Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Duhul din lampă şi miezul din Fanta

Duhul din lampă şi miezul din Fanta

Părintele Naţiunii îşi continuă, neabătut, drumul către cartea de istorie. Plutind ca Duhul din lampă prin deşertul micimii contemporanilor săi politici, anunţă opoziţia, epistolar-deschis, că, pentru binele comun, e gata să renunţe la doi ani de preşedinţie. Oricum face opt bătuţi pe muchie, reforma statului e la un colţ, patria şi poporul au nevoie de-o nouă Constituţie, doar nu s-o mai agaţa de-un capăt de mandat? A fost el în stare să se ia de piept cu baronii UE şi le-a salvat euro incompetenţilor, ce mai contează, la scara nemuririi, încă o demisie de 5 minute?

Din păcate, opozanţii interni chiar nu-s de nasul lui. Liderul socialist rupe, în direct şi el, că are consultanţi iscusiţi, dovada sacrificiului de sine, mai are un pic până să-şi sufle nasul în ea,  declanşează urlalele-n pavilionul expoziţional unde vindea nea Nicu semănători la TIBCO şi o taie în Dubai. Nici ăla micu’ nu se lasă şi bagă şi el, live, de la trinună, o aroganţa scurtă: cică nu i s-a părut importantă hârtia. Mai hârşit, noul zeu al somnului se face că plouă, ţine lumea încordată până-n nocturnă şi, sub reflectoare, îşi aminteşte ce-a uitat acasă: papirusul cu pricina. Da-i urează demisie plăcută tiranului şi cică să nu-i mai umple cutia poştală cu tot soiul de pliante publicitare neintersante. Sătul de-atâta micime, titanul îşi calcă pe suflet şi promulgă noua lege a referendumului. Mai poate fi dat de jos din funcţie doar dacă vine Mazăre cu gagicile pe tancuri la Cotroceni. Noroc că satiru-i plecat cu mămica, de Paşte, în Madagascar…(articolul integral, în Jurnalul Naţional)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

33 thoughts on “Duhul din lampă şi miezul din Fanta

  1. D-le Ciutacu,

    basescu pentru noi nu mai exista!!!
    Exista doar in imaginatia lui,dar si aceea e in duhul din lampa!

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    ioanaP

  2. Caragiale e mai actual ca niciodată. Şi, chiar dacă nu suntem observatori neutri, avem dreptul, nu chiar să ne tăvălim de râs, ci să facem haz de necaz, măcar.

    Altfel, mie mi se pare că ţi s-a ascuţit condeiul datorită…lucrurilor care se întâmplă la noi, ceea ce e un câştig pentru cititori. 🙂

    Poza aia… 😆

    P.S. Nici cei cinci ani de blog nu sunt de neglijat, nu? 😉 Eu nu ştiu cum a trecut timpul…

  3. râmân la vorbele lui Badea, mai bine cu o maimuţă la Cotroceni !şi mai bine cu patagonezi decât pdisti!

  4. Hai ma Victor, eu vorbeam serios.Te-am intrebat doar,fiindca nu am inteles, nu e cazul sa ma iei la misto.

  5. 1.imixtiune si interese pe fatza in cazul mineritului din partea presedintelui.
    e inadmisibil!
    asta era sa faca apoplexie in seara asta!

    2. a recunoscut ca guvernul LUI, nu mai poate crea locuri de munca!si-a aratat impotenta!

    3.as cere patriotilor romani din servicii sa inteleaga gravitatea situatiei si sa-l lase dracului din mina pe acest tradator!

  6. Se vede experiența celor 5 ani de trust, e absolut demențial articolul din Jurnal. Și uite așa, ne distrăm, cu măscărici, pe banii noștri.

  7. Doamne, da’ pervers e basecu asta , sa lege pensiile de exploatarile miniere!!!!cit de diversionist trebuie sa fii, cit de nerusinat si securist!

  8. @Victor: unde i-ai gasit pe ala micu imbufnatu’ si pe
    frac’su (de-si admira creatia “post-scobitala”),
    in ce raion/gubernie ?
    Doamne, ce mecle ! Parca-s din “Nu zaietz, pagadi !”…
    Apropo de “parintele natiunii”, oare ce nating(a) i-o
    fi frecat lampa ca sa iasa din ea si sa se scoboare
    asupra prostimii, bintuind-o cu intelepciunea-i ?!
    Dom’ne, eu zic ca nu-l meritam. E prea bun pentru noi.
    E timpul sa mearga sa-si faca propriul kibutz si sa-si
    deschida acolo propria academie de politicieni !

  9. Ultimul cuvant,iata,tot Parintele Natiunii il are.Zica Borbely ce-o vrea(acum nici nu mai poate),razgandeasca-se ministrul,sau prim ministrul,de frica sau fiindca au visat urat,halcile de Romanie el le administraza.Am vazut in seara asta o„ciudatenie”care nu mai avea nimic de om rational in ea.Am fost stupefiata si cred ca nu numai eu.

  10. Domnule Ciutacu vreau CAPUL LUI MOTOC DE LA COTROCENI. Atit si nimic mai mult. Nu ma mai intereseaza istoria sau ziua de azi. Vreau capul lui Motoc. Poate opozitia sa mi-l dea?

  11. Mie mi-a placut “faza” cu aroganta “lu’ ala micu”. Sper sa nu se supere prea tare Violet(a).
    P.S. De apreciat sarcasmul – care aduce a Sinaia – la adresa lui… Cicero. Hi, hi.

  12. Felicitari pentru punctele de vedere pertinente, exprimate in emisiunea Sinteza zilei, din aceasta seara, cu privire la escrocheriile Cuprumin si Rosia Montana.

    E clar ca Basescu are interese legate de parandarat in proiectul Rosia Montana si trage puternic sa-l impinga inainite, fiind cam ultimul tun semnificativ, inainte de finalizarea mandatului…

  13. Este incredibil cum reusiti sa mentineti o insula de profesionalism la Jurnalul National. Intr-o lume in care articolele sunt tot mai scurte, intrebarile tot mai tampite, opiniile tot mai similare, investigatiile jurnalistice ordonate de la DNA, este un miracol ca echipa de la Jurnalul inca se tine tare – aveti articole detaliate, editoriale diverse si interesante, interviuri realizate de jurnalisti care stapanesc subiectele abordate, de investigatii ce sa mai zic? Pe lista mea de ziare romanesti, Jurnalul e pe locul 1, mai ale sintr-un spatiu jurnalistic extrem de haituit si pe marginea prapastiei dpdv al pregatirii profesionale si a supravietuirii financiare. Uitati-va la concurenta: EVZ, Romania Libera, Adevarul sunt execrabile (sunt si platiti prost), Gandul este OK insa de-abia supravietuieste.

  14. Buna seara d-le Ciutacu,

    Vazurati de ce spun eu ca nu mai exista basescu pentru oamenii din tara asta.

    Subscriu TOTAL la ceea ce a scris”Crisy”.

    Va doresc liniste si noapte buna!
    Cu acelasi respect,
    Ioanap

  15. “Zeul somnului” si-a luat teapa la faza asta. DACA presedintele isi dadea demisia, Crin avea toate sansele sa iasa presedinte, in 2014 nu se stie…. Nu vad eu PSD-ul fara candidat la presedentie in 2014.

    Altfel nu inteleg de ce USL refuza sa participe in acest moment la revizuirea constitutiei. In definitiv o noua constitutie nu se poate face decat cu sprijinul tuturor partidelor – deci punctul de vedere al USL ar fi clar luat in considerare.

  16. Am ajuns la concluzia ca Basescu si-a putut impune principiile pentru ca a rapit spiritul critic al natiunii. Consider necesara constientizarea pentru a intrerupe influenta autoritatii. Se poate ridica problema daca vrem sau nu sa rezistam autoritatii.
    Privind latura psihologica a lui Basescu si implicit a PDLismului exista doua puncte de vedere opuse: primul sustine ca psihologia nu poate da nici o explicatie PDLismului ca fenomen economic si politic si un altul ce sustine ca PDLismul este in totalitate o problema psihologica. Basescu este privit drept nebun sau nevrotic, iar cei ce-l urmeaza sunt considerati a fi tot atat de nebuni si de dezechilibrati mintal.
    Basescu apeleaza la manipularea emotiilor poporului, care simte o oboseala interioara si resemnare, pare hipnotizat de personalitatea sa, renuntand sa se opuna chiar daca uneori realizeaza gravitatea faptelor. Consider ca pentru a se impune, Basescu a avut nevoie si de o manipulare a normelor, religiilor, identitatiilor si spatiilor temporale.
    Basescu este pilonul de sustinere al PDLismului, “cel care trebuie sa fie pe scena cand cad cortinele”. Un bun manipulator stie sa creeze pentru publicul vizat acea situatie care sa dea greutate indemnurilor sale. Fata de persuasiune, care este constienta, procesul de manipulare se realizeaza inconstient. Manipularea nu este un proces rational, poate avea consecinte negative pentru individ si societate.
    Manipularea comportamentala reprezinta o influenta sociala negativa, condamnabila din punct de vedere etic pentru ca lezeaza demnitatea umana, ea bazandu-se pe conformare si supunere

  17. Eu consider ca prin acest articol (l-am citit tot in Jurnalul National) se confirma ceea ce spui tu despretine ” Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun? ” Am, vrut sa sterg cuvantul “arogant” dar am recitit articolul si-mi place “aroganta” pe care i-o faci “primului marinar al tarii”=));
    Pentru mine nu a existat niciodata Basescu, niciodata nu am dat doi bani pe ce a spus sau ce a facut el. Se pare ca l-am subestimat pe acest betivan ignorant si jucator de pacanele pentru ca a facut atata rau acestui popor incat am ajuns sa constientizam cat de rau o ducem de la o zi la alta si ca ne-a ajuns cutitul la os (ma refer la familia mea), niciodata nu am dus-o atat de rau ca in ultimii trei ani. Din pacateam realizat ca lampa il arepe “duhulcel bun” numai in povesti ,iar in realitate ea-l contine pe duhul cel rau (chiar foarte rau);
    Cine il mai crede pe acest maimutoi mincinos si hot? Vrea sa schimbe Constitutia in favoarea noatsra?,ha,ha,ha , vrea s-o schimbe ca sa ramana vesnic presedinte, vrea sa-si treaca aceasta tara”pe pesroana fizica”!
    A vrut sa demisioneze si n-a putut pentru ca i-a rupt Ponta scrisoarea?! u a putut datorita faptului ca opozitia nu este responsabila? =)) sa fim seriosi! A vrut sa-l puna pe Ponta sef al guvernului? (deja rad in hohote) …si cum “n-a vrut” Ponta sa-si asume raspunderea l-a pus tocmai pe seful securistilor – MRU , pentru ca el , presedintele lupta impotriva securistilor intotdeauna in ultima luna de campanie electorala , in rest securistii sunt familia lui.

    By the way, poza cu militienii este fenomanala, asa sunt politistii (militienii)din ziua de azi, no comment!

  18. Domnule CIUTACU , sincer mare parte din politicieni i-mi provoaca sila. Unul din motive este ca fac orice altceva in afara ce ar trebui sa faca pentru noi , chiar daca ii platim.
    In timp ce noi protestam la BARLAD (impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice),primarul acesta incerca sa lege o fraza despre cum noi barladenii bagam bete in roata “organizarii lui de santier”.
    Reusiti sa va uitati la el fara sa va apuce dracii ?
    Un mic citat din video:
    “- După câte-am înţeles, ăăă… contractele sunt semnate şi nu trebuie să mai… bun!”

    P.S. Aratati-l si lui Mircea Badea,poate il da pe post.
    Felicitari pentru munca dumneavoastra !
    Va salut cu respect !

  19. Daca ar fi doar o satira reușită m-as amuza, din păcate este tragica realitate! Mireasa nostra Romania a fost și bătută și violata și cu banii luați de toți pretendenții ei de pana acum ca cică Ceaușescu n-a fost în stare sa-i cumpere o rochie de mireasa de firma și-a lăsat-o într-o rochie simpla de bumbac. Cum s-or fi adunat toți puscariabilii, vagabonzii și golanii sa se faca ca o cer de nevasta ?

  20. Mi-ati inveselit ziua cu articolul din J.N.. Am ras cu lacrimi, iar la mine acestea sunt la propriu cand rad.
    Dumneavoastra si d-l Radu Tudor sunteti preferatii mei de la A3, nu pierd nicio emisiune in care apareti. Am o rugaminte la dvs., mai ales la “Vorbe grele”, dar si la alte emisiuni, va rog sa vorbiti mai tare si sa deschideti gura mai mult, cand spuneti ceve, Daca pronuntia nu este clara, ci rostita printre dinti, de multe ori nu mai inteleg nimic din ce rostiti dvs.
    Cu multe multumiri si “Sarbatori fericite” intregii familii Ciutacu !

    Monica

  21. Cu multa tristete, iti dau dreptate… Sunt foarte slabi. Si ei, si consultantii lor. Chestiunea e ca s-ar putea sa se prinda si poporul, intr-un sfarsit…

  22. Astia din usl rid ca savarina la rahat,in timp ce matrozul promulga legea referendumului!Sarbatoresc procentele din sondaje cu o incostienta doar de Geoana egalata!Ponta in Dubai,Crin isi face somnul de frumusete!Le udrez-Hai sarbatori fericite!

  23. Asa de tare m-am plictisit de basescu cum nu iti imaginezi.Dar problema este ca va pleca .la termen sau nu .chiar nu mai conteaza .Basescu ne da directive sa vindem tot ce a mai ramas .din pacate nu depinde de noi daca vindem sau nu vindem sau la ce pret .aceste lucruri s-au stabilit cand am facut asa zisa revolutie si cand mandri nevoie mare am intrat in NATO sau UE .Din pacate nu avem ce face .cum se spune la casino {JOCURILE SUNT FACUTE}Romania trebuie sa fie o tara doar de consum nu si de productie (vezi industria agricultura si acum resursele care au inceput sa se vanda cu mult timp in urma)asa ca stimate domn ce facem?Poate inca o revolutie ha ha ha .VA multumesc daca ati citit acest umil punct de vedere de la un om de 40 de ani care a vazut si comunism si din nefericire vede si acest capitalism.

  24. Stiu ca nu are nici o legatura cu articolul tau dar trebuie sa spun cuiva de faptul ca noi, clientii RDS-RCS (Digi tv? nu mai putem urmari nici un post tv apartinand grupului impact media. Dupa ce ne-a lasat fara antena 2 cu ceva timp in urma, acun ne-a luat antena 1, antena 3 si euforia. Stiti ce avem in loc? Protv, acasa tv si acasatv gold. Nu se poate face nimic? Suntem in diaspora si doar de la voi mai afam si noi adevarul. Sper sa va revad curand.

  25. Buna seara d-le Ciutacu,

    Detin o hotarare a ICCJ si orice cerere si memoriu de aplicare a acestei hotarari ramane fara rezonanta, sa acced la CEDO? Primarile de la sate sunt stat in stat , primari prin /si cu consiliile locale fac legea. Astfel la primaria SAMARINESTI din GORJ, se poate ca printr-o simpla declaratie, SAU CU DOI MARTORI, sa obtina pamant si paduri ce nu au avut niciodata. Propietari de drept , sa depuna toate acte si din 2000 pana azi sa nu intre in posesie .
    Daca mergeau cu viteza melcul tot rezolvau o parte din probleme.
    Stiti cum au aparut mici propietari acum si clasa mijlocie de la sate ? IGNORAND dupa 20 de ani punerea in posesie a celor indreptatiti si falsicand acte la legea 18 sau legea 10 ce le-au raportat rezolvate…
    Ma judec din 2001 si imi cer drepturile si secretarul din primaria Samarinesti /Gorj , imi spune sa ma las de prosti, sa-i las in pace… am parcus toate demersule legale si recomamandarea prefectului Tg.Jiu a fost sa-i dau din nou in judecata ca ‘ noi’ le-am dat puterea .
    Am convingera ca in tara noastra , suntem pierduti… OARE CUM intr-o livada de meri , au facut pe bani europeni, adica ai nostri, parc de tuia si bancute, si cum sunt alocati bani si cheltuiti pe bunul plac…atati de basesti clonati la toate nivelurile, nu ai nici un drept, nici sa le vorbesti… la VOT, dar cu cine??????????????
    Daca, tot suntem in UE, avem un peisaj frumos, sa facem schimb de alesi din UE, poate ne creste valoarea si principiile ce le-am pierdut de pe vremea lui I.L. Caragiale … ANNA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.