Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Intact, ne miscam si noi mai cu talent?

Intact, ne miscam si noi mai cu talent?

Recunosc smerit ca sunt angajat in trustul media al tuturor paradoxurilor. Dat fiind ca banuiesc ca deja v-ati obisnuit cu faimoasele certuri publice dintre noi (de la izbucnirile mele de diliman suprins in direct si pana la rafuielile lui Badea cu Tolontan, trecand evident prin supararile Raduleascai pe tot Universul Intact care conspira impotriva ei), o sa ma opresc, astazi, la alta ghidusie interna fascinanta: excesul de falsa democratie. De fapt, romaneste scris, avem un talent deosebit ca – dintr-o nevoie idioata de a inchide gura lumii si de a demonstra ca musteste deontologia-n noi – sa promovam insistent tot soiul de indivizi care nu rateaza nici o ocazie sa ne calce-n picioare.

Unul dintre acestia este Mircea Marian, un soi de datator oficial cu parerea la Oficios. Pe om il strang chilotii de cate ori vine vorba de Intact si reactioneaza – din nefericire pentru copacii nevinovati care s-au taiat, in scris – ca orice om oparit la mandravela. Din mine si-a facut o obsesie si recidiveaza ori de cate ori i se nazare pe chelie (ultima oara, azi). OK, sunt dispus sa accept ca omul nu ma place – desi a prestat la mine-n emisiune cu entuziasm, fara sa para ca ar fi deranjat de vecinatate sau de invitatie – si ca e convins ca eu sunt radacina raului din Romania. Nici macar faptul ca a dezvoltat o maladie obsesiva fata insignifianta mea persoana nu ma deranjeaza. Sper doar, din tot sufletelul meu de heterosexual, ca fixatia lui pe mine nu e de ordin sexual, ci doar stimulata de niste inalte percepte morale care mie-mi scapa.

Ce nu pot pricepe – deh, nimeni nu-i perfect, nici macar eu – e de ce personajul cu pricina este promovat cu oarecare insistenta in emisiunile televiziunilor din Intact. Pareri proprii nu are (ca altfel nu se baga argat la Udrea, Turcan si Lazaroiu dupa ce l-a dat jos din avion Basescu, umilindu-l public, pe aeroport), injura la foc automat orice realizator sau invitat permanent al oricarei dintre Antenele care emit in eter, iar pe Voiculescu-l spurca de parca i-a furat ceasul de la mana, i-a siluit nevasta sau i-a vandalizat casa.

Pe mine nu ma mai ating de mult prea multa vreme la corazon coltii tociti ai maidanezilor de Palat, ca m-am invatat cu spumele acidulate care li se preling pe buzele maro de pupat dosuri, iar la solidaritate sau recunostinta din partea colegilor pe care i-am scos benevol din rahat nu ma mai astept de cand eram mic. Da’ zau ca as vrea sa vad o reactie de mandrie, una singura, a trustului fata de terfelirea continua a emblemelor sale (din care ma exclud din start, ca sa n-avem vorbe). Pana atunci, ca trebuie sa am o reactie, anunt cat se poate de oficial ca – indiferent de consecinte – eu, tonomatul cu euro, voi evita sa mai onorez cu prezenta  invitatiile la emisiunile din televiziunile sau radiourile Trustului Intact care-l mai au ca invitat pe Mircea Marian. Ori el are dreptate si suntem noi defecti, ori cineva-l promoveaza – din motive obscure si/sau interese contrare business-ului din care ne castigam existenta – cu insistenta suspecta. Cale de mijloc, imi pare rau, nu exista.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

59 thoughts on “Intact, ne miscam si noi mai cu talent?

  1. Pai tocmai asta-i politica trustului….Chiar are farmec, ca sa zic asa. Daca-i democratie, ca de ce este, daca sunt reguli clare si extrem de rigide, ca de ce sunt.Dumnezeu sa va mai inteleaga!
    MM? Nu merita deranjul !

  2. Aceeasi impresie o am despre Videanu. Deseori cand deschid televizorul pe Antenesa este el invitat sau vreun citat din ilustrul personaj ori o interventie telefonica.
    E momentul cand schimb postul!

  3. @Victor @ Co – voi aveti un fix cu Basescu.

    Hai sa fim clari – sunt de acord ca Base e la fel de securist ca Felix Motanul. Nu l-am pus in lista pentru ca intrebarea mea se referea la schema de manipulare in care lui Basescu Cel Rau si portocaliu i se opune gasca de scufite rosii si zane bune, Ilici, Bombo, Felix, etc, care sunt vopsiti in acest fel drept salvatori ai neamului. Cu alte cuvinte de ce o persoana inteligenta precum Victor imi combate un rau si imi propune in contrapartida nu ceva mai bun ci tot un mafiot securist care, la fel ca cel pe care il combate, nu are nici o legatura cu democratia si care nu se va sfii sa ii sparga pe ziaristi daca ies din front. Intrebarea mea insa a ramas fara raspuns…

  4. Va …harjoniti degeaba!Trustul Intact ne place nu ne place, apartine lui Voiculescu.Mai mult,este creat de Voiculesu!Care e problema?!Nu e normal ca omul sa-si apere interesele?Voi ce ati face in locul lui?Acelasi lucru…va spun eu!

  5. Domnule Ciutacu…stiti cum se lucreaza acum in politica?…de exemplu sa va spun ce s-a intamplat aseara in Botosani. Au taiat sonorul la realitatea si la antena 3 dar pe b1 l-au lasat…astfel va scade audienta doar ca sa le bage in cap oamenilor cu cine sa voteze…pdl-ul la putere in Botosani! poate vorbiti cu prietenul Badea sa spuna asta pe post…daca nu cumva o sa ii taie sonorul dupa pauza.

  6. Dupa “solutia imorale”, Voiculescu a fost umilit cumplit de TB.Ma si miram de ce nu reactioneaza.A facut-o tarziu, cam dupa un an. Avant trust, acum trage din toate pozitiile.Si bine face!E in colegiul meu, eu il votez, iar PC-ul a avut cele mai multe initiative legislative.Pentru multe legi s-au batut in parlament si au reusit.Asta e .

  7. D-le Ciutacu va impartasesc punctul de vedere fata de prestatia jurnalistica a lui Mircea Marian.Imi aduc aminte despre un articol mizerabil al acestuia despre Norica Nicolai si apoi despre opiniile partizane imbracate in echidistanta.
    Va admir pentru opiniile d-voastra ferme si angajamentul clar, deschis de sustinere a unui politician sau a unor ideii. Sunteti singurul jurnalist care procedati asa si pentru asta va admir. S-ar putea ca in viitor sa faceti prozeliti, dar acum ma oripileaza ipocrizia altor jurnalisti care sunt atat de angajati politic si fac atatea eforturi sa para echidistanti incat mi se face greata.
    Iar apropo de sustinerea lui Crin Antonescu la prezidentiale in 2009 ,ma aveti alaturi.

  8. n-am ce zice, la insulte de cartier esti maestru. din pacate, mai mult de atat nu duci, subtilitatea nu e tocmai prietena cu tine…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.