Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Cinci ani de şanţuri adânci şi întrebări

Cinci ani de şanţuri adânci şi întrebări

Am 5 (cinci) ani de emisiune; trei juma’ zi de zi. Am creat de unul singur – şi sunt al dracului de mândru de asta! – un brand solid pe piaţă. A crescut natural, firesc, fără să-l tragă cineva de păr în sus, fără să fie umflat artificial. A produs ştiri, a impus subiecte în dezbaterea publică, a generat exclusivităţi. Într-o eră a certitudinilor, a pus întrebări. A adus în faţa opiniei publice invitaţi odinioară tabu şi a readus în prime time oameni care au marcat cultura românească. A fost obiect de embargo şi motiv de scandal. A reconsiderat interviul şi, de la un punct încolo, a oprit, fie şi pentru un singur ceas pe săptămână, strigătele de luptă din platourile de televiziune. Ajutorul logistic mi-a venit abia după ce Vorbe grele a devenit certitudine. E, astăzi, în plină criză, după ştiinţa mea, unul dintre puţinele show-uri româneşti de televiziune ale căror spaţii publicitare sunt vândute în avans până la sfârşitul anului şi singura emisiune politică a Antenei 3 (încă) nesancţionată de CNA; alt prilej de suspiciuni. Dar a şi lăsat dâre adânci; în viaţa de familie, în imaginea publică, în corp, în psihic. Am zile întregi în care, fără să mă alint, stau şi mă gândesc dacă a meritat. Dacă râvnita celebritate minus neplăcerile generate dă pe plus. Aş mai avea multe de făcut în industria asta. Caut zilnic motive să continui. Şi tot zilnic găsesc alte motive să n-o (mai) fac.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

36 thoughts on “Cinci ani de şanţuri adânci şi întrebări

  1. Felicitări și să-ți dea patronul un salariu mai mare, ca să ai motive să poți continua.

  2. A meritat si merita,pentru mine cel putin ca privitor.Urcusul Golgotei caleste orice minte si suflet,uzura nefiind bagata in seama,trece,raman satisfactiile.Simplu,multumesc.

  3. Cea mai mare capcana este ca incepeti sa va saturati si voi, vazand ca demersul vostru e doar pura informare, neavand nici un fel de urmari in sens pozitiv pentru democratie si popor.

    In pofida acestei neputiinte, lumea va urmareste si va apreciaza.

  4. daca n-o vei face anul asta (2012 A.D.) e ca si cum nu ai facut-o deloc!!!mai rabdă(-ne)!

    in locul tau, as sta macar in 2014, sa transmiti atunci ultimele ‘vorbe grele’ celui ce va pleca de la Cotroceni!

    @nicu , subscriu …

  5. E normal sa iti faci bilantul dupa 5 ani de activitate, dvs stiti ce e mai bine pentru familie, si intradevar ca va rodati si fizic si psihic dupa atatea batalii purtate, dar va doresc sa ramaneti la fel de bun si aprig si sa ma iertati daca o mai iau pe aratura cateodata si mai mananc si litere, sau gramatical uit sa pun i de ex.Cred ca in vinerea mare il aduceti pe mastrul TUDOR GHEORGHE , ca sa ne bucurati sufletul.Eu una fara sa va perii va multumesc ca existati, si va doresc sanatate si satisfactii si de aici inainte.

  6. Pentru ceea ce ne oferiti noua, telespectatorilor, a meritat si merita in continuare. Eu va admir si va apreciez activitatea dvs de jurnalist, atat in televiziune, cat si in presa scrisa.
    Felicitari pentru ceea ce faceti! Sa ne vedem cu bine la mult mai multi ani de emisiune. Atatia cati vreti dvs sa ne bucurati cu ea.

  7. Felicitari! Urmaresc de putin timp emisiunea “Vorbe grele”, dar de ceva vreme Antena 3 este singurul post romanesc pe care il inghit. Ar fi pacat ca tocmai voi sa n-o mai faceti! Da, stiu ca e egoist, ca si voi aveti familii, ca poate cateodata ati fost si amenintati…dar voi ne-ati ramas si cat timp ne veti ramane va vom fi recunoscatori 🙂 Respect!

  8. Multi ani inainte cu emisiunea,mai aveti pina la pensie!Va urmaresc cu drag in fiecare vineri,cit si orice alta aparitie in emisiunile Antenei3!Am fost placut surprinsa, in timpul revoltelor din pietele tarii,sa vad ca munca Antenei3 nu este in zadar.Asa ca,d-le Ciutacu,spor la treaba in continuare,cu nervi de otel(anul acesta va fi foarte greu).Multumesc cu respect!

  9. Ai devenit un actor important in teatrul tv ,stii cel mai bine asta si te alinti !

  10. Emisiunea mea preferata !!!!!!!!!!!!
    La multi , multi ani de emisiuni interesante iar in viitor , cine stie , poate , cumva , sa ai propria televiziune ?… hahaha
    Ce zici ?…

  11. Felicitari!Si la mai mare de acum inainte!Este o emisiune care imi place mult de tot si o voi urmari in continuare cu acelasi interes.Este o emisiune al dracului de buna si merita toti bani.

  12. FELICITARI! Si “drum bun” in continuare, cu invitati la fel de valorosi precum cei de pina acum.

  13. multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase, da’ nu asta era scopul 🙂

  14. Eu cred ca a meritat, asa cum a zis si dl. Puric in interviul de la Jurnalul, sunteti un jurnalist de atac (daca se poate spune asa) si aveti instinct foxilier, urmariti prada pana la capat, nu va lasati pacalit.
    Avem nevoie imensa de acest gen de jurnalisti, care sa si deranjeze puterea, nu sa astepte stenograme de la dna.
    Va dati seama ca daca nu ati fi dvs. astia si-ar face de cap, in clipa asta, Antena 3 este opozitia in Romanaia.
    Felicitari si ptr. faptul ca nu aveti emotii, este foarte dificil, eu m-am intalnit recent (sambata) cu dl. Dan Puric si imi tremurau picioarele de emotii ca am sansa sa iau autograf si sa schimb cateva vorbe cu un asemenea om frumos si demn.
    The show must go on!
    Felicitari!

  15. Bai, mai potrivit sau nepotrivit, mai placut sau neplacut… esti bun si faci o treaba buna. N-ai motive sa te-opresti. Ti-i opri cand ai sa mori. 5 s-au dus… multi sa mai vie!

  16. Victore, despre “Hard Talks” de la BBC ce ne poti spune? Imi place cum scrii, ai avut texte absolut memorabile insa formatul emisiunii tv cat si prestatia ta nu este la nivelul scrisului tau. Basca, faptul ca ai copiat ideea bbc-ista. In rest, cele bune si continua sa le dai peste bot populistilor basescieni.

  17. Domnule Ciutacu, sunt convinsa ca nu cresterea salariala (eventuala!) a fost cea care v-a marcat evolutia profesionala in acesti ani (desi, fair is fair, un ban in plus nu strica niciodata, mai ales cand este castigat cinstit). Dvs. sunteti unul dintre putinii ziaristi adevarati care mai functioneaza in Romania, pentru ca va faceti meseria cu pasiune, chiar cu patima as spune. Dupa parerea mea, sunteti dependent de arta cuvantului si nu va veti putea desprinde de acest drog nici cand veti avea (dvs.) 95 de ani si “Vorbe grele” – 25 de ani! Nu intentionez sa va “alint”. V-am descoperit acum 4 ani cand, din motive familiale, am parasit Bucurestiul si viata activa. De atunci ati devenit, la randul dvs., un drog pentru mine. Nu cred ca as rezista la “rehabilitation” chiar pe model american….
    Deci, haideti sa ramanem fiecare (si eu, si dvs.) la “drogul” care ne face sa ne simtim oameni!

  18. @valentin: in afara de traducerea grosiera a titlului, ti-as fi recunoscator sa-mi spui, concret, ce am copiat de la BBC? ca nu ti se pare ca as excela la tv nu ma deranjeaza, tine de gust si de libertatea de opinie. da’ sa ma acuzi ca am copiat formatul unei emisiuni asta mi se pare dincolo de orice limita a suportabilitatii. nici macar aia care ma urasc si care cauta pete-n soare nu au indraznit sa faca asta

  19. ” Am zile întregi în care, fără să mă alint, stau şi mă gândesc dacă a meritat…”

    Orice lucru la care lucrezi cu drag si il consideri proiectul tau de suflet MERITA !!!
    Nimic nu e usor , dar tu ai reusit , spre deosebire de altii , sa fie si un SUCCES !!!

    Te urmarim cu interes in continuare !!!…

  20. Nu ne-am gandit ca asta ar fi scopul, insa am gasit motivul si locul sa ne exprimam cu ocazia acestei postari a dvs. 🙂

  21. Buna ziua d-le Ciutacu,

    A meritat,fiti sigur de asta.
    E o munca facuta cu credinta,care lasa urme adanci ,dar v-a consolidat personalitatea si demnitatea.Da pe superplus la Dvs.!
    Fiti demn mereu si mergeti inainte!

    Nu stiu sa introduc pe blog o adresa de Youtube(babetta,de-dar o sa invat,ca omul mereu invata!),dar va rog accesati Florian Pittis cu melodia “Sunt tanar,doamna”P:
    sunteti tanar,mergeti mereu inainte si sa fiti SANATOS!

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  22. Inca un motiv sa continui: dupa atatia ani de cand te citim, te ascultam si privim ne-am schimbat … Ne-am facut extraordinar de destepti si ingrozitor de aroganti (noi, cititorii si ascultatorii tai)! Cine crezi ca o sa ne mai accepte?!
    P.S.: O sa fim iertati vreodata ca am devenit mult mai buni decat cititorii si ascultatorii altora?
    Continua!

  23. felicitari,domnule Ciutacu. si felicitari mai ales ca ati rezistat cu nervii.

  24. Felicitari pentru cei cinci ani de Vorbe Grele!A trecut foarte repede timpul insa se vede ca ai evoluat foarte mult.Eu zic ca ar trebui sa continui, pentru ca emisiunea ta este ceva unic la ora actuala pe piata si avand in vedere performantele pe care le are nu vad de ce s-ar opri aici.Oricum, eu sper sa ramai acelasi si peste 5 ani si in rest iti urez mult succes in tot ceea ce iti vei propune pe viitor!

  25. Felicitari si Multumim !

    De continuat …TREBUIE sa continue ! De regula in tara noastra tot ce merge bine fie se opreste fie se strica…..asadar macar emisiunea sa continue asa cum ne-a obisnuit !
    Stiu ca de “pe margine” noi toti ne dam cu parerea usor si posibil “trecem” peste framantarile-indoielile-nemultumrile si chiar sacrificiile de toate felurile pe care le “treceti” prin suflet si ganduri….dar …cred ca un Om Talentat si Puternic care lasa amprente adevarate in suflet si minte…trebuie sa continue !
    The show must go on !!!!

  26. Ca sa nu ma trimiti in spam ,nu stiu care e scopul,la ora asta sunt prea obosita,deci:LA MULTI ANI!

  27. Stii cum zic francezii:NOBLESSE OBLIGE!Multam si la multi ani,omule!Un paste fericit, fratilor!

  28. Cred ca te alinti. Care ar fi fost alternativa ?

    Oricine care creaza ceva si lasa acel ceva in
    urma lui (ce afecteaza [in bine] oamenii), e
    indrituit sa fie mindru de “copilul” sau.
    Produsul final este cel important; nici-un efort nu
    este prea mare pentru a-ti duce ideea la bun sfirsit.

    Chestia cu celebritatea e relativa.
    Azi esti (in memoria colectiva), miine nu;
    e mare lucru in a fi constant, a nu plictisi
    lumea, si a nu fi injurat de ea.

    Daca ai scris asta aici (incluzind-o implicit la “personal”),
    inseamna ca ai nevoie de confirmari si din partea audientei
    (“Vasilica”, “Ionel”, “Georgel”), care de obicei e sintetizata
    in cifre din tabele; vrei sa interactionezi, ceea ce e normal.

    Performanta “se merita” intotdeauna.
    Aprecierile publicului sint justificate prin locul
    ocupat in domeniul tau, pe segmentul tau, in tara ta.

    Asa cum a zis odinioara Ionica-cel-plimbaret, “Keep Walking”,
    continua sa faci ceea ce stii mai bine, cu pasiune.
    http://www.youtube.com/watch?v=3aZckMCs9OQ

  29. Cred ca este destul de usor sa continui. E de ajuns ca 3 basisti sa-ti zica “pleaca bre acasa” ca te-au si motivat pt. urmatoarea decada :).

  30. Este adevarat ca fiecare dintre noi la unmoment anume facem bilantul si contabilizam plusurile si minusurile, insa problema nu este chiar asa de complicata.
    Dupa ce ai cantarit totul in balanta trebuie sa te privesti si in oglinda – daca te poti privi fara sa-ti reprosezi nimic (sau aproape nimic) atnci inseamna ca treaba facuta de tine este foarte buna si trebuie continuata si imbunatatita. Daca nici macar oglinda nu suporta…..atunci inseamna ca trebuie sa remediezi problemele.
    Insa, tu stii bine ca “se merita” sa mergi mai departe, ai realizat in interviurile tale momente unice, momentepentru care esti invidiat (cred ca nu merita sa-ti bati capul cu cei care iti spun ca ai copiat idei…, iti dai seama ca cine spune asa ceva nu pricepe de ce traieste pe lumea asta).
    Stii bine ca te urmaresc aproape in fiecare saptamana iar vinerea asta de-abia astept sa te vad cu Mircea Badea, voi fi pe facebook.
    Eu recunosc faptul ca umarim la greu antena 3, baietiimei se uita si la emisiunile cu Mircea Badea; m-au mustrat basistii, mi-au zis ca nu’s normala pentru ca las copiii sa se uite la “slugile securistului” si la “sceleratul” Mircea! Eu nu le dau atentie si-i consider dobitoci pe oamenii cu astfel de gandire.
    Stii ceva Victore, eu cand intru pe poarta colegiului ma felicita de la portar pana la director pentru faptul ca am niste copii extraordinari, unul dintre ei olimpic la mai multe materii printre care si la limba si literatura romana. Si se uita la voi, la antena 3 de cativa ani si nu s-au prostit.
    Sa revin, eu iti urez mult succes in continuare, sa fii mai incisiv cu invitatii tai, sa-ti simta suflarea langa jugulara si sa abordezi cat mai multe subiecte.

  31. Buna ziua D-le Ciutacu , stiu ,ceea ce faceti este intradevar o povara dusa de d-stra si cei apropiati ,dar rezultatul….este imens .
    Dincolo de sticla sint sute de mii de oameni care va urmaresc ,va indragesc ,ne-ati dat putere ,curaj ,speranta. Urmaresc Antena de la inceput (parca il vad pe Tuca cu o masuta mica intr-un colt …cita munca ,cita energie ,efort ),sint o admiratoare a acestui post ,ma regasesc ,in ani a devenit cel mai bun .
    Scieti f. frumos ,vinerea aveti emisiunea unde performati ,va iubim ,va respectam ,luati din toate acestea putere si mergeti mai departe .Imi permit totusi sa-mi spun parerea datorita virstei ,toate au importanta lor dar mai intai sanatatea si familia Succes mai departe conjugand echilibrat verbele : a fi ,a voi ,a avea Daca ultimele primeaza s-ar putea sa nu mai fie cine sa le conjuge .Este f. greu ,este doar un sfat …

  32. Un sfat bun daca vrei sa mai faci emisiuni inca un cincinal: bu mai fuma! Eu unu m-am lasat de 4 luni si ma simt nou nascut.
    PS. cred ca ii datorezi asta si sotiei si fiului!

  33. Intrebare ; De ce pensionarii speciali primesc pensii de zeci de ori mai mari decit pensionarii normali/ Eu cu 54 de ani contributie primesc 1400 lei iar un sofer sau un paznic SRIsauSPP cu 12 ani vechime si virsta de pensionare de 40 de ani primeste 3600 lei iar magistrat pensionar special primeste 10000lei ????

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.