Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Pohta vinovată geambaşilor de destine

Pohta vinovată geambaşilor de destine

Nu-mi ajungeau Narcisa şi cu Onisei, se găsi şi ultracompetenul Mugur, priceput venoie-mare şi la media, să-mi spună pe cine am VOIE (şi pe cine nu) să aduc la televizor. Ia zi, priceputule care eşti tu priceput, cam cine ar trebui să se pronunţe, cu voie de la stăpânire, asupra problemelor economice? Hai, că m-aş băga la o impusă, dar nu ştiu cu cine să încep dintre Rădulescu, ăla care a zis în direct că se face euro 6 lei, şi Cinteză, ăla care a supravegheat prăbuşirea multor bănci. Ambii, de altfel, în timpul lungii domnii Isăresciene la Banca (fostă) Naţională a României.

Uite, d-aia e necesar mitingul pe care-l vom face în faţă la CNA (de-ar fi fost şi BNR pe-aproape), să nu se mai treazească vorbind (şi să aibă şi impresia că se şi pricepe) despre televiziune orice geambaş de destine întâmplat prin treabă. Dacă era nevoie de exemple ca poporul suveran să afle că puterea politică (din care face, perpetuu, parte şi Isărescu, fără să se oripileze lumea că-i de 20 de ani nemişcat în jilţ) munceşte vârtos să încalece presa şi că vrea să sugrume din faşă orice tentativă de critică, ne oferim noi să-i explicăm. Aici nu e vorba de Badea şi Ciutacu, nici măcar de Gâdea, receptorul real al ultimei amenzi slobizite de cenzorii de la CNA, ci de libertatea de exprimare şi opinie, sacre conform Constituţiei.

Azi suntem noi, ăia cu gura cea mai mare, mâine poate fi, dacă funcţionează puterea precedentului (şi funcţionează), oricine. Nu suntem, vorba lui Mircea, fabrici de sute de milioane, că să-şi facă CNA planul la încasări şi nici nu avem de gând să devenim ciuca bătăilor unei instituţii controlate politic. Facem rating pentru noi şi pentru postul care ne plăteşte, nu pentru a achita din publicitate amenzile aberante pe care vrea CNA să le permanentizeze sau pentru a-i produce fiori de plăcere vinovată eternului guvernator al BNR, care atentează la recordul lui Ceauşescu. La a cărui sanctificare din timpul vieţii nu simţim nevoia să contribuim…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Pohta vinovată geambaşilor de destine

  1. off topic
    te rog sa-i transmiti Dl Gadea ca eu nu pot sa ma uit la A3 atata timp cand o vad pe vass…..nu de alta dar o sa scada audienta….
    vass si visan sunt penibili si tin prea mult la LG-ul meu
    o zi buna

  2. E gelos, nene Victore!Dă-l naibii de bubul! De l-aţi fi invitat şi pe el la Vorbe, ori la Sinteză, nu mai avea ce scîrţîi.
    Banzai!

  3. Isărescu are dreptate! Abia acum înţeleg de ce a crescut zahărul “Coroniţa”, de azi dimineaţă, la Metro, la 4 lei! Iar la Carrefour, tot de dimineaţă, e cu 50 de bani mai scump. Din cauza voastră, a Presei!
    Vedeţi să n-o daţi şi pe-asta, că se face inflaţia mai mare!

    Eu cred că ăstuia i s-a suit la cap lungul mandat de guvernator. Şi mai cred că l-ai iritat şi tu, Victor, cu articolul tău de pe blog. Asta-mi trece mie prin cap acum, că a fost şi pentru tine un răspuns. El a fost, până de curând, intangibil.

  4. Da’ pe dom’ Isarescu ce il roade atita grija de cine si ce vorbeste la televizor? Sa isi vada de sortuletzul sau, sa nu il pateze cu laptic, ca se supara mamicutza care i l-a pus 🙂 Si el si CNA-ul sa isi vada de treaba lor si sa ne lase in pace sa ne uitam la cine si la ce vrem noi. Hai ca am inceput sa ma enervez x-( M-am saturat sa mi se spuna ce sa fac si ce nu!

  5. Doamne feri, credeam ca-i vorba de ciuvica, cu atatia muguri, se creaza confuziune! As paria lejer ca el (deci isarescu!) si marinaru’, au intelegeri vechi, asa cum marinaru’ stie sa cointereseze, de buna voie ori cu de-a sila, orice demnitar care are raspunderi in tara asta, pentru a-i trage atele si-ai pune vorbe-n gura la o necesitate. Ne miram ca ne canta aceasi arie si eternul isarescu? De ce ne miram?! Adica pupincurismul nu functioneaza si la bnr!? Pai fara motiv sa fie el de-a pururi guvernator?! Sa fim seriosi, plaga se intinde, tiptil, pe nesimtite, intr-o buna zi ne vom pomeni ca bariere pe care le stiam si credeam, de netrecut, au cazut, si parca nici nu mai pare extraordinar! Ati vazut ce declaratii nesimtite fac bozgorii?! Ei au platit o marfa ce doar le e trecuta pe sub nas, dar nu li se mai da, din motive de constitutie! Se pisa ei pe constitutia noastra, ei stiu una si buna si de-aia se perpeleste marinaru’ prin victoriei, de grija de-ai potoli, altfel ramane cu pantalonii-n vine, fara sustinere, fara coalitie, fara guvern, fara nimic-nimicuta! Si tomnai de ziua lui!!!

  6. Victore, ce dracu’ le puse ăstora capitalismu’ în creiere, de nu mai pot trăi de presa critică? Că aia preş nu-i deranjează, poate doar atunci când au buzele prea reci.
    Acu’, meditează şi la faptul că inclusiv postul vostru de televiziune a contribuit la construirea unui cult al personalităţii lui Mugur de fluierat a pagubă. Iar vuvuzela din dotarea Mugurului scrie fix în ziarul la care trudeşti. Putreziciunea e mai întinsă decât credem noi. Iar tu şi Badea sunteţi doar nişte vitrine: “uite, tanti Europa, avem şi noi, aici, la Românica, democraţie!” Doar că CNA există să nu v-o luaţi prea mult în cap şi să credeţi că la Românica chiar e democraţie (cacofonia descrie situaţia, şi o face mai dramatică!).

  7. isarescu e ca perversa de pe targu ocna. tot timpul la putere (valabil si pt mere ude ,udemere).cred ca a ametit tot stand in functia aia asa mult, l-a luat valu’ si a uitat de ce e acolo si cum a ajuns.

  8. Pai macar asta parea ca isi mai vedea de treaba lui,pana acum;….acum ne invata si asta ca pe tampiti,ca noi n-avem cap sa judecam,si trebuie sa ne invete el.Bre,nea Ciutacule,au astia tupeu pe ei cat cuprinde,MAXIM…PE SISTEM…..vorba lui Bendeac.Cat dracu sa-i mai suportam pe toti bogatii astia, sa ne calce pe gat si sa ne bage la cotet,ca nu cumva sa-i deranjam prea tare,ca nu cumva sa respiram si noi din aerul lor?!Hai ne vedem marti la 14….sa zguduim nitel si scarbele de la CNA!

  9. @Constantin Gheorghe: fiecare se comporta public asa cum crede el de cuviinta. la gazeta cu pricina au scris de la Cartarescu, Dinescu si Plesu, pana la, iertata fie-mi alaturarea, Cristoiu

  10. Mama,mama, ce v-ar rezolva el pe voi, jurnalistii astia cu gura mare! Da nu sunteti sub jurisdictia lui. Pe ai lui ii rezolva scurt, asa: striga adunarea si spune cu subiect si predicat: de maine, pentru X nu mai exista loc de munca in sistemul bancar romanesc! Credeti ca-l contrazice vreunul?

  11. Cred ca Mugur a stat prea mult pe functia de guvernator. Astia care stau prea mult pe un post de inalt functionar au tendinta sa se creada eterni si atotstiutori. Basescu se crede depozitarul interesului national si implicit al adevarului absolut iar vad ca Isarescu ii calca pe urme. Cineva trebuie sa ii schimbe din functie pe baietii astia doi.

  12. Asa cum am mai spus,guvernatorul nostru nu face nimic la întâmplare;stie bine ce face si pentru cine.Orice asemănare cu sloganurile anti-presă ale mai marilor zilei este întâmplătoare.

  13. Destul de bizara iesirea din fire a guvernatorului…Grava. Si ziaristii, aveti dreptate, trebuie sa aduca la TV pe cine vor: Liberatea de opinie e suverana in democratie! Si daca opinia jurnalistului este sa aduca pe unul care nu stie economie, asta este. Oricum, se intelege si frustrarea guvernatorului daca ne gandim la tinta de inflatie…..

  14. Hai că m-am enervat!

    1. Să ne spună Isărescu ce mai ibovnic de neveste de nomenclaturist a fost el, cum a ajuns el să fie cu misiune înainte de 89 pe la Washington și câte grade avea el la al’die whisky când nu producea vin. Și de ce n-o scrie în CV?
    2. Să luăm ziarele și să citim istoria tunurilor pe la bănci. Cine reglementa genial dar mereu cu cinci minute după? Isarescu, marele om de știință care prevedea de parcăținea de 6.
    3. Cine îi secase de inimă pe Vasilescu ți Lazea că nu au fost în stare să-l facă președinte? Că șmecherii DIE rataseră preluarea puterii în prag de NATO și UE când mulți rămâneau fără job?

    Este un fariseu!

  15. Abia astept sa vad show-ul .. hi hi HA HA HA :))

    Toata stima.. >:D<
    P.S. Cred ca cnaistii nu vor fi prezenti la lucru marti..

  16. Nu stiu de unde “legenda” cum ca Isarescu este un mare finantist!Este de fapt un mare “aburitor” care s-a “combinat” mereu cu puterea.De aceasta data s-a obraznicit prea tare si merita sa i se taie din elan.In loc sa stea in banca lui si sa taca chitic(ca doar a participat si el la prabusirea tarii)se da in barci la televizor si acuza presa.UN NESIMTIT !!

  17. prietene, ai dreptate. dar lui pisarescu cine i-a ridicat soclul asta de mare competent viu ? oamenii simpli, care, foarte multi, habar n-au cine e de fapt? presa, ciutacu! voi! uita-te la commenturile de pe blog – foarte multi (pe blogul lui Badea – toti) repeta cuvant cu cuvant ideile voastre. oamenii preiau de bune opiniile celor pe care ii simpatizeaza, fara sa le mestece, sa le filtreze, fara discernamant si, in fond, demnitate. un popor de slugi nici nu se simte bine daca n-are un dictator in frunte.

  18. @hd: eu nu sunt presa, eu sunt Ciutacu. asa ca nu-mi pune mie-n spate toate greselile breslei. imi ajung ale mele. daca-mi arati un singur text elogios despre Isarescu semnat Ciutacu, eu il mananc in direct; la Badea-n emisiunea, ca sa fie spectacolul total.

  19. In primul rand,WOW! De ce dumnezeu a facut asta…? Psihologic l-as intelege,stressul e stress,in orice forma ar fi…insa daca politicienii mint si acum presa il enerveaza,as fi curios sa aflu mai multe.

    Ok,intr-ul fel Isarescu are dreptate,in sensul ca trebuie uneori limitata aceasta energie ce se afla pe sticla pt ca dauneaza multor oameni,care sunt oricum cu moralul la pamant. Cand oameni ce discuta economic la TV se contrazic pe chestii de baza si fac previziuni sumbre,acoperite sau nu,atunci telespectatorul este confuz si/sau speriat. Eu inca am in minte episodul emisiunii doamnei Grecu,cand ministrul agriculturii se contrazicea cu domnu’ Frumosu parca. Totodata,cum tot ce se intampla ne afecteaza pe toti,e oarecum important sa nu se exagereze mult pe lucrurile de baza. Unii din cei care exagereaza sunt inteligenti si stiu la ce se refera de fapt sau pur si simplu nu-si pot separa emotiile de obiectivitate in momentul respectiv,insa oamenii care ii privesc pot prelua aceasta energie negativa pe nemestecate.

    In cazul exagerarilor pe seama politicienilor lu’ peste,este un lucru bun PENTRU CA romanii nu au spirit de unitate si macar asa,poate sunt impinsi de la spate cat de cat sa-si revedice drepturile umane.

    p.s. As vrea sa vorbesc cu dumneavoastra intr-o zi despre normalizarea presei,daca as avea onoarea. Ca principiu macar…

  20. @off topic
    Ma doare fizic si psihic de Dl ADRIAN PAUNESCU…

    Cu tot respectul,
    IoanaP

  21. Radem noi…da’ nu-i rasul nostru’!! Cel putin nu al meu si al multora, pe care ii cunosc. Dumneavoastra, si domnul Badea aveti curajul de a va revolta impotriva tuturor mizeriilor ce ni se petrec, noi nu prea…La nivel micro, cum ar zice pretentiosii, ne-au ramas numai blogurile unde nu bantuie nebunii si analfabetii, remuneratii si aservitii. Ne-a mai rams cate o oaza de umor sanatos, refugii minore in a ne elibera din zilnica mizerie. Numai cat iesim din asta si dam piept cu realitatea si totul se rastoarna in viata noastra. Greu, greu domnule Ciutacu, mai ales ca romanul are mintea scurta. Cati isi vor aminti despre protestul dumneavoastra, peste aproximativ 10 luni cand pedeleii vor schimba macazul??! Cand vor clama iesirea din criza si vor revarsa asupra romanului avalansa de bunastare???! Nu chiar avalansa Mai traim si mai vedem! Da’ am niste presimtiri a dracului de aiurea! De parca ne-am afla cu totii intr-o camera in forma de sfera,stramta, in care capul ne e izbint de ei,de pereti, indiferent din ce pozitie. Mi-e teama ca intr-o zi…nici macar aici nu voi mai putea evada. Acu’ nu c-as pica eu dintr-o extrema in alta, ceea ce n-ar fi exclus, dar nu stiu in astea cateva luni de iarna-primavara, cati vom mai putea spune: Va amintiti?!

  22. Dapai no, domnule Ciutacu di ce sa nu iti spunem noi pa cine vrem sa videm la teveu? Ha?
    Io ash vre’ sa-l vaz pa pruncu Emil a lu’ Nutu Naii adica pa Emil Gascaru’ cum ii zicem noi estia din Rachitele.
    Azi o fo’ mare drama la birt la Rachitele. Tata lumea era nacajita ca o zas la teveu ca Emil vre’ sa-si deie demizia. Tulai, ce i-or putut face eia de la Bucuresti la pruncu aiesta de i-o trecut ashe catastrofa pin cap.
    Io te rog frumos sa ii spui lui Emil ca n’are pan’ce sa-si deie demizia ca la Cluj nu mai poate vinii ca profesor la facultate. Marga ala de-i director mare la facultate o zas ca ii ia inapoi diploma de doftor de conztitutie lui Emil si ashe Emilu’ lu’ Nutu Naii nu mai are slujba la Cluj. Asta dupa ce el s-o tat luptat cu lumea asta imputurosheta sa-i tomneasca si sa-i puie sa lucre (1000 de imputurosheti pa zi) a fii bine amu sa ramaie chiar Emilu’ fara slujba?
    Si ce ca o zas Trebunalul Conztitutiei ca Emilu’ o gresit la conztitutie? Nu-i el de vina! De vina e posta. Emilu’ lu’ Nutu Naii o facut facultatea pan’ scrisori. Eia de la Trebunal nu se gandesc ca poate ca s-o mai piert din scrisori, n-o ajuns tate la Emil si de aia mai face si el cate o gresala daia mica?
    Cine mai are incredere in posta cand Patriciu o vrut sa o iei? Ha?
    In concluzie, io te rog frumos sa-i spui lu’ Emilu’ nost sa nu vie acasa ca vine de magan.

  23. Nu te supara dl. Ciutacu dar cred ca, dincolo de enervarea fireasca pentru faptul ca un bancher da sfaturi presei, are si Isarescu dreptatea lui.
    Si am sa ma explic (nu am pretentia ca sunt priceput in finante, sunt doar inginer electronist):
    1.) In afaceri si finante, perceptia (imaginea despre) este foarte importanta. Un business bun sau o banca buna se pot strica daca perceptia publicului sau a partenerilor este fals negativa. Dupa cum o afacere care abia se tine poate fi mentinuta de o imagine buna. Crede-ma ca eu stiu pe piata romaneasca multe firme care acum supravietuiesc numai ca urmare a unei bune imagini pe care si-au facut-o in trecut. Cred ca d-aia s-a inventat PR-ul si lumea da atatia bani pentru asta.
    2.) Oricine are drept la opinie, dar nu opinia oricui are greutate. Daca am inteles eu bine, Isarescu a vrut sa spuna ca si voi, oamenii din presa, aveti raspunderea pentru ce opinii promovati, pentru ca voi sunteti cei care dati greutate acestora.
    Mai simplu, selectati-va cu mai multa responsabilitate (si de ce nu, cu mai multa competenta) comunicatorii pe care sa ii promovati, pentru ca puterea voastra in a forma perceptia publicului este uriasa. Si puterea, vrei nu vrei, daca nu vine insotita de responsabilitate devine nociva.
    In final, evident ca nu presa este de vina ca guvernul face prostii dar nici nu ajuta daca pe langa prostiile reale mai apar si false perceptii negative induse de oameni interesati, prin intermediul presei.

  24. Nene Victore, nu te mai necăji! Pui “chenare” fix degeaba. Parcă te văd cum te înroşeşti de fiecare dată cînd răspunzi la comentarii ampulea!
    Io unu’ ştiu una şi bună! Faceţi fix ce trebe! Aş face şi io ca voi, da’nu mă pricep!
    Sînt şi “cestii” cu care nu-s de acord şi le comentez, cum mă pricep şi io, pe unde apuc. Şi pe carneţelul meu…
    Cu pînda vulturilor de la Floreasca nu-s de acord! Că Badea habar n-are de geografia ţării, fapt dovedit de comentariile lui referitoare la “A3”, iar nu-mi pică bine…
    Asta e, nimeni nu-i perfect…
    Acuma, să-ţi arunc ţie in cîrcă toate astea?!?! Ştiu că nu ţine de tine. Unii o fac…
    Da’ nu te mai supăra pe ăia de te încontrează “la tine acasă”. Ignoră-i!
    Şi ţine-o tot aşa! Că “meseriaşii” devin din ce în ce mai rari în ţara asta.
    Banzai!

  25. 1)CNA! CNA!
    Gura noastra nu-i a ta!

    2) CNA afurisit!
    Gura noastra nu-l inchizi!

    3) CNA si Ramania,
    Nu mimati democratia!

    Numai bine 🙂

    (La Badea nu am reusit sa comentez, asa ca am postat aici)

  26. am urmarit azi pe hbo documentarul ‘Pentru Neda’,despre acea tanara de 21 de ani ucisa la manifestatiile de la Teheran din 2009 de catre islamistii lui Ahmadinejad.
    ghici cum au incercat sa musamalizeze crima?
    ‘a fost un trucaj’au spus islamistii.
    merita vazut filmul…

  27. @ciutacu comentariul meu nu te incrimina si nu era despre tine, ci despre subiectul lui. raman de acord cu mine. @shogunul v. mai sus.

  28. Era o fază de final într-un film american, cam de categoria a doua, “eroic”, în care, la final, ultimii doi puşcaşi marini rămaşi vii şi răniţi din plutonul prins în ambuscadă undeva prin Afganistan, sunt încercuiţi de nenorocţii veniţi să-i kilărească, mirosind că nu mai au muniţie. Sprijinul aerian se dovedise insuficient. Iar replica de final şi de atitudine a celor doi US Navy salvează tot filmul: “Nu aşa, la pământ, ci în picioare, drepţi!” Se ridică, unul sprijinindu-l pe celălalt, şi mor. Dar “standing up”.

    Cred că am zis tot…

  29. Toata lumea vrea sa fie ca Ceausescu,sa atinga ceva din asa zisele realizari ale lui Ceausescu sau longevitatea puterii lui.Simt nevoia sa evoc din nou acel episod din viata mea cand trebuia sa-i dau flori lui Ceausescu(cei mai inteligenti si mai populari copii erau selectati, vai draga Doamne ,pentru acest ritual sacru).A fost momentul cand m-am lecuit de idolatrii desarte si prostesti,cand am preferat sa nu mai ridic pe piedestal un personaj ce nu merita.Copiii erau obligati sa faca un examen medical.L-am refuzat.Cei din anturajul lui Ceausescu au respins imediat posibilitatea ca un copil sa dea flori ,fara acel examen medical.A fost ales altcineva ,a venit Ceausescu,l-am vazut si reactia mea prompta a fost:”trebuia sa-i faceti lui examen medical ,nu mie,eu puteam sa ma imbolnavesc,nu Ceausescu.”Arata jalnic.Mai tarziu,am cerut sa fiu platita pentru a urca pe scena si pentru a canta la pian pe scena .S-a lasat cu scandal in oras.Dupa ce dictatorul cazuse la nivelul uni batran bolnav,chiar nu mai vroiam sa cant pentru el pe gratis.De asta nu cred in personaje de necontestat ,iar Mugur Isarescu ar trebui sa se limiteze la ceea ce face la BNR si atat.

  30. Ma numesc Mugur Ismanescu si transmit din locul de unde imi fac eu vesnicia BNR.Ma copii voi astia din presa ia aveti grija si disciplinativa ca de nu va disciplinez eu aveti grija ce vorbiti ca din cauza voastra cresc preturile.Populatiei sa i se impuna un program strict de iesit din casa si sa nu mai iasa asa de capul lor ca asta dauneaza economiei. Populatia acestei tari sa se mai abtina,mancati cam mult si cresterea consumului dauneaza economiei. Va transmit eu Marele si Vesnicul Voievod Mugur Ismanescu priponit pe vecie in jiltul BNR. Pauza ca mi vine consilierul Vasilescu cu tratamentul:-Ia si tu Vasilescule ca amandoi am fost diagnosticati cu probleme la mansarda.

  31. Eh, eu, impotriva vantului 🙂

    Isarescu are dreptate din punct de vedere macroeconomic. Tendinta catre consum a populatiei este puternic influentata de opinii, si de fapt, intregul cerc virtuos al capitalismului este bazat pe…sentiment.

    Daca azi ma simt bine, slujba am, siguranta am, dau un ban pe un pantof de care n-aveam nevoie, platesc un cizmar, cizmarul plateste o calfa, calfa se bucura, ca are slujba si siguranta, cumpara o bere, producatorul de bere se bucura, da prima angajatilor, etc.

    Daca azi nu ma simt in siguranta, nu imi mai cumpar pantofi; cizmarul nu mai plateste calfa, calfa isi cumpara cu o bere mai putin, producatorul de bere da afara zece oameni, si eu aflu despre asta la stiri, ma simt si mai prost, si maine nu mai cumpar nici eu bere, chair daca in mod rational am bani si de bere, si de pantofi, si nici nu ma da nimeni afara din slujba…

    E adevarat ce de la asta pana la a decide cine poate si nu poate vorbi la televizor e cale lunga, insa mecanismul pe care il descrie e corect.

  32. Citesc declaratiile lui basescu si ma intreb: poate viclenia impinsa la absurd sa devina nebunie sau imbecilitate?
    Citez din memorie: “Curtea Constitutionala a decis AZI ca asumarea raspunderii pe Legea Educatiei e neconstitutionala dar decizia Curtii nu se poate aplica retroactiv unei asumari de raspundere care s-a intamplat IERI”.
    Cu alte cuvinte daca am facut o crima IERI, sentinta de vinovat data AZI nu se poate aplica retroactiv si deci sunt un om cinstit.
    Ceausescu a fost mai demn.

  33. off-topic:
    Pe site-ul Antenei 3 este un articol despre o familie foarte nefericita si despre faptul ca au dat anunt la ziar cerand ajutor.

    “O femeie din Neamţ a dat anunţ la ziar pentru a-şi ajuta bărbatul bolnav de cancer în fază terminală
    Observator | 04 Noi 2010, 21:58”

    Ma puteti ajuta sa aflu numele complet si adresa acestor oameni, sau macar un numar de telefon?

  34. s-a tampit isarescu.
    ce l-a apucat?
    surprinzator. nu vad nici o explicatie faptului ca a inceput sa vorbeasca despre presa. incep sa-l lase nervii si se apropie de pensie probabil.

  35. o fi baut din rezervele lui base (alea de cand era prieten cu voronin). nu a putut sa duca bascalie 5000 de sticle de cand cu operatiile si si-o fi adus un amic viticultor sa le incerce. vorba lui tataia : “podgoreanu’ nu trebuie sa beie pana uita de el. altfel se duce dracului via.”

  36. Ciutacu esti cel mai tare!!!
    Urmaresc “Vorbe Grele” pe internet…si urmaresc si Sinteza Zilei cand esti tu invitat!!!
    Vreau sa iti transmit o mica si umila incurajare din strainatate…am 26 ani si te urmaresc cu mult interes de fiecare data cand apari la televizor!!!
    Inca o data felicitari pt. emisiunea Vorbe Grele…
    P.S. Parca Sinteza Zilei e mai animata si mai interesanta cand esti si tu invitat 🙂

  37. A propos de Mugur, o veche vorba romaneasca: “Prostul nu e prost destul/ Daca nu e si fudul”. Ati vazut suficienta si aerul plictisit, de fiinta superioara, cu care-si etala lipsa de idei economice: presa si televiziunile sunt cauza cresterii inflatiei, cel putin cu mai putin de un punct (asta, ca si alti economisti asemenea lui, nu stiu ca punctul nu are dimensiune) procentual. Asa, macar cu 0,1-0,2%. Stai si te crucesti ce nivel intelectual are presedintele Bancii Nationale si ce spirit democratic emana el pe micile ecrane ?!!!
    Pentru Isarestii de la noi citez din Paul Krugman, laureat Nobel pentru economie in anul 2008: “…politica economica mondiala … a devenit un exercitiu de psihologie amatoritica, in care FMI-ul si trezoreria SUA au incercat sa convinga tarile sa faca niste lucruri despre care ele sperau ca piata le va percepe drept favorabile. Nici nu-i de mirare ca manualele de economie au zburat pe fereastra din clipa in care criza a izbucnit” Pag. 131″Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008, Edit. Publica, Bucuresti, 2009. In esenta, Krugman atrage atentia ca mai peste tot, In Argentina, Brazilia, Tailanda, Coreea, Indonezia,… FMI a cerut austeritate fiscala-majorare impozite si reducere cheltuieli pentru a evita deficite bugetare masive. Efectul a fost: agravarea recesiunii prin reducerea cererii (seamana cu ce e la noi acum)-acolo unde au fost indeplinite cererile, respectiv amplificarea “sentimentului ca lucrurile au iesit de sub control”-acolo nu au fost indeplite aceste cereri. In acelasi timp FMI “a pretins reforma “structurala” – adica schimbari care depaseau mult cadrul politicii monetare si fiscale” Teoria asta s-a dovedit in final a fi gresita, spune P. Krugman: “Deci, FMI a “bulibasit” doua elemente importante ale operatiunii de salvare. […]” ibid., pag. 134

  38. Azi e 5 noiembrie; tocmai am revazut “V for Vendetta”. Nu intru in chestii precum similaritati ca amorteala societatii, control, frica etc. Dar merita de remarcat ideea ca “nu cetatenilor ar trebui sa le fie frica de guvernele lor, ci guvernelor de cetateni”.
    Asa a aparut za flash. Aveti autorizatie de protest pentru 2, tu si Mircea. Faceti masti cu fetele voastre, macar cate 1000 cu fiecare. Acoperiti asa inca 2000 de oameni. Macar le dati de furca papagalilor de la control sa verifice care cine e. 😀 (Si redus intr-un mod abstract, tot 2 veti fi) Ar fi… sublim! Sau, ca sa nu aveti probleme, putem gasi “niste admiratori” de-ai vostri sa produca si sa distribuie mastile (in loc de leucoplastul pe care il pomenea Mircea). Oricum, imi pare rau ca nu voi fi la protest; daca e cazul, insa, pot recupera la iarna 🙂

  39. lol. fiecare grup de oameni are exact ceea ce merita ( ma rog, in mare parte ).
    ce nasol e ca pulimea nu are o educatie economica .de-fapt pulimea nU are nici un fel de informatie de tip educational utila in viata .

    victore cand mai faci articole ,,economice ” informeaza-te bine ( vezi ce e fmi ) si cum a argentina a dat faliment/default ( fmi chiar nu era prin preajma ) ata ca tara cat si ca datorie pecuniar-financiara.

    cat depre isarescu , bnr si restu stim ca nu e ceea ce vrea sa para (nici fed nu e ) . oficial bnr trebui sa ,,tinteasca ” inflatia . si ,,oficila ” asta face .vezi ca pe forex banca nationala a japoniei a pierdut sume mari pentru a tine fiat shit-ul( hartii cat vrea boieru sa tipareasca ) lor la un nivel care li se pare lor ok ( ei si numai ei inteleg de ce si utilitatea gestului ….pulimea va plati nota de plata )

  40. Coane,treaba e serioasa.Sefu’ al mare a zis ca aia 15 ne trasera cu forta afar’ din criza,ca in baza noastra ….acolo muream.Asta o zice pe aia dreapta,ce sa mai…voi sinteti de vina pt.tot,ei saracii ne vor doar binele.Noi sintem ai dracu’ si ori nu vedem ori nu vrem.Ce aiesit pina acum se vede lesne.Cred ca sint nitel bolnavi,ceva temperatura cu nitel delir,da’ se trateaza.Zic sa ne organizam si sa le asiguram tratamentul,individual se poate administra asa ceva
    http://www.metacafe.com/watch/118194/most_powerful_sniper_rifle_in_the_world/

    de remarcat ca supozitorul este dimensionat ca pentru demintari.Daca e nevoie de tratament in grup,cred ca rezultatul optim e asigurat de
    http://www.metacafe.com/watch/2775645/25_gram_arttef_shock_high_explosive_most_powerfull_feul/

    Pentru vindecare completa ,fara recidive,desi e un tratament ceva mai scump,poate ne icordam si cumparam ceva de la astia
    http://www.enemyforces.net/missiles.htm
    E pacat sa nu ne aratam recunostinta dupa tot ce au facut pentru noi.Si oricum,la anul pe vremea asta,dupa ceva plati scadente pe la FMI&Co o sa fie tratati si daca sint sanatosi.Pe principiul”vinovat,nevinovat…luati-i la rind pe toti,sa nu scape vreunul”

  41. Vedeti dar ca toti sunt unanimi: presa e vinovata, QED!
    Presa e vinovata de criza economica mondiala, e vinovata de norul de cenusa, de cozile de la ajutoare, de zbenguielile in jacuzzi si de vacantele la Monte-Carlo. A! da, sa nu uit: si de dosarul ALRO.
    L-am privit mereu circumspect pe Isarescu tocmai din cauza insurubarii lui in acel scaun. M-am intrebat mereu cam cum arata conturile lui si pe unde sunt. Inainte de a-i intreba pe destabilizatori ce valuta tin in conturi, eu i-as pune lui 10-15 intrebari si as face o ancheta serioasa incepand cu laptele supt de la ma-sa, trecand prin organizatiile (si secrete) din care face parte si terminand cu criteriile de selectie a personalului la BNR.
    Recunosc (cu rusine) ca l-am considerat mereu mai rasarit decat majoritatea politicienilor si am fost convins ca-i misca niste neuroni sub sapca.
    Mea culpa, vad ca a intrat cuminte in turma de oi care behaie ca presa e de vina pentru prostia lor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.