Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Jucătorul şi mitraliera lui de buzunar

Jucătorul şi mitraliera lui de buzunar

http://www.youtube.com/watch?v=4KZpRLVmP-Q

După ce l-a votat în proporţie uşor majoritară pe Jucător, poporul suveran şi-a dat seama pe pielea lui că nu mai are încredere-n el şi, cu toate că-i merge din ce în ce mai prost prost, face foamea, stă-n case şi se hlizeşte la glumele lui de autobază. Parafrazând o reclamă cândva celebră, indiferent de temperatură şi de climă, coafura rezistă. Pentru ca bălteala resemnată (nu spiritul protestatar) e, din păcate, starea naturală a românilor. Istoria ne învaţă că nicăieri în lume o putere politică fără susţinere populară n-a rezistat perpetuu. Dat fiind ca România tinde să iasă de pe harta selectă a entităţilor statale normale, regula pare a nu se aplica. Iar Traian Băsescu va rămâne, dacă nu-l iau de-aici marţienii lui Lorin Fortuna în 2012 cu nava de evacuare, preşedinte măcar până-n 2014. Asta în cazul în care nu cumva l-o trăsni după aia şi ideea de a se încorona. Şi-l va ţine-n funcţie pe umilul său paj Emil Boc atât timp cât interesele sale politice şi economice i-o vor cere. Pentru că deocamdată n-are adversari pe măsură, pentru ca viaţa-i curvă şi, în general, pentru că n-are popor care să-l dea jos, aşa cum merită. (Articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

38 thoughts on “Jucătorul şi mitraliera lui de buzunar

  1. Comentariu pe tema situatiei nu am ce sa fac, e tragic!
    Vreau sa va spun ca ati fost superbi aseara la Sineza ( si in multe alte aparitii), subtili, spontani , fin ironici…si sa va rog sa aveti mare grija cu mitingul in doi caci nu vreau sa pun “mileul si pestele de sticla”pe televizor !
    Multa bafta si tot asa !

  2. ” Dat fiind ca România tinde să iasă de pe harta selectă a entităţilor statale normale … ”
    Asta este toata esenta a tot ce se intampla ! … Noi am incetat sa mai functionam ca un stat normal , de ceva timp …
    Suntem o parcela de pe glob , pe care locuiesc mai multi oameni … si nimic mai mult !!!
    Strainii isi aleg de aici , forta de munca , ” fetite ” , specialisti … Pe alese : doar suntem ” un magazin ” de mana a doua cum spunea insusi Basescu , nu ?

  3. Azi, in premiera,pentru a sarbatori cum se cuvine ziua de doliu national, ma voi uita, dupa multe zile de pauza,la Sinteza.
    Ai mare dreptate, pentru multi dintre noi, a face opozitie inseamna sa “dam pe Badea”, “sa ne uitam la Sinteza”, “sa intram pe Ciutacu”. Si,daca nu gasim ceva care sa rezoneze cu starea noastra de spirit si cu subiectulcare ne preocupa in acel moment,sa ne revoltam: nu-mi place subiectul, nu e de actualitate,ce ai scris azi e perimat de mult, de ce scrii desprea asta cand eu vreau “despre cipuri”…Cam asta e sublima opzitie din Romania.Bolnava, resemnata si neputiincioasa. Si care asteapta, strangand din dinti cat mai poate,sa se supere “prietenii de suflet” ai lui Tataie. Si dupa, sa o ia de la capat. Alta forma, acelasi fond.
    CE sa-i fac, zi superba, de toamna tarzie/ ce-ndeamna la melancolie.

  4. Buna, Victor. Sunt total pe langa subiect, dar am o rugaminte si numai asa pot sa ti-o adresez: te rog mult, cand ai timp, cand poti si daca poti, scrie ceva despre programul ,,prima casa,,. Multi tineri nu stiu ce presupune, bancile ascund multe detalii. Eu sunt printre cei care isi doresc cu disperare macar o garsoniera, dar nu prea stiu la ce ma bag. Toate bancile mi-au prezentat frumos imprumutul, mi-au mentionat de avantaje, desi primesc o suma de nimic….nici nu stiu daca imi va ajunge…Te rog mult, daca te pricepi si daca tu crezi ca merita sa scrii un astfel de articol, cand ai timp fa-o. Multumesc frumos. Numai bine.

  5. Protestul la români este la fel de stăin precum avocado. Mulţi or auzit de el şi or văzut la televizor, dar nu prea ştiu cum se mănâncă.

    Şi nici nu or avut exemple de genul “aşa da”. Să sperăm că protestul vostru la CNA va fi un exemplu bun.

  6. Sunt alaturi de voi si sper ca in cazul in care “exorcizarea” amaratului ala esueaza,sa faceti voi un miting pe cinste care sa trezeasca mai multi din “adormire”!Jos C.N.A.! Jos Basescu,principalul vinovat pentru ceea ce se intampla in Romania!

  7. Uăileoooo!
    Măcar ăla de ieri, cu partidul lui cu tot, era pămîntean! Ăsta ce-i? Stă cu cortul în pădurea Baciu?
    Banzai!

  8. Da , perpetuu n-a rezistat nicio putere fara sprijin popular , dar pana la sfarsitul mandatului , da . Un exemplu recent e al doilea mandat al lui George Bush jr. Asa ca ramanerea lui Basescu pana in 2014 n-ar fi chiar o exclusivitate romaneasca . Sper sa nu oferim dupa aceea studii de caz strainilor .
    Problema esentiala nu e Basescu , de fapt , daca ne concentram putin . Bush , lipsit de increderea populatiei , a ramas presedinte , dar asta n-a afectat democratia americana pentru ca acolo institutiile statului au un rol clar , bine-definit , pe care si-l asuma exact asa cum Constitutia si toate celelalte reglementari izvorate din ea , l-au stabilit . Problema la noi nu e Basescu , ci usurinta cu care un Basescu (oricare !!!) poate sa-si subordoneze institutiile statului . Putere judecatoreasca , executiva , chiar legislativa (sau macar majoritatea calificata a acesteia) . Dramatic e ca deciziile Curtii Constitutionale se iau cu scoruri de 5-4 , de parca legea fundamentala e atat de greu de citit de catre niste (teoretic) specialisti , incat nu putem vedea , daca nu unanimitate , macar majoritate clara de pareri (un 7-2 , un 8-1) . Dramatic e faptul ca dosarele penale stau in sertarele procurorilor pana se transmite un semnal care sa permita trimiterea in instanta . Dramatic e faptul ca reprezentantii executivului sau reprezentantii puterii in legislativ sustin cu ardoare ceva , pentru ca in clipa urmatoare , in functie de semnalul de la Cotroceni , sa sustina la fel de convinsi contrariul (dezbaterile pe marginea Legii pensiilor , cu varsta de pensionare a femeilor , sunt relevante in acest sens – iar atitudinea guvernului si sustinatorilor sai rizibila) . Dramatic e ca toate aceste drame pe care le-am enumerat aici au precedente in istoria noastra , asadar poate nu sunt chiar intamplatoare . In 1938 , Carol al II-lea a spulberat un regim democratic vechi de peste 70 de ani peste noapte . Nu comunistii , cu tancurile , au instaurat dictatura – ei au inlocuit o dictatura existenta (micul episod democratic dintre 23 august 1944 si 6 martie 1945 nu inseamna nimic) cu a lor . Nu , “tatucul” (cum s-o fi numit el), cu un singur gest, a facut-o si noi am plecat capul , acceptand asta . Sa fie foarte clar .
    Basescu ar fi ramas intr-o societate normala un simplu accident al istoriei , chiar daca si-ar fi dus mandatul (sau mandatele) pana la capat . Pentru noi s-ar putea sa se dovedeasca o piatra de moara . Dar asta e doar vina noastra .

  9. Chiar ma intrebam daca-n ceas de sarbatoare, de ziua conducatorului iubit, nu tragi o cantare in stilul tau obisnuit. Ma bucur ca ai facut-o . Singurul regret e ca nu ajung la ferestre colindatorii din marsul vostru fix de ziua celui mai iubit mariner de apa dulce de la noi. Daca nu se strang macar un numar egal cu cel de la marea fugareala impotriva statului, mai aveti timp doar pentu o ultima miscare de protest : alaturarea la poporul din umbra, cel emigrant.

  10. Mare ti-e gradina,multi sar gardul,din cauza gravitatiei sunt parasutati in abscons.Sa stii ca pana vin martienii,noi,”minoritari”in propria tara,avem datoria sa ne mentinem proaspeti!Au bagat-o pe maneca,majoritatea lui se duce dracului,ai sa vezi,degeaba au pus de-un ceardas la palat!bello luat teapa constitutionala de la bocuta specialist in drepturi neconstitutionale,nu stiai mai bello ca e pe dinafara dreptului,pe el sa-l pui sa dea doar cu coasa si atat,nu ti-e clar mai bello,ca trebuie sa parasesti coalitia asta incompetenta,mai vrei alte suturi?!In continuare ma rog sa treaca de perioada critica dl.Paunescu,poetul nostru drag si sper ca Bunul Dumnezeu sa-l mai lase langa noi.

  11. Doresc pe aceasta cale sa ma alatur si eu Dvs. si tuturor cititorilor Dvs. si impreuna sa ii uram Domnului Presedinte al Romaniei un calduros si sincer LA MULTI ANI, DOMNULE PRESEDINTE!

  12. Am mai trimis un comentariu care s-a pierdut în eter probabil.În esentă cred că,nefiind un popor care să-l răstoarne pe jucător,singura fortă care-l poate face să cadă este forta …gravitatională,că tot pomeneste Lorin Fortuna de acest lucru.Pe de altă parte,să-i facem jucătorului urările de bine ce i se cuvin astăzi.

  13. Lamuriti-ma va rog si pe mine,este cumva ziua de nastere a actualului presedinte?Ca vaz ca cineva se alatura”Dvs.si tuturor cititorilor”(adica si mie!)ca sa ii uram sincer si calduros bla,bla,bla.Acu’ ii doresc si sincer si calduros sa ajunga intr-un loc foarte calduros,de exemplu in focul Gheenei…

  14. Victoree ce-o sa va faceti la miting in fata CNA daca….afara ploua….cu pulane pe spinari? Lasand gluma la o parte zic ca toate mintingurile si protestele astea nu-si vor atinge scopul daca nu au in spate….o strategie. Fara plan o sa ne manance serpilienii lui Lorin Fortuna. Vreti sa exorcizti CNA-ul? Aveti cont astral? Nici eu!

  15. Sper ca este o gluma urarea … in caz ca nu este , ai gresit site -ul !…
    Si pentru cei care se reped sa ma apostrofeze ii invit sa se uite la cozile UMILINTEI la care stau de azi dimineata de la 4 pentru un kg de ulei si unul de zahar !!!… si ” stimabilul ” se pregateste sa le mai taie din pensii si venituri …
    Asa ca , urarea mea pentru presedinte este sa traiasca exact ca acei oameni !!!
    SANATATE !!!…

  16. @Mihu & all: indiferent cat il detest pe Basescu (si cred ca-s campion), nu-i pot dori moartea

  17. Foarte reusit articolul, felicitari. Pentru a accentua spusele, vreau sa spun ca in ciuda birocratiei romane poate exagerate, desi e comparabila cu birocratia in vest, eu una am reusit sa imi echivalez atat diploma de bac cat si diploma de licenta in asa fel incat sa am studii si pe teritoriul Romaniei. Dar eu sunt un biet cetatean ordinar, nu un ministru al educatiei chipurile fost cercetator care n-are nevoie de diplome, fiindca isi poate dovedi competenta la orice ora din zi si din noapte, mai ales la OTV.
    Poate ca Funeriu a fost prea ocupat cu munca si n-a avut timp sa si le echivaleze, de fapt pardon, el era cercetatorul care n-a lucrat o zi in viata lui. Chiar ca e timpul sa mai interesez de activitatea lui aici la München, precis aflu ceva interesant. Care insa n-o sa ma intereseze decat pe mine si altii ca mine, ca 5 milioane tot cu base sau de-astia voteaza.
    PS mesajul meu la OSCE s-a pierdut in eter vorba unui antecomentator, dar l-am retrimis azi. Mai insist, si daca mai sunt amatori, adresa e [email protected]. Formularul de contact pare-se duce in neant.

  18. Domnule Ciutacu! V-ati pus in cap sa ne “vindecati” de cotidian, printr-o terapie shoc de hohoteala?!:)))) Si Shogun…cu pamantenii de ieri, democratii de maine:)) Ma rog la…nu tiu minte cum zicea nebunu’ alaw de Furtuna, da’ ma rog serios la ceva – sa nu intre careva in birou la momentu’ asta ca Spitalu’ 9 ma mananca!

  19. Problema lui ” mihnea ” si a altor 5 milioane ca el este ca au impresia ca gandesc si vorbesc pentru tot poporul …
    Te inseli , baiete …

  20. Din nefericire ai dreptate in tot ce ai scris si, iarasi din pacate, cauzele care stau la baza conditiei actuale a romanului nu cred ca pot fi acoperite in cateva randuri. Pentru simplu motiv ca aceste cauze sunt foarte vechi si cu putina rabdare poti ajunge hat departe in istorie pana te iei cu mainile de cap.
    Nu suntem singurii pe Pamant care isi dau singuri cu tifla-n coaie, dar noi am dus aceasta meteahna la rangul de arta.

    Pentru cineva pasionat de istorie, sau cel putin de teatru si literatura, cele ce se petrec in parlament sau politica in general pe plaiuri dambovitene nu este o surpriza. Este de ajuns sa citesti piese de teatru, articole, reportaje ale unor ziaristi sau scriitori din perioada ante si interbelica ca sa-ti dai seama ca nu ne-am schimbat foarte mult ca si popor. Aceleasi principii gaunoase, aceeasi domnie a matului gros, a nesimtirii, a nepotismului, a parvenirii, a inculturii…atunci la fel ca si astazi. Cine are impresia ca perioada interbelica a insemnat o clasa politica formata din intelectuali finuti scoliti la Paris si Viena se imbata cu apa rece. Mojici, profitori si arivisti, inculti si paiate politice se perindau pe la tribuna parlamentului, se ciondaneau, se certau pe ciolan la fel ca si astazi. Nimic nu este diferit, poate cu exceptia faptului ca in toata mizeria de atunci erau si niste valori autentice care trageau dupa ei toata caruta de non valori si rebuturi numita Romania.
    Daca ne gandim sa aratam cu degetul spre fanarioti si sa aruncam pe ei povara si napasta nemerniciei noastre de astazi, iar gresim. Tovarasii fanarioti au facut multe prostii, dar printre altele au reformat (pe bune, ca si Basescu si Macovei) sistemul juridic si economic romanesc, aducand principii si moduri de gandire moderne in tari ce traiau in plin ev mediu.
    Din pacate nu sunt destul de destept sa imi dau seama unde se afla “pacatul ancestral”. Cert este ca pervertirea morala a acestui popor a venit in valuri, fara contenire. Libertatea castigata dupa Revolutie, s-a manifestat in ipostazele ei cele mai gaunoase. Setea de libertate, s-a transformat in setea de innavutire, setea de parvenire, setea de acumulare. Pun accentul pe setea de acumulare, pentru ca, iarasi spun din pacate, romanul nu este obsedat de innavutire pentru a creea ceva tangibil, pentru a lasa in cel mai rau caz o mostenire familiei lui si generatiilor urmatoare. Nu avem filosofia construirii…a dezvoltarii…ci doar a acumularii. Romanul acumuleaza bani sa aiba. Sa poata epata. Si pentru acest scop merge pana in panzele albe.
    Tutea spunea ca cel mai simplu mod sa invingi o armata este sa plantezi pe spinarea fiecarui soldat o piele de iepure. Cam asta au facut toti politicienii si potentatii zilei cu noi dupa Revolutie. Ne-au plantat o piele de iepure pe spinare, ne-au invatat sa reactionam doar la haleala, manele, sex si violenta. Orice urma de bun simt a disparut odata cu preaslavirea prostului gust, al grobianismului, al libertatii inteleasa prost, a delasarii si ignorantei in numele tolerantei si deschiderii. Televiziunile si ziarele si-au adus aportul masiv in aceasta privinta. Intr-o tara flamanzita dupa informatie, torentele de gunoi media s-au revarsat asupra intelectului sub mediu si mediocru ca o ploaie asupra unui pamant uscat. Prostia, vulgaritatea, relele moravuri, scarbosenia si entertainment-ul de mahala au inflorit pe constiinta romanului ca adevarate flori ale raului.
    Si cu un astfel de popor sa ne asteptam la revolte sociale? Cu un astfel de popor sa-l dam jos pe Basescu? Cu un astfel de popor sa fie Udrea trimisa acolo unde ii este locul?
    Pe zi ce trece imi dau seama ca Basescu face parte ORGANIC din aceasta tara, si atata vreme cat caracterul poporului roman se va suprapune pana la identificare cu caracterul marinarului, nu vom avea nici o speranta.
    Romanul se va inghesui in numar de 100 de ori mai mare la haleala gratis sau reduceri, decat sa-si faca singur un bine si sa protesteze.
    Brucan este probabil singurul personaj cu viziune din tara asta si a vazut ce acum vedem si noi. Faptul ca tara asta va trebui sa se reformeze mental si moral inainte sa poata spera la un trai mai bun. Si cum asta nu se va intampla prea curand, prevad ani multi si fructuosi pentru marinarul sef la carma tarisoarei numita Romania.

  21. Uneori mi se pare ca noi cei care n-am votat cu incrucisatorul avem o grava problema de logica, mai pe scurt plecam de la ipoteza deloc adevarata ca personajul pe post de presedinte al Romaniei este “normal la cap” (ca sa citez din “clasici”, adica Udrea). Nici un presedinte de tara n-a spus o gogomanie mai mare decit Zeus nu mai departe de ieri:”rromi traiesc in mod traditional din ce fura”. Pe linga faptul ca s-a autodefinit pe el si intreaga gasca portocalie, dar a mai transmis si celor din UE ca el nu-i poate impiedica sa circule liber in Europa, in traducere libera: eu reformatorul Romaniei nu pot sa-mi obstructionez tiganii si gasca mea, ca doar sint cetateni europeni cu drepturi si in plus nu fac decit sa-mi urmeze sfaturile. Tupeul tipic al acestui individ a depasit cu mult orice limita a bunului simt, iar declaratile lui ne arata in toata “splendoarea” hidosenia personajului numit Basescu.
    Urari pentru aniversare n-am, (da! stiu ca nu-i frumos) insa sper ca urmatorii ani sa-i fie asemeni sufletului sau plin de ura si dispret.

  22. Deci, da!Asa ceva…Victore,frate,a-de-va-ra-ciu-ne.Da,sunt de acord cu acest domn,deoarece presedintele nostru este un sarpe,dar parca totusi n-as cheltui din contul meu cosmic sa-l fac balaur.Mai vreau din astia,chiar sunt “terapie de grup”.Mersi!

  23. Don ciutacu, presupun ca articolul de mai sus e un fel de dar pt carmaci la zi aniversara. Oricum mi se pare ca exagerati! Avem un presedinte reformator, dedicat poporului, iubitor de patrie si exemplar constitutionalist. Ce-as mai rade ca toate masurile drastice luate de guvern cu mana prezidentiala (si/sau invers), sa aiba efectul promis si sa-i vad pe videanu si boc aparand pe tv si facandu-ne sic! V-ati intrebat vreodata ce veti face de jena? Io recunosc ca nu!
    Excelenta sinteza de aseara! Va salut,

  24. Domnu’ Ciutacu, mi se pare ca instigati la violenta.
    Dupa parerea mea oamenii nu ies in strada pentru ca nu exista o voce sau o persoana credibila, puternica sau influenta care sa-i scoata. In Franta la proteste au iesit milioane de oameni pe strazi. Atata timp cat un meci intre Dinamo si Manchester aduna mai multi oameni decat protestul sindicatelor nu avem ce sa vorbim.
    Mai mult decat atat, acum vreo 5 ani daca nu mai putin, in invatamant la negocierea contractului colectiv se oprea anul scolar, acum ies 2 3 profesori umiliti de putere si de colegii lor si ii canta lui Boc nu stiu ce cantec ironic.
    Cel mai mult ma deranjeaza studentii. Peste tot in lume studentimea reprezinta o adevarata forta sindicala, la noi … bautura, chefuri, manele. Cand sindicatele planuiau proteste, o organizatie studenteasca organiza petrecere de 3 zile. Nu se intreaba niciunu ce vor face dupa ce termina facultatea, normal, e mai usor sa plece afara.
    Protestul in strada e un exercitiu democratic si lumea trebuie sa inteleaga ca pana nu o sa zboare pietre si n-o sa se arunce garduri nu se va intampla nimic. Boc a fost o pierdere calculata pentru Basescu, dar daca nu il forteaza nimeni sa-l schimbe?…

    PS Nu stiu de ce ne mai miram de lucrurile astea, le stiam din momentul in care s-a anuntat ca a castigat asta alegerile.

  25. Invoc entitatile serpiliene sa mi plateasca intretinetea sa mi gaseasca un loc de munca si sa mi dea un pachet de macaroane in plus la coada la ajutoare pentru ca traiesc intr o tara de cacao condusa de entitati bolnave.

  26. Clasa politica actuala=un exemplu de mediocritate fara pereche.Am importat luxul, coruptia, dar nu si ideile de dreptate,ne pretindem o natie civilizata si suntem sclavi in tara noastra …rusine Base & co!

  27. Victor , n-o invitati si pe Oana Stancu la protestul de marti de la CNA ? Ca le-a altoit si lor o amenda de 10000 lei , doar pentru ca au facut public dosarul ALRO , folosind interpretarile procurorilor.

  28. Romania, tara unde politica ticaloasa si patimasa absoarbe tot…rusine Base & co!!!!!

  29. @Bubulea: nu invitam pe nimeni. Oana e majora si are darul vorbirii
    @voice: si lu’ Basescu i se pare (gresit) acelasi lucru 🙂 nu ma mira nimic…

  30. Sunteti prea generos dupa parerea mea cu jucatorul:
    1.Nu prea l-a votat poporul avand in vedere fraudele electorale fara rechizitorii, de la ultimile alegeri
    2.Glumele de autobaza sunt prea rafinate pentru el;
    3.Iubeste puterea dar mai mult libertatea asa ca, parafrazand un gardian, ” sper sa nu ajung la pensie inainte de a-l plimba cu duba”;
    4.Umilul paj( si nu mumai el) sper sa-si ia pedeapsa , studentii sai sa-l abordeze in fiecare zi cu cate o tema din deciziile proaspete ale CCR;
    5. Cum credeti ca un ministru, fie el al educatiei, sa indrazneasca sa aiba studii mai multe ca jucatorul?

  31. Baldana, mica localitate pe langa Bucuresti, cu primar PDL…nimic iesit din comun daca dom’ primare nu ar fi vrut sa vopseasca biserica in culoare portocalie !!! Dupa multe discutii in care preotul paroh i-a spus clar “peste cadavrul meu”, s-a vopsit doar gardul. Si mai vorbim despre exorcizari? E lista lunga, bre, nea’ Lorin, vin sapte generatii de martieni pana-i termini pe toti, cu copiii lor si neamurile neadormite!

  32. Eu o sa raman optimista ,chiar daca mi se pare ca ai o stare de spirit deprimanta,asa mi se pare articolul deprimant.Lui Base nu-i transmit nimic,udmr e in agonie placuta pentru mine,isi merita lectia,in schimb baga fitiluri de genul alegeri anticipate,iar psd-ul,dupa ce s-a fript o data, e suficient de prost sa cada in capcana udmr-ului.Uite de aia il vom avea pe Base in continuare pentru ca exista un Ponta si un psd fara minte,ce nu invata nimic din greseli.Oricum,intr-o atare situatie, psd-ul pierde din credibilitate.

  33. Victore, unde Dumnezeu l-ai gasit p-asta??!!
    N-am mai ras de mult asa, cred ca de la vizita lui Grig la Marius Tuca… Multam fain!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.