigniri, te-as sfatui sa nu faci parte din categoria neghiobilor!
    Nu inteleg dorinta ta de a nega faptul ca nu iubesti sau idolatrizezi anumite doctrine,respectiv persoane, “in fata” unor idioti care nu fac altceva decat sa confirme spusele gazdei si sa se “trezeasca” la auzul fanfarei cu jigniri!
    Scuza-ma ca nu folosesc corect virgula,sper sa-mi treaca!

  19. @victor ciutacu:
    1. La alte postari va rugati de oameni sa injure mai decent si la mine va legati de o chestie minora. Scuze daca am ofensat pe cineva si promit sa fiu decent.
    2. Nu am zis ca tre sa va injure lumea ci era doar o constatare. Oamenii posteaza ce vor si nu sunteti dumneavoastra responsabil. Totusi daca cineva are pareri diferite i se pune “portocaliu” in frunte.
    @Ionut:N-am zis ca toata lumea, ci doar ca sunt foarte multi la un anumit gen de articol. Daca ai dovezi ca am vreo legatura cu PD/Udrea/cine mai vrei tu, spune. Daca nu vezi

  20. Ei…e foarte greu de speculat ce e mai bine in Romania, tara lui peste. Uita-te la Renel. Partea de distributie a fost luata de straini. A ajutat la ceva?

  21. @ramo: eu vorbeam de productie, nu de distributie. de “performanta” Enel Muntenia Sud am avut parte, cu spume si consternare, taman aseara.

  22. Referitor la privatizarea energetica e simplu sunt anumite servicii in cadrul unei economii care sunt numite servicii fundametale. Printre ele se numara carburantii lichizi, resursele energetice, posta nationala, loteria nationala, etc. Astea sunt asa numitele gaini cu oua de aur de care nimeni cu interes financiar sau politic nu se desparte usor si mai ales dezinteresat.
    Cazul Patriciu e celebru ca argument.
    Pana cand respectivele agentii sau regii nationale nu vor avea nevoie de o infuzie de capital majora pentru a intoarce profit la final de an – prin investitii, adica pana cand echipamentele si metodele energetice nu se invechesc intr-atat incat sa produca pagube care nu vor mai fi suportate de populatie fara ecouri politice, pana atunci respectivele regii nu se vor privatiza. Mai mult chiar respectivele regii sau agentii nu se vor privatiza cam niciodata ele se vor vinde si nu pretul va dicta sau planul de privatizare ci bineinteles comisionul.
    Cazul cu resursele din M. Neagra este elocvent cred.

  23. Noi, rumânii stăm ceva mai “rău” cu stomacu’ şi d-aia nu ne interesează ce-i cu curentu’! Dar ar exista multe alte oportunităţi de a produce energie electrică, de care ne batem joc, cu seninătate. Spre exemplu de biogaz n-a zis nimeni nimic până acum. O termocentrală pe biogaz de 100kw/h, ar putea fi construită în timp record, cu costuri destul de reduse, şi nu-i nevoie decât de nişte modificări la sistemul de canalizare în oraşe şi de nişte maşini de vidanjat la ţară. Preţul plătit de Transelelctrica este de 120 euro/Mw. Da’ de unde bani? Toate astea se pot construi în sistem public-privat.
    Iată, draji concetăţeni, că se pot face bani şi din… kkt, că tot e la modă după părerea unora să scrii cuvinte alese la Conu’ Victor în bătătură…

  24. Cum nu se face privatizare in sistemul energetic Dle. Ciutacu? Nu-l avem noi pe celebrul si stimabilul domn Ionel Mantog, zis si “Baronul Kilowatt”, cel care a prejudiciat Complexul Energetic Turceni, dar in acelasi timp este si director general al aceluiasi complex. Redau un citat din ziarul “Adevarul” din data de 3.03.2009, pag. I:”Mantog are dubla calitate la Turceni: este invinuit de prejudicierea institutiei, dar si reprezentant al acesteia in fata instantei. Cu alte cuvinte, instanta ii cere directorului Mantog documente care sa probeze activitatea ilegala a invinuitului Mantog”(Iulius Cezar). Dl. ministru Videanu spunea raspicat despre Mantog: “Este un profesionist. Sistemul energetic are nevoie de el”. Cum nu exista reforma in energie cand avem asemenea profesionisti?

  25. TOCMAI VB GEONA LA VOI DESPRE ENERGIE…ASA M-AM SATURAT DE DISCURSURI DE 2 BANI, CUM ISI PERMIT EI SA VB DE SITUATIA ECONOMICA A TARII CAND EI DE 20 DE ANI AU PUS-O PE BUTUCI PRIN TOATE MIJLOACELE POSIBILE….CUM NU VII TU TEPES DOAMNE…SCARBA, MA CUPRINDE O SCARBA SI MI-E CIUDA PE MINE CAND MA UIT IN JUR….PRIVATIZARE…IMPRUMUTURI, FMI, TURISM, ENERGIE, GAZE,MILITIE, JUSTITIE…URMARI, EFECTE….AVEM CE MERITAM..

  26. DL Ciutacu,in legatura cu terenul lui M Basescu de la Techirghiol pot sa va dau informatii mai ample despre tot dezastru din zona.
    Am fost 14,5 ani primar de Techirghiol,iar dezastru a inceput dupa mine. Multumesc!
    O zi buna!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.